Opgeschort

Vandaag zou Joop eigenlijk naar het Nepalese consulaat gaan in Amsterdam, samen met zijn zus zijn visum ophalen, dat had hij gisteren geregeld, nodig voor zijn reis volgende maand. 

Hij zou zodoende vroeg op moeten, keek nog even nieuws en las de Nepalese krant (in het engels) en toen ging hij wakker liggen en ik ook en een paar uur later zei hij 'ik ga niet'.

Het risico van een week quarantaine op een hotelkamer, geen enkele toerist daar, alles moeilijk moeilijk moeilijk, dus ja. Alles is alweer verschoven naar september. Nu maar weer afwachten hoe de toestand dan is.

Joop ging aan de koffie en ik probeerde nog wat te slapen, wat niet lukte.

Het was al koud maar doordat je geen slaap hebt gehad was het nog kouder. Ik fietste naar Scharendijke, Joop ook, maar wel apart. Vanmiddag wandelden we samen een rondje en kwamen moeder de gans met haar jongen tegen.

Net een pizza gebakken en nu maar wachten tot ik lekker tussen de lakens kan rollen, ik ben er aan toe.

Ria Vrijdag 30 April 2021 at 6:39 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gekrompen en/of verdronken

Gisteren onderweg naar de vleesboererij zag ik er weer een, misschien staat hij er al jaren, maar als je fietst zie je nu eenmaal meer dan met de auto. 

Hier op de haven staat er ook eentje daar had ik het al eens eerder over

Het zijn informatieborden met daarop de contouren van het voormalige dorp gesitueerd in de onbebouwde polder. Van een dorp is echter bijna of zelfs helemaal niéts meer te bekennen. Maar je kan met een beetje inbeeldingsvermogen het dorp als het ware zien liggen in de bestaande achtergrond.

Ze zijn allemaal te vinden op de pagina van Zeeuwse Ankers

Deze staat op Nieuwerkerke, beter bekend als Schutje (filmpje)

Tegenwoordig een kleine woongemeenschap van een paar huizen en een boerenschuur.

De foto's zijn al van tien jaar geleden, toen stond het bord er vast nog niet daar rechts bij die boerderij. Wat er wel stond was het transformatiehuisje Sjoerd. :-)

Ria Donderdag 29 April 2021 at 6:16 pm | | Standaard | Twee reacties

Blauw maakt blij

Vroeg wakker vanmorgen en de zon scheen, ik was lekker vroeg op pad en besloot nog eens langs de plek te lopen waar ik de blauwborst gezien had, want die vorige foto was toch niet alles. 

Omdat ik niet meer precies wist waar ik hem de vorige keer zag, stond ik op verschillende plekken een tijdje stil, het is een mooie omgeving genoeg te zien zo op de vroege morgen. Elk klein piepertje volgde ik en probeerde er een foto van te maken, zo ook van deze. 

Toen ik hem wat uitvergrootte op mijn toestel, zag ik pas de blauwe vlek weer, die valt echt niet op zo in het riet, of het moeten mijn slechte ogen zijn, maar zo op het toestel leek het net een bloemetje, ik keek eens naar de plek, geen bloem te bekennen en toen wist ik het wel, dat ik hem weer te pakken had

 'Ik ben een vogel en ik doe een bloemetje na'

In elk geval een stuk duidelijker dan de vorige, al kan het nog steeds beter natuurlijk.

Ik werd er wel heel erg blij van, net of ik pas een prachtig cadeautje had gekregen, iets wat ik heel graag wilde hebben...

Het meerkoetje was er ook nog.

 

Wat die eenden bezielt weet ik ook niet, ze jagen anderen weg, zullen misschien jongen hebben of zoiets, misschien weet iemand van jullie het. In You Tube zijn ze groter. (Moe word ik soms van dingen die vroeger gewoon wel gingen en dan plots niet meer, ik heb ook geen zin meer om het uit te zoeken).

Zodoende was mijn ochtendrondje al 2km langer dan anders. vanmiddag fietste ik 14km naar de vleesboerderij en later in de middag wandelde ik nog 6km met Paule. Ik heb mijn kilometers wel gemaakt vandaag.

Ria Woensdag 28 April 2021 at 6:24 pm | | Standaard | Drie reacties

Oranje boven

We hebben gevlagd en een tompoes gegeten, dat was het dan wel zo'n beetje.

De vlag heeft inmiddels alweer plaats gemaakt voor onze eigen vlag, maar kijk ook eens naar dat struikje! Dat is zo'n leuk struikje. Stormen, kou, hagel- en sneeuwbuien, alles trotseert het. Het blijft groen in de winter en dan in het voorjaar dit en hierna komt er nog wit, het is eigenlijk het hele jaar leuk.

Geen idee hoe het heet natuurlijk, maar dat doet er ook niet toe.

Lekker in de zon gelegen en gewandeld en vanavond aten we patat met snacks, het hele dorp at patat met snacks, gebakken door de dames van het Dorpshuis de Maire, een tractatie van de Dorpsraad.

De meerkoetjes spelen 'alles doen wat moeder doet' , ik heb er een tijdje bij staan kijken. Er was er nog maar eentje. Van de zeven eieren van laatst is er niet één meer over, op naar de volgende leg. Zo gaat dat, zielig vind ik het wel altijd.

Ria Dinsdag 27 April 2021 at 7:34 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Tijden

Achter het huis in de zon was het goed toeven, de was was ook zo droog, maar daar hield het dan ook mee op. 

Gaan slapen met het gevoel van 'ojee, als het maar lukt vannacht' is niet fijn, zeker niet als je de nacht ervoor ook al wakker lag, maar gelukkig heb ik na twee uur de kerkklok niet meer gehoord.

Goed weer om te kleuren ook.

Joop verkocht zijn bijenkast, nog niet alles is weg maar het begin is er.

Ik heb wat vlaggetjes opgehangen, de buurvrouw begon er mee, de mijne lagen voor het grijpen in de garage dus toen heb ik haar voorbeeld maar gevolgd. 

Joop weet nog van koniginnedagen (die heetten toen nog zo) dat ze voor het eerst gingen zwemmen. Ik herinner me veel koude optochten met versierde fietsen achter de muziek aan, maar ook de bordesscenes van Juliana op paleis Soestdijk, dat waren nog eens tijden. En daarna het dorp in naar het verkleedde voetbal kijken of iets anders onzinnigs waar vooral ook drank was.

Ria Maandag 26 April 2021 at 7:09 pm | | Standaard | Vijf reacties

De k van koud en kleuren

Een bijzondere lucht gisteren, die ik toch nog wel even wil laten zien.

Ik weet niet wat het was en hoe het heet, want het zal ook vast een naam hebben, apart was het zeker.

Weer eens een slapeloze nacht gehad, geen idee waar het door kwam, misschien nu wel door mijn afgeknipte knotje. Vandaag mis ik het, ook omdat je je na zo'n nacht niet optimaal voelt en ook omdat het steenkoud is buiten en zodoende geen zin heb om te wandelen.

Het was gewoon een k-dag, dat heb je soms.

Ria Zondag 25 April 2021 at 7:23 pm | | Standaard | Zes reacties

Metamorfose

Na al die wind van de afgelopen tijd was ik er wel een beetje klaar mee. Al die plukken die steeds voor mijn ogen waaiden, natuurlijk net als ik een foto wilde maken, of als er iets anders spannends te gebeuren stond....

De elastiekjes en alle andere haarfrutsels kunnen weer in de la! Heerlijk!

Natuurlijk geknipt door de enige echte die wijselijk haar mond hield en niet liep te zeuren of het knotje er nu eindelijk af mocht.

Ria Zaterdag 24 April 2021 at 7:13 pm | | Standaard | Negen reacties

Gevlogen vogels

Op mijn prikarm kon ik niet goed liggen, maar desondanks heerijk gslapen en zodoende vroeg en fit weer op. 

Gelijk maar de lakens in de was want het zou een mooie zonnige dag worden en na de thee aan de wandel, de vogeltjes hadden een hoop drukte, vooral het winterkoninkje en op het moment dat ik even een filmpje wilde maken voor het geluid was hij gevlogen. De echte foto's zijn mooier maar dit is ook weleens leuk.

De mus wilde wel even poseren, een huismus denk ik zomaar, er zijn zoveel verschillende, maar zo kom ik dus terug als ik er niet meer ben, want een huismus zal ik altijd blijven.

En een lijster... in het ochtenzonnetje... toch? 

Dit is wel een gele kwikstaart.

Ik kwam dus met een goed gevuld fototoestel weer thuis, daar ben ik altijd erg blij mee, maar eerst moest de was aan de lijn en zo zijn er altijd wat dingen die eerst moeten 

Daarna een tijdje met de vogels aan de gang, pas dan zie ik of ze scherp zijn of niet, nou en dan ben je zomaar een uur verder als het niet langer is.

Toen de wekelijkse boodschappen, dat was nodig. Even langs Mir voor een pauzepraatje en eenmaal weer thuis kwam Joop ook weer terug van zijn fietsrondje. Na de thee, Joop zit dan binnen en ik buiten, wandelde ik nog een rondje door de polder. Een drukke dag zodoende, maar dat vind ik de leukste!

Lekker genoten van het mooie weer, ook al blijft het wat aan de frisse kant.

Onderweg maakte ik nog wat foto's..... wat zou het zijn vroeg ik me af, hij blijft wel erg stil zitten....

Ria Vrijdag 23 April 2021 at 6:54 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Geprikt en gestreept

Keurig op tijd waren we op de priklokatie vanmorgen, veel mensen komen samen dat mag, wel of niet allebei om te prikken. Alles ging vlotjes en een half uur later stonden we weer buiten, er was in het kwartier dat je even moet wachten of je wel of niet in elkaar zakt niets vreemds gebeurd gelukkig.

En de rest van de dag ook niet gelukkig, alhoewel hij nog niet om is natuurlijk.

Na het prikken gewoon een ochtendrondje en vanmiddag nog een rondje, al kreeg ik toen wel een beetje een aanval van moeheid, dat ik dacht ik moet maar niet teveel meer doen.

De lucht was blauw en het was koud, dat blijft maar duren, vandaag mijn jasje nog eens gepast, het begint toch al te wennen gelukkig, maar ja daar is het zeker nog te koud voor.

 

De vliegtuigstrepen nemen ook weer toe.

Ria Donderdag 22 April 2021 at 6:32 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Voorbereiding

Steeds meer kleuren kleuren landschap, het verschil is met de dag zichtbaar. Deze vind ik ook altijd prachtig, het lijken bloemen maar het is jong blad, blijna wit. Populieren denk ik. Als het waait zijn ze aan de ene kant wit en aan de andere groen.

Vanmorgen maakten we samen de puzzel af waar Joop mee bezig was, een berglandschap, een hele moeilijke en een heel andere als welke hij anders altijd maakt, gekregen van het bazinnetje van Paule, zij wist er al helemaal geen raad mee, maar de foto is er nu en hij zit alweer in de doos.

Vanmiddag een flink rondje van 8km er stond een stevige bries nog steeds uit het noorden, maar er was zon.

 En nu ben ik me zo langzamerhand geestelijk aan het voorbereiden op DE PRIK, 8.20u in Zierikzee, dat is voor ons best vroeg. Ik wil graag dat Joop meegaat want ik ben bang dat ik een allergische reactie krijg, dat kan, dat vragen ze niet voor niets in het formulier, dus ik ben voorbereid.

Ria Woensdag 21 April 2021 at 7:05 pm | | Standaard | Acht reacties

Kleurrijk

Vanmorgen eerst op de fiets om vis op Brouwershaven, dat is weer eens iets anders dan een wandelrondje. Joop moest begin van de middag bij de kaakchirurg zijn voor een nieuwe implantaat op de plek waar de vorige niet gepakt had. Nu bleek er op die plek een ontstekingsweefsel te zitten zodat het nog niet door kon gaan, maar ja, wel een snee en verdoofd en al aan de antibiotica uit voorzorg. Het is wat. Weer maar drie maanden wachten.

Toen we weer terug waren ben ik lekker met zaadjes, potten en aarde gaan sjouwen en daar de hele verdere middag mee bezig geweest. Gemengd bloemenzaad in potten in de zon aan de zijkant van het huis en oostindische kers wil ik eens porberen of dat lukt aan de voorkant. 

Verder maak ik geen drukte met eenjarig spul, vorig jaar stond het best vol dus er moet niet al teveel meer bij en doe ik het met wat ik nog heb een paar dingen ga ik nog verpotten. 

Het was heerlijk om buiten bezig te zijn, niet gewandeld maar wel de hele middag gelopen, alleen een beetje anders dan anders.

De tekening verliep niet vlotjes, wel twee weken over gedaan geloof ik, soms gaat het gewoon niet zo soepel. Vrolijk is hij best. Als de zaadjes in mijn potten ook zo worden vind ik het prachtig!

Ria Dinsdag 20 April 2021 at 5:03 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Keigoed

Deze zag ik gisteren ook, de 'ster van bethlehem' , maar ook heet het vogelmelk en dat vind ik eigenlijk veel leuker (Ornithogalem volgens de P.)

Er waren gisteren ook rotganzen, tenminste dat denk ik dat het zijn, maar mij moet je vooral niet geloven hoor. De foto is niet scherp een bloem met deze kwaliteit komt niet door de keuring, maar deze hingen helemaal onderin in de foto in een hoekje, ik vind het de moeite waard. Uiterste zoomstand en dan meebewegen dat is lastig.

Zo blauw was het vandaag totaal niet. Wel gewandeld, vanmiddag met Paule, het schema van deze week is iets veranderd.

De gans van gisteren was vandaag aan het zwemmen, geen jong en geen ei te bekennen, dat ei was vast een kei.

Vandaag werd onze kleinzoon negentien. Toen ik begon met bloggen kon hij net lopen las ik ergens.

Sorry 

Deze kreeg ik vanavond van Sil, ik wacht nog op toestemming om hem te plaatsen, maar ik waag het er maar op.

Ze aten met z'n allen spareribs, wonen vlak bij elkaar en eten vaak samen. Ze zien er relaxed en gelukkig uit, ik ben een trotse oma.

Levi rijdt in juni af vertelde hij, de wachtlijst is lang. Zijn leven lang spaart hij al voor een auto, brommers en scooters hoefde hij niet, ik ben toch wel benieuwd wat het nu wordt.

Ria Maandag 19 April 2021 at 6:58 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gijs is geen patrijs

Nog steeds erg fris maar ik trok er lekker op uit vandaag.

Het ochtendrondje om te beginnen was erg gezellig, nieuwe vriendjes gemaakt en bekenden die graag iets wilden snoepen.

Vanmiddag een grotere ronde, achter de dijk liep je uit de noordenwind, dus liep ik zoveel mogelijk achter de dijk. Daarvan hebben we er wel een paar.

Veel foto's gemaakt, maar ik hou me nu maar bij de nijlgans die zo parmantig op het nest zat. Vanuit de verte dacht ik eerst dat het een roofvogel was, zo statig zat hij erbij. Maar nadat ik een paar foto's gemaakt had en die wat beter bekeek zag ik pas dat het een gans was, tja, ik ben ook geen kenner hè. 

En eenmaal thuis zag ik pas het jong, of het ei, of allebei.

Ria Zondag 18 April 2021 at 7:14 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Natuurlijk

Het wordt al met al toch wel steeds lenteachtiger, dat komt meer doordat alles begint te bloeien dan door de temperatuur.

En zeker met wind mee is het heerlijk wandelen. Dat deed ik dus en vanmiddag vooral maakte ik veel foto's, ik concentreerde me eens op de vogels.

er was een aalscholver, die alleen maar rond zat te kijken

een reiger met een pas doorgeslikt kikker in haar keel denk ik

leuke eendjes....

maar ze deden niets. Als ik de vogel foto's bij Jan bekijk beginnen ze daar gelijk een dansje op te voeren of te paren als het dansje al gedaan is, bij mij zitten ze alleen maar...

Ik hoorde wel een leeuwerik en ik zag hem ook, hij ging op het land zitten, zo'n land dat nog grijs is, net als de vogel ongeveer en dan maak je op goed geluk een foto van de plek waar hij ongeveer moet zitten

en dan zit hij precies in het midden, dit is de oriiginele foto

Volgens mij een leeuwerik.

Ria Zaterdag 17 April 2021 at 6:34 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zu ruhig

De prednison maakte korte metten met de jicht van Joop, na twee pilletjes is het weg, de andere drie bewaard hij in zijn koffer die al klaar staat, nog nooit was hij daar zo vroeg mee. Het is nog niet eens zeker of het wel lukt dit jaar naar Nepal, al zijn de vooruitzichten best goed natuurlijk. De planning is begin juni, dat duurt nog even.

Het was weer wel een vermoeiende nacht, maar toch wel een tijdje geslapen. Ik had een drukke dag vandaag.. Twee wasjes die lekker in de wind droogden, het huis gestofzuigd en gedweild. Huishoudelijke werkzaamheden, dat moet af en toe en ik wandelde met Paule en daarna deed ik nog een paar boodschappen op Scharendijke.

Het is heel raar om nu bij de PLUS te komen terwijl het parkeerterrein bijna leeg is, zeker op vrijdagmiddag. Anders wemelt het om deze tijd van de Duitsers. Ik vind het wel lekker, maar het is niet zoals het hoort natuurlijk. Ik hoop zo dat binnenkort alles weer wat losser mag, vooral de terassen open 

Geen foto's gemaakt deze is van gisteren, het was nog net zo koud.

Ria Vrijdag 16 April 2021 at 7:19 pm | | Standaard | Vijf reacties

Voorjaar in de polder

Eén zwaluw maakt nog geen zomer blijkt maar weer, ik zag ze vorige week al en sindsdien is het alleen maar koud. Misschien brengen de kwikstaartjes beter weer mee want die heb ik nog niet gezien.

Ondanks dat het zo koud was wel lekker buiten geweest, er was weinig wind en ik zei het al vaker, dat scheelt een hoop en ik vind het nu eenmaal leuk om rond te kijken wat ze aan het zaaien zijn. 

Ik ontdekte alweer een grote lap vlas en daar tegenover werd nu knolselderij geplant. Daar gaat straks weer een grote lap plastic overheen. Geen gezicht en het duurt erg lang met die knollen, laat in de zomer of nog later herfst worden ze pas gerooid. Selderij vind ik niet zo leuk.

In dat tentje zitten een paar mannetjes al die plantjes in de grond te duwen.

Dit is Lillo, waar ik de blauwborst zag eergisteren en vanmiddag keek ik weer even, nergens te bekennen natuurlijk, ik weet niet eens meer waar het precies was.

Joop heeft sinds dinsdagochtend een pijnlijke wreef, we dachten van het fietsen, het leek op jicht, maar dat op je wreef? Gisteravond was het dik en rood en vanmiddag ging hij even naar de dokter want ook gevaccineerd zondag, tja je weet het niet (wij zijn ook geen dokter)..... hij kreeg een paar prednison tabletten en daarmee moet het met een dag of drie weg zijn, het kon zeker niet van de vaccinatie zijn en waarschijnlijk toch jicht.

Zo zijn er ook mensen die na de vaccinatie trombose of iets anders krijgen...

Ria Donderdag 15 April 2021 at 6:58 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Jarige zus

Het plan was om vanmorgen op verjaarsvisite bij Janny te gaan, ze werd tenslotte tachtig en ja dan ben je vroeg wakker en vroeg op en ook lekker vroeg bij haar op de koffie. Onderweg hadden we ranonkels gekocht, we zijn niet meer zo van de cadeautjes en een bloemetje is altijd leuk.

Zo hadden we toch een fijne lange morgen met z'n allen, jongste inwonende zoon was er en later kwam er nog een dochter met aanhang, Janny heeft vier kinderen en een grote kamer. Helemaal corona proof. 

Zo was ik alweer op tijd thuis voor een rondje met Paule. Het wijntje was behoorlijk ingedaald dus dat moest ik er even uitlopen en Joop fietste naar Zierikzee want die was vanmorgen de poot van zijn bril verloren, tenminste het schroefje was losgegaan, dat hadden we nog gevonden en geprobeerd vast te draaien, maar brilleschroefjes zijn erg klein.....

Om te wandelen was het heerlijk, een beetje rekening gehouden met de wind want die was erg koud, maar toch bijna nog 10km in de benen.

En nu denk ik dat ik het niet laat ga maken. Ik ben dan nog wel geen tachtig, maar zo'n dag is best vermoeiend hoor.

Ria Woensdag 14 April 2021 at 6:25 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Blauw met witte stip

Wat een fijne zonnige dag! Ik begon na het ochtendrondje met het verpotten van mijn asperage plant, dat was nog een heel karwei want om te beginnen zitten die dingen helemaal vergroeid met de pot. Natuurlijk is het allemaal gelukt en had ik vier mooie stekken voor Mir, die wilde ze graag. De mijne kan nu ook weer een tijdje vooruit.

Even weggebracht naar de kapsalon en even naar de winkel, ik had alleen brood nodig dus daar liep ik op af, maar bij de kassa werd ik er wel op gewezen dat ik geen karretje had, zelf had ik er niet eens aan gedacht. Mensen worden alsmaar makkelijker, karretjes worden niet meer schoongemaakt, handen niet ontsmet, ikzelf betrap me er ook steeds vaker op. We worden te makkelijk met z'n allen.

Vanmiddag keek ik eens bij de tulpen die beginnen te bloeien, alleen de paarse zijn al goed open, maar het begin is er.

Bij Lillo zat er een vogel in het riet, hij bleef zitten, ik zoomde in en maakte een foto, ik zag niet wat het was, nu ben ik daar toch niet goed in maar eenmaal thuis bij het bekijken ervan zag ik de witte vlek. 

Mooi hè. Een blauwborst, nog nooit gezien en veel groter dan een roodborst.

Joop heeft geen last van de vaccinatie gehad alleen een wat stijve bovenarm.

Ria Dinsdag 13 April 2021 at 6:40 pm | | Standaard | Zeven reacties

Een jaar later

Vandaag een jaar geleden overleed Didi en dat valt na een jaar nog steeds niet mee, dus ja, daar was ik mee bezig vandaag, dat zit dan in je hoofd en je bent er verdrietig door en het is koud en rotweer, niet dat dat er iets mee te maken heeft, maar dat is ook niet leuk en beïnvloedt ook je humeur.

Door de kou en vanmorgen regende het zelfs had ik ook geen zin naar buiten gaan, maar vanmiddag deed ik wel een wandelingetje in de zon en zoveel mogelijk met windje mee en ik keek bij de meerkoetjes met de camera in de aanslag wan ze zijn altijd zo snel weg, ik wist natuurlijk al dat er minstens één kuiken was.

 Het waren er inmiddels vier en nog vier eieren, dat wordt een drukte van jewelste in dat nest. 

Ik wilde ook niet te lang blijven staan want die beestjes worden daar erg onrustig van natuurlijk. 

Zulke dingen gaan makkelijker als je geen hond bij je hebt, dat realiseer ik me ook, maar Didi was zo'n schatje en ik denk nog elke dag aan haar.

Read More

Ria Maandag 12 April 2021 at 6:28 pm | | Standaard | Acht reacties

Prikken en piepen

Joop heeft de eerste prik te pakken en zo te zien is hij er erg blij meer. Wij krijgen Pfizer. Eerst was ik van plan mee te gaan om te zien of ik ook geprikt kon worden, maar mijn afspraak staat voor over 11 dagen en dat is ook al snel. Anders krijg je weer gedoe met afspraken afzeggen, ik vond het de moeite niet waard en ging ondertussen een stukje wandelen.

Best koud vandaag maar een beetje op de wind gelet zodat ik niet al teveel tegenwind had, dat lukte aardig.

Bij het broedende meerkoetje keek ik eerst eens voorzichtig over de rand en ja hoor ze zat er nog en maakte eigenlijk ook geen aanstalten om weg te vluchten. 

Ik ging wat dichterbij en keek eens beter...

En kijk toch eens, ik vind het elk jaar weer zo prachtig, breeduit over het spul, maar eentje piepte er onderuit, of misschien was er nog maar eentje dat kon ik zo niet zien natuurlijk. Ik ben maar weer snel verder gelopen.

Ria Zondag 11 April 2021 at 6:33 pm | | Standaard | Zeven reacties

Post

Gisteren kreeg ik een brief van Betsy met daarin een paar kaarten van werk van haarzelf en haar man.

Ik vond ze zo leuk dat ik besloot ze in te lijsten, ook omdat ik perfect passende lijstjes had. Vergeten een foto vooraf te maken van de kaarten, dus het weerspiegelt een beetje, maar bij de link staan genoeg andere foto's.

Betsy schildert zelf niet meer omdat ze erg slecht ziet en zoals ze zelf zegt 'als je slecht ziet gaat alles langzamer' dus ze zal er waarschijnlijk ook geen tijd meer voor hebben. Jaap schildert nog elke dag op zijn inmiddels 94 jarige leeftijd. 

Vierennegentig zijn en elke dag nog lekker kleuren, dat wil ik ook wel. Er komt dan inmiddels wel iemand om het huishouden te doen en het eten wordt ook thuisgebracht. Wandelen kan ik nog goed, wel iets minder ver natuurlijk en Joop doet nog dagelijks een rondje op zijn driewieler.

Ik denk dat het haar veel moeite heeft gekost deze kaart te schrijven.

Ria Zaterdag 10 April 2021 at 6:24 pm | | Standaard | Zeven reacties

Stand van gaten

Joop trok er vanmorgen eerst op uit op de fiets om een houtboor van 3,4mm te scoren, dat soort spul hadden we pas allemaal opgeruimd want wanneer gebruik je nu nog een boor van die maat, nou nu dus en volgende keer hebben we er gewoon weer een. De kastjes hangen laat de mussen maar komen, ze zijn hier toch al kind aan huis om te badderen.

Joop belde nog wel met vivara.nl want hij had een set van drie besteld net als op de foto, maar nee je moet dan nog wel aangeven waar het gat moet, er was één huisje ook beschadigd, dus al met al tot nu toe geen overweldigend succes.

Ik wil niemand jaloers maken hoor maar het was alweer heerlijk weer. De temperatuur blijft een beetje achter maar de wind was in elk geval gaan liggen. Vanmiddag weer een rondje met het hondje.

Verder druk met was en huis geweest, maar er strubbelt iets, een rib of zo, ik weet het niet, ik tilde iets op en toen knapte of verschoof er iets, een paar dagen voelde ik al iets nadat ik de potten voor de nachtvorst binnen had gezet. Hopelijk is het morgen weer over.

Inspectie van het vlas, het komt al op, maar dat kunnen ze toch ook gewoon uit de verte zien, ik zag het ook.

Ria Vrijdag 09 April 2021 at 7:14 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Links, rechts en in het midden

Nog erg koud vandaag maar gelukkig veel minder wind en toen vanmiddag het zonnetje erbij kwam voelde je het zomaar aangenamer worden.

Het was helder en er waren mooie wolken.

Bloeiende bomen overal, al zijn er ook alweer veel uitgebloeid of kapot gewaaid.

Aan de een nog geen bloesempje te bekenen terwijl de ander ineens losbarst.

Pruimen!

Eerst maar genieten van de bloesem, dan komen daarna de pruimen vanzelf wel weer.

Vanmiddag kwamen de vogelhuisjes, we hebben alleen nu een probleem want bij elk huisje zit het gat aan dezelfde rechterbuitenkant en we wilden ze eiigenlijk net als op de foto, maar ja we proberen het nu maar zelf op te lossen. Gat dicht en een nieuw gat erin. 

Ria Donderdag 08 April 2021 at 6:37 pm | | Standaard | Vier reacties

Drie keer linksaf

Even wat warmer weer en de bomen zitten weer vol witte bloemen, elk jaar weer prachtig.

Vanmorgen geen rondje het was me echt te koud en te winderig, daarom vanmiddag wat verder, ik moet toch aan mijn kilometers komen en inmiddels was er af en toe wat zon, wel nog erg koud.

Eerst maar een flink stuk tegen de wind in dan had ik dat vast maar gehad.

Deze fietser betrapte me er op dat ik een meerkoet van zijn nest jaagde, waar bemoeit hij zich mee, er mag ook niks meer.

De eigenaar van de Smisse is ook al op zijn vingers getikt vanwege het organiseren van een wandelingetje door het dorp. Afgelopen zondag was het weer, zelfs de krant plaatste een stukjezo leuk vond iedereen het. Gaat de gemeente alles weer verpesten, laten ze bordjes weg gaan halen bij de graven.

 

Inmiddels had ik zijwind en liep schuil achter de dijk dat scheelt een hoop wind.

Ik passeerde het monument op de Schenkeldijk, er hing een krans aan elk monument.

 5 april 1945 werd de B24-M |10-FO 44-50747 met Amerikaanse bemanning neergehaald boven Brouwershaven. Het moment van de crash werd vastgesteld op 8.40uur.

Weer de bocht om en toen had ik windje mee. 

Hier vond ik nog een meerkoetje en die bleef lekker zitten, het nest was ook iets verder van de weg en meer tussen het riet.

Nog een keer de bocht om en ik was weer bijna thuis.

Ruim 7km in anderhalf uur, Joop had intussen alweer een kopje koffie op.

Het was een fijne wandeling zo zonder hondje, wat ik anders altijd op woensdag doe, maar het waaide te hard vond zijn bazinnetje en ik weet ook dat hij het echt niet leuk vindt in de storm. Vrijdag beter.

Ria Woensdag 07 April 2021 at 6:39 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Tussen de buien

Is het niet vanwege corona of andere ongemakken, binnenzitten zullen we, nu weer vanwege sneeuw en hagelbuien. Wel vroeg op want Joop had een afspraak bij de kaakchirurg. Het vorige keer geplaatste implantaat was niet aangeslagen dus dat moet opnieuw, ondertussen ben je maanden verder en voordat er weer een kies staat bijna een jaar, dat moet toch sneller kunnen zou je denken. Deze afspraak was nog maar om te kijken of het alweer kon....nu weer een afspraak voor het plaatsen.

Daarna reden we naar Scharendijke, Joop naar de kapper en ik ondertussen naar de winkel, ik zie toch steeds vaker mensen zonder monkapjes waardoor ik ook de neiging krijg het maar niet op te zetten, zeker als het niet druk is vind ik het zo'n onzin. Maar goed we wachten nog even op de prik, ik kijk er naar uit (not).

Tussendoor zitten kleuren, maar na het avondeten kreeg ik toch aandrang even de frisse lucht in te gaan voor een klein rondje, volgens de radar zou het even moeten kunnen tussen de buien door, ik waagde de sprong.

Tot halfverwege de drie kilometer ging het goed en intussen had ik meewind, niets aan de hand een heerlijk avondrondje.

Ria Dinsdag 06 April 2021 at 7:19 pm | | Standaard | Vijf reacties

Pasen2

Vanuit de verte dacht ik steeds dat het vogelhuisjes waren, maar vanmorgen zoomde ik eens wat in en zag dat het vlinderkastjes zijn. Erg leuk zo aan die paaltjes.

Wij bestelden vanmorgen een paar nestkastjes gewoon voor de huismus, ze waren ook nog niet op voorraad dus de mussen moeten nog even geduld hebben, maar met het weer van vandaag is dat geen probleem denk ik. Geen weer om een nest te bouwen. Wel een leuke site trouwens.

Vanmorgen een klein wandelingetje en dat was het dan wel. Verder lekker zitten kleuren.

Vanwege de hagelbuien en toch weer voospelde vorst weer maar even een paar planten in de garage gezet.

Ria Maandag 05 April 2021 at 5:32 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Pasen1

Al eerder had ik het over de begraafplaats en dat er heel veel graven geruimd gaan worden en omdat het toegezegd was keek ik vanmorgen nog eens of de bordjes al weg waren....

Dat waren ze niet dus ik nam nog eens contact op met de nicht van Joop en sprak ook een ander er over aan en er komt dinsdag een artikel in de krant, ik las tenminste een premium artikel.

Een paar dorpsgenoten plaatsen zaterdagavond over de zevenhonderd waxinelichtjes bij de graven waarvan de stenen verwijderd gaan worden, de graven blijven wel intact maar ja wat heb je daar nu aan als nabestaande en wat als je samen een graf hebt gekocht en jij moet er nog naast, die zijn er ook, met bordjes...

Ik begrijp er helemaal niets van.

foto pzc.

 

Ria Zondag 04 April 2021 at 7:09 pm | | Standaard | Drie reacties

Natuurlijk

De eerste judaspenning moet toch even vermeld worden natuurlijk, op Scharendijke had ik er altijd heel veel.

Lekker veel gewandeld vandaag. Er was in elk geval zon en veel wind en het was erg koud, maar om te wandelen best lekker. Vanmorgen een ochtendrondje en vanmiddag liep ik op het gemak nog even naar Brouwershaven om een paar boodschappen. In de Spar is het eigenlijk nooit drukker dan een man of drie, dus afstand houden is eenvoudig en voordat ik terug liep kocht ik een lekker softijsje. Voor thuis zat er ook nog een appelflap in mijn rugzakje.

Heel veel bloemen aan de zonkant van de dijk, zo leuk dat het allemaal weer tevoorschijn komt.

Op deze foto keek iets me aan en toen ik wat beter keek zag ik dit.

Jong, pas uit het ei, of verdroogd... maar dan zit je niet op zo'n vers bloemetje lijkt me.

Het waterhoentje heeft weer op dezelfde plaats als elk jaar een nest gemaakt, of opgeknapt en zit al volop op haar eitjes, niet toen ik te dichtbij kwam natuurlijk.

Ik heb inmiddels ook mijn vaccinatie data binnen, 22 april mag ik om de eerste, de tweede op 27 mei,  in Zierikzee.

Ria Zaterdag 03 April 2021 at 6:40 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Goede vrijdag

Wij deden vandaag eens iets anders dan anders :)

Verder alles goed hoor.

Ria Vrijdag 02 April 2021 at 4:58 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Onbestemd

Om de één of andere reden een vreemde onbestemde dag vandaag.

Na de warmte van gisteren trok ik nog net mijn nieuwe jasje niet aan vanmorgen, wel sandalen en alleen een bodywarmer, veel te koud bij de noordenwind die er stond.

Daarna ben ik maar een beetje gaan poetsen, plantjes verzorgen en nog even naar de groentenboer met de auto want de fiets trok totaal niet!

Mijn bestelde pakje kwam niet opdagen en duiven krijgen zo langzamerhand hele lange staarten, bah!

Verder zijn er nu 3 besmettingen op 2.5km afstand, dat is de hele winter nog niet geweest, we hadden er steeds maar 1, hooguit een paar keer 2.

Ria Donderdag 01 April 2021 at 6:45 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,