Lancering

We aten kroten vanavond en ze stonden op het vuur te koken.

'Ik ben een echte krotenkoker' zei ik tegen Joop en dat was ook zo.

Krotenkoker heeft iets grappigs vind ik, ik zocht het eens op en vond het in het scheldwoordenboek.

Ik vind het niet echt een scheldwoord eigenlijk. Dat woordenboek is wel weer grappig als je eens even niets te doen hebt.

Op Brouwershaven gaat binnenkort iets gelanceerd worden zag ik vanmorgen uit de verte. Geen idee wat het is.

Ria Zaterdag 31 Juli 2021 at 8:00 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Versteld

Toen ik buiten zat met de tekeningen had de buurman van een stukje verderop al gezegd dat hij er misschien wel een wilde kopen en vanmorgen kwam hij uitzoeken. Het moest een vrolijke zijn en dat is deze. Weer met lijst en al, dat is toch wel een goed idee van me geweest. Fijn! Iedereen weer blij.

Op de foto is ook mijn verstelde broek te zien. Bij het kastopruimen kon ik hem steeds niet weggooien, zo'n fijne broek, maar hij was versleten. Dun en gaten op mijn knieen en hoewel het mode is/was kan ik mezelf daar niet mee zien lopen. 

Ik wist inmiddels dat iemand hier op het dorp erg goed in verstelwerk is en daar heb ik hem gebracht, samen met een weggooibroek van Joop, daar heeft ze stukken van geknipt en op de mijne genaaid. Mooi hè. Ik vind het geweldig en zo kan ik hem weer aan.

Nog steeds buiig. Geen boodschappen in de buurt met de fiets maar met de auto. Wel nog een rondje daarna, waarop ik heerlijke 'pruimen te koop' tegenkwam. Ik vroeg me al af waar ze bleven dit jaar.

Ria Vrijdag 30 Juli 2021 at 7:22 pm | | Standaard | Drie reacties

Gewoontes

We sliepen te lang vanmorgen, daardoor was de ochtend ineens best kort. Vroeg boodschappen doen was er toen niet meer bij, Het was er erg druk en van anderhalve meter was geen sprake meer, wel veel mondkapjes nog.

Ik nam eens vruchtensap mee in plaats van wijn, ook lekker en weer eens iets anders, soms wordt iets gewoon teveel gewoonte en gaat het tegenstaan. Even geen wijn meer voor mij, tenminste niet elke avond. Het wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit meer een glaasje drink.

Vanmiddag nog een rondje door de polder, veel wind, mooie wolkjes, het was heerlijk.

Ria Donderdag 29 Juli 2021 at 7:03 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

In een lijstje

We reden even naar 'de Zak' vanmiddag want in Kapelle zit lijstenmakerij 'Zeeuws Lijstje' en daar had ik contact mee gehad over de te bestellen lijsten. Ze hadden er maar een paar op voorraad maar nu kan omoe in elk geval weer in een mooi lijstje naast opa en ziet de boel er weer fatsoenlijk uit..

Ze zijn alle vier alweer gevuld en ik heb er nog een paar besteld, maar dat kon volgende week pas want de baas was met vakantie. Ik was al blij dat ze me hielp.

Geen weer om buiten te zitten, maar tussen de buien door was wandelen goed te doen al moest ik vanmiddag wel even schuilen onder een grote boom. Het zijn af en toe flinke hoosbuien met veel wind.

Weer een tekening klaar.

Die hangt ook al.

Ria Woensdag 28 Juli 2021 at 7:49 pm | | Standaard | Drie reacties

Het is er weer voor

Een jonge vlaamse gaai denk ik, was het eerste dat ik tegenkwam op deze miezerige dinsdagmorgen. Het was heerlijk hoor, met de miezer viel het best mee en toeristen wandelen, fietsen en lopen alleen maar hard in het weekend zo lijkt het, of ze houden niet van miezer.

Even later zat deze slak opvallend in een boom, dat lijkt me niet verstandig met al die naar voer zoekende vogelouders, maar het is niet aan mij me daar druk over te maken, iedereen moet tenslotte eten, dus ik heb hem lekker laten zitten.

Vanmiddag nog een rondje, ik liep lekker door om mijn tempogemiddelde eens wat op te voeren. Voordat ik wegging had ik de wasmachine aangezet.

Toen ik thuiskwam stond er een lekker windje en ik dacht alleen maar aan de was, die ik snel even ophing voordat de volgende bui er weer aan kwam. Daar ging mijn tempo, want ik vergat te finishen.

Tussendoor lekker zitten kleuren, daar is het ook weer voor. Heerlijk!

Ria Dinsdag 27 Juli 2021 at 7:36 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Monday monday

Nog geen overstromingen gelukkig al heeft het vandaag wel behoorlijk geplensd.

Van wandelen kwam ook al niets, maar tegen de avond leek het even droog te blijven, toen kon het even.

De hele middag binnen, wel met de ramen open lekker zitten kleuren en vanmorgen wat huishoudelijke zaken.

Na het opstaan eerst om een bloemetje voor een jarige vriendin en dat gelijk afgeleverd, dan was dat tenminste uit mijn hoofd.

Een indrukwekkende lucht en een paar bloemetjes was het resultaat van de wandeling, oh en de bramen beginnen ook te rijpen, ik heb er al een paar geproefd.

Ria Maandag 26 Juli 2021 at 7:28 pm | | Standaard | Drie reacties

Momenten

Erg rustig is het niet op zondagochtend in de polder in deze vakantieperiode. Het wemelt van de wielrenners en hardlopers en dan overdrijf ik natuurlijk nogal, want er zijn ook best rustige momenten.

De vlinders genoten ook van de zondagochtenrust en pakten ook hun momentjes.

Wilgenroosjes, peen en boerenwormkruid kleuren de bermen, het is allesbehalve saai in de polder. Prachtige gele percelen tarwe, dat duurt niet lang meer voordat dat eraf gaat.

Augustus komt eraan, vroeger de maand van de schoolvakantie en ik op mijn blote voeten door de stoppels liep.

Vanmiddag zat ik nog even buiten met de tekeningen, tot de lucht te donker werd naar mijn zin. Net alles opgeruimd begon het te rommelen en te regenen en nu schijnt de zon alweer.

Ria Zondag 25 Juli 2021 at 6:14 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Groeien en bloeien

Zoals het er nu naar uitziet heb k tot diep in het najaar bloeiende klaprozen, dat zal ook wel een beetje aan vooral de wind liggen, maar er zijn nog knoppen zat. Erg leuk, ook al komen andere dingen nu wel wat in de verdrukking.

Vandaag heb ik niet buiten gezeten met mijn tekeningen, het was een beetje somber weer en ik dacht dat er misschien regen kwam. Ik heb mijn tuintje eens een beetje opgeruimd, aangeveegd en geknipt waar nodig want voor je het weet groei je onder de klimop.

Het stekje dat ik vorig jaar meenam uit Dreischor doet het ook nog steeds goed en staat nu in bloei.

De koper kwam zijn ingelijste tekeningen ophalen.

Vanmiddag wandelde ik een flink rondje met Paule, ik had een trui aan en het werd steeds warmer, dat was niet leuk meer het laatste stukje. Gelukkig zit zijn vrouwtje altijd klaar met lekkere appelsap en kon ik me daar even afdrogen.

Ria Zaterdag 24 Juli 2021 at 7:32 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Blij mens

Vanmorgen eerst maar weer eens uitgbreid boodschappen, 's morgens is er tenminste nog brood en krentenbollen. Vlees en groente ook weer aangevuld en dan is de ochtend alweer bijna voorbij.

Vanmiddag alles weer buiten gezet, gelukkig niet zoveel wind als gisteren en ik had ook wat meer aanloop. Dat is fijn!

Eind van de middag verkocht ik twee tekeningen, ingelijst en wel. Ook heel erg leuk natuurlijk. Nu ben ik wel twee van mijn eigen lijsten kwijt maar ja, alles voor het goede doel. Gelijk maar nieuwe besteld en een paar meer als voorraad.

Ik had raad gevraagd aan een bekende over hoe en wat met de verkoop en ik kreeg advies waar ik heel blij mee ben. Niet dat ik dat gelijk opvolg, maar het zet me wel aan het denken en ik ga er ook zeker iets mee doen.

Onzekere mensen hebben af en toe een duwtje in de rug en bevestiging nodig.

Op de foto peen in de polder vanavond toen ik nog een rondje deed.

Ria Vrijdag 23 Juli 2021 at 9:06 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Buitenleven

Eerst maar weer een kilometer of tien gelopen vanmorgen, heerlijk! Het werd alweer snel warm, dus die lange broek was eigenlijk nergens voor nodig geweest, maar ging nog net.

Joop stapte op de fiets toen ik thuiskwam, ik douchte en zette mijn spulletjes weer buiten. Er was best veel wind vandaag, maar gelukkig niet genoeg om spullen om- of weg te laten waaien, maar eenmaal in de schaduw was het best fris.

Niet veel animo verder vandaag. 

Mijn haakwerkje schiet zodoende lekker op.

Tussendoor ook nog even een paar extra bolletjes gehaald op Noordgouwe.

En nu heb ik weer een erg rood hoofd. De hele dag buiten in de weer of je nu in de schaduw of de zon bent maakt niet uit.

Ria Donderdag 22 Juli 2021 at 7:12 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Bijna rijp

Lekker op tijd aan de wandel vanmorgen, het was nog niet al te warm, maar eer ik thuis was droop wel het water uit mijn hoofd.

Na een douche de tekeningen weer buiten gezet en de rest van de middag lekker in de schaduw gezeten, want lekker is het in dat hoekje. Haakwerkje erbij en af en toe eens zwaaien.

Twee heel enthousiaste dames vanmiddag die zelf een kunstopleiding hadden gevolgd, de veren vlogen rond mijn oren, ze begrepen er niets van. Zoiets doet je wel heel goed natuurlijk.

Ik moest 'er iets mee doen', nou daar ben ik nu mee bezig denk ik.

Alles is rijp of toch bijna rijp. Er gaat binnenkort weer volo[ gemaaid worden, dan wordt het zo langzamerhand weer een kale boel... maar dat duurt gelukkig nog even want er is ook nog genoeg dat nog moet groeien..

Ria Woensdag 21 Juli 2021 at 6:41 pm | | Standaard | Vier reacties

Kraam

 Vandaag was ik druk met mijn kraam. Voor iemand die dat elke dag doet is dat een fluitje van een cent natuurlijk maar ik moet alles nog een beetje uitvogelen.

Vanmorgen ben ik gelijk in de zon gaan zitten, die schijnt dan in die hoek, dat doe ik niet meer. Zo gauw er schaduw is kan het wel. Eerst maar gaan wandelen of fietsen als het warm is.

'Binnen meer' is als ik er ben buiten, ik vind het gezellig om er bij te zitten. Er is me vandaag wel 3x gevraagd waar de supermarkt is, maar nee die hebben we hier niet.

Ik verkoop ze eventueel ook ingelijst, inclusief passe partout. Het zijn mooie stevige lijsten.

Elke tekening is uniek er is er maar 1 van ik teken niets na. 

A2 formaat= 42x59,4 cm

Nog geen kopende klanten gehad, geen idee of dat er ook wel van komt maar ik probeer het gewoon een keer deze vakantieperiode. Het blijven natuurlijk ook aparte gevallen, maar echt in het echt zijn ze veeel mooier ;)

 

Ria Dinsdag 20 Juli 2021 at 7:04 pm | | Standaard | Drie reacties

Emoties

Natuurlijk ben ik er al heel vaak voorbij gelopen en het zag er altijd een beetje raar uit, niet dat je zegt daar loop ik gezellig even naar binnen en dat komt natuurlijk ook omdat je de mensen niet kent.

Gisteren een berichtje van dorpsgenote Digna Mielard  op facebook die er een kijkje had genomen en iets leuks had gevonden voor haar schelpen.

Dus vandaag trok ik uit nieuwsgierigheid ook de stoute schoenen aan. Het is best veel, twee grote loodsen vol en dat allemaal in mijn oude lagere school. Dat ook nog.

Dus ik vroeg eens hoe dat nu allemaal zat met die school, want er is van alles aangebouwd, ik was het overzicht kwijt.

We liepen eens naar het oude schoolgedeelte achterin en plots zag ik het, dat kwam door de ramen, die zijn nog hetzelfde en toen zag ik ook weer het schoolbord aan de muur recht vooruit en de lessenaar van de meester links bij het raam en er stond daar toch ook ergens een kachel?

We gingen de deur door en daar was de (ingekortte) gang, met de haakjes, nu nog word ik er emotioneel van, het is zo raar om te weten dat je daar pakweg 68 jaar geleden je jasje hebt opgehangen aan nog datzelfde haakje. 

Daarna de deur naar buiten, maar daar is alles weg, ze noemen het wel het schoolplein maar dat is volgebouwd. 

En door deze deur kwamen we weer terug in de klas, dezelfde deur nog.

Ik vond het geweldig om het allemaal weer te zien en dit is zeker meer dan jeugdsentiment alleen. Het was voor mij terugkeren naar een gewoon dorp met een gewoon leven. Op Dreischor was alles stuk, ingestortte huizen, modder, rommel, ons huis was ons huis niet meer.... we gingen er niet eens meer heen...

We begonnen opnieuw op een fijn dorp waar niets stuk was met leuke buurkinderen, ik was gelukkig.

En nu heb ik een handdoekenrek of eigenlijk een tekeningenrek. Met wat aanpassingen staan er in elk geval een stuk of tien hoezen met twee erin stevig. Ik zet ze buiten als ik thuis ben en mocht er belangstelling zijn dan zijn er binnen meer waaruit gekozen kan worden natuurlijk.

Het is een beetje lang verhaal geworden maar af en toe moet dat even.

Ria Maandag 19 Juli 2021 at 7:40 pm | | Standaard | Vier reacties

Passanten

Het was heerlijk wandelweer vandaag en fietsweer natuurlijk ook. 

Joop fietste een rondje Flakkee van ruim 70km en ik wandelde een kilometer of tien alles bij elkaar.

Vanmorgen een puttertje op mijn pad en vanmiddag oude bekenden. We zijn weer een beetje op de hoogte van elkaars wel en wee en vervolgden daarna onze weg.

Eind van de middag een wijntje, kaasje, stokbroodje met Mir en de zondag is weer zo goed als voorbij.

Ria Zondag 18 Juli 2021 at 7:21 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Zwalken

We gaan het maar weer over het boerenwormkruid hebben, dat bevalt me toch beter dan brocante.

Ten eerste zijn het prachtige bloemetjes, of eigenlijk schermen, maar ik heb pas geleerd dat het blad erg goed tegen muggen werkt. Het ruikt heel apart. Ik kan niet zeggen dat het stinkt, maar om nu gelijk te roepen dat het heerlijk ruikt dat ook weer niet.

Als je jezelf ermee inwrijft komt er geen mug in je buurt verzekerde Ed Dijst me en ook in de hondenmand tegen vlooien werkt het heel goed volgens hem

Ed vindt een beetje reclame prima.

Je wilt toch wat verkopen.

Het boerenwormkruid begint nu pas te bloeien en is tot laat in het najaar prachtig, volgend Ed ook heel goed te drogen. Dat ga ik dit  najaar zeker porberen.

Oh ja en nu ik er toch aan denk, er beginnen ook binnenkort weer nieuwe cursussen bij EK Gallery

Een clubjesmens zal ik nooit worden, laat mij maar door de polder zwalken.

Ria Zaterdag 17 Juli 2021 at 5:34 pm | | Standaard | Vier reacties

Brocante

Gisteren had ik het bord en de fiets al zien staan en vandaag keken Heleen en ik iets beter. We hadden een rondje gewandeld en dronken thee op het terras van de Smisse.

Twee creatieve dames. De één haakt kleurige dingen, slingers, slofjes, poncho's, noem het maar op en de ander doet het vooral in het wit en bruin.

Ze maakt prachtige beertjes echt van die ouderwetse, ik heb niet genoeg gevraagd, want nu heb ik geen idee waarmee ze opgevuld zijn. De zijde voor de lijfjes komt uit Duitsland die verft ze en de kleertjes worden ook zelf gemaakt of zijn antiek, ik vind het erg kunstig, erg priegelwerk ook. 

Allemaal beertjes met een eigen karakter. (en ze zijn opgevuld met katoen).

En dan zijn er nog de oude andere spullen, Broncante dus, erg leuk!

De tuin staat er vol mee en dit kan ook met vlas.

De moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Ria Vrijdag 16 Juli 2021 at 7:13 pm | | Standaard | Zeven reacties

Proost!

Vanmorgen eerst maar eens naar de dokter om er zeker van te zijn dat mijn nieuwe levensjaar gezond en wel zou beginnen. We hadden er dan wel op geproost, maar of het ook werkelijk zo was....

Er zit een bobbeltje naast mijn neus, daar waar je bril steunt, het zit er al een tijdje maar ik was het vergeten tot vorige week toen ik het weer voelde. Niets bijzonders volgens de dokter, het zit wel vast, maar verder zit het vol taai talg en als het groter groeit moet het er netjes uitgesneden worden, maar zolang ik geen last heb lekker laten zitten.

Verder heb ik een ontstoken insektenbeet op mijn arm die maar niet weggaat en blijft jeuken, die moest even met stikstof dat kon nu nog en toen ze toch bezig was deed ze ook nog eentje in mijn nek die weer teruggekomen was. 

 Opgewekt stapte ik weer naar buiten. 

Vanmiddag wandelde ik weer eens naar het vlas, dat staat er nog steeds slecht voor maar de bolletjes kleuren gewoon prachtig roodbruin, net als anders.

Ondanks windkracht vijf toch nog een vlinder op de foto, er zijn er al zo weinig deze zomer maar misschien komt het nog, een prachtige Indian Summer vol vlinders. We wachten het maar af. Het is hier in elk geval droog en niet koud, lekker om te wandelen.

Ria Donderdag 15 Juli 2021 at 6:26 pm | | Standaard | Tien reacties

Jarigheden

Het was een relaxte verjaardag.

Vanmorgen een verjaardagsrondje door de polder. 

Vanmiddag Janny en Freek op de koffie, waarmee we vanavond een hapje bij de Koaie aten.

Zeer aan te bevelen wat ons betreft, we gaan zeker nog eens terug.

Er was keileuke post, erg leuke berichtjes overal, telefoontjes, kortom, ik was toch best erg jarig vandaag!

Bedankt allemaal voor de felicitaties hier en daar!

Ria Woensdag 14 Juli 2021 at 9:22 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Regen

Armoe troef. Om moedeloos van te worden, dat gaat weer helemaal de verkeerde kant op met de besmettingen.

Het was wel fijn om te lopen maar ver ben ik niet geweest. Er kwam een pakje en wat erin zat dat moest gemonteerd worden en daar zijn we (vooral Joop, ik stond erbij) toch een behoorlijk tijdje zoet mee geweest. 

Het is gelukt en we hebben nu een regendouche en als je geen regen wilt zit er ook nog een 'gewone' bij. Ik vind het heerlijk! We zullen er maar van maken dat ik hem voor mijn verjaardag kreeg want morgen is het weer zover.

Vierenzeventig en ik moet steeds aan mijn moeder denken, negen maanden nadat zij het werd ging ze dood.

Ria Dinsdag 13 Juli 2021 at 6:48 pm | | Standaard | Vijf reacties

Orgie op maandag

Zeven uur op vanmorgen want de gotenwasser zou komen en daarvoor moesten toch eerst de planten uit de weg, van de muur af. Ze zouden bijna de achterkant vergeten maar die moest toch ook echt, het was zo gepiept allemaal.

Joop stapte daarna op de fiets en ik zette alles weer netjes recht en zeemde ook de Velux ramen nog aan de binnenkant. Nu hoef ik voorlopig aan zeemwerk toch niets te doen denk ik. Het huis zelf is ook grotendeels gewassen. Groene aanslag aan de voorkant ook weg.

Daarna trok ik ook mijn wandelschoenen aan, het was toen nog maar net twaalf uur. Er werd wel regen voorspeld maar op buienradar wil dat nog weleens de andere kant opdraaien of toch in elk geval afwijken van wat je denkt dat er gaat gebeuren. Het viel mee met de regen, alleen op het laatst een paar druppels.

Heerlijk zacht weer en bijna geen wind. 

De soldaatjes hadden een orgie, daar was het ook weer voor (denk ik).

Ik kookte weer eens een heerlijke spitskooltjesmaaltijd, dat was al een tijd geleden, soms ben je iets zomaar een tijdje beu, maar nu was het weer erg lekker met een vers spitskooltje van Zuidbos.

Ria Maandag 12 Juli 2021 at 5:51 pm | | Standaard | Zes reacties

Ergens tussen

Het had weer lekker geregend afgelopen nacht,  vanmorgen was het weer droog en lekker wandelweer. Dit soort zomer mag ik wel hoor, 's nachts een buitje en overdag droog met af en toe een zonnetje. Beter dan met 35 graden 's morgens al in de schaduw kruipen en daar de rest van de dag blijven hangen.

Maar ja, mijn stijve nek blijft, toch maar geen oefeningen.

Een beetje foto's gemaakt in de tuin van de loemen. Ik heb nu volop klaprozen, maar voor mooi moeten die ergens tussen staan, ze vallen anders zo om. Dus ja, misschien volgend jaar spontane klaprozen ergens tussen.

Er zijn best nog beestjes hoor, vliegen zat en op de klaprozen en andere wilde bloemen volop zweefvliegen.

De pannenlappen zijn klaar. op naar het volgende!

Ria Zondag 11 Juli 2021 at 6:52 pm | | Standaard | Twee reacties

Met mate

Mijn pannelappen waren toe aan vervanging en ik had nog restjes katoen dus ik haak ze nu, het is er echt weer voor, lekker op de bank met een haakwerkje.

Gisteren kwam ik langs de Wolboerderij en ik keek eens of de deur open was, dat was hij maar de winkel niet, natuurlijk mocht ik wel even een paar bolletjes uitzoeken, want ik kan nog wel meer dingen verzinnen om te haken. Het is een leuke bezigheid in deze tijd want vrolijk word ik niet van al die nieuwe besmettingen. 

Ik had een rustdag wat betreft gefiets en gewandel, ik deed het wel maar met mate

Ria Zaterdag 10 Juli 2021 at 6:22 pm | | Standaard | Vijf reacties

Somber

Na mijn wandelpleidooi van gisteren heb ik vandaag toch alleen maar weer gefietst, in fases, naar Noordgouwe en naar de vleesboerderij, ruim 22km. Joop fietste een rondje Flakkee 70km.

Bomenrijen onderweg vind ik altijd mooi, het ligt ook een beetje aan de lucht en het weer hoe ze eruit zien, de ene dag mooier en duidelijker dan de andere.  Dit zijn de bomen aan de Zuidernieuwlandseweg, ik wist ook niet dat die zo heet maar dat zocht ik even op.

Op de bovenste foto op de heenweg naar de vleesboerderij vanaf de Duivendijkseweg. Op de tweede foto op de terugweg vanaf de Turelureweg, het werd toen net een beetje lichter. Het was best fris, maar het ging zonder jas.

Het gaat me in dit verhaal eigenlijk maar om één boom aan het eind van de Turelureweg. Ik heb hem nu in die vijf jaar dat we hier wonen al een flink stuk zien groeien. 's Winters zitten er altijd roofvogels in, nu misschien ook maar ik denk dat ze ergens anders hun nest hebben Geen idee.

Deze dus. Hij valt op in het landschap omdat er daar eigenlijk wenig alleenstaande hoge bomen staan.

En ik vind hem mooi. Als ik met de auto naar de vleesboerderij ga denk ik altijd ik moet  weer eens een foto maken... nu was ik met de fiets

De aangeplantte rij is nog jong, er is na het kappen van de laatste jaren toch behoorlijk wat nieuw aangeplant gelukkig en dat groeit best hard. 

Een beetje somber weer vandaag. De Duitsers zijn er en de discotheken gaan weer dicht. Ik deed mijn mondkapje maar weer op bij de vleesboerderij het was er best druk en iedereen deed het, dus ja..

Ria Vrijdag 09 Juli 2021 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties

Verschillen

Al een paar dagen heb ik last van een stijve nek en dan is oefeningen doen ook niet fijn, dus daar begon ik maar niet aan. Vanmorgen was het nog steeds niet over, maar ik deed toch maar weer mijn oefeningen.

Het is ook fijn om ze te doen, yoga ofeningen kosten geen inspanning, je hoeft niet tot het uiterste voor resultaat en hoe vaker je het doet hoe verder je komt, dat resultaat komt vanzelf. Het is ook ontspannend. Wat ik wil zeggen is dat ik er behoorlijk van opknapte. 

Vanmogen had ik al een rondje gedaan en vanmiddag wandelde ik weer, door al het geifiets was het er een beetje bij ingeschoten maar ik weet het nu zeker, wandelen is veel ontspannender, ook psychisch (ik typte geestelijk, maar dat stond zo raar). 

Fietsen is inspannender en je ziet minder en als je iets ziet dan moet je toch eerst weer afstappen, je fototoestel pakken en oppassen dat je fiets niet omvalt, gedoe allemaal.

Iedereen zegt altijd 'met fietsen zie je meer, omdat je verder komt', maar dat lijkt maar zo, het is maar net waar je op let. Joop ziet niets, die kijkt alleen maar naar zijn kilometerteller en zijn hartslagmeter.

Tussendoor deed ik de wekelijkse boodschappen, extra veel want morgen komen de Duitsers in grote getale ons land binnenvallen. Morgen alleen nog groente bij Zuidbos

Ik ga de drukte nog steeds uit de weg.

Ria Donderdag 08 Juli 2021 at 7:16 pm | | Standaard | Drie reacties

Af- en goedgekeurd!

Nu ik zo met lijstjes in de weer ben komt er natuurlijk ook van allelei anders tevoorschijn. Er liggen nog wat kleinere lijstjes waar ook wat in kan, dus ik deed er eens een ooit gekregen kaart in, dat stond leuk en ik hing hem op.

Deze kaarten kreeg ik ooit eens van Thérèse jullie kennen haar vast nog. Ik plakte ze samen op een stevig stuk aquarel papier een passende lijst had ik niet, dus toen prikte ik ze op de doos, die lag ook maar leeg te niksen. En nu staat het erg leuk hier achter mij

IK heb nog wel meer plannen, of het er ook ooit van komt is een tweede, maar het borrelt in elk geval en dat is best lekker.

De tekening van gisteren in de lievelingskleuren van Irene, maar hij werd afgekeurd op 'het mondje'. Het moet dus iets vriendelijkers worden. Ik laat het nu weer even voor wat het is, al had Joop al hoop op een ritje richting België, maar mijn mint is ook bijna op. Het komt zoals het komen moet, geduld!

Ik mailde de tekening wel weer gelijk naar Betsy en kreeg al snel antwoord van haar man Jaap Nieuwenhuis.

'Dank weer voor je nieuwe tekening! Ik bewonder je fantasie, je kleurgevoel en je compositie-vermogen! Heel mooi! Je zou ze eens ergens moeten tentoonstellen.'

Daar ga ik wel van glimmen hoor!

Ria Woensdag 07 Juli 2021 at 7:13 pm | | Standaard | Drie reacties

Helder

De ramenwasser kwam vanmorgen, toen was het er nog lekker weer voor. Later ging het steeds meer stormen. Alle zonnepanelen en Velux dakramen zijn weer lekker schoon, vooral die dakramen daar zie ik het aan.

Volgende week komt hij ook nog de dakgoten schoonmaken.

Vanmiddag kwamen Janny en Freek met hun jongste zoon Ivo op de koffie. Ivo orienteert zich op het ogenblik op de inrichting en aankleding van huizen, dat is best handig als je zelf pas een huis gekocht hebt. Het moet nog gebouwd worden dus hij heeft daar ruimschoots de tijd voor, dat is fijn! 

Daarna maakte ik de tekening af waar ik mee bezig was en dan wil ik daar ook gelijk een foto van maken maar dat wilde niet lukken. Morgen nog een poging. 

Ria Dinsdag 06 Juli 2021 at 7:55 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

Bijzonder

De twee uitersten van vandaag. Zoals op de eerste foto was het vanmorgen, en bij de tweede deed ik vanmiddag een rondje. Dan voel je echt dat het toch wel zomer is, zeker met een trui aan, pffff.

Vanmorgen ook weer eens begonnen met wat yoga oefeningen. Ik ben stijf! Komt ook wel van het fietsen denk ik, dus nu hoop ik dat ik dat volhou want het is natuurlijk ook goed, zeker voor mijn rug en schouders en nek, gewoon alles. 

Het is overal zo mooi, zoveel bloemen, alles weldadig groen, maar de tomaten willen niet rijpen vanwege te weinig zon, vertelde de biologischegroentenverkoopster me.

Vandaag hebben ze in elk geval wel een beetje zon gehad

Wat deze vogel gevangen heeft weet ik niet, het lijkt wel een libelle of zoiets.

Een beetje gekleurd verder.

De maandagmorgen krijgt toch ook wel een heel apart tintje als de buurvrouw een openluchtconcert in haar tuin geeft, het blijft bijzonder!

Ria Maandag 05 Juli 2021 at 7:59 pm | | Standaard | Eén reactie

Precies

Best een lekker dagje vandaag. Mooi weer vanmorgen en vanavond. Vanmiddag een tijdje bewolkt met wat regen.

Ik fröbelde wat aan dingen waar ik niet tevreden over was, ik ben nog steeds met lijstjes in de weer en ik ben niet gauw tevreden, het moet wel netjes zitten. Verder kleurde ik wat en eind van de middag kwam Mir gezellig even langs. 

Daarna nog even een rondje door de polder, de zon was er alweer, hopelijk morgen weer.

Ria Zondag 04 Juli 2021 at 8:27 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Net als vroeger

Weer al van dat heerlijke rustige weer vanmorgen en ik stapte op de fiets want mijn schoenen zouden klaar zijn en dat waren ze. Ik kan weer vele kilometers vooruit.

Ook keek ik eens bij de nieuwe Mien binnen, het is prachtig geworden en als je ooit in Zierikzee komt moet je daar zeker eens een kijkje nemen, maar daar is waar ze nu zitten bijna geen ontkomen aan.

Ik ging dus op de fiets en maakte ook in Zierikzee nog wel wat foto's, maar het was donker weer en er staat altijd wel een paal met een bord of lantaarn in de weg, doe mij maar een bloeiend aardappelveld of twee.

Vanmiddag wilde ik nog een rondje door de polder lopen, want dat moet ik ook wel bijhouden natuurlijk, maar ik had intussen mijn teen gestoten en die wordt alsmaar blauwer, dus het werd maar een kort rondje.

Waarbij ik nog wel een paar leuke beestjes tegenkwam en er een vogeltje geweldig mooi zat te zingen. Ik dacht, ik maak er een filmpje van, maar toen was plots mijn rolletje vol...

Oh ja en het laatste stukje uit Zierikzee fietste ik heel gezellig samen met Kees, het was net of we net als vroeger weer samen naar school fietsten, want zo lang kennen we elkaar al.... een jaar of 65

Ria Zaterdag 03 Juli 2021 at 6:16 pm | | Standaard | Zeven reacties

Tellen

Het was miezerig vanmorgen en daar was ik niet zo op gekleed want toen ik van huis ging was het nog droog. Gelukkig was er geen wind en het was heel erg stil, ik maakte daar een filmpje van maar ja, hoe maak je een filmpje van stilte, want je hoort niets en er viel ook al weinig te zien. Hier kan je het zien.

Dan maar een wazig vogeltje op het platte vlas. Ik heb best goede hoop dat het nog goed komt met een beetje zon en wind, we wachten het af.

Ik poetste eens wat en draaide wasjes en vanmiddag fietste ik naar Scharendijke. Onderweg brak de zon door, heerlijk! Dat kwam goed uit met de was die ik eenmaal weer thuis gelijk buiten hing en ze ligt nu alweer in de kast. 

Best een druk heen en weer geloop en gefiets dagje zodoende.

Onder het fietsen viel het me weer op. Heen had ik (alweer) tegenwind, dat is best hard trappen als je een beetje op wilt schieten en dan tel ik, eeneentwintig, tweentwintig......  honderd... en dan begin ik weer bij één. Onder het lopen doe ik dat ook weleens vooral als ik wat door wil lopen. Ik geloof dat ik het vroeger ook al deed en ik denk dat er best meer mensen zijn die dat doen...

Ria Vrijdag 02 Juli 2021 at 6:59 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Toeristisch

Het was koud vanmorgen en ik had geen zin, dus bleef ik binnen tot het pakje met nog een paar lijstjes afgeleverd was. Het was inmiddels middag en ik stapte op de fiets richting vleesboerderij en visboer, een mooi rondje al was er wel veel wind.

Toen ik bij de vleesboerderij vandaan kwam bleef er een auto met caravan achter me  hangen, de weg is niet breed daar en je moet dan toch de berm in. Ik werd het zat en stapte eens af bij een oprit en ja hoor ze hadden het raampje al open, waren het bekenden, gewoon ouwe Zonnemairders die de opgepoetste caravan na een paar weken vakantie terug naar de stalling brachten een paar honderd meter verderop.

Het was wel grappig we kletsten er gezellig even op los, tot er van de andere kant een auto kwam! Lol! Moesten ze toch nog een paar centimeter de berm in. 

Bij de visboer nam ik weer een harinkje mee en kabeljauw voor morgen. Vanavond aten we patat, gebakken in het Dorpshuis, elke donderdag op bestelling af te halen. We doen dat niet vaak, maar nu had ik er wel zin in.

De Oostindische kers doet het prima, rondom het huis bloeien de oranje bloemetjes. De gele staan tussen het gemengde zaad.

'Straks op facebook' zei de achterbuurman toen hij langsliep, dus ja .... niet op facebook maar gewoon hier, het achterbuurhondje van zestien.

Ria Donderdag 01 Juli 2021 at 7:58 pm | | Standaard | Zeven reacties