Nieuw blogjaar

GELUKKIG NIEUWJAAR!

voor mijn trouwe lezers en wie er verder nog komt neuzen.

een nieuw jaar een nieuw begin, ik heb er zin in!

We gaan er weer wat van maken!

Ria Zondag 31 December 2023 at 7:03 pm | | Standaard | Vijf reacties

Taart en toeters

Nou dan hier ook nog maar even, ik maakte toch geen andere foto's vandaag en zoiets vind ik altijd zo leuk om te doen. We zijn natuurlijk ook helemaal niets veranderd in die 57 jaar...

Het was wel ongeveer hetzelfde weer, mooi trouwweer en ook mooi wandelweer, want dat deed ik vandaag. En ook nog een paar boodschappen en nu is het wachten op de lichtjestoer.

Eerst dacht ik ik film er maar een paar, maar ja, dan ben je toch bezig, 75 min de eerste paar die er niet op staan.

Ria Zaterdag 30 December 2023 at 6:44 pm | | Standaard | Eén reactie

Romantiek

 De laatste van dit jaar denk ik zomaar. Een beetje romantische vind ik zelf en dat deed me aan The Scene denken met The Lau.

Langzaamaan leven we naar het hoogtepunt van de jaarwisseling, wat zal ik blij zijn als het weer voorbij is.

Morgen/vandaag de 30ste onze 57ste trouwdag, alweer tijd voor gebak.

Ria Vrijdag 29 December 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Vier reacties

Gebak

Nog maar een foto van het nieuwe stel, al van oktober, ze kunnen leuk klussen samen.

Broodje opgehaald in Zierikzee en even over de markt gelopen, ik nam twee gebakjes mee om het te vieren. Er valt elke dag wel iets te vieren zeggen ze, maar elke dag gebak is niet leuk, het moet wel een beetje speciaal blijven.

Net als mijn tekeningen in de kerk. Het waait te hard en steeds regen en ik heb geen zin, maar na nieuwjaar haal ik ze weg. Misschien komende zomer nog eens, als de kerk steeds open is, dan is het leuker voor meer mensen.

Ria Donderdag 28 December 2023 at 7:12 pm | | Standaard | Twee reacties

Toen

Vandaag/morgen de 28ste wordt ze 54, ik zocht er maar eens wat gegevens bij zoals het weer, het was vooral erg koud. Het vroor en dat is niet handig met was van twee katoenen luiers dragende kinderen.

Gelukkig hadden we zo'n super AEG turnamat, wie had hem niet, want die centrifugeerde tenminste goed. De was hingen we in het trapgat geloof ik, of aan het rekje bij de kachel, dat weet ik niet meer. Ik weet ook niet eens meer welke kachel we hadden, want mijn ouders hadden altijd kolen gestookt en dat deden wij in elk geval niet meer. Het zal een gaskachel zijn geweest, met van die pijpjes die gingen gloeien. 

En zo liep ik dan toen door de polders van Zonnemaire, met mijn Koelstra Combi, het bakje kon je er zo afpakken en in de NSU zetten die we toen hadden. Als ik ging wandelen zette ik Miriam aan het voeteneind zodat Silvia tussen haar beentjes paste en weer wat later konden ze samen in het bakje zitten, al kon je er ook wel een wandelwagen van maken. Mantelpakjes heb ik nooit gedragen.

Zelf vind ik het altijd erg leuk die beelden van toen, zoals het nooit meer zal zijn voor niemand.

Ria Woensdag 27 December 2023 at 7:48 pm | | Standaard | Negen reacties

Onderweg naar...

Het was droog, we konden naar buiten en Mir fietste heen en weer voor een kopje thee en hoewel het er beter uitzag dan gisteren vond ik het toch kouder.

Vanmiddag zwom er een aalscholver en er was een witte reiger, het ijsvogeltje zag ik niet, een paar dagen geleden wel twee keer, dus het is er nog wel. Ook was er eentje die op de terugweg een stukje mee vloog met Mir. Altijd zo leuk als je er eentje ziet.

Het is nat en dat blijft het nog wel even.

Oja een lekkere gevulde vissoep van de visboer van de markt in Zierikzee en stokbrood met kaasjes.

Morgen weer gewoon woensdag. Op naar de oliebollen.

Ria Dinsdag 26 December 2023 at 6:54 pm | | Standaard | Twee reacties

Natje en droogje

Het leek droog vanmorgen, dat was het niet, maar het was lekker! En vanmiddag was en bleef het droog, ook lekker! Aan de andere kant van de dijk was het licht, dus wijzigde ik mijn route en liep die kant op. Ik geloof niet dat het veel uitmaakte want ook daar werd het grijs, maar het bleef wel droog.

De Top 2000 staat aan, gezellig! Joop bleef binnen want die had het gister toch wel erg koud gekregen. Hij speelt weer Soduko en nog steeds Candy Crush, maar daar kan hij af en toe niet verder omdat de spelletjes op zijn. Puzzelen is uit!

Vanavond aten we een varkenshaasje met witlof en appelmoes en het restje ijs van zondag toe, het was lekker, ik had natuurlijk goed mijn best gedaan. Tussendoor eten we chocolaatjes bij de koffie en de thee want die moeten ook op natuurlijk.

En buiten bloeit de Helleborus!

Ria Maandag 25 December 2023 at 6:26 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Onstuimig

Na een onstuimige nacht, waarin ik er nog uitging om de vlag binnen te halen en de brievenbus vast te plakken, ging ik er vanmorgen toch maar gauw even op uit, het was nog droog en dat was maar goed ook want eer ik thuis was regende het alweer. 

Daarna vertrok Joop ook weer eens voor een rondje met de scootmobiel, wat ook redelijk goed verliep, alleen bij de Heerenkeet zag hij dat de Oosterschelde richting Zierikzee over het fietspad spoelde, dus toen is hij maar afgeslagen richting de polder. Jammer dat hij zoveel handelingen moet doen om foto's te maken, alleen die handschoenen uit is al een heel karwei. Maar goed hij had in elk geval ook weer eens een frisse neus, dus de zuurkool smaakte ons prima.

Alweer een tekening af, ja het is er weer voor. Dat ik ze allemaal plaats wil niet zeggen dat ik ze ook allemaal maar mooi vind hoor, deze is in elk geval contrastrijker en dat is ook wat ik wilde bereiken. Op naar de volgende maar weer, het is er weer voor.

Verder wens ik iedereen vooral gezellige Kerstdagen, het gaat niet om het eten en zeker niet om het drinken, want daardoor wil het nog weleens mis gaan.

Fijne dagen allemaal, ook namens Joop.

Ria Zondag 24 December 2023 at 6:24 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Punten scoren

De puntenslijper die ik altijd had en regelmatig een nieuwe van kocht, gewoon zo eentje met een bakje eraan voor het slijpsel, ging opeens andere punten maken, hele scherpe en dat wil ik juist niet (altijd).

Ik ging eens bij Margo te rade, Margo weet echt alles op het gebied van kleuren enzo, want ik dacht dat ik minstens zo rond de €100 kwijt zou zijn voor zo'n tafelmodel, maar zij adviseerde deze.

Gisteren gelijk maar besteld want daar kan je je geen buil aan vullen natuurlijk en net werd hij al bezorgd, samen met een paar heerlijk warme sokken, anders moest ik bezorgkosten betalen...

Er is een filmpje van en je kunt hem zelfs verstellen qua punt! 

Ik ben een gelukkig mens, met heerlijk warme voeten!

Dankjewel Margo, je bent een schat.

Ria Zaterdag 23 December 2023 at 4:39 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vrijdag

 Een winderige vrijdag. Eerst even naar de kerk vanmorgen, er waren een paar plekken leeg door de verkoop van vorige week en die heb ik even opgevuld voor de Kerst, want dat staat toch leuker. Hopelijk wordt het een volle kerk. Ik ga er niet zitten morgen, de mensen hebben met deze dagen wel wat anders te doen en zo niet dan komen ze me maar even halen.

Daarna een rondje door de polder en verder gekleurd. Winter is wel te doen, maar als het de hele tijd regent en je bijna niet naar buiten kunt is het minder  en nee dat maakt nog niet dat ik naar Spanje of wat voor ver oord dan ook zou willen, het is en blijft Zonnemaire in voor en tegenspoed.

Ria Vrijdag 22 December 2023 at 7:28 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Lichter

Joop belde eens naar het Erasmus om te vragen hoe lang het ongeveer ging duren eer hij aan de beurt was, dat kon wel een maand of vier vijf duren was het antwoord, tenzij er spoed was daarvoor moest hij dan bij de neuroloog in Goes zijn. 

Hij belde omdat hij deze week erg veel pijn heeft. De neurloog belde terug met het advies eerst een second opinium in Goes te doen bij een arts die meer ervaring heeft met dit soort gevallen en hij krijgt zwaardere medicijnen. Morgen bloedprikken en wachten op de afspraak. Naar Goes kan ik ook zelf rijden. 

Pia was kort maar krachtig zo rond de middag op zijn hevigst, net toen ik even naar Zierikzee reed en rond een uur of drie zuchtte ze nog even na. 

De Helleboris bloeit, vorig jaar gekocht en later in de bak gezet, maar er is er nog maar eentje die het goed doet, de ander bloeit wel, maar meer van armoe. Wel mooi hoor, ik kijk er elke ochtend met plezier naar, ik zie ze liever dan kerstballen.

Vandaag was de kortste dag en het maantje groeit alweer, het wordt weer lichter!

Ria Donderdag 21 December 2023 at 5:52 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Ongelukken

Wat een drama's op de weg vandaag, er kwamen wel een stuk of vijf ongelukken voorbij, alleen al in de buurt, met zelfs één dode. Het valt me toch op dat er de laatste tijd heel veel ongelukken gebeuren en er vaak auto's in de sloot terecht komen, maar ook andere rare ongelukken, in heel het land trouwens.

Die dode betrof trouwens een oudere man van 75, je zal het bericht maar weer thuiskrijgen... veel sterkte voor de betrokkenen, mocht iemand het lezen.

Ria Woensdag 20 December 2023 at 7:22 pm | | Standaard | Twee reacties

Vrolijk

Vanmorgen spikkelde het al een beetje maar met mijn gele regenjas aan was een rondje goed te doen, gelukkig maar want de rest van de dag was één grote hoosbui.

De gemalen hadden al flink voorgepompt want er stond nog weinig water in de sloten. Ik weet totaal niet of dat zo is, maar het lijkt me logisch.

Verder veel zitten kleuren, het resultaat staat hier en hij hangt al, want ik vind hem zelf wel vrolijk, dat was dan ook het enige.

Ria Dinsdag 19 December 2023 at 6:16 pm | | Standaard | Drie reacties

Pa

Vorige week zocht ik foto's voor iemand en kwam daarbij foto's van mijn vader tegen die ik eigenlijk vergeten was, ze zaten in het boek van mijn zus. Deze is nog van voor of net na de ramp op de Dreischor.

Hier met al drie strepen op Zonnemaire, nog steeds met fiets ik denk 1957 of zoiets

Wat was hij blij met zijn eerste brommer, een helm was nog niet nodig.

En dit lijkt toch een andere brommer? Ik weet het niet zeker.

Later gingen ze met een busje op dienst, dan kwamen ze af en toe koffie drinken.

Ik heb nogal eens aan moeten horen, je vader dit en je vader dat, vaak ging het dan om bekeuringen die ze gekregen hadden, onterecht natuurlijk, of kwajongens streken, maar hij deed gewoon zijn werk.

Het was een rotdag, koud, zuur, niks an, vandaar dat ik mijn vader er maar bij haal.

Ria Maandag 18 December 2023 at 7:36 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gezinsuitbreiding

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dit is Sil met haar nieuwe vriend Jan Willem. Het is al een tijdje aan, dus het werd een keer tijd dat we eens kennis maakten. Gelijk al meeeten want ze wonen niet naast de deur, dat maakte het voor mij extra spannend natuurlijk. Ik koos voor draadjesvlees, met rode kool en appelmoes en ijs toe en Joop had op de valreep nog een appeltaart gebakken.

Mir kwam ook kennismaken, dus we hadden een soort van vervroegde Kerstmeeting, met eindelijk weer een man erbij, leuk voor Joop ook want er zijn veel raakvlakken. We hebben gezellig zitten kletsen, genoeg te vertellen natuurlijk, zo'n eerste keer. We wensen ze veel geluk samen.

Verder was het een prachtige dag! Heerlijk gewandeld en gewassen ook nog, want ze kwamen pas eind van de middag. Nu even bijkomen van de drukte.

Ria Zondag 17 December 2023 at 9:51 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Tot slot

Machiel en ik kennen elkaar van de 3FM chat waar we in die tijd, zo rond de eeuwwisseling regelmatig zaten (hij verbleef daar als Wezli en ik was Tulpje). Regelmatig betekende dus dagelijks van 's morgens tot 's avonds, alleen een chatbox zonder foto's of andere flauwekul. Een soort Facebook maar dan nog erger omdat het maar een klein clupje was wat daar dagelijks uithing. In 2002 hadden we ook al eens een meeting, daar was hij toen niet bij, maar in 2006 kwam hij een keer naar Scharendijke, want ik had een door hem gemaakt kruikje gewonnen. Hij maakt prachtige beelden, in die tijd begon hij nog maar net.

En vanmiddag dus naar Zonnemaire, heel gezellig en herkenbaar want niets veranderd natuurlijk, geen van beiden ... We gingen samen naar de kerk en bekeken de tekeningen nog eens uitgebreid, maar ik begrijp dat hij eigenlijk thuis de keus al gemaakt had...

Hij nam er twee mee naar Arnhem een mooi slot van mijn expositie.

Na de kerst haal ik de tekeningen weer terug naar huis, wie weet komt er binnenkort eens een andere plek waar ik ze mag hangen en in mei is er weer een Beleef Zonnemaire.

Ria Zaterdag 16 December 2023 at 6:50 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vervroegd

 Zoals het er nu naar uit ziet wordt onze kerst een week vervroegd, heerlijk! Het kan maar achter de rug zijn. Dat hield wel in dat ik nog wat boodschappen moest doen en wat te eten verzinnen, want morgen is het ook weer kerk en dan komt er van bijkomende zaken niet zoveel, ook al is het maar twee uurtjes. Als je wat ouder wordt is één ding op een dag extra te doen genoeg, voor mij tenminste. Daar komt nog bij dat de dagen niets voorstellen.

De tekening is nu af, hij is wat zoet vind ik en ik ben nu ook wel klaar met het gefriemel, dat moet weer eens anders, al weet ik nog niet hoe. Bij mij werkt toch altijd het beste dat ik maar gewoon moet beginnen, wel met het idee van 'niet teveel gefriemel meer' in mijn achterhoofd.

En dit liedje zit nu al weken in heel mijn lijf, dat moet er maar eens uit:

Ria Vrijdag 15 December 2023 at 4:57 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Fietsgenot..

Gisteren werd mijn nieuwe accu geleverd, de kapotte kon niet meer gemaakt worden, het betrof het elektrische gedeelte en daar doen ze bij revisren niks aan dus geen garantie en gelijk maar een nieuwe besteld. Tegenvaller natuurlijk maar ik kan nu wel weer op de fiets naar Zierikzee en al was er wel af en toe een bui, deed ik dat ook en bleef gelukkig droog.

Verder zitten kleuren. Ik dacht dat hij af was maar er moest nog een heleboel gebeuren zag ik toen ik de foto gemaakt had, dat gaat soms zo.

Ria Donderdag 14 December 2023 at 6:43 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Somber

Er viel niet veel te beleven vandaag, het werd ook bijna niet licht. 

Rond een uur of vier deed ik nog een rondje en zag de schapen vanuit de werte, ze werden getraind, of de hond, of allebei... altijd een leuk gezicht.

Verder lekker zitten kleuren.

Nog een week, dan is de korste dag.

Ria Woensdag 13 December 2023 at 5:00 pm | | Standaard | Vijf reacties

Praten en eten

De foto is denk ik van eind jaren vijftig en komt uit het fotoboek van mijn zus, mijn moeder komt om het hoekje gelopen. Ik had mijn eigen fotoalbum er ook al eens op nagekeken maar daar vond ik niet wat ik zocht. 

Een paar weken geleden toen we aanschoven aan de aanschuiftafel bij de Smisse, schoven de mensen die nu in het middelste huis wonen bij ons aan. Erg leuk en gezellig en ze vertelden veel over hun huis en willen graag foto's van vroeger als die nog ergens zijn. Natuurlijk zijn de betengelde wanden weg, maar heel veel is er nog wel. Vloeren, tegels, plafonds, schilderingen, noem het maar op, al het leuke is bewaard, vertelden ze.

Vroeger woonde de dominee daar, ik ben er nooit binnen geweest, dus ik weet ook niet hoe het was.

We waren het bijna vergeten maar gelukkig kwamen we nog op tijd aan op de bijeenkomst van de slechtziendenvereniging in Nieuwerkerk. Een snoepmiddag met thee / koffie met taart, hapjes en een wijntje met  bitterballen. Iemand las een kerstverhaal voor, we deden een spelletje en de middag was om. Wim was er ook weer met zijn vrouw. In januari weer, misschien is er dan weer wel taart.

Ria Dinsdag 12 December 2023 at 5:20 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Opstarten

Nou, de week begon niet al te vrolijk, Joop had pijn aan zijn knieën en weet ik niet waar nog meer dat is niet leuk, maar ja ik kan er ook niets aan doen en zoek dan maar mijn kamertje op, ik kan daar niet zo goed tegen.

Een ochtendrondje in de wind, lekker opgefrist en daarna Mir gezellig even op de thee. 

Heb je een nieuwe jas vroeg ze, naar aanleiding van de foto in de kerk, maar nee die jas is ongeveer tussen de 25 en 30 jaar oud, niet echt een wandeljas wat ik in die tijd ook nog niet veel deed. We reden heen en weer naar  Krimpen en later naar Rotterdam en 's morgens in de auto was hij heerlijk warm en kon ik nog even nadutten. Miriam reed een paar keer in de week mee, zij werkte bij een kapsalon in Capelle en stapte dan ergens op de metro, geen idee meer waar, het was een rare tijd.

Even later was toen ze thuiskwam haar kerstkrans die ze aan de voordeur had gehangen gestolen, belachelijk toch!!

Maarrr....

Vanmiddag ben ik weer eens heerlijk naar Brouwershaven gewandeld, lekker doorgestapt, ik werd er zo blij van, het was droog en de zon liet zich bijna zien en ik was lekker warm toen ik thuis kwam. 

Sjaak zijn schapen deden een beetje raar, de twee van het filmpje hadden elkaar eerst al een kopstoot gegeven, daarom bleef ik nog even staan, rare beesten hoor die schapen, maar misschien zat alleen zijn keutel dwars.

Ria Maandag 11 December 2023 at 6:38 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Afspraakje

Vanmiddag had ik een afspraakje in de kerk, gisteren ging niet door dus spraken we vanmiddag af en ging ik al wat vroeger om het een en ander te verwisselen. De kerk was lekker op temperatuur en ik kon zomaar zonder jas aan de slag.

Het was erg leuk en leerzaam ook om met Jan Braber een rondje langs de tekeningen te doen en te horen hoe hij ze zag en wat hij ervan dacht en vond. 

Verder klom ik ook nog op de zolder om de lampjes en de rest voor kerst naar beneden te halen. De lampjes buten branden al, dat ging nog net na de kerk en voor de regen. Dit jaar is de laurier aan de beurt om als kerstboom dienst te doen, om de beurt, zo worden ze niet jaloers.

Ria Zondag 10 December 2023 at 6:33 pm | | Standaard | Zes reacties

Proost

Het was voor mij weer kerkdienst vandaag en had mezelf daarvoor lekker dik aangekleed, want buiten goot het weer eens pijpenstelen. Twee joggingbroeken, dik t-shirt, warme trui, hele oude maar o zo warme jas en nog een paar dingen. Toch kwam het er niet van dingen te verwisselen daarvoor is het gewoon te koud. Ik keek eens op de thermostaat die staat maar op 8,5 graad, daar wordt het orgel ook niet blij van. 

Gelukkig kwam er gezellig iemand binnenwaaien, ze was al eerder geweest en had er zin in een en die heeft ze nu gekocht. We hebben er even op geproost want zoals altijd neem ik dat mee, voor het geval dat en dat was nu...

klik voor de tekening

Ria Zaterdag 09 December 2023 at 6:50 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Aftakeling

Eind september 2021 stond het huisje van vroeger tijden er nog zo bij, helemaal heel, tenminste de buitenmuren. Een paar weken geleden na de laatste zware storm zag Joop dat het dak was ingestort, geen idee of dat de oorzaak was., maar het wordt er niet beter op zo. Na jaren van leegstand is denk ik het einde in zicht, als het eenmaal is ingstort heb je geloof ik geen sloopvergunning meer nodig, het zal wel met geld en regeltjes te maken hebben.

Niet zo heel koud vandaag, lekker gewandeld en gepoetst en wat tekeningen uitgezocht voor in de kerk om te wisselen, want het wordt wel rotweer, maar ik ga het toch maar weer doen. Warme jas aan, JBL boxje mee,  wat heen en weer lopen met af met toe een huppeltje... daar blijf je jong bij (kuch) en de aftakeling voor...

Ria Vrijdag 08 December 2023 at 6:33 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Goed bericht

Vooral grijs vandaag en heel erg koud. Het was dus geen ramp dat ik niet op de fiets naar de markt kon vanmorgen vanwege de kapotte accu, in tegendeel. Het bestelde brood en vis opgehaald en nog wat dingen bij de Lidl en daarna weer snel naar huis. 

Wel gewoon gewandeld maar dat vind ik iets anders dan boodschappen doen, als je een beetje doorloopt blijf je best warm.

Verder geen nieuws. 'Geen bericht is goed bericht', zei mijn moeder altijd, dus dat denk ik ook altijd maar, al was het ook weleens anders.

Ria Donderdag 07 December 2023 at 7:13 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Als de zon schijnt...

Als de zon schijnt is alles anders. Dat begon vanmorgen al, niet toen ik er nog uit moest want toen had ik nog niet naar buiten gekeken, maar daarna ging ik aan. Zo lekker! Nog voor ik beneden was was de badkamer al schoon, dat hoeft alvast dit jaar niet meer. Wasmachine aan en de polder in daarna, zo heerlijk helder en rustig!

Ik liep nog een stukje op met iemand van de kerk en die vertelde dat de thermostaat van de kerk altijd op tien graden staat vanwege het orgel, daarmee gaat het niet goed als dat te koud wordt, dat is fijn om te weten. Ik riep zondag wel zo hard dat ik het niet meer ging doen, maar ik kwam ook nog een stel tegen die wel wilden komen, dus ja. Dan neem je toch een borrel zei de man van het stel, dus ik zei dat ik elke week met een flesje wijn loop te sjouwen, maar ja als er niemand wil proosten blijft die dicht. Ik ga daar niet in mijn eentje aan de wijn.

Eerst eens informeren of de verwarming 's zondags wel hoger gaat, dan zou ik bv ook zondagsmiddags daar kunnen gaan zitten. (wordt vervolgd)

Vanmiddag een heerlijk rondje richting Noorgouwe om groente en fruit, een rugzak is snel te zwaar ik moet nog een keer terug.

Eenmaal weer thuis was de was zo goed als droog en ook bijna alweer tijd om te gaan koken. Joop oefende bij Fysant. Tussendoor ook nog wat gekleurd, ik probeer eens iets, alvast voor volgend jaar met Beleef Zonnemaire, maar dat blijft nog geheim.

Ria Woensdag 06 December 2023 at 7:02 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen zin

Donker, somber, koud, geen zin om op te staan vanmorgen, mijn zus had er ook al last van en er zullen wel meer mensen zijn die wat langer blijven liggen als je niet per se de deur uit moet.

Natuurlijk kwam het er wel van en kwamen ze vanmiddag op de koffie, zo hadden we toch een gezellig middagje, met altijd weer veel verhalen van toen en nu.

Geen Sint gezien, volgens mij bestaat hij niet... met z'n mijter... ouwe zak... ;-) (Toon Hermans)

Ria Dinsdag 05 December 2023 at 6:28 pm | | Standaard | Zes reacties

Aanschuiven

Vanmorgen eerst naar het ziekenhuis in Goes voor het vaatonderzoek van Joop. Alles ging keurig op schema we waren te vroeg dus even wachten, maar een uurtje later stonden we alweer buiten. Alles wat de doorstroming van het bloed betreft is goed, geen afwijking te vinden. Dat is fijn! Maar ja, hoe nu verder.

De vaatchirurg liet er geen twijfel over mogelijk dat we verder moesten, de neuroloog had de vorige keer al aangekaart dat zij het dan ook niet meer wist en ze ons misschien wel zou doorsturen naar het Erasmus. Dat lijkt er nu toch van te komen.. want wat hij heeft lijkt neuropatie maar is niet aantoonbaar. We wachten de brieven af.

Vanmiddag sloeg ik voor de rest van december alvast een hoop boodschappen in, koffie, thee en potjes HAK (noodvoorraad) waren in de aanbieding. Het is nooit genoeg en je hebt altijd nog wel iets nodig en ik ga nog wel een paar keer, maar rond de kerst wil ik zo min mogelijk in de supermarkt zijn. Al dat flauwekuleten, ik doe er niet aan mee.

Vanavond schoven we aan in de Smisse, heel gezellig en erg lekker weer, die houden we erin komend jaar, of het nu de laatste of de eerste maandag van de maand wordt wachten we af, er moet wel genoeg animo zijn natuurlijk voor twee avonden, dus zegt het voort, de laatste maandag was er al een paar jaar, de eerste was een probeersel en wij schoven ook weer eens aan, maar het is leuker als er veel aangeschoven wordt natuurlijk.

Het wordt tijd dat de Sint weer terugreist naar Spanje zijn baard groeit met de minuut, dan hebben we dat vast maar weer gehad.

Ria Maandag 04 December 2023 at 8:09 pm | | Standaard | Vijf reacties

Trots

Na een heleboel geprakkiseer kwam ik er vanmorgen eindelijk achter wie de gemiste bezoekster van gistermiddag was en ik kon haar ook nog een appje sturen. Zodoende keken we vanmiddag samen in de nog iets verwarmde kerk. Heel gezellig en oprechte bewondering, dat doet je zo goed. Mensen hoeven niets te kopen (wel leuk natuurlijk) maar gewoon samen kijken, wat iemand erin ziet en ervan vindt, dat vind ik zo leuk en dat deed zij.

Zo kan het dus ook, gewoon even een belletje of een berichtje en we gaan samen kijken zonder dat al die anderen in de weg lopen, want het is best mooi hoe ze daar hangen en ik ben best trots.

Verder paste ik weer op Senna, de buurhond. Vanmiddag een stukje lopen en vanavond eten geven en even uitlaten. Het is een brave hond.

Inmiddels valt er een beetje natte derrie, als het gaat vriezen wordt het wel uitkijken, hier wordt alleen op de doorgaande wegen gestrooid.

Ria Zondag 03 December 2023 at 4:25 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Helaas pindakaas

Vanmiddag bracht ik weer een paar uurtjes in de kerk door. Ik had mijn boxje meegenomen zodat er wat muziek was om de stilte te verdrijven, want er kwam weer niemand opdagen. Ja Petra kwam de stoep nog even vegen voor de kerkgangers morgenochtend en om kwart voor vier stapte ik samen met haar naar buiten, zij liep even later nog even terug want ze was haar tas vergeten en laat er dan net nog iemand aan de deur staan, vreselijk vind ik dat dan, maar ja helaas...

Ik denk dat ik het de komende weken maar opgeef, mensen hebben dan toch andere dingen aan hun hoofd en iedereen weet me te vinden. Vanmiddag scheen de zon, ik had ook liever een rondje door de polder gelopen, dat kwam er vanmorgen ook al niet van omdat ik bang was dat het glad was op plekken waar niet gestrooid wordt.

Mijn winkel is altijd open, bel, app of mail als je even langs wilt komen dat is altijd goed!

Ria Zaterdag 02 December 2023 at 7:17 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

December

Vanmorgen eerst mijn fiets maar opgehaald bij de fietsenmaker, dan was dat maar gebeurd. De accu moet opgestuurd worden want die is afgelopen maart gereviseerd, dat was ik even vergeten, het was toen nog niet mijn fiets. Best zwaar trappen op de terugweg zo zonder hulp.

Vanmiddag een rondje door de polder, er was even zon en er waren vreemde schapen zag ik toen ik dichterbij kwam. Het blijken houtlandschapen te zijn, nog nooit van gehoord.

Een nieuwe maand alweer, alles netjes gearchiveerd in de goede mapjes op de goede plekken, het was nog maar pas geleden dat ik oktober deed. Nog even en we hebben weer een blanco jaar.

En kijk, de helleboris begint te bloeien. Vorig jaar gekocht en eenmaal uitgebloeid in de plantenbak gezet, de plant zelf stelt nog niets voor, maar wel knoppen. Morgen ook de vlag maar weer ophangen. Voor lichtjes vind ik het nog te koud.

Ria Vrijdag 01 December 2023 at 6:20 pm | | Standaard | Drie reacties