29-06-2003/05-07-2003

zaterdag, juli 05, 2003

 
Kite surfen is wel heel erg in zag ik vanmiddag. Het waaide behoorlijk, dus ze waren volop bezig. Ik zag op het strand waar ik liep, dat ze op een ander strand bezig waren. Ben er maar even heen gereden om een fotootje te maken. Wat je hier ziet is maar een klein gedeelte, het krioelde echt van de zeilen, heel mooi om te zien. Heerlijk pizzaatje gegeten vanavond, het was erg druk in de pizzeria, maar dat is altijd wel gezellig, veel bekenden ook.
 

Door: ria 9:06 PM
 

Weer een heerlijke wandeling gemaakt vanmiddag. Joop was gaan fietsen, dus ik was alleen met Simba. Het strand lag er verlaten bij zoals je kan zien. Simba vond nog een tonnetje, daar is ze gek op en kan er tijden mee spelen, ze neemt het dan ook altijd een heel eind mee. Daarna nog even naar de supermarkt en je zal het niet geloven, maar ik stootte mijn zo heel pijnlijke teen tegen het winkelwagentje, alweer bloeden en nu zit de nagel geloof ik helemaal los, ik heb er nog niet goed naar gekeken. Sufferd die ik ben. Ik kon wel janken. Zometeen gaan we lekker een pizzaatje eten in het dorp, gezellig!!
 

Door: ria 5:25 PM

vrijdag, juli 04, 2003

 
God god, zit ik me hier zowaar te vervelen. Al een paar wijntjes op, dus spelen met kleurtjes moet ik ook niet meer aan beginnen. Niemand aanspreekbaar op msn, chatten heb ik geen zin in, of misschien straks, tv is ook niks. Eerst maar ff typen. Al weet ik alleen niet wat. Zal ik iemand gaan bellen? Dat zou ik kunnen doen, maar misschien heeft die ander helemaal geen zin in mij, dat lijkt me logisch, niet doen dus. Morgen wordt het geloof ik weer beter weer, maar dan is het weekend en in principe doe ik niks in het weekend, je moet toch ergens een grens trekken, weekend betekent rust. De tuin kan dan weer wel, want dat is ontspannend, schilderen niet. Als het morgen mooi weer is ga ik lekker de tuin in. Ik moet ook nog boodschappen doen, dus ff naar Zierikzee, ook heel leuk. Ik zie het allemaal wel. Ik ga in ieder geval weer op mijn blote voeten naar het strand, is goed bevallen vandaag. Afgelopen nacht deed mijn teen echt heel veel pijn, kon er af en toe niet van slapen. Zo genoeg gebrald eens kijken of er ergens nog iets te doen is, ik zou natuurlijk ook nog even naar de kroeg kunnen gaan, het ECHTE leven in, maar daar ben ik niet op gekleed en ook niet opgetut en zo, dat wordt niks, eer ik dan klaar ben is Joop alweer thuis, ik neem hier nog maar een wijntje :))
 

Door: ria 10:25 PM
 
Vanmiddag een heerlijke strandwandeling gemaakt met Joop. We zijn met de auto naar het strand gereden, zodat ik geen schoenen aanhoefde en op het strand lekker op m'n blote voeten gelopen, dan heb ik nergens last van. Hij is nu taxi aan het rijden en ik ben nog druk met mijn log, ik wil nog een paar dingen veranderen, maar dat lukt nog niet zo. Ach ja, ik ben er zoet mee ;)
 

Door: ria 6:42 PM
 


D IJ K V A L

Lettertjes aanklikken voor meer foto's!! 
De zee in de zomer, oneindige rust, zacht kabbelen de golven, de zee kust de kust. De zee in de winter, onstuimig en wild, de striemende golven in ziedende lust. Al eeuwen zijn Zeeuwen als leeuwen in strijd, in strijd met het water, dat vroeger of later zal dreigen, zal stijgen, bezit voor zich eist, als leeuwen zijn Zeeuwen al eeuwen in strijd. Mijn land, mijn zee, mijn zee en land, mijn Zeeland Mijn land, mijn zee, mijn lieve land, mijn levensland Mijn veilig land, mijn heilig land Mijn land en mijn zee, mijn Zeeland De zee geeft ons vrede en brengt ons in nood. De zee doet ons beven, de angst is soms groot. De zee schenkt ons rijkdom en neemt alles af. De zee is ons leven, de zee is ons graf. Het zijn maar twee woorden, zij vormen een naam. De zee en het land zijn in Zeeland tesaam. De zee die het land neemt en sleurt in zijn rijk. De zee die het land heeft aan dam en aan dijk. Het was in één woord prachtig. We hebben ontzettend genoten, af en toe wel een beetje koud, maar we hadden warme dekentjes mee voor over de knieën. Het is vooral de omgeving die het ook zo mooi maakt, de verlichte dijk, het haventje.....geweldig!!!
 

Door: ria 12:39 PM

donderdag, juli 03, 2003

 
Nog steeds niet geschilderd, schiet niet erg op zo. Maar het moet eerst maar eens een beetje beter weer worden. Vanmiddag mijn wandelschoenen aangedaan en een eind gewandeld. Stom!!!! Ik dacht dat gaat wel met mijn gekneusde tenen, maar dat viel heel erg tegen. Op het laatst wist ik niet meer te lopen van de pijn, vooral mijn rechterteen doet heel erg zeer. Jammer genoeg had ik geen telefoon bij me, anders had ik Joop wel gebeld om me op te komen halen, nu moest ik doorbijten. Daarna nog even de tuin in gedoken en een boel onkruid getrokken. En straks gaan we naar de Dijkval in Zonnemaire. Het is gelukkig droog en we trekken maar een beetje warme kleren aan. Het begint pas om 21.00 u en duurt 2.5 uur. Een hele zit dus, maar het moet prachtig zijn.
 

Door: ria 6:52 PM

woensdag, juli 02, 2003

 
Ik heb er nog een paar nieuwe linkjes bijgezet. Het is en blijft toch een familielogje ;) Het zijn allebei broers van Joop. Ed is 1 jaar jonger dan hem, zit ook in de WAO en fokt hondjes. Ruud is 7 jaar jonger en is nog volop aan het werk, is ook veel later begonnen dan zijn oudere broers en houdt het hopelijk en tijdje langer vol. Ik zou zeggen kijk er maar eens ff rond, misschien komt het nog eens van pas, als je een hondje wilt, of een energiezuinig huis, je weet maar nooit ;)
 

Door: ria 10:58 PM
 

Voor degenen die er niet konden zijn vandaag, de zee. Het was heerlijk rustig op het strand. Een paar vliegeraars en een paar wandelaars en een surfer en wij, vandaar dat ik niet snel doorhad dat ik de riem kwijt was.
 

Door: ria 4:56 PM
 

Het zandgebeuren staat nog overeind ondanks alle regen. Lekker gewandeld en een paar foto's gemaakt. Daardoor heb ik denk ik niet goed opgelet want ik ben de riem van Simba verloren. Dezelfde weg teruggelopen, maar niet meer gevonden. Die hadden ze al voor me opgeraapt denk ik. Zonde! Voor de rest niet veel gedaan. Wat een rotweer. Ik vermaak me hier maar een beetje.
 

Door: ria 4:29 PM
 

Vind ik wel een vrolijk regenmuziekje 
 

Door: ria 11:44 AM

dinsdag, juli 01, 2003

 
Donderdagavond gaan we naar "de Dijkval" een buitenspel met overdekte tribune (gelukkig), moet heel mooi zijn en is wel op een bijzondere plaats zo helemaal midden in de polder in een oud haventje. Ben benieuwd, zal mijn fototoestel meenemen. Is lang geleden dat we eens samen ergens heen zijn geweest. We zijn ook steeds maar van plan om de rommelmarkten af te gaan, maar dat vergeten we altijd.
 

Door: ria 7:50 PM
 
Waarom nu sommige dingen blauw blijven en de anderen onderstreept zijn snap ik weer niet, daar moet ik me nog eens in verdiepen, moet toch allemaal hetzelfde zijn. Misschien kan iemand me helpen??? Nicole??? Em?? Ster??? En het woordje link is wel dik groen en archief weer niet, nou ja het is allemaal niet zo'n probleem, comments heb ik ook de oude weer terug gedaan. Vond ik vrolijker en werkten toch altijd goed, behalve nu dan, maar dat schijnt bij enetation te liggen.
 

Door: ria 7:32 PM
 
Zo alweer een paar dingen veranderd. Nieuw commentsbakje ook, hopelijk telt deze wel, ff afwachten maar, veel commentaar geven svp ;) Ik kon er niet van slapen vannacht, natuurlijk veel te lang en te intensief mee bezig geweest, het is voor mij ook de eerste keer dat ik dit allemaal doe, best eng. Maar goed, ik zorg iedere keer wel dat ik de oude template ergens opgeslagen heb, dus kan er weinig misgaan. Ik heb een heel handig kleurendingetje, zonder dat was er niets van terecht gekomen.
 

Door: ria 11:49 AM

maandag, juni 30, 2003

 
Nou het is dus wel te zien waar ik de rest van de dag zoet mee ben geweest. Tjonge wat een klus. En alles is nog niet precies naar mijn zin, maar dat komt later wel weer eens. Het ziet er in ieder geval weer eens een beetje anders uit. Ik vind het wel vrolijk zo. Hopelijk zijn jullie het met me eens.
 

Door: ria 11:27 PM
 
Zooo weer een tijdje zoet geweest met een nieuw fotootje, ik kijk wel een beetje verbaasd maar dit was de enige leuke, ik kan mezelf ook niet leuker maken dan ik ben, ik ben ook helemaal niet leuk, maar voorzover ik dan leuk kan zijn, zo sta ik op deze foto......en het regent nog steeds pijpestelen.......
 

Door: ria 4:10 PM
 

Zit ik dan in mijn schilderskloffie. Vanmorgen toen we opstonden was het nog droog, maar dat was snel over. Het giet inmiddels van de regen en het ziet er niet naar uit dat het snel weer droog wordt. Beetje achter de pc dus maar. Goed voor de plantjes zo'n buitje, maar ik hoop niet dat het heel de week gaat duren.
 

Door: ria 1:43 PM
 

Als vanouds vanavond weer eens met Elly en Cor gebarbequed. Dat was veel te lang geleden. Ze hadden ook nog mossels meegebracht, wat een joekels waren dat, heerlijk! Die hebben we eerst gekookt en opgegeten. Joop en Cor hadden het idee ze ook nog eens te rijgen en op de bbq te leggen. Daar zijn ze op de foto druk mee. Friends forever die twee. We kennen elkaar allemaal al vanaf de middelbare school. Een mooiere vriendschap bestaat er niet. Al hebben vriendschappen ook ups en downs, het gaat nooit over. Heerlijk gebarbequed daarna en lekker bij de kachel gezeten, met koffie en een neut. Als de kikkers te druk werden, werd er een poging ondernomen ze te vangen met het schepnet, dan waren ze weer een tijdje stil. Het was ouwerwets gezellig.
 

Door: ria 12:12 AM

Ria Zondag 29 Juni 2003 at 3:46 pm | | Standaard | Geen reacties

22-06-2003/28-06-2003

zaterdag, juni 28, 2003

 
Nog geen potje honing verkocht. We zullen er toch wel vanaf raken. De imker die Joop altijd helpt heeft een vaste klantenkring en is ze zo kwijt, zoiets moet ook groeien natuurlijk. We wachten het maar rustig af. We hebben een tafeltje bij het hek neergezet met een parasol en daarop wat potjes, bloemetje erbij voor de gezelligheid en een beetje raat om te bekijken. Vanmorgen vroeg eerst naar de vuilnisbelt gereden. Zaterdagsmorgens kan je daar al je rommel voor niets wegbrengen. Zo handig dat we nu een kar hebben, hoe hebben we ooit zonder gekund. Daarna naar de biologische tuin in Zonnemaire om een paar bijenkasten op te halen. Dat is midden in de polder en prachtig om te zien. Allerlei soorten vreemde groentes en overal bloemetjes ertussen. Jammer dat ik de camera niet bij me had, maar dat doe ik zeker de volgende keer wel. Er stond ook een dijkhuisje te koop, zo schattig, ik zou er zo willen wonen. Toen even alleen naar Zierikzee voor de boodschappen en natuurlijk ook even winkels gekeken. Nog een leuk shirtje gekocht. Nieuwe haringen meegenomen en garnalen, die we gelijk hebben opgegeten. Daarna lekker even in de zon met de Viva. Mijn tenen doen pijn, vooral de rechtse, komt ook steeds vocht uit, nagel gaat er toch wel af denk ik. Zo dat was de zaterdag weer. Joop is taxi aan het rijden en ik ga denk ik vroeg mijn bed in. Het was weer veel te laat vannacht.
 

Door: ria 7:42 PM

vrijdag, juni 27, 2003

 

AUWAUWAUWAUWAUWAUWAUW
 Dat ging niet goed vandaag. Vanmorgen eerst mijn linkerteentje gestoten tegen een muurtje, die nagel is er half af en ingescheurd tot onderaan. Toen vanmiddag mijn rechterteentje. Ik was mijn kamertje aan het veranderen en stootte tegen de onderkant van de deur, zit niet los geloof ik maar voelt niet goed, zal wel blauw worden. Dat wordt sandalen lopen en voorlopig geen dichte schoenen denk ik. Nog even geschilderd vanmorgen. Had niet zoveel zin. Joop heeft heel de garage opgeruimd en zit nu daar weer achter zijn pc. Ik heb ook mijn kamer veranderd. Tafel staat nu onder het raam, kan ik ook naar buiten kijken en er schijnt geen licht meer in mijn beeldscherm. Het is beter zo.
 

Door: ria 4:47 PM
 
The best kind of friend is the one, you could sit on a porch, swing with, never say a word and then walk away feeling like that was the best conversation you've had Dit kwam ik vanmorgen tegen op een site van Tina Turner, zal wel in één van haar liedjes voorkomen of zo, maar het sprak me wel aan....vandaar....
 

Door: ria 9:24 AM

donderdag, juni 26, 2003

 

Veel geschilderd vandaag, heerlijk weer was het ervoor. Het zal nog wel een paar weekjes duren eer ik rond ben. Ik doe sommige stukken twee keer, dat houdt behoorlijk op. Maar goed we komen er wel. Vanmiddag nog even naar het dorp gelopen. Zodoende kom ik ook niet veel aan wandelen toe. 's Avonds een stukje, maar lang niet zover als normaal. Vanavond de eerste honingpotjes gevuld, 53 stuks. Het bordje hangt al bij de weg. Je blijft emmers uitlikken en druppels weghalen, lekker hoor. Joop is al een paar potjes weg aan het brengen. Er zit een fout in de foto, maar ik heb geen zin om het nog eens overnieuw te doen.
 

Door: ria 7:51 PM
 
Gisteren, tja wat zal ik ervan zeggen. Aan de ene kant wel leuk. Voor het eerst honing geslingerd. (48 pond hadden we) Aan de andere kant, een rotdag. Ik zag het even niet meer zitten. Veel praktische dingen die moesten gebeuren, zoals de plakzooi van de honing in de keuken opruimen, droger leeg, afwasmachine leeg, terwijl ik ook druk aan het huis bezig ben en ook weer een andere rotte plank had gevonden. En dan Joop die rustig een sigaartje zit te roken. Hij ziet het gewoon niet. Pas als ik het zeg, is het van "oh maar dan help ik toch even", maar de volgende keer is het weer zo. Het gaat ook allemaal wel, maar gisteren even niet.
 

Door: ria 12:37 PM

woensdag, juni 25, 2003

 
ik ben er even niet vandaag
 

Door: ria 4:18 PM

dinsdag, juni 24, 2003

 


Vandaag weer druk aan het schilderen geweest. Heerlijk weer daarvoor. Ik zag ook dat de lavendel al aardig aan het opengaan is. Nog een paar dagen dan ga ik het allemaal weer afknippen. Als je het wilt drogen mag het eigenlijk nog niet open zijn en voor de struik is het ook beter. Lekker kort bolletje van maken weer, dan is ie de rest van het jaar ook nog prachtig. Joop gaat morgen honing slingeren. Hij heeft vanmiddag emmers bij de patatboer gehaald. Jemig als die allemaal vol moeten, da's een boel honing. Vanmiddag Sil ook eens gebeld, we bellen niet vaak, maar omdat ze bijna nooit meer on line is, was ik toch wel weer eens nieuwschierig. Alles ging goed. Ook nog ff met Yara gekletst, dus we zijn weer bij.
 

Door: ria 8:08 PM

maandag, juni 23, 2003

 
Met de foto's van gisteravond is het niks geworden. Ik wilde de kwakende kikkers erop zetten, was echt een heel mooi gezicht, ze zaten is de schijnwerper die we op de vijver hadden gezet, maar ze zijn een beetje wazig, jammer. Zal het nog wel eens proberen. Vanmorgen weer vrolijk met schilderen begonnen. Wel een stuk gedaan maar ik waaide zowat van mijn trapje, het was niet echt lekker, dus vanmiddag ben ik maar weer gestopt. Het is raar weer, warm, maar toch niet lekker om buiten te zijn, k*twind. Toen een tijd zitten klungelen met het fotoprogramma, dat niet op wilde starten. Dus het zit allemaal niet mee vandaag. Ik ga lekker niks meer doen.
 

Door: ria 4:48 PM

zondag, juni 22, 2003

 

Vanmorgen heerlijk gewandeld. De zandsculpturen vorderen gestaag. Jammer genoeg was het niet echt helder vanmorgen, het lijkt me prachtig als de lucht helder blauw is. Maar goed dat komt nog wel een keer. Vanmiddag om een uur of vier sloeg de stress weer toe, Alain zou langs komen met zijn gezin. Iedere keer denk ik weer, het zal wel meevallen, maar als het dan eenmaal zover is, ben ik toch weer heel zenuwachtig. Uur of vijf waren ze hier. Hij zag er precies zo uit als ik me voor had gesteld, dus dat viel alles mee. Leuke vrouw, leuke kinderen, het was gewoon gezellig. We hebben gebarbequed en gekwebbeld, tijd vliegt als het leuk is. Ik kreeg ook nog cadeautjes, fles port met 2 glaasjes en een fles "Lommels Slokske" (ik heb al gezocht naar een internetsite daarover, maar die kan ik zo vlug niet vinden) We hebben officieel de olijfboompjes gedoopt met Rioja wijn van de Lidl, dus dat belooft een voorspoedige groei :)) en Alain was getuige. En nu zitten Joop en ik nog heerlijk buiten, het is een prachtige avond en ik experimenteer met foto's bij nacht.
 

Door: ria 10:26 PM

Ria Zondag 22 Juni 2003 at 3:44 pm | | Standaard | Geen reacties

15-06-2003/21-06-2003

zaterdag, juni 21, 2003

 
 
En dan laat zo'n verhaal je van de rest van de dag niet meer los. Ik was lekker heel de dag alleen. Joop moest vanmorgen al vroeg in Zierikzee zijn, om met de bijenclub op stap te gaan, tenminste een paar ervan. Daarna "even" boodschappen gedaan en toen lekker de zon in. Beetje lezen, beetje niksen, beetje turen, heeeerlijk! Ook nooit gedacht dat ik zo van die vijver zou kunnen genieten. Joop was eigenlijk degene die er eentje wilde, maar we genieten er allebei ontzettend van. Uren kan ik ernaar kijken. 
Gisteren waren ook eindelijk de olijfboompjes meegekomen bij de buuv. Het zijn er niet echt op een stammetje maar goed, ik heb er nu wel twee voor mijn bon :)) De linkse heet Marlies en de rechtse, iets vollere, Gerda ;) Dat ze maar voorspoedig mogen groeien en veeeeeel vruchten dragen.
 

Door: ria 7:58 PM
 

Even terug in de tijd. Vanmorgen liep ik bij AH in zierikzee in de winkel, toen er een vrouw steeds maar naar me liep te kijken. Ze kwam naar me toe en vroeg of ik haar herkende, ik had geen idee, kwam me ook helemaal niet bekend voor. "Jij bent toch Ria van Felius?" vroeg ze, ik kon natuurlijk niet anders dan dat beamen, "ik ben Jet Goedbloed" kwam erachteraan. Jeeeeeeeee, dat was wel heel lang geleden, dat ze me nog herkende!!! Knap! Op de foto is ze de derde van links en ik de meest rechtse. Ik was daar zeven en zij vijf. We woonden in dezelfde straat. Een heel gezellige straat met veel kinderen en we speelden allemaal met elkaar. Na een paar jaar is ze verhuisd naar renesse en ik heb haar daarna nooit meer gezien. Vreemd natuurlijk, want op zo'n eiland als dit zie je meestal veel oude bekenden. En dan staat ze ineens weer voor je neus en begint echt heel haar leven te vertellen, wat niet makkelijk is geweest, blijkt nu. Wij keken altijd wel een beetje tegen haar op, ze was rijk, woonde in het mooiste huis van de straat. Maar toen ze tien was ging haar vader dood, die al heel lang ziek was. En dat heeft haar blijkbaar de rest van haar leven achtervolgd. En dan komt ook weer het verhaal van de zaterdagmiddag televisie. Wij hadden als eersten in het dorp televisie, die had mijn vader gewonnen met een kruiswoordraadsel en zaterdagsmiddags was er dan om vijf uur kindertelevisie. Dan zat heel de kamer vol met pas gewassen kindertjes, want 's zaterdags ging iedereen in bad. Heel de kamer werd daarvoor verbouwd. Prachtig, we genoten, Dappere Dodo! En als het dan afeglopen was zette mijn moeder alle ramen open om al die zeepluchtjes weg te laten waaien. Wat een tijd toch. Heerlijk om daar weer eens even aan herrinnerd te worden. Raar maar waar, ik heb zitten janken in de auto. Gek hè.
 

Door: ria 7:19 PM

vrijdag, juni 20, 2003

 

Kijk nou eens wat een sprookje ik vanmiddag in de vijver had. Echt een prachtig gezicht, het was een flinke, jammer dat het mooie blauw dat voorop de kop zat niet te zien is. Verder niet veel gedaan vandaag. Mijn lust om te schilderen is ineens weg. We hadden wel een keurige mail vanmiddag van scana bouw, met tips en wat we eraan kunnen doen. Aan de kanten waar veel de regen op staat de naden afkitten en goed schilderen, maar ja dat was ik dus al van plan. En vooral ook de kopse kanten van de planken goed behandelen. De trekhaak zit onder de auto en Joop is vanmiddag de kar op wezen halen. Nu wil het geval dat bij de montage van die haak het reservewiel eruit moest, die had ie nog niet teruggedaan en ja hoor u begrijpt het al.......een klapband vanmiddag, ergens in de polder bij Zonnemaire. Dus moest ik de buurman inschakelen om die band te brengen. Een krik had ie ook niet dus de ANWB gebeld. Gelukkig waren er een paar duitsers gestopt om hem te helpen, zodat ie de ANWB niet meer nodig had. Aardige lui die duitsers
 

Door: ria 7:02 PM
 
Verder voel ik me wel lekker yeah!!!
 

Door: ria 12:57 AM

donderdag, juni 19, 2003

 


Joop en Mark druk aan het knutselen met de trekhaak. Alles is goed nu geloof ik. We hebben ook al een aanhangertje op de kop getikt, dat moet alleen nog opgehaald worden. Kunnen we wel heeeeeel veel boodschappen ineens doen. Ik moet zeggen dat ik de auto er leuker uit vond zien zonder die brede spoiler van achteren, Mark had het ook al over bredere bandjes, yessss wordt het nog echt een race auto, zo'n cross wagentje. Ik kreeg weer wel commentaar van Joop toen ik de foto's nam, dat ik nu ineens weer helemaal gek van foto's maken was en dat hij er niet goed van werd. Mag ik ook eens een keer een nieuwe hobby. Ik heb altijd maar moeten staan juichen als hij weer eens iets nieuws had. En ik kan vertellen dat dat al heeeeel vaak geweest is. Hele boekenkasten vol vogeltjes, boten, schaken, hardlopen, wijn, bergbeklimmen, nepal, bijen, vijvers, computers en dan zal ik best nog wat vergeten zijn. Maakt niet uit, maar niet zeuren hee ;)
 

Door: ria 10:42 PM
 
Lekker gewandeld vanmiddag. Wel heel erg gelachen onderweg. Simba is in haar "hete" dagen geloof ik. Anders kijkt ze nooit naar andere honden, maar zo gauw ze er nu eentje ziet rent ze erop af. Groot, klein maakt niet uit. Dus ik dan alvast maar roepen en vragen of het een mannetje of een vrouwtje is en dat ze loops of "heiss" is, want het stikt weer van de duitsers. Zo begon ik ook duits tegen mensen te praten, wat later gewoon nederlanders bleken te zijn. Ach ja... En even later op de dijk stonden we plotseling oog en oog met een wel heel erg lekker ding, die had al de kans gehad om aan haar Neeltje Jans te ruiken en te likken en dat beviel goed blijkbaar. Ze wilde geen stap meer verzetten. Die vrouw was doorgelopen, samen met haar hond, maar bij ons heeft het even geduurd. Als zo'n beest zich schrap zet, kan je trekken wat je wilt, maar dat helpt niet echt. Ze wilde terug.........
 

Door: ria 4:51 PM
 

Op naar het volgende. Ik heb vandaag maar een rustdag ingelast. Ik had al gezien dat het hout op sommige plekken niet meer was wat het zijn moest. Vanmorgen ontdekte ik echt een grote rotte plek. We hebben ook steeds van die rare zwarte schimmeltjes en ik denk zomaar dat dat er wat mee te maken heeft. Voor we nu verder gaan heeft Joop eerst maar eens naar Scanabouw gebeld, want het huis staat nog maar 13 jaar, dus dat is wel wat vroeg om te gaan rotten. 

Er is ook altijd gezegd dat schilderen eigenlijk niet nodig is, zo goed is het geïmpregneerd. Je kan het hout ook gewoon blank laten en laten verweren. Wij hebben het altijd geschilderd en goed onderhouden dus. Nu hebben we bij de bouw ook al een probleem gehad. Er was toen ook een fout gemaakt met het impregneren, zodat we overal donkerdere balken hadden. Het hele huis is toen geschuurd, dat was wel verzekeringswerk, maar toch was het een hele toestand natuurlijk. Nu ben ik benieuwd hoe dit allemaal af gaat lopen.
 

Door: ria 12:48 PM

woensdag, juni 18, 2003

 

Verder wil ik even zeggen, dat ik de vrouw ben die ik wil zijn, de moeder die ik wil zijn en de oma die ik wil zijn. Ik ben een mens met al mijn gebreken, maar ik leef zoals ik denk dat goed is. Doe de dingen zoals ik denk dat ze moeten gebeuren. Ik ben zoals ik ben.
 

Door: ria 11:13 PM
 
Vanmorgen met ontzettende rugpijn wakker geworden. Wel nog een paar kozijnen gedaan, de achterkant is nu klaar. Mooi hoor. Vanmiddag lekker gewandeld. Het wordt al aardig druk op het strand. Ik ben er nu ook eindelijk achter wat ze met die hopen zand gaan doen, die ze achter de duinen neergegooid hebben. Het worden zandsculpturen het is nu al een prachtig gezicht vanuit de verte. Ik ga ze dan ook zeker van dichtbij bekijken als ze klaar zijn. Vanavond heeft Miriam mijn haar nog geverfd. Joop heeft de achterbumper van de auto gehaald. Vanmorgen heeft hij een trekhaak op de sloop gekocht, die moet er nu onder gemonteerd worden. Dan nog ergens een mini karretje op de kop zien te tikken, want een grote kar kan dat kleine gele gevaar niet trekken natuurlijk. Maar het is wel handig om eens wat naar de vuilnisbelt te brengen en bijenkasten te vervoeren. Hoeven we niet altijd anderen in te schakelen.
 

Door: ria 9:10 PM
 
Gisteren de foto's van Gerda binnengekregen. Ik verstop ze onder insektjes, zodat het makkelijker aanklikken is. Mijn halsbrekende toeren om over het hek te klimmen staan erop, onze hoofden door het deurtje van het cachot. Een schilderachtig muurtje waaruit plantjes groeien. Enfin, kijk zelf maar.

 
Ik wil even laten weten dat ik weer zo heel blij ben met mijn foetsenbord en die muis is ook niet te versmaden echt.... ik kan het iedereen aanbevelen, een nieuw speeltje is heerlijk, ben zo blij als een kind........sweex heet het, wat een naam hè, zal wel ergens uit taiwan komen ofzo, maar tot nog toe geen klagen :)))
 

Door: ria 12:25 AM

dinsdag, juni 17, 2003

 
Het gaat niet echt hard met het schilderen. Vanmiddag begon het te regenen, dus toen moest ik ook al eerder stoppen. Het is verf op waterbasis, dus dat regent er zo af als er een flinke plensbui op komt. Gelukkig was dat niet het geval. Morgen nog vier kozijnen dan is de achterkant klaar. Oh nee, die wil ik ook 2x doen, maar dat moet dan weer later. Ik hoop dat ik voor mijn verjaardag klaar ben. Dat wordt aanpoten, maar het moet lukken. En toen had ik natuurlijk ook nog steeds Joop zijn toetsenbord uit de garage in gebruik. Dat is niet handig als hij ook eens iets daar moet doen, want dan moet ie steeds een andere meenemen. Dus eind van de middag ben ik maar naar zierikzee gereden voor een nieuwe. Dat Lidl ding kan iemand gratis (uh flesje wijn?) van me krijgen. Ik hoef het niet meer. Gebruikt ook veel batterijen als het altijd aanstaat. Nu heb ik gewoon een standaard toetsenbord, met heerlijk verende toetsjes en een optische muis (met snoertje) voor de prijs van schrik niet € 19.90. Dat spul kost echt niks meer. Tenminste niet als je geen speciale eisen stelt. Met snufjes wordt het natuurlijk gelijk weer duurder. Ook nog even bij AH langs geweest er lagen lekkere verse worteltjes en ik had nog vis in de diepvries dus we hebben peetjes met vis en botersaus gegeten.
 

Door: ria 7:57 PM

Speciaal voor Elleke onze "achtertuinkoe". Is het geen schatje!! En hinneken dat ie kan ;) De horizon is een beetje scheef, maar een kniesoor die daar op let natuurlijk. Soms lopen er een paar, ook pony's en schapen. Als het druk is zal ik nog eens een fotootje maken en dan met een rechte horizon.
 

Door: ria 7:07 PM

maandag, juni 16, 2003

 

Als ik weinig schrijf hier, zoals de laatste paar dagen, komt dat omdat ik druk aan het schilderen ben. Het huis moet een grote beurt hebben en dat is best veel werk. Sommige stukken moet ik zelfs twee keer doen, zoals bij de douche en stukken waar de zon, regen en wind vaak op staan. De andere keren deed ik vaak kleur voor kleur, eerst al het wit, daarna al het grijs en dan pas de blauwe kozijnen. Voor de variatie doe ik nu iedere stuk gelijk klaar. Ik ben met de achterkant begonnen. Ik denk dat ik daarvan nu ongeveer op de helft ben, morgen de rest.
Ondertussen staat de waterleilie prachtig te bloeien. Af en toe ga ik ff zitten om daarvan te genieten. Morgen geven ze ook nog van dat prachtige weer af, dus kan ik lekker verder. Vroeg opstaan, want vanmorgen was het wel een beetje laat, i.v.m. de borrels van gisteravond. Gelukkig hadden we geen van tweeën last.
 

Door: ria 7:13 PM
 
Maandag alweer. Ik ben druk aan het schilderen, daar is het nu prachtig weer voor. Gisteren ook veel gedaan. Eind van de middag zijn we eindelijk eens naar Elly en Cor gegaan, dat was al veel te lang geleden. We hebben gezellig gepraat en gedronken, Davidoff sigaartjes gerookt en een restje ouwe jenever, dat ongeveer al 25 jaar bij hun in de kast stond, opgedronken. De fles ging van hand tot hand. Uur of 12 weer hand in hand naar huis gelopen. Joop was zijn evenwicht een beetje kwijt. Lang geleden dat ik hem zo teut had gezien. En nu weer verder met schilderen. Ik had net al een splinter dwars door het topje van mijn vinger, geen gezicht het was gewoon een beetje opgerimpeld. Gelukkig kreeg ik hem er in één keer uit met een pincet.
 

Door: ria 11:06 AM

Ria Zondag 15 Juni 2003 at 3:41 pm | | Standaard | Geen reacties

08-06-2003/14-06-2003

zaterdag, juni 14, 2003

 
Wat was het laat afgelopen nacht. Joop was pas om een uur of half drie thuis, ik was opgebleven. We hebben samen nog wat gedronken en toen naar bed. Toen bleek dat de buurtjes ook nog een feestje hadden. Die zijn echt heel de nacht doorgegaan. Geen harde muziek of zo, maar het is dan toch rumoerig. En toen het eenmaal ochtend werd, gingen ze ook weer wel muziek draaien en motoren starten om een uur of negen. Ik had nog graag een uurtje doorgeslapen, maar ja, moet kunnen af en toe. Joop ging daarna timmeren in zijn hok, dus dat zullen zij wel weer niet leuk gevonden hebben. En nu is het echt volle maan. Het is nog hardstikke licht buiten. Een van die zomeravonden waarop het eigenlijk niet echt donker wordt. Heerlijk.
 

Door: ria 10:33 PM
 


Vandaag had Cor (onze schoonzoon en degene van de nieuwe link) een afspraak hier in de buurt. Sil en de kinderen kwamen mee, maar Sil ging gelijk bij een vriendin langs die jarig was, dat was ik ff vergeten. Ik heb haar zodoende maar kort gezien, maar we zijn nog wel even gezellig uit eten geweest in de Surf Inn. Cor kan nu eenmaal niet hier geweest zijn zonder de spare ribs van daar gegeten te hebben. De jongen op de foto is Serge, de eigenaar van de Surf Inn. Het was heel gezellig en leuk om de kindertjes weer ff te zien. Ik heb natuurlijk ook nog een paar fotoos gemaakt, maar jammer genoeg waren de batterijen halfverwege leeg.   


 

Door: ria 9:55 PM
 Dit maakte mijn dag meer dan goed. Van Blöf word je ook niet echt vrolijk, maar de omgeving was perfect. Een prachtige zonsondergang, waarvan ik de rest morgen zal laten zien en mijn hondje. Een heerlijke wandeling zo op de late avond.
 

Door: ria 12:39 AM

vrijdag, juni 13, 2003

 
Werkt wel hier, dus ligt het aan het toetsenbord. Dit maakt lawaai, niet van die lekkere geruisloze toetsen. Nou ff vertellen van vandaag verder. Ik ben begonnen met het hars van het huis te krabben, het meeste is weg. Vanmiddag kwasten gekocht en begonnen. Het eerste stuk van de boeiborden is al gedaan. Wow wat knapt het er weer van op. Maar wat een klus heb ik weer voor de boeg. Als het zulk weer blijft vind ik het heerlijk om te doen. De twee keer dat ik het gedaan heb was Joop op vakantie. De eerste keer was hij naar Nepal, de laatste keer naar Nieuw Guinea, hij heeft dus nog nooit gezien dat ik druk aan het schilderen was. Ik vind nu wel dat hij een beetje kan helpen, maar als hij zoals vandaag zich niet lekker voelt, begin ik daar maar niet over. Hij heeft wel het gras gemaaid en is ook nog bezig reizen te verkopen. Die moer die hij een paar dagen geleden opgehaald heeft is al dood. Heeft ie ook weer iets verkeerds mee gedaan. Of tenminste niet goed gezien dat er wel degelijk een moer in een volk zat. Hij is best slordig af en toe, laat ook teveel dingen op zijn beloop. De goot lekt al jaren, ik steeds maar roepen dat ie die moet repareren, nu is wel het hout al aan het rotten daar. Dan denk ik ik kan toch niet alles doen of regelen. Soms word ik er best wel moedeloos van. Maar jaaaaaaa, we zijn er nog, wat loop ik weer te zeuren. En dan komt Miriam weer over de schutting van "mam, jij had toch zo'n leuk blauw vaasje?", ja ik heb een leuk blauw vaasje. Nu blijkt dat ze ineens ook twee leuke blauwe vaasjes heeft en daar mijn blauwe vaasje bij wil hebben. Mooi niet dus, als ik dood ben is het voor haar. Grrrrrrrrr. Soms denk ik wel eens wat zou het makkelijk zijn als ik er morgen niet meer was. Dan heeft Miriam al mijn leuke spulletjes, ik hoef geen perfecte oma meer te zijn en Joop redt zich wel, dat zegt hij tenminste altijd. Wat doe ik hier eigenlijk nog!! Tegenstrijdig hè, eerst zeg ik "we zijn er nog" en ff later "wat doe ik hier eigenlijk nog". Ik ben geloof ik een beetje de kluts kwijt, ik kan er ook niet tegen als dingen het ineens niet meer doen. Ik ben gewoon een trut!!
 

Door: ria 7:07 PM
 
Ik heb het weer even gehad met alles. Dip is dubbel en dwars terug. Joop voelt zich niet lekker, loopt te klagen dat ie moe is. Vanmorgen ook hoofdpijn en vanavond smaakte de pizza niet als anders, dat kwam ook omdat er andere kaas op zat, maar volgens mij had hij die al meer gehad. Ik vertrouw het niks. Ben bang. Nu is hij ook nog taxi gaan rijden. Ik zit nu ook weer in de garage omdat mijn pc vreemde geluiden maakte, hoge pieptonen. Weer het toetsenbord? (Barf wacht nog maar even hoor met zo'n ding aan te schaffen). Nu wil het toeval dat degene waar Joop taxi voor rijdt vroeger onze pc leverancier was en die pc die ik heb was een van de laatste die hij leverde voor hij er mee stopte. Hij dacht ook dat het misschien door het toetsenbord kwam, Joop belde net. Nu ga ik even proberen of deze handel op die van mij past. Wat een toestand ik word er helemaal depressief van. En ik wilde nog wel richting blöf lopen :(
 

Door: ria 6:27 PM
 
Vanavond Blöf op de Brouwersdam. Als de wind een beetje meezit kunnen we hier meegenieten. Als dat niet zo is ga ik gewoon een stukje lopen. Wil er natuurlijk wel wat van meekrijgen. Het is ter ere hiervan. Hopelijk blijft het weer zo, het is prachtig hier.
 

Door: ria 10:19 AM

donderdag, juni 12, 2003

 
Zoals elke avond zit ik weer aan mijn wijntje, heel gezellig en lekker. Peukje erbij en mijn avond is goed. Daarom wil ik even deze link doorgeven. Ik ben ervan overtuigd dat alles waarvan je geniet goed is. Ook al staahet dan aangeschreven als ongezond. Ik geniet van ieder shagje dat ik rook. Vaak een moment van rust. De meeste wijn is lekker, ook goedkope, gewoon zoeken wat het beste bij je smaak past, of bepaalde gelegenheden. Het gaat er niet om of het duur is, meestal zijn het de omstandigheden en de mensen die maken dat de wijn goed smaakt.
 

Door: ria 11:47 PM
 
Zooo dat was een heel werk al die foto's. Ben ik altijd een poosje zoet mee. Maar wel heel leuk om te doen. Vandaag begonnen met het schilderwerk. Alles bij elkaar gezocht en gekeken of de verf die we van vorige keer over hadden nog goed was. Zo te zien is er niks mis mee. Het is best nog veel, dus die maak ik dan eerst maar op. Eerst moet alle hars eraf gekrabt worden en het hout schoongemaakt met water met ammonia. Ik heb het achterste stuk gedaan nu. Toen ik kwasten wilde gaan halen was de schilder gesloten. Pech! Morgen verder. Nog lekker een eindje gewandeld en daarna met de foto's begonnen. Nu had ik toch weer iets geks. De batterijen van het ontvangertje van de muis waren leeg, dus ik had ze vernieuwd. Ik vond het raar dat het lichtje groen was, ik dacht dat het altijd rood was, maar ik kon me vergissen en ging weer verder. Ineens begon alles te knetteren, dat ging niet goed, ........de rook kwam eruit.......Nu denkt Joop dat ik de batterijen er verkeerd om ingedaan heb. Maar ja, toen zat ik dus zonder. Normaal had ik wel even naar Zierikzee gereden, maar die grote taxi stond voor de deur, omdat Joop morgenochtend moet rijden. Mooi dat ik daar niet inkruip, dus hij mocht het opknappen. Hij naar de Lidl waar ze natuurlijk om een bon vroegen die hij niet had. Geen bon, geen ander toetsenbord. Want we zeggen natuurlijk niet dat ik iets fout gedaan heb, hij deed het gewoon niet meer. Al met al is het toch nog goedgekomen en heeft hij een nieuwe meegekregen. Gelukkig maar. Ik zal in het vervolg wel heel goed kijken of de plusjes en de minnetjes aan de goede kant zitten. Stom he.
 

Door: ria 9:47 PM
 
Op hetzelfde rolletje stonden ook de kleinkinderen, daar heb ik van de keer eens bijtjes van gemaakt ;)
 

Door: ria 9:04 PM
 
De rest van de foto's van de dames Neeltje Jans, die ik op een mosselhoopje gooi.
 
 

Door: ria 7:22 PM

woensdag, juni 11, 2003

 
Niet veel gedaan eigenlijk vandaag. Het waaide hard, het was niet lekker om buiten te zitten. Wel lekker gewandeld. Ik heb bij de overbuuv een olijfboompje besteld voor mijn bon :)) Ze hadden er nog eentje te staan, maar die was al verkocht, daar moesten ze er ook nog eentje bijbestellen, dus dat ging in één moeite. Vrijdag zijn ze er als het goed is. Voor de rest veel hier gezeten. Beetje prutsen met de fotoos. Joop had nog een taxiritje, dat halfverwege niet doorging, dus die kwam hier even draaien. Dat was even een grote gele auto, Simba wist niet wat ze zag, daar kan die van ons wel twee keer uit ;)
 

Door: ria 8:56 PM
 


Goh, zei iemand laatst, ik denk dat dit vroeger een smederij geweest is (nee, we noemen geen namen) en met dat het gezegd werd, zeiden de letters op de gevel hetzelfde, "de Smidse" staat er boven hamer en aambeeld. Ik vond het wel een fotootje waard, dus heb ik vanmiddag de camera weer eens meegenomen :)))
 

Door: ria 7:16 PM
 
Hier kan je alles lezen over de teelt van hangcultuurmosselen. 
 

Door: ria 12:26 PM

dinsdag, juni 10, 2003

 
wat jammer dat de comments dingetjes ff niet tellen, zal wel weer een storing ergens zijn, dus gewoon aanklikken ook al staat er nul of denk je dat er niks bijgekomen is :(
 

Door: ria 10:22 PM
 
Jammer dat ik er geen foto van gemaakt heb, maar dit moet ik ook nog even vertellen. We liepen terug naar de parkeerplaats over een paadje waar ik dus ook nooit kom. Ze hadden daar een bord gezien over hondepoep, ik weet niet meer wat erop stond. Toen we daar liepen, zag ik ineens een bekend gezicht, dus ik mijn hand opsteken en heeeeeeee haalloooooooo roepen. Bleek dat het een oud werknemer van ons was, die dat bord in zijn tuin had. Grote hillariteit, we hebben dubbel gelegen. Zij maar roepen dat ze helemaal uit Amsterdam waren gekomen om mij dat bord te laten zien. Kees Jan had ook visite, dus daar lag ook iedereen plat.
 

Door: ria 8:41 PM

Marlies kan heel goed eten. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets overhoudt als zij in de buurt is. Alle schaaltjes worden keurig geledigd. Vooral groenvoer is ze gek op ;)
 

Door: ria 8:32 PM

Joop kan altijd leuke verhalen over zijn reizen vertellen. Nieuwe luisterende oren zijn altijd leuk. Gerda was vooral geïntresseerd in de peniskokers die hij liet zien en of hij hem maar even aan wilde trekken. Alleen wij weten of hij het gedaan heeft :P
 

Door: ria 8:24 PM
 

Hier vertelt Marlies aan de hand van een voorbeeld wat er precies met haar heup is gebeurd.
 

Door: ria 8:13 PM
 
Tja en nu is het weer voorbij met de pret. De lakens zijn alweer schoon, klaar voor de volgende logees. Joop is even heen en weer naar Maarn, om een moer op te halen, dus ik ben weer alleen. Ik ga zo maar eens een rondje wandelen. Simba is in het weekend loops geworden, dus die kan wel wat afleiding gebruiken. Daarna eens bij de overbuuv kijken. Ik heb een bon gekregen van Marlies en Gerda, dus ik kan een paar leuke plantjes uit gaan zoeken :))
 

Door: ria 2:46 PM


Gerda en Marlies zijn weer vertrokken. We hebben een paar fantastische dagen gehad, met een hoop lol. Ze hadden gistermogen hun bed al opgeruimd en de lakens in de was gegooid, maar in de loop van de dag besloten ze om toch nog maar een nachtje te blijven. Marlies was ongerust dat Joop misschien al de lakens in de wasmachine had gedaan intussen, maar ik zei dat ze daar niet over in hoefde te zitten. Joop doet nl. nooit de was. Gelukkig maar :) 


Gistermorgen eerst lekker verse broodjes gehaald op de camping om de hoek. Daarna zijn we afgereisd naar de Neeltje Jans. Gerda had haar vroeger al eens "van onderen" bekeken en wilde dat nu weer doen. Nu blijkt dat dat niet meer gaat zonder dat je daar een heel pretpark bij krijgt, met een entreeprijs van € 12.50, daar hadden we natuurlijk geen zin in, we zagen Marlies nog niet van de waterglijbaan gaan met haar krukken. We hebben ons beklag gedaan en gevraagd of dat niet anders kon, voor minder geld en dan alleen die pijler bekijken, maar dat ging niet. Zodoende hadden we ook geen muntje om weer van de parkeerplaats te komen, want die krijg je bij je kaartje. Gelukkig zat er een hele "vriendelijke" zeeuw achter de balie en kregen we "zomaar" een muntje. We hebben nog een Zwitser gevraagd om een foto van ons drietjes te maken. Hij heeft dat ook gedaan, maar die is mislukt. Jammer. .

Daarna zijn we richting Zeelandbrug gereden. Gelukkig ging hij open, tot groot genoegen van Gerda, zodat we lekker even over de reling konden hangen en van de frisse Zeeuwse lucht genieten. Toen richting Zierikzee. Ik heb het ook eens van een andere kant bekeken. Geparkeerd op een plaats waar ik het nooit doe, langs de haven gewandeld en in de straatjes de geveltjes bekeken. 
Bij de vroegere vismarkt moesten we ineens wel heel erg aan Gillis denken. Met gevaar voor eigen Neeltje Jans ben ik toen over een hek geklommen en heb een foto van de spreuk gemaakt. Mijn benen waren net iets te kort, waardoor het een hele toer was. Gelukkig liep het goed af. Bij Concordia op het terras hebben Marlies en ik lekker mosseltjes gegeten en Gerda een broodje met paling en zalm, ze lust geen mossels. Ze heeft het wel geprobeerd, we hadden een extra lekkere voor haar uitgezocht, maar die kwam er met de zelfde vaart weer uit. 

Toen we dat op hadden hebben we nog een kijkje in hetMaritiem museum genomen, dat zit in een oude gevangenis en dat is eigenlijk veel leuker dan dat hele scheepvaartgebeuren. Daar hebben we dan ook een hele tijd rondgehangen en achter alle deurtjes en luikjes gekeken en onze hoofden door luikjes gestoken. Ook nog even in het tuintje gezeten en toen weer richting huis. Thuisgekomen lekker gebarbequed met een speciaal wijntje van Joop, waar ik anders nooit aan mag komen. We hebben wel even naar de mooie Riedel glazen gekeken die hij ooit eens meegebracht heeft van vakantie, maar er maar niet uit gedronken. Ik heb er maar twee van, voor speciale gelegenheden, veel te bang dat ik ze breek. De rest van de avond lekker buiten bij het potkacheltje gezeten. Joop verhalen vertellen over zijn reizen en nog maar een paar flessen opengetrokken. Het was fantastisch meiden. Ik heb genoten, bedankt voor alles.
 
 
 

Door: ria 12:06 PM

zondag, juni 08, 2003

 


Wat duurde het lang gisteravond eer de dames er waren. Ik maar op het bruggetje zitten voor het caravan bord en maar wachten en wachten....... Tot overmaat van ramp viel toen de stroom uit, zodat het hek niet meer werkte, moesten we het op handbediening zetten, gelukkig hadden we dat net voor elkaar toen Gerda en Marlies aankwamen. Het was denk ik een uur of half elf. De kennismaking verliep of we elkaar al jaren kenden, heel leuk. Wij hadden intussen het potkacheltje al warm gestookt en daar zijn we toen lekker bij gaan zitten kletsen, met een wijntje erbij. Miriam en Mark kwamen ook nog even langs want het was overal nog steeds pikdonker. Die storing heeft wel een paar uur geduurd. We moesten zodoende met de zaklantaarn naar de wc. Toen was half drie eer we er erg in hadden. Vanmorgen, toen Joop al was gaan trainen, koffie gedronken en ontbeten en daarna gedouched, met z'n allen onder de buitendouche, die zichtbaar is op de foto waar Gerda in de groene stoel zit. Het was een hele belevenis voor haar. Daarna zijn we gaan wandelen. Marlies was haar krukken vergeten, maar gelukkig hebben wij ook een paar staan voor als Joop jicht heeft. Lekker op het gemak, de ronde die ik ook vaak doe gelopen. Marlies hield het goed vol ook al moest ze de nodige trappen nemen, ik vond het soms best wel eng en hopelijk heeft ze niet teveel van zichzelf gevergd. Ik had mijn telefoon meegenomen, zodat we altijd Joop konden bellen als ze het niet meer zou redden. Op het strand zijn we kleddernat geregend. We hadden geen van drieën geld meegenomen (beetje dom), maar we wilden toch even in de strandtent wat drinken, dus Joop gebeld of hij even geld kon brengen. Gelukkig was hij zo lief al was het niet van harte, hij zat tennis te kijken. Gerda beloonde hem met een dikke kus. Het is wat met die mutsen, moet je er ook nog met geld achteraan. De strandtent was bomvol, want iedereen ging natuurlijk naar binnen voor de bui, gelukkig was er aan de bar nog plaats. We hebben Gerda echt in bedwang moeten houden, er was meeslepende muziek en ze had zin om te buikdansen. Een paar bewegingen maakte ze al en volgens mij kan ze het heeeel goed. Ik heb de tent bijna nog in de fik gezet, omdat het touwtje van mijn rugzakje in de asbak was gerold, ik was ff plassen en had mijn peuk in de asbak gelegd. Gelukkig zag iemand het op tijd. Toen het weer droog was zijn we verder naar huis gelopen, dat was niet meer zo ver. Nog even in het putje gekeken bij Nobody's, waar iedereen natuurlijk benieuwd was hoe het ging. Uitstekend dus! Daarna hebben we Chinees gehaald en lekker gegeten. En nu ben ik alleen. Joop is taxirijden en Marlies en Gerda zijn een stukje gaan rijden en even op het strand kijken denk ik. Ik heb dus lekker de tijd om op het gemak de foto's te doen en een stukje te schrijven. De foto's zijn niet echt helder, ik weet ook niet hoe dat komt, ik krijg ze ook niet beter dan zo, deze zijn met de video camera gemaakt. We hebben er ook nog met het gewone fototoestel gemaakt. Ik denk dat we die morgen maar even moeten laten ontwikkelen en afdrukken. Het rolletje is bijna vol.
 
 

Door: ria 8:44 PM

Ria Zondag 08 Juni 2003 at 3:34 pm | | Standaard | Geen reacties

01-06-2003/07-06-2003

zaterdag, juni 07, 2003

 
Marlies komt dus nog wel, samen met Vrolijkstipje, spannend hoor. Gelukkig was de caravan niet verhuurd gisteravond, anders had het niet meer gekund. Prachtig weer was het vandaag. Lekker een beetje gehangen en eind van de middag naar het dorp gelopen en een tijdje op het terras gezeten.
 

Door: ria 6:06 PM

vrijdag, juni 06, 2003

 
Omdat Marlies dit weekend niet meer komt, hebben we maar bedacht de caravan te huur te zetten. Wie weet levert het nog iets op, het is druk zat. Ik moet nu zelfs uitkijken met oversteken. Anders staat er altijd "sta caravan" op het bordje maar daar hebben we maar even wat overheen geplakt. Heerlijk was het vandaag. Heel de dag in de tuin bezig geweest. Eind van de middag nog even een rondje rond het dorp en gelijk brood gehaald, daar is morgen geen beginnen aan, dan sta je een uur in de rij. Na het eten even een paar fotootjes gemaakt, zodat ik weer even hier zoet ben. Ook dit heb ik eens geprobeerd, foto in de ruit, met m'n nieuwe broek :))
 

Door: ria 8:13 PM

donderdag, juni 05, 2003

 Vandaag heb ik me op de kikkers geworpen, mooi he, we hebben er een stuk of vijf denk ik. Jammer dat ze op de foto niet aan het kwaken zijn, best veel lawaai, maar ik vind het wel gezellig. Ze doen het ook maar af en toe. Verder vanmorgen eerst heerlijk gewandeld, Joop is ook weer meegeweest. Hij heeft besloten toch eind september, begin oktober naar Nepal te gaan, dat geeft hem weer moed en iets om naar uit te kijken. Vanmiddag even naar Zierikzee geweest. Joop moest even naar de bank en intussen heb ik een nieuwe broek gekocht :D, superlicht en ademend, dat moeten we hebben, beige met lichtblauwe stiksels, leuk hoor, van Mexx sport. Ikke ook weer blij. Op de markt nog een beetje fruit en heerlijke zeekraal meegenomen (nog een linkover zeekraal) dat heb ik net opgepeuzeld, heerlijk was het, Joop lust het niet dus die kreeg wat anders.
 

Door: ria 6:44 PM

woensdag, juni 04, 2003

 

Tja en toen kon ik het ook ff niet laten om de buuv op de foto te zetten he :)) ze was ook al heel de dag druk aan het vegen en met haar bloemetjes in de weer. 's Woensdags is ze altijd vrij en vanmorgen kwam ze al gezellig ff douchen, dat kan bij ons heerlijk buiten En ik dacht weer aan een liedje......
 

Door: ria 7:32 PM
 


Vandaag heerlijk alles geveegd en onkruid vantussen de stenen gehaald, lekker bezig geweest, verstand op nul en vegen. Zweten als een gek want het was heel warm en bedompt, maar zelfs dat was lekker. Joop is ook lekker bezig geweest af en toe moeten we elkaar dan even zoeken. En vanmiddag heeft hij de tuintafeltjes die er niet meer uitzagen met spul dat we van de Lidl meegebracht hebben behandeld, te gek, zijn weer als nieuw! Daarna dacht ik alles is nu zo netjes, ik ga eens foto's maken. Net of iemand ziet dat ik de stoep geveegd heb op die foto's.... Ik zal eens commentaar geven, we gaan van links naar rechts en van boven naar beneden. foto 1 is onze camping, met de grote stacaravan, die we verhuren en de kleinere die we nu voor logees houden, die wassen en plassen toch meestal bij ons, het gaat meer om het ff kunnen afzonderen en slapen en dat kan ook in deze...... foto 2 is dus de familie caravan foto 3 de kennel van Simba met het houthok en Joop zijn werkplaats, die zit weer achter het houthok foto 4 vanaf de kennel gezien de oprit met links het huis foto 5 de oprit na de bocht foto 6 zomaar bloemetjes die nu mooi bloeien foto 7 idem foto 8 bloemetjes iets verder af met uitzicht naar de straat foto 9 het paadje langs de vijver met een deel van de vijver die vorig jaar pas is aangelegd dus dit jaar pas voor het eerst een beetje leuk is om te zien foto 10 zelfde als 9 maar dan een beetje meer naar rechts ;) foto 11 achter in de tuin, je ziet dat er van de bomen die vorig jaar geplant zijn, er van de drie eentje dood is, eentje het niet goed doet en eentje gewoon groeit. foto 12 Joop zit een puzzeltje te doen erop klikken en vergroten, ik vind het zelf heel leuk, ben trots op mijn bedoeninkje.....
 

Door: ria 5:54 PM

dinsdag, juni 03, 2003

 

Alweer een beetje Herman, ik vind zijn schilderijen prachtig, het vriendschapsliedje (klik op plaatje) zit altijd in mijn hoofd als ik me niet prettig voel, zoals nu en dat komt dan meer omdat ik me alleen voel, dan dat ik denk geen vrienden meer te hebben. Die heb ik toch al niet veel. Deze conclusie heb ik jaren geleden al getrokken. Het zijn maar een paar goede die overblijven. En dan nog ben je toch meestal............ alleen
 

Door: ria 4:24 PM
 

Vanmorgen kwamen ze van de trombosedienst om Joop te prikken, hoort ie vanmiddag de uitslag. Er is tegenwoordig ook een mogelijkheid om dat zelf te doen, dat is natuurlijk net iets voor hem, er is alleen een wachtlijst van een paar maanden. Toch heeft hij zich gelijk maar opgegeven. Je krijgt daar dan een training voor. Net voor hij die klachten kreeg vorige week had hij besloten toch eind van de zomer nog maar eens naar Nepal te gaan, maar ja als je dan weer aan zo'n trombosedienst vastzit is dat toch weer een stuk moeilijker, misschien dat het op deze manier toch nog wel kan. Daarna heerlijk gewandeld, het was nog wel warm en Simba was dan ook blij toen ze op het strand even in het water kon lopen. Zwemmen doet ze nooit, alleen pootje baden. Op de trap bij de dijk vond ik ook nog een briefje van € 5.--, ik heb het maar in mijn zak gestoken, anders doet iemand anders het wel. Het is nog steeds een beetje raar, je kan dan wel net willen doen of er niets gebeurd is, maar zo werkt het niet natuurlijjk. Toen Sil met de kinderen er waren had je afleiding en dan is toch alles anders. Nu zou het weer gewoon moeten zijn, maar dat is het niet.
 

Door: ria 2:06 PM

maandag, juni 02, 2003

 
We zijn er stil van. Net de rest van de heerlijke gevulde kalfsschnitzels die Silvia vrijdag gemaakt had opgegeten. Ik was dus vlug klaar met het eten maken. Niet veel gedaan vandaag. Miriam heeft vanmorgen ons haar geknipt. Verder veel hier gezeten en een beetje gelezen wat er zo hier en daar gebeurd was. Eigenlijk mis je niks als je een paar dagen niet kijkt, je bent zo weer bij. Vanavond vroeg naar bed. Het was te laat vannacht, teveel wijn, teveel woorden, te vroeg afscheid....mag het licht uit..... wat een mooie teksten hebben ze toch........
 

Door: ria 6:52 PM
 


De rust is weergekeerd. Toen ik vanmorgen uit bed kwam had Silvia bijna alles al ingepakt. Beter om te rijden als het nog niet zo warm is. Gisteravond nog een pizzaatje wezen eten, Levi huilde bijna heel de tijd, wilde alleen bij Sil zitten, dat was wel jammer. Hij had ook last van zijn kiezen denk ik, er kwamen er vier tegelijk doorzetten, dat moet niet lekker zijn. Vanacht tot laat buiten gezeten. En nu is alles weer anders, zelfs het weer.
 

Door: ria 1:36 PM

Ria Zondag 01 Juni 2003 at 3:27 pm | | Standaard | Geen reacties