Leven en dood

Ook als ze beneden aan de dijk lopen komen ze al gezellig een praatje met me maken. Ik had een keer vieze appels gekocht en daar nam ik er af en toe eentje van mee en een bos worteltjes is voor één maaltijd net teveel en voor twee te weinig, dus dan heb ook weleens wat en dat weten ze nu. Maar meestal niets. Er is ook een hond en die kent me natuurlijk ook al maar dat moet maar net treffen of die er ook is. Zulke dingen vind ik erg gezellig 's morgens en 's middags ook.

Even voor Irene. Met de hitte hadden ze een dazenbol en nu staat er nog een vliegenvanger, ze worden ook bijgevoerd en ze hebben veel ruimte hoor en een stal waar ze in kunnen, ze worden goed verzorgd. Ik zal nog eens een foto van de hele wei maken.

Er was een begrafenis onderweg, de tweede in een paar weken tijd in dezelfde bocht van de dijk. Deze was te voorzien maar niet minder erg, er stonden mensen langs de kant van de weg om een laatste groet te brengen. Raar om tussendoor te lopen, maar dat was dan mijn groet, ik kende haar niet goed, maar wel een paar keer gesproken.

Kijk een notenboom, zei Kees vier jaar geleden, er was nog geen noot te bekennen maar nu hangt hij vol, erg leuk! En mijn notenboom op Scharendijke staat er ook nog steeds, daar kijk ik toch wel steeds naar, die zal inmiddels ook wel vol hangen.

Alles ziet er erg verdord uit, na de storm zijn de meidoorns niet meer om aan te zien, vol met bessen, maar bijna geen blaadje meer te bekennen of ze zijn bruin en dat heeft toch niets met de herfst te maken denk ik.

Lekker gelopen vandaag. Vanmorgen was alles nog zo stil, de boeren hebben even rustpauze na de regen en de vreemdelingen zijn naar huis. Het wachten was op de lamp van Joop en die kwam lekker op tijd, zodat hij fris en fruitig aan de slag kon. Natuurlijk ging er nog wel wat mis met voorgeboorde gaatjes, maar ze hangen en branden en nu maar weer wachten op de duisternis. De spanning stijgt.

Ria Maandag 31 Augustus 2020 at 7:24 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gebreken

Ellen had het gisteren al over een breiwerkje, dat ben ik ook wel van plan want er ligt nog steeds de wol voor een trui voor Joop te wachten, maar ik ben ook een beetje huiverig om er aan te beginnen. Mijn schouders worden er niet beter op, ik heb best veel last, vooral ook 's nachts.

De hoop dat het over gaat heb ik opgegeven, er is niets aan te doen dan pijnstillers nemen en misschien eens een spuit en in het uiterste geval een nieuw schoudergewricht, daar ben ik allemaal nog lang niet aan toe, op een enkel paracetamolletje na, maar lekker is anders en ik voel ook soms andere gewrichten al wat opspelen.

Van kleuren en wandelen heb ik geen last gelukkig en onder het wandelen gooi ik af en toe eens met mijn armen, ik zocht ook eens naar oefeningen die je speciaal doorvoor kunt doen. 

Breien ga ik ook zeker weer doen, alleen nog even moed verzamelen en rustig aan, dat vooral.

Joop zijn ogen doen het ook weer goed na de behandeling van afgelopen donderdag.

In recordtempo een rondje gedaan vanmiddag, heerlijk!

Geen druppel gehad, maar dat kwam omdat ik mijn regenjas aan had natuurlijk.

Ria Zondag 30 Augustus 2020 at 4:40 pm | | Standaard | Drie reacties

Somber

Behoorlijk buiig vanmorgen, maar toch waagden het er maar op, Joop op de fiets en ik met de benenwagen. We kwamen allebei weer droog thuis gelukkig. Joop had weer appelflappen meegenomen, omdat het weekend was..

Prachtige luchten en heerlijk rustig onderweg. De vakantiedrukte was wegens/dank zij corona kort maar krachtig zo lijkt het. Ik vind het prima! Natuurlijk komt er nog wel een nawee met de herfstvakantie denk ik, als het virus zich rustig houdt tenminste, aan ons zal het niet liggen.

Janny en Freek zijn ook nog steeds heel voorzichtig, die komen ook niet deze kant op en willen ons ook niet op bezoek, zo zijn er veel ouderen die zich maar in een heel klein kringetje bewegen.

Gisteravond de laatste pizza op. We wilden eigenlijk in de schuur eten, maar die was helemaal vol gereserveerd en buiten mocht niet, dus we aten hem lekker thuis op.

We waren ook moe van het heen en weer gerij, lampen ophangen en alles wat er nog bij kwam kijken van de laatste twee dagen. 

De lampen zijn prima! Ik verheug me nu al dat ze straks weer aan kunnen. Joop heeft nu ook voor zijn kamer besteld, die mogen we dan ook nog ophangen en daarna doen we het niet meer. Ik heb drie spotjes met één meter rail, hij moet weer zonodig drie meter met vijf spotjes dat wordt nog een hele klus, verslag volgt volgende week.

Gekleurd vandaag en vanmiddag nog een rondje.

Verder behoorlijk somber, de maan, het weer, corona, het gemis aan Didi, wie zal het zeggen...

Ria Zaterdag 29 Augustus 2020 at 6:51 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Mét pit graag

De afspraak stond omdat we dachten dat we vandaag naar Goes moesten, maar dat deden we gisteren al en daarom gingen we vanmorgen nog een keer, om de omgezette oude filmpjes op te halen, bij Remako.

Ik ging mee omdat de eigenaar van het bedrijf een oude buurman uit Scharendijke is, uit de tijd toen we nog in de Ingridstraat woonden. Het was leuk elkaar weer eens even te ontmoeten en te horen over NAH waar hij bij betrokken is vanwege een zoon met verlamming door hersenletsel. Van NAH had ik dus nog nooit gehoord.

Daarna met de filmpjes weer naar huis, het meeste van de familiedingen die erop staan had ik al wel gezien, maar er waren ook nog een paar verrassingen, ach ja, allemaal verleden tijd.

Vanmiddag was het wachten op de lamp en er was een storing bij Delta. Wel fijn dat ik nu sinds een maand een telefoonabonnement met internet heb, af en toe is het soms even handig.

Ik was ook nog even bij de groenteboer in Nieuwerkerk en zocht naar druiven, want dat is nu toch ook het seizoen ervoor. 'Zonder pit' stond bij de blauwe en witte druiven. Ik vroeg of hij er niet mèt pit had, want die zijn namelijk veel gezonder en lekkerder, ik kauw ze altijd stuk, lekker! Maar nee die had hij niet want klanten hebben liever zonder, hij wilde ze wel speciaal voor mij bestellen, maar ik kom daar haast nooit dus dat hoefde niet, ik zoek ze wel ergens anders.

De lamp hangt inmiddels, dat kostte wel de nodige moeite, Joop op de trap en ik op mijn bureau, we worden ouder. Ook het 'insteken' van de lampen was nog een klus op zich....nu maar wachten tot het donker wordt! 

Oh ja een foto van vijf jaar geleden toen we zelf nog heel veel pruimen hadden. Eén zo'n fles heb ik nog te staan, niet helemaal vol meer en nog steeds lekker. En vijf jaar geleden waren we ook in Beek voor een feest.

Ria Vrijdag 28 Augustus 2020 at 7:24 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

In een flits

Het was zo heerlijk windstil vanmorgen en het rook ook zo lekker, dat k Joop even een appje deed dat ik een wat langer rondje zou doen, hij zou zo gaan fietsen.

Even later belde hij, zijn telefoon had gemeld dat hij over een uur in het ziekenhuis moest zijn in Goes voor de nastaar behandeling, wij dachten steeds dat het morgen pas was.

Dus ja, ik werd opgepikt deed in de auto mijn schoenen en sokken alvast uit, want ik wilde nog wel even andere kleren aan doen. Joop druppelde voor de eerste keer terwijl ik me verkleedde, onderweg moest het nog twee keer. Ik reed.

Na nog twee keer gestopt te zijn om te druppelen waren we 10.40u al in Goes, geen bruggen open, stoplichten zaten mee we gingen voor de wind. Even melden bij de balie en daar zaten we precies op tijd in de wachtkamer, we zaten nog geen minuut toen er al geroepen werd, Joop zag niet veel, had het ook niet gehoord maar ik wel. Ik mocht mee naar binnen en kon zo meekijken wat ze deden.

Ik heb geen flits gehoord of gezien, maar het was zo gebeurd en daar stonden we alweer buiten, klaar voor de terugreis., Er was een trein daar moesten we even op wachten, maar verder zat alweer alles behoorlijk mee. In nog geen anderhalf uur tijd heen en weer naar Goes inclusief behandeling.

Vanmiddag nog eens geprobeerd hetzelfde rondje als vanmorgen maar dan nu helemaal te lopen en dat lukte!

Morgen alweer vrijdag, de laatste pizzadag van dit jaar.

Ria Donderdag 27 Augustus 2020 at 6:53 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Na de storm

Eerst maar een rondje door de polder vanmorgen, even kijken of alles nog overeind stond. Gelukkig was dat wel het geval op een paar takken na en een aan flarden gewaaide tent waar volgens mij niemand in zat. In de rest van het land had Francis beter haar best gedaan.

Deze boom wordt al jaren ondersteund door een jaren geleden geplaatst paaltje, het helpt nog weinig heb ik het idee, maar het is altijd wel een leuk gezicht. Ik maakte er al zo vaak foto's van met het idee ze eens een keer te plaatsen. Misschien deed ik dat ook al weleens, dat weet ik niet meer. De boom zal inmiddels gegroeid zijn en het paaltje daardoor kleiner lijken.

Zo was er ook ooit eens een bank

We of meer ik, verdiepte me weer eens in de lampen, wel in overleg, Joop wil ook een andere. Bij mij op mijn kamertje nog steeds een oude plafonniere uit Scharendijke met een bureaulamp die niet bevalt, daar moet met de winter voor de boeg iets mee gebeuren. We denken aan een rail met spots.

Ik heb nu iets besteld en als dat goed uitpakt wil Joop dat ook, bij hem hangt een Ikea ding, heel lelijk, maar ja het was toen meer dat we 'nog iets voor dat kamertje' moesten hebben.

Inmiddels schijnt de zon weer, ik ga na al dat gewinkel nog even buiten kijken.

Ria Woensdag 26 Augustus 2020 at 6:26 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Verwarrend

Gisteren deed ik boodschappen en omdat Joop graag stroopwafels lust nam ik die mee. Stroopwafels is een van die dingen die ik anders bij de Lidl haal, die zijn veel lekkerder, maar in coronatijd behelpt hij zich met die van de Plus. Toen ik het stroopwafelblikje wilde vullen met een pakje voelde het een beetje leeg, dat was me vorige week ook al opgevallen en het sluitclipje zat ook een beetje los, net of er al uit waren gehaald. Ik pakte het andere pakje erbij en telde eens, ja hoor twee minder!

Ik deed een appje naar de Plus met mijn bevindingen en dat er waarschijnlijk iemand koekjes liep te stelen want vorige week had ik ook al zoiets, toen had ik alleen niet geteld.

Ze zagen het wel maar ik kreeg geen antwoord, het was ook al avond natuurlijk. Ik had de foto ook al op faceboek gezet en toen ik nog eens beter keek zag ik dat het etiket op het ene pakje lager zat dan op het andere, alweer raar. Ik liep nog eens naar de keuken, zocht de verpakking er weer bij en keek nog eens beter.... 

Wat dat nu voor nut heeft weet ik ook niet, erg verwarrend en ze zullen vast ook in hetzelfde vak staan, nog verwarrender.

Heel de dag gekleurd, vandaar...

Ria Dinsdag 25 Augustus 2020 at 6:55 pm | | Standaard | Acht reacties

Allemaal lekker

Vroeg op vanmorgen, ik had er zin in. Joop zou gaan vergaderen in Kruiningen (de duiven zijn nog niet helemaal uit de lucht) en ik verheugde me op een drukke dag. 

Na de thee eerst een rondje om de spieren wat op te warmen en gewoon omdat ik dat fijn vind zo 's morgens in de vroegte. Na de koffie ging Joop op pad en kon ik beginnen.

Raam voor raam, alles uit de weg, lamellen zuigen met het ronde borsteltje van de stofzuiger, raam zemen, vloer zuigen, alles weer terug en dat drie keer. Als je eenmaal bezig bent gaat het achter elkaar. Vloer, plinten, afijn niks was veilig voor het ronde borsteltje en de rest van de kamer- en keukenvloer voor de brede borstel, nog steeds blij met mijn Kirby voor zulke dingen, al wordt hij in het gebruik wel steeds zwaarder lijkt het, of ik word minder sterk...

Mir belde of ik thuis was en dat was ik. We zijn weer gezellig zoen- en coronavrij bijgepraat.

Toen Mir weer weg was deed ik ook nog de ramen aan de achterkant, binnen en buiten en daarna was het tijd voor een douche (die had ik gisteren al schoongemaakt). Inmiddels was Joop ook weer terug en na de thee vond ik het tijd voor boodschappen, de koekjes waren op (ik eet ze wel niet meer maar Joop kan niet zonder) en nog een paar dingen. Het was niet druk stond er op internet en dat was ook zo, het liep gesmeerd. De laatste weken vind ik één winkel genoeg, ik ga niet meer naar de Lidl, alles wat ik daar kocht hebben ze ook bij de Plus, dan maar een ander merk. Ik vind boodschappen doen echt niet meer leuk. Die mondkapjes ook, geen gezicht!

Thuisgekomen de boodschappen opgeruimd, weer tijd voor thee. Onderweg naar huis een hele zak schuim leeggegeten, niet zo'n hele grote zak, maar toch... veel suiker, wel lekker.

Uitgeteld even op de bank en daarna stapte Joop op de fiets naar de hoorspecialist in Zierikzee voor onderhoud aan zijn apparaat, ik storte me op de peentjes die geschrapt moesten worden en de aardappels. Erg veel peentjes voor twee, ik legde de vier dikste apart en besloot om toch nog even langs de paarden te lopen, die zouden dat vast wel lekker vinden en dat vonden ze. Ik geef niet vaak iets, dus ik moet ze nog wel roepen maar dan komen ze ook.

Nou nou en toen nog koken en opeten en nu dit nog, pfffffff.

Het was me het dagje wel, morgen uitrusten, denk ik.

Op de bovenste foto de huisjes van Dieneke. Het zijn er vier en het is echt een mooie plek om te zijn.

Ria Maandag 24 Augustus 2020 at 7:18 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags:

Aflopen

Het was een grijze boel vanmorgen. Een uur later op dan anders, dat ook nog, maar we waagden het erop, Joop stapte op de fiets en ik trok mijn schoenen aan. Geen jas want de temperatuur was goed, maar ja we kregen toch een buitje onderweg. Ik kon schuilen in het bos van Titus en Ottelien maar Joop fietste langs de dijk, geen boom te bekennen. Gelukkig zijn we niet van suuker.

Zodoende hadden we wel een appelflap verdiend vond Joop en ik ook wel.

Vanmiddag klaarde het zo langzamerhand wel weer op maar buitenzitweer was het niet echt, ik deed nog maar een rondje.

Die rondjes van mij stellen niet zoveel voor hoor. Ik krijg zo vaak te horen dat ik veel loop en er wordt dan gevraagd hoeveel kilometers wel niet op een dag en dan was er laatst ook nog iemand die zei dat het wel wat minder kon dat vond ik raar.

Het gaat niet om kilometers. Het gaat erom dat ik lekker buiten ben, dingen zie, eens een foto of wat kan maken, mensen en honden tegenkom, een praatje kan maken, dat heb ik nodig! En ja als ik vier rondjes van twee kilometer maak is er de kans dat ze me vier keer tegenkomen en ja dan loop ik daar alweer... dat mens loopt wat af.

Verder hebben we iets nieuws op Zonnemaire voor als je eens een weekje in retraite wilt, dat kan dan in de Korteweg, bij Dieneke kan je de Zeeuwse rust beleven.

Ria Zondag 23 Augustus 2020 at 7:15 pm | | Standaard | Zeven reacties

Wisselend

We lagen afgelopen nacht in de regen op bed. Met de warmte sliepen we lekker met het Velux raam wijd open, daar zit een hor voor dus dat kon makkelijk. Vannacht was er toch even een buitje, we werden nat, gelukkig werd het niet erger en kon het open blijven staan.

Even om een visje op de fiets dacht ik rond de middag, maar ik vertrouwde het niet zo en toen ik voor mijn fiets stond dacht ik, nee, ik ga lekker met de auto. Wat was ik blij! Want er was me daar doch een hoosbui even later.

Rond een uur of vier toch nog even een rondje door de wind, lekker hoor, het was best alweer fris!

Niets nuttigs gedaan vandaag. Veel door mijn archief gebladerd, je weet dat je het moet hebben, maar waar is het dan... 

Omdat nu beneden alles achter glas hangt, heb ik hier op mijn kamertje de posterhangers gebruikt voor een paar laatste tekeningen. Toch leuker om naar te kijken dan de opa's en oma's die nu achter mijn rug hangen, ze zijn er nog wel hoor.

Ria Zaterdag 22 Augustus 2020 at 7:24 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gortig

Toen ik er voor de derde keer voorbij kwam vandaag kon ik het niet meer laten. Het was gezellig geweest gisteravond, dat hoop ik tenminste.. Wat er op tafel staat is nog lang niet alles, de rest ligt op het gras.

Na weer een bloedhete nacht met weinig slaap deed ik het maar rustig aan vandaag. Er was wel wind, dat scheelt en ik heb vanmiddag ook nog een stukje met Paule gelopen, maar die had ook al geen zin.

Ik ben er klaar mee.

Het is mij te gortig.

Ria Vrijdag 21 Augustus 2020 at 7:06 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Heetst

Het vlindertje dat ik vanmiddag tegenkwam op mijn wandeling. Er vliegen heel veel witjes en de meesten hebben maar één stip, maar deze had er drie en hij wilde maar niet zijn vleugels spreiden, niet verder dan dit.

Hoopvol reikte ik mijn vnger aan en zonder blikken of blozen stapte hij erop, maar nog steeds met de vleugeltjes bij elkaar.

Ik maakte wat foto's want dat gaat dan allemaal best makkelijk hoor, tot ik wilde draaien en de wind vat op hem kreeg.

Lekker 7,5 km gewandeld na de regen van vanmorgen, het was warm.... nog wel wat bewolking, maar ik zweette peentjes. Joop fietste een rondje in recordtempo. Daarna fietste ik nog naar de groenteboer in Noordgouwe voor verse spullen. En nog later Joop nog even heen en weer naar Zierikzee, maar de gehoorapparatenmeneer was met vakantie. 

Heerlijk gekookt vind ik zelf, maar ja gekookt eten is warm en Joop had net gefietst en buiten is het ook al warm, dus ik heb nog een restje voor in de diepvries.

En dan ook nog even een tekening.

Zij is een beetje down, of moe, last van de warmte, wie zal het zeggen.

Ria Donderdag 20 Augustus 2020 at 6:54 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

In de weer

Twee dagen geen koekjes en ik loop op alle fronten weer als een trein.  De vermoeidheid is in elk geval een stuk minder, dus het zal de hitte wel geweest zijn. Lamgslagen in een stoel hangen daar wordt niemand fit van.

Het was lekker fris vamorgen, een gezellig rondje Korteweg, de hondjes zitten blijkbaar al op me te wachten, even goeiemorgen roepen naar elkaar, dorpse gezelligheid.

Joop had het ijzer uit de kliko gevist en dat brachten we weg en kregen daar €16.21 voor, best veel vond ik.

Vanmiddag eerst een rondje met Paule, het was alweer behoorlijk warm, maar toch een rondje van 4 km gedaan.

Daarna stapten we op de fiets voor een ijsje van De IJsmuts in Dreischor. Heleen ging gezellig mee want er was frambozenijs, erg lekker!

Tussen de bedrijven door nog de geldboom gesnoeid, ik heb nu een heleboel stekjes, ook geplant en verder nog wat in de tuin gerommeld. Bed verschoond en gewassen. Niet gekookt! Daar had ik geen puf meer voor. Er lagen nog pizza's in de diepvries, ja wij lusten best graag pizza met een ook nog een beetje van mezelf erop. 

En nu even bijkomen/

Ria Woensdag 19 Augustus 2020 at 7:27 pm | | Standaard | Vijf reacties

Goud en koper

Gisteravond ook nog even een klein rondje gedaan, het was nog heerlijk buiten.

Alles bij elkaar toch wel veel op één dag , gelukkig was ik niet stijf vanmorgen, maar ik had toch niet het gevoel dat ik er vandaag weer zo tegenaan zou gaan.

Lekker rustig aan gedaan, gewandeld en gekleurd, meer niet.

Joop begon met het opruimen van de kast in de garage. Dat deed hij al eens eerder en zo wordt het steeds minder en minder. Ik stond erbij en keek hoe toch allemaal goeie zelfs nieuwe spullen de rolemmer in gingen, sommigen zaten nog in verpakking, maar volgens Joop allemaal verouderd en dat snap ik ook wel, maar het druist ook wel een beetje tegen mijn gevoel in, al die goeie dingen, onbruikbaar, niet meer van deze tijd, enz enz.

Er blijft ook nog wel wat over hoor, hij zal heus wel weten wat misschien ooit nog eens van pas komt, want daar gaat het dan om  ik zag ook koperen koppelingen, een handjevol zij hij, maar koper is goud waard zei ik, maar volgens Joop was dat niet zo, hooguit een dubbeltje, ik ben maar weggegaan.

En nu nog even naar de bijen. In het weitje waar ze staan zijn ze een schuurtje/stal aan het bouwen zodoende kan hij er overdag niet terecht.

Ria Dinsdag 18 Augustus 2020 at 6:57 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

En buig en strek.

Lekker fris vanmorgen, ik had er zin in. Eerst de spieren een beetje opgewarmd met een wandelingetje , maar na de koffie ging ik aan de gang hoor. Eerst met de ragenbol en een emmer sop het huis voorzover ik erbij kon natuurlijk en de ramen gewassen. Daarna de stoep geschuurd, dat was ook erg nodig, ik geloof niet dat ik het al eens deed sinds we hier wonen. Wel geveegd. 

Dat met die ragebol voelt niet goed voor mijn schouders, dat moeten we volgende keer maar eens samen proberen, sowieso is stoep schuren ook handiger met z'n tweeen, als de één water spuit en de ander schuurt, ik deed nu die twee dingen tegelijk. Joop zegt altijd dat hij iets niet kan, lekker makkelijk natuurlijk, maar daar moet maar eens verandering in komen vind ik.

Daarna plukte ik onkruid, want dat was ook heel erg nodig, ik was echt een buitenbeentje in de straat, allemaal weegbree die in het zaad ging, ze was al behoorlijk groot, dat pakt lekker beet en na het schuren behoorlijk nat, dus de wortels kwamen goed mee, maar toch.... poeh! Op de foto moet ik nog het laatste stukje.

Daarna was het tijd voor een kopje levenskrachtthee. Ik nam die zaterdag mee samen met de maagdarmthee, die ik al kende en die echt heel lekker is. De levenskrachtthee ziet er niet alleen heel zen uit, zo proeft ze ook, ik vind kruidenthee gewoon erg lekker. Sommigen smaken nergens naar en zijn zelfs vies, maar deze twee hou ik erin.

En toen had ik gedoucht omdat ik dacht dat ik klaar was, maar ja, er lag stof op de trap, dus dat moest even weg, gelijk ook maar de vloer boven nog even aangeveegd, dat wilde ik beneden ook doen, maar daar lag teveel rommel, dat moest echt even met de stofzuiger. Ik stuurde Joop even naar de papiercontainer en de glasbak en omdat hij dat met de auto deed.... ging hij die ook gelijk maar even wassen....in de wasstraat.

Nou en toen was de garage ook leeg, niet dat ik daar veel werk van maakte, maar even vegen kon geen kwaad.

Het is toch wat met die stopknoppen, soms zijn ze gewoon nergens te vinden!

Als ik nu vanavond moe ben weet ik tenminste waarvan! En nu maar hopen dat mijn lijf niet al teveel protesteert, want de achterkant moet ook nog natuurlijk en de ramen binnen.

Ria Maandag 17 Augustus 2020 at 6:50 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Vermoeidheid

We gingen weer lekker vroeg de deur uit, dat bevalt met dit weer het best. Joop op de fiets en ik pakte voor de verandering mijn wandelschoenen weer eens en als een flits ging het door me heen, zolen, stevig, lekker! Ik loop nu al weken op mijn sandalen, wat ook niet echt sandalen meer zijn, het zijn meer zakjes geworden. Inlegzooltjes kunnen er niet in en de rest is van dat nylon, niet eens leer, niets geen stevigheid. 

Het zou me niets verbazen als daar mijn vermoeide rugklachten vandaan komen, ook het vele zitten wel hoor, dat is ook niet goed voor je rug, maar ja met die hitte kom je tot niets, ik tenminste niet.

Verder ben ik ook van plan de suiker weer te laten staan. Ik heb eigenlijk nooit koekjes gegeten, want daar werd je dik van, maar zo langzamerhand is het erin geslopen, koekjes bij de koffie, appelflappen, peacan broodjes, bonbonnetjes die ik af en toe krijg, maar ik ben wel moe, heel moe, zeker nu met die warmte.

Soms weet je niet meer wat goed is.

Lekker zeveneneenhalve kilometer gewandeld, ver zat. De rest van de dag gekleurd.

En nu regent het af en toe, onweersbuien, het is al lekker fris.

Morgen weer een trui aan, gelukkig kan die ook uit.

Ria Zondag 16 Augustus 2020 at 6:33 pm | | Standaard | Negen reacties

Op de fiets

De dag begon in elk geval erg feestelijk met zoveel bloemen in de Tibouchina en het rook ook zo lekker fris buiten.

Mijn ochtendthee was al een paar dagen op en het was nog lekker vroeg dus we stapten op de fiets en reden samen naar Zierikzee. Er stond bijna geen wind dus dat viel mee. We reden door Zierikzee naar de Schouwse dijk en kwamen nog andere Zonnemenairs tegen.

Het was inmiddels al behoorlijk drukker geworden met fietsers, naast elkaar fietsen gaat dan bijna niet meer. Ik was ook best blij toen we weer thuis waren 20km later. Poeh poeh!  

En ondertussen werd het weer warmer en warmer, als de zon er niet is valt het nog mee, daar leek het even op en ik besloot nog een stukje te lopen vanmiddag, vermoeiend warm was het.

Een beetje gerommeld met dingen die aan de muur hangen.

De posterhangers naar boven. Zonder glas worden de tekeningen toch sneller vettig als ze beneden hangen denk ik, dus dat heb ik even aangepast. Dat vind ik dan wel lekker om even te doen, Joop ging ook nog een rondje fietsen, dus ik kon even rommelen. Niet dat dat anders niet kan hoor, maar ik vind het gewoon fijner als er even niemand in de weg loopt.

Update voor Sjoerd:

Geen problemen met mijn darmen gelukkig, het is gewoon lekker!

En omdat mijn oog op Levenskracht viel nam ik daar ook gelijk maar een zakje van mee, want een beetje extra daarvan is natuurlijk nooit weg.

Ria Zaterdag 15 Augustus 2020 at 6:33 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Leven en laten leven

Foto van oktober 2009. Didi woonde net twee weken bij ons en de kleinkinderen kwamen eens aan haar ruiken en andersom.

Ik plaats deze foto omdat vandaag Didi elf zou zijn gewoden en morgen wordt Yara twintig.

Voor Didi stopt het bij de tien, maar hopelijk komen er voor Yara nog heel veel gezonde jaren bij.

Yara is een echte paardenliefhebster, ze heeft er zelf twee geloof ik, ik krijg het allemaal niet meer zo mee. Af en toe zie ik eens een verse foto op facebook voorbij komen en die sla ik dan op. Dit is haar profielfoto dus die kan er mee door neem ik aan. Yara staat rechts. We wensen haar natuurlijk een hele fijne verjaardag.

Joop moest vanmorgen al vroeg bij de oogarts zijn in Zierikzee, er is een scan gemaakt en hij heeft last van nastaar dat gaan ze over twee weken weglaseren, wat blijkbaar zo gebeurd is. Hij moet daarvoor weer wel naar Goes.

Daarna wandelde ik een rondje met Paule, gelukkig niet meer zo warm, maar wel klamme vochtige lucht, maar er was wind! 

 

Op google kan je zien of het druk is in de PLUS, dat zag ik vorige week een keer en toen ik vanmiddag rond twaalf uur keek zag ik dat het rustig was, dus deden we gelijk ook maar even boodschappen. Dit is de stand van half vijf en blijkbaar is het een rustige(re) dag.

Ria Vrijdag 14 Augustus 2020 at 4:01 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Alles behalve..

Lege kratten gooi je natuurlijk niet weg, daar kan weer vanalles anders in. 

Of dienst doen als anti hageldak. Strakjes barst de hemel open is ons beloofd en ik ben eigenlijk best bang voor hagelstenen op tere of vlezige blaadjes van bijvoorbeeld de lampionnetjes  of de cactussen. Die laatste hebben namelijk nog steeds littekens van een hagelbui afgelopen winter, die gaan nooit meer weg.

Dus nu staat het zo, plus nog wat andere voorbereidingen. Als het echt gaat hagelen doe ik de parasol naast de tibouchina open, zulke dingen.

We wachten het af, van mij mag het even, ik word ziek van dit weer. Wel een rondje gedaan vanmorgen, maar daarna was ik het liefst weer in bed gekropen, alles doet zeer, zweterig, klam, ik zou er niet aan moeten denken ergens te wonen waar het altijd zo is. Hier regent het gelukkig morgen weer, of storm, vorst, het maakt me allemaal geen drol uit als het maar niet meer zo heet is.

Ria Donderdag 13 Augustus 2020 at 7:42 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Oranje boven

Na de regenbui van gisteravond was alles heerlijk opgefrist vanmorgen. Het rook fris, er was een beetje wind, ik was erg vroeg wakker en zodoende ook vroeg op stap met Paule. Hij had er gelukkig ook zin in dus we deden een fijn rondje samen. Op de terugweg naar huis was het alweer te warm, maar Paule heeft heerlijk uit kunnen rusten vandaag in de schaduw. 

Joop had inmiddels ook al een flink stuk gefietst.

Gisteren deed ik het ook al en vandaag heb ik weer heerlijk bij de plantenbakken op de stoep gezeten. Er komt daar geen zon, de stenen blijven lekker koud en er stond een heerlijk briesje vandaag. Er komt van alles voorbij dus genoeg te zien. Voorbij lopende buren die even een praatje maken. Drukte op de dijk. Ik zie nu eigenlijk pas hoeveel verkeer er voorbij komt, dat duurt maar even hoor, 's winters is het niets en binnen merken we dat eigenlijk ook niet.

Vanmiddag ook nog even naar de groenteboer op Noordgouwe gefietst. Lekkere verse eikenbladsla, pas ontdekt, maar dat vind ik erg lekker, pas geoogst, dus vers van het land. Lekker pasta gemaakt vanavond, daar kunnen we dan ook weer twee dagen van eten.

Ook weer een tekening klaar.

Ik wilde beginnen maar wist niet hoe en met welke kleur, dat kan soms best vervelend zijn, dus ik zei dat tegen Joop en die vond dat ik dan maar eens linksonder moest beginnen in plaats van rechtsboven, waarop natuurlijk dan gelijk mijn gedachte was, dat ik het dan altijd nog om kon draaien. Met oranje, dat zei hij er ook nog bij, dus ja, dit is het geworden een rondje linksonder en eentje rechtsboven.... met oranje.

Ria Woensdag 12 Augustus 2020 at 6:47 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gortig

Lekker vroeg op vanmorgen, het was heerlijk met een beetje wind.

Paule (het wandelhondje) blaft als ik langsloop. Vanmorgen heb ik bij het hek wel even laten zien dat ik het was en daarna weer doorgelopen, niets gegeven, dat lijkt me geen goed plan. Morgenochtend gaan we weer een rondje doen.

Joop heeft nu wel een nieuw oplaadsnoer besteld, die zijn nog gewoon verkrijgbaar, maar blijft toch zoeken. Er was nog een Curver bak in de garage en daar bleken de Nepalese landkaarten in te zitten die hij ook al jaren kwijt is en foto's. Gewoon nog een onuitgepakte verhuisbox dus uit zijn Scharendijkse kamertje.

Verder ben ik versleten en ik doe niets dan zitten en een beetje kleuren dat gaat dan nog. Begin van de middag ga ik lekker even op bed liggen, vreselijk vind ik dat, helemaal tegen mijn principe, maar wel even lekker. Er was ineens zomaar een uur voorbij.

Er is wat bewolking vandaag en wat wind dat scheelt, maar al met al is het me te gortig hoor.

Ria Dinsdag 11 Augustus 2020 at 6:20 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zoek!

We hebben nog een oude filmcamera en daar horen natuurlijk filmpjes bij. Joop heeft het er steeds over ze eens te laten digitaliseren, zodat we nog eens kunnen zien wat er zoal op staat. In elk geval kleine kleinkinderen.

Zo oud is hij eigenlijk nog helemaal niet, maar net als in de muziekwereld, waar we eerst lp's hadden en casettebandjes, cd's en nu weer terug bij de lp's, zo is er met die filmdingen ook vanalles gebeurd natuurlijk. We doen het nu met onze telefoon.

Nu zoeken we het oplaadsnoertje want er zit ook nog een filmpje in en dat komt er nu dus ook niet uit. En als hij opgeladen is kunnen we al op het schermpje zien wat er op de filmpjes staat.

Joop heeft het goed opgeborgen, net als ik mijn tubetje zalf wat ik de laatste keer bij de dokter kreeg, Prednisonzalf, wat heel goed helpt tegen jeuk bij insektenbeten. Weg! Nergens te vinden! Het moet er zijn! Ik denk dat het naast het oplaadsnoertje ligt ergens in een geheim laadje.

Ria Maandag 10 Augustus 2020 at 6:43 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Algen hier en daar

Algaanslag in de tuinslang dachten we, want het water stonk steeds als we onder de douche gingen. Joop  haalde een nieuwe bij de praxis vanmiddag en nu ruikt alles weer fris. Gelijk de koppelingen ook schoongemaakt en een nieuw ringetje en hennep in de buitenkraan. Zo kunnen we er weer even tegen, denken we.

Het was weer warm, maar ik had beter opgelet vandaag. Gelijk alles dicht boven aan de zonkant. Op mijn kamertje kan gewoon heel de dag het raam lekker open er was ook wind vandaag, dat scheelt een hoop.

Niet veel gedaan natuurlijk, een beetje hangen en dus steeds even onder die koude straal!

De bloemen staan er fris bij, straks krijgen ze ook nog een sproeibeurt, zodat ze lekker bij kunnen komen vannacht. Deze kleiine geraniumpjes zijn zo leuk!

Verder raad ik iedereen aan vooral niet deze kant op te komen want de algen rukken ook buiten de slangen op:

Blauwalgen kunnen leiden tot irritaties aan ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en soms grotere gezondheidsproblemen. Blauwalgen zijn bacteriën. Ze leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Als er veel voedingsstoffen in het water zitten en het zo warm is als nu, leidt dat tot blauwalgenbloei. De algen vormen een drijflaag. Als de onderkant van de drijflaag afsterft, komen gifstoffen (toxines) in het water terecht, meldt zwemwater.nl.

Ria Zondag 09 Augustus 2020 at 7:18 pm | | Standaard | Eén reactie

Oh Boy

Klein feestje weer vandaag, op de dag van die eerste zoen die we natuurlijk nooit vergeten, nu alweer 57 jaar geleden. Dat tellen gaat gewoon maar gestaag door.

Half acht wakker en uit bed, ik besloot toch maar even naar de PLUS te rijden. De winkel was nog niet open en er stond een rij van ik schat een meter of dertig. Het was wel relaxed, mensen zijn allemaal net wakker natuurlijk, dus ik schoof aan voornamelijk voor de wijn en krentenbollen en tegelijkertijd ook nog maar wat andere dingen natuurlijk.

Toen eenmaal de winkel open was schoot het wel lekker op hoor, kwart over acht was ik binnen, voordeel is wel dat er geen lange rijen bij de kassa staan, dat is dan bij de Spar op Brouw weer anders. Bij de visboer was nog niemand, dus ik nam ook nog maar een lekker harinkje mee voor onder de parasol.

Joop fietste nog een rondje en ik wandelde ook nog maar eigenlijk was het te laat en te warm. De rest van de dag zaten we meest onder de parasol, Joop maakte af en toe de tegels nat en elk uur gingen we even onder de koude douche, tot een uur of een was het uit te houden, daarna werd ik er niet goed van.

Ik wilde boven gaan zitten, waar het meestal toch nog wel uit te houden is met de ramen open maar op een gegeven moment werd ik er echt helemaal gek van, zo benauwend warm!

Toen de zon achter de boom van de buurvrouw verdwenen was werd het wat draaglijker er stak ook een windje op en nog wat later zelfs bewolking. Nu nog, heerlijk! Het is denk ik wel tien graden kouder!

Nou, daar kan je toch zomaar verliefd op worden en ik was dat toen al een tijdje want het was niet zijn eerste brommertje, dit is geloof ik een Batavus en daarna kwam de Zundapp.

Ria Zaterdag 08 Augustus 2020 at 5:54 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Standje rustig aan

Redelijk vroeg met mijn wandelhondje een rondje gedaan, het werd alweer bijna te warm.

Verder de hele dag in en om het huis bewogen.

Een wasje of wat en een beetje vegen, ik kan slecht de hele dag zitten en in kleuren heb ik ook geen zin. Ik sta in de #overlevingsmodus de #wanneerkomtereeneindaandievreselijkehitte stand. Al heb ik niet te klagen hoor, het is lekker onder de parasols en onder de boom van de buurvrouw, de pizza's werden weer bezorgd dus ik hoefde niet te koken.

We hebben nog eten en drinken genoeg, dus boodschappen doe ik ook niet, ik kijk wel uit!

Ria Vrijdag 07 Augustus 2020 at 6:31 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Warm enzo

Heerlijk met een windje erbij vanmorgen. Ik had me voorgenomen rustig aan te doen vandaag, want van dat warme weer word je ook moe en lusteloos, ik tenminste wel.

Vanmiddag was het ook nog lekker, een beetje sluierbewolking en nog steeds dat fijne windje, dus toch nog maar een rondje al was de sluierbewolking na een tijdje verdwenen.

Verder een wasje en een beetje hangen.

Het was ook best een spannende dag want Ina (u weet wel, mijn lieve sterke schone zus) onderging gisteren voor de derde keer zo'n zware operatie. De tweede was in 2018.

Drie doen ze eigenlijk nooit, maar omdat ze elke keer er zo goed doorheen komt en naderhand weer zo snel opknapt durfden ze het aan en inmiddels hebben we vernomen dat de operatie voorspoedig is verlopen. En nu maar hopen en duimen dat driemaal scheepsrecht is, want nog een keer zo'n operatie zit er niet meer in en sinds de eerste zijn we inmiddels toch vier jaar verder natuurlijk. Vier jaar waarin ze toch volop van het leven en haar pasgeboren kleindochter heeft genoten.

En nu maar duimen voor nog heel veel gewonnen gezonde jaren!

Ria Donderdag 06 Augustus 2020 at 6:22 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Uit de knop

Wat mij betreft is het weer feest in mijn tuin. 

Gisteren nog knop en vandaag de eerste bloem van de Tibouchina . Er zullen er nog veel volgen want het boompje zit er vol mee.

Vanmorgen een rondje en vanmiddag naar Brouwershaven, voor een boodschap en een ijsje, want daar had ik zin in. Alles bij elkaar een kilometer of veertien. Ik was blij dat ik thuis was, want het wel steeds warmer al was er een fijn windje.

Joop was op stap, een overleg in Kruiningen, dat valt mee.

Deze kwam ik ook nog tegen onderweg, hij of zij kon grote sprongen maken.

Ria Woensdag 05 Augustus 2020 at 6:43 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Te pas en niet te pas

Alweer gefietst. Eerst naar de groentenboer op Brouw vanmorgen, waar mijn betaalpas het gewoon nog deed maar even later in de Spar heel de kassa van streek bracht, inclusief de kassiere. Resetten, opnieuw proberen, de rij werd langer en langer. Contant geld had ik ook niet dus ja, dan moest Joop straks maar even langsfietsen met zijn pas.

Maar wat ze dan zeggen slaat helemaal nergens op. 

"Het ligt echt aan uw pas hoor, uw pas is pas in een magnetisch veld geweest mevrouw, misschien wel van uw telefoon...." (in zulke situaties stel ik het wel op prijs dat ze me u en mevrouw noemen, je wordt toch al als een dom schaap behandeld met hun rare smoezen). 

Afijn, de krentebollen en de koekjes zijn binnen, want veel was het niet, 

Vanmiddag lekker gewandeld, het was nog niet te warm gelukkig, ik zie erg op tegen de hitte van komende week, maar misschien valt het mee, als de wind zo een beetje uit de frisse hoek blijft waaien, het is tenslotte al augustus... bijna herfst....

Ria Dinsdag 04 Augustus 2020 at 6:50 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Los

Vandaag weer een rondje met mijn wandelhondje gedaan. De kinderen en kleinkinderen zijn weer naar huis, bazinnetje geniet weer van de rust rondom haar huis en Paule was best blij me weer te zien.

Het was regenachtig en er hingen buien in de lucht maar toch deden we een fijn rondje. We hebben afgesproken dat ik twee keer in de week kom, de dagen hoor ik nog dat maakt me niet veel uit, maar dan weten we allebei een beetje waar we aan toe zijn en aanpassen kan altijd natuurlijk.

Hij is wel braaf. Ik had dat net gezegd toen hij een hap van iets smerigs nam, "LOS!" riep ik dan altijd tegen Didi en dat deed ze dan ook. Nu riep ik het ook, maar er gebeurde niets... arm beest hij verstaat ook geen nederlands denk ik, alhoewel hij me wel lief aankeek toen ik zei dat hij braaf was.

Ria Maandag 03 Augustus 2020 at 7:07 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Het is wat

Zondagmorgen en weer fijn vroeg aan de wandel met het idee van, 'kan het vanmiddag niet vanwege de warmte dan heb ik dit toch maar te pakken'. Joop stapte op de fiets en kwam weer eens met appelflappen thuis, mijn boterhammen sla ik dan maar over.

Het werd niet warm en de wind was zelfs fris, maar vanmiddag toch nog maar een klein rondje. Ik doe dan gewoon lekker een trui aan over mijn gevoelige botten, want die kunnen absoluut niet tegen koude wind. Natuurlijk kom ik dan wel mensen tegen die bijna niks aan hebben.

Het was toch weer zo'n verkleeddag. Ik heb nu eenmaal niets met kleren, je moet ze aan om het niet te koud te krijgen en ze moeten vooral lekker zitten en kleuren vind ik dan ook soms nog wel belangrijk al is dat meestal zwart, of grijs, rood, blauw, groen, best veel dus, maar al jaren hetzelfde, ik hou nu eenmaal niet zo van veranderingen.

We zouden nog even naar de Smisse waar Lou en Bruijnes aan het zingen waren, maar ja dan moet ik wel even uit mijn Adidas broek en toch maar een trui want de wind was nog koud en dat vind ik dan lastig.

Gezellig even een wijntje gedronken op het terras en even bijgepraat met Paul en Muriel en Lou.

We worden allemaal ouder en het is leuk elkaar af en toe even te zien.

Het is wat het is.

Ria Zondag 02 Augustus 2020 at 7:42 pm | | Standaard | Vier reacties

Zomertuin

Filmpje van eergister maar wat ingekort, dat was tegelijk een goeie oefening want zulke dingen doe je gewoon te weinig om er handigheid in te krijgen.

Onze tuin van 40 vierkante meter. Ik heb toch in die paar jaar een hoop groen en bloemen verzameld en de mooiste moet nog gaan bloeien. De knoppen staan op springen.

Ria Zaterdag 01 Augustus 2020 at 7:50 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: