28-12-2003/03-01-2004

zaterdag, januari 03, 2004

 
 Een heerlijke strandwandeling gemaakt vanmiddag en gelukkig had ik mijn fototoestel eens meegenomen. Prachtige lange schaduwen, geribbeld zand met een ijslaagje en een vrolijke bos touw. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan, zo snel mogelijk en niet eens Zierikzee in geweest, de koopjes kunnen me gestolen worden, ik heb kleren genoeg, je kan toch maar één ding tegelijk aan en straks gaan we weer in de zomerkleren. Verder is vanavond het onvermijdelijke gebeurd, ik wist dat het zou komen. Ik ben met mijn "haak" ergens achter blijven hangen. Ik heb een afvalbakje bovenin het aanrecht en toen ik dat wat aan wilde stampen met mijn hand, bleef ik met de haak achter het randje van de koker haken, toen ik mijn hand terugtrok. Die koker is van staal, dus geeft niet echt mee. Het deed pijnnnn!!!! Nu staat de haak haaks op mijn pink, nog veel onhandiger dus en het begin is een beetje ingescheurd. Ik durf er niet teveel aan te buigen, heb op het punt gestaan hem eruit te trekken, maar ja dat doe je ook niet zo gauw. En het duurt nog een hele week voordat ik weer terug moet. Ik ben het zoooo zat!!!
 

Door: ria 7:03 PM

vrijdag, januari 02, 2004

 

Omdat je anders ieder jaar overal doodgegooid wordt met horoscopen voor het komende jaar en ik er dit jaar nog niet eentje gezien heb, ben ik zelf maar eens op zoek gegaan. Deze vond ik wel aardig, inclusief daghoroscoop, dus ik heb hem gelijk maar in mijn linkerkolommetje gezet. Kan ik 's morgens even kijken wat voor spannends de dag voor mij in petto heeft. En omdat het voor vandaag wel aardig klopte (ik heb tenslotte een nieuw mens ontmoet) heb ik er alle vertrouwen in. U ontmoet nieuwe mensen en leert nieuwe culturen en gewoontes kennen. Dat fascineert u! Het zal uw leven verrijken en uw persoonlijkheid enorm beïnvloeden, in positieve zin wel te verstaan!
 

Door: ria 9:55 PM
 
Lekker vroeg uit de veren vanmorgen, Joop had een ritje naar Schiphol, dus ik was er ook vroeg uit. Beetje opgeruimd en eindelijk weer eens een gewandeld. Stevig doorgelopen, want het is koudddd. Ik denk dat het heel de dag vriest. En vanmiddag waren meneer en mevrouw Stip op de koffie. Gerda was hier al eens eerder, maar nu ook met haar man kennis gemaakt. Gezellig ff gekletst en foto's van Joop bekeken en nu zijn ze weer op huis aan.
 

Door: ria 4:50 PM

donderdag, januari 01, 2004

 

Ik heb hem! Mijn boom in wintertenue. Nu nog de lenteuitvoering en ik zet ze op een rijtje. Het heeft heel de dag gesneeuwd hier, gezellig zag het eruit. Ik heb niet gewandeld, stom hè. Ik had het koud en heb lekker voor de tv gehangen, met koppen groentesoep. Joop was vanmorgen om half tien pas thuis, het was heel druk geweest en was ook nog een paar bekenden tegengekomen. Hij heeft bijna heel de middag geslapen. Gelukkig wordt nu alles weer "normaal". Ik ga vanavond maar eens op tijd naar bed.
 

Door: ria 6:44 PM
 
Daar zit ik dan, helemaal in mijn uppie en het is al bijna vier uur. Eigenlijk zou ik beter naar bed kunnen gaan, maar ja, ik heb nog een wijntje en wat te snoepen en de tv is ook nog wel leuk, dus ga ik nog maar ff typen. Joop is taxi aan het rijden, ben benieuwd wat hij allemaal meemaakt vannacht. Vanmiddag oliebollen en flappen gebakken. Elly en Cor kwamen net toen we gingen beginnen, dus geproefd en goedgekeurd, Miriam en Mark kwamen ook nog even langs. Verder hebben we de avond samen met Elly en Cor doorgebracht. TV gekeken, spelletje scrabble gespeeld (Elly en ik) gesnoept en gedronken en geproost met champagne, het was gezellig. Goed begin van het nieuwe jaar.
 

Door: ria 3:56 AM

woensdag, december 31, 2003

 
IEDEREEN EEN GEZELLIG UITEINDE! EEN GOED BEGIN! EN EEN VOORSPOEDIG EN VOORAL GEZOND 2004! PROOST!!! en doe voorzichtig met vuurwerk ;)
 

Door: ria 11:14 AM

dinsdag, december 30, 2003

 
De oliebollen- en appelflapspullen in huis gehaald en een lekker gebakje voor bij de koffie meegenomen. Natuurlijk wel ff tegen de broodjuffrouw verteld ter ere van wat dat dan wel was, had ik gelijk weer een paar felicitaties te pakken, want er stond nog iemand bij het brood. Een mens moet toch wat om een beetje aandacht te krijgen en de dag een extra tintje te geven. Nog even naar het strand geweest, waar het krioelde van de duitsers en een varkenshaasjes gegeten met gebakken aardappeltjes en sla. En nu op naar de oliebollen!!!
 

Door: ria 6:50 PM
 

30-12-1966
 Alweer een heuglijk feit vandaag. 37 Jaar geleden stapten Joop en ik in het huwlijksbootje en het drijft nog steeds. We hebben best af en toe zwaar weer gehad, we hebben geroeid, soms tegen de wind en golven in, maar altijd samen. Nu kabbelen we in wat rustiger vaarwater en lezen jullie dagelijks hoe dat ons vergaat. Ik had een maagdelijke witte jurk, die mijn moeder zelf had gemaakt. Ze kon goed naaien, maar een trouwjurk doe je natuurlijk niet zo vaak, hij was prima gelukt. Ik had zelfs mijn haar laten watergolven, de enige keer in mijn leven en ik had het al een paar keer uitgeborsteld voordat mijn sluiertje erop gespeld werd, ik vond het maar niks allemaal. Natuurlijk zou ik het nu allemaal anders doen, maar gelukkig hoeft het niet meer. Joop had zijn pak gehuurd en zijn hoed was veel te groot, die zakte over zijn oren als hij hem op zijn hoofd zette. Het was een leuke dag, maar zeker niet de mooiste uit mijn leven ;)
 

Door: ria 12:00 AM

zondag, december 28, 2003

 

Nummerologie
 Klik op de 11 en lees wat je sterke en minder sterke kanten zijn en welke lessen je nog te leren hebt. Met dank aanEmmy voor de leuke link :)
 

Door: ria 9:27 PM
 
Dit is voor Joop weer de jaarlijkse periode van bezinning. Wat wil ik nog doen en vooral wat moet ik daar dan voor doen, hij heeft dat blijkbaar nodig, plannen maken, naar een doel toe werken. Hij wil wel tochten blijven maken, misschien niet zo ver en niet zo zwaar, maar hij zal dus toch zijn conditie een beetje op peil moeten houden. En hoewel zijn knie nog niet helemaal pijnloos is, is hij vanmorgen toch weer maar begonnen om hard te lopen in het bos. De wekelijkse zondagochtend training. We zien weer wel wat ervan terecht komt. Ik ben vanmiddag naar het strand geweest, er stond een hoop wind, hoge golven en stuifzand. Morgen lekker gewoon weer maandag.....en dinsdag aan de oliebollen, daar hoef ik alleen maar de ingredienten voor te halen, Joop bakt ze.
 

Door: ria 7:08 PM
 
28-12-1969 
Yeahhh!!!!! Vandaag is Silvia jarig! Onze jongste! Fijne verjaardag lieve Sil!! In gedachten, zijn we bij je...... KUSSSSSS!!! 
LUV JOE!!!
 

Door: ria 12:15 AM

Ria Zondag 28 December 2003 at 5:48 pm | | Standaard | Geen reacties

21-12-2003/27-12-2003

zaterdag, december 27, 2003

 
Toen ik wakker werd vanmorgen scheen de zon. Een prachtige blauwe lucht en ik heb dan eigenlijk gelijk genoeg van lichtjes en kerstdingen. Gelukkig heb ik me beheerst en hangt het meeste er nog, want nu het donker is, is het toch wel weer gezellig. Maar hier heb ik alvast maar een beetje opgeruimd. Ik kan geen kerstman meer zien. Verder erger ik me suf aan mijn pink, hij doet nu geen pijn meer of zo, maar het is zo ontzettend onhandig, soms vergeet ik dat ie stijf is en wil iets pakken en dat gaat dan niet. Grrrrrrrrr! Ik denk dat ik vandaag of morgen maar zelf die pin eruit trek ;)
 

Door: ria 7:13 PM

vrijdag, december 26, 2003

 
Vanavond uitgebreid gegeten bij Elly en Cor, waar weer hun kinderen bij waren. Het was heerlijk! Hun oudste zoon zorgde voor de drankjes en wijntjes bij de gerechten. Madeira bij de ossestaart soep en een paar heerlijke wijntjes bij de ossehaas, superdeluxe klaargemaakt door Elly, met van allerlei lekkers erbij. Bij het toetje, een heerlijke mousse, klaargemaakt door de andere zoon en zijn vriendin, een hele oude sherry van Pedro Ximenes, ik kan de goede niet zo snel vinden, maar het was superlekker. We zijn aardig verwend dus vanavond. Hoe leuk het ook allemaal weer was, ik ben blij dat het er weer opzit.
 

Door: ria 10:38 PM
 

Gisteravond gezellig gegourmet met z'n allen, meiden met aanhang en Elly en Cor, we hebben erg veel lol gehad en lang nagetafeld. Toen iedereen naar bed was, heb ik nog een beetje opgeruimd en een afzakkertje genomen. Vanmorgen lekker uitgeslapen. En nu is het weer stil in huis. Sil en Cor met de kinderen zijn net vertrokken. Ik vind het te koud om te gaan wandelen, geen zin vandaag.
 

Door: ria 2:35 PM

woensdag, december 24, 2003

 

Drukke dag gehad. Nog boodschappen gedaan bij AH en de hechtingen eruit laten halen in het ziekenhuis, strandwandeling met Simba en toen kwamen Sil met aanhang. Lekker stampot boerenkool gemaakt en nu zijn ze even naar het dorp, maar ik denk eigenlijk niet dat er iets open is. Kinderen liggen lekker te pitten in de caravan. Dus ik heb ff tijd om het e.e.a. te lezen en mijn log bij te werken. NIet veel te melden, maar goed een lekkere rookworst is nooit weg ;) Simba had na het boodschappen doen de oude kaas te pakken in de auto. Dat heeft ze nog nooit gedaan! Ik denk dat het cellofaantje niet goed heeft gezeten en dat het te lekker rook. Ze had al een heel stuk op eer ik het in de gaten had. Daarna moest ze weer even alleen zijn met al de boodschappen toen ik in het ziekenhuis was, maar gelukkig heeft ze verder nergens aan gezeten, ik had haar natuurlijk wel eventjes bestraffend toegesproken...
 

Door: ria 9:18 PM

dinsdag, december 23, 2003

 
Het zal een paar dagen wat stiller zijn hier denk ik. Druk met familie en vrienden en eten. Morgen eerst nog even de laatste boodschappen doen en ook nog even langs het ziekenhuis om de hechtingen eruit te laten halen. Eentje ging er vanzelf al uit vandaag. Pin moet er nog twee weken inblijven.
 

Door: ria 9:23 PM
 

Wat een rotweer! Is niet echt om vrolijk van te worden dit, hopelijk blijft het niet heel de kerst zo. De dag begon ook al verkeerd. De nacht eigenlijk al. Ik kreeg een stomp van Joop in mijn gezicht, omdat ik lag te snurken zei hij, dat kon helemaal niet, want ik was klaarwakker!!! Meestal geeft hij een duw tegen mijn kussen, maar zijn orientatie was een beetje verkeerd. Ik bleef ook nog met de haak die in mijn pink zit aan mijn kussen hangen, was niet lekker. Verder vergat ik vanmorgen een kopje in het Senseo ding te zetten, zodat mijn koffie in het bakje liep. Maar niet teveel doen vandaag......
 

Door: ria 2:33 PM

maandag, december 22, 2003

 
Joop moest al vroeg rijden vanmorgen, dus was ik ook op tijd wakker. De caravan opgeruimd en een beetje gezellig gemaakt. Silvia en consorten komen woensdagmiddag al en kunnen dan lekker daar slapen. Wel handig dat ie nog niet verhuurd is nu, maar dat moet toch niet te lang duren natuurlijk. Joop heeft het bord weer bij de oprit gezet. Vanmiddag gewandeld, het was lekker fris. Daarna weer achter de pc, beetje geprutst, veel vooruitgang zit er nog niet in, maar eens, ooit, zal het goed zijn, hoop ik. En nu komt Mir ff buurten. Ze is druk aan het poetsen, want haar schoonmoeder komt eraan en dan moet je huis aan de kant zijn natuurlijk.
 

Door: ria 8:55 PM

zondag, december 21, 2003

 
Veeeel te laat gaan slapen gisteravond, het was geloof ik half vier ofzo, Joop was taxirijden, die was ook pas over vieren thuis, dus we hebben lekker uitgeslapen, dan hou je niet zoveel dag over. Nu ja het was toch rotweer, de sluizen van de Neeltje Jans waren zelfs dicht geweest hoorde ik. Vanmiddag een klein stukje uitgewaaid en voor de rest achter de pc. Joop is druk met zijn spelletje, hij praat zelfs in zichzelf erbij, het is bijna belangrijker dan voetbal, wel heel leuk om te zien, zo'n spel, ik ga er voorlopig niet aan beginnen, daar heb ik ook niet veel kans voor, maar ik wil het ook niet, één verslaving is al genoeg, okee twee dan ;)
 

Door: ria 8:46 PM

Ria Zondag 21 December 2003 at 5:50 pm | | Standaard | Geen reacties

14-12-2003/20-12-2003

zaterdag, december 20, 2003

 
 
Gewoon omdat het zaterdagavond is...... (en hij doetut goedddd die mp3) 
Herman Brood
 The neon light Of the open all-night Was just in time replaced by The magic appereance of a new day while Melancholic Rino was crawling on his back just in front of the supermarket doorway child On a cold summernight As we stood on the corner When a man passed by Asked us doing what we need As he pointed his big fat finger To the people hangin' round on the corner Of the other side of the street Doin' nothin' Just hangin' round What do you mean doin' nothing son So we had to hit him to the ground Doin' nothin' Just hangin' round His head all busted looking just a little to wise I just can't wait I just can't wait For saturday night
 

Door: ria 11:27 PM
 
Ik wist het al, maar vandaag is weer eens gebleken, dat als je eenmaal achter die pc gaat zitten om dingen uit te vogelen, de uren als minuten voorbij vliegen. Nog wel even een rondje dorp gedaan vanmorgen en ook nog lichtjes opgehangen in de keuken en de een vaas in de kamer versierd, maar voor de rest van de tijd hier gezeten. Ik heb nu al wat leuks en ben er intussen achter dat Joop alleen maar goed met Frontpage kan werken, van Blogger en zomaar een kladblok maken weet hij niet zoveel. Ik vind dat Frontpage weer heel vreemd en als hij dan wat laat zien gaat het allemaal weer te snel, grrrrr! Maar ik modder voort en wat ik heb ziet er leuk uit, al verander ik niet zo heel erg veel, het is alleen al leuk dat dat gekke Blogger blok dan weg is bovenin. Het is vandaag op de kop af een jaar geleden dat ik mijn eerste postje plaatste. Toen keek ik naar Idols en nu dus weer. Het mag dan door velen een dom programma gevonden worden, ik vind het leuk om te zien en af en toe lig ik ook helemaal dubbel. Dat heb ik bij voetbal nu nooit ;)
 

Door: ria 9:07 PM

vrijdag, december 19, 2003

 
Op de terugweg, na m'n wandeling vanmiddag grote kaarsen gekocht en mooi groen tafelpapier, het is een rol van acht meter, dus dan kan je nog eens een "vers" kleedje neerleggen, leuke servetjes erbij, dus de stemming komt er een beetje in. Toen ik thuiskwam ook gelijk de verlichtingssnoertjes opgezocht. Ik kon er gelijk drie in de vuilnisemmer gooien. Teveel lampjes erin die het niet meer deden en dan wordt de rest gloeiendheet, die durf ik dan niet meer op te hangen. Maar ik had er toch nog twee over. Het begin is er. Raar mens ben ik toch, het ene moment doe ik niks en even later zou ik heel het huis weer vol hangen. Verder zit ik me een beetje in het html gebeuren te verdiepen. Vanmorgen had Blogger alweer storing en ik krijg dan toch de kriebels om mijn eigen plekje op het net te maken en ik moet zeggen het gaat aardig. Het begin is er. Zo zie ik ook beter hoe alles in elkaar steekt. Dit log heb ik zeker in het begin ook niet zelf gedaan en dan mis je toch een stukje. Het begint te dagen. Oh, ik ben er nog lang niet, maar het is leuk om te doen en een aardig tijdverdrijf.
 

Door: ria 7:48 PM

donderdag, december 18, 2003

 

Zo ziet hij er nu uit dus. Vanmorgen op controle geweest in Goes. Ik heb nu een afneembaar spalkje, dat is wel handiger. Daar moet ik nu nog 3 weken mee lopen. Dan mag die pin eruit. Volgende week even naar Zierikzee om de hechtingen eruit te laten halen. Al met al weer heel de morgen zoet mee geweest. Op de terugweg nog boodschappen gedaan in Zierikzee. Toen we onderweg waren begon Joop ineens overPlaystation 2, dat hij dat wel wilde hebben en dat we eens moesten gaan kijken. Zo gezegd zo gedaan, maar alleen kijken is er dan bij ons nooit bij, we hebben het dus ook gelijk maar gekocht en Joop is zoet aan het spelen. Als we nu straks maar niet gaan vechten. Eén spel zat erbij Prince of Persia heet het.
 

Door: ria 5:55 PM

woensdag, december 17, 2003

 
Ik heb het voor mekaar! Gips plus verbandje kunnen nu zo van mijn vinger geschoven worden. Het ziet er best goed uit en het is een mooie snee met een boogje, maar natuurlijk heb ik het weer netjes teruggeschoven, het is alleen handig als het nat wordt, dan kan ik het even laten drogen. Vanavond wilde ik voor het eerst aardappels eten, met spruitjes, draadjesvlees had ik al laten sudderen, dat was het probleem niet, spruiten schoonmaken ging niet links, daar kreeg ik kramp van, dus toen maar rechts geprobeerd, dat ging nog, maar aardappels schillen.......jeeeeeee, da's moeilijk rechts!! Links ging helemaal niet, want dan moet je je pink krom maken, om je mesje goed vast te houden en rechts lukte me niet, dus moest ik Joop even inschakelen, maar ja, die had het denk ik ook voor het laatst ooit nog eens voor zijn moeder thuis gedaan. Gelukkig eten we niet veel aardappels. Heerlijke lange wandeling gemaakt, het leek wel voorjaar, ik heb helemaal geen wintergevoel, laat staan kerstgevoel, heb me dan ook voorgenomen het bij het boompje buiten te laten. Nog een paar extra kandelaars, een paar wegwerpkleedjes op de keukentafel en dan vind ik het wel welletjes.
 

Door: ria 6:14 PM

dinsdag, december 16, 2003

 

De beestjes van Nobody's hebben afgelopen weekend weer een meeting gehad in Utrecht. Ik was er niet bij, maar omdat het me zo lief gevraagd is ben ik bereid de foto's hier te plaatsen. Het zal weer wel een echte beestenbende zijn geweest. Ik heb hier en daar al iets vernomen. We wachten af. Het verslag ishier te lezen!
 

Door: ria 8:53 PM
 
Vanmorgen om 4 uur waren we allebei klaar wakker en konden ook niet meer slapen. Joop is er toen maar uitgegaan en ik heb nog een tijdje liggen doezelen. Verder kan ik ook niet veel doen, het is heel onhandig zo'n stijve pink, zeker omdat ik ook links ben. Even onder de kraan een vaatdoekje uitspoelen gaat al onhandig. Dus wandelen en een beetje achter de computer zitten is het enige dat ik doe. Mijn pink jeukt af en toe geweldig en ik kan nu ook de pen zien zitten die erin zit en het begin van het lidteken, ja ja een mens wil wel peuteren en gluren. Nog 2 nachtjes dan gaat het eraf hoop ik.
 

Door: ria 5:41 PM

maandag, december 15, 2003

 

Hieperdepiep, holladiejeee onze jochem gaat in zee met zijn eigen seit we zijn hem niet kwijt want hij kan nu rijmen totdat we bezwijmen ik heb hem gelinkt dus als het niet zint zal ik hem echt niet bezoeken of hij moet me roepen heel veel plezier lieve pop met je eigenste log
 

Door: ria 11:56 PM
 
Lekker lang gewandeld vanmiddag. Joop is ook weer eens meegeweest. Onderweg zagen we deze prachtige regenboog, hij liep ook helemaal door, heel duidelijk van begin tot eind en de laatste stukken dubbel, ik kreeg hem alleen niet helemaal op de foto. Even later op het strand zijn we kleddernat geregend, gelukkig hadden we daar windje mee en we hadden ook wel regenjacks aan, maar je benen worden dan toch nat, bah! We zijn in ieder geval lekker uitgewaaid en opgefrist en de soep smaakt extra lekker na zo'n wandeling.
 

Door: ria 4:16 PM

zondag, december 14, 2003

 
 We hadden vandaag een heuse metamorfose aan huis. Sil heeft haar lange lokken door Miriam af laten knippen. OP de linker foto heeft ze zelfs nog een haarstuk in en op de rechter haarstuk eruit en toch veel meer haar. Het staat lekker vlot en eindelijk zijn die lange dunne slierten eraf. Ik vind het prachtig. Waarom zijn vrouwen toch altijd zo bang hun lange haar af te laten knippen, meestal staat kort veel pittiger en ook vrouwelijker. Goed gedaan meissie ;)
 

Door: ria 11:07 PM
 
Ode aan de lieve lezers de bezoekers van dit log, bij wie mijn http link in de favorieten staat. Lezers van mijn dagelijks geneuzel, ik koester en omarm u, want zonder jullie was het minder leuk. Het delen van lief het verwerken van leed, jullie kreten doen me goed en geven me dagelijks weer moed om door te gaan, met waar ik mee bezig ben. Tienduizend mensen kwamen om te zien hoe het me vergaat applaus voor al die schatten ik hoop dat u mij niet verlaat.
 

Door: ria 9:40 PM

Ria Zondag 14 December 2003 at 5:52 pm | | Standaard | Geen reacties

07-12-2003/13-12-2003

zaterdag, december 13, 2003

 
Nog 50 bezoekers en ik zit aan de 10.000. Het zegt me allemaal niet zoveel eigenlijk, maar er zijn blijkbaar mensen die alles bijhouden, hoeveel er gepost is per dag en hoeveel bezoekers er komen. Ik kwam op het idee door JWeetje om e.e.a. eens na te kijken. Het aantal bezoekers lukt me dan nog wel, vandaar dat ik zie dat ik bijna aan de 10.000 zit. Maar hoeveel posten??? Geen idee. Ik snap ook niet wat er leuk aan is als je bovenin een lijstje komt bij een zoekmachien, maar dat zal wel een gebrek aan mijn opvoeding zijn ;) Dit log is er allereerst alleen maar voor mezelf, het blijkt dat het leuk is als er mensen meelezen, vooral de comments dragen daaraan bij en voor mij is dat heel erg positief. Mensen die me oppeppen, een steuntje geven, of gewoon maar een lolletje, ik beleef er veel plezier aan en ik mis het als ze niet werken. Wat ik ook heel fijn vind is dat vooral mijn dochters het leuk vinden en regelmatig vragen of het toch echt niet verloren gaat. Het is ook niet zo belangrijk wat ik schrijf, maar dat ik schrijf. Het zullen soms kleine onbenullige dingetjes zijn, waar ze later plezier aan beleven, daarvoor doe ik het eigenlijk. Ik heb jaren dagelijks een paar regeltjes in agenda's geschreven en die bewaar ik ook nog steeds, blader ze af en toe door en beleef weer een beetje het verleden. Sommige dingen vergeet je gewoon, maar die komen dan toch weer naar boven. Dussss, wie zal de 10.000ste zijn!
 

Door: ria 10:17 PM
 

Tot vier uur vannacht lekker geslapen. Toen ik wakker werd "deed" alles het weer, ik kon tot mijn grote opluchting weer alles zelf bewegen. Gelijk een paar pijnstillers genomen en nog een beetje geslapen. Het doet wel vreselijk veel zeer, maar dat hoort erbij zullen we maar denken. Beetje op de bank gehangen en gelezen. Ook nog bezoek gehad van iemand die een schilderijtje gekocht had, soort minimeetinkje dus, kopje koffie gedronken en weg waren ze weer. Joop is net weg, hij moet rijden vanavond. Ik duik maar weer vroeg in bed denk ik. Morgen komen Silvia en Cor met de kinderen even langs.
 

Door: ria 5:37 PM

vrijdag, december 12, 2003

 
Ik ga het toch proberen, een klein stukje met 1 hand. Het duurt nl. ongeveer 15 uur voordat die verdoving is uitgewerkt. Mijn arm en hand zijn nog steeds heel warm. Ik denk dat dat komt omdat mijn arm afgebonden is geweest, om het bloeden tegen te gaan. Elleboog en schouder zit al wat leven in. Het is me vreselijk tegengevallen. Het was gewoon een ziekenhuisopname, compleet met infuus en monitor. De verdoving vond ik ook een ramp. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar ze gaan met een naald, ergens in het midden tussen je schouder en nek en d.m.v. stroomstootjes zoeken ze naar de plek die verdoofd moet worden, heel je arm en schouder gaan daardoor schokken, maar ik moest dus stroom door mijn hand voelen gaan en dat lukte maar niet, maar eindelijk was het goed en kon de vloeistof in worden gespoten. En dan maar wachten totdat het gaat werken. Dat duurde en duurde, dus kreeg ik nog een extra spuitje in mijn pols. De operatie ging ook niet erg vlotjes, maar daar heb ik gelukkig niets van gevoeld. Al met al heel de middag zoet mee geweest. Ik was er kwart voor 1, ze zaten al op me te wachten en kwart voor vier was ik weer in de kleren gehesen. Mijn pink zit nu in het gips, tenminste vanonder en als de verdoving is uitgewerkt, mag ik mijn bovenste kootje gaan oefenen om te buigen. Volgende week donderdag moet ik weer terug.
 

Door: ria 9:14 PM

donderdag, december 11, 2003

 
Vanmorgen nog wel lichtjes gekocht voor het kerstboompje buiten, die branden al, strikjes en denne appeltjes zal wel lukken met een stijve pink. De kerst enveloppen geschreven, dus die liggen ook klaar. De laatste sollicitatie gedaan vanavond en mijn laatste werkbriefje ingevuld dit jaar. Vanaf 15 december heb ik vakantie. Vijf weken maar liefst, geen sollicitatieplicht, wat een genot, geen kranten napluizen naar bedrijven, die toch niet naar mij op zoek zijn. Morgen nog even mijn pink rechtzetten en dan kan het kerst- en nieuwjaars- gebeuren losbarsten. Ik vind oud en nieuw eigenlijk altijd het leukst. Duurt maar een paar uur en het is tegelijkertijd het teken, dat het gelukkig allemaal weer voorbij is en het normale leven weer opgepakt kan worden. Iedereen bedankt voor de toegewenste sterkte voor morgen, ik zal aan jullie denken!
 

Door: ria 11:45 PM
 
Het spalkje wordt niks. Er zit al teveel bindweefsel tussen om het goed op zijn plek te krijgen. Ik dacht dat dan heel je vinger omwikkeld werd, maar het is gewoon een soort wasknijperveer, die ze om je vinger schuiven. Morgen om één uur word ik geopereerd. Gaat wel snel allemaal zodoende. Mijn arm wordt dan vanaf mijn oksel verdoofd, klein sneetje en hupsakee even repareren. Ik zal blij zijn als het achter de rug is.
 

Door: ria 3:40 PM
 
Ze belden net vanuit het ziekenhuis. De plastisch chirurgen hadden overleg gepleegd en dachten dat het misschien toch wel met een spalkje ging. Dus nu moet ik zo naar Goes, daar gaan ze het spalken, foto maken, kijken of het goed zit en als dat niet lukt, moet ik toch morgen nog geopereerd worden. Wordt vervolgd.
 

Door: ria 12:06 PM

woensdag, december 10, 2003

 

Druk in de weer geweest vandaag. Wat een prachtige dag was het weer. Ik heb alle ramen gezeemd, van binnen en van buiten, de badkamer gepoetst, gesopt en gedweild, alles is schoon. Ik ben klaar voor de "operatie". Niets gehoord vandaag. Morgen kan Joop niet met me rijden, want die moet met de Limo op stap, zal je zien dat ze dan net bellen. Schoonzus wil wel, maar die moet dan helemaal uit Zoeterwoude komen. We wachten maar af. Als het niet anders kan bestel ik gewoon een Yellow Cab ;) Lievebeest mijn kloon hangt heerlijk naar buiten te kijken in gezelschap van de vlinder, hier recht voor me, ik zie ze genieten. 
Hier het beloofde plaatje. Het eendje op de foto was vanmorgen tevergeefs op zoek naar water. Vanmiddag bij de overbuurman een klein kerstboompje gehaald voor buiten op de tafel voor het keukenraam, plus nog een paar bessenstruikjes voor in de mand. Daarna ook nog even gewandeld op het strand, waar drie zeehondjes aan het spelen waren. Een mevrouw stond er recht voor en ik zei "Leuk he, die zeehondjes" ze had ze nog niet eens gezien, ze stond alleen maar te genieten zei ze, zo'n prachtige dag vond ze het. Later kwam ik haar weer tegen en ze vertelde dat ze ze ook nog gezien had en bedankte me nog voor de tip. Morgen de kerstspullen maar eens tevoorschijn halen en het boompje wat versieren en de buitenlichten ophangen. Nog geen idee waar ik ze dit jaar eens zal hangen, ieder jaar verzin ik weer een ander plekje. Ik wil nu alles maar een beetje klaar hebben, want ik zal natuurlijk toch wel last krijgen van die pink denk ik, er zal ook wel een verbandje omheen moeten.
 

Door: ria 5:31 PM

dinsdag, december 09, 2003

 
De film is gemaakt, ik heb in een potje gepiest en er is bloed afgenomen, nu maar wachten op een telefoontje. Ik hoop dat het snel komt. Lekker naar het strand geweest vanmiddag. Simba heeft een wondje aan haar poot, dus ik dacht dat een zeewaterbadje wel goed zou zijn en zand doet ook niet zo'n pijn als op het asfalt. Verder de indeling hier een beetje veranderd, ik hoop dat alles nog een beetje normaal overkomt bij jullie, als er schokkende dingen zijn hoor ik het wel. Maar ik kan nu wel het woordenboek beter kwijt en dat rechter gedeelte deed ik toch niets mee. En nu zit ik op de kapper te wachten, er moet hoognodig een stuk af en een verfje op.
 

Door: ria 4:03 PM

maandag, december 08, 2003

 
Tussen de bedrijven door ook nog mijn zwarte muts afgemaakt vandaag, zie foto hiernaast ;) Schatje hè! Met strik bovenop. Als ik hem op heb voel ik me weer een beetje zo. Verder vanmorgen zo'n leuke brief bij de post. De eerste kerstwens en dit zat erin, plus nog een prachtige vlinder. Hardstikke bedankt Lievebeest en Lievert. Ik ga ze morgen een mooi plekje geven. En natuurlijk ook foto's waar ze hangen ;)
 

Door: ria 9:19 PM
 
Vanmorgen op bed bedacht ik dat ik vandaag toch maar eens naar de dokter moest gaan met mijn pink. Vroeg uit bed, want voor negen uur moet je dan een afspraak maken. Elf uur kon ik terecht en de dokter vond het nodig toch maar een foto te laten maken. Gelijk gebeld en om twee uur kon ik dat in Zierikzee laten doen. Op de foto bleek dat er toch een breukje was. De chirug was ook daar aanwezig, dus als ik eventjes wilde wachten kon hij er gelijk naar kijken. Dat eventjes werd een uur. Hij dacht dat er niets aan te doen was en ik de rest van mijn leven met een stijve kromme pink moest lopen, maar voor alle zekerheid belde hij even met de plastisch chirurg in Goes, het ging tenslotte om een belangrijke beslissing. Die wilde mijn pink ook wel eventjes zien, dus hup, in de auto gestapt op weg naar Goes. Kom ik daar om vier uur aan, zit heel de wachtkamer barstens vol. Kwart over vijf was ik aan de beurt. Het volgende is het geval, je pink heeft drie pezen, twee voor het topje en één voor het middelste kootje, nu blijkt dat door de val de middelste pees losgeschoten is, met een stukje bot eraan, want pees is sterker dan bot. Daardoor, spannen nu die andere twee aan als ik mijn pink wil buigen waardoor mijn topje naar boven gaat wijzen. Het heeft zelfs een naam "zwanenhals" of zoiets. Nu gaat ze dus operatief die pees weer vastmaken, met een schroefje door het stukje bot, als dat groot genoeg is, of op een andere manier, geen idee. Maar morgen moet ik al bloed laten prikken en een hartfilmpje laten maken, want ze laat er geen gras over groeien. Misschien kan het dan woensdag al gebeuren. Ik moet daarvoor dan naar Vlissingen en er moet iemand mee, want ik mag dan niet zelf terugrijden. Het gebeurt wel onder plaatselijke verdoving, dus ik hoef niet onder narcose.
 

Door: ria 7:40 PM

zondag, december 07, 2003

 
En omdat ik vanmorgen al hoorde dat het ging gebeuren vandaag, heb ik gelijk mijn mooie muts van hiernaast opgezet en ben een grote wandeling gaan maken. Ik had bekijks, vooral op de drukkere stukken natuurlijk, maar wat me ook vooral opviel was, dat de mensen naar me lachten.... en ik heb terug gelachen, zo zie je maar, zo'n muts maakt blij. Elly en Cor zijn ook weer terug van vakantie. Eind van de middag eventjes geborreld daar. Ze waren bruinnnnnnnnnn!!
 

Door: ria 11:14 PM
 
 Hadden we zulk leuk nieuws en ik kon niets posten omdat Blogger eruit lag, maar gelukkig is het nu weer goed. Ik vind het een schatje en hoop dat ze een leuk leventje krijgt, al is dat moeilijk als je in zulke kringen geboren wordt natuurlijk. Hopelijk heeft ze een sterk karakter en kan ze al die aandacht aan, ze zal ook wel geholpen worden daarin. Blij dat ik niet in die kleine schoentjes sta. Max en Lex hebben nog even ruzie over de naam denk ik, of het hoort bij het protocol dat die bij de aangifte pas bekend gemaakt wordt. We wachten af. Ik hoop op een kleine Julia of een soort aftreksel daarvan. Veel geluk in ieder geval kleine pasgeborene!
 

Door: ria 10:52 PM

Ria Zondag 07 December 2003 at 5:55 pm | | Standaard | Geen reacties