Ook bijzonder

Nee het gaat niet zo lekker, zoals elke januari geloof ik als ik de januaries er eens op nasla en nu kwam Corrie er ook nog aan precies ook op deze dag, dat maakt het alleen maar erger.

Geen weer om te wandelen ook, misschien straks nog even als Corrie gaat liggen. 

Vanavond een hapje eten op het dorp, er is een aanschuiftafel, maar het is geloof ik nog een verrassing waar, als ik de berichten zo zie. Even een beetje gezelligheid en hopelijk zonder Corona.

De tekening heeft maar het formaat van een a4tje en is snel gedaan, een beetje Valentijnachtig.

Zes jaar geleden rond deze tijd begon ik met de grote die ik nu maak. Ik begon met eentje voor Sjoerd geloof ik en daarna Margo, Aargh en IenR. Leuk om te doen, maar toch best spannend, gelukkig heeft het goed uitgepakt.

Een beetje vroeger als anders, ook al bijzonder :-)

Ria Maandag 31 Januari 2022 at 12:59 pm | | Standaard | Vier reacties

bijzonder

geen foto vandaag. 

ik weet ook niet goed wat ik zeggen moet

het is een beetje bijzonder

zonder foto

vandaag

Ria Zondag 30 Januari 2022 at 7:45 pm | | Standaard | Zeven reacties

Wind en veren

Best veel wind vandaag, niet handig als je probeert iemand te versieren. Je haar zou ervan in de war raken.

Afgelopen week met de buurvrouw over de boom gepraat, zij vond hem ook veel te groot worden en het risico van omwaaien willen we gewoon niet lopen. Dan maar een parasol extra. 

Windveren zijn weer wat anders, ik wist niet meer wat dus ik zocht het even op. Zo leerzaam dat bloggen

Ria Zaterdag 29 Januari 2022 at 6:51 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Ander mens

Het beloofde een mooie dag te worden vanmorgen en dat werd het ook tot halfverwege de middag toen het weer wat begont te betrekken.

 Maar zo had mens en dier toch mooi een paar uurtjes zon te pakken.

Heerlijk gewandeld en een eerste ijsje gegeten op Brouw.

De planten uit de garage een tijdje buiten gezet zodat ze ook weer even wat frisse lucht konden happen en wat zonlicht kregen. Ik ben er in elk geval behoorlijk van opgeknapt.

Onderweg werd ik aangesproken door een oude Brouwenaar, ik kom hem wel vaker tegen en altijd kijkt hij me dan erg onderzoekend aan.  Tot hij vanmiddag nadat we elkaar weer tegen waren gekomen in de remmen ging en omkeerde. Hij vroeg of ik degene was die hij dacht dat ik was. Ik was dat niet maar ik ken haar wel, het is zelfs verre familie maar wel een jaar of vijftien ouder dan ik ben. Erg leuk omdat hij toch bepaalde familietrekjes zag blijkbaar. Zelf is hij 92 en fietst er nog elke dag lustig op los. Altijd leuk zulke praatjes.

Ria Vrijdag 28 Januari 2022 at 5:21 pm | | Standaard | Zeven reacties

Anders

Ha! En dan heb je eindelijk weer een tekening klaar en meestal ziet Joop hem het eerst, die zegt dan wat hij ervan vindt en als tweede is mijn zus dan aan de beurt. Joop zijn reactie kon er nog wel mee door maar die van mijn zus duurde te lang, ze zei gewoon niks, dus ik vroeg eens wat ze ervan vond, ze had wel mooiere gezien zei ze. 

Daar kon ik het mee eens zijn, ik vond het ook geen overvlieger, een miskleun moet eens een keertje kunnen.

Janny heeft kunstzinnige vriendinnen en ze liet hem eens aan een ervan zien.

Volgens haar is het het een vol hoofd wat overloopt, Klimt schilderde zo, toch maar niet weggooien
ik hoop dat je hem nog niet weggegooid hebt..
 
Weggegooid had ik hem nog niet maar ik was hem al wel aan het veranderen.
Hieronder de tweede of was het nu de eerste....? 
 

 

Ik vond hem na de verandering ineens een stuk beter eigenlijk, weer eens wat anders, zoals Joop al zei.
 
 

Ria Donderdag 27 Januari 2022 at 6:45 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Muts

Vanmorgen ging het nog wel, maar in de loop van de dag leek het steeds somberder te worden, ik had dan ook totaal geen zin me in die zurigheid te gaan bewegen. 

Ik stapte in de auto en reed naar Life and Garden in Renesse, want voor je het weet schijnt de zon weer en dan moet er wel geschuurd worden natuurlijk en daar heb ik nu een borstel/bezem voor met ijzerdraad erin of ziets, ik denk dat het prima schuurt. Geen bijbehorende rommel, ik doe dat gewoon met een warm sopje.

2015

Op de terugweg reed ik over de nieuwe recratieverdeelweg, die buitenom Scharendijke loopt, dus als je er niet zijn moet, hoeft dat ook niet..

Het oude huisje is weg en wat meer naar achteren is een nieuw huisje neergezet. Mooi! En wat ik zo leuk vind is dat ze de oude fruitbomen konden laten staan, dat lijkt tenminste toch zo dat ze dat zijn.

2009

Komend voorjaar eens kijken want die bloeien altijd prachtig. Ik ken alle bomen daar, zo fijn dat de meesten er nog staan, daar kan ik dan gewoon een traantje van wegpinken als ik daar sta.

Emotionele muts als ik ben.

Zo heel veel gelopen daar.

Ria Woensdag 26 Januari 2022 at 6:56 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Uitgewapperd

Ze had het stiekem wat langer gelaten de laatste keer en misschien de keer daarvoor ook al,  want dat vind ze zelf leuker staan, mijn kapstertje. Maar ik heb er last van in de polder, dat gewapper voor je gezicht, net als je iets leuks ziet ben je het door dat haar weer kwijt. Het is een knotje of wat korter. Met een knotje was niemand het eens, dus dan dit, zodat het net niet in mijn gezicht wappert. Dit heet een page-bob.

Op de een of andere manier een beetje vreemde dag, alles wat ik van mezelf moest doen of wilde doen is gebeurd, dus wat dat betreft goed verlopen.

Nog steeds erg grijs, maar ook erg rustig weer, heerlijk stil in de polder. Vanmiddag deed ik een rondje met Paule, ik ben de invalster voor als iemand anders niet kan en dat was nu het geval.

Ria Dinsdag 25 Januari 2022 at 6:29 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Armoe troef

Kijk dit is de boom van gisteren maar dan vijf jaar geleden toen hij net was gekandelabeerd. Daarna was het twee jaar goed te doen er was licht en af en toe schaduw maar niet al teveel.

Zo is hij nu. Vijf groeijaren verder en vanuit het dakraam krijg ik hem niet meer in een stuk op de foto. Ik hou van bomen maar deze zit als het ware een beetje op mijn rug. Nu heeft de buurvrouw gelijk al gezegd dat 'de boom' nooit tussen ons in mag staan, dus het zal wel loslopen, maar ik hoop zo dat ze dit jaar al besluit er iets aan te doen. We zullen het eerdaags eens aankaarten, ik zag net dat ze er weer is.

Somber weer nog steeds. Op een ochtendrondje na niet gewandeld, wel naar Brouwershaven gefietst want niet alleen de bananen waren op maar ook de koekjes. Armoe troef zodoende.

Ria Maandag 24 Januari 2022 at 7:00 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Nog even

Het was lekker zacht en windstil vandaag en na een klein rondje vanmiddag ging ik verder in de tuin. Het is een bende. Overal nog blaren en zaad van de boom hierachter. Van mij mag hij weg. We beginnen een beetje bang te worden dat de grond verzadigd raakt van al de regen en de wortels hun grip verliezen, zodat hij met een flinke storm, die ook steeds maar harder worden, omvalt en dan ligt hij wel op ons dak bij ZO Z ZW of W.

De lauriertakken lagen op de aarde zodat de bolletjes zowat niet de hoogte in konden, die heb ik maar wat gesnoeid. De anemonen doen het ook goed die heb ik er best veel zag ik.

Het experiment met de geraniums naar binnen is mislukt, het is hier ook veel te warm, ik heb ze weer buiten gebracht. Ik was ook bijna in staat de boel uit de garage ook maar weer buiten te zetten, maar dan zal je zien dat het volgende week gaat vriezen. Ik zie wel wat er van terecht komt, die leven nog wel tenminste.

Verder nog wat geveegd. Volgende week maar eens een flinke schobborstel kopen voor de tegels, dat gaat denk ik beter dan met de bezem. Ze zijn groen en glad, komt ook door die boom ....

Nog even en er bloeit weer wat. 

Ik kan niet wachten.

Wie woont er eigenlijk in Batam?

Ria Zondag 23 Januari 2022 at 4:43 pm | | Standaard | Vijf reacties

Grijs

Ik zag het toch echt goed hoor, er dook jong spul onder water. Geen meerkoeten maar wel iets anders en natuurlijk kwamen ze niet meer boven toen ik eindelijk mijn fototoestel te pakken had. Het is ook steeds veel te zacht weer. Het krioelt ook van de muggen.

Verder wandelde ik even naar Brouwershaven om een paar kaasjes, gezellig met een stokbroodje, Joop drinkt ook weer een wijntje mee, dus die houden we erin, alleen ik had geen kaasjes gekocht.

Er zijn vele wegen die naar de Spar leiden en ik ging eens door het Trampad, tot mijn verrassing kwam ik daar een trafohuisje tegen, het komt eraan hoor Sjoerd.

Het weer was weer zo grijs als grijs maar zijn kan.

Ria Zaterdag 22 Januari 2022 at 7:48 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Opgefrist!

Dit was toch wel de klapper van de dag, zo'n mooie regenboog op de voege morgen. Al kreeg ik het er wel een beetje benauwd van want hij was erg dichtbij en dan past zoiets niet op een fototoestelschermpje. Er zit wel een panoramafunctie op maar dan vertekent alles en ik weet dat zo gauw dan ook niet te vinden omdat ik het nooit gebruik en ik zag hem (de regenboog) alweer bleker worden.

Ik weet dat het met je telefoon wel kan, maar ja er zit alleen een oud brilletje in mijn tasje en mijn schermpje bleef maar donker, dus ik deed maar wat en hoopte dat het thuis goed uit zou pakken. En dat deed het gelukkig.

Daarna deed ik alle vloeren, zuigen, dweilen en wat je verder dan zo tegenkomt, lekker fris weer. Het was dat het zulk mooi weer was anders heb ik de neiging maar door te gaan, maar dit was beter want nu heb ik nog heerlijk gewandeld en heb ik denk ik niet teveel gedaan.

Er was af en toe zon en kijk eens naar de bomen, wilgen zijn altijd het eerst aan het verkleuren.

Maar deze ook hoor, flinke knoppen.

Een rustig rondje zo wat later op de middag, ik kwam op ruim 8km twee wandelaars tegen, vier fietsers en wel wat auto's.

Hoe anders kan een mens zich voelen binnen een paar dagen tijd. Ik heb geen idee waar het door komt, was het de maan, het sombere weer, of alles samen...

Ria Vrijdag 21 Januari 2022 at 6:25 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Op de fiets

Joop zijn fiets kreeg een onderhoudsbeurt vandaag. Gistermiddag al weggebracht en vandaag eind van de middag weer klaar. Zodoende liepen we samen een rondje vanmorgen, want van fietsen zou er niet veel komen. Erg koud veel wind en buien, niet dat je zegt ik ga lekker een rondje fietsen.

Ik deed maar weer wat boodschappen en bracht en passent naald en draad in de kapsalon want er was een gat dat gedicht moest worden. Bij de andere dochter werd een kies getrokken , dat valt ook niet mee.

Niet veel gewandeld, wel lekker gekleurd, voorlopig is het nog even winter.

Geen foto's gemaakt dus ik typte het woord 'fiets' eens in in mijn archief.

Best verrassend!

Ria Donderdag 20 Januari 2022 at 7:30 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gewoontes

Zo'n ochtendrondje is eigenlijk net als even koud douchen na een warme. Het is even schrikken, maar daarna is het lekker en als je het niet doet voel je je niet lekker opgefrist. Plus dat het goed is voor lijf en leden, ik doe het al jaren.

Dat ochtendrondje doe ik nog maar sinds we op Zonnemaire wonen en dat is nu bijna zes jaar. Dat komt omdat we hier minder tuin hebben dan op Scharendijke, daar konden de honden zelf wel even een plas en een poep doen, ruumte zat. Hier moest ik echt even met Didi de polder in vond ik, ze had toch al zoveel in moeten leveren, al zal ze daar denk ik zelf niet zo'n last van hebben gehad hoor. Het was meer mijn schuldgevoel, waarvan nu wel bekend is dat ik dat mezelf goed aan kan praten. 

Inmiddels kan ik eigenlijk niet meer zonder die 3km, het is zo lekker wakker worden bij bijna elk weertype. Storm en regen zijn minder, maar ik probeer toch zo min mogelijk te verzuimen en dat lukt me aardig.

's Middags dan een wat langer rondje, zoals vanmiddag weer met Paule. Hier is hij weer bijna thuis, de lijn strak gespannen want het eten staat klaar.

Ontzettend grote molshopen waren er, zijn dat dan hele grote mollen of ligt het aan de grond? Het zal het laatste wel zijn denk ik, want een mol is toch maar een mol uit welk nest ze ook komen, bekend of onbekend.

Ria Woensdag 19 Januari 2022 at 6:15 pm | | Standaard | Vier reacties

Oud en nog ouder

Zo gehoopt op nog zo'n fijne zonnige dag als gisteren, maar het zat er niet in. Heel de dag dikke mist, wat vanmorgen wel een paar leuke foto's opleverde.

Vanmiddag keek ik naar de online begrafenisdienst van een verre tante Trui. En gisteren toen ik die kilometers liep te vreten dacht ik plots 'het klopt niet', wij hadden een best al oude tante Saar en geen tante Trui... mijn zus wist het ook niet meer, dus Joop speurde eens in de familieboom.

En nu weten we het, tante Trui die inmiddels ook 96 was geworden is de dochter van tante Saar en de moeder van Digna waar ik het al eens eerder over had. Ze maakte een paar jaar geleden nog een film met haar moeder en daar gingen we heen.

 Je kunt nu de ingekorte film online bekijken, ik heb hem op de Zonnemaire pagina gezet

en vandaag zet ik hem even hier.

 Zolang ze zich kan herinneren bewaart Digna Sinke van alles, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. En Sinke gaat op zoek naar de nieuwe mens, bij wie het niet meer om materie gaat, maar om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten die alleen nog een paspoort, bankpasje, laptop en telefoon bezitten.

Regie: Digna Sinke

Ria Dinsdag 18 Januari 2022 at 7:00 pm | | Standaard | Zes reacties

Blauw

Er was zon vandaag! Het was heerlijk! Bovenop de dijk best fris maar daar viel meer te zien dan achter de dijk, dus ik bleef lekker bovenop.

Alleen maar Grevelingenmeer op de foto's. Lekker rustig nu op een enkel bootje van de reddingsbrigade na.

De dijken zijn recht en hoog, met af en toe een bocht

Kleumende eendjes op een strekdam

En de Ye 47

Aan het eind van de rit 10km op de teller.

Morgen weer zo'n dag graag.

Bedankt voor de bemoedigende woorden gisteren.

Ria Maandag 17 Januari 2022 at 7:32 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Grenzen

Nou daar gaat mijn favoriete programma. Eigenlijk het enige waar ik met nog een beetje plezier naar keek, ontspannend af en toe een gekkigheidje van deze of gene, of juist ontroerd zijn, maakte het voor mij de moeite waard. Ik kon er ook gewoon lekker bij zitten kleuren want ik keek op mijn pc. 

En dat dan vooral omdat ene meneer Rietbergen al jaren zijn handen niet thuis kon houden, hij is er zelfs voor in behandeling. velen wisten er blijkbaar van, dat is natuurlijk vreselijk. En Marco Borsato zelfde verhaal.

En dan de verhalen rond AliB, ik weet niet hoor, daar geloof ik nog niet veel van.

Vanavond gelukkig nog Meastro, ook favoriet. Verder is er nog weinig.  Natuurlijk zijn er af en toe wel andere aardige programma's al weet ik zo gauw niet wat want tv kijken is niet mijn hobby. 

En ja natuurlijk ben ik een stom wijf omdat ik het leuk vond. 

een stom wijf met een stom weblog

en ik maak stomme tekeningen

doe alles verkeerd, heel mijn leven eigenlijk al

één grote mislukking, 

zo voel ik me vandaag vooral.

Ria Zondag 16 Januari 2022 at 6:22 pm | | Standaard | Negentien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zuur

Geen verschil gemerkt wat betreft de versoepelingen. Mijn haar zit nog goed en kleren heb ik ook nog genoeg en als ik ze nodig had gehad had ik wel iets besteld ergens, dat doe ik toch al. De restaurants hadden ook wel open gekund vind ik, maar de kroegen moeten nog maar even dicht blijven, dat is wel een heel verschil. Die hele horeca wordt maar op één hoop gegooid, daar kan best wat onderscheid gemaakt worden.

Ik vind wel de nieuwe Hugo veel duidelijker in zijn uitleg en zoals hij zegt, je kunt wel alles open gooien, maar dan waarschijnlijk een week daarna weer dicht moeten vanwege ziek personeel, zo simpel is het toch.

Ik liep een rondje of twee het was zuur! Deed een paar boodschappen in de plus waar het heel rustig was.

Geen foto's gemaakt dan maar een klein tekeningetje, ik had een stukje papier over van de tekening van een paar dagen geleden.

Ria Zaterdag 15 Januari 2022 at 7:12 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Vroeg

Vroeg op want we moesten om 10.10u in Goes zijn bij de oogarts voor het MD oog van Joop. De toestand was verslechterd maar daar valt verder weinig aan te doen. Voor het puzzelen heeft hij nu een vergrootglas met verlichting gekocht, erg handig denk ik als ik het zo eens bekeek.

Zodoende had ik geen ochtendrondje gedaan, niks an want heel je dag is gelijk door de war. Daarom vanmiddag maar een wat uitgebreider rondje. Ik vind het altijd eng als schapen zover met hun kop door het gaas gaan, bij het terugtrekken blijven ze dan makkelijk metdie oorbellen achter het ijzer hangen. Hier lag er een aardappel in het gras waar hij net niet bij kon. 

Op de Zuidweg bloeien de eerste narcissen eindelijk. Deze zijn altijd erg vroeg.

Nu een wijntje en the Voice.

Ria Vrijdag 14 Januari 2022 at 6:55 pm | | Standaard | Zes reacties

Leuke dag!

Wat een leuke dag vandaag! Heel gewoon, eigenlijk was er niets bijzonders, maar ik had om te beginnen heel lekker geslapen voor mijn doen. Zo fijn! Dat scheelt echt een slok op een borrel.

De tekening heb ik gisteren gemaakt, hij is niet zo groot als die anderen, ik heb er ook niet mijn best op gedaan om het te laten lijken, gewoon lekker gekleurd en daar (van de tekening) werd ik ook al vrolijk van.

Veel buiten geweest. Er was wel mist, maar als je liep was het heerlijk.

Soms dook er dan plots iemand op uit de mist, tiet voor een praatje, want hier kennen de meeste wandelaars elkaar wel. Heleen was niet thuis appte ze, maar ze zou zo ook in de Stoofweg zijn, het kwam er op neer dat we achter elkaar aan liepen, maar ja, dat zie je niet in de mist. Toch nog even kunnen kletsen toen we uiteindelijk elkaar toch tegenkwamen.

Daarna alweer een oponthoud, autoraampje open en dan ben je zo weer tien minuten verder.

Ook nog het fotomapje terug gebracht bij de dorpsgenoot die nog weet van de Drilhoek en alweer even een praatje. Wat een leuk dorp is het toch.

Daarna veegde ik ook nog even de garage aan en de stoep en knipte een paar dingen af in de plantenbak. Verhing de was want die hing buiten. Nu nog steeds maar onder het afdak. 

En toen was het alweer tijd om te koken, een heerlijk mals biefstukje met uh een pot worteltjes en doperwtjes. De groenteboer bleek nog gesloten toen ik er langs ging en in de supermarkt was ik net daarvoor geweest. Geen zin in nog een keer. Het was lekker!

Ria Donderdag 13 Januari 2022 at 6:29 pm | | Standaard | Drie reacties

Nieuwelingen

Nieuwe schapen onderweg. De vorige die er stonden waren gewone huis- tuin- en kleukenschapen die maakten dat ze wegkwamen als je aan kwam lopen. Deze blijven gezellig staan kijken en komen zelfs wat dichterbij als je langer blijft staan.  Volgens mij zwartblesschapen.

Vanmorgen dacht ik nog dat het een heerlijke zonnige dag zou worden, er was wel wat mist maar dat zou optrekken, zoals het hoort en dan daarna zou de zon schijnen.

Dat pakte wat anders uit maar toch lekker gewandeld en gekleurd.

Joop fietste naar de Plus om pepermuntjes en bananen. De pepermuntjes zijn voor zijn keel, dat scheelt een hoop geschraap. Dat schrapen doet hij heel zijn leven al maar nu leek het erger te worden en op advies van de dokter eet hij nu pepermuntjes en het helpt. Hoe eenvoudig kan iets soms zijn.

Ria Woensdag 12 Januari 2022 at 6:42 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

De ontknoping

Er kwam iemand met een vraag en even later met een foto en toen begon het.

Want wij hadden nog nooit van de Drilhoek gehoord. We informeerden eens links en rechts, maar niemand wist het. We zochten toen eens een erg oude Zonnemairder op en die wist het stellig, ja hoor dat noemden ze daar zo, inclusief de tuintjes achter jullie, wat toen nog geen tuintjes waren.

Hè hè, we weten het nu zeker, want we zochten al eerder, zoals we dat bij ons huis op Scharendijke ook weleens deden, maar dat is nooit wat geworden. Dit huis krijgt een naam en of je hem nu mooi vindt of niet maakt niet uit, de geschiedenis beslist. Het is een hoek en de buren horen er dan automatisch bij.

Bij de vraag waar dat drillen dan voor staat, dat weten wij nog niet. Drillen betekende 'op rijen zaaien' misschien heeft dat ermee te maken.

Drillen

Keeren en wenden duiden eene beweging aan, waardoor iets in een anderen stand wordt gebracht. Keeren drukt meer uit dat iets of iemand een tegenover- gestelden stand aanneemt of in een tegenovergestelden stand gebracht wordt. In zooverre kan men dan ook zeggen: hoe ik de zaak ook wend of keer. Wend het roer naar stuurboord! Zich naar het vuur keeren. Wentelen geeft eene herhaalde wending, en daarenboven eene door dat herhaalde wenden veroorzaakte beweging te kennen, zoodat het dus ongeveer in dezelfde be- teekenis als draaien gebezigd wordt. Zie eens, hoe dat paard zich wentelt! De wielen van het rijtuig wentelen zoo snel om hunne assen, dat de speeken geheel onzichtbaar werden. Draaien heeft het bijdenkbeeld, dat de verandering van stand van een lichaam het gevolg is van zijne beweging om een vast punt. De aarde draait om hare as en wentelt zich om de zon. Snel om eene as of om een punt doen draaien noemt men in sommige gevallen drillen; men spreekt b.v. van een gat drillen met eene boor, het drillen van een machinerad, en in overdrachtelijken zin van het drillen van recruten.

Nu nog zien dat het erop komt.

Ria Dinsdag 11 Januari 2022 at 6:48 pm | | Standaard | Zes reacties

Gezelligheid

Sinds vorig jaar hadden we elkaar al niet meer gezien, best al lang geleden maar vanmiddag dronken we weer eens gezellig thee (met een bokkepootje) bij Janny en Freek.

Erg gezellig zoals altijd en het was lekker weer, dus we liepen een rondje door de Heerlijkheid. Corona gooit roet in een hoop etentjes die we nog tegoed hebben van verjaardagen en jubileums e.d. maar elkaar weer even zien maakt een hoop goed. Wel is het zo dat je je soms afvraagt van hoe lang gaat het nu weer duren en met verre vrienden vraag je je soms af, zien we elkaar ooit nog wel?

Corona en ouder worden gaan niet goed samen, met niets eigenlijk, maar op leeftijd zijn in deze gekke omstandigheden zet je toch soms aan het denken ook al merken wij er eigenlijk nog weinig van.

Wordt het ooit nog leuk? 

Ik denk het niet. Het wordt sowieso niet meer leuker omdat je ouder wordt en wat er dan nog leuk is dat kan niet meer. Zo simpel is het.

Nu heeft er weer een BNer een beroerte gehad en het is nu toch wel opvallend hoeveel mensen er een beroerte krijgen nadat ze zijn ingeent tegen Corona. De mensen zijn echt gek aan het worden. Ik vraag me af of die wezenlozen die anderen neersteken,verkrachten en vermoorden ook zijn ingeent... ?

Ria Maandag 10 Januari 2022 at 7:09 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Plannen

Het was de hele dag droog vandaag! Dus we fietsten en wandelden.

Joop heeft een nieuw horloge aangeschaft. Jaren moest hij nooit iets van horloges weten want hij wist toch wel hoe laat het was, maar op deze kan je alles zien. Nee niet op internet, maar gewoon al het andere, zoals of je wel geslapen hebt, dat is best handig natuurlijk :-D

Nou het is in elk geval weer een leuk speeltje, misschien wil ik er nu ook wel één.

Verder krijgen de plannen waarover ik laatst wat geheimzinnig deed steeds meer vorm, nog even afwachten, het is best leuk... vinden wij.

Ria Zondag 09 Januari 2022 at 7:11 pm | | Standaard | Vier reacties

Vrolijke noot

 'Wil je ook een bosje? ' vroeg ze vrolijk. 'Ze zijn er weer!' 

En natuurlijk zei ik daar geen nee op, want ik word er ook wel blij van.

Dat was twee dagen geleden.

Ze zijn inmiddels al flink gegroeid, open en prachtig rood.

Buiten is alles overwegend grijs en nat.

Ging het daar ook maar zo snel.

Ria Zaterdag 08 Januari 2022 at 7:10 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Zwaar

De zwanen hoor je al van verre, altijd een mooi geluid. Meestal vliegen ze te hoog voor mooi, net als hier, je ziet ze wel maar zijn meer onderdeel van het plaatje dan dat het om de zwanen gaat en bij inzoomen niet scherp, het was ook nog te donker. Misschien morgenochtend.

Alles was op, het meeste in elk geval, dus ik vulde de voorraad weer eens aan. Het bevalt me prima zo. Voor corona ging ik toch vaker als er iets op was even naar de PLus in Scharendijke, dat doe ik niet meer, dat kan ook bij de Spar op Brouw.

Vlees ook aangevuld en wijn online besteld eens kijken hoe dat bevalt, morgen thuisbezorgd. Het zijn de zware dingen die me opbreken bij het boodschappen doen. Uit het karretje in de kofferbak, thuis er weer uit en naar de plek waar het moet, dat is ook makkelijker en sneller als het alleen maar lichte dingen zijn en een tas vol lichte dingen is ook nog best zwaar en ik verdeel het vaak al over een paar tassen.

Ik ga Joop maar eens charteren om de limonade zelf aan te vullen, dat kan ook op de fiets. Ik heb van die handige wijntasjes waar natuurlijk ook zes pakken fris in passen. 

The Voice begint weer, heerlijk! Negentien jaar geleden hadden we Idols, wat dat betreft is er weinig veranderd. Zoveel talent elke keer weer!

Ria Vrijdag 07 Januari 2022 at 6:33 pm | | Standaard | Vijf reacties

In den beginne

Vanmorgen toen alles nog aan het wakker worden was en het best al lichter was dan op de foto.

De wind was gaan liggen en het was droog!

Vanmiddag keek ik eerst bij de narcissen maar er was er nog niet een open, nog te koud vonden ze, of gewoon een dag te vroeg, het was nog geen tijd.

Het was heerlijk wandelweer, de zon scheen en verder was het gewoon nog winter.

Ik ben begonnen bij de eerste logjes nu 19 jaar geleden te reageren. Die zijn per week gepost omdat ik ze overgezet heb uit Blogger, dat was best veel werk en per dag was dat nog veel meer werk geweest, maar nu is het niet handig. 

Ik doe dat vooral voor mezelf want ik weet dat ik in het begin zomaar wat deed er las toch niemand mee, ben je gek daar moest ik helemaal niets van weten. Ik wilde gewoon een online dagboek, dat leek me prachtig en handig ook, maar ik kon en wist niets en zocht overal hulp die ik ook kreeg! 

En nu wil ik best wel uitleggen waar ik het eigenlijk over had, als ik het zelf nog weet tenminste.

Nog steeds ben ik iedereen dankbaar die me geholpen heeft want dat gebeurde nogal eens in het begin. Op Nicole, Downer (ik weet niet waar ze gebleven is) en Bart kon ik altijd rekenen en zo langzamerhand leerde ik zelf dingen en weet ik nu op mijn leeftijd best veel vind ik.

De website van Mir heb ik helemaal zelf gemaakt. Er staat op wat ze nodig heeft, meer is niet nodig en ik zou hem niet eens meer kunnen veranderen vanwege het FTP gedoe, maar voorlopig is het goed genoeg. De sociale media doet de rest.

Dat reageren ga ik vast niet iedere dag doen, ik zie wel hoe het gaat.

Ria Donderdag 06 Januari 2022 at 7:11 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Hoogtepuntje

Behoorlijk onstuimig vanmorgen, maar het was wel droog, net als mijn schoenen na de bui van gisteren. Niet dat ik dan geen andere heb, maar deze lopen en zitten het best.

Vanmiddag was het wat opgeklaard en ik zag warempel de eerste sneeuwklokjes! Niet zomaar een paar maar gewoon een heel stuk dijk met van die vrolijkmakende witjes.

Daarna kwam ik deze ook nog tegen, wel een stuk of drie. Niet te fotograferen zonder ondersteuning vanwege wind en knielwerk tegen de dijk.

De narcissen aan de Zuidweg waren nog niet zover, wel knoppen volop, dus over een dag of twee drie zijn die ook wel open. Ik zie nu dat het vorig jaar net andersom was. Zo zijn er elk jaar van die hoogtepuntjes, de eerste bloemetjes, het eerste geel, ik zie dat toch liever dan kerstballen.

Ria Woensdag 05 Januari 2022 at 6:31 pm | | Standaard | Negen reacties

Rustig aan

Ik weet nog goed hoe verrukt ik was toen ik deze foto voor het eerst zag nadat ik hem gemaakt had deze dag vijftien jaar geleden. Ik vond hem prachtig, hij heeft iets onwerkelijks.

Vandaag heb ik geen foto's gemaakt en dan duik ik altijd even de archieven in, altijd leuk.

Vonmorgen regende ik kletsnat, tenminste mijn benen vanaf mijn knieen. Er stond een laagje water in mijn schoenen, voor de rest was ik wel berekend op een buitje. De rest van de dag lokte het niet erg al deed ik vanmiddag nog wel een rondje. Een rustig aan dag, dat moet soms even.

Kleine verschillen ik kon niet kiezen vandaar allebei.

Ria Dinsdag 04 Januari 2022 at 7:02 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Op naar beter

Ze zijn niet van de lucht de laatste dagen, de scherp afgesneden wolkenpartijen. Ik blijf het een vreemd gezicht vinden en vraag me af of dat nu vroeger ook zo vaak gebeurde, of dat dat bij de klimaatveranderingen hoort.

Ik weet het ook niet, maar de luchten zijn af en toe zeker anders (vreemder) dan ze ooit waren.

Vanmiddag wandelde ik naar Brouwershaven, de bananen waren weer op dus ja... Eind van de week zijn ze weer op, want bananen rijpen snel en als de schil al bruin wordt vinden we ze gewoon niet meer zo lekker..

Eind van de week weer wekelijkse booodschappen, maar eerst moeten de overbodige dingen op. 

Het is nu op zijn donkerst, de maan was nieuw en die gaat nu weer groeien zodat er weer wat meer licht komt.

Hard gewerkt vandaag, gesleep mat lakens die ik dan eerst nog buiten wil hangen, maar mijn schouders willen dat eigenlijk niet, want daarna moeten ze toch ook weer binnen ergens te drogen hangen en dat kost me toch steeds meer moeite al dat gesleep met die grote lappen.

Ria Maandag 03 Januari 2022 at 6:53 pm | | Standaard | Zeven reacties

oei oie

De wilde zwanen en de ganzen van gisteren zaten er nog steeds, maar ik had geen zin helemaal naar de dijk te lopen, want vanaf die plek ook weer tegenlicht en best ver weg. Het valt niet mee om om deze tijd aardige foto's te maken, altijd eigenlijk niet.

De luchten waren gewilliger en deden hun uiterste best er wat moois van te maken, dat lukte aardig.

Het gaat er ook maar om dat ik lekker buiten ben en zo goed en kwaad als mogelijk is, vastleg wat ik zie.

Dat buiten zijn lukt in elk geval aardig zo aan het begin van het nieuwe jaar.

Verder zijn we ook nog steeds met ons raadselachtige projectje bezig wat nu toch vorm begint te krijgen. Ik zeg nog niks...

Ria Zondag 02 Januari 2022 at 6:53 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Goede start

Joop stapte weer eens op de fiets en ik ruimde de kerstspullen op. De engeltjes liggen alweer op zolder.  Lekker gewandeld ook, het was heerlijk zacht en eenmaal weer thuis ook gelijk de buitenverlichting maar uit- en weggedaan. Er komt weer regen komende week en dan kan het maar weg zijn.

Een paar dagen geleden stuurde Rita haar eindrapport van school. Ze is daar nu klaar en bereidt zich voor op het toelatingsexamen voor de universiteit in Katmandu. Ze kiest voor dezelfde richting op als haar broer Rabin, dus die kan haar alvast wat voorbereiden. 

Ria Zaterdag 01 Januari 2022 at 7:49 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,