KoninginnedagIk ben de dag begonnen met een lekkere sauna en tussendoor buiten genoten van het kwaken van de kikkers, heerlijk.
Daarna hebben we met de spit een rondje eiland gedaan, even door Zierikzee gewandeld, patatje gekocht en in Brouw een softijsje.
Eind van de middag een wijntje met Elly en Cor en daarna met z'n viertjes meegedaan aan de puzzelrit, waarbij we in Dreischor behoorlijk verdwaald zijn en volgens mij een controle post hebben gemist. Door het verdwalen kwamen we ook langs zijn huis en hebben zodoende even gezwaaid," 't bluuft een roar durp dat Dreister", maar we zijn eruit gekomen, hebben de rit afgemaakt en waren als eerste binnen, of dat een goed teken was, geen idee. De prijsuitreiking is rond deze tijd, maar Joop moet taxi rijden en ik heb geen zin in mijn eentje daar rond te gaan lopen, Elly en Cor hadden ook geen zin meer er naar toe te gaan, dus zit ik maar weer achter mijn pceetje, ik zie het wel op de site wie de winnaars zijn en of mijn lootjes nog iets opgebracht hebben.

KikkersVan deze hebben we er een stuk of tien, misschien nog wel meer en ik vind het geweldig, ik geniet van het kwaken en het gespring en gehups in de vijver.
Ik kan me dan ook niet voorstellen dat mensen er zich aan ergeren, of dat ze alleen maar doen alsof om mij op de kast te krijgen, zoals Joop en Cor, zeker als ze samen zijn, gezworen kameraden en niets gaat hun te ver om mij op de kast te krijgen. 
Uitspraken als "waar is de buks" en "morgen eten we kikkerbillen van de bbq" maken mij alleen maar boos. Ik ben die pesterijen zat en hoop dat de kikkers goed hun best doen en dat er nog een stuk of twintig bijkomen, dat zal ze leren, met hun dreigementen!

Ria Zaterdag 30 April 2005 at 8:32 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Drama

Afgelopen nacht heeft mijn fototoestel heel de nacht in de regen gestaan.

Als ik buiten bezig ben zet ik hem altijd klaar op de tafel voor als ik iiets leuks zie, ook gisteren dus.
Nooit meer aan gedacht toen het gisteravond ging plenzen.
Afijn, Joop zag hem staan vanmorgen en gelijk maar de batterijen eruit en open gezet, heel de dag laten drogen, vanavond nog weinig leven, al ging er wel iets branden.
Joop zijn vingers beginnen dan te jeuken natuurlijk, want dan moet hij OPEN!
"Het zijn maar drie schroefjes en dan kan hij veel beter drogen"
Goed, ik heb mijn toestemming gegeven en ben intussen maar een pizza gaan halen, zin om te koken had ik zodoende ook al niet. 
Toen ik terug kwam, was er al iets meer leven en na een poosje klooien deed hij het zowaar.
Foto's maken, uploaden, alleen het schijfje leeghalen ging niet, maar dat kan ook via de pc.
Alleen nu ik het weer probeer, geen leven, batterijen snel leeg? 
Er zitten pas volle in, dus ff opladen en afwachten, wat een gedoe weer, het lijkt wel of er hier iets in de lucht hangt, of zou het gewoon mijn eigen stommiteit zijn.
Gelukkig ben ik binnenkort jarig, komt er volgende maand vakantiegeld binnen en zijn er ergere dingen dan een kapot fototoestel, maar ohwohwohwohwohw wat ben ik onthand.........

Lui

We gaan te laat naar bed en komen er zodoende ook te laat uit.
Ik ben dan meestal wel als eerste wakker, zet de Senseo aan, haal de krant uit de brievenbus en meestal heb ik ook al lang en breed mail gekeken voordat Joop er eens uit is.
Toch zijn we actiever dan ooit, of tenminste toch de afgelopen maand.
Joop zijn knie is ook weer aan de beterende hand en hij heeft ook weer zin om dingen te doen en dat stimuleert mij alleen maar. Samen een beetje lopen keutelen is het leukste wat er is. Hij heeft de bijenstal al geschilderd en we doen af en toe wat samen in de tuin, ik probeer hem over te halen niet alles zomaar dood te spuiten, want volgens hem is dat het makkelijkst, maar ik vind juist dat verwilderde weer heel leuk. En zo proberen we samen dat ervan te maken wat we allebei leuk vinden, niet al te verwilderd, maar daar waar het groeit en het ontsiert niet, mag het groeien.
Jammer dat ik gelijk niet alles herken, maar als iets ineens met bosjes tegelijk opkomt wil ik wel weten wat het is, dus mag het van mij even doorgroeien, rooien kan altijd nog.
We wonen hier nu al een jaartje of vijftien, maar eigenlijk hebben we de laatste paar jaar pas echt tijd voor de tuin, daarvoor werkten we allebei en werd dus echt alles doodgespoten om het maar een beetje netjes te houden, het enige wat we deden was gras maaien en de boel een beetje bijhouden.
Er is de laatste vier jaar al veel veranderd, de vijver is aangelegd en nu hebben we het "vogelbosje" gerooid, dat was er al toen we hier nog niet woonden, dus vandaar de kolossale stronken.
Het wordt steeds mooier en ook makkelijker te onderhouden, ook al moet er nog heel veel gebeuren.
Voorlopig zijn we blij met het behaalde resultaat.

Oranje boven

Lieve hare majesteit
kom, we gaan naar de parade
waar de billen blinken
en de glazen klinken
ook al doet het u geen deugd
heel het volk schept hierin vreugd

Oranje boven zal het klinken
en heel het volk zal met u drinken
's avonds ladder na de feesten
maar 's morgens vroeg weten de meesten
hare majesteit was jarig
koppijn heb ik, maar 't was leuk!

Ria Vrijdag 29 April 2005 at 8:30 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kruid en koninginOngelooflijk veel heb ik ervan, vooral op dit stuk.
Joop wil het te lijf gaan met de onkruidspuid, maar ik wil graag dat de Judaspenning gaat bloeien, dat doet het al wel op een ander stuk, maar dit zijn latertjes.
Iemand een idee of het kleefkruid de judaspenning gaat "inpakken" of heeft het een kans.
Ik zet het maar even hier, er zijn tenslotte genoeg lezers die iets van plantjes afweten en misschien advies kunnen geven .
Update: Ik ben inmiddels begonnen met het trekken van het kleefkruid, een heel karwei, maar de grond is nog aardig vochtig, dus veel wortels krijg ik er wel uit. Ik ben benieuwd, misschien staat er volgende week weer net zoveel.

Koninginnedag

Nog een paar nachtjes slapen en het is weer zover, de verjaardag van Juultje, die nog altijd als koninginnedag gevierd wordt. Ik vond het defilé vroeger ook wel iets hebben, gezellig met z'n allen op de stoep en zwaaien naar de mensen en muziekkorpsen die langskwamen. Vooral ook altijd mooi om te zien hoe het bordes gevuld werd met bloemen en dat het altijd netjes vol was op het eind, stel je toch voor dat ze een paar bosjes tekort kwamen. En de cadeautjes die keurig afgevoerd werden, gelijk de schuur in, want wat moesten ze met die zooi.
Maar tegenwoordig gaat de familie het land in, komende zaterdag naar S cheveningen, lekker dicht bij huis, want het wordt een drukke dag, er is nl ook nog eens het 25 jarig jubileum.

Het oranjecomité van Scharendijke is ook druk met de voorbereidingen heb ik begrepen.
Ze hebben sinds kort ook een nieuwe website, ik word er zelfs op gelinkt...
Nu maar hopen op een feestelijk oranjezonnetje, ik moet toch nog eens een vlag aanschaffen, de mast staat er dus dat is geen probleem, er hangt meestal een windslinger in...

Ria Donderdag 28 April 2005 at 8:28 pm | | Standaard | Geen reacties

Afwijking

Het spel dat we zo nu en dan spelen, heeft allemaal figuurtjes en dat moeten dan waterdingen voorstellen, schelpen en ik weet niet wat nog meer, maar ik heb er zo mijn eigen namen bij verzonnen, dat schept weleens verwarring als ik met Joop meekijk.
Dan zeg ik bijvoorbeeld "nu moet je dat banaantje wegdoen" Joop begrijpt er dan niets van "banaantje? het zijn toch allemaal schelpen?" 
Die blauwe ronde dingen zijn bij mij druiven.
En de wit met bruine dingen vogeltjes, de kreeftjes zijn dan wel weer kreeftjes en alleen de roze dingen zijn schelpen.
Ik moet er soms zelf stiekum om lachen, want het is helemaal geen vogeltje natuurlijk en ook geen druif of banaan, maar het lijkt er toch echt op hè!

Winkelen

Het was een winkeldag vandaag.
Vanmorgen eerst de stapel folders doorgespit die elke dinsdag in de bus valt, ik kan het toch niet laten, de huizenkoopdingen sla ik natuurlijk wel over, maar ik kijk wel even wat er zo hier en daar in de aanbieding is.
Joop kijkt altijd of er iets van zijn gading bij de Lidl of de Aldi is en vandaag was dat een autoboending bij de Aldi, die had hij vorig jaar ook al eens gezien en altijd spijt gehad dat hij die toen niet gekocht had, de Spit moet tenslotte toch regelmatig geboend worden.

Vanmiddag dus samen gezellig erop uit om boodschappen te doen.
Het begon al goed, want heel Zierikzee stond vast, er stond een grote vrachtwagencombinatie vast op het havenplein. Afijn, wij hadden snel een plekje, want er ging net iemand weg, daar waar wij stil stonden. 
Voorraad shag en sigaren ingeslagen, rondje rond de Dam en op naar AH, dat verliep voorspoedig.
Daarna naar de Lidl en de Aldi, wat bleek.......de poetsmachientjes waren al uitverkocht.......
Toen naar de automaterialen handel, want de achterruitenwisser is al een tijdje versleten, die hadden ze niet. Op naar de Fiat garage, die is daar vlakbij, we komen daar nooit, want die hebben nooit iets in voorraad en als je het bestelt hoor je er nooit meer iets van, maar toch even geprobeerd. Joop had het wissertje er een tijdje geleden al uitgehaald, maar nu blijkt dat dat in een klemmetje zit, dat los gaat zitten zo gauw je het wissertje verwijderd, dat is dus kwijt nu.....
Eerst maar eens op de sloop kijken of er daar eentje te vinden is.
Oh ja en ik was vergeten kauwgom te kopen bij AH en op de terugweg deed ik te sloom op de kruising met de Delingsdijk, ik had nog makkelijk voor gekund, ook al had de tegemoetkomende auto rechtdoor gemoeten, dat moest hij niet, dus dat was ff wachten, daarna kwamen er nog twee auto's, "tjongjonge, ik ga nog eens mee boodschappen doen, twee uur onderweg en we hebben niks!", terwijl de kofferbak vol lag ;-)

Klok (vervolg)

De beslissing is gevallen!
Het is toch eigenlijk te bezopen voor woorden dat ik er steeds maar op zit te kijken, dus vanmiddag heb ik de knoop doorgehakt en hem van de muur afgehaald, klaar om in de Kliko (dit is een rolemmer Elleke) te verdwijnen.
Daar komt nog bij dat ik altijd een horloge draag, dus als ik per se de tijd wil weten, moet ik even die mouw omhoog doen, nu heeft mijn hoofd nog een afwijking naar links omhoog, waar niets meer te zien is dan een lege plek, het is nog even vreemd, maar alles went zeggen ze, ik moet gewoon even doorbijten.

Ria Woensdag 27 April 2005 at 8:25 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Klotzbeute

Iedere keer als ik iets weg wil klikken zit dat beest in de weg, hij heeft er zelfs al een poepje gedaan, zal ik hem doodslaan?

Ik heb wel drie keer gevraagd wat hij nu eigenlijk zei gisteren en vanmorgen nog eens want ik was het alweer vergeten. 

De holle boomstam, die bij de laatste lading kachelhout zat, heeft een nieuwe plek gekregen en is dus benoemd tot Klotzbeute.
Zo gauw we nu een zwerm hebben, of er moet een volk opgesplitst worden, kunnen die in de holle boom.

Verder zag ik vanmorgen dat de wilde orchidee van vorig jaar ook weer opkomt, geen zaailingen zoals Kees beloofde, tenminste ik zie nog niets.
Jammer dat hij zo uit het zicht staat, ik zou hem wel ergens anders willen zetten, maar durf het risico eigenlijk niet te nemen.
Eerst maar kijken of er nog zaadjes opkomen denk ik.

Ria Dinsdag 26 April 2005 at 8:23 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Tuin

Van bovenstaande heb ik er vier gekocht.
Verder nog twee klim Ceanothussen.
Ook nog twee van deze.
En veertig Euri armer stapte ik weer buiten, wat is het toch duur allemaal.
Ik wil ook graag een gewone boerenjasmijn, maar ze hadden alleen grotere struiken en die kosten maar liefst € 15, groeien doet het in de tuin wel hoor, ik ga wel op zoek naar een kleiner exemplaar.
Het is wel schitterend om bij Europatuin rond te lopen.
Zoals overal trouwens, want wat is het mooi buiten!
Lekker gewandeld en thuisgekomen de boel geplant.
Joop heeft alweer kunstmest gestrooid, nu moet het wel even gaan regenen natuurlijk.
Eén stuk "gras" laten we omfreezen en zaaien het dan opnieuw in, het is niets dan mos en van dat wilde plat groeiende gras, dat moet maar even overnieuw, het is het stuk waar de grond ligt die uit het gat van de vijver gekomen is.


Ria Maandag 25 April 2005 at 8:21 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Zon-dagWe laten het even in het midden of Mir en Rein nu zin hebben in elkaar of in de fazant op de bumper, ik hou het maar even op het laatste.
Heerlijk gezond vandaag.
Rond een uur of tien zat ik al op het nieuwe plaatsje, met yoghurt en cruelsy, niet te hard schrikken mensen die me kennen, maar het was in de aanbieding bij AH afgelopen week en ik had er zin in, dus komende week ontbijt ik met die dingen, als het bevalt hou ik het erin en tot nu toe bevalt het. Kopje koffie erbij en languitgestrekt in de zon natuurlijk.
Joop sliep nog even door, die had taxi gereden.
Daarna aan de arbeid in de tuin, gras gemaaid en onkruid getrokken en de vijver een beetje leeggehaald, we hebben nogal wat draadalg en veel te veel planten, er moet het een en ander uit.
Rondje met het hondje ook nog en daarna een rondje in de Spit en afgezakt naar het dorp.
Bij de Surff Inn gegeten, Joop natuurlijk spareribs en ik een Surf Inn salade, lekker!
Er was volop muziek aan de overkant want het schijnt dat de Zondebok overgenomen is en dat werd gevierd vanmiddag, luid en duidelijk.
Afijn, wij hadden lekker gegeten toen Mir met een heleboel aanhang binnen kwam wapperen, dan ben je ook zo één twee drie niet weg, mensen die een rondje mee wilden rijden in de spit, dus ik nog maar een wijntje genomen, maar goed we zijn weer thuis nu, al met al een gezellig dagje.


Ria Zondag 24 April 2005 at 8:10 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Generale repetitie

Het is gelukt.
Vandaag zijn we zover gekomen om alles stronkvrij te krijgen, we kunnen geen wilde roos of sleedoorn meer zien. Er zal best zo nu een dan nog eens iets opkomen, maar dat is een kwestie van bijhouden. De tafel heeft een plekje gekregen, zoals ook de kachel en de barbeque. 
De kachel staat niet meer op de plank met wieltjes, maar op een paar tegels. Waar hij staat staat hij en daar gaan we zitten, geen gesjouw meer, hooguit nog een meter naar links of rechts, mocht dat praktischer blijken.
Nu nog een vracht houtsnippers als ondergrond.
We hebben de plek vanavond samen ingewijd met een stoffig flesje uit 1995, Premieres Côtes de Blayes, daarbij kippetjes en speklapjes van de barbeque, het smaakte heerlijk.
Noem het maar de generale repetitie voor een lange hete zomer.


Ria Zaterdag 23 April 2005 at 8:09 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Spechten en mieren

Gisteravond maakte een medehondenuitlaatdorpsgenote me er op attent dat er in een boom langs "ons" weggetje een groene specht een nest aan het maken was.
Ze wees me ook op een oud nest van vorig jaar.
Ze vertelde ook dat je kon voelen als de specht aan het hakken was.
Leuk hè. Klinkt misschien gek, maar ik heb nog nooit zo'n gat van zo dichtbij gezien, zo mooi rond ook, knap hoor. Er zit er vaak eentje in onze tuin op het gras, een maaltje bij elkaar te zoeken, mieren of miereneitjes denk ik.

Onze jaarlijkse jacht op de mieren is ook weer begonnen.
Ik moet nu niet per ongeluk iets zoets op het aanrecht laten staan, zoals vanmiddag een paar rotte druiven in het bakje dat ik net gekocht had bij AH, want in een mum van tijd komen ze met hele hordes, netjes in het gelid, aangelopen.
Het is ook alleen maar als het op het aanrecht staat, op de tafel is er niets aan de hand.
Ik ben dus alweer druk met mijn bus vergif aan het strooien geweest, de enige manier om ze buiten te houden, ik hoef geen mieren, de specht mag ze van me hebben.

Adressen

Na mijn crash van vorige week, ben ik dus nog steeds al mijn email adressen kwijt.
Niet dat ik zo vaak mailtjes stuur, maar het is toch onhandig.
Dus ik zou willen vragen of iedereen die in mijn bestand stond (of er in wil staan) mij even een maitlje wil sturen, of het in het reageerding zetten en dan bedoel ik niet de hotmail adressen, maar de gewone, die van hotmail raak je zomaar niet kwijt.

Joop heeft vanmiddag de oude harde schijf terug gebracht naar de winkel, die gaat retour richting Ierland, waar hij blijkbaar vandaan komt, misschien krijg ik de nieuwe wel vergoed.
Ik ben benieuwd.

Ria Vrijdag 22 April 2005 at 8:07 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

KlimmersIk heb ze!
De Rosa New Dawn en de Rosa Zephirine Drouhin, van ieder twee.
Verder nog de Clematis Miss Bateman en de Cotoneaster Lacteus ook van ieder twee.
Nog stronken gerooid, morgen nog een paar en dan kunnen ze de grond in en gaan groeien en bloeien tegen de wilgentenen schutting.

Verder heb ik alle fotos terug!
Geweldig! 

Vanavond Big Kahuna ook terug gekregen, ik moet wel weer helemaal van voren af aan beginnen, maar dat is niet zo erg, Joop heeft zodoende een flinke voorsprong 

Alleen de Word bestanden zijn weg.
Alle ooit gemaakte gedichtjes, mijn CV, maar die moet ik nog wel ergens op papier hebben, dat wordt weer typen geblazen.


Ria Donderdag 21 April 2005 at 8:06 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Ergernissen

Het loopt nog niet allemaal zoals het zijn moet.
Niets lukt en vanavond sloeg de boel opeens weer op hol, ik dacht meteen aan een virus, dus gelijk een scan gemaakt, gelukkig was dat niet het geval.
Ik word er af en toe moedeloos van.
Het spelletje dat ik vorige week heb gekocht kan ik ook nog niet spelen, want het nummer klopt niet meer, dus daar heb ik al een mailtje naar gedaan maar ik krijg niets terug en Joop maar lekker spelen en ik al mijn scores kwijt natuurlijk.
In de miezerregen gewandeld vanmiddag, daar frist een mens van op, toch?
Ongelooflijk te zien dat mensen nog hun asbak legen midden op de straat, daar kan ik me echt kapot aan ergeren, er staan toch overal prullebakken tegenwoordig, echt asociaal zoiets.

Goed, ik worstel verder en zal best wel weer een keer boven water komen.....


Ria Woensdag 20 April 2005 at 8:05 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Levi jarig

 

Dit knulletje wordt vandaag alweer drie jaar.
Natuurlijk had ik een heel andere foto in gedachten, maar die is nog kwijt, we zitten op mail te wachten met een registratie nummer, ik ben benieuwd of het gaat lukken.
We gaan zo meteen richting Nijkerk, dus ik ga zeker weer wat nieuwe foto's maken vandaag.

Hartelijk Gefeliciteerd lieve Levi, we komen er aan.

Update: de foto's gevonden, dus toch maar even gewijzigd, Levi verwaaid in de Spitfire.

Verjaardag

 

Rond de middag vertrokken naar Nijkerk.
Op de heenweg eerst door naar Leersum voor onderdelen voor de Spit, we hebben nu ook een heus kaartleeslampje, wat een luxe.
Gelukkig waren we net op tijd om Yara van school te halen.

Tante Miriam was ook net gearriveerd, dus kon ik gezellig met mijn dochters mijn kleindochter ophalen, een belevenis op zich.
En nu zijn we weer thuis.
Nog steeds geen mailtje van het fototerughaalprogramma, grrrrrrrr.....

Update: Henk heeft de foto bewerkt en ik vond het zo leuk dat ik hem heb vervangen.
Voor de nieuwschierigen, dit was het origineel.

Ria Dinsdag 19 April 2005 at 8:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Pech

Alles gaat stuk.

Mijn pc start niet meer op...
Er was vanmorgen iets, traag ineens, ik dacht ik start even opnieuw op....... mooi niet dus.
Daar wordt nu nog aan gewerkt.

De auto waar Joop vorige week een nieuwe sensor voor de ventilator in had gezet is weer stuk.
Hij heeft bij het starten van de grasmaaimachine de plus en de min van de startkabels verwisseld, waardoor hetzelfde onderdeel het weer heeft begeven en het is een hels karwei dat ding te verwisselen want de bumper aan de voorkant moet er dan af. Nu laat hij het vanmiddag even in de garage doen, daar hebben ze tenminste het goede gereedschap.

De cv, waar pas een nieuwe driewegklep instaat doet het ook nog niet goed, die moet ook met de hand aan en uit gezet worden of zo, ik snap niet zo goed wat daar eigenlijk mee is, maar het is niet zoals het zijn moet in ieder geval.

Ik hoop nu maar dat mijn pc in ieder geval het weer vlug doet en dat ik niet weer alles kwijt ben, vreselijk ik moet er toch niet aan denken dat ik alles weer opnieuw moet installeren.

Alles kwijtWat een ellende.
De harde schijf onherstelbaar beschadigd.
Vanmiddag dus eerst maar een nieuwe gehaald.
Het is nog niet zo lang geleden dat ik dat ook had, dat vertelden we dus ook tegen de winkelmeneer, het kan zijn dat er nog garantie op zit. We moeten hem brengen en dan kunnen ze dat nakijjken. 
Geen back up natuurlijk, dus alles kwijt.
We hebben nu ook een programmaatje gekocht om dingen terug te kunnen halen, ik ben benieuwd, want ik had zoveel leuke fotoos van de kinderen gemaakt toen ze hier waren en die zijn ook allemaal weg natuurlijk.
Van ellende maar een rondje gewandeld vanavond, terwijl Joop druk was met het installeren van XP, wat ook niet gelijk lukte natuurlijk, het zal eens meezitten.
Gelukkig stond het erop toen ik terugkwam en kon ik aan de slag met de programmaatjes.
Ik ben alweer zover dat ik een stukje mèt foto, die ik vanavond genomen heb, kan plaatsen.
Verder is het nog leeg en kaal, nog geen favorieten terug en ook geen adressenbestand, maar mijn eerste oude harde schijf zit nog in de pc van Joop en daar staat ook nog het e.e.a. op.
Deze was voor 50% beschadigd.
Ik snap er niets van, want ik deed niets bijzonders.
Maar goed, ik ben weer zoet met het zoeken en denken van "wat had ik ook alweer" het opnieuw aanvinken, dat wordt voorlopig geen nieuw webcamplaatje, want daar heb ik altijd grote moeite mee dat goed te krijgen (hè Downer) gelukkig staat er een beetje fatsoenlijke op, het had zomaar gekund dat ik met een pet op had gezeten....

Ria Maandag 18 April 2005 at 8:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Mos

 

De stenen zijn twee jaar geleden aangevoerd, vorig jaar heb ik niets levendigs kunnen ontdekken, maar prachtig om te zien hoe zoiets zachts uit die harde stenen kan groeien.

Gisteravond bij mijn avondwandeling ontdekte ik trouwens dat het nest met eende eieren was verdwenen. Leeggeroofd of zo, geen idee wat er mee gebeurd is, maar het is wel weg, zonde he...

Klok

Waarom voel ik me toch steeds schuldig als ik erop kijk.
Ria je moet gaan wandelen
Ria je moeten eten gaan koken
Ria je moet naar bed

Altijd moet er wel iets van die rotklok, zoals nu naar bed....

Mist en patat

Lang uitgeslapen vanmorgen, Joop lag er ook pas een uur of vijf in dus we konden doorronken.
Eenmaal wakker zag ik dat het buiten bewolkt was, dus heb ik me nog maar eens omgedraaid.
Wat een rotweer. Heel de dag mistig en koud.
Sil belde en die vertelde dat ze (in Nijkerk) lekker in de zon zaten, meestal is het andersom, maar vandaag dus niet.
Wel een rondje gewandeld en onderweg voor het zomerse gevoel een ijsje gekocht.
Verder niets ondernomen, spelletje gespeeld en patat gebakken.
Joop is ook helemaal in de ban van Big Kahuna Reef.

Ria Zondag 17 April 2005 at 7:57 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Mijn zus en ikKlik op het plaatje voor een kort verslagje.
Natuurlijk staat niet alles erin, maar zodat een beetje beschreven staat hoe het kwam en ging en zo.


Ria Zaterdag 16 April 2005 at 7:56 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Wandeling

Saaie dag vandaag.

Ik heb bijna de hele dag mijn pas aangeschafte spelletje gespeeld, ik ben nu in een level beland waar ik maar niet doorheen kom, dus het lijkt me beter om maar eens even te stoppen.
Vreselijk is dat en je blijft het maar proberen.
Het was koud en regenachtig dus ook niet echt lekker wandelweer.
Weinig te melden zodoende.O ja, mijn plant heeft lekker in de regen gestaan om het winterstof eraf te spoelen.
Iemand vroeg eens hoe hij heet, daar ben ik intussen weer achter, het is een Caryota, ook wel vissestaartpalm genoemd.

AvondwandelingVanavond nog even een wandelingetje gemaakt.
Het lijkt wel iets op te klaren in de verte.
Het fluitekruid staat op springen, wat zal het weer mooi worden volgende week met al dat "Zeeuws kant" in de berm.
Schitterend vind ik het altijd.

Ria Vrijdag 15 April 2005 at 7:54 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zus en zoFoto genomen in de zomer van 1957.
Ik was net elf en Janny zeventien.
We waren een weekje samen aan het kamperen in Renesse.
Eén van de weinige dingen die we ooit samen gedaan hebben.
Vandaag is ze alweer jarig.

Gefeliciteerd lieve zus van me.

Schiet mij ook maar lek, ik weet het niet....

Ik dacht met een gewone kraai te doen te hebben, maar toen ik thuisgekomen eens in mijn pas aangeschafte vogelboekje ging neuzen, kon ik hem niet eens vinden.
Kraaien hebben zwarte poten, deze heeft mooie gele en een gele snavel.
In een ander boekje lijkt hij wel op een Alpenkraai, maar die komt hier helemaal niet voor...
Maar morsdood is ie wel, zeker weten!

Zonnebaars

Vanmiddag bij "Het Groene Kikkertje" een nieuwe zonnebaars gehaald, een kleintje weer, maar als het goed is heeft ie genoeg te eten en groeit hij als kool. Hopelijk wordt hij niet al te gauw gevangen door een reiger.

Heerlijk gewandeld eerst en ik kijk weer mijn ogen uit, ik zou het zo graag allemaal kunnen benoemen, want hetzelfde wat ik met de vogels heb, heb ik ook met de bloemen, maar ik zal jullie er niet langer mee vermoeien, ik moet maar eens een goed boek zien te vinden en het dan ook allemaal nog eens weten te vinden, dat is juist het moeilijke.
Want wie denkt er nu aan een waterhoentje bij onderstaande foto, de snavel wel, nu ik zo het plaatje bekijk en de poten ook, maar ik zie geen wit en.... ach gossie, ik vind waterhoentjes zo lief..... want als ik ze zie zwemmen weet ik wèl dat het een waterhoentje is....

Ria Donderdag 14 April 2005 at 7:48 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

SpelVia Tanya kwam ik terecht bij bovenstaand spelletje.
Ik heb eerst de probeerversie gedownload en was gelijk verkocht.
En omdat we vandaag een regenbui van een dag hadden, heb ik het ook gelijk maar aangeschaft.
Niet moeilijk te raden wat ik de rest van de dag gedaan heb.

Vanmorgen toen het nog droog was eerst wel vrolijk in de tuin begonnen, vegen en "vuulte" trekken, niet alles hoeft eruit, maar sommig onkruid zie ik toch liever niet.
Maar ja, na een uurtje of zo begon het te spikkelen en dat werd erger en erger.
Daarna dus "Big Kahuna Reef" 

Joop heeft vandaag de verwarming gemaakt.
Niet te geloven, het wordt warm in huis zonder dat de houtkachel aan is.
Achteraf blijkt dat ik met de vorstperiode, toen hij in Nepal was, ook zonder verwarming zat, de boiler deed het wel, maar de driewegklep stond vast, dus weinig circulatie, vandaar dat de rest van het huis zo koud bleef.....
En nu zit ik hier te gloeien want de badkamer wordt ook loeiwarm, alle kranen staan open. 
't Is toch wat met zo'n ex installateur, die bij zichzelf de boel maar een beetje laat versloffen.

Vanmiddag kwam Ina ook nog even langs, ze was gisteravond al gekomen en had een nieuwe tuinset meegebracht voor bij hun huisje, wij krijgen de oude voor bij de caravan, kan er hier ook weer wat oude zooi opgeruimd worden.


Ria Woensdag 13 April 2005 at 7:47 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Lekker dagje

 Alweer heerlijk weer vandaag.
Vanmorgen eerst samen even Zierikzee aangedaan.
Daarna ging Joop schilderen aan het nieuwe clubhuis van de bijenvereniging, ik heb even een beejte gepoetst en toen geprobeerd mijn pigmentcellen weer wat te activeren.
Ze doen het nog. 
Daarna voor de verandering eens een eind over de Brouwerdam gelopen.
Eenmaal in beeld van de webcam van Perry's (dacht ik) , haar gebeld om te vragen of ze een printscreen kon maken, dat ging jammer genoeg niet door, want de cam stond op het terras gericht. Jammer! volgende keer eerst ff kijken.
Het treintje deed een rondje, ik kan er niks over vinden, maar vind het wel een leuke foto.
Simba is zo loops als wat en piept al als ze een andere hond ziet, ze wil er naar toe, dus ik houd haar maar zoveel mogelijk aangelijnd!!

Ria Dinsdag 12 April 2005 at 7:45 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Lekker lui

Ze lagen er erg ontspannen bij vandaag, ik kon ze bijna aaien.
Lekker met z'n allen luieren in de zon.
Meer heb ik ook niet gedaan.
Eigenlijk had ik natuurlijk heel hard in de tuin moeten werken, of iets anders nuttigs moeten doen, maar ik had geen zin, ik heb er net als de kikkers, uitgebreid van genoten.

Ria Maandag 11 April 2005 at 7:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Eenden en pony's

Het zag er niet naar uit vanmorgen, maar wat een heerlijke dag is het nog geworden.
Lekker gewandeld vanmiddag.
Simba vindt eenden die zitten te broeden, gelukkig doet ze er verder niets mee, moedereend moet alleen even wegvliegen.
Bovenstaand nest is het eerste dat ik zag, meestal kijk ik niet verder, maar dit was wel heel erg dichtblij in de berm.
Ik ga iedere dag nu eens kijken of er nog eieren bijkomen en wanneer de kuikentjes uitkomen, het is hier vlakbij.

Gisteravond nog even gezellig bij Mir en haar schoonmoeder (ze is weer even in het land) langsgeweest. 
Ik had zelf aan mijn haar zitten knippen, stouterd die ik ben en natuurlijk was dat "geen gezicht".
Ik moest vanmorgen gelijk even "bijgeknipt" worden.
Vroeger deed ik niet anders dan zelf mijn haar knippen, alle modellen en nooit zei er iemand dat ik voor gek liep, misschien dachten ze het wel, maar dat is weer een ander verhaal natuurlijk.
Ook Joop en de kinderen knipte ik, die meiden hebben er wel een "scheveponytrauma" aan overgehouden geloof ik.
Het zit weer netjes nu en precies zoals ik het bedoelde, soms moet je gewoon zelf het initiatief nemen.

Eind van de middag lekker buiten gezeten op ons eigen terras, met een wijntje, stokbroodje en kaasje, heerlijk.

Ria Zondag 10 April 2005 at 7:40 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Middelbare school

Naar aanleiding van het franse liedje (dat een hele dag in mijn hoofd zit) en de vraag van Marlies, kreeg ik zin mijn diploma weer eens op te zoeken, want eigenlijk ben ik best wel trots op dat papiertje, het heeft me zoveel moeite gekost het te halen.
Mijn middelbare schooltijd was geen succes. Ik had een hekel aan leren en huiswerk. Veel liever maakte ik lol met vriendinnen, in de pauzes, het uur tussen de middag, maar ook onder de les, opletten was niet mijn sterkste kant.

Ik zat op de toenmalige ULO. 
Het begon gelijk al het eerste jaar, ik ging voorwaardelijk over naar klas twee.
Dat was een zware dobber, ik mocht wel blijven na de kerstvakantie, maar bleef natuurlijk wel zitten.
Na twee jaar tweede klas ging ik voor het eerst normaal over naar de derde.
Daar bleef ik weer zitten en omdat ik dacht, dat ik alles al wist de tweede keer, ging ik nog maar met de hakken over de sloot over naar de vierde. Toen het tegen het examen liep, zag ik het niet meer zitten en gaf het op, ik bleef thuis en zei dat ik ook niet meer ging, gelukkig deden mijn ouders niet al te paniekerig en lieten me met rust, voor mijn gevoel was mijn schooltijd afgelopen.
Wat een opluchting, ik hoefde niet meer.
Ik weet niet eens meer hoe lang ik thuisgeweest ben en wat ik deed.
Een paar weken zijn het zeker geweest.
Tot op een dag mijn vriendin eens langskwam, met verhalen over school en dat ze me misten en waarom ik niet meer kwam en dat ik toch vooral examen moest doen, dan kon ik daarna altijd nog stoppen.
Dat zullen mijn ouders natuurlijk ook wel verteld hebben, maar haar verhaal werkte.
Ik ben de volgende dag weer gegaan, heb examen gedaan en ben op het nippertje geslaagd.
Wat was ik blij!
Daarna kantoormeisje geworden bij de Rotterdamse bank


Ria Zaterdag 09 April 2005 at 11:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Joke

Vrienden zijn als bomen,
ze wachten
tot je nog eens langs komt
en ze zijn onverstoorbaar
als je wegblijft.
Ook na maanden afwezigheid,
kan je de draad
weer opnemen,
omdat ondertussen
niets werd afgebroken.
Vrienden
zijn als bomen
op een goede afstand
van elkaar geplant.
Zo moeten ze elkaar niets betwisten,
ze kennen ook geen afgunst
maar nodigen wel elkaar uit
om hoger te groeien.

Vrienden
zijn als bomen
en bomen buigen niet
maar wuiven.

(Eugeen Laridon)


Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag!

webcams

De webcams zijn weer in de lucht.
Op het plaatje de strandtent van Perry's in de bocht bij de Brouwersdam.
Kan ik voordat ik ga wandelen even kijken hoe de waterstand is.
Bij de Schouwerhoeck de speeltuin waar we afgelopen zaterdag met de kinderen waren.

Gwen

Vanmiddag heel gezellig even op verjaarsvisite geweest bij Joke.
Gisteren zei ze nog dat ze 58 werd en vandaag was het ineens 57, ik begrijp het volkomen, soms heb ik ook best wel last met al die jaartallen hoor en dat heeft niets met de leeftijd te maken.

Daarna een pizzaatje en een rondje dorp, het was weer gezellig.
Ik ben weer helemaal vrolijk, dankzij de wijn en ondanks de storm, vrolijkheid zit vanbinnen, ook al spelen factoren van buiten wel een belangrijke rol, vanavond ben ik vrolijk.

Wat een gezwam weer, neem mij vooral niet kwalijk, ik ben een beetje teut.

En oh ja, die van de foto, dat is Gwen........van Salud

Ria Vrijdag 08 April 2005 at 10:52 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Schade

Het stormt hier behoorlijk.

Vanmorgen was dan ook mijn honingkraam omgewaaid, de potjes lagen op de grond en drie waren er gebroken. 
Ik moest gelijk aan het gedichtje denken dat ik een paar dagen geleden ergens tegenkwam.
De potjes ga ik maar niet proberen te lijmen.

Lijmen

Ik had drie beestjes, drie beestjes van steen.
Een vogeltje, een veulentje, een varkentje.
Ze zijn gevallen, ze braken stuk,
Ik heb ze gelijmd,'t is bijna gelukt.
Ik heb drie beestjes, drie beestjes van steen,
Een volentje, een veukentje, een vargeltje!

Camelia

Eindelijk sinds jaren weer eens een paar bloemen in de Camelia.
Meestal rotten de knoppen weg en vallen eraf voordat er ook maar iets van roze te zien is geweest.
Nu zijn er zelfs al een paar helemaal open gegaan, al hebben ze vandaag wel een zware dobber aan de storm.
De struik ziet er verder ook niet uit, de meeste blaren zitten onder de zwarte schimmel en hebben een geel randje.
Vorig jaar heb ik geprobeerd hem op een andere plek te zetten, maar ik kreeg hem niet uit de grond, daar heeft hij weinig hinder van ondervonden zo blijkt nu.
Ik denk dat ik hem na de bloei eens flink in ga korten, misschien helpt dat.
Of heeft iemand anders een betere oplossing....

Onvrolijk

Het zal wel weer aan het weer liggen, of aan de maan, of de wind, iets moet toch de schuld hebben, aan mij kan het niet liggen hoor want ik doe echt mijn best om wèl vrolijk te zijn.

Ik heb gewandeld in de storm.(Gelukkig zat er een reling op het viaduct en had ik Simba als ballast, anders had ik zomaar voor stoeptegel kunnen spelen....)
Ik heb bloemkool gekookt mèt een papje en een snufje nootmuskaat.
Een blinde vink erbij, gebakken in mijn nieuwe kleine koekepannetje.
Ik heb gepraat, want als ik niets zeg is het helemaal zo stil.
Joop is namelijk ook al onvrolijk.
Ik weet ook wel dat het koud is en dat er dan dooie vingers zijn, dat zijn knie nog steeds niet over is, dat de kachel aan moet en dat ik dat moet doen, omdat er hout gehaald moet worden en dat ligt buiten en daar is het koud........

Ria Donderdag 07 April 2005 at 10:49 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Snelheid

 Zo liep ik dus afgelopen zondagochtend te wandelen.
Het is een rechte weg met een bocht en auto's zie of hoor je al van verre aankomen.
De maximum snelheid is hier 60km, niemand houdt zich daaraan, dat zal mij ook verder een rotzorg zijn, maar ik vind wel dat als ze zien dat daar iemand loopt met twee kinderen en een hond, die allemaal de berm in gedirigeerd moeten worden, ze het fatsoen moeten hebben om snelheid te minderen, als ze zien dat je daar druk mee bent. Niemand zal je te pletter rijden natuurlijk, maar de manier waarop het soms gebeurt, daar kan ik me weleens aan ergeren.
Met grote snelheid naderen en vlak voor je op de rem gaan staan is toch geen stijl.
Of als ze zien dat je al netjes in de berm staat, gewoon met dezelfde rotgang voorbij rijden.
Er wordt over het algemeen veel te hard gereden op die binnenwegen. 

Twee jaar geleden is er trouwens wel een vrouw doodgereden in de bocht in de verte, ze was samen met haar man aan het fietsen toen de auto met een rotgang door de bocht aankwam , de bestuurder verloor de macht over het stuur toen hij haar wilde ontwijken en overreed haar, haar foto staat in de berm op een steen, af en toe zijn er verse bloemetjes en nu bloeien er vergeet mij nietjes....

Joop en Nepal of andersom

Joop is druk met een nieuwe website voor reizen naar Nepal.
Nepal Nature.com bestond al.
De man daarachter is Karna Sakya die heeft hij afgelopen reis ontmoet.
Maar ja de boel vertalen en een beetje Nederlands gericht maken kost tijd en veel werk.
Vandaag is hij online gegaan.
Er staan nog joekels van fouten in zag ik.
Vroeger controleerde ik eerst alle brieven voordat ze de deur uitgingen, niet dat ik nou zo'n kei ben, maar mijn Nederlands is, zonder op te scheppen, toch echt stukken beter dan dat van hem.
Maar het begin is er en alles is nog lang niet ingevuld.
Bij voldoende belangstelling voor de eerste reizen gaat hij zelf mee.

Ria Woensdag 06 April 2005 at 10:28 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Nieuws

Afgelopen week hebben ze de berm van "mijn" weggetje volgeplant met bomen, niks prachtige gele bloemenzee komende zomer, maar serieuze bomen.
Toen ik zo eens een praatje met de planters maakte, bleek ook dat al dat geels eigenlijk niet de bedoeling was geweest en dat er ergens een foutje was gemaakt.
Nou, ik ben vorige zomer maar wat blij geweest met dat foutje, prachtig was het!

Nieuwe functies enzo

Samen met Joop even naar Zierikzee geweest vanmiddag.
Er is iets met de ventilator van de auto en hij wilde ook al niet starten, dus durfde ik niet goed alleen op stap, want als ik dan zou stoppen moest er een stekkertje ergens uit, anders bleef de ventilator draaien en als ik dan weer zou gaan rijden moest het er weer in en dan vlogen er ook nog eens vonkjes, niks voor mij.
Morgen wordt het verholpen als het goed is, het nieuwe onderdeeltje is besteld bij Rinus Roon.

Maar goed, we waren dus even in Zierikzee.
Eerst even bij de bank langs, ik schrok toen ik binnenkwam, nergens meer een loket te bekennen, alles was anders. Ik ging geld brengen en dat gaat nu eenmaal niet in een pinautomaat, dacht ik. Mis gedacht.......ook daar hebben ze nu een automaat voor bedacht en de juffrouw die me hielp vertelde dat ze er erg blij mee waren. De juffrouw zelf had ik ook nog nooit gezien, pas aangenomen misschien? Bekende gezichten zag ik verder niet, er waren wel allemaal hokjes, misschien zaten ze daar, of misschien waren ze te duur en is de nieuwe juffrouw goedkoper omdat ze minder hoeft te weten.... 

Toen nog even naar AH en oh oh oh, wat ben ik blij met mijn nieuwe theepotje van dubbelwandig roestvrij staal. Geen angst meer hoeven te hebben, dat het gelijmde handvat van mijn ooit eens als relatie geschenk gekregen Wedgewood pot loslaat en ik de kokende thee over mijn voeten krijg.
Hij krijgt een nieuwe functie als bloempot.

Verder ben ik natuurlijk net zo blij met mijn nieuwe roerbakpan van gietaluminium, mijn oude was vies en versleten, de anti-aanbaklaag hebben we allang op, dus die is in de Kliko verdwenen.
Ik zit nu net te bedenken dat ik die er ook nog even uit vis, daar kunnen ook best nog een paar bloemetjes in van de zomer, staat leuk op de nieuwe tuintafel

Ria Dinsdag 05 April 2005 at 10:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Stronken

Vanmorgen begonnen met het rooien van de stronken op het stuk waar we nog een terras willen maken, achter de vorig jaar geplaatste schutting, de bosjes heb ik toen allemaal al weggesnoeid.

Het is wel een heel karwei, want die wortels zitten muurvast, de kleintjes gaan nog, maar de grotere zagen we onder de grond af en smeren, wat er in de grond blijft zitten, in met Roundup, als het goed is gaan die dan ook dood.

Er is ook iets mis gegaan met mijn hand, er stak op een gegeven moment een stekel door mijn handschoen heen, maar het wordt nu een beetje dik geloof ik, doet ook pijn , uit voorzorg mijn ringen maar uitgedaan...

Leuker

In plaats van de krant heb ik vanmorgen de vijver gelezen en echt die is veel leuker en mooier.
Ik zie van allerlei beestjes, die ik nog nooit heb gezien.
Deze beweegt zich voort met die lange sprieten.
Er zijn ook nog genoeg vissen, ondanks de reiger, die ook volop eitjes aan het leggen zijn.

Vanmiddag ook nog even naar de schapen gelopen, er zijn afgelopen weekend weer drie lammetjes geboren.

En of ze nu lief zijn of lekker........leuk blijft het.

Ria Maandag 04 April 2005 at 10:21 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

ZONdag


 

Het was, zoals ik al gedacht had, vroeg dag.
Kwart over zes een fluisterend stemmetje "Omaaaaa......"
Ik heb het nog kunnen rekken tot zeven uur, ze even bij elkaar in bed geplant, zodat ze konden spelen, maar toen moest ik er toch echt uit, want Joop had taxi gereden, die lag er ook pas een uur of vijf in, dus het moest zo goed en zo kwaad dat dan ging toch nog wel even een beetje rustig blijven in huis.
Na de boterhammen, de ochtend VPRO, waar oma dan ook weer wel met volle teugen van geniet, aankleed- en kapsel ceremonie, naar buiten voor een ochtendwandeling.
Heerlijk! We zijn op het gemak naar de molen gelopen, de molen bewonderd, aan het wiel gedraaid en ik zag ook nog iets wat me nog nooit was opgevallen, het bordje met de waterstand van de ramp van 1953.
Op de terugweg, de andere molen, die vlakbij ons huis staat ook nog even aangedaan en daarna konden we de tuin in want het was inmiddels lekker opgewarmd.
Vanmiddag kwam mama Sil met haar kater en tante Mir had er ook eentje, dus de zussen wisten wat ze aan elkaar hadden. Wel geknipt (uiteraard) en gekeuveld, maar Sil hield het snel voor gezien en ging weer richting huis.
De wolk van rust is weer over het huis neergedaald.
Elly en Cor zijn nog even een wijntje wezen drinken, (dit klinkt raar, maar ik weet even niet hoe ik het anders moet zeggen, 't zal wel Zeeuws zijn) en nu heb ik dus weer even tijd voor mezelf, fotootjes kijken en uitzoeken, knippen en doen, wow!

Heet

 

Het was zonnig vandaag.
Je hebt dan de neiging maar in de zon te blijven zitten en ik denk dat ik dat ook eigenlijk wel een beetje te lang heb gedaan. Mijn neus gloeit, maar tegelijkertijd ben ik ook een beetje kouwelijk, maar goed de eerste steen naar een bruin gekleurd vel is weer gelegd.
Onze huiseenden hebben ook de voorjaarskriebels en ook de kikkers kunnen er wat van, ik tel er zo een stuk of tien, die bruine van een paar dagen geleden is een uitzondering, want ze zijn overwegend groen, prachtige beesten, maar een hoop kabaal als ze het in hun kop hebben.

Ria Zondag 03 April 2005 at 9:03 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vergeet-mij-nietjes

Half acht begon de dag vanmorgen.
Op het gemakje een boterhammetje gegeten, aangekleed en daarna een teiltje mos geplukt uit het gras, er staat genoeg, dat was nog best een beetje koud aan je handen, maar dat mocht de pret niet drukken, mos plukken is een leuke bezigheid. 

Bij de overbuurtjes vergeet-mij-nietjes gehaald en met het mos de vuurkorf bekleed, binnenin aarde en de plantjes een beetje door de stijlen gefrummeld, dat moet leuk staan als het gaat groeien.
Iedere keer vroeg ik dan:
"hoe heten die bloemetjes ook weer?" waarop steevast het antwoord: "dat weet ik niet meer oma" 
Dus ik weer: "Oh, je bent het vergeten!!!"
Op het laatst lukte het wel natuurlijk, morgen eens ff tsjekke of ze het nog weet.

Een rondje dorp gedaan om nog een paar boodschappen te halen in de supermarkt, je wilt niet weten waar je dan zoal mee thuiskomt, het valt me wel op dat kinderen vooral naar de verpakking kijken, zo gauw Bob de Bouwer erop staat willen ze het wel hebben, mooi dat deze oma daar niet intrapt natuurlijk, of toch........ nu ja, toetjes met extra snoepjes in het deksel zien er natuurlijk wel erg verleidelijk uit, komt nog bij dat opa ook niet vies is van een toet en ik moet zeggen ze gleden er als vanzelf in na de pannekoeken en het bad vanavond.

Vanmiddag een rondje in het otootje gedaan en bij het pasgeboren lammetje gekeken, we waren nog iets te vroeg want er was alweer een schaap aan het bevallen, even getankt en toen naar de speeltuin .Daar hebben we lekker een tijdje gezeten, limo, ijsje, biertje, bitterballetje en de tijd vloog voorbij, heerlijk toeven daar voor de kinderen en voor ons ook natuurlijk.

En na nog een rondje rennen vanavond waren ze moe, (ik ook best wel) het was best nog vroeg, zeven uur, maar er werd niet tegengesputterd en ik dacht: "laat ze dan nog maar even in bed spelen, beetje praten en lachen", maar na vijf minuten was het stil, dus het is weer vroeg dag morgen denk ik....

Ria Zaterdag 02 April 2005 at 9:02 pm | | Standaard | Geen reacties

BeessieHeerlijk weer om de binnenkant van de auto uit te mesten vandaag.
Dat heb ik dus ook gedaan, de achterbank ook weer opgesteld, zodat de kinderen eventueel mee kunnen rijden met oma. 
Deze prachtige mot zat op een gegeven moment op de stoel.
Ik heb al gezocht maar geen idee wat het eventueel kan zijn.
Het is wel een mooie, net of er een gezicht op zijn rug staat.

Ina is ook onverwachts in het land, we hebben lekker samen gewandeld.
Simba ging achter de hazen aan, we hebben een ijsje gekocht in Ellemeet.
Bij het lammetje gekeken en eenmaal weer thuis, een pilsje in de zon gedronken, wat wil een mens nog meer.
Volop genieten geblazen vandaag.

Bitterkoekjes

 

De kinderen liggen al lang te slapen.
Silvia is alweer naar huis.
Opa is ergens aan het vergaderen.
En oma zit aan de thee met bitterkoekjes!

Wat zijn ze toch lekker, heel af en toe koop ik een zak, want ik weet dat als ik er eenmaal aan begin, ik me niet meer kan beheersen. 
De bitterkoekjes van AH zijn onweerstaanbaar.
Morgen weer vroeg dag.
Ik hoop dat het net zulk schitterend weer is als vandaag.

Ria Vrijdag 01 April 2005 at 9:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,