Generale

Vandaag hadden we generale repetitie met de opvouwbare rolstoel. We reden naar Zierikzee en parkeerden buiten de stad, dat is gratis. Ik doe dat meestal wel en nu kon dat ook samen omdat we de kar bij ons hadden, we hebben er nog geen naam voor.

Joop moest even bij DELTA zijn, hij is pas overgestapt maar had geen intenet onderweg en dat zou morgen een ramp zijn. We liepen dus vanaf de parkeerplaats de stad in en echt ik heb nooit geweten dat Zierikzee op een berg gebouwd is, dat was best even duwen met die kar, maar gelukkig heb ik flinke spierballen, al weet ik ook niet waarvan, maar we kwamen boven en gelukkig was het internet probleem snel opgelost.

We deden een rondje over de markt en aten een ijsje, het is echt niet dat je zegt 'we gaan gezellig samen wandelen' want het duwt best zwaar al is de rolstoel lichtgewicht, Joop is dat niet al is hij bepaald niet dik er zit toch 73kg die je moet duwen over de keien.

Terug naar de auto ging beter, we rolden als vanzelf de berg af.  

Wat we dan morgen gaan doen komt vanzelf al wordt het voor ons best een spannende dag, als dat allemaal maar goed gaat.....

Ria Donderdag 31 Augustus 2023 at 7:08 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Vervoer

De oude scootmobiel is vandaag verkocht aan iemand uit Goes. Die afstand kan er makkelijk mee gereden worden dus Joop bracht hem en ik haalde Joop weer op met de auto. 

Daarvoor in de plaats hebben we nu bovenstaande lichtgewicht opvouwbare rolstoel. Gisteren gearriveerd en nu netjes opgevouwen in de garage voor als we met de auto ergens heen gaan en er moet daar gelopen worden. In en rond het huis gaat het allemaal nog wel hoor en hij gaat nu eerst begeleid oefeningen doen bij Fysant om daarna zelf verder te kunnen trainen, want in beweging blijven is natuurlijk het allerbelangrijkste maar je moet er geen zere voeten van krijgen. 

Op de terugweg moesten we tanken en daar stond deze, dan komt natuurlijk Sjoerd in beeld, dus de wachtenden achter ons moesten even geduld hebben, niet heel veel foto's maar hij komt eraan Sjoerd.

Ria Woensdag 30 Augustus 2023 at 6:43 pm | | Standaard | Twee reacties

Gouden Kalf

Groot nieuws!

Onze dorpsgenote Digna Sinke ontvangt een Gouden Kalf voor Filmcultuur

Dat is toch fantastisch!. Wat zal ze dat leuk vinden.

Het wordt nu toch echt al een beetje herfstig, 's morgens en 's avonds merk je dat vooral goed. Ik vind het wel fijn, het ruikt ook anders. Meidoornstruiken vol besjes, maar ook nog vol blad.

 Lekker wandelweer ook. 

 En ik keek ook nog even bij het tuintje van Digna, zoals altijd.

Ria Dinsdag 29 Augustus 2023 at 7:36 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Overdenken

Ik schreef eens een uitgebreide mail vanmorgen,  een soort levensverhaal hoe het liep na de lagere school toen Suus en ik uit elkaar groeiden omdat we ieder naar een andere school gingen en wat ik verder zoal deed in de tussenliggende zestig jaar, waarvan de laatste twintig hier open en bloot te lezen zijn, best saai eigenlijk...maar ja, ik vertel ook niet alles.

Het wordt toch vooral een opsomming dacht ik vanmiddag onderweg. Een opsomming van gebeurtenissen wat een leven uiteindelijk ook wel is, maar vooral van dat van Joop en mij samen, want dat is het wel al die zestig jaar, ook al deden we (vooral Joop) vaak dingen alleen...

En toch vergeet ik dan het stuk van mezelf, want er waren natuurlijk ook dingen die vooral mij raakten waar Joop nauwelijks weet van had, gewoon omdat hij er geen erg in had, het onbelangrijk vond, of omdat ik het niet vertelde, veel te druk met andere dingen, je hoeft ook niet alles van elkaar te weten, zoiets.

Wandelen is goed om je gedachten eens op een rijtje te zetten, het was er heerlijk weer voor vanmiddag en ik haalde net de 10km niet.

Met een omweg naar Brouwershaven en terug. Ik at een ijsje op het bankje tegenover onze oude ligplaats, daar waar het gele bootje ligt ongeveer. Eerst met de 'Vorenomme' een polyester kimkieler en daarna met 'de Kleine Beer' onze zelf afgebouwde stalen Grundel van Kooijman en de Vries, met het door Joop gebeeldhouwde houten beertje, waar we geen enkele foto van hebben. Soms gaan dingen anders dan je hoopt.

Ria Maandag 28 Augustus 2023 at 6:54 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Feestelijk

Een beetje rommeltje zoals ik al zei maar toch wel leuk vind ik, ik ga er een rode lijst voor spuiten. Aan namen doe ik eigenijk niet zoveel maar deze heb ik 'Bouquet' genoemd vanwege de verschillende betekenissen die ik wel vind passen op de een of andere manier.

Verder was er in Nijkerk feest vandaag. De verjaardag van Yara en Nora werd samen gevierd met familie. Van Yara kreeg ik alvast foto's hoe het cadeau werd uitgepakt  Hopelijk komt er nog wat beeldmateriaal.

Verder veel regen en onweer hier vooral vanmorgen. Vanmiddag nog wel lekker kunnen wandelen terwijl Max weer zegevierde in Zandvoort. Geweldig!

Ria Zondag 27 Augustus 2023 at 6:47 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Ouder worden

Lekker fris was het vanmorgen. De meidoornbesjes beginnen de polder alweer rood te kleuren, september is in zicht, dat vind ik fijn en hoop op een mooie nazomer tot eind november met lekker rustig weer. 

De rest van de dag veel zitten kleuren aan een tekening waar ik al een week mee bezig ben, een beetje rommelig net als de week eigenlijk, morgen eens zien of hij echt klaar is.

Vanavond aten we samen met Suus en Bert in de Ouwe Smisse, ze waren in de buurt en zodoende kwam het er van. Het is gezellig en vertrouwd omdat we elkaar al zolang kennen (behalve Bert dan) maar ook omdat er veel raakvlakken zijn. Handicaps waar je mee om moet leren gaan, reizen die gemaakt zijn (behalve ik dan) en gewoon de dagelijkse dingen omdat we ouder worden.

We hebben heerlijk gegeten, er was iets met de heilbot van Schot, maar daarvoor in de plaats kregen we lekkere kabeljauw, het duurde wel iets langer maar daar hadden wij geen moeite mee, het was een fijne avond!

Ria Zaterdag 26 Augustus 2023 at 10:16 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Verslingerd raken

Het had heerlijk geregend gisteravond en vannacht en vanmorgen was er damp maar dat was al snel verdwenen. Het ochtendrondje deed ik alleen. Ook wel weer eens lekker en meer tijd voor praatjes. 

Zo langzamerhand ben ik toch wel verslingerd aan de fiets, het gaat lekker, zeker met dit weer en even naar de groenteboer of naar Brouw, maar vanmiddag reed ik ook alweer naar Scharendijke. Ik vind het wel stoer van mezelf, zeker voor iemand die de fiets al jaren had afgezworen.

Bij Scharendijke in de buurt rijd ik door weggetjes waar ik altijd met de honden liep en vanmiddag over het fietspad langs de vaart dat werd aangelegd in die periode. Er vlogen vlindertjes en ik zag een blauwtje dus stopte ik even en hoopte dat hij zou blijven zitten en dat deed hij, vast vermoeid want aan zijn vleugels te zien had hij al aardig wat vlieguren achter de rug. Het icarusblauwtje denk ik.

En dit is dan waarschijnlijk een hooibeestje. Heel veel witjes waren er ook.

Toen ik me omdraaide zag ik dit:

Het schitterde in de zon en omdat ik geen idee had wat het was maakte ik een paar foto's. Het lijkt opgedroogd slijm van een slak of zoiets, in een paar bloemknoppen en dat geheel lijkt dan weer op een vogeltje.

Ria Vrijdag 25 Augustus 2023 at 6:49 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Anders dan anders

Dat was weer eens een ander ochtendrondje dan anders, nu met Nora erbij. Jammer dat ze niet zo vrolijk was als anders want ze had slecht geslapen en dommelde daardoor tijdens het lopen regelmatig in. De vrolijke Nora zwaait en lacht naar iedereen, het lijkt haar overgrootmoeder wel.

Ondertussen pakten Sil en Yara de spullen in vanwege de verwachte regen, alles was nog droog vanmorgen.

Na de koffie reden we naar Zierikzee waar het al behoorlijk druk werd vanwege de Havendagen die vandaag begonnen, gelukkig vonden we nog een parkeerplaats en wandelden even door Zierikzee. 

Volgende week is Nora jarig, dan wordt ze één en dat gaan ze a.s. zondag, samen met de verjaardag van Yara, vieren bij opa Cor en ome Levi. Wij zullen daar niet bij zijn maar we hebben wel vast het cadeautje uitgezocht, dat vond ik leuk om met hun samen te doen omdat ik ook al iets op het oog had en Yara het ook een leuk cadeautje vond.

De vrolijke Nora was inmiddels ook weer wakker.

Teruggekomen op de parkeerplaats namen we afscheid, het was fijn ze een paar dagen in de buurt te hebben, met op een paar druppels regen na toch heerlijk weer.

Inmiddels zijn ze alweer lang en breed thuis, heb ik gewassen en dat ligt ook alweer op zijn plaats. Dan kunnen we er nu weer even van bjikomen, want ja alles is anders met zo'n stel in de buurt, maar wel heel gezellig!

Ria Donderdag 24 Augustus 2023 at 7:17 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Strandweer

Een prachtige stranddag vandaag, waar de kinderen volop van genoten hebben.

Ik reed vanmiddag even op de fiets die kant op, ze zaten net te luchen en Nora liet zich de poffertjes goed smaken.

Nu nog even op visite op de camping en morgen is het alweer voorbij.

Ria Woensdag 23 Augustus 2023 at 7:27 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Strand

Het wilde niet erg vlotten met de zon vandaag, we waren al halfverwege de middag eer hij eens een keer doorbrak. Gelukkig was het niet koud en de kinderen vonden het best goed vertoeven op het strand.

Nora vermaakte zich uitstekend en af en toe de wereld eens ondersteboven bekijken is ook best leuk.

Ik keek ook nog even op het strand en vanavond aten we mosselen. Nora lust ze ook...

Ria Dinsdag 22 Augustus 2023 at 7:59 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Spam

We hebben nu zelf wel geen camping meer, maar er zijn er natuurlijk zat in de buurt. Vanmiddag arriveerden Sil, Yara en Nora voor een paar daagjes vakantiegevoel  op camping Akkerleven, dat is vlakbij. 

Eerst werden natuurlijk de tenten opgezet en Nora hielp daarbij een handje. 

Het zal niet lang meer duren eer ze loopt, ze durft nog net niet, af en toe een klein stapje, maar best nog eng. Ze oefende nog even met opa-opa.

Eind van de middag dronken we wat en aten samen pasta, het was lekker vond Nora! Dat vinden oma's fijn.

Nou dat wordt dan een paar dagen familiespam en dan vooral van Nora denk ik zomaar.

Vier generaties op een rij, op de volgende, want we maken nog wel een betere hoor, moet Mir er ook bij want die mis ik toch wel een beetje op de foto.

Ria Maandag 21 Augustus 2023 at 7:42 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Fan

Deze kwam ik vandaag tegen. Vandaag Inside wordt hier niet bekeken, maar de leuke dingen kom je toch vanzelf wel tegen.

Golden Earring fan, Waylon fan en dan dit... Radar Love voor vandaag.

Ria Zondag 20 Augustus 2023 at 5:02 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

Zaterdag

Joop en neef Leo togen naar Breda vanmorgen en kwamen heelhuids met scootmobiel en al weer thuis. Eind goed al goed en nu kan ik even geen scootmobiel meer zien. Joop stapte na de koffie gelijk weer op natuurlijk, want kijk, die gele dingen daar draait het om, de vering. Plus dat hij helemaal veel mooier en nieuwer is natuurlijk, daar kan hij nog jaren plezier van hebben.

Fijn dat Leo even wilde helpen! 

Ondertussen schreef ik een stukje hoe het zo gekomen is met mij en die tekeningen. Eind september is er weer een Beleef Zonnemaire en ik doe weer mee, best gezellig altijd. 

Daarna was het eindelijk weer eens tijd voor een fijne wandeling in de wind en gedeeltelijk in de zon

De bomen beginnen alweer af te takelen, het blad begint alweer te kleuren, bijna september, ik vind het mooi. Wat mij betreft was het een heerlijke zomer tot nu toe want hij is nog niet om natuurlijk.

De Tibouchina begint pas!

Ria Zaterdag 19 Augustus 2023 at 7:29 pm | | Standaard | Twee reacties

Samen?

Omdat Joop maar aan bleef dringen en je bijna niet meer met anderen samen kunt fietsen zonder, hebben we vanmorgen een neiuw zadel gehaald en een kortere zadelstang zodat het wat lager kon.

Ik heb nu dus ook een elektrische fiets. Stukje geprobeerd vanmiddag en dat ging prima, eigenlijk zit hij beter dan mijn 'gewone', dus dat is wel goed, misschien kunnen we nu ook samen, dat zie ik anderen ook weleens doen, maar dan moet het zeker wat minder druk zijn en eigenlijk zijn we ook niet zo van samen, dat dan ook weer. Ieder lekker ons eigen ding doen.

Nu het vervolg op de scootmobiel. Degene die Joop gekocht heeft staat in Breda, dat is een beetje te ver voor de accu's, daar moest wat anders op verzonnen worden en hij schakelde Brenger.nl in die doen ziulke dingen, het werd geregeld , betaald, dus je zou denken het komt goed. Kreeg hij vanmorgen een mail dat er geen vervoerder gevonden kon worden, dus dat het niet door kon gaan... dat was nu ook weer wat.

Joop belde zijn neef eens, want pas in de kapsalon was er contact met de vrouw van neef, die de foto maakte van Joop met Mir. Soms moeten dingen gewoon zo lopen, lijkt het wel. Dus nu gaan ze samen naar Breda morgen.

Van de aardbeitjes heb ik er al een op, dit is de tweede en de tibouchina is waarschijnlijk morgen open....

Ria Vrijdag 18 Augustus 2023 at 7:13 pm | | Standaard | Twee reacties

Tachtig

Nou en toen werd vanmorgen de scootmobiel geleverd, die Joop een paar weken geleden al geprobeerd had in Hellevoetsluis.

Hij werd uitgeladen, de chauffeur hoefde niets uit te leggen want Joop kon er al mee overweg natuurlijk en deed gelijk een rondje om te testen of alles nog goed was. Eenmaal terug bleek dat Joop opgemerkt had dat het een andere was, wel hetzelfde merk en kleur natuurlijk, maar op deze zat al een nummerplaatje en hij had twee spiegels i.p.v. één en hij leek ook veel ouder en gebruikter en of er ook de zwaardere batterijen in zaten was ook nog maar de vraag, dat wist die chauffeur allemaal niet, dus die mocht weer mee terug.

Gelukkig zijn zulke ritjes vrijblijvend en wordt er verder ook niets in rekening gebracht, maar ik vind het verdacht, want die Joop eerder getest had in Hellevoetsluis, was nog maar een jaar oud met nog maar 75km op de teller, maar wel ver onder de nieuwprijs..... en dan een oudere leveren voor dezelfde prijs? Worden de oudjes op deze manier voor de gek gehouden?

We zullen het niet weten want er is alweer een andere in beeld, ook dezelfde maar dan via een particulier. Hij wil wel graag deze hebben omdat ze geveerd zijn en omdat hij ook grotere routes kan maken door de grotere accu's.

Wat een gedoe hè! Je bent echt zomaar geen tachtig! Dat zeggen we nu zo vaak tegen elkaar :-)

Opa van vaders kant en oma van moeders kant op ons trouwen, ze waren ongeveer even oud.

Omoe was 80 ze zou nog 11 jaar leven na onze trouwdag, opa zou 6 jaar later overlijden.

Wij zijn nog lang geen tachtig, dat duurt echt nog eeuwen!

Ria Donderdag 17 Augustus 2023 at 7:28 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Exclusief

Na een alweer erg onrustige nacht werd ik erg laat gebroken wakker, geen ochtendrondje daar had ik geen zin meer in. Ik ging lekker zitten kleuren. Joop ging rijden, het was lekker weer. 

Ik had al een oude broek van Joop klaargelegd en omdat ik sinds een tijdje weet dat mijn naaimachine het nog gewoon doet, waagde ik eens een poging de scheuren in mijn oude broek te dichten, het wordt zo langzamerhand een dingetje om die broek zo lang mogelijk in leven te houden, ik vind dat leuk.

Lapje erachter en zigzaggen maar, de stof is dunner geworden in de loop der jaren, de naald kon het hebben, het lukte. Hij kan er weer een paar wasbeurten tegen. Het wordt nu wel een broek voor speciale gelegenheden, want erg duur natuurlijk, zo'n broek heeft niemand.

Joop kon terecht bij de kapper, waar het gezellig was met familie, er werden foto's gemaakt.

En eind van de middag kwam Maria ex-overbuuv en ex-bazinnetje van Bard haar tekening ophalen, ze was er blij  mee en wist te vertellen dat het erg goed gaat met Bard bij zijn nieuwe baasjes, dat is fijn!

Ria Woensdag 16 Augustus 2023 at 6:50 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Onderweg

Vanmorgen ben ik omgedraaid. Regen houdt me normaal gesproken niet tegen als ik een goede jas aan heb, maar nu begon het vervelend te regenen en zo te zien kwam er nog het een en ander aan en ik had niet eens een capuchon, dat ging me te ver.

Ik maakte eens een foto van een tibouchinaknop, hij zit er vol mee, dat wordt weer mooi!

Vanmiddag maakte ik de tekort gekomen kilometers goed. Het was inmiddels opgeklaard en het was niet al te heet, als de wind maar bleef en dat deed hij. De bramen zijn op, daar valt niet veel meer te halen, maar ik kwam wel een paar leuke kraampjes tegen.

Allereerst deze, pruimen, vijgen, bloemetjes, frutseltjes, door kinderen ingericht, ze zitten vast te kijken, of toch om het kwartier, of er al iets in het blikje zit. Ik nam pruimen (natuurlijk) en bloemetjes (zinnia)  mee. Leuke bloemetjes, eens kijken of ik er zaad van krijg.

Daarna een kilometer verder een wat professionelere kraam met QR code en al, dat is erg handig want ik heb nooit geld op zak, dat had ik nu bij de vorige kraam al opgemaakt. Maar door de aanwezige code kon ik nu ook hier een bakje pruimen kopen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis voor Oekraïne.

Daarna was er thee, Joop was ook net thuis van zijn rondje Oosterschelde.

Ria Dinsdag 15 Augustus 2023 at 6:58 pm | | Standaard | Twee reacties

Lekker dichtbij

De schapen van de Bree staan weer dichtbij huis, altijd een gezellig gezicht. 

Mooi weer vandaag. Joop deed weer een flink rondje op de scootmobiel en vandaag reed hij er zo bij. Donderdag komt de (bijna) nieuwe, die wordt gebracht en als hij deze nog niet verkocht heeft kan die gelijk mee. Makkelijk natuurlijk maar eerst maar proberen te verkopen, inruilwaarde zal weinig zijn.

Toen ik zag dat Joop bijna op Brouw was stapte ik op de fiets en aten we samen een harinkje bij de visboer, nu het nog kan.

Ria Maandag 14 Augustus 2023 at 6:32 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Bleke Bets

Gaan slapen gaat de laatste dagen weer niet vanzelf, aan niets denken moet zo vanzelfsprekend zijn, maar ik kan het niet, mediteren zegt de slaapcoach... uh dat heeft toch ook met verstand op nul te maken..?

Er gaat teveel in me om soms, gelukkig niet altijd, maar elk half uur die klok is erg vermoeiend.

Ik liep er dus een beetje wezenloos bij vandaag, maar dat had niemand in de gaten voorzover ik weet. Vanochtend een rondje met Joop in de oude scootmobiel die te koop is, de nieuwe komt donderdag. Het lijkt zo langzamerhand wel of we een handeltje in die dingen hebben, maar hopelijk is dat donderdag voorbij.

Vanmiddag nog een rondje linksom en tussendoor een tekening afgemaakt en ook alweer weggegeven, dat moet ook kunnen af en toe! En omdat ik hem zelf een beetje flets vond had ik me dat al voorgenomen als er een leuke reactie zou komen en die kwam!

Ze krijgt een mooi plekje op Brouwershaven boven een bank, leuk hè!

Ria Zondag 13 Augustus 2023 at 7:29 pm | | Standaard | Drie reacties

Simpel

Het was even wachten tot het droog werd vanmorgen, daarna was het fijn wandelen in de frisse lucht.

En vanmiddag was het helemaal opgeklaard. Ik wandelde naar Brouwershaven om een makreel, een van de laatste las ik gisteren in de facebook krant, de visboer sluit 13 september de winkel. Dat is erg jammer, nu ook al Brouwershaven zonder vis, waar moet dat heen.

Onderweg op de terugweg was er een polder festivalletje, dat wandelt best gezellig en ik luisterde en keek ook even mee natuurlijk, het was nog niet erg druk, maar dat zal het zeker wel worden vanavond.

Schelpen als consumptiemuntjesmuntjes, hoe simpel kan het zijn.

Ria Zaterdag 12 Augustus 2023 at 7:18 pm | | Standaard | Twee reacties

Vervoering

Heet. Vanmorgen al.

Wat een verschil met vorige week toen ik barstte van de energie, lekkere temperatuur, doe-weer. Ik heb er van genoten. Vandaag breekt de hele dag het zweet me uit bij alles wat ik doe, heb ook last van mijn ogen.

Joop heeft een andere scootmobiel gekocht omdat dat voorlopig het enige is waarmee hij kilometers kan maken, lekker buiten langs het water en in de polder rijden. Eentje met vering, want die hij nu heeft heeft dat niet en niet alle wegen en fietspaden zijn hobbelvrij. Dus daarom is de 'oude', te koop. De nieuwe is van hetzelfde merk, die zijn gewoon goed.  E-biken gaat ook niet, daarbij moet je toch ook kracht met je voeten zetten en zeker als het hard waait gaat dat niet.

Toen Nora-mea geboren werd, nu bijna een jaar geleden gaf ik haar een pop, een goede verantwoorde pop want als baby hebben ze speeltjes, piepertjes en rammeltjes zat. 

Nu hebben ze kennis gemaakt, het klikt wel geloof ik, lief hè, tijd voor een poppenwagen denk ik, want ze loopt al bijna en dat kind moet toch ook af en toe naar buiten.

Ria Vrijdag 11 Augustus 2023 at 6:16 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Van alles wat

Vandaag gingen Sil en ik nog even naar de markt in Zierikzee, het was heerlijk weer. We aten kibbeling, liepen een rondje rond de Dam* en kwamen (ik) oude bekenden tegen, die kans is er al snel ook al stikt het van de toeristen.

Bart moest even omschakelen, hem zag ik twee keer eerder levend en wel, voor de rest al jaren op het www. ook al spreken we elkaar daar nauwelijks, ik herkende hem en zijn vrouw gelijk. Even gezellig een praatje gemaakt.

Een schoolvriendin die ik bij haar meisjesnaam riep, ze begeep natuurlijk direct dat dat alleen iemand van vroeger kon zijn. En dan was er ook nog Mien, dat was ook leuk voor Sil want die twee kennen elkaar ook best van vroeher.

Na een bezoekje aan de groenteboer reden we weer naar huis er was iets met een sleutel, die was nu bijgemaakt. Even een kleine tip, een sleutel bijmaken bij de Praxis kost €11 en bij de schoenmaker op de Dam €6 , dat scheelt nogal, of komt dat door het type sleutel, dat kan ook nog natuurlijk dacht ik later.

*Rondjes rond de Dam liepen we vroeger ook tussen de middag, de jongens linksom en de meisjes rechtsom.

Als ik nu accordeon zou kunnen spelen, zou ik daar later als ik niet meer kan lopen ook mee in mijn scootmobiel gaan zitten (denk ik...) De man van de foto heeft een soort draaiorgel en is oud Hollandsch gekleed.

Joop zie ik zoiets nog niet ondernemen, die wil alleen maar snel. Hij zou natuurlijk wel al zijn marathon medailles (15) om kunnen hangen en hardloopschoenen aan kunnen doen, dan trek je ook best aandacht, denk ik... :-D

Verder was het vanmiddag alweer te warm, geen wandelweer, niks an.

Ria Donderdag 10 Augustus 2023 at 7:09 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Lekker fietsen

Sil en ik fietsten vanmiddag een rondje. Ze was op de oude fiets van Mir en was al in Zierikzee geweest. Na de koffie fietsten we samen naar Scharendijke, aten een pannenkoek en daarna fietste Sil naar Burgh en ik weer terug naar huis.

Erg gezellig al was het best druk op de wegen zonder fietspad. Ik heb een spiegel dus ik zei het steeds 'komt een auto', 'dat hoor ik best hoor mam'. Ach ja, ik vind dat je het beter een keer teveel kunt zeggen, ik hoor ze niet altijd. Moeders!

In Scharendijke zelf viel niets te  beleven, was er ook niets open waar je wat kon drinken, dus reden we door naar de molen. Gelukkig had ik windje mee op de terugweg.

Ria Woensdag 09 Augustus 2023 at 7:03 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Links

Een gezellig dagje vandaag, we begonnen met koffie met boterkoek wachtend op Silvia die langs zou komen. Met haar gingen we na de koffie aan de wandel met Joop in de scootmobiel., we iepen naar Brouwershaven en aten daar een heerlijk harinkje bij de visboer.

Omdat vis moet zwemmen zaten Sil en ik daarna even lekker in de zon op het terras. Joop zette koers naar Scharendijke voor een boodschap.

Op de terugweg  bijna terug op Zonnemaire kwam er een idioot in een scootmobiel voorbij vliegen, met drie flessen wijn in zijn tasje achterop. Sil en ik moesten er vreselijk om lachen want het was geen gezicht natuurlijk, zo komen nu de roddels in het land. 

Ze liggen inmiddels netjes in het wijnrek.

Vanmiddag gingen we nog even naar de brocanterie Place de l'Est op het dorp, dat is in de oude lagere school, ik vertelde er al eens eerder over. We liepen er even rond, zoveel spullen, zoveel te zien en ik liet Sil mijn oude klaslokaal zien, zie bovenste foto. Daar waar ik links mocht leren schrijven.

Ria Dinsdag 08 Augustus 2023 at 7:00 pm | | Standaard | Vijf reacties

Muzikale herinneringen

Het was een dag van hard werken vandaag. Het leven bestaat niet alleen maar uit kleuren en wandelen natuurlijk. Alles is nu weer fris. Ook nog 'even' een paar boodschappen op Scharendijke, zodat dat de eerste dagen ook niet meer nodig is, dus morgen kan er weer gewandeld en gekleurd worden.

Geen foto's vandaag, al waren er wel mooie wolkenluchten.

Dan maar wat muziek. Ik keek eens naar de top tien van augustus 1963

Zestig jaar geleden inmiddels dat we elkaar de eerste zoen gaven op die vissersboot tijdens de mosselfeesten in Zierikzee en laat Freddie daar nu ook bij staan. Inmiddels 91 jaar en pas weer getrouwd las ik, je moet er maar zin in hebben op je 91ste.

 

En omdat Oh boy van Buddy Holly wel een beetje ons liedje was en niet in de lijst staat doe ik de Brown Eyed Handsome man er ook nog bij. 

 

Nu maar even een dansje met z'n allen, we vieren tenslotte een feestje :-D

Ria Maandag 07 Augustus 2023 at 8:05 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Bijzonder

Het was weer om te kleuren, dus dat deed ik en vanmorgen maakte ik hem af en terwijl ik daar mee bezig was viel me iets op, ik vond het bijna eng maar het kwam door de 'hoed' en de ogen.

Ik hing hem gelijk op in de kamer want ik vind hem best mooi, staat ook mooi in de lijst die ik blauw spoot. Zette hem ook al op Insta en FB want dat doe ik altijd als er eentje af is, maar ik bleef er maar naar kijken.

Vanavond nog een rondje gelopen en ik dacht ik moet het gewoon proberen en dat deed ik nu, ik vind het zo gek.

Ria Zondag 06 Augustus 2023 at 8:39 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags:

Zaterdags

Een drukte van belang op dit dak vanmorgen, geen gezicht, wel tien man sterk denk ik. Als je iets ingrijpends aan je pas gekochte huis wilt veranderen heb je daar vergunning voor nodig en die was nu blijkbaar binnen.

Dat wordt vast heel mooi met zo'n dakdekkersfamilie, ik ben benieuwd. 

Joop en ik gingen vroeg want er kwam regen, maar die bleef best lang uit, eigenlijk viel er helemaal niet zoveel, er was ook weinig wind, maar het was een lekkere ochtendronde al krijgt Joop het altijd koud omdat hij maar stil zit te zitten.

Ik keek vanmiddag de Gay Pride in Amsterdam, een vrolijke boel, vrolijke mensen, en Splinter deed het goed in zijn prachtige pak, met een geborduurd liefdesgedicht van Louis Couperus. Wat dat gedicht is heb ik nog niet kunnen ontdekken.

In diverse interviews gaf Chabot aan dat hij niet snel zegt dat hij homoseksueel is. “Ik val op jongens. Ik vind niet dat ik hoef te zeggen: ik ben homo. Want ik ben niet homo, ik ben Splinter”, zei hij hierover. 

Twee grote inspiratiebronnen van Chabot zijn Prince en David Bowie, omdat zij volgens Chabot voorbijgingen aan hokjes van man of vrouw, van hetero of homo.

En zo is het maar net. Iedereen moet gewoon zichzelf kunnen zijn als mens.

Ondertussen valt het hier weer met bakken uit de hemel.

Ria Zaterdag 05 Augustus 2023 at 7:40 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Paint it black

Vanmorgen bij het ochtendrondje dat we samen deden was er Sjaak, de schapenboer van het dorp, die een zetje schapen bij elkaar dreef. Joop keek het gebeuren helemaal af, ik ging vast koffie zetten.

"Ik wacht nog even" zei Joop toen ik op de fiets stapte om in Zierikzee wat boodschappen te doen. Hij zou een rondje met de scootmobiel gaan doen. Dat was wel verstandiger, want bij Schuddebeurs begon de bui te lozen. Gelukkig staan er heel veel hoge bomen daar dus ik schuilde even, zoals wel meer mensen deden. 

Toen het zo goed als droog was stapte ik weer op, maar het bleef zeuren met die rotbui, niet heel erg, ik werd niet eens goed nat, maar mijn kapsel was wel verregend toen ik bij de Lidl binnenstapte.

Daarna even naar de Praxis. Ik had mijn tekening van gisteren in een houten lijst gedaan, nu ja het is wel hout, maar het mag eigenlijk de naam niet dragen, zachte rommel en gespoten bruin, ik was er al niet zo heel blij mee toen ik ze thuiskreeg en eignelijk had ik ze terug moeten sturen. Maar goed, ik heb ze nu en nu heb ik ze zwart gespoten, twee tenminste, ik bracht ook nog rood en blauw mee. Eens zien wat ik ermee kan. Twee zijn er nu zwart en staat al een stuk beter.

Na de boodschappen was het alweer lekker opgeklaard en ik had zin in een ijsje voor ik naar huis zou fietsen, tegen de wind in. Bij de ijswinkel zette ik mijn fiets even op slot en at op het gemak mijn ijsje, heerlijk! Bij het van het slot halen verdraaide ik het sleuteltje iets en daarna werkte het slot niet meer, probleempje want hoe nu.

Ik stapte eens bij de schoenmaker binnen, schoenmakers hebben ook vast goed gereedschap... hij bekeek mijn sleuteltje eens deed het in een bankschroef of zo en nu ja.. we liepen naar de fiets en hoppa van het slot, ik was hem heel dankbaar, zo kon ik toch fijn tegen de wind gaan fietsen en kwam tegelijk met Joop thuis.

 

Lekker nasi gemaakt. Het was op die ene bui na een mooie dag.

Ria Vrijdag 04 Augustus 2023 at 7:23 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Tevreden

Gelijk naar buiten vanmorgen, het was droog, dus lekker.

Vanmiddag deden we samen een rondje door de donkere, maar droge polder en bijna thuis brak de zon alweer door.

Tussendoor kleurde ik verder aan de tekening waar ik gisteravond aan begon. Dit is eigenlijk het leukste om te doen, zomaar wat raak kleuren, al kan ik dat moeilijk, maar bij deze lukte het weer aardig, net als die ik maakte toen Joop was gevallen. Toch heb ik altijd de neiging te precies te worden, maar ik ben tevreden.

Ria Donderdag 03 Augustus 2023 at 7:22 pm | | Standaard | Zes reacties

Tingeling

De foto is van eind van de middag toen het weer wat betrok, we hadden nog best veel zon vandaag, maar ook best veel wind. Het is niet anders.

Het is ook niet anders dat de bel het begaf vandaag, tenminste hij deed het niet meer goed en dan doe je er een nieuw batterijtje in en dan doet hij het weer wel goed.

Er zitten ook draadjes aan die je niet aan hoeft te sluiten, als je ze wel aansluit heb je geen batterij meer nodig... dat leek Joop wel wat en hij pakte wat spullen , nu ja het komt erop neer dat ik weer met draadjes en schroefjes aan de gang ging en dacht dat ik het goed deed, want het was heel simpel hoor, maar toch ging het fout, bel stuk.

Joop nieuwe bel gehaald bij de Praxis, ik weer met draadjes en schroefjes in de weer voor de drukknop dat moet dan wel, batterij erin en klaar, dat lijkt niets maar zo simpel is dat allemaal niet hoor, we moeten daar gewoon niet meer aan beginnen want dat is een getob, Joop ziet het niet en ik weet het niet, ik ben geen electricien al kon hier weinig mee gebeuren hoor, alleen dat hij kapot ging, doorgebrand. Het kost een bel èn een batterij i.p.v. enkel een batterij.

Vanmorgen regende het volop en ik dacht een dagje te kleuren, dat kwam er niet van maar vanmiddag toen het weer droog was en zon, nog wel een lekkere wandeling gemaakt in de wind, even naar Zuidbos.

Ik loop dan altijd over de Weeldijk en Margo maakte me afgelopen week attent op een tekening van de plek waar ik dan langs kom. De splitsing naar rechts naar Zuidbos in de Zuidbosweg en rechtdoor verder over de Weeldijk.

Toevallig waren er nu ook mensen toen ik de foto maakte, want dat was ik al van plan toen ik wegging. Met de meneer links ben ik gezellig verder gelopen naar de doorlopende weg tussen Zonnemaire en Noordgouwe waar hij woont, zijn hond vond me erg aardig :-)

De tekening is gemaakt met pastelkrijt door Birgit Schwesig.

Weeldijk, tussen Noordgouwe en Zonnemaire.
Een van mijn favoriete plekken hier op Schouwen-Duiveland. Ik heb deze dijk al zo vaak getekend, maar het is altijd genieten, ook in de wind!

Ria Woensdag 02 Augustus 2023 at 6:46 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Echt lekker!

Best veel gedaan vandaag, daar was het ook weer voor. Met het ochtendrondje nog niet zo maar daar kwam al snel verandering in, veel wind maar niet koud.

Vanmiddag fietste ik naar Brouw voor weer eens een keer verse zalm en ondertussen waaide de handdoekenwas droog. Ook peuterde ik nog een emmer onkruid vantussen de stenen bij de stoep, dat ging prima nu! De maandelijke foto's weer gearchiveerd en opgeslagen op schijf, ik wist eigenlijk niet van ophouden, dat heb je weleens. 

De laatste tekening ook nog ingelijst en een foto gemaakt omdat ik heel blij ben met mijn museumglas, het is echt erg mooi, maar dat komt toch nooit zo goed tot zijn recht als in het echt, net als de tekeningen.

Maar nu na de zalm is het genoeg geweest voor vandaag. 

Ik ga denk ik eens een schoon nieuw maagdelijk vel tekenpapier afscheuren, daar kwam nog niet van.

Ria Dinsdag 01 Augustus 2023 at 6:54 pm | | Standaard | Vijf reacties