Vruchtbaar

Ik had een vruchtbare dag vandaag. Het was regenachtig en heb lekker zitten kleuren

De bovenste deed ik gisteravond al.

Deze vanmorgen. Gelukkig was het toen nog droog en kon een ochtendrondje gewoon doorgaan. 

Deze is van vanmiddag. Toen die klaar was kon ik weer een rondje doen. Het waren ook geen buien en het regende niet hard, maar ja dan ga je toch niet zo gauw lopen...

Nou dat was toch een kleurrijk weekend, alledrie A5 daarvan kunnen er acht uit de grote.

Ria Zondag 31 Juli 2022 at 7:00 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bedrukt

Er was wel even zon vanmorgen, maar de rest van de dag toch meest bewolkt.

Na de koffie ruimde ik de tuin verder op, nu waren de planten aan de beurt voor een controlebeurt, dood spul eruit en of ze niet al te droog werden, hier en daar wat knipwerk en je ben weer zo een uur verder. 

Vanmiddag fietste ik naar Scharendijke. Druk onderweg, al zou je dat op de foto niet zeggen. Op zulke wegen wordt je dan vaak de berm in geduwd. Automobilisten willen niet graag de berm in, dus moet jij er maar in met je smalle banden. Hier liggen de betonnen bobbels nog gelijk met het asfalt, meestal liggen ze nog een stukje lager ook. Verder was het heerlijk fietsweer natuurlijk.

Tekening klaar.

Ria Zaterdag 30 Juli 2022 at 7:44 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Vallen en opstaan

De boiler bevalt prima, het zijn twee tanks van 25ltr, maar met één tank kunnen we makkelijk allebei douchen, dus we gebruiken er nog maar één. Die ander kan aangezet worden als het nodig mocht zijn.

De voorbereidingen voor de uitbreiding van de meterkast zijn ook al gemaakt, het is nu wachten op de Delta. En omdat we nu toch bezig zijn gaan we gelijk maar door om ook het koken elektrisch te gaan doen. Het gasgebruik daarvoor is minimaal maar alle beetjes helpen en ooit moet het toch een keer gebeuren. 

Heerlijk weer weer vandaag. Ik waste en droogde, blaasde met de bladblazer want er valt wel erg veel spul uit de wingerd nu en daar kan ik met de bezem niet komen. Twee minuutjes maar hoor de rest deed ik met de bezem. 

Joop viel midden in het dorp met de fiets. Er was zo'n grote gemeenteauto, voor het legen van de glasbakken of zoiets en die moest eigenlijk achter hem blijven, maar hij passeerde toch en er was een stoeprand die Joop niet goed zag want hij had zijn zonnebril op. Hij raakte de stoeprand en viel in het gras. Eerst leek er niets aan de hand, maar nu lijkt er toch iets met zijn ribben te zijn...

Ria Vrijdag 29 Juli 2022 at 8:26 pm | | Standaard | Zes reacties

Giftig

Gisteren plaatste ik een soortgelijk foto op facebook omdat ik het wel apart vond dat de bloemen (jacobskruiskruid) in de dode stammen bloeien.

Nou en dan komen de commentaren hoor, net of ik niet weet dat dat spul giftig is en dat paarden het heus niet eten als het in de wei staat, maar dat het pas gedroogd in het stro gevaarlijk wordt omdat ze het niet ruiken.

Wat kan ik daar nou aan doen? Ik heb geen paard, ik vind het prachtige gele bloemetjes en zo in die stam nog prachtiger.

Er is zoveel giftig spul waar we voor uit moeten kijken, zoveel dingen waar we voor op moeten passen, was het alleen maar het Jacobskruiskruid!

Vanmiddag lekker gefietst. Er stond wel veel wind, maar een rondje boodschappen was te doen, met als beloning een haring, ook voor Joop want die had ook al hard gefietst. Schoongemaakt terwijl je wacht en als koelelement koop ik dan altijd een emmertje heerlijke vissoep.

In haring zit ook vast heel veel gif. Er wordt zoveel rommel geloosd in de zee, dat drijft ook zomaar overal rond. Als we alles eens wisten. Gelukkig smaakten ze nog prima en we moeten toch ergens aan doodgaan.

Ria Donderdag 28 Juli 2022 at 6:46 pm | | Standaard | Vijf reacties

Haar en andere zaken

Een ouwetje uit de begin jaren zeventig. We woonden pas in plan west in Zierikzee waar we de eerste bewoners waren in de Zijpestraat. Maar daar gaat het nu even niet over.

Het gaat nu even over mijn haar. Ik was vandaag weer eens bij de kapper, dat was alweer een tijdje geleden, want ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik pak ook weleens zelf de schaar hoewel ik natuurlijk een prima kapstertje heb. Ik was bang dat het nu een beetje scheef was na de laatste keer. Gelukkig begrijpt mijn dochter me, zij knipt ook altijd haar eigen haar, want dat kan niemand anders zo goed als zij natuurlijk.

Vroeger deed ik dat ook allemaal zelf, ook dat van Joop en de kinderen, geld voor een kapper hadden we niet (over), daar deden we liever iets anders van en ik kon het prima. We hadden daar nog niet eens een tuinstoel.

De dia's had ik eerst stofvrij moeten maken voordat we ze lieten digitaliseren, dat ziet er niet uit zo, jammer.

Maar mijn haar zit in elk geval goed ;-)

Ria Woensdag 27 Juli 2022 at 7:17 pm | | Standaard | Drie reacties

Verpakking

Vanmorgen vroeg goot het nog pijpenstelen, ik moest even wachten voordat ik de deur uit kon en nam voor de zekerheid nog maar een paraplu mee.

Daarna wat gefrobel met foto's voor de jarige Heleen, dat vind ik altijd leuk om te doen. Bloemetje en kaart gebracht en komende week ga ik weleens kijken of er nog taart over is. 

Vanmiddag een heerlijke wandeling in de zon en in de wind.

Petten dragen heb ik opgegeven, ik vind het allemaal maar niets, ik heb nog nooit iets gedragen om haar, hoofd of huid te beschermen en zo gerimpeld ben ik daar toch ook niet van geworden. In de zon gaan zitten of liggen bakken zoals je vroeger deed doe ik al lang niet meer. Dagelijks een likje dagcreme dat is alles.

De slager verpakt zijn vlees tegenwoordig anders, zo is het al een paar keer voor gekomen dat we eigenlijk iets anders aten dan de bedoeling was. Joop merkt daar natuurlijk niets van als ik het niet vertel, maar omdat we gisteren al een schnitzel aten en vandaag alweer, legde ik het maar even uit. "Het staat er toch op" zei hij, ja dat is zo, maar als ik heen en weer loop heb ik mijn bril niet op en ik zie toch wat erin zit....

Ria Dinsdag 26 Juli 2022 at 6:42 pm | | Standaard | Drie reacties

Helder

Er was vooral wind en dat kwam eigenlijk best goed uit. Bij het maaien op het land komt altijd heel veel stof vrij en dat werd nu mooi in één keer weggeblazen, al heb ik er eigenlijk weinig zien maaien vandaag.... misschien waaide het te hard :-D  

Het was heel helder met af en toe een wolkenband. De parasols in de tuin konden niet open en eigenlijk had ik er weinig erg in dat het toch heel heet was voor de planten, je moet toch overal op letten tegenwoordig.

Vanmorgen eerst de straat eens aangeveegd, want ze komen dan van de gemeente wel het trapje en de onderkanten van de dijk maaien zodat het begaanbaar blijft, maar de stroresten laten ze liggen en dat waait dan allemaal naar mijn stoep.

Ria Maandag 25 Juli 2022 at 7:38 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Trekken en roten

Het vlas is inmiddels getrokken want dat is het eigenlijk en ligt te roten.

Roten (leuke link) 

Het roten zorgt ervoor dat de vezels in het vlas loskomen van de houtachtige bestanddelen in de plant. Dit gebeurt onder invloed van water, en kan naar gelang de gekozen methode enkele uren tot enkele weken in beslag nemen. Van het dauwroten, waarbij vlas langdurig op het land ligt uitgespreid, tot roten in koud water. Van warm water, waarbij het proces twee of drie dagen in beslag neemt, tot het chemisch roten, waarbij het in vier tot zes uur klaar is.

 In 2010 maakte ik dit filmpje., zo deden ze het vroeger.

Er valt ook over vlas van alles te vinden op het wereldwijde web.

Ria Zondag 24 Juli 2022 at 7:53 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: ,

Diere

Eigenlijk let ik nooit op de prijzen, ik gebruik dit soms en als het op is koop ik nieuwe. Afgelopen week vroeg ik me toch af waar die hoge totaalprijs van de boodschappen door kwam. Niet alleen door de boter natuurlijk, maar het viel me wel op.

Ruim Fl. 6 GULDEN voor een pakje boter

Ria Zondag 24 Juli 2022 at 7:26 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Afscheid

Vanmiddag namen de mensen die rondom Rosemarie waren, samen met haar kinderen op een ongedwongen manier afscheid van haar. Koffie met eigengebakken gebak en gezellige praatjes met mensen die je niet al te vaak zag. Ze waren er wel maar niet als jij er was.

Lekker buiten in de zon. Ik had me voorgenomen geen handen te schudden in verband met Corona, maar daar ontkom je dan toch niet aan, wel zo weinig mogelijk.

Paule was er niet, zijn nieuwe bazinnetje wel.

'DASKREKWAKWOU' staat er op de garage en zo is het maar net!

Dag Rosemarie.

Ria Zaterdag 23 Juli 2022 at 7:09 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Bruin

Ik nam gisteren ook een pakje bruin papier mee uit de winkel, maar dat valt nog niet mee, bruine overblijvende stukjes papier tonen toch heel anders dan witte. 

Daarna probeerde ik het ook eens met de dunne markers die ik een tijdje geleden kocht, maar dat is ook niks, het ziet er saai uit en met het lichtgroen kon ik het nog een beetje oprvrolijken. De onderste mevrouw drukt ongeveer uit hoe ik me voelde toe hij klaar was. Straks maar gewoon weer wit papier met normale kleurpotloden.

De bovenste maakte ik gisteravond en de onderste vandaag.

Verder niets nieuws onder de zon, wel prima droogweer voor de vele was.

Ria Vrijdag 22 Juli 2022 at 7:16 pm | | Standaard | Zes reacties

Op reis

Vandaag ging ik samen met een dorpsgenote naar De Stad en winkelden we in De Winkel. Zij wilde daarheen want de zin om te schilderen was er maar ze had bijna niets meer en vroeg of ik zin had om mee te gaan. Dat had ik.

Jammer genoeg had ik net alles aangevuld maar natuurlijk vind je altijd wel iets van je gading en bovendien was het erg gezellig. Geboren en getogen in Rotterdam wist ze veel te vertellen... en de weg. We kunnen links, maar ook rechts, wat zullen we doen, de keus heb ik maar aan haar gelaten. Jammer dat het zo regende, maar ook wel weer lekker fris.

Ik maakte wat foto's, Bor heet de nieuwe pup op het dorp, dit is even om te onthouden.

Dit is de mevrouw waar ik mee reisde, we dronken daar lekkere veganistische koffie.

Andere foto's waren wat wazig, jammer want de mevrouw met de hondjes was een plaatje om te zien.

Niet gewandeld want veel regen.

Ria Donderdag 21 Juli 2022 at 7:13 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Vast is vast

Hij hangt. In het vervolg wordt ons warme water niet meer verwarmd door de cv ketel maar door de electrische boiler. Het ging best vlot, het ophngen ook, hij leek al wel 20kg lichter dan gisteren. De ophangdingen zaten goed en nadat ik gewandeld had was de klus geklaard. Tenminste dat dachten we. Ik had niets gehoord, maar Joop blijkbaar wel (hij had zeker zijn gehoorapparaat in), want er was een koppeling los gesprongen. Toch nog een natte boel, nu ja is het daar ook eens gedweild, dat doe ik anders nooit. 

Vast is vast zei zijn leraar vroeger altijd bij het aandraaien van koppelingen., maar wat als je krachten niet meer hetzelfde zijn en de routine niet meer aanwezig. Nadien was hij zelf leraar en dezelfde term zal hij ook best gebruikt hebben.

Het is natuurlijk erg belangrijk of je ziet dat iets goed in elkaar geschoven zit en/of het ringetje recht zit en meer van zulke zaken. Joop ziet het gewoon niet meer goed. Gistermorgen had hij wel dood kunnen vallen zei hij nuchter toen ik uit bed kwam. MIjn bloemengietertje stond voor de achterdeur,, dat ziet hij dan gewoon niet en was wel gevallen. Gelukkig goed afgelopen.

Lekker gewandeld vandaag, het lijkt een stuk frisser natuurlijk maar nog steeds erg warm. Vanmiddag weer samen met Bard. En ook het koninginnekruid bloeit weer, de zomer vordert.

Ria Woensdag 20 Juli 2022 at 7:27 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Hot

Veel te precies en fijntjes begonnen aan deze, plus dat mijn verjaardag ertussen kwam en een bezoek aan Ed, dan is de vaart eruit en lukt het niet zoals je zou willen. Een soort monsterwerk zodoende en zo ziet het er ook uit. Gelijk maar weer aan een nieuwe begonnen, dat wil weer beter lukken.

Bard en ik liepen twee korte stukjes, wat een hitte! Donderdag mag hij weer met Walky Doggie mee.

Binnen konden we het draaglijk houden maar buiten staan de bloemen levend te verbranden, we zullen zien wat er van over blijft.

De bestelde boiler kwam, de volgende stap naar in elk geval minder gas. Joop gaat die zelf aansluiten, hij had nog dit en hij had nog dat, net de dingen die nodig zijn en we sjouwden hem samen de trap op, ik denk een kilo of tachtig, treedje voor treedje, dat kunnen we nog gewoon met deze temperaturen. Ook de verzwaring in de meterkast gaan we nog doen, dat was al het plan met de warmtepomp en nu eigenlijk niet meer nodig, maar het kan er maar in zitten.

Ria Dinsdag 19 Juli 2022 at 5:18 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Warm hè

Wat mijn bezigheden betreft deed ik vandaag hetzelfde als gisteren, alleen kwamen daar vandaag nog wat boodschappen bij, want dat moet toch ook af en toe even. 

Op het gemak een avondrondje. De boeren zijn al volop aan het maaien, vlas, tarwe, het meeste is al wel rijp.

Vandaag gemaaid. Je zal maar net er naast een duur huisje gehuurd hebben, of zou een dorsmachine ook zijn charme hebben als je vakantie hebt.

Een kleurrijke polder, het is prachtig buiten, maar wel erg warm.

Ria Maandag 18 Juli 2022 at 9:52 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zondag

Twee wandelingetjes en tussendoor gekleurd. Overdag vind ik het te warm om te lopen. Joop fietste een rondje Flakkee dat is 70km, maar op de fiets is het toch wat koeler.

Verder weinig te melden. De eikels kwam ik vanavond tegen, het zijn net twee borstjes.

Ria Zondag 17 Juli 2022 at 10:12 pm | | Standaard | Drie reacties

Op stap

We waren vandaag even in Oostende bij de broer van Joop, die er toch een half jaar geleden niet al te best aan toe was, maar kijk hij maakt het goed.

We aten en dronken gezellig wat en na het eten wandelden we nog een stukje.

Oakley de Yorkshire terrier was er natuurlijk ook en eigenlijk wilde hij niet op de foto, hij deed tenminste zijn uiterste best buiten beeld te blijven....

of in elk geval wazig door een zo hoog mogelijke snelheid.

Maar natuurlijk heb ik hem wel 'gevangen'

Even een statiefoto voor het familiealbum.

Het was erg leuk om op deze manier weer even bij elkaar te zijn.

Op de weg viel het reuze mee met de vakantiedrukte al ligt Oostende ook niet op de route du Soleil natuurlijk, maar wel aan de kust. We reden het precies volgens de routeplanning. Twee uur heen en twee uur terug

Ria Zaterdag 16 Juli 2022 at 8:23 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Herrie

Vroeger zaten de mensen op verjaardagen twee of soms zelfs wel drie keer op een dag met een kamer vol visite. 's Morgens de buren, 's middags bekenden, of familie die 's avonds niet kon en dan 's avonds met de familie in een kring rond de tafel. Een kamer blauw van de rook en hoe meer borrels erin gingen hoe meer herrie het werd.

Heerlijk dat dat allemaal niet meer hoeft, ik vind het prima zo!

Iedereen is altijd welkom op elke dag van het jaar. Ik heb dan wel niet elke dag taart in huis, maar daar worden we toch maar dik van. 

Vrijdag gehouden want dat was het, Joop fietste Beveland rond dus ik kon tekeer gaan, nou dat viel wel mee hoor. Vanmiddag een rondje met Bard, dat ging ook goed en daarna lekker relaxed in de tuin of boven.

Er was de hele dag erg veel herrie van het straatonderhoud of hoe noem je dat, de onkruidmaaier, met zijn bosmaaier, echt heel de dag hier in de buurt herrie!! En de man die het deed zette niet eens zijn oorbeschermers op, daar word je toch gek van, of misschien was hij dat al... ik was het in elk geval behoorlijk zat halverwege de middag.

Ria Vrijdag 15 Juli 2022 at 5:19 pm | | Standaard | Zes reacties

Bedankt

Allemaal bedankt voor de felicitaties, kaarten, appjes, het was een feestelijke dag en zo voelde ik me ook.

 Vooral gezelligheid met Janny en Freek. Mir kwam mossels meeeten na haar werk. Ze waren heerlijk.

Nu weer opgeruimd, op naar de 76.

Ria Donderdag 14 Juli 2022 at 10:04 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Jarig

Joop zat vanmorgen om half zeven al buiten aan de thee en even later ik ook, het was heerlijk koel buiten. Ondanks de warmte hadden we wel goed geslapen gelukkig.

In plaats van een ochtenwandeling besloot ik naar de markt in Zierikzee te fietsen, die is altijd op donderdag... eenmaal onderweg kwam ik erachter dat het toch echt nog maar woensdag was. Gelukkig zijn er ook gewoon winkels daar. Zo op het eerste gezicht geen stormschade gezien, maar van wat ik hoorde is dat er nog genoeg.

Rond de middag een klein rondje met Bard, hij was aan de dunne, dus maar niet gezwommen.

Vanmiddag gezellig thee met Heleen. Het is druk op de camping dus van samen wandelen komt weinig.

Als ik langs een bloemenveld fiets moet ik stoppen en foto's maken, dat gevoel heb ik niet als ik in Zierikzee loop wat toch een prachtig historisch stadje is. Raar eigenlijk.

Vanavond vroeg ik eens aan mijn zus of ze nog iets wist van mijn geboorte, ze was tenslotte al zes. Je was er opeens. zegt ze, ze wist van niks ging naar school, kwam weer thuis en had een zusje. Gelukkig vond ze het erg leuk ........... ik heb het al vaker gevraagd geloof ik.

Vijvenzeventig! Het is wat! Mijn moeder overleefd, dat ook....

Ria Woensdag 13 Juli 2022 at 6:59 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Uitgelaten

De mevrouw van de uitlaatservice heeft corona, dus er zaten een paar baasjes omhoog, ook die van Bard en aan mij de vraag voor een tussendemiddagrondje en natuurlijk deed ik dat graag. Morgen weer en nog wel een paar keer meer denk ik zo. Heen en weer naar de haven is 5km, net ver genoeg en tussen de middag nog niet zo heel warm

Bard krijgt al een beetje door hoe ik het hebben wil, aandacht vooral, van beide kanten dan gaat het heel goed.

Op de heenweg hadden we een stukje hout gevonden, dat blijft tenminste drijven en hij ging het netjes ophalen voor de volgende worp, jammer dat ik niet zover kan gooien maar dat vond hij geen enkel probleem.

Op de terugweg hebben we bramen gegeten, dat was even doorbijten maar toen hij zag hoe lekker ik ze vond moesten ze dat zeker zijn en vond hij dat ook, zo gaat dat.

Vanmiddag gingen ook de hechtingen uit Joop zijn vinger, daarvoor moest hij even heen en weer naar Goes maar het is goed genezen.

Ria Dinsdag 12 Juli 2022 at 7:09 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zon en schaduw

Heb ik gewoon al vanaf vorig jaar een potje antipollenpillen in mijn laatje te liggen. Gelijk eentje ingeslikt en de hoofdpijn verdween binnen een paar uur.

Ik haalde een paar zakken zwarte aarde op Schuddebeurs om de plantenbak op de stoep bij te vullen en bracht gelijk nog twee plantjes mee, die waren gered van de hitte zodoende.

Op de foto wilgenroosjes die nu volop bloeien, ik vind ze leuk, net als het boerenwormkruid dat nu ook weer begint te bloeien, zie ook de foto's van gisteren.

Het was best warm en ik besloot een rondje te fietsen in plaats van te lopen, niet ver want daar had ik ook geen zin in. Ik kocht kersen op Dreischor en maakte er een rondje door de polder van Dreischor van, mijn geboortedorp en kwam zodoende ook nog langs mijn geboortehuis. Er wonen alweer andere mensen, maar het huis blijft altijd hetzelfde.

In de tuin is het goed toeven onder de parasol (foto 1), wel af en toe even schuiven met de stoelen om in de schaduw te blijven.

Ria Maandag 11 Juli 2022 at 6:33 pm | | Standaard | Vijf reacties

Zondag

Heerlijk geslapen gelukkig. Ik ben er inmiddels wel achter dat ik af en toe behoorlijk last van hooikoorts heb, met alles wat daarbij hoort, misschien ook wel slapeloosheid dat heb ik nog niet opgezocht.

Het was zondag.

Mooi weer.

Een heerlijk ochtendrondje

En net zo'n fijn middagrondje en tussendoor genoeg andere leuke dingen/

Ria Zondag 10 Juli 2022 at 8:53 pm | | Standaard | Vijf reacties

slapeloosheid

Alweer zo'n slechte nacht tot half vijf, waarna het nog even lukte wat te slapen. Je zou er moedeloos van worden en bang zijn om naar bed te gaan, toch moet het ooit weer een keer lukken.

Ik wandelde extra ver vanmiddag, het was heerlijk in de wind en niet te warm. Het wemelde wel van de fietsers, die waarschijnlijk allemaal even naar de jaarlijkse Brouwse dag gingen waar je altijd over de koppen kunt lopen.

Onderweg kwam ik nog een bekende tegen, 'ga je feesten?' vroeg ik, 'neee ik ga niet feesten en ik hou ook afstand, je zal wel snappen waarom'... was zijn antwoord. Hij had Corona en na het praatje fietste hij al hoestend verder. Dat is een kwalijk hoestje dat ik hoor bij coronapatienten.

Ria Zaterdag 09 Juli 2022 at 7:05 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Moe

Na deze week twee zo goed als slapeloze nachten ben ik behoorlijk uitgeput.

Vandaag was er wind volop zon en drie wasjes, dat kwam goed uit.

Tussendoor wat gepoetst en mijn expositievlag weer eens opgehangen.

Ria Vrijdag 08 Juli 2022 at 7:18 pm | | Standaard | Vijf reacties

Kukeleku

Hoewel ze anders voorspeld hadden, bleef het de hele dag buiig. Vanmorgen regende ik nat, maar dat voelde heerlijk, een soort frisse zomerse buitendouche. Het deed me aan Scharendijke denken waar ik ook weleens in de regen onder de buitendouche stond, heerlijk! Alleen nu was ik vergeten mijn kleren uit te doen... het had best gekund want ik kwam niemand tegen. (het is wel heel raar om te zien dat ik datzelfde bankje van de foto nog steeds heb al staat het nu wel op instorten, of zou het toch intussen een andere zijn? Ik heb geen idee, maar 15 jaar is toch wel lang voor zo'n goedkoop stukje hout.)

Ik rommelde wat met het een en het ander een mens kan het best druk hebben met eigenlijk niets en eind van de middag liep ik nog even om een bloemkooltje bij Eveline, die zijn echt zo lekker nu daar. Het is ook al op samen met een kakelverse komkommer. Onderweg kwam zelfs de zon nog even tevoorschijn

Ria Donderdag 07 Juli 2022 at 7:21 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Braaf 2

Vandaag deed ik voor de tweede keer een rondje met Bard. Hij is jong, vooral nieuwsgierig en erg sterk. Gelukkig ben ik nog net iets sterker, maar het is wel oppassen geblazen. Los bij het haventje ging heel goed, hij ging lekker zwemmen en komt als je roept, dat is altijd fijn.

Verder durfde ik hem onderweg nog niet los te laten al was dat wel verleidelijk want er was verder niemand. Maar eerst moet hij maar eens leren wat beter naast me te lopen, hij doet dat wel, maar plots zet hij het dan weer op een rennen. Ik snap erg goed dat het minibazinnetje van twaalf dat nog niet allemaal onder controle heeft, dat is het uitlaten zeker geen pretje.

Jammer dat zo'n schelp zo snel zinkt, al is Bard net een buitenboordmotor zonder boord :-) 

Volgende week weer!

Het is erg leuk en best vermoeiend.

Ria Woensdag 06 Juli 2022 at 7:05 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Geven en nemen

Dit deed ik dus zoal de laatste dagen, het ging lekker en dan is het zonde om te stoppen.

Nu weer op naar de volgende.

Ook nog gewandeld want we moeten wel in beweging blijven. Joop zit alweer op de fiets, zijn vinger geneest prima.

Gisteren heeft hij de scootmobiel van Rosemarie opgehaald. Zo kwamen we een paar jaar geleden met haar in contact. Joop had hem te koop gezet en zij kwam hem kopen, Didi was toen net overleden. En zo kwam van het een het ander. Nooit als ik geweest was vergat ze te zeggen, 'doe de groeten aan Joop'. En die scootmobiel had ik volgens haar terugverdiend door mijn wandelingetjes met Paule. En ook de flesjes wijn en de doosjes chocolaatjes, zo vaak heb ik gezegd dat dat niet hoefde, maar ja dat geef je op een gegeven moment ook maar op en lekker was het best.

Ria Dinsdag 05 Juli 2022 at 7:47 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Open ramen

De skyline van Zonnemaire in de vroegte. Vanmiddag haalde ik aardappels bij de buurmanboer en die sprak toch van behoorlijke schade aan sommige gewassen ten gevolge van de flinke hagelbui van vorige week op de dag van de tornado. Dat is wel jammer natuurlijk, hopelijk valt het mee, boeren klagen al gauw geloof ik...

Een heerlijke dag. Ik heb zowat heel de dag lekker zitten kleuren bij het open raam, met de geluiden van de straat. In de zon zitten doe ik niet meer en onder de parasol zit je toch ook maar te zitten, lezen doe ik niet graag en kleuren gaat niet buiten. Vanmiddag was het ook te warm om te wandelen, dus deed ik vanavond na het eten nog een rondje.

De groenlingen deden tikkertje op het prikkeldraad, of in elk geval iets wat er op leek. Dit zijn de hele foto's, meestal knip ik er een stukje uit, dan zie je het vogeltje beter, maar ik vond ze wel leuk zo.

Ria Maandag 04 Juli 2022 at 9:13 pm | | Standaard | Twee reacties

Bij de thee

Een heerlijke zomer tot nu toe, op een enkele orkaan na. Ik wandelde alweer naar Brouwershaven vanmiddag, dat is een fijn rondje van 8,5km met Brouw als hoogtepunt halverwege, waar ik mezelf dan af en toe trakteer op een haring of een ijsje. Niet goed voor de lijn natuurlijk en vanmiddag nam ik ook nog appelflappen mee voor Joop want die is nog een beetje zielig. Die flappen verpakken ze alleen per twee, dus ja, dat ook nog bij de thee.

De polder is prachtig, ik kan het niet vaak geoeg zeggen, alles staat er zo mooi voor en het zal niet lang meer duren eer er weer gemaaid gaat worden met als eerste het vlas denk ik, zeker als het zo zonnig blijft.

Eén foto van het zwart maanzaad maar gemaakt, met in de verte de Dijkhuisjes waar Rosemarie nu niet meer is en Paule ook niet. Paule maakt het goed! Ik zie foto's van hem voorbij komen, lekker op het strand met zijn nieuwe bazinnetje!

Deze is van eergisteren, vandaag was het wat meer bewolkt.

Ria Zondag 03 Juli 2022 at 6:58 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Mot

De bij zat er wat verdwaasd bij en maakte geen aanstalten weg te vliegen toen ik een foto wilde maken.

Plots kwam er een andere bij bij, tenminste dat dacht ik, die hem aanviel en even later nog eens een keer.

Ik maakte ook een foto van de andere.

Joop zag het gelijk een bij en een wesp die mot hadden zo lijkt het.

Onderling wordt door de bij, de hommel en de wesp wel eens gevochten om hun woning te beschermen tegen indringers. Dat vechten gaat meestal samen met bijten en deze gevechten kunnen heel erg heftig zijn. Elkaar steken zal wel worden geprobeerd. Dat kan je soms ook zien aan hun houding: ze hebben dan een gekromd lichaam. (bron Willem Wever)

Nu maar hopen dat hij hier geen woning in de buurt heeft....

Ria Zaterdag 02 Juli 2022 at 6:46 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Onderweg

Kwart over zes rolden we uit bed vanmorgen, want eindelijk was het zover. Hij had er last van en het werd groter dat bobbeltje op zijn middelvinger. Ja hoe zet je een middelvinger, want dat is het toch echt, op de foto, nou zo ongeveer. Het was al tot en met onderzocht en nu zouden ze het er vanmorgen in Vlissingen uit halen. Ik mocht mee voor het terug rijden en bleef lekker in de auto zitten wachten met de digitale krant en zo en het was ook binnen een uur gebeurd. Half tien waren we weer thuis. Anders kom ik dan ongeveer thuis van mijn ochtendrondje.

Van zo'n ochtend ben ik dan best uit mijn doen. Ik had er ook over gedroomd dat we op de fiets gingen en dat het erg druk was met fietsers onderweg die allemaal naar CAS (concertatsea) gingen, maar we waren wel op tijd! De dokter was er ook nog maar net want het kraagje van zijn jasje zat niet goed. Ik weet niet of het toen al gebeurd is, want de volgende dag moesten we weer terug. We gingen toen op de brommer, die had Joop al klaar gezet, want dat fietsen duurde toch te lang, ik vond het eng want het was jaren geleden dat ik brommer had gereden, hoe dat afgelopen is weet ik niet want toen moesten we eruit om over een half uurtje in de auto te stappen...

We reden de oude vertrouwde weg die ik jaren regelmatig naar de tandarts heb gereden. Ik vertelde op de terugweg mijn droom aan Joop en hij zei dat de zuster zijn kraagje ook goed had gedaan toen ze de mitella om deed.

Vanmiddag heerlijk gewandeld, met halfverwege een harinkje.

Ria Vrijdag 01 Juli 2022 at 7:01 pm | | Standaard | Zes reacties