Gezellig


Ik kan het niet laten.
Het was erg gezellig vanavond, ik heb ook nog iets gewonnen, maar eigenlijk weet ik niet waarmee.
Het was ook zo warm daar......(crazy) hoe leg ik het uit....
We hebben op de terugweg op een bankje gezeten waar ik iedere dag langs loop en waar nooit iemand op zit. Mir heeft in een putje gepiest en Martin tegen de kerk, het komt echt nooit meer goed met ons......

Update: Dit heb ik gewonnen....(een pocho van Heineken)


Ria Zondag 31 Juli 2005 at 6:20 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Druk

 
klik

Naast vissen in de vijver, wandelen en honingpotjes vullen, heb ik het op het ogenblik ook erg druk met een nieuw spelletje. Tussen de bedrijven door "even" een spelletje doen....grrrrrrrr

Morgen braderie in het dorp, Ruud en Ulrike komen een nachtje langs op doorreis naar hun vakantieadres en morgenavond bbq bij Ina, ik denk niet dat er tijd is om te loggen.
Fijn weekend allemaal!

Ria Zaterdag 30 Juli 2005 at 6:19 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Heet honing en hondelekkers


Ook hier bloedje heet natuurlijk en het nodige ongedierte in de lucht, het was niet echt prettig om buiten bezig te zijn, dus ik heb potjes gevuld en etiketten geplakt. De eerste potjes staan alweer buiten, inclusief collectebus, ik heb er netjes in het rood "bedankt!" op geschilderd. De potjes zijn op, dus er moeten eerst weer nieuwe aangeschaft worden voordat ik verder kan.
Vanmiddag nog even samen met Simba naar het snoepwinkeltje gelopen, we waren er al eerder langsgekomen vandaag, maar toen was het gesloten vanwege de middagpauze. Ze wist precies wat we gingen doen, het was één run rechtvooruit, zonder te snuffelen. Een heerlijk bullepees gescoord, die ze zelf naar huis mocht dragen, dat is erg vermoeiend blijkbaar. Ze heeft hem ook niet in één keer opgegeten. Belle, die begin van de avond nog even langskwam, mocht er zelfs ook nog een stukje van eten, de rest heeft ze daarna zelf opgepeuzeld.
Ik ga zo nog maar eens onder de koude douche staan.

Ria Vrijdag 29 Juli 2005 at 6:11 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

LoesjeGeweldig!

Ria Donderdag 28 Juli 2005 at 6:09 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Uit eten

Eind van de middag zijn we samen naar het dorp gelopen en zijn lekker op het terras gaan zitten bij Salud. Af en toe spikkelde het een beetje, maar we zaten onder het zonnescherm, lekker droog en koud was het sowieso niet. Het was druk in het dorp, mensen liepen af en aan met boodschappen, de supermarkt is wat langer open tegenwoordig, dus we konden leuk mensen kijken. Wat auto's betreft hoefden we ons alleen te concentreren op links, het is éénrichtingsverkeer daar, anders blijf je met je hoofd heen en weer gaan natuurlijk. We hebben daar ook lekker een hapje gegeten, Joop een biefstukje en ik van die inktvisrolletjes, lekker waren ze, het was al een tijd geleden dat ik die eens gegeten had, patatje, salade en doperwtjes erbij, eenvoudig, goed en niet duur.
Naast ons kwam een stel meiden te zitten, ze zaten op camping "Strand en Duin" zeiden ze, dat moest natuurlijk "Duin en Strand" zijn. Eenmaal aan de soep vroegen ze of ik een fotootje van ze wilde maken met hun wegwerpcameraatje, dat heb ik gedaan, maar even later ook nog maar een paar met die van mij en gelijk een email adres gevraagd. Ik heb ze net verstuurd en die van dat roze meisje vond ik zo leuk dat ze hier een plaatsje krijgt. Wel gelijk per email toestemming gevraagd natuurlijk, weghalen kan altijd nog.

Ria Woensdag 27 Juli 2005 at 6:06 pm | | Standaard | Geen reacties

Dieneke Klompe

 

 Een paradijsje tussen Zonnemaire en Brouwershaven.

In 2003 heb ik er ook al eens een serie foto's gemaakt. 
Rond die tijd stond er ook eens een stukje van haar in de krant.
Vanmiddag moest Joop er weer even zijn, omdat daar ook een paar bijenkasten staan. Ik heb weer een heleboel foto's gemaakt, jammer alleen dat het niet zo zonnig was. Het is er schitterend, ondanks dat het er nu een beetje rommeltje is, omdat ze aan het bouwen zijn. Jammer ook dat ze er zelf niet was, want ze vertelt altijd honderd uit, maar ik heb wel weer even genoten van al het moois dat er groeit en bloeit.

Ria Woensdag 27 Juli 2005 at 6:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Slingeren

Vandaag hebben we de eerste kast geslingerd, het was ineens nodig want de bijen waren de ramen al helemaal aan het uitbouwen, ze hebben goed hun best gedaan. Ik heb zelfs meegeholpen met het overhangen van de ramen, met lange broek, lange mouwen, kap op en handschoenen aan, ik vond het best wel eng, maar het is goed gegaan, ik ben niet gebeten.
Voor degenen die het nog niet weten, de volle raten worden in een rekje gehangen en dan moeten eerst alle verzegelingen er met een soort vorkje vanaf gepulkt worden, aan allebei de zijden. (Heel lekker is het af en toe zo'n prop met van die zegeltjes in je mond te stoppen en dan de honing eruit te kauwen.)
Daarna gaan ze in de slinger, daar kunnen zes kleine of drie grote ramen in.
Dan even draaien en hopla......de honing komt er vanonder uit en gaat eerst door twee zeven, voordat het in de emmer terecht komt. Daarin staat het nu te wachten om in de potjes gedaan te worden. Dus de vaste klantjes kunnen binnenkort weer verse honing verwachten.


Ria Dinsdag 26 Juli 2005 at 5:58 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zo!

Nu ben ik echt niet meer jarig hoor, iedereen is geweest. Vanavond van Ina en Martin nog een lekker smeerseltje en schoonmaakspul voor mijn gezcht gehad en nu weer op naar de volgende.

Wat een drollen hè in die draaimolen, ze vingen vaak het gratis kaartje, tenminste één van hun, voor de ander moest dan wel weer een kaartje gekocht worden natuurlijk 
(Ik vraag met toch af waarom foto's met kindertjes op het strand zoveel vaker bekeken worden dan de andere)

Ria Dinsdag 26 Juli 2005 at 5:55 pm | | Standaard | Geen reacties

Lekker opgefrist

Het heeft heerlijk geplensd vanmiddag en wat ruikt het dan lekker daarna hè. Vanavond nog even een avondwandelingetje gemaakt, alles zag er weer prachtig fris uit, al die verschillende kleuren groen.
Ik was alleen te laat met het buitenzetten van mijn plant, net toen hij buitenstond werd het droog. Ik heb hem nu maar laten staan, want zo te zien komen er nog meer buien aan.
Vanmiddag ook de zaadjes rondgestrooid die ik de laatste tijd verzameld heb, ik ben benieuwd wat ervan opkomt, het blijft spannend zodoende en natuurlijk weet ik van de helft niet meer wat het is.

Update: Ik heb net nog eens een beetje beter naar die bruinige boom gekeken, die is gewoon dood

Ria Maandag 25 Juli 2005 at 5:54 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Dochters

Ik was vanavond ook even bij het "feestgebeuren" op het strand om mijn autootje op te halen. Het was er koud en je kon elkaar bijna (eigenlijk helemaal niet) verstaan en het enige dat dan leuk is, is dansen....... ik heb me netjes ingehouden, mijn drankje opgedronken en snel weer huiswaards.
Nog geen uur later is Sil alweer thuis en je wilt niet weten welk een burengerucht dat geeft, dus ben ik ook nog maar even over de schutting geklommen. Het was even gezellig aan de bar daar, maar de dames wilden toch nog "even" het dorp in. Nog even nagekletst met Mark en zijn moeder en nu zit ik hier weer, een beetje onhandig te typen, want ook al genoeg wijntjes op. 
Ook DOCHTERS heb je vaak genoeg nog wat mee te stellen, ook al zijn ze al wat ouder en echt, ik vertel hier lang niet alles hoor.


Ria Zondag 24 Juli 2005 at 5:52 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Vakantiekiekjes

Silvia is een nachtje over om het Beach Boom gebeuren in te luiden, ze kan toch maar geen afscheid nemen van het feestgebeuren hier, af en toe moet ze het weer even meemaken. Ze had de vakantiekiekjes meegenomen, dus dat was wel weer even heel herkenbaar, de camping, het strand en de omgeving van CHM. Ik heb de kinderen nu al een week of zes niet gezien en het lijkt of ze centimeters gegroeid zijn. Leuke foto's! Bij Flickr staat de rest, tenminste degene die ik gescanned heb.


Ria Zaterdag 23 Juli 2005 at 5:47 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Alles op

"Er is NIETS meer in huis" zei Joop vanmiddag en dan bedoelt hij vooral dat er geen KOEKJES meer zijn. Even later kom ik bij de Senseo, die staat aan en klaar voor een kopje koffie, nieuwe pad erin, kopje eronder, dus ik zeg "Joop, hoef je geen koffie meer?" Zijn antwoord: "Er is NIETS in huis, dan hoef ik ook geen koffie". "ALLES is op, er is zelfs geen BELEG (boterhamworst) alleen maar kaas".

"Ga je nog grasmaaien vandaag" 
"Denk jij dat het grasmaaiweer is"
"Ja hoor, het is droog, dus grasmaaiweer" 
"Ruim jij dan even de poep op"
"Nee, ik ben bezig en poepruimen hoort bij grasmaaien" 

"Wanneer gooi je dat vieze ding nou eens weg" 
"Wat voor vies ding"
"Dat kapotte kussen onder het kleed van Simba, ze ligt er nooit op" (ze ligt er altijd lekker op te slapen)
"Als ik thuiskom 's nachts ligt ze er ook altijd naast" (ze gaat 's avonds slapen en ligt 's morgens nog net zo.

Het gras is gemaaid.
Binnenkort een mooi nieuw hondekussen kopen voor de oude botjes van Simba 

En morgen maar eens BOODSCHAPPEN doen.

MANNEN!


Ria Vrijdag 22 Juli 2005 at 5:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Beach BoomLATEST NEWS! 
On Saturday 23-07-2005 beachboom will join the danceparade Middelburg. For more info click here! There will be a special guest on the beacboom party. More information will be available soon... 

Let the music guide your senses!


FF spammen voor Beach Boom.
Morgen gaan ze weer naar de Dance Parade in Middelburg om de boel te promoten. Ik ben er nog nooit geweest, maar vorig jaar stond Sil op die kar te dansen, misschien dat ze morgen weer komt, alleen niet om te dansen, daar waren genoeg gegadigden voor.

Voor een indruk, hier het filmpje van vorig jaar

Ria Vrijdag 22 Juli 2005 at 5:43 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Boeren en boerinnen

 

De boeren zijn hier en daar al volop aan het maaien en met het kille weer van vandaag daarbij krijg ik dan alweer een beetje nazomer gevoel. Natuurlijk is het nog volop zomer, toch?
Vanavond krootjes met speklapjes gegeten. De aardappels nog één keer geschrapt, ook nieuwe aardappels worden weer oud. Vroeger maakten we van het vet dat overbleef van het bakken van de speklappen stroopvet, want dat stolde mooi wit en hard, een flinke scheut Zeeuwse Boerin erdoor, even roeren en lekker op je boterham smeren. Tegenwoordig is dat wat je overhoudt dun en bruinig, ongeschikt om stroopvet van te maken.

Update: Is het trouwens normaal dat je na twee uur al rood plast na het eten van krootjes, bij mij wel blijkbaar en ik moet ook altijd weer aan Olga denken.....


Ria Donderdag 21 Juli 2005 at 5:41 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Rommel

Het is de komende woensdagen, ik denk tot eind augustus, rommelmarkt bij camping Kloet in Zierikzee, je moet wel € 1.50 entree betalen, maar dan zie je ook een hoop rommel. Je snapt toch niet waar het allemaal steeds maar weer vandaan komt. 
Joke riep me vanmorgen op MSN of ik zin had om mee te gaan, tuurlijk had ik dat en we hebben er een paar uurtjes lekker rondgeslenterd. Ik had eerst al een rondje met Simba gedaan en die had geen zin meer om daar rond te lopen, ze ging onder ieder kraampje liggen, dus die heb ik maar weer snel naar de auto gebracht.
Ik heb een oude collectebus op de kop getikt voor bij het honingkraam, van het oude doosje waaide het dekseltje altijd open, niet echt handig. Joke heeft een paar hele mooie oude kruiken gekocht.
We hebben heerlijk een patatje gegeten, daar moest je wel een tijd voor in de rij staan, maar daarna smaakte het dubbel zo lekker natuurlijk.


Ria Woensdag 20 Juli 2005 at 5:40 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Goh...Weer wat nieuws ontdekt!
Ik kijk wel eens naar mijn dagelijkse teller, maar dit is nieuw voor mij.
Ik sta bij de categorie entertainment algemeen en hoewel er natuurlijk talloze klikjes van mezelf zijn sta ik toch zomaar op nr 175. Leuk!!!

Update: 'k vraag me nu toch ineens af waarom ik niet bij de weblogs sta

Ria Woensdag 20 Juli 2005 at 5:38 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Begrafenis

Vanmiddag was de begrafenis van oom Han. Er was eerst een kerkdienst, daar zijn we niet heen geweest. We komen nooit in de kerk, dus ik zag er nu ook geen reden toe, er was ook niemand die ik bij zou kunnen staan, want dan is het weer iets anders natuurlijk. We zijn aangesloten achter de begrafenisauto. Ik heb mijn zus en zwager geen hand gegeven, de boosheid zat er nog goed in.
Nadat de kist een plaatsje naast die van tante Nel had gekregen terug naar het dorpshuis en hoewel ik eigenlijk eerst ook niet van plan was daar naar binnen te gaan, hebben we dat toch maar gedaan. Onderweg daarheen was het gesprek met mijn zus en zwager al wat op dreef gekomen en Joop vond het ook beter even naar binnen te gaan. Vieze koffie met cake en geen sigaretje, waar je juist op zo'n moment dan behoefte aan hebt natuurlijk. De tante van Joop was er ook en ook zij was niet blij met de gang van zaken, we hebben het er uitgebreid over gehad en er is toegegeven dat er een grove fout is gemaakt.
Het is goed zoals het vanmiddag gegaan is.
We hebben weer gezoend bij het gedag zeggen en ik ben lekker naar huis gelopen, Simba had in de auto gewacht. Mijn zakdoekjes waren op, dus ik had van tevoren wat wc papier in mijn tasje gepropt, je weet tenslotte maar nooit bij zulke gelegenheden, ik heb het niet nodig gehad, het is gebleven bij een paar vochtige ogen en een beet op mijn lip.


Ria Dinsdag 19 Juli 2005 at 5:36 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Slingertijd

 

Onze vorige honingslinger hadden we in bruikleen, die staat inmiddels in het Ecoscope in Renesse, waar sinds 2 juli ook een Bijenpaviljoen is. Wij zaten zodoende zonder en omdat het bijna weer slingertijd is hebben we vandaag een nieuwe aangeschaft. De laatste honing is verkocht, dus het is tijd voor nieuwe voorraad. Nog even wachten tot de Luzerne wordt gemaaid , daar hebben we een paar grote velden van in de buurt, daar wordt veel honing gehaald. Een paar dagen druk met slingeren, afromen, potjes vullen, etiketjes plakken en ze kunnen weer in het kraam.


Ria Maandag 18 Juli 2005 at 5:35 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

DrankmisbruikIk bedacht ongeveer een uurtje geleden, dat ik als afsluiting van het leuke weekend wel een glaasje van het Zeeuwse babbelaar drankje kon nemen, ik had er tenslotte nog niets van geproefd.
Ik weet niet wat er gebeurde, maar toen ik het uit de kast pakte, glipte het uit mijn handen...... en als drank op de grond ligt is het ineens niet meer lekker maar ontzettend smerig, gadver, al die zoete derrie...
Ik ben dus net even druk aan het dweilen geweest en morgen bij daglicht zal ik nog eens beter onder het kastje kijken, want ik denk dat het daar ook nog wel een beetje plakt.
Als troost heb ik mijzelf nu op een glaasje Tia Maria getrakteerd, proost!


Ria Maandag 18 Juli 2005 at 12:31 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Nog steeds jarig

 

Van Joke en Wim vandaag zo'n leuke brillenstandaard gehad, er passen zelfs twee brillen op. Ik ben er erg blij mee, want ze slingeren altijd overal en dat is nu niet meer nodig natuurlijk.
Het was weer erg gezellig. Elly en Cor kwamen ook nog langs, we hebben lekker buiten gezeten en wat gegeten en gedronken. Het was weer als vanouds.

Maar ja, aan alles komt een eind, iedereen weer huiswaards, Joop weer in de limo en ik achter mijn pceetje. Ik denk ook dat ik vanavond maar eens vroeg mijn bed in duik. Morgen weer "gewoon" maandag.


Ria Zondag 17 Juli 2005 at 12:30 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Feestje

Tuurlijk ben ik nog ff geweest!
Het was supergezellig en we hebben gedanst enzo.....


Ria Zondag 17 Juli 2005 at 12:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Zomer

Gelijk uit bed de tuin in stappen met een kopje koffie en de krant.
Lekker buiten wonen, de warme zon op je blote lijf.
Niet teveel denken, maar vooral doen.

Ik heb vandaag de bollen die ik van Dorenda kreeg in de grond gestopt, benieuwd wat eruit komt.
Verder ben ik nog steeds alg aan het vissen, ook zeer rustgevend moet ik zeggen, achteraf is vissen nog niet zo'n stomme bezigheid als het lijkt, ik ben er uren zoet mee.

Vanmiddag Ed en Emily op verjaardagsbezoek gehad, ze hadden maar één hondje bij zich waar Simba het erg goed mee kon vinden, leuk om te zien hoe ze samen speelden, maar dat moet dan wel rond de tafel en vlak voor je voeten gebeuren natuurlijk, het heeft een paar glaasjes wijn en wat bier gekost, ook honden weten van drankmisbruik, op hun manier dan.

Joop zit weer op de limousine. De buren hebben hun jaarlijkse barbeque feestje en af en toe ga ik even buiten staan om naar hun uitbundige gelach te luisteren en daar moet ik dan weer van glimlachen. Ik weet dat ik er terecht kan, maar ik weet ook dat ik dat niet moet doen.

Update:
Vorig jaar werden ze zo wakker

Ria Zaterdag 16 Juli 2005 at 12:22 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Post

Vroeger kwam zoiets gewoon op het juiste adres aan.
Bij het zoeken naar een foto van oom Han kwam ik weer van alles tegen natuurlijk, zo ook een stapeltje brieven. Mijn moeder schreef trouw naar haar ouders en broer die toen nog thuis woonde.

En ik was het niet van plan, maar mijn god, wat ben ik boos, hoe kan het toch in hemelsnaam gebeuren, dat je gewoon niet wordt gebeld, dat er (op de achtergrond) tegen je gezegd wordt dat je ook nog wel "een fotootje uit mag zoeken", foto's heb ik genoeg, brieven en vooral herrinneringen...


Ria Zaterdag 16 Juli 2005 at 12:20 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Oom Han overleden

 

Gisteravond om een uur of elf is Oom Han overleden.
Vanmiddag rond een uur of één kregen we het te horen, een tante en tevens oude buurvrouw van hem belde ons of het waar was wat ze gehoord had. Wij wisten nog van niets, dus zijn zelf maar gaan bellen.Het was er nog niet van gekomen zei mijn zus, tegen Joop, ze hadden het druk met adressen zoeken en de notaris bellen en de kerk inlichten.....
Vanavond kreeg ik haar zelf even aan de lijn, omdat ze Joop zijn tweede naam moest weten. Het gaat dus allemaal weer een beetje vreemd.

Oom Han heeft een hersenbloeding gehad en is op weg naar het ziekenhuis overleden.
Hij was 82 jaar en de jongere broer van mijn moeder.
Hier een gezinsfoto, opa en omoe Prince, rechts mijn moeder en het kleine ventje is oom Han.
Rust zacht ome Han en doe de groetjes aan je zus...

Ria Vrijdag 15 Juli 2005 at 12:15 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

BedanktAllemaal heel hartelijk bedankt voor de felicitaties!
Mijn dag zag er uit als andere dagen, gelukkig was het heerlijk weer, dus ik heb voor het grootste gedeelte van de dag weer gevist. Vanmorgen een paar extra dingen ingeslagen voor het geval dat, maar het geval deed zich niet voor. Alleen Elly en Cor zijn gezellig even langs geweest. Miriam kwam vanmorgen al aandragen met een mooie pot vetplanten, Sil zit nog in Frankrijk en heeft gebeld vanavond en dat was het. Elly had schattige wierookjes voor me gekocht en een flesje lekkers, dat we waarschijnlijk samen soldaat zullen maken.
Die virtuele felicitaties, geven een dag als deze dan net dat extra tintje, nogmaals bedankt allemaal.


Ria Donderdag 14 Juli 2005 at 12:14 pm | | Standaard | Geen reacties

JarigZomer 1955 staat er bij de foto, ik denk dat die foto's aan het begin van het schooljaar genomen werden, dus ik was net acht.
Morgen 14-7 ben ik jarig, achtenvijftig alweer!
Mijn cadeautje heb ik al lang in huis en al veel plezier van gehad.


Ria Woensdag 13 Juli 2005 at 12:12 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Dagje vissen

Gisteren hadden we het er op het strand nog over wat een domme bezigheid het eigenlijk is, vandaag heb ik het heel de dag gedaan. En strek, en plons, en trek, haal omhoog, en flats! En later de puntjes op de i met het bamboestokje. Bij het Groene Kikkertje vertelden ze ook dat de groene derrie dood alg is en de enige mogelijkheid om het weg te krijgen is het eraf te vissen en dan natuurlijk proberen de kwaliteit van het water te verbeteren, misschien is het kalkgebrek, maar volgens Joop, die nog een test dingetje had te liggen is het goed, die denkt maar dat alles vanzelf weer goedkomt. Vanmiddag heb ik ook maar eens bijgevuld met leidingwater, daar zit tenslotte ook een hoop kalk in. Het ziet er nu in ieder geval weer een stuk beter uit, voor zolang het duurt, voorlopig zal ik af en toe nog wel moeten vissen, een beetje bijhouden nu maar.


Ria Woensdag 13 Juli 2005 at 11:57 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Bezoek vervolg

Het muntvlindertje kennen we nu wel, maar wat voor bloemetje het is zijn we nog niet uit.
Er zijn hele velden van en sommige boeren zaaien het ook alleen maar langs de kant er komen een soort boontjes aan met zaad, wie het weet mag het zeggen. (Herik, weet ik inmiddels 1-11-2011)

We hebben een heerlijke wandeling gemaakt vandaag, het was er ook superweer voor, niet te warm, dus Simba hield het ook nog wel uit. Eerst een struk langs het strand, de zussen wilden ver, dus dat hield in dat we de volgende overgang pas de polder ingingen, zo leuk te lopen met mensen die ook de bloemetjes allemaal leuk vinden, alleen daar geniet ik dan al van.
In Ellemeet kwamen we langs het huis dat ik dacht dat van Ria Mus was, maar er stonden ineens weer heel andere namen, gelukkig kwamen we toen een mevrouw tegen waar ik ook wel eens een praatje mee maak en gelijk maar gevraagd of zij ze ook kende en jawel hoor, die wonen daar, zei ze, mooi niet dus want dat was dat verkeerde huis, nu ja, we komen er ooit nog weleens achter en Ria (Mus) als je nu gewoon je email adres invult kunnen we ff een mailtje sturen, toch?

Daarna zijn we nog naar het Groene Kikkertje geweest. Ook daar was het genieten in drievoud, heerlijk! En zoveel moois, het is er prachtig. Thuisgekomen nog even een borrel en daarna gingen de zussen weer richting huis, Joop had zich al helemaal op de spareribs verheugd dus daar was geen ontkomen meer aan, het was ff gezellig in de Surf Inn.
Echt meiden, volgende keer moeten jullie mee hoor!


Ria Dinsdag 12 Juli 2005 at 11:50 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bezoek


klik

Met een Friese tongval en een licht Amsterdams accent, heel gezellig dat ze er zijn.
Het was om een uur of vier wisseling van de wacht, Iris en Pascal vertrokken net toen Emmy en Dorenda arriveerden. We kennen elkaar via Nobody's. Emmy was hier al eerder, maar haar zus had ik nog nooit ontmoet. We hebben wat gedronken en eenPizzaatje gegeten en nog wat gedronken en gekletst en voor dat je het weet is het laat.
Ik heb weer plantjes gekregen en bloembollen, waarvan ik de namen nu even niet meer weet, maar dat komt vast morgen weer boven met eventueel een fotootje.


Ria Dinsdag 12 Juli 2005 at 11:48 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Oorbellen

 

Ik draag ze al jaren en elke avond gaan ze allemaal uit, anders kan ik niet slapen, dan prikken ze in mijn hoofd. In de periode dat ik steeds maar gaatjes bij liet prikken zei ik eens uit een geintje tegen Joop dat ik daar later allemaal diamanten in wilde. Hij heeft dat goed in zijn oren geknoopt en af en toe kreeg ik er een paar, vooral in de periode dat hij veel in Antwerpen zat, dan ging hij naar de Jodenbuurt, zocht een paar steentjes uit en liet die zetten. De groene zijn smaragdjes en dan heb ik ook nog robijntjes.
Het is ook het enige dat ik aan sieraden draag eigenlijk op een paar ringen na.
Tegenwoordig ook niet eens meer iedere dag, nergens voor nodig als ik in de tuin rommel of wandel.


Ria Maandag 11 Juli 2005 at 11:47 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Zien en begrijpen

Joop zegt; "Ik vind jou wel leuk"
't Ventje zegt: "Nou dat zullen we nog weleens zien" en steekt zijn tong uit...
Mama zegt: "Doe nou ff aardig tegen ome Joop"
De meneer op de achtergrond wijst op "vreemde ontwikkelingen aan de horizon"
Terwijl de meneer met de handen in de zakken : "dat nog allemaal nog wel eens moet zien".

De fotografe denkt een leuk plaatje te schieten maar, het leven is vaak niet dat wat het lijkt, praten kan je met iedereen, maar elkaar begrijpen ...........


Ria Zondag 10 Juli 2005 at 11:45 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Familie of niet

Els is al lang geen familie meer, toch blijft zij voor mij mijn schoonzusje van het eerste uur.(jij was toen nog klein Ina) Vanmiddag zag ik haar na lange tijd weer eens, al twintig jaar gescheiden van Ed, maar vanmiddag wel op het verjaarspartijtje van hun dochter bij Ed, die daar logeert tijdens haar vakantie, ze woont in Curacao, dus dat is niet naast de deur. 
Het was zodoende een gezellig familiegebeuren, want het weerzien met Els verraste ook Ruud en Ulrike. Nichtjes die ik misschien één keer ontmoet heb en een donkergekleurd neefje, die ik nog nooit gezien had, want ook Miranda is alweer gescheiden en heeft een kindje van een Antilliaan, hoe die verhouding verder is weet ik niet goed, maar dat kan ook niet in een paar uurtjes. Ik begreep dat ze niet samen wonen. 't Lijkt wel een roddelrubriek maar zo bedoel ik het natuurlijk niet hè. Ik doe dit ook voor de verdere familie... en het dorp enzo...
Zij waren er ook, de broer van de jarige. Vorige week is Yari één jaar geworden en het was eigenlijk de bedoeling dat hij vandaag zijn eerste stapjes zou zetten, maar het is er bij één gebleven, omdat we zo aandrongen.

Nou dat was het zo'n beetje voor vandaag, de dag is om voor je het weet, we zijn met de Spit naar Putte geweest en ik heb op de terugweg een wijntje gedronken, leuk! Dat doe ik anders nooit hoor, maar dat flesje lag er al in sinds koninginnedag, toen ik dacht dat ik het nodig zou hebben, vanavond opengemaakt en onderweg lekker zitten nippen.
Proost Els.

Ria Zaterdag 09 Juli 2005 at 11:42 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Uitbreiding winkelbestand Scharendijke


klik

Sinds vorige week is Scharendijke weer een winkel rijker, een heuse DRANKwinkel.
Het Geschenkenwinkeltje is overgenomen door de eigenaren van de PLUS en opgesplitst in een gedeelte geschenken en een gedeelte drank.
Ik heb er vanmiddag maar eens een fotootje van gemaakt.
Voor bier en wijn moeten we nog steeds in de supermarkt zijn, want daarvoor moet de winkel dan blijkbaar weer een bepaalde oppervlakte hebben, maar het is natuurlijk wel een verrijking voor het dorp.
Leuke winkeljuffrouw ook, ze stond eerst in de supermarkt en ik weet nu even niet hoe ze heet, maar dat komt vanzelf, wie helpt!

Update:
Door het commentaar van Lievebeest bekeek ik de foto nog eens iets beter, het is toch niet te geloven.... Zeeuwse babbelaar likeur!
Raken we dat mens dan nooit kwijt. En nee mijn autootje rijdt er niet op.

Ria Vrijdag 08 Juli 2005 at 11:39 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Klapstoeltje

 

Voor als er even iemand bij me komt zitten heb ik hier een klapstoeltje te staan.
Zo langzamerhand heeft dat stoeltje al veel meegemaakt.
Ze heeft al geschud van het lachen, getrild van woede, ze hoort stil de verhalen aan en staat stevig op haar poten als degene die op haar zit een wijntje drinkt.
Als ik alleen ben staat ze ingeklapt in een hoekje.

Vanavond was het weer zo ver en werd ze boos uitgeklapt.
Het is ook nogal wat. 
Het ziet er naar uit dat ze heel de zomer blijven ofzo.
Overdag wel de hort op, maar zo gauw zoonlief thuiskomt van zijn werk, zijn ze aanwezig, zijn aandacht vragend. Ik begin het zo langzamerhand onbeschoft te vinden, dat mag ik niet zeggen natuurlijk, maar ik doe het lekker toch.

Eén raad voor Mir, ga niet vluchten, dan hebben ze je waar ze je hebben willen.
Wees daar, waar je zijn wilt.

p.s. Ook de ouders van Mark mogen reageren natuurlijk!

Ria Donderdag 07 Juli 2005 at 11:38 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Dag bloemen

 

Een tijdje geleden had ik het erover hoe saai "mijn" weggetje geworden was, met die stomme boompjes. Gelukkig waren er intussen toch een heleboel bloemen tussen gekomen, zie fotootje links, dat ik een paar weken geleden maakte, inmiddels was het nog veel mooier geworden en het rook ook zo lekker daar. 
Deze stond daar ook tussen. Zijn ze verdomme vanmiddag alles om aan het maaien!!! Omdat de boompjes het niet goed zouden doen!!! Net of die bloemen daar wat aan kunnen doen!!!!
Die stokjes hebben gewoon teveel te verduren gehad met al die wind in het voorjaar, ze waren toen al helemaal schots en scheef gewaaid, nooit iemand gezien die ze weer een beetje recht zette en de grond weer een beetje vaster aandrukte, zodat de wortels weer beter grip hadden.
Een beetje de bloemen de schuld geven!
Maar ja, het kwaad is geschied, ze liggen inmiddels allemaal plat.

Ria Donderdag 07 Juli 2005 at 11:36 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Metamorfose Ina


Ina was vandaag een dagje op bezoek en had een afspraak met Miriam.
Ze heeft jaren een eigen kapperszaak gehad in Haarlem, dus laat niet iedereen zomaar aan haar haar knippen natuurlijk. 
Er is rigoreus ingegrepen zoals je kunt zien. Geweldig! Tien jaar jonger en haar krullen komen nu ook weer tot zijn recht. Ik was vergeten een foto te maken voor Mir begon, maar gelukkig had ik er nog eentje van twee weken geleden, zodat het verschil goed zichtbaar is.
Ik ben ook gelijk meegeweest voor een verf- en knipbeurt.
Daarna samen met Ina een wandeling gemaakt en een terrasje gepakt, we zijn zodoende weer lekker bijgekletst.

Nog even dit:
Ina vertelde nog dat ze laatst bij de Cosmo in Leiden was, om de onderste puntjes te laten knippen, maar dat was niet goed bevallen. Zeker omdat ze zelf jaren in het vak heeft gezeten wil ze niet te zeurderig overkomen, maar nergens werd antwoord op gegeven, er werd zelfs niets tegen haar gezegd, nek niet goed uitgespoeld, conditioner in haar ogen gespoten, haren met vingers "gekamd" wat veel pijn deed, kortom ga vooral NIET naar de Cosmo in Leiden. Zo! Dat zal ze leren!


Ria Woensdag 06 Juli 2005 at 11:30 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Beestjes

Het leek vanmiddag wel of er op elke foto die ik maakte een beestje zat, dus ik hou het vandaag maar bij de beestjes, die zijn ook prachtig.
Verder ben ik lekker een beetje aan het poetsen, vanmorgen de diepvries, die toch bijna leeg was, eens ontdooid en schoongemaakt, gelijk ook de vloer eronder en onder de wasmachine geschrobt, ik moet zeggen, het was best nodig. En omdat mijn stofzuiger daar toen toch in de buurt stond, van voor naar achter gestofzuigd i.p.v. van achter naar voor. En dat is raar!
Anders heb ik zo mijn vaste paadje, langs het kastje, onder de tafel, even dat hoekje, nu heb ik het gevoel dat ik de helft niet gehad heb en mijn snoer zat steeds in de weg. Simba bleef ook maar voor me uit vluchten, want ja, anders ga ik de andere kant op, maar nu kwam ik steeds achter haar aan, arm beest, ze heeft het niet op stofzuigers.
Na mijn wandeling nog even boodschapjes gedaan en de koelkast ook nog maar even een sopje voorat alles er weer inging.


Ria Dinsdag 05 Juli 2005 at 11:23 am | | Standaard | Geen reacties

OverstromingDe vijver is buiten zijn oevers getreden.
Vanaf vanacht een uur of drie is het constant aan het plenzen, er zit wel een overloop, maar het is allemaal een beetje teveel van het goede geloof ik. Voor de rest houden we het aardig droog, al was ik wel bang dat de riolering het niet meer zou bolwerken, maar verder dan een blubberig laagje in het bad is het gelukkig niet gekomen. 
De vijver ziet er zodoende wel ineens een stuk helderder uit. Gister heb ik er nog een heleboel alg uitgehaald en het bovenste vieze prutlaagje eraf geschept.


Ria Maandag 04 Juli 2005 at 11:22 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Zomer 1965Mijn badpak was knalturquoise met zwarte bloemen en de draagbare radio rood.
Veertig jaar geleden en eigenlijk geen steek veranderd hè, alleen de buitenkant een beetje.

Ria Maandag 04 Juli 2005 at 11:21 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Raar geval

Ik ben een rare.
Soms reageer ik ergens en achteraf denk ik dan, dat had ik niet moeten doen, of anders, of helemaal niet, kortom, ik heb soms mijn twijfels over mezelf.
Soms mail ik mensen en die zullen dan ook wel weer denken "mens hou je bek" of "waar bemoei je je mee". ('t Lijkt weer wel een "soms"verhaal)

Wat ik maar wil zeggen:
Dit plantje lijkt een orchidee, maar is het niet!
Misschien willie zich ook wel mooier voordoen dan ie is......net als ik....

Update: 
Ik heb gezocht en overlegd en het is een Moerasandoorn en hij is prachtig!

Ria Zondag 03 Juli 2005 at 11:20 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Aanzoek


Onder het mossels eten kwam er een vliegtuigje over, wel een keer of vijf rondjes draaiend boven de Klaverstraat, het was duidelijk voor iemand die daar woont, lief hè, zoooo romantisch, ik heb gezwaaid en geroepen "ja, ik wil" maar het was duidelijk niet voor mij bestemd, ik heet ook geen Helen hè ;-)

Ria Zaterdag 02 Juli 2005 at 11:15 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Mossels

Eindelijk, ze zijn er weer, de enige echte Zeeuwse mosselen.
Tenminste dat neem ik maar aan, dat ze hier vandaan komen.
Ze smaakten heerlijk! Gezellig even bijgekletst onder het mossels eten bij Elly en Cor en nu zit Joop weer op de taxi het seizoen breekt weer aan, dus het worden drukke (nacht) tijden.


Ria Zaterdag 02 Juli 2005 at 11:10 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

CHM MontalivetJaren hebben we er onze vakanties gevierd.
Joop zat toen nog in het onderwijs, dus we gingen voor een week of vier vijf, we huurden daar dan een caravan. De foto is van 1985, de eerste keer geloof ik, de meiden zullen een jaar of vijftien zestien geweest zijn. Ze kregen ieder een plunjezak, nog een restant van Joop zijn diensttijd, die mochten ze vullen, vol was vol. Tentje voor bij de caravan, zodat we ieder onze eigen afdeling hadden.
Op de foto één van de weinige stops die we maakten onderweg, meestal om te tanken en te plassen en gaan weer maar, tot de duizend kilometer erop zat, pas dan begon de vakantie echt.
Vreselijk vond ik die ritten altijd.
De meiden hadden er altijd een leuke tijd, dat blijkt, want Silvia vertrekt vanavond met Cor en de kinderen ook weer richting "Monta", benieuwd hoe het er tegenwoordig uitziet, voor twee weken vakantie.
Ik wens ze een goede reis, een fijne tijd en vooral weer heelhuids terug.


Ria Vrijdag 01 Juli 2005 at 10:38 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,