27-04-2003/03-05-2003


Windkracht 5 vandaag, ik ben die wind een beetje zat eigenlijk, voor de rest scheen de zon wel, maar je waait uit je hemd. Ik heb een hekel aan wind, dus ik blijf er lekker op mopperen. Morgen moet het mooier zijn, maar ik heb er zwaar hoofd in, dat zeggen ze wel meer, dan moet eerst de sluierbewolking oplossen en tegen de avond komt dan de volgende bewolking weer. Dan schijnt misschien 5 minuten de zon :(( wat dat betreft ben ik een pessimist, dat heb ik al zo vaak fout zien gaan. Maar goed, als de wind weg is ben ik al tevreden. Kunnen we tenminste met goed fatsoen weer naar buiten. Joop en Cor hebben de laatste restjes opgeruimd vanmorgen en de rommel naar de vuilnisbelt gebracht. Er ligt nu ongeveer 45 kuub hout gezaagd en gekloofd, klaar voor gebruik. De eerste jaren kunnen we dus vooruit. Nu is Joop even heen en weer naar Deventer......... vreselijk he, waar heeft hij zin in, afspraak met mensen die een reis naar Nepal willen maken, misschien. Het is 2.5 uur rijden, dus ff 5 uur in de auto, met tussendoor een praatje :(( Verder vond ik het vannacht heel eng, het waaide wel hard, dus het kan wat met de wind te maken hebben gehad, maar het was net of iemand de kelderdeur iedere keer open en dicht deed, hij zit niet los in de scharnieren zodat het uit zichzelf zo kan lijken, eerst moet echt de kruk naar beneden, ik heb het vannacht nog geprobeerd, tenminste het was al licht :D om een uur of 6 denk ik. Joop had het ook gehoord, gelukkig, maar hij dacht dat het ook een andere deur kon zijn, ik denk van niet, de kelder is vlak achter ons en zo klonk het ook. We hebben een spook denk ik :(( en volgende week gaat Joop een paar dagen varen...... 
Mooi dat ik Simba maar weer binnen laat slapen, kan zij dat spook aanvallen :)) Ze doet geen vlieg kwaad, maar weet dat spook veel. Ze is er altijd om het vrouwtje te beschermen, voel me altijd erg veilig bij haar. Dus ook volgende week. Ze is onze eerste hond en ik ben nog steeds zo blij dat ik dat beest heb. We hebben er ook nog later een reu bij gehad, maar die hebben we weer weg moeten doen, die was niet te vertrouwen, zeker niet met de kleinkinderen. Heel erg veel pijn heb ik daarvan gehad. Wat heb ik gehuild. Dat is a.s. maandag 2 jaar geleden. Bevrijdingsdag was het en we hadden het er al wel over gehad dat hij weg moest, maar zo plotseling pakte Joop hem op en heeft hem weggebracht. Oh als ik er aan denk lopen nog de rillingen over mijn rug, wat heb ik gejankt en maar roepen, "het kan niet nu, ze zijn niet open nu, hij komt zo weer terug", maar hij kwam niet meer terug, ik heb hem nooit meer gezien. Ik belde iedere dag naar het asiel om te vragen hoe het was. En binnen een week had hij een ander baasje. Hij moet nog steeds hier op het eiland zijn. Ik hoop zo dat hij nog steeds een gelukkig leventje heeft. Samson ook van jou hou ik nog steeds heel veel. Voor alle duidelijkheid, dit is niet onze hond. We hebben wel een Rottweiler. De hond van het plaatje lijkt meer op Samson. Simba is donkerder en heeft niet zoveel bruin. Met de auto precies zo, we hebben wel zo'n auto, maar dan zonder die nummers :P
 

Door: ria 7:07 PM

vrijdag, mei 02, 2003

 
Ik hoor van sommigen dat de foto's niet te zien zijn, of niet goed opladen. Laat me ff weten of dat bij jou ook zo is en wat ik er eventueel aan kan doen. De huisfrobelfotootjes zet ik erop via msn, misschien is dat niet de goede methode, zijn de adressen te lang of zo. Geen idee.
 

Door: ria 11:52 PM
 
Verder niet veel gedaan vandaag. Even naar Zierikzee om boodschappen te doen en een paar winkels gekeken. Toen ik thuis kwam en wilde gaan wandelen ging het regenen. Klein ommetje maar gemaakt. Joop is wel heel de dag druk in de weer geweest. Heeft nog planken in de bijenstal gemaakt om dingen op te kunnen zetten en gesnoeid aan de kant van de loods die te huur staat, de eigenares had gebeld, het was nodig zei ze ;) daar is hij nog niet mee klaar, maar hij regende er ook uit. In de Lidl kwam ik in gesprek met een vrouw. Ze vroeg aan iemand anders of ze alles had...en ja, ze had alles, maar het was wel een beetje "vreemd" iemand, deed een beetje raar met haar hoofd, ongecontroleerd. Die vrouw vertelde dat ze met een boek liep, om te kijken of ze wel de goeie dingen meenam. Ze dacht dat ze een herseninfarct gehad had of zo en daarom zo deed en ze dacht dat ze haar misschien moest helpen. Ze wist waar ze het over had, want haar man had dat ook gehad. Nou, en toen ik weer, ja, mijn man ook. En zo kwam van het een het ander. Als ik dat dan weer zo hoor hebben wij niks. Haar man had al kanker gehad, zij ook, zo te zien had ze geen borsten meer. En nu dit weer met haar man. Wat een ellende hebben sommige mensen toch. Ook nog een eigen bedrijf. En als je dan niet goed verzekerd bent, wat de meesten niet doen omdat het kapitalen kost, ben je de pineut. Dan realiseer ik me weer, dat wij het gewoon hardstikke goed hebben, de ellende met de zaak niet voor niets is geweest, anders hadden we het nu ook veel slechter gehad, het is gewoon gegaan zoals het moest gaan. Bij ons tenminste en daar prijs ik me gelukkig om.
 

Door: ria 5:21 PM
 
Eindelijk eens een leuke ring gevonden. Tijdje terug al eens verteld dat ik er nog eentje tegoed had, vanwege mijn 50ste verjaardag. Dat is dus al heeeeeeel lang geleden en vanmiddag zag ik hem ineens liggen, was niet eens echt op zoek. Het zijn stukjes natuursteen van allemaal verschillende kleurtjes, prachtig vind ik hem. Gewoon zilver, dus ook helemaal niet duur. Ik ben er weer heel gelukkig mee ;)
 

Door: ria 4:39 PM

donderdag, mei 01, 2003

 

Dit kan ik niet laten, heb ik zomaar 
onze fietsenmaker op het net gevonden. Vanmiddag ben ik er nog langs gekomen. Huisjes staan onder aan de dijk. Er veranderd nooit iets, als je naar binnen kijkt weet je niet wat je ziet. Maar goed het is wel schilderachtig, zeker als je het zo op een plaatje ziet. Als je dat weggetje vooraan naar boven volgt kom je bij de jachthaven en ook hier. Met een plaatje van de andere kant van de dijk (unieke lokatie aanklikken). Als ik bijna thuis ben kom ik hier voorbij, je ziet er wordt veel gedoken. Intussen heb ik ook nog een mooiere foto van de damaanzet gevonden. En wat ik heel vreemd vind, we hebben één van de grootste jachthavens van Nederland en nergens en foto te vinden. Nou ik ben weer een tijdje zoet geweest. Het is prachtig weer, weer die knalblauwe lucht, maar het stormt, niet echt lekker om in de tuin of aan het huis bezig te zijn.
 

Door: ria 3:35 PM
 

Weer een fotootje gevonden. Dit is de damaanzet van de Brouwersdam, het begin van het strand, hier loop ik dus bijna iedere dag, over het strand of aan de binnenkant. Die circel rechtsonder is een grote parkeerplaats, met een eettentje met groot terras. Daar hebben we gisteren een ijsje gekocht. Intussen heb ik ook weer geleerd, hoe je een foto aanklikbaar kan maken. Het is zo eenvoudig allemaal, je moet het alleen even weten. Ik zit hier met allemaal notitiepapiertjes en als ik iets wil gaan doen moet ik eerst het bijbehorende papiertje op gaan zoeken, want het lukt me nog niet alles te onthouden, als me dat ooit al gaat lukken. Ik denk het niet eigenlijk en papier is geduldig he ;)
 

Door: ria 2:50 PM

woensdag, april 30, 2003

 

Rare dag vind ik het altijd koninginnedag. Het moet feestelijk zijn, maar meestal is er niks te doen. Hier tenminste al helemaal niet, alleen voor de kinderen een optocht of zo. Om 5 uur konden we Bingo gaan spelen voor 55 plussers, daar zitten we nu ook niet echt op te wachten :(( Wat foto betreft hou ik het maar op onze goeie ouwe Juul, zij is tenslotte jarig en ik vind haar altijd nog leuker dan Bea. Voor ons is het een gewone dag, gisteravond veel te laat gaan slapen, dus vanmorgen veel te lang uitgeslapen, dat was ook al niet erg, want het is koud en nat. Beetje TV gekeken. Maxima had wel een leuke hoed vond ik. Moest dat arme kind ook nog koekhappen, vreselijk. Vanmiddag hebben we samen gewandeld en ter ere van Bea een lekker ijsje gekocht onderweg. Dat was tot zover onze koninginnedag, niks bijzonders, zometeen is het voetbal, dus ik vermaak me maar hier. Dat doe ik ook als het geen voetbal is :)) Het is maar goed dat we ieder ons eigen pctje hebben. Joop zit er ook vaak achter en af en toe komen we elkaar tegen in de kamer.
 

Door: ria 6:18 PM

dinsdag, april 29, 2003

 
 Ja nu weet ik niet of dit allemaal weer gaat lukken hoor. Zit weer maar wat te frobelen. Ik had vanmiddag de video camera meegenomen op mijn wandeling, maar toen ik 3 foto's genomen had was het vol. Ik had nog aan Joop gevraagd of er genoeg ruimte was en hoe ik het doen moest enzo, heb ik heel de weg voor niks met dat ding gelopen, want hier ben ik nog maar net van huis. Het is het weggetje waarin de molen staat. Het huisje is tegenover de molen en toen ik die molen erop wou zetten ging het niet meer, jammer het was net zulk mooi weer. Knalblauwe lucht. Afijn nog maar een keer proberen. Ze waren ook heel donker en nu heb ik ze hier lichter gemaakt, dat is aardig gelukt. Ach een mens moet wat he. Vandaag ook met de webcam aan het spelen geweest, vandaar ook weer een nieuw fotootje hiernaast. Vond het wel leuk, die wolken in mijn bril. :))
 

Door: ria 5:30 PM
 
Joop is al jaren lid van Atletiek Vereniging Delta Sport. Iedere zondagmorgen ging hij dan met een hele groep trainen in de Domeinen in Westenschouwen. Dat is een groot natuurgebied grenzend aan de duinen en het strand. Nu is daar het laatste jaar door zijn ziek zijn en daarna verschillende blessures behoorlijk de klad in gekomen. Toch wil hij het weer oppakken om zijn conditie weer wat te verbeteren. Afgelopen zondag is hij daar weer mee begonnen. Niet dat hij ooit nog een marathon zal gaan lopen (14 heeft hij er uitgelopen, beste tijd was 3.10u), misschien nog wel eens een Dam tot Dam loop (deze foto's zijn van vorig jaar, daar was hij ook niet bij). Maar wat ik nu eigenlijk wil vertellen en daarom over dat lopen begon, is dat daar ook altijd een mosselschipper meeloopt. Hij heeft sinds vorig jaar eengloednieuw schip en af en toe neemt hij wel eens iemand mee. Volgende week gaat Joop een paar dagen mee mosselzaad vissen :)) leuk he. Maandagmorgen om 6 uur moet hij al in Zierikzee zijn en dan is hij woensdag of donderdag weer terug. Dat ligt eraan wanneer ze aan hun quotum(??) zijn, dus het maximale dat ze mogen vissen. Ze varen dan van Zierikzee naar de Waddenzee. Dat wordt dus een leuk uitje voor hem.
 

Door: ria 4:19 PM

maandag, april 28, 2003

 
Vanmorgen eerst alle papierzooi eens opgeruimd en bijgewerkt, was ook weer nodig. Lekker gewandeld, pfff was warm, ik had een jas aangedaan maar dat was niet echt nodig, t-shirt was helemaal nat toen ik thuiskwam. Daarna met Miriam naar Goes, gekookt en gegeten en nu zit ik weer hier. De dagen vliegen zomaar voorbij. Hoe deden we dat toch toen we nog werkten, zeggen we wel eens uit een grapje, maar het is echt heel anders. We beginnen natuurlijk al om langer op bed te liggen en eerst een tijdje wakker worden met de krant en koffie en gaan ook weer later slapen
 

Door: ria 8:04 PM
 
Vanmiddag met Miriam haar motor op wezen halen, het is een Harley Davidson sportster de luxe van 1989. Ziet er mooi uit hoor, zwart ook. Ze heeft dus haar eerste ritje alleen gemaakt. Leuk is dat hoor, ik weet nog dat ik hardop heb zitten zingen, was geslaagd voor mijn rijbewijs en mocht alleen naar huis rijden, jubelen op de zeelandbrug :D Alleen vind ik het wel weer eng, mijn kind op een motor en ze wil er ook nog op naar haar werk in Capelle. Al zal ze dat vlug beu zijn denk ik (hoop ik), is toch een hele rit iedere dag en veel verkeer. Hopelijk gaat het allemaal goed en heeft ze er veel plezier van.
 

Door: ria 7:31 PM

zondag, april 27, 2003

 
Ik ga het hier ook even zetten. Het begon op de Nobody's site, iemand begon over herinneringen........ En ik reageerde erop met het liedje dat nog in mijn hoofd zat van een paar weken geleden. Ik liep op het strand en dat liedje kwam ineens zomaar, ik wist het begin, een paar regeltjes, denken, denken en neurien, verder kwam ik niet en het was weer weg, tot iemand over herinneringen begon...... Toen ben ik maar eens gaan zoeken en jawel..........ik vond het, zo mooi, zo teder, prachtig versje vind ik het. Mijn oom had 78 toeren platen, oom Han, waar ik het een paar weken geleden over had, die platen kreeg ik van hem, toen ik pas mijn eerste pick up had en daar zat ie tussen, ik geloof dat de selvera's het zongen of zo, geen idee, maar dit is het dus..  Lente kind Het is een herinnering zo als zovele, Maar deze ene laat mij niet los. Wanneer in 't voorjaar de vlinders spelen, Dan denk ik weer aan die dag in 't bos. Daar bij een huisje als van Hans en Grietje, Zag ik een kind zitten heel alleen. Haar zachte stem zong een lenteliedje, Voor duizend vlindertjes om haar heen. En duizend vogels zijn toen gekomen, En zongen vrolijk haar liedje voort. Het schalde juichend door alle bomen, En heel de wereld heeft dat gehoord. En overal bleef men even luist'ren, En een moment was 't rumoer verstomd. Want zelfs de mensheid moet even fluist'ren, Wanneer voor 't eerst iets van 't voorjaar komt. Maar ik alleen heb dat kind zien zingen Daar in het woud op die zonnedag. Ik zag haar aan en mijn ogen vingen, Uit blijde ogen een lichte lach. En dat is al wat mij is gebleven, Die lichte lach als een snelle groet. Maar ik heb nooit van mijn hele leven, De lente weer van dichtbij ontmoet.
 

Door: ria 10:40 PM
 
Ik moet even kwijt dat ik toch wel heel erg blij ben met mijn comments ding, wat gezellig en wat leuk dat jullie er ook allemaal eens iets inzetten, ik doe nu niet anders dan kijken of er al iemand gereageerd heeft :)) Ook vind ik het wel eens eng om te zien hoeveel bezoekers ik heb, dan denk ik wat vertel ik nu helemaal..... Een beetje wandelen met de hond, een beetje bloemetjes en bijtjes, een beetje Joop en de kinders. Ik moet zeggen, ik vind het heerlijk om te doen, kan er veel in kwijt, dus ik ga gewoon zo door en ik hoop dat jullie blijven komen en af en toe eens reageren ;) Wat een trut ben ik toch he.
 

Door: ria 9:52 PM
 
Oh, ik moet ook nog even over Joop vertellen natuurlijk. Het is allemaal soepeltjes verlopen gisteravond, geen bijzondere dingen meegemaakt. Alleen reed hij een keer ineens zonder licht door de polder , omdat hij groot licht aan wilde zetten. Dat vonden die mensen niet zo grappig (Joop wel). Het zijn oude auto's en dit was een mankementje, toen hij weer gewoon dimlicht aan deed, werkte het weer.
 

Door: ria 4:16 PM
 

Yessss, het bloeit weer, het prachtige 
fluitekruid, hier noemen we het "roettoeters" en dat is dan vooral omdat we er vroeger fluitjes van maakten, de bermen staan er vol mee. Net een heerlijke wandeling van twee uur gemaakt, ik ben heerlijk uitgewaaid, want het stormde behoorlijk. Maar het is prachtig buiten. Al die kleuren groen, al die mooie voorjaarsbloemen en een helder blauwe lucht. Op het strand had ik gelukkig windje mee, want daar stoof het behoorlijk.
 

Ria Zondag 27 April 2003 at 12:36 pm | | Standaard | Geen reacties

27-04-2003/0305-2003

zaterdag, april 26, 2003

 
Het water is met bakken uit de hemel gevallen vandaag, 11mm geloof ik. Nu mag het weer mooi weer worden, de zon schijnt al, maar ik geloof dat dat niet lang gaat duren als ik zo het weerbericht eens bekeek. Vanmorgen werden we wakker gebeld door Cor, hij kwam weer met het hout spelen. Ze zijn een paar uurtjes bezig geweest en alles is nu van het gras gelukkig, dan kan dat ook weer gaan groeien. Vanmiddag een pak graszaad gehaald, zodat we een beetje bij kunnen zaaien. Goed weer daarvoor, Joop heeft ook kunstmest gestrooid. Nog even bij de Lidl geweest voor de wekelijkse boodschappen, waar ik twee oud werknemers tegenkwam. Kees Jan en Jan Legemaate, Leuk om ze weer eens te zien. Jan wordt dik en Kees Jan is niks veranderd, loopt nog steeds in zijn zwarte broek met rode bloes, haar nog precies eender. We hebben niet gepraat alleen gezwaaid.
 

Door: ria 7:48 PM
 

Joop is zojuist begonnen met zijn nieuwe baantje als taxichauffeur, hij was best wel een beetje zenuwachtig geloof ik. Hopelijk vergeet hij niet al teveel dingen en bevalt het een beetje. Ben benieuwd wat hij allemaal te vertellen heeft straks. Hij moet van zeven tot elf uur ongeveer, ligt er een beetje aan.
 

Door: ria 7:21 PM
 
Het was heel gezellig in Nijkerk We hebben lekker buiten gezeten en gespeeld en gebadderd en geknuffeld, vanmiddag nog even naar de markt en een ijsje op de muziektent gegeten. Levi loopt alweer een stuk beter. Vanavond een lekkere ovenschotel van Sil en daarna weer naar huis. Uur of elf waren we hier Nog even achter de pc en dan zo lekker slapen, want het is wel vermoeiend hoor ;) Ik heb rugpijn van de rit, Joop scheurt als een gek met ons autootje, ach ja, ik ben eigenlijk niet anders gewend, heeft hij altijd al gedaan, scheuren, maar dan waren de auto's meestal iets groter. En het regent........heerlijk, het ruikt lekker buiten............goed voor de plantjes, ze hadden het nodig.
 

Door: ria 12:09 AM

donderdag, april 24, 2003

 
Vanmorgen kon ik niet echt op dreef komen. Maar na veel bakjes koffie en de krant ben ik toch maar aan de rest van de paaltjes begonnen. En gelukkig maar, ze zijn klaar :)) Ook al prachtig geworden. Ik moet toch maar eens een digitale camera aanschaffen ;) Daarna nog een wandeling gemaakt, het was wel warm. Ik wilde Simba nog ergens uit een sloot laten drinken, maar ze sprong er gelijk in, gelukkig was ie niet diep. Onderweg heb ik bedacht dat ik gelijk maar verder ga met schilderen. We hebben een houten huis en dat moet ook weer gebeuren en aangezien ik nu toch al een broek en een paar shirts tot verfkledij gepromoveerd heb, mijn handen er al onder zitten en ik het ritme ook al een beetje te pakken heb, dacht ik maar gelijk verder te gaan, dan ben ik er van de zomer vanaf. Er staan nog een paar blikken die over zijn van de vorige keer, hopelijk is dat nog goed. Maar dat wordt pas volgende week dat ik daar mee kan beginnen, want morgen gaan we een dagje naar Nijkerk, naar Silvia en Cor en de kids.
 

Door: ria 6:43 PM

woensdag, april 23, 2003

 

Leuke site gevonden over 
kikkers maar ook veel andere wetenswaardigheden over de tuin en de vijver. Ik denk dat we binnenkort wel kleine kikkertjes zullen hebben. Deze is ook heel leuk, daar heb ik even mijn startpagina van gemaakt. Die ga ik op mijn gemak eens helemaal bekijken als het regent of zo :( Ook handig om eens dingen op te zoeken, denk ik.
 

Door: ria 10:40 PM
 

Vandaag heb ik de andere 5 lampen gedaan. Ze zijn hetzelfde als op de foto alleen de voet is iets hoger. Ik ben er heel de dag zoet mee geweest, want vanmorgen ben ik alleen al een uur bezig geweest om de glazen bolletjes eraf te krijgen. Alle schroeven zaten vastgeroest. Gelukkig had ik nog een busje 
wd-40 daarna ging het beter. Voeten 2x geschilderd en de kapjes met een spuitbus mat wit gespoten, prachtig zijn ze geworden, wat een likje verf toch al niet kan doen. Morgen verder. Dan ga ik de lampjes in de oprit doen, dat zijn er nog zes maar die zijn korter. Ze moeten eerst wel weer uit elkaar. Eind van de middag ook nog een stukje gewandeld, alleen niet zo ver, daar had ik geen puf meer voor. Joop is bezig om de bijenstal ( ja zo noemen ze dat ) te schilderen, ook al groen, dezelfde kleur als de lampen. Ook heeft hij een volkje bijen in een kast gezet met een glasplaat ervoor, die heeft hij eind vorig jaar helemaal opgeknapt. Zo kan je zien wat ze zoal aan het doen zijn. Ze zitten er pas sinds gisteren in en hebben nu nog geen koningin, dus dat moet ook op de voet gevolgd worden. Die maken die bijen dan zelf. Ze gaan dan speciale doppen aanmaken, Ik weet er ook nog niet zoveel vanaf, maar ook daar leer ik steeds weer iets van "bij". Verder hebben we een heel gezellige kikker. Er zijn er meer, maar er is er eentje die overdag steeds zit te kwaken, het is zeker kikkerpaartijd, daar moet ik me ook nog eens in verdiepen.
 

Door: ria 5:07 PM

dinsdag, april 22, 2003

 
Vanmorgen begonnen met het schilderen van de palen van de buitenverlichting. Die waren wit en de verf bladderde eraf. Nu doe ik ze metHammerite, is heel makkelijk spul en binnen een half uurtje kan de volgende laag er alweer over. Alleen je kan het niet met terpentine van je handen afhalen, dus nu heb ik hele groene handen. Ik heb er al twee gedaan, nu moet ik er nog een stuk of acht, ik weet het eigenlijk geeneens. Morgen eens tellen . Vanmiddag heerlijk gewandeld op mijn nieuwe schoenen, ze lopen lekker, alleen heb ik er wel een blaar aan overgehouden, bij mijn grote teen. Op de foto die in mijn hand en op mijn duim. Die trui had ik dus gisteravond ook aan Em. Ik heb hem gebreid toen ik mijn wolwinkeltje had, dat was van 1976 tot 1986 de trui is dus al een jaar of 25 oud. Ik draag hem bijna dagelijks, 's morgens of 's avonds, gewoon als het ff fris is.
 

Door: ria 7:07 PM

maandag, april 21, 2003

 
Het was heerlijk vandaag. Heel de dag in de tuin gewerkt en gelegen. Vanmorgen heeft Miriam eerst mijn haar geverfd, dat was nodig. Grijze slapen zijn nu weer blond. Daarna met het tuinschepje in de weer geweest, wat tot gevolg heeft dat ik nu weer een grote blaar aan de binnenkant van mijn hand heb en eentje op mijn duim :( , het vel is er al af dus dat is lekker gevoelig. Maar het wordt wel steeds mooier, de tuin dan tenminste. Nu ik weer een beetje bruiner word, zie ik dat er afgelopen winter weer wat pigment is weggebleven of zo, ik weet niet wat ermee gebeurt, maar de witte vlekken nemen steeds meer toe. Vooral op mijn benen, geen gezicht eigenlijk, maar goed, het zal wel bij de leeftijd horen. Ik kan er ook niet mee zitten hoor, maar het viel me wel op. Joop is druk met de vijver en de bijen geweest. Hoop alg uit de vijver gehaald. Vanmorgen heb ik hem de boedha kado gedaan. Hij was er blij mee ;)
 

Door: ria 5:32 PM

zondag, april 20, 2003

 
 Water zie ik ook genoeg onderweg. Dit is het strandje bij "het Koepeltje" aan de kant van de Grevelingen. Als je goed kijkt zie je ook het koepeltje, puntig dakje, precies in het midden van de foto.
 

Door: ria 9:58 PM
 

Ik zat zo eens te zoeken of ik leuke plaatjes zag van dingen die ik iedere dag tegenkom op mijn wandelingen en dit is er eentje. Dit is de tweede molen waar ik langs kom, hij heet "Het Hert". Er is er nog eentje, die staat vlak bij ons op de hoek, dat is de Lelie Leuk he. Ik ga nog eens verder zoeken.
 

Door: ria 8:36 PM
 
Lekker uitgeslapen en een lange wandeling gemaakt vandaag. Voor de rest eigenlijk niks. Het was niet echt mooi weer. Je hoort dat het overal prachtig is, maar hier ging de zon vanmiddag al achter de wolken en nu ziet het eruit of het elk moment kan gaan regenen. . Ik had vandaag ook een mail van Truus. Ze vertelde dat je eigenlijk zelf geen boedha mag kopen, je moet hem krijgen of hij moet toevallig op je pad komen. Als je hem zomaar koopt brengt het ongeluk. Maar deze heb ik niet zomaar gekocht hoor. Hij kwam op mijn pad, stond daar gewoon op mij te wachten, ik zag het aan zijn gezicht. :))
 

Door: ria 8:21 PM

Ria Zondag 27 April 2003 at 12:10 pm | | Standaard | Geen reacties

13-04-2003/19-04-2003

vrijdag, april 11, 2003

 
Vanmorgen al vroeg gaan wandelen, zodat Simba toch de nodige kilometertjes in de benen had. Dat komt er niet van met een wandelwagen. Thuisgekomen nog wat opgeruimd en om 2 uur was Sil er met de kinderen, Cor is er niet biij, ik had het verkeerd begrepen, hij moet voetballen vanavond. Sil is nu naar haar zus, de kinderen slapen lekker, al wilde dat eerst niet erg lukken. Maar oma is er ff bij gaan liggen en heeft over de kikkertjes in de vijver verteld, nou daar wil je wel slaperig van worden ;)
 

Door: ria 9:56 PM
 
Zo e.e.a. gewist. Is wel tegen mijn principe, maar moet me er eerst maar eens in verdiepen. En iedereen mag me mailen ;) Zou ik zelfs leuk vinden.
 

Door: ria 10:04 AM

donderdag, april 10, 2003

 
YESSSSSSSSS kijk nou, het lukt gewoon. :D vanaf nu wordt het hier veel fleuriger :))
 

Door: ria 9:03 PM
 
Nou eens even kijken of ik weer iets geleerd heb. Plaatjes. 
 

Door: ria 8:55 PM
 
Zoooo, heerlijk was het vandaag. Lekker vroeg uit de veren omdat Miriam belde. Ze leert het ook nooit, maar ik was er nu wel blij mee. Lekker een beetje lopen "keutelen" vandaag. Vanmiddag samen met Joop naar "de Domeinen" geweest en heerlijk gewandeld. Ook nog een beetje in de tuin gescharreld, de potkachel voor buiten ook weer stookklaar gezet, dus zo gauw het kan gaan we 's avonds weer lekker buiten bij de kachel zitten. We zijn er intussen ook achter waarom hij zich zo rot voelde de laatste paar dagen, dat kwam van dat "paardemiddel" dat hij van de dokter gekregen had, hij was nog gewaarschuwd, maar ja, daar denken wij, stelletje sukkels die we zijn, niet meer aan natuurlijk, gelukkig gaat het nu weer beter en is hij ook niet meer zo duizelig. Ik heb zin in het weekend, het wordt heerlijk weer :))))))))
 

Door: ria 7:32 PM
 
Wat een gezeur over schoenen, was lekker op dreef gisteravond, maar ik heb me voorgenomen niet al te veel te wissen of te veranderen, gisteravond was ik een zeur. Het valt me ook af en toe moeilijk om vrolijk te blijven. Gelukkig schijnt de zon weer vanmorgen en het heeft niet gesneeuwd vannacht ;) Komend weekend wordt het ook nog warmer, dus wat wil een mens nog meer. Morgen komen Sil en Cor met de kinderen :D Levi loopt intussen. Die blijven dan tot zaterdag en zaterdag komen Ina en Martin tot zondag. Het wordt een gezellig druk weekend zodoende. Marlies het is 10 uur nu, ik denk aan je en duim voor je.
 

Door: ria 10:00 AM
 
Morgen gaat het sneeuwen en het wordt ook weer glad, ja ja, de winter is weer terug. Wat een toestand, ik ben het zo zat, heb bloemenzaadjes gekocht voor de tuin, maar het is zelfs nog te koud om ze te zaaien, bah. Het gras moet ook nodig gemaaid worden, maar Joop voelt ook nog niet de behoefte om op de grasmaaier te gaan zitten. De pillen helpen wel wat, maar echt lekker voelt hij zich nog niet. Hij moet ook eens even lekker naar buiten kunnen, maar met die kou trekt dat niet echt. Ik heb me vandaag ook eens in de sandalen verdiept, want als het te warm wordt voor mijn Lowe's, moet ik toch wat anders hebben. Jongens wat een verschil is daar nog in. Ik keek naar de Teva's , maar als ik dan die zolen zo zie heb ik weer twijfels, ziet er zo zacht uit, sommige tenminste en dan € 85.-- Nog niks gekocht, ff verder kijken, jongens wat ben ik toch zuunig aan het worden. Ik heb ook nog een paar oude Reef's die heb ik al jaren en die zolen zijn nog steeds niet op, dus ook nog maar ff bij de Surf shop kijken, ik denk dat die veel goedkoper zijn en minstens net zo goed. Bij sommige merken betaal je ook wel heel erg de naam geloof ik. Gisteren mijn gedichtje geplaatst bij Emmy dat zal voorlopig wel de laatste zijn. Dichten is niet echt aan mij besteed, ik probeer het dan af en toe wel, maar het kost me teveel moeite, dit is ook maar onstaan doordat ik de rest niet meer zag zitten, een heel ander gedicht dus. 00.00am hier zit ik dan het is al laat te wachten of er nog iets gebeuren gaat ik denk het niet ik ben nog wakker iedereen slaapt ik kan dus beter niet meer wachten op iets wat toch niet komen gaat het zijn soms bijzondere nachten waarin je niets te wachten staat
 

Door: ria 12:02 AM

woensdag, april 09, 2003

 

Door: ria 8:43 PM
 
De dader is bekend, de rest zal wel een raadsel blijven. Vanmiddag even bij het graf gekeken, heel veel bloemen, heel veel oranje, geel en rose op een oranje kleed dat op zand gelegd was. Een oranje met rose pompoenpoef met allemaal namen. Het zag er kleurig uit. Verder lekker gewandeld en Simba geborsteld, het beest zag er niet uit, allemaal talg, vettige haren, dus ik heb toen we thuiskwamen mijn regenpak aangetrokken en haar onder de buitendouche gezet en lekker gewassen. Nu glanst ze weer mooi. Daarna nog even naar Renesse geweest. Is een leuke juwelier daar die altijd wel aparte spulletjes heeft, maar ik kon niets van mijn gading vinden, jammer. Verder zoeken maar. Lekker softijsje gekocht en nog even in het Delta warenhuis gekeken.
 

Door: ria 5:44 PM

dinsdag, april 08, 2003

 
Het was een rare dag. Vanmorgen uitgebreid boodschappen gedaan. Ook nog een lekker fleece vest gekocht, zwart dit keer, de andere zitten allemaal brandgaatjes is, tja er hoeft maar een spettertje tabak op te vallen en er smeult een gaatje in, vooral als ik hier achter de pc zit. Toen we thuis kwamen was er de begrafenis van Peter Kaars. Ik ben er niet geweest, maar heb wel achter in de tuin gestaan, waar ik de begraafplaats kan zien. Het was een hele drukte. Er was muziek, het eerste nummer was ze draaiden was I AM I SAID van Niel Diamond. Paar toespraken daarna o.a. van Marco Stok, die een heel gedicht gemaakt had, daar werd zelfs voor geaplaudiseerd. De rest van de muziek kon ik niet horen, de wind was sterker geworden blijkbaar, het was koud, dus ik ben uit de wind in de zon gaan zitten. I AM... I SAID Written by Neil Diamond L.A.'s fine, the sun shines most the time And the feeling is 'lay back' Palm trees grow, and rents are low But you know I keep thinkin' about Making my way back Well I'm New York City born and raised But nowadays, I'm lost between two shores L.A.'s fine, but it ain't home New York's home, but it ain't mine no more "I am," I said To no one there An no one heard at all Not even the chair "I am," I cried "I am," said I And I am lost, and I can't even say why Leavin' me lonely still Did you ever read about a frog who dreamed of bein' a king And then became one Well except for the names and a few other changes I you talk about me, the story's the same one But I got an emptiness deep inside And I've tried, but it won't let me go And I'm not a man who likes to swear But I never cared for the sound of being alone "I am," I said To no one there An no one heard at all Not even the chair "I am," I cried "I am," said I And I am lost, and I can't even say why Leavin' me lonely still 1971 Prophet Music, Inc. (ASCAP)
 

Door: ria 6:30 PM

maandag, april 07, 2003

 
YESSSSSSSSSSSSS MONEY MONEY MONEY.......... Morgen lekker winkelen.
 

Door: ria 9:54 PM
 
Nou ik heb er weer eentje af. Vanmiddag lekker gewandeld en Miriam heeft daarna mijn haar geknipt. Woensdag nog ff verven en ik kan er weer een tijdje tegen. Joop is vanmiddag nog naar de dokter geweest. Hij gaat weer stoppen met de anti depressiva en verder heeft hij een paardemiddel gehad tegen de griep. Drie dikke pillen en het moet zo goed als over zijn, ben benieuwd. Het schijnt een hardnekkige griep te zijn, die er heerst. De dokter was ook enthousiast dat hij taxi ging rijden, maar daar moet de papierwinkel eerst nog voor rond zijn.
 

Door: ria 4:35 PM

zondag, april 06, 2003

 
Joop is nog steeds ziek, het gaat maar niet beter. Vannacht heb ik maar weer in de sauna geslapen, nadeel is wel dat ik dan niet wakker word voordat hij eruit komt, het is lekker donker daar en ik heb geen klok, dus blijf ik maar lekker liggen, stel je voor dat ik om acht uur al over de vloer loop. Andere leuke bijkomstigheid is ook, dat mijn computer in het kamertje naast de sauna staat, ik heb vannacht eerst nog een tijdje achter dit ding gezeten, het was laat eer ik ging slapen ;) Vanmiddag heerlijk gewandeld, borsteltje meegenomen en Simba achter de duinen staan borstelen, kan het haar gelijk wegwaaien, anders dwarrelt het allemaal rond het huis. Toen ik thuiskwam gelijk de tuin in gedoken en het laatste stuk schoon van onkruid gemaakt en nog een vlinderstruik gesnoeid. Lekker buiten pilsje gedronken. Daarna weer eens met een schilderijtje begonnen, dus met mij gaat het wel goed. Praat nog wel een beetje door mijn neus, en af een toe een hoestrochel, maar dat is dan ook het enige. Net nog eens even naar de bank gekeken, maar nog steeds geen geld, in het weekend doen ze ook niks denk ik. Ik heb nu wel bericht gehad dat het eraan komt, zuinige maand zodoende. Eind volgende week moet ik de volgende alweer opsturen, de 19e dus, week daarop krijg ik dan alweer :D , ik ga dit keer geen kruisje vergeten denk ik.
 

Door: ria 7:00 PM

Ria Zondag 13 April 2003 at 11:55 am | | Standaard | Geen reacties