Mankementjes

Met mijn pantoffels aan was ik ingestapt om de auto even weg te brengen, ook zonder aan een jas te denken en dat was best fris op de terugweg, gelukkig is Noordgouwe niet al te ver. Een garantie klusje na drie jaar, het lampje van de milieuklep ging af en toe branden, zonder dat er iets aan de hand was en dat is nu verholpen als het goed is, wat moet een auto ook met een milieuklep.
Vanavond waren we weer op de puppycursus, ik neem elke keer mijn fototoestel mee, maar ik durf nog niet echt, volgende week misschien. Dik aangekleed, veel laagjes over elkaar, muts op en 1 want om mijn muisvingerhand, want als die vinger koud wordt, dat doet zo’n pijn! Tegenwoordig smeer ik hem weleens in met Perskindol, voor spieren en gewrichten, dat zou toch moeten helpen denk je dan, maar ik merk er niet veel van. Hebben jullie daar geen last van?

Ria Maandag 30 November 2009 at 10:03 pm | | Standaard | Acht reacties

Verrassing

Het stelt niets voor, eigenlijk is het rommel en meestal erger ik me eraan, maar als ik dan zo’n foto zie word ik er toch wel weer blij van, wat een effect geeft zo’n zilverpapiertje in het zand! Het weerspiegelt prachtig de lucht en eigenlijk maakte ik de foto omdat het zo lag te wapperen, ik hoopte op een leuk wappereffect, maar dit is veel mooier, vind ik.
Zo blijft het leven toch vol verrassingen.
Vanavond waren we even in de Surf Inn, Joop vond dat nodig want Simba is daar zowat opgegroeid onder de bar, dus Didi moest ook even wennen daar. Smoesjes natuurlijk, hij wou gewoon even weg, we gingen dus met de hondjes ff surfen. Het was erg gezellig en zodoende aten we ook gelijk een hapje, errug lekker, verandering van spijs doet eten.

Ria Zondag 29 November 2009 at 9:07 pm | | Standaard | Negen reacties

Rondje

We maken al behoorlijke wandelingetjes. Vanmiddag rond het Koepeltje dat er nog steeds afgebrand bij staat. Het is wel de bedoeling dat het wordt opgeknapt door de stichting Renesse, waar het eigendom van is.

Ria Zaterdag 28 November 2009 at 7:02 pm | | Standaard | Elf reacties

Relaxed

Het geluid was er niet de hele nacht, af en toe krabbelde er iets, ik kon het niet thuisbrengen. Joop had taxi gereden en doet dan erna altijd nog een borreltje, toen hoorde ik het weer. Maar ja, ik ga daar heus mijn bed niet voor uit hoor, ik zie het morgen weer wel, denk ik dan altijd en toen ik vanmorgen in mijn klompen wilde stappen om naar buiten te gaan zag ik het ook. De hielen hadden ineens gerafelde randjes. Meestal staan ze buiten bij de deur onder het afdak, nu hadden ze in de bijkeuken gestaan waar Didi slaapt, vergeten weg te zetten, want de schoenen doen we wel altijd weg. Het maakt verder niet uit natuurlijk, want ik kan er nog gewoon op lopen hoor.
Op de foto lijkt Didi te vragen of we nog iets leuks gaan doen, dat hebben we daarna dan ook gedaan, het was lekker weer, zon, wind en wolken, we deden een flinke tippel en daarna deden de dames een dut en ik ging lekker bij de kachel op de bank.

Ria Vrijdag 27 November 2009 at 7:55 pm | | Standaard | Zeven reacties

Knudde

We hebben nu wel genoeg nattigheid gehad, ik ben toe aan kou, vorst met een zonnetje liefst. Vanmiddag thermo-ondergoed aangeschaft en nieuwe warme sokken en handschoenen, dus ik ben er op voorbereid. Ik heb Didi weer even meegenomen de stad en de winkels in. Van een wandeling kwam niet veel, want toen het begon te regenen maakte Simba rechtsomkeert en eigenlijk was ik het daar wel mee eens.
Vanmiddag ook weer even bij de kapper geweest dus naar mijn decemberkapsel heb ik geen omkijken meer. Joop heeft alweer een wortelkanaalbehandeling gehad, dat is toch niet normaal, twee in de week, die wordt er ook niet vrolijker op en nu is de kroeg ook al gesloten voor een paar weken…

Ria Donderdag 26 November 2009 at 7:45 pm | | Standaard | Zes reacties

't Dolfijntje opgeruimd

Hier hier, hier en hier, had ik het er al over en eindelijk is alles weg. Het is een raar gezicht hoor, maar wel netjes opgeruimd zo.

Eerst was het een heus dolfinarium, het Dolfirodam daarna Aquadome, waarin je kon bekijken wat er zoal in de Grevelingen leeft, met het bijbehorende cafetaria het Dolfijntje en na jaren leegstand en weinig medewerking van de gemeente voor de eigenaar de boel op te knappen is het einde verhaal.
Ik heb wat foto’s opgezocht van de laatste jaren en vanmiddag foto’s gemaakt van hoe het nu is.

Ria Woensdag 25 November 2009 at 8:59 pm | | Standaard | Zes reacties

Alles doen wat moeder doet.

Dat deden we vroeger ook weleens met de kinderen onder het wandelen, erg leuk als moeder maar gek genoeg doet. Simba doet niet gek (zo’n gekke bek trekt ze anders nooit hoor), die doet juist heel gewoon en dat is fijn, dan kan Didi tenminste zien hoe het moet. Het was weer ouderwets vanmiddag op het strand,stil en verlaten, er waren wel mensen hoor, alleen niet op de foto :)

De blaren die niet tussen de bosjes pasten en nog op een hoop lagen zijn vandaag afgevoerd met de grote Kliko truc (eerst aan de overkant en dan snel weer vullen om hem aan onze kant te laten legen). Joop heeft na de gewone griepprik van een paar weken geleden vandaag ook een Mexicaanse gehad. We hebben een lekker fantasie potje met pasta gegeten, de kachel brandt en de hondjes hebben een stokje. Buiten is het niet koud, wel nat en winderig, het is knus in huis…. net als vroeger thuis. (Niet dat wij vroeger honden hadden hoor en een fantasiepotje van mijn moeder kan ik me ook niet herinneren, wel de heerlijke ronde hete luchtkachel en knus was het ook)

Ria Dinsdag 24 November 2009 at 8:01 pm | | Standaard | Negen reacties

Het nut van 't algemeen

Storm en regen nodigden niet echt uit lekker naar buiten te gaan vandaag. Vanmiddag dacht ik even dat het op ging klaren maar dat was van zeer korte duur, de hondjes hebben in de tuin geplast en gepoept en niet ver gewandeld. Didi had zodoende nog genoeg energie vanavond op de puppycursus, dan is het een drukke tante en eigenlijk wil ze alleen maar spelen en dan is het niet altijd even makkelijk de aandacht te krijgen als dat nodig is. Gaat ze thuis makkelijk af liggen, daar natuurlijk niet. Ik zag er best tegenop, maar ben toch blij dat ik weer geweest ben, het was niet zo koud als vorige week en het bleef grotendeels droog. Joop is niet meegeweest, hij heeft vandaag weer eens fijn een wortelkanaalbehandeling gehad en zijn afgevallen kroon staat er ook weer op, de tandarts was weer terug van bijscholing.
Verder heeft Hyves vandaag zijn nut ook eens bewezen, ik kwam een paar zegeltjes te kort voor een spel bij de spelletjes actie van de PLUS, even een WWWtje geplaatst en binnen een uur had ik het spel met wat extra zegeltjes van een dorpsgenote.

Ria Maandag 23 November 2009 at 9:12 pm | | Standaard | Acht reacties

Simba 13!

Geboren 23 november 1996, de foto is gemaakt voorjaar “97.
Op de foto is ze net iets ouder dan Didi nu. Ze kreeg gisteren een mooie nieuwe halsband in plaats van de slipketting die ze altijd gedragen heeft, die zit wat losser en kan niet strak om haar keel getrokken worden.
Zoals het nu gaat kan ze weer jaren mee, we gaan in elk geval op naar de 14.

Ria Zondag 22 November 2009 at 6:54 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Vroeg dag


Soms hoor ik wat gerommel en als ik dan op de wekker kijk vind ik zeven uur wel heel erg vroeg, dan draai ik me nog even om, ik doe geen oog meer dicht natuurlijk want ik ben wakker, maar het is nog zo vroeg en het bed lekker warm. Maar dan begint ze te piepen en daar wil ik dan ook weer geen gehoor aan geven, gepiep willen we niet. Het is niet altijd even makkelijk zo ‘s morgens vroeg. Zeven tellen wachten zeggen ze en dat doe ik dan ook ruimschoots, minstens vijf minuten moet ze stil zijn voordat ik eruit ga. Maar ja, toch vroeg dag elke morgen. Eerst naar buiten voor een plas, dan daarna krijgt Simba haar pillen verstopt in leverpastei en pas dan is het kleine monster aan de beurt voor de eerste maaltijd. Als die op is gaan we weer naar buiten voor een uitgebreide poep en dat is niet niks wat er dan zo uitkomt op de vroege morgen. Daarna is het mijn beurt, koffie en veel fruit en de hondjes doen dan nog een dutje. Ik prakkiseer er nooit over terug te gaan, het ochtendgloren heeft ook wel wat, zeker als het ritueel achter de rug is.
Het land van achterbuurboer is weer zwart geploegd, de paarden zijn weg en dit vind ik ook wel weer mooi.
Vanmiddag waren we nog even in Zierikzee, er was muziek van een zwartepieten orkest en het was er erg druk, daar hebben we even tussen gelopen met de hondjes. We vonden zowaar nog een paar nieuwe schoenen voor Joop. Na ruim veertig jaar Mephisto eindelijk eens iets anders, ik weet niet of het bevalt hoor, hij is al meer vreemd gegaan, maar voorlopig staat het leuk en is hij er blij mee.
Vanavond aten we lekker buiten de deur, het was gezellig, buikje is rond en zo maar weer slapen, morgen weer vroeg dag.

Ria Zaterdag 21 November 2009 at 10:34 pm | | Standaard | Acht reacties

Kriebels

De dag begon prachtig, dus ik verheugde me alweer op een lekker dagje buiten en zo begon het ook met een rondje blaren blazen. We jagen de meesten de bosjes in en als ze weg zijn zie je ook de poep weer liggen, dat was ook weleens nodig om die op te ruimen en ook die gooien we tussen de bosjes. Het gras ligt er weer schoon bij, zonder blaren en poep en is inmiddels alweer veel te lang, dat blijft maar groeien met die hoge temperaturen, het is nu alleen veel te nat om te maaien. Daarna heb ik de Hypericumstruik gesnoeid, lekker kort afgeknipt dan kan het volgend jaar weer een mooie grote bos worden. Verder nog wat geveegd en opgeruimd tot het begon te regenen. Didi vermaakte zich ondertussen prima met van alles en nog wat en omdat ik mijn ho-houder weer niet kon vinden ben ik binnen verder gegaan. Didi stond versteld dat had ze nog niet meegemaakt, sommige dingen maken ook vreemde geluiden, zoals spiegels en ruitjes schoonmaken met glasreiniger, dat piept. Ik heb me zodoende goed vermaakt vandaag, we hebben zelfs nog even gedanst, ook dat is een rare bezigheid.

En dan daarna is het heerlijk bijkomen met een Beaujolaitje, vandaag de goedkoopste van AH, ook lekker maar hij kan niet tippen aan die van gister van de HEMA.

Verder veel kriebels vandaag vanwege mijn nieuwe bh, eindelijk zijn er weer normale soepele dingen te koop i.p.v. die rare halve cocosnoten. Het labeltje prikte, dat had ik eruit geknipt maar het bleef jeuken, dus een scherp schaartje geleend bij de buuv en nu heb ik denk ik najeuk….

Ria Vrijdag 20 November 2009 at 7:21 pm | | Standaard | Dertien reacties

Bjoetifoel deeeee!

Strand, stad en een botje waren de ingredienten voor deze prachtige zonnige dag.
Op een dag als vandaag blijf je natuurlijk niet binnen zitten, het was heerlijk.

Natuurlijk heb ik ook een paar flessen Beaujolais Primeur gekocht, die van de Hema is al open en smaakt erg lekker moet ik zeggen.

Ria Donderdag 19 November 2009 at 7:11 pm | | Standaard | Vijf reacties

Licht

De stekkers werden in de stopcontacten gestoken geloof ik, ik moest er even op wachten dus maakte ik maar een foto. Het grote lichtfestijn kan weer beginnen. Zou in de kerstverlichting van gemeente en ondernemers nu ook allemaal al spaarlampen in zitten, of wordt er maar gewoon gewacht tot ze aan vervanging toe zijn…

Vanmiddag waren we bij de dierenarts voor de controle van Simba, zoals ik al vertelde gaat het heel goed en we gaan dus gewoon door met de pillen en over drie maanden gaan we weer even terug. De slijmoplossers waar ik mee gestopt was, kon ik gelukkig weer teruggeven, wat moet je anders met zo’n emmer pillen. De Hema was weer erg gezellig.

Morgen…. de Beaujolais Primeur

Ria Woensdag 18 November 2009 at 8:12 pm | | Standaard | Vijf reacties

Genoeglijk

Mijn dagen zijn sinds de komst van Didi toch zomaar ineens een paar uur langer en ook zeker intensiever. Datzelfde geldt voor Joop met zijn duiven.
Meestal gaat dan zo tegen de avond de kachel aan, of het moet overdag erg koud en donker zijn, dan maak ik hem ‘s morgens gelijk al aan en dan wordt hij een ontmoetinspunt, even handen warmen en er boven hangen. Vanmiddag toen ik thuiskwam had Joop hem al aangemaakt. Ik had wat boodschappen in Zierikzee gedaan. Samen met Didi door de Hema lopen is leuk, daar lopen altijd wel kinderen en het liefst zou ze die allemaal even een lik willen geven. Bij de DA vindt ze het heerlijk, daar ligt vloerbedekking en zo gauw ik even stil stond lag ze languit, we hadden al gewandeld dus ze was misschien best moe. En morgen moeten we weer want shirts die ik voor Joop gekocht heb zijn niet goed. Het moet een beetje gewoon worden tussen al die mensen, het liefst zou ze door iedereen even aangehaald willen worden en dat kan natuurlijk niet altijd.
Van foto’s maken komt weinig terecht en als het er van komt zijn het de hondjes die model staan.
Vanmorgen heb ik eerst eens een paar mensen gebeld en mijn geweten wat gesust, jammer genoeg was niet iedereen thuis.
De pillen van Simba zijn op, morgen weer naar de dierenarts. Ze is een stuk opgeknapt, haar ogen glanzen weer.

Ria Dinsdag 17 November 2009 at 8:28 pm | | Standaard | Zes reacties

Zit!

Vanavond waren we voor het eerst op puppy cursus in Ouwerkerk, heel gezellig natuurlijk met al die andere jonge honden, er was er zelfs eentje die we al bij de dierenarts ontmoet hadden. We waren met z’n achten denk ik ongeveer, Didi hoorde al bij de ouderen en natuurlijk was ze het knapste meisje van de klas ;)
Het meeste weet je al wel, maar de boel wat opfrissen, tips, alles bij elkaar heel goed voor baas en hond. Koud was het wel, volgende keer nog maar een trui extra aantrekken, want er wordt veel verteld natuurlijk en dan sta je maar een beetje.

Ria Maandag 16 November 2009 at 9:18 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Lui

Het was lekker en gezellig gisteravond bij Salud. Ina was er ook bij, Martin had andere bezigheden elders.
Mister en Didi zijn nog geen goede maatjes hoor. Didi blaft want ze wil spelen en Mister laat dan zijn tandjes zien, ach ja ‘t komt wel goed als ze wat ouder en wijzer is. Vanmiddag nog even op het strand gewandeld, maar toen het begon te regenen zijn we maar omgedraaid, op naar de soep en de warme kachel. Joop doet op het ogenblik een rondje Nederland en bij mij doet Tineke Schouten haar best om leuk te zijn, oh gut……………. ‘t isBoer zoekt vrouw!!!!!! Gauw overschakelen!

Ria Zondag 15 November 2009 at 8:53 pm | | Standaard | Acht reacties

Nat spul

Het eerste stukje in de douche maakte ik een week of twee geleden al, het laatste vandaag. Het was heerlijk vanmiddag, inmiddels waait het behoorlijk en is de zon weer verdwenen.
Didi heeft het nog niet zo op water, maar toen Simba een duik nam…. wilde ze het ook wel proberen.

Ria Zaterdag 14 November 2009 at 4:20 pm | | Standaard | Vier reacties

Afwisseling

We hebben vanmiddag lekker met z’n allen een rondje over het strand gedaan.
‘t Gaat prima met Simba! Ik hoor weinig geborrel meer in haar buik en ze kotst niet meer, echt super dus.
Daarna gingen de honden en ik even naar Zierikzee. Didi vindt het nog steeds geweldig om op de hoedenplank te liggen, ook toen ze even in de auto moesten blijven wachten. Leuk om van een afstandje te zien hoe ze lag te kijken naar de langslopende mensen. We hebben een nieuwe stoere leren halsband gekocht, de oude kon niet meer groter en was ook helemaal pluizig geworden.
Vanavond hebben we peetjes met vis gegeten zoals vaak op vrijdag. Het was een grote bos worteltjes en zodoende kregen de hondjes er ook een paar door hun eten. Ik doe dat toch wel vaker, als er iets over is van de groente, of af en toe een stukje fruit. Didi vindt de mandarijntjes van gisteren ook heerlijk. Dat heb ik met Simba ook altijd gedaan. De dierenarts vroeg vorige week wat ik Didi te eten gaf, hij adviseerde ook af en toe eens iets van de gewone pot door het eten te doen, gewoon voor de afwisseling en de vezels, dat deed ik dus al. Niet elke dag hoor, vaak gewoon alleen maar brokken, maar wel af en toe een stukje fruit als ik het eet.
Vanmorgen kwam ik een leuke kooksite tegen met bij elk recept een filmpje, lekkere eenvoudige receptjes geloof ik, daar ga ik nog eens kijken, als ik zin heb in eens iets anders dan de gewone Kristelijnse pot.

De foto is van zomer 2003, wat een weertje he!

Ria Vrijdag 13 November 2009 at 9:01 pm | | Standaard | Acht reacties

Update Simba

Ik kan natuurlijk ook gewoon niets zeggen en op een goede dag meedelen dat Simba er niet meer is, maar ik hoop dat jullie begrijpen dat dat nu juist niet mijn stijl is en dat ik daarvoor juist een weblog heb. Het is nu eenmaal op het moment een hele honden toestand hier.
Als reactie op de reactie van fialas op het vorige stukje wil ik nog wel even zeggen dat ik wat medische toestanden betreft nooit te ver zal gaan. Maar Simba is niet ziek. Ze eet goed, poept gewoon, is soms best nog vrolijk en zelfs speels als ze vriendjes tegen komt, ze wandelt gewoon een rondje mee, dus van zo’n hond kan ik niet zeggen dat hij doodziek is, integendeel. Ze mankeert alleen iets en het is onduidelijk wat….. en natuurlijk is ze best al oud, maar oude mensen krijgen soms ook ineens iets en als ze daar dan eenmaal aan geholpen zijn kunnen ze soms ook weer jaren mee, ik bedoel maar…
De toestand van Simba lijkt te verbeteren, geen kots vanavond, wel nog vanmiddag een paar monden water.

Ria Donderdag 12 November 2009 at 11:06 pm | | Standaard | Acht reacties

Even weg

Tien uur vanmorgen moest Simba bij de dierenarts zijn, ze zou even ‘weggemaakt’ worden voor de foto en dan konden we haar rond een uur of twaalf weer ophalen. Het werd half twee, twee uur, we vonden het maar lang duren en zodoende zelf maar eens gebeld, we zouden weer teruggebeld worden. Dat gebeurde rond een uur of drie. Er was weinig verontrustends te zien op de foto, alleen wat witte vlekken bij haar longen, dus toch waarschijnlijk vocht. Ze heeft een injectie gehad, plastabletten voor zes dagen en over een week terug. Haar hart was wel iets vergroot, maar ook dat viel mee. Nu maar weer afwachten, hopelijk helpen de pillen.

Ik heb zodoende weinig uitgevoerd en me vermaakt met spelletjes, ‘t is toch spannend.
Van de mandarijntjes kocht ik gisteren een kistje bij de Lidl, er zitten nog blaadjes aan en dat staat erg gezellig op de fruitschaal, bijna zonde om op te eten.

Ria Donderdag 12 November 2009 at 5:19 pm | | Standaard | Zes reacties

Zitten en wachten

De nieuwe stoelen zijn vanmiddag gearriveerd en de oude afgevoerd. De oude voetenbankjes hebben we gehouden, die waren nog netjes en dienen als bijzet krukjes net als de nieuwe natuurlijk. Ik moet nog erg wennen, de voeten zijn veel kolossaler dan die van de oude en draaien ook niet zo soepel, dat vind ik wel weer een pluspunt. De kleur vertekent een beetje op de foto, daar lijkt het meer paars, ‘t is donkerrood. Er hing een labeltje aan Genuine Leather daar zouden ze helemaal van zijn. De oude waren gedeeltelijk van leer en verkleurden dus onregelmatig, we wachten het af. Flesjes voor het onderhoud erbij, vilten nopjes werden onder de krukjes geplakt, we zijn tevreden.

Eind van de middag nog even met Simba naar de dierenarts geweest, ze gaat nu wel erg vaak braken, vannacht heb ik zelfs een tijdje bij haar gezeten. Morgen wordt er een foto van haar borstkas gemaakt, hopelijk is daar iets op te zien anders blijf je maar gissen. Daarover morgen dus weer meer.

Ria Woensdag 11 November 2009 at 7:55 pm | | Standaard | Veertien reacties

Hoog en niet droog

“Nu kan het nog”, zal ze gedacht hebben. Over een tijdje gaat dit echt niet meer lukken. Een pas gewassen en uitgemeste auto weerhield haar er niet van even later een plas op de achterbank te doen, het duurde allemaal wat te lang en zodoende is het kleed waar de dames op zitten ook schoon gewassen, elk nadeel heb zijn voordeel zullen we maar denken.
We hebben inmiddels email contact met de baasjes van een broer en zus van Didi, leuk om te horen hoe het met de anderen gaat, wie weet volgen er nog meer.
We deden even wat boodschappen, ook bij de dierenwinkel waar het altijd erg interessant is natuurlijk, daar staat zelfs een bak brokjes op de stoep.
Daarna deden we nog een wandelingetje en was de dag alweer zo goed als voorbij, een dag met veel zon en dat was lang niet overal het geval zag ik net.

Mijn motoriek was niet optimaal vandaag, er was al van alles uit mijn handen gevallen en tot overmaat van ramp nam ik bij het snijden van de prei een stukje duim mee, het zit nog vast, maar is best dik geloof ik, dat moet maar even ingepakt blijven voorlopig.

Ria Dinsdag 10 November 2009 at 6:36 pm | | Standaard | Elf reacties

Tandjes

Ze zijn erg scherp, dat merkte ik vanmorgen weer toen ze in een plastic flesje wilde bijten en mijn hand zat er tussen. Verder oefent ze in het maken van mooie ronde gaatjes overal in, het kleed waar ze op ligt en de overtrek van het kussen van Simba zijn favoriet, maar ook een onderbroek en een t-shirt van Joop moesten er aan geloven, opletten geblazen dus. Woensdag komen de nieuwe stoelen, daar willen we liever niet gelijk gaatjes in.
We gaan nu toch twijfelen of er niet ergens een notenboom in de tuin staat, daarnet kwam ze alweer met een okkernoot aanlopen.
Ik kreeg zojuist een mailtje, volgende maandag kunnen we op cursus in Ouwerkerk.

Ria Maandag 09 November 2009 at 6:38 pm | | Standaard | Elf reacties

Patatje met!

Om zes uur begon de dag voor Joop en een uurtje later voor mij, dat vind ik met dit weer niet zo erg, lekker wakker worden met een bakje koffie in de opkomende zon, achter het raam natuurlijk. Eenmaal wakker heb ik het bed maar helemaal uitgekleed en alles gewassen, drogen kon lekker in de zon, dat wordt genieten straks.
Didi vermaakt zich prima in de tuin, ik moet haar nog wel een beetje in de gaten houden, maar ze speelt veel met takken en stukken boomschors, dat mag.
Vanmiddag hebben we met z’n allen een rondje gedaan, met onderweg een patatstop, heerlijk!
Intussen kan ik geen html meer zien, sommige dingen krijg ik niet zoals ik wil, maar voorlopig vind ik het best zo en wie weet verander ik het volgende week wel weer, ‘t gaat in elk geval al makkelijker dan de vorige keer.
En nu boer zoekt vrouw kijken en straks vroeg naar bed, denk ik, nog een beetje buitenlucht nasnuiven.

Ria Zondag 08 November 2009 at 7:56 pm | | Standaard | Acht reacties

Twaalf weken

Ze groeit als kool, het gaat allemaal heel voorspoedig. Soms denk ik weleens dat het allemaal te mooi is om waar te zijn, maar ook dat zal wel aan te tijd van het jaar liggen.
Vandaag lekker een beetje aan het frobelen geweest, zoals je misschien kunt zien, ik was toe aan wat anders. Tips voor verbetering zijn altijd welkom, ik vond het wel aardig qua kleur enzo. De weetjes en linken zijn even weg, die moet ik nog aanpassen.

Ria Zaterdag 07 November 2009 at 9:34 pm | | Standaard | Zes reacties

Laks

Hoe zou het met Janneke uit Zwijndrecht zijn? Ik zou nog bij haar langs gaan op de camping, maar ik denk dat ze inmiddels al lang al in haar nieuwe huis woont.
Ik moet nodig eens naar Limburg bellen en we moeten ook eens gaan borrelen in Ouwerkerk en nog een stel uit Renesse te eten vragen, ik ben veel te laks wat dat betreft, geen telefoonmens en een slechte kok, al probeer ik daar wel wat aan te doen… zo nu en dan. De bruine boontjes smaakten niet als vanouds zei Joop vanavond en ik had er nog wel zo mijn best op gedaan, gezonder en zonder kant en klaar potje, het mocht niet baten.
Geen zin, geen tijd, te warm, te koud, er is altijd iets te bedenken om iets niet te doen, ik moet nu toch echt eens … het is niet dat ik er niet aan denk, het komt er gewoon niet van.
Gelukkig weten de meesten wel hoe ik ben, maar toch…

Ria Vrijdag 06 November 2009 at 8:29 pm | | Standaard | Veertien reacties

Groter groeien

We waren bij de dierenarts vanmiddag voor de derde prik van Didi. Ze is weer onderzocht, heeft een wormenkuur gehad en weegt inmiddels 7.8kg. Simba mocht ook nog even op de tafel, zodat de dokter kon luisteren of ze vocht achter haar longen heeft, dat is niet het geval, dus ze hoeft nog geen plastabletten. Hij hoorde wel dat haar hartslag minder krachtig is en waarschijnlijk vergroot, de pillen zoals ik die nu geef zijn goed, daar gaan we gewoon mee door.

Daarna even naar Zierikzee voor drank, shag en hondenkoekjes en we liepen met z’n allen een rondje over de markt. Er waren heel veel rolstoelen met Belgische mongolen erin met regenhoedjes op, die kom je ook niet elke dag tegen. Goed leermateriaal zodoende.

De boom van de foto staat bij de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Joop moest even met zijn klok naar het clubhuis, dat is vlakbij de Dikke Toren, waarvan ik in de tussentijd ook een foto maakte.

Ria Donderdag 05 November 2009 at 8:00 pm | | Standaard | Acht reacties

Winnaars

We hebben het maar druk met onze beestenboel, alles bij elkaar een stuk of 29. Joop is druk met het opstellen van een broed plan/schema, zodat er begin volgend jaar nog eens een stuk of wat bij komen. Daar moet ook het voer op aangepast worden, je weet niet wat je ziet al die zakken met eten. Ik ken iemand die geen duif meer kan zien, omdat die beesten vroeger bij hem thuis soms meer te eten hadden dan de kinderen, gelukkig is dat bij ons nog niet het geval, de kinderen zorgen inmiddels voor zichzelf en wij hebben ook genoeg. Die nieuwelingen worden natuurlijk allemaal kampioentjes zodat wij volgend jaar al die bekers winnen, dat zit er dik in. Ik snap het alleen nog niet zo, want wat heb je nou aan bekers, die komen heus de kamer niet in.

Vanavond hebben we voetbal, Joop kijkt nu even in de kroeg, gelukkig kan dat nog, afgelopen nacht werd hij bijna verpletterd in de buurt van Antwerpen door een vrachtwagen die hem niet zag en naar rechts in wilde voegen waar Joop reed met daarnaast de vangrail, een flinke poep gas was zijn redding.

Veel buien vandaag en gelukkig viel die ene toen ik onderweg was net in de buurt van het bushokje.

Ria Woensdag 04 November 2009 at 7:30 pm | | Standaard | Zes reacties

Streken

De blaadjes van de scheurkalender (die al aardig dun wordt) had ze uit de prullenbak gevist, best leuk hoor een beetje scheuren. Afgelopen nacht waren we vergeten onze schoenen uit de bijkeuken te halen, mijn veter was een stukje korter en Joop zijn hiel zag er een beetje rafelig uit. Ik roep al ongeveer een jaar dat hij eens nieuwe schoenen moet, zou het er nu dan toch eens van komen? Verder valt het wel mee tot nu toe… ze loopt af en toe met een onafgemaakt breiwerk te zeulen en soms ligt er ineens allemaal aarde naast de bloempot, waarvan ze donders goed weet dat het niet mag, maar die drang is bljkbaar niet te weerstaan. We blijven oefenen. Vandaag veel binnen, op een kort strandwandelingetje na, vanwege de regen.

Ria Dinsdag 03 November 2009 at 6:49 pm | | Standaard | Tien reacties

Bijna nooit

Het zag er niet naar uit vanmorgen, maar al met al is het toch nog een heerlijke dag geworden. We zijn naar het strand van Renesse gereden en hebben daar een rondje gedaan. Eigenlijk is het gewoon waar, het regent bijna nooit, niet dat ik fiets, maar ik ga toch elke dag een rondje doen. Ik zag de link op het weblog van Leen Koper, een bekend Zierikzees fotograaf.

Zoals elke morgen begon de dag vandaag ook weer vroeg, ik verleg hem maar een beetje en ga ook wat vroeger naar bed, anders word ik humeurig, ik heb mijn slaap nodig en gelukkig lukt dat weer iets beter. Vanmorgen moest Joop uitslapen, zodoende kon ik weinig doen in huis, maar gelukkig heb ik mijn spel nog, Joop heeft het inmiddels uit.

Gisteren kwam Mister met zijn baasjes nog even bij Didi kijken, hij heeft nog steeds een erg aantrekkelijke staartpluim, waar Didi maar niet van af kan blijven, daar werd Mister op zijn beurt weer humeurig van.

Ria Maandag 02 November 2009 at 8:35 pm | | Standaard | Negen reacties

Verenigingsleven

Gisteravond waren we op de jaarlijkse mosselavond van de duivenvereniging waar Joop sinds kort lid van is. Ze hebben een eigen clubhuis in de buurt van de Dikke Toren en het was voor mij de eerste keer om eens kennis te maken met de andere leden. Jammer genoeg waren er niet veel aanwezig, een man/vrouw of twintig. De leermeester van Joop viel goed in de prijzen (zie foto) en Joop had er ook eentje, een waardebon voor de dierenwinkel van de voorzitter, altijd leuk.
Het is toch weer heel anders dan de WVS waar hij ooit voorzitter van de jeugdcommissie was en de tennisvereniging van ons dorp, die hij hielp oprichten en ook een tijdje voorzitter van was. Met de bijen heb ik eigenlijk nooit meegedaan, ik weet niet hoe dat kwam.
Het was gezellig mossels eten met salades en patat, grappen over en weer, maar toch proefde ik ook een beetje interne nijd, niet iedereen was tegen iedereen even vriendelijk, ik heb me goed vermaakt vooral met het observeren van het een en ander. Toen de bingo begon zijn we afgehaakt, we kunnen Didi tenslotte nog niet al te lang alleen laten…, maar volgende keer doen we zeker ook daar aan mee.

Ria Zondag 01 November 2009 at 6:55 pm | | Standaard | Zes reacties