Voldaan

Wat was het heerlijk vandaag! Lekker de was buiten gehangen, de auto gewassen, boodschappen gedaan, er moeten tenslotte weer koekjes, pizza's en cola in huis zijn als Joop thuis komt. Ook nog even naar het Watergat gelopen en een paar bomen versleept die we gekregen hadden. Eentje lag er gisteren al bij het honingkraam, ik dacht die laat ik maar liggen tot Joop er weer is, maar vanmorgen was de halve boom verdwenen, zonde natuurlijk en inmiddels was er ook nog eentje bijgelegd, dus dat was even sjouwen, goed voor lijf en leden zullen we maar denken en het was fijn om buiten te zijn.
Zodoende zit ik nu even bij te komen met een wijntje, ook al lekker!

Ria Woensdag 31 Oktober 2007 at 7:09 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Vriendjes en vriendinnetjes 3


klik

Dit is Binky. Zijn baasjes hadden eerst een bouvier, die is een paar weken geleden overleden en nu hebben ze deze, een erg leuk beestje, die het met iedereen goed kan vinden. Belle gaat natuurlijk ook af en toe nog mee, het was heerlijk vandaag. Ik heb een beetje gekeuteld, gedreuteld, nog een paar klokken gelijk gezet, pffff..... niet veel dus.

Ria Dinsdag 30 Oktober 2007 at 9:17 pm | | Standaard | Tien reacties

Boven water

Ben net terug in Pokhara. Alles is prima verlopen. Iedereen gezond en ze vonden het een prachtige tocht. Dus iedereen gelukig en tevreden. Morgen rijden we terug naar KTM. Ik ga me nu laten scheren en wat eten.

Ria Dinsdag 30 Oktober 2007 at 10:11 am | | Standaard | Tien reacties

MaandagEen grijze maandag met weinig belevenissen. Ik moet nog een beetje wennen aan het tijdsverschil ook al klinkt dat misschien raar, want ik hoef eigenlijk niets 'op tijd' te doen.
De tarwe staat alweer boven de grond op het donkere deel van de foto, het duurt nog even voor het weer langzaamaan geel zal worden.

Ria Maandag 29 Oktober 2007 at 6:48 pm | | Standaard | Acht reacties

Brilmuseum Ogen tekort


klik

Zoals ik een tijdje geleden al van plan was, ben ik vanmiddag naar het "Brilmuseum Ogen tekort" geweest. Ik had afgelopen week al op hun website gezien dat ze de laatste zondagmiddag van de maand geopend zijn, dus om een uur of drie na mijn wandeling reed ik richting Burgh.
Ik was de enige bezoeker en werd hartelijk ontvangen met een kopje koffie in een gezellige ontvangstruimte waar je al je ogen uitkijkt.
Het was super! Ik heb zo genoten en wil bij deze Henk Bergmans nog eens hartelijk bedanken voor de bijzondere rondleiding. Hij vertelt enthousiast over het ontstaan van zijn museum, de verbouwing en inrichting, hoe hij aan zijn spulletjes komt, de verhalen erachter. Ik ben sprakeloos, heb dingen gezien waar ik nog nooit van gehoord had en het zijn niet alleen brillen, ook hoofddeksels, kroonluchters, parels, lappen en frutsels. Een verzamelaar in hart en nieren, waarbij de bril natuurlijk hoofdzaak is, maar ook de manier waarop hij ze ten toon stelt een grote rol speelt.
Ik heb foto's gemaakt, maar ik vind eigenlijk dat iedereen het gewoon zelf moet gaan zien. Woon je hier in de buurt, ga er een keer heen zou ik zeggen, zeker in deze wintermaanden, het is er warm en gezellig en zoooooo mooi!
Eén extra fotootje dan voor Renesmurf

Ria Zondag 28 Oktober 2007 at 6:57 pm | | Standaard | Elf reacties

GekniptVanmorgen gelijk verder gegaan met het snoeiwerk, de achterkant is klaar aan allebei de kanten en ook de slootkant onderhanden genomen, voorzover ik er bij kon, dat moet van het Waterschap, of de gemeente dat weet ik niet precies, er groeit en bloeit van alles daar, best leuk maar het mag niet . Nu nog één stuk, dat moet nog lukken voor het echt koud wordt.
Een rondje Watergat gedaan daarna, erg druk op het strand vanwege opruimweekend van de caravans, de campings gaan weer dicht.
Verder is nu Silvia een nachtje over, geen Halloweenparty zoals ze eerst dacht, dat is volgende week pas, maar zonder halloween is het al verkleedpartij genoeg. De zussen zijn samen op stap, dat moet af en toe even kunnen. De Haloweenparty van volgende week schiet er zodoende bij in.

Ria Zaterdag 27 Oktober 2007 at 8:50 pm | | Standaard | Acht reacties

GetuindEindelijk het paadje naar de tuin weer eens gevonden en vanmorgen gelijk aan het knippen en snoeien geslagen, ik heb weer een kantje klaar. Lekker gewandeld en daarna nog een beetje in de tuin gekeuteld. Wat dingen opgeruimd en wat foto's gemaakt, het was heerlijk buiten. Mezelf daarna op een biefstukje van de vleesboerderij getracteerd en zojuist zat er volgende mail in mijn postbak:

Voor degenen die het nog niet wisten:
Vanavond live muziek in SaLuD! mmv. FULL FLAVOR vanaf 21.00 uur, goud van oud tot en met hedendaagse hits.
Kom gezellig langs !!!


Misschien ook nog even gaan dansen?

Ria Vrijdag 26 Oktober 2007 at 6:53 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Vriendjes en Vriendinnetjes 2Bas, de overbuurjongen met de overbuurhonden, die komen we natuurlijk ook weleens tegen. De zwarte is er pas bij, het is een pup van de bruine en hij of zij was in het asiel terecht gekomen, daar hebben ze hem nu weer uitgehaald. Ik weet niet hoe ze heten. Heel af en toe snuffelen ze eens met Simba, maar de nieuweling was nog een beetje wild, dus maar voorzichtig gedaan.

Ria Vrijdag 26 Oktober 2007 at 6:10 pm | | Standaard | Twee reacties

Werk woord

bre·ken1 (onov.ww.)
1 kapotgaan door breuk => sneuvelen
2 een doorgang, scheiding forceren
3 (van de jongensstem) wisselen
4 [nat.] (van stralen) veranderen van richting

bre·ken2 (ov.ww.)
1 (iets dat een zekere mate van hardheid bezit) met meer of minder geweld in stukken vaneenscheiden => doorbreken
2 onopzettelijk oorzaak zijn dat iets stukgaat
3 tenietdoen
4 door breuk in de genoemde positie of toestand brengen
5 de loop, voortgang storen van (iets) => verbreken

bre·ken met (ww.)
1 zich ontdoen van

brak1 (de ~ (m.), ~ken)
1 jachthond die lopend wild zoekt en volgt

brak2 (bn.)
1 (van zoet water in rivieren en plassen) enigszins zout door vermenging met zeewater
2 [inf.] gammel, ziekjes na te weinig slaap of overmatig alcoholgebruik

bra·ken (ov.ww., ook abs.)
1 (genuttigde spijs of drank of lichaamssappen) ongewild door de mond naar buiten brengen => kotsen, niets binnen kunnen houden, overgeven, over zijn nek gaan, spugen, spuwen, vomeren
2 (vlas, hennep) na het roten

ge·bro·ken (bn.)
1 (van personen) lichamelijk of geestelijk uitgeput
2 onderbroken

Ria Vrijdag 26 Oktober 2007 at 12:27 am | | Standaard | Zes reacties

Voor en na 2Toch wel leuk die voor en na foto's, goeie reclame ook voor Miriam, want Levi is toch behoorlijk opgeknapt.

Ik heb een gat in de dag geslapen, niet altijd geslapen maar wel lekker lang blijven liggen, vooral ook omdat ik zag dat het somber was buiten en naar later bleek ook erg koud. Ik heb mijn wanten opgezocht en aangedaan toen ik ging wandelen, maar dat was toch al snel te warm. Ik heb alweer soep gegeten, nog een paar kopjes en het is op en ik denk dat ik zaterdag gewoon weer een nieuwe pan maak. Handig, lekker en gezond.

Nog een weekje. Volgende week vrijdagnacht komt Joop alweer thuis. Nog niets van wat ik van plan was heb ik gedaan, niet gesnoeid, de gordijnen hangen er nog hetzelfde bij (te lang dus), niets geschilderd of getekend, het gras ligt vol blaren, maar ik vermaak me prima en slaap heerlijk

Ria Donderdag 25 Oktober 2007 at 8:57 pm | | Standaard | Vier reacties

Bloemdinges


klik

Zo, de logees zijn weer op huis aan, Cor is ze net wezen halen. Vanmorgen zijn we eerst maar eens naar de kapper geweest, Levi is aardig gekortwiekt en hij was zo trots als wat, een heerlijk gevoel natuurlijk niet al dat haar meer in je ogen en bij Yara de puntjes eraf en mooie vlechtjes in haar lok. Ik kon weer pronken met het stel. We hebben eerst even uitgewaaid op het strand, de vlieger deed het uitstekend, maar wat een kou! Daarna zijn we naar Ecoscope geweest. Sommige dingen zijn echt nog te moeilijk voor die kleintjes, maar er is ook genoeg wat ze wel kunnen doen, erg leuk en leerzaam (zelfs oma's steken daar nog wel wat op) en lekker binnen.
De maaltijdkeuze was weer niet eenvoudig, eerst was het een pizza, maar toen we die uit gingen zoeken bleek daar ook van alles op te zitten wat Levi niet lust. Uiteindelijk werden het toch de hamburgers die ik al uit de diepvries had gehaald vanmorgen, bloemkool en appelmoes erbij (voor het geval dat), hij was even vergeten dat bloemkool eigenlijk best lekker is, 't blijft een moeilijke eter.

Ria Woensdag 24 Oktober 2007 at 9:08 pm | | Standaard | Zeven reacties

Namen en mensen

Bekendheid. Wat stelt het eigenlijk voor. We blijven allemaal simpele zielen en we gaan allemaal dood. Of we nu mooi gezongen, geschreven of geschilderd hebben, of dat we helemaal niets wereldschokkends gepresteerd hebben, zoals de meesten van ons. Natuurlijk bewonderde ik Jan Wolkers om wie hij was en wat hij maakte, maar ik heb evenveel respect voor de hardwerkende man die vorige week in ons dorp overleed en bijna de helft jonger was, ik had hem graag nog wat jaartjes gegund.

Ria Dinsdag 23 Oktober 2007 at 11:59 pm | | Standaard | Zes reacties

Van wantenWe hebben een lekkere boswandeling gemaakt vanmiddag, heel veel paddenstoelen gezien en er ook nog een liedje bij gezongen. 't Was best koud, het wordt weer wanten en mutsenweer, maar die hadden we nog niet bij ons natuurlijk. Verder maar een beetje aan geklungeld, boodschappen gedaan en macaroni met een maiskolf gegeten, Yara tenminste, want die vindt ze heeeel lekker. Pepernootjes gaan er bij allebei wel in.

Levi is trouwens ook aan het wisselen...

Ria Dinsdag 23 Oktober 2007 at 6:54 pm | | Standaard | Tien reacties

LogeesDe kinderen zijn een paar nachtjes over en natuurlijk zijn we nog even naar het strand geweest. Daarna wilden we naar de speeltuin, maar die was gesloten, wat natuurlijk heel raar is in de herfstvakantie. We zijn toen uitgeweken naar Burgh, daar is een "Knienehol" bij recreatiepark "het Lapje", ik had er nog nooit van gehoord, maar het is er erg leuk spelen voor de kinderen. Tante Miriam is ook meegeweest en daarna hebben we gezellig pannenkoeken gebakken.
Morgen weer mooi weer, ik denk dat ze het paddenstoelenbosje ook wel leuk zullen vinden.

Vanmorgen was Joop even op MSN. Hij was samen met de Belgen in Pokhara gearriveerd, Rabin was er ook weer zodat ze die ook ontmoet hebben. Morgen vertrekken ze voor een tocht van acht dagen.

Ria Maandag 22 Oktober 2007 at 8:58 pm | | Standaard | Tien reacties

Vriendjes en vriendinnetjes


klik

Op onze vaste rondjes komen we natuurlijk vaak dezelfde hondenbaasjes met hondjes tegen. Er zijn er waar Simba met een grote bocht omheen gaat, er zijn er die ze negeert, maar er zijn er ook die ze al van verre aan ziet komen en waarbij het altijd een blij weerzien is, zo ook bij deze twee lieve knapen. Hun vrouwtje vindt ze ook heel lief, want die heeft soms snoepjes. We maken altijd wel even een praatje en sinds een tijdje leest ze ook hier gezellig mee.
Eens kijken of ik binnenkort nog wat meer vaste 'tegenkomers' kan plaatsen.

Na het wandelen heb ik de klerenkast binnenstebuiten gekeerd, de helft ligt in de gang nu, klaar om weggegooid te worden. Versleten broeken, broeken onder de verf, broeken waar ik van ze lang zal ze leven nooit meer in zal passen, miskopen, oude verschoten shirts, schoenen, laarzen, heel rigoreus, want de vorige keer had ik nog heel veel laten liggen en sindsdien niet meer naar om gekeken, weg ermee!

Ria Zondag 21 Oktober 2007 at 6:56 pm | | Standaard | Tien reacties

Slanke soep

Ik had Marlies verteld dat ik een soepvakantie hield, Joop houdt niet zo van soep, dus dan is het logisch dat ik soep doe als hij er niet is.
Ze bracht een recept voor me mee, 7-daags slankrecept uit Finland, staat erboven.
Ihmekeitto, is koolsoep op z'n Fins. Een soep die calorieën verbrandt, hoe meer soep je eet, hoe meer gewicht je verliest.
Niet dat ik dat nu allemaal zo precies zo ga volgen, maar ik heb vandaag wel de soep gemaakt, net een kopje geproefd en het is lekker!!!
Daar lust ik nog wel een kopje of wat van.
Marlies is vanmorgen na een paar erg leuke dagen weer naar huis vertrokken.


Ria Zaterdag 20 Oktober 2007 at 6:17 pm | | Standaard | Veertien reacties

WerkelijkheidWe zijn vandaag vanaf Renesse naar de "nieuwe duintjes" gewandeld, dat is een behoorlijk stuk en we zijn zo'n drie uur onderweg geweest. Marlies vindt het allemaal prachtig en geniet met volle teugen, na een kwartiertje zegt ze meestal: "mijn dag kan nu al niet meer stuk".
Daarna nog even naar Zierikzee, ik kreeg daar een mooie paddenstoelengids van haar, zodat ik op kan zoeken wat voor moois ik allemaal zie en of ze eetbaar zijn of niet, wat ook heel belangrijk is natuurlijk. Vandaag zijn we niets eetbaars tegen gekomen, in de duinen groeien ook weinig paddenstoelen.
Voor de foto vroeg ik even welke ik zou plaatsen, ik had de bovenstaande al wat bewerkt en een stuk eruit geknipt, dit is de (bijna) onbewerkte versie, want volgens haar is de werkelijkheid al mooi genoeg. Dat is ook wel zo, maar soms geeft een beetje meer kleur of wat extra contrast net dat beetje extra, waardoor het nog net iets mooier wordt en volgens mij de werkelijkheid toch niet vertekend.Een andere werkelijkheid is, dat vanaf vandaag Jan Wolkers niet meer onder ons is.

Verder dit ingekorte berichtje van Joop:
Ik zit aan een toetsboord waar alle letters bijna niet meer te lezen zijn.
Ik heb net alle doeken gekocht die opgegeven zijn.
Het is op dit ogenblik een gekkenhuis in KTM. Het lijkt wel of alle toeristen die tot nu toe niet durfde te komen vanwege de situatie allemaal besloten hebben om de achterstand in te halen. Ik heb nu 1,5 dag rust tot de Belgen hier zijn.Zo en nu pizzaaa!

Ria Vrijdag 19 Oktober 2007 at 6:26 pm | | Standaard | Negen reacties

Voor en na

Ria Donderdag 18 Oktober 2007 at 9:40 pm | | Standaard | Acht reacties

PaddenstoelenjachtWij wilden eekhoorntjesbrood voor bij de biefstuk vanavond, want dat was lekker zei Marlies. We hebben ons suf gezocht maar nergens iets gevonden wat er op leek. Wel genoeg andere, zoals bovenstaande. Ik heb er voor het vergelijk mijn shag naast gelegd, wat een joekel hè, de grote parasolzwam blijkt het te zijn. We waren in het Gadra bosje en in het bos van Staatsbosbeheer bij Serooskerke, waar trouwens bijna geen paddenstoel te bekennen viel. We hebben lekker gewandeld en van het zonnetje genoten. Toch op de terugweg maar een lekker biefstukje bij de vleesboerderij gehaald en Marlies is ook nog even naarde kapper geweest.

Vanmorgen weer een berichtje van Joop:
Ik ben net terug van het platte land van Nepal. Het werd een dag uitgesteld vanwege de regen die dag hier en ze durfden het niet aan om mij met een kind van 4,5 j op pad te sturen. Is dus een dag later geworden en toen was opa er ook bij. Weer een hele nieuwe ervaring om een dag op het platte land door te brengen. Alles is goed verlopen en ik heb veel foto's gemaakt.

Ria Donderdag 18 Oktober 2007 at 7:54 pm | | Standaard | Vijf reacties

Gezellig


klik

Vanmorgen heb ik Marlies opgehaald in Goes, die met de trein uit Purremerend af was komen zakken om een paar daagjes samen met mij door te brengen. Het was winderig en vooral nat, een beetje tegenvaller na het mooie weer van de afgelopen dagen. Eenmaal op het perron was Simba de eerste die haar herkende, vreemd toch die beesten, zo vaak heeft ze haar nog niet gezien, maar een weekendje oppassen en een paar ontmoetingen zijn blijkbaar genoeg voor een hond iemand feilloos te herkennen.
Vanmiddag maakten we een wandeling op het strand, ik heb als ik loop nooit mijn bril op, ik zie nu eenmaal beter in de verte zonder. Marlies vond dat een goed idee en deed die van haar ook af en in haar zak. Eenmaal terug in het dorp zouden we een paar boodschappen doen, ze wilde haar bril weer opzetten maar nergens meer te vinden, alle zakken tig maal doorgezocht, hij was er gewoon niet meer. Wij weer teug naar de dijk, reconstruerend wat we waar gedaan hadden, geen bril. Ze heeft toen de weg verder terug alleen vervolgd en ik ben met de honden alvast naar Elly gelopen, Belle was ook mee. Onderweg daarheen was er al telefoon, "gevonden!" Wat een geluk! Want een Marlies zonder bril, daar wil je echt geen dagen tegenaan kijken hoor (klik de foto maar aan).
Mèt bril zien we elkaar weer een stuk duidelijker en heeft ze een heerlijk maaltje voor ons gekookt, want een keukenprinses is het!

UPDATE:


Het bewijs! Marlies zag het zelf op de foto dat hij op de strandtrap al uit haar jaszak hing. Zo is hij nog een paar honderd meter blijven hangen en netjes bij een paaltje eruit gewipt, zodat ze hem weer makkelijk kon vinden.

Ria Woensdag 17 Oktober 2007 at 9:27 pm | | Standaard | Negen reacties

Wasse en poesse

Ja, 't kon niet uitblijven natuurlijk, er is altijd wel een keer een poetsaanval als Joop even de deur uit is. Vandaag was het weer zover. De binnenkant van de ramen moest er aan geloven en het bed en de keuken en ik ben er nog niet hoor, het is er ook heerlijk weer voor, lekker met de deuren open. En tussendoor natuurlijk lekker wandelen, dus ik vermaak me wel. Van mij mag het nog een tijdje zo blijven.
Als ik het goed begrijp logeert Joop vannacht bij Rabin. Ik had een heel kort mailtje vanmorgen dat op één dag heen en weer naar het dorp waar hij woont niet gaat en dat hij daar moet overnachten, dus dat wordt weer een nieuwe ervaring neem ik aan, want hotels zullen daar wel niet zijn. Ik ben benieuwd. We horen er wel weer van.

Ria Dinsdag 16 Oktober 2007 at 7:46 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Berichtje van Joop

Vandaag zonder problemen naar PKR gevlogen, hartelijk ontvangen en om 13.00 kwamen Rabin en zijn zusje. Leuk. Spullen gegeven en de computer uitgelegd. Rabin heeft gelijk laten zien wat hij al kan. En daarna naar de school om rond te kijken, foto's te maken en met de directrice gesproken een uur lang. Fot's gemaakt van de lokalen ect. Ze blijven tot morgen in Pokhara Lodge en dan ga ik morgen met hen beiden naar hun moeder.
Zo dat was weer een heel verhaal. Wat ook wel leuk is dat iedereen mij zo langzamerhand kent.
Groetjes ook aan het thuisfront.

Ria Maandag 15 Oktober 2007 at 8:14 pm | | Standaard | Zes reacties

Wol en BreiboetiekVoor de wol van de muts was ik bij Ans Bienefelt, die al ruim dertig jaar haar Wol en Breiboetiek heeft, en sinds kort ook een on-line winkel. Natuurlijk moet ik daar even reclame voor maken, want breien raakt weer steeds meer in en dan is het wel zaak te weten waar je de garens kunt halen.
Bij deze dus!

Ria Maandag 15 Oktober 2007 at 8:03 pm | | Standaard | Twee reacties

Tadaaa!En dan hier de oplossing van mijn haakwerkje, een muts voor Wim en ik geloof warempel dat de maat goed is.
Ik was verkeerd in mijn log van eergister, toen ik zei dat ik morgen naar een feestje moest, dat was dus pas vandaag, ik was een beetje in de bonen door het vertrek van Joop. Maar zoals altijd komt alles weer goed en zodoende had ik nog een dag om een muts te haken, daar kwam ik pas op toen ik eens ging prakiseren wat voor cadeautje ik wilde geven.
Het was heel gezellig, er was een bandje en we hebben nog even gehupst en zoals het hoort ben ik op het hoogtepunt verdwenen, want wijntjes op de zondagmiddag en dan ook nog auto moeten rijden, dat gaat niet samen natuurlijk.

Bij thuiskomst was er een bericht van Joop op MSN. Hij had gisteren in Delhi geslapen en daar ook de stad nog bekeken, dat staat ook in de planning met de groep Belgen. Vandaag was hij na veel vertraging eindelijk in Kathmandu aangekomen.
Verder nog een kleine opmerking:
O, ja . Op schiphol lag er ineens een kroon in mijn mond van rechts boven. Heb de tandarst nog gebeld maar het kon geen kwaad. Ik heb er ook helemaal geen last van. Dus alles is OK

Ria Zondag 14 Oktober 2007 at 7:49 pm | | Standaard | Vijftien reacties

BezigIk ben even druk met andere zaken dan loggen, dat niet iedereen denkt dat ik van de aardbodem verdwenen ben. Het moet wel af voor morgen en ik heb het al twee keer uitgetrokken, dat wordt nachtwerk. Niet verklappen natuurlijk hè, 't moet wel een verrassing blijven.

Nog niets van Joop gehoord.

Ria Zaterdag 13 Oktober 2007 at 8:10 pm | | Standaard | Acht reacties

Padde(n)stoelen enzoVanmiddag het Gadra bosje weer eens opgezocht. Ik heb nog nooit zoveel paddestoelen bij elkaar gezien, prachtig. Het bosje zelf is niet groot, maar ja als je elke keer moet stoppen om foto's te maken ben je zo een tijdje onderweg en om het langer te maken kan je het Duinhoevepad op, richting strand, daar moet ook een leuk rondje inzitten, dat ga ik nog eens uitvogelen.
Daarna even gewinkeld in Haamstede en twee truien aangeschaft.

Morgen een feestje.
Dit stel was namelijk ook pas 40 jaar getrouwd en hij werd vorige week 65. Niet dat er nu gestopt wordt met werken hoor, er zullen nog wel wat metertjes voegwerk volgen, maar we gaan het wel even vieren natuurlijk.

Oh ja, en hier wat foto's van de stoelen, ik heb geen idee hoe ze heten, maar dat weet vast iemand van jullie wel :-)

Ria Vrijdag 12 Oktober 2007 at 7:24 pm | | Standaard | Twaalf reacties

WachtenDe laptop en de spelletjes ziten inmiddels in de rugzak en nu maar wachten op een foto met Rabin erachter. Hoe dikwijls ik Joop al niet op het hart gedrukt heb dat hij toch niet moet vergeten foto's te maken weet ik niet, maar hopelijk komt er echt een foto van. Het is een lange dag van wachten, en het duurt nog even voort tot vannacht de taxi voor rijdt. Ik hoef hem deze keer niet naar Goes te brengen en ook niet op te halen, 't is allebei nachtwerk, dus dan is een TAXI ook wel eens handig.
Het vluchtnummer wordt al gecontroleerd zag ik net, alles gaat nog volgens plan.
De eerste week is voor Joop zelf, de groep Belgen vertrekt volgende week pas.
We zullen af en toe contact houden en ik breng wel weer verslag uit van zijn wel en wee daar.

Ria Donderdag 11 Oktober 2007 at 7:59 pm | | Standaard | Tien reacties

Vergane glorie


klik

Iedereen in Scharendijke kent wel de voordeur van Marco Stok. Het is alweer een aantal jaren geleden dat hij de schildering aanbracht, net als die op de zijgevel, ik wilde daar ook een foto van maken, maar die is vanwege de bomen niet meer te zien. Het is het huisje waar Silvia als tiener nog haar intrek nam bij Marco, de deur was toen nog niet zo beschilderd, maar binnen was het nog wel bewoonbaar. Inmiddels woont Marco al lang weer ergens anders en het huisje staat zo langzamerhand op instorten. Vanmiddag heb ik maar eens een paar foto's gemaakt, ik vind wel dat zoiets bewaard moet blijven voor het nageslacht, want mooi is het zeker.

Ria Woensdag 10 Oktober 2007 at 10:03 pm | | Standaard | Negen reacties

Bomen


klik

Vanmiddag een paar foto's van de dode bomen die in de duinen staan gemaakt, ik vind ze prachtig!
En op zoek naar een gedicht erbij, kwam ik het onderstaande tegen. Ik vond het hier.

Als iemand mij nou maar
had opgeraapt
en in zijn zak gestopt
en daar gelaten had,
dat af en toe een hand mij vond,
voelde hoe zacht ik was
en dan weer losliet.
Of op de vensterbank gelegd,
op 't nachtkastje,
in een rommeldoos.
De keukenla!
Ik heb nog nooit een reis gemaakt,
ik moest zo nodig wortel schieten.
Als iemand mij nou maar had opgeraapt,
er was niets aan de hand geweest,
ik was kastanjebruin geweest,
ik had geglansd, geglansd,
wat later was ik wat gaan rimpelen,
en dan, nou ja, maar nu,
nu moet ik onvrijwillig transformeren
en niet zo n beetje ook.
En steeds als ik zo ongeveer
gewend ben aan mijn nieuwe vorm,
steeds als ik zo min of meer
geaccepteerd heb
dat ik ben zoals ik ben,
dan ben ik alweer anders.
En als het nu zo was dat ik gekozen had
om zo te zijn, dat ik het wilde:
steeds een ring erbij,
zoveel soortgenoten aan mijn takken
in hun veilig stekelhuis,
zo anders dan ikzelf,
maar wat weet ik het nog goed.
Ik heb het opgegeven
te zijn zoals ik ben.
Ik groei maar mee
met wie ik worden zal.
Af en toe hoor ik
Dat iemand zegt
Hoe mooi ik ben.
In mijn schaduw
gebeuren dingen
die de moeite waard zijn.


Tjitske Jansen,
Uit: Het moest maar eens gaan sneeuwen
Uitgeverij Podium, Amsterdam, 2003

Ria Dinsdag 09 Oktober 2007 at 7:39 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Voort kabbelenWe zijn aan het aftellen. Joop is zijn spullen bij elkaar aan het zoeken en tot zijn grote schrik ging zijn kies weer opspelen vanmorgen, dat was vorige keer ook al zo. Het wordt tijd dat die een keer getrokken wordt, het is elke keer raak. Even afwachten of de antobiotica helpt en anders maar kijken of deze week trekken nog lukt. Pffff, hij zal eens een keer niets hebben.

Van Marlies kreeg ik een mail met een leuke link en het verzoek een beetje reclame te maken, wat ik natuurlijk graag doe. Ik heb nog niet erg goed gekeken, maar het ziet er erg leuk uit, tuintips en allelei wetenswaardigheidjes. Gea's Zaaisite

Ria Maandag 08 Oktober 2007 at 8:53 pm | | Standaard | Negen reacties

Vroeg dagDe wekker ging wel erg vroeg af vanmorgen. 't Was toch al met al wat laat geworden gisteravond en dan valt dat dubbel tegen natuurlijk. Maar nadat ik Joop in Burgh had gebracht ben ik nog lekker een uurtje terug gekropen, m'n plekje was nog warm. 't Was erg mistig en dat was het nog steeds toen ik uit bed kwam en even later een wandeling maakte, dat levert dan weer wel mooie plaatjes op. Eind van de middag Joop weer opgehaald in Zoutelande, de zon was inmiddels gaan schijnen en ook hij had lekker gewandeld, wel een beetje stijf en moe, maar verder geen mankementen.

Ria Zondag 07 Oktober 2007 at 8:31 pm | | Standaard | Elf reacties

GenietenNou, wat was't lekker vandaag hè, ik heb net als de pompoen uitbundig genoten van de zon, het glaasje sjampie rond een uur of vijf en vanavond van de tongetjes nu eens door Miriam gebakken. Er was niks mis met deze dag.
Morgen gaat Joop de Marathon lopen, wandelen dit keer. Als het net zulk weer is als vandaag kan dat alleen maar genieten zijn, lekker lopen langs de Zeeuwse kust. Voor mij en simba is dat veel te ver, wij doen wel weer een stukje strand, ook lekker hoor.

Oh en verder nog de vraag of er nog bestellingen zijn voor Nepal, doeken, pasmina's, safraan of iets anders, nu kan het nog.

Ria Zaterdag 06 Oktober 2007 at 11:18 pm | | Standaard | Zes reacties

Miriam 39

Ria Vrijdag 05 Oktober 2007 at 12:16 pm | | Standaard | Zestien reacties

DierendagNatuurlijk een foto van Simba in haar element, lekker lui op de achterbank, kijkend wat ik allemaal aan het inladen ben en of ze nog iets lekkers toegeschoven krijgt. Vanmiddag waren dat een paar druifjes van de markt. Ze heeft verder niks extra's gekregen, dat vind ik zo'n onzin. Af en toe krijgt ze een bot van de vleesboerderij, het is vaak genoeg dierendag.
Heerlijk rustig herfstweertje, ik ga zo nog wel een extra rondje doen denk ik.

Ria Donderdag 04 Oktober 2007 at 7:04 pm | | Standaard | Negen reacties

TijdMijn horloge staat stil. Vorige week begon de secondewijzer al een beetje te stotteren en nu staat hij stil op kwart voor twaalf, zou dat symbolisch zijn?
Toen ik een jaar of tien geleden bij de kaakchirurg kwam was het volgens hem al vijf voor twaalf....
Met het vertrek van Joop in zicht heb ik ook zo mijn gedachten, er kan vanalles gebeuren tijdens zijn afwezigheid zowel met hem als met mij, de kinders, of Simba, kortom ik zie leeuwen en beren, die er natuurlijk helemaal niet zijn. We zijn gezond en Joop is wat zijn kwaaltjes betreft overal op voorbereid.
Toch is het, als zoals gisteravond ineens de sirene afgaat wel even schrikken. Zou er echt iets aan de hand zijn, of 'maar' een storing (zoals al gauw bleek) en zeker bij mij gaat er dan weer vanalles door mijn hoofd, stel dat het gebeurt als Joop er niet is en dat het dan echt is.... ik moet er maar niet teveel aan denken. Ik ben een supertobber.

De mens lijdt het meest
Door het lijden dat hij vreest
En dat nooit op komt dagen.

Ria Woensdag 03 Oktober 2007 at 7:18 pm | | Standaard | Vijftien reacties

TunneltjesZe boeien me altijd wel en zijn ook nog eens leuk om foto's van te maken. Dit is een voetgangerstunneltje onder de Brouwersdam, niet al te mooie Graffity maar wel lekker kleurig, van mij mogen ze alle tunneltjes versieren. Wat je nu ziet is vaak geklieder. Deze viel me vandaag op in de tunneltjes naar het strand, wie nam nou wie te grazen?

Joop is vanmorgen even heen en weer naar deIndiase ambassade in Den Haag geweest, hij heeft nog een visum nodig, toen hij daar kwam hing er een papier aan de deur: "vandaag gesloten", bleek het juist vandaag de geboortedag van Ghandi te zijn....

Ria Dinsdag 02 Oktober 2007 at 8:43 pm | | Standaard | Tien reacties

BrilmuseumIk had er al over gehoord en toevallig kwam ik er voorbij gisteren, we hebben nu Brilmuseum "Ogen Tekort" op het eiland. Het was geopend maar ik ben niet naar binnen gegaan, ik was onderweg naar Zierikzee, een bezoekje komt een andere keer weer wel.

Takkenweer was het vandaag, op een wandelingetje na niet veel gedaan.
De laptop voor Rabin is inmiddels gearriveerd, met dank aan Bart natuurlijk!

Ria Maandag 01 Oktober 2007 at 8:00 pm | | Standaard | Dertien reacties