Na de storm

Goed waterdicht ingepakt ging ik weer eventjes naar het strand vandaag, er lag wat alg aan de vloedlijn met een beejte rommel ertussen, maar verder heb ik geen schokkende dingen gezien.

Leuke strobolletjes, met een beetje fantasie zie je daar vanalles in.

Sufgewaaide meeuwen

en natuurlijk zat de wind ook nog goed in het water.

Verder vooral een beetje overeind gebleven, want zitten vind mijn rug niet fijn, het ging ineens mis gisteren. Raar genoeg voel je wanneer het gebeurt maar dan duurt het even voordat de last komt en dan weet je, oja dat gebeurde toen.

Haaks opstaan en na een stap of tien weer wat rechter kunnen, zo gaat het dan. Meestal na een paar dagen weer over, al voelen mijn schouders ook niet goed.

Mijn moeder zou het op de storm steken: 'k è wi zo'n last van mun schoeren dr is vast sturm op komst, terwijl ze met haar beide handen en een pijnlijk gezicht kruislings over beide schouders wrijft.

Ria Maandag 30 November 2015 at 6:39 pm | | Standaard | Elf reacties

De zee

Om er toch even uit te zijn ging ik even naar het strand.

Eerst in de auto wachten tot het droog was, eigenlijk wilde ik al omkeren maar plots was het droog en dat bleef het verder gelukkig ook.

Meestal is de zee hetzelfde, wat meer of minder golven, of helemaal glad. Het gaat er eigenlijk meer om wat die zee en de getijden met het zand doen.

En zeker de stroompjes die ontstaan bij afgaand water.

De rest van de dag zat ik lekker binnen..

Nu maar weer wachten tot de storm gaat liggen.

En misschien dan morgen tussen de buien door eens kijken wat de zee gegeven heeft..

Ria Zondag 29 November 2015 at 5:43 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Pret

1448718812109.gif photo 1448718812109.gif

We hadden weer veel plezier vandaag.

Lekker gewandeld en daarna nog een Beaujolaitje gedronken, dat hadden we nog niet op toen we het filmpje maakten hoor...

Nog even dit...

In het echt zijn we veel knapper natuurlijk. Mijn haar zit vreselijk omdat we net gewandeld hadden in de storm. Janny heeft prachtig haar, dat zit altijd goed, met of zonder storm. Maar overdoen is geen optie, dan wordt het niets meer.

Ria Zaterdag 28 November 2015 at 4:33 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zuur

'Kijk', zei Joop, toen er zo'n wolk ganzen overvloog, 'allemaal ganzenlevertjes'. Zo had ik het eigenlijk nog nooit bekeken.

Het is toch ook raar dat koeien wel zoveel mogelijk beweging moeten hebben voor een lekker stukje vlees en dat ganzen stilzittend volgepropt moeten worden om een zgn. delicatesse te krijgen. Bah!

Ik heb het nog nooit gegeten, of het moet per ongeluk zijn geweest en Joop bij mijn weten ook niet.

Ik ben geen vegetariër en hou best van een verantwoord lekker stukje vlees, meestal haal ik dat bij de vleesboerderij. Ze hebben daar ook speklapjes en ander lekkers van het varken, dat komt hier vandaan, van de fam. de Bakker en de kipfileetjes zijn van tante Door. Allemaal verkrijgbaar bij de vleesboerderij.
 
Het was zuur vandaag, waterkoud kan ook en grijs vooral, met af en toe vieze miezer. 

Ria Vrijdag 27 November 2015 at 6:32 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Appels en peren

De jaarlijkse afrekening van de Delta Nuts viel eigenlijk best een beetje tegen, we moeten behoorlijk bijbetalen. Dat is het gevolg van een winter geen houtkachel stoken. Ik had vorige winter geen zin in gesjouw met hout en ik wilde een warm kamertje als ik daar 's avonds tv keek, of achter de pc zat en daar stond die kachel nu eenmaal niet. Voordeel was wel dat de 'puupe' niet geveegd hoefde te worden.

Ik merk nu dat ik 's avonds nog weinig achteraf zit, daar heb ik denk ik deze winter geen zin in, dan maar films en voetbal met een breiwerkje erbij en dus de kachel aan, want hout zat, fijne warmte en gezelliger.

Vandaag was het heerlijk. Ik heb de planten lekker een douchebeurt gegeven, wasjes gedraaid en gedroogd, ramen gezeemd en vanmiddag hebben we samen gewandeld.

Voor een paar foto's ging ik nog even de tuin in, want daar valt altijd wel iets te zien. De Helleborus bijvoorbeeld met een nieuwe knop en allemaal kleine Helleborusjes aan zijn voet.

Prachtig toch die natuur, want Helleboruszaadjes worden ook gewoon weer Helleborusplantjes en je kunt als klein Helleborusplantje weleens denken dat je helemaal geen zin hebt om een Helleborus te zijn en al helemaal niet om op een Helleborus te lijken, maar daar valt niets aan te veranderen hoor, zulke dingen heb je als Helleborus zijnde nog steeds niet zelf in de hand en dat is maar goed ook!

Ria Donderdag 26 November 2015 at 6:30 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Betovering

Joop kreeg vandaag zijn eerste implantaat, dat is nog eens wat anders dan je eerste tandje. Mir heeft er ook sinds een paar weken een en omdat ik er spijt van had dat ik met haar niet was meegegaan ben ik met Joop wel meegeweest, zodat hij op de terugrit het koude kussentje tegen zijn wang kon houden.

Intussen deed ik wat rare boodschappen in Zierikzee, zoals een koord voor de kachel en ruitenpoets ook voor de kachel en fleecedekentjes, brokken en kauwstokjes voor Didi en toen belde hij alweer dat het gebeurd was.

En omdat ik eerst het koord in de kachel deed, achter het ruitje zit dat, en keek of hij nu wel een beetje goed brandde, was het inmiddels al erg laat voor een wandelingetje.

Dus ging ik even naar het strand en daar was het werkelijk sprookjesachtig.  Eerst nog niet zo, maar hoe verder ik liep, hoe later het werd, hoe sprookjesachtiger het eruit ging zien, alles kleurde oranje.

Vooral de weerspiegelingen in het water waren prachtig.

Dus ik maakte nogal een fotootje of wat.

Eenmaal weer terug bij de overgang was het sprookje voorbij. Er wordt inmiddels ook druk gebouwd aan de strandtent.

Ria Woensdag 25 November 2015 at 7:04 pm | | Standaard | Zes reacties

Opstapje

Het beloofde niet veel goeds vanmorgen toen ik, of was het Joop deze keer, de gordijnen open schoof.

's Morgens binnen zitten gaat nog wel, maar zo'n lange middag valt niet mee. Gelukkig belde Mir eind van de ochtend of ik zin had om even mee te gaan naar Ikea eind van de middag en dat had ik best natuurlijk. Gezellig!

Als je weet wat je nodig hebt hoef je heel die winkel niet in en kan je net zo goed gelijk naar het magazijn lopen, maar even kijken is ook leuk natuurlijk, naar al die dingen die je niet nodig hebt.

Mir ging voor een roltafel en ik zocht een opstapje, want bovenin de kledingkast kan ik er al jaren niet goed bij.

En ik kwam nog een deurmat tegen, dat was ook nodig. Ik zag een geschikte antislip, dat overlegde ik nog met een andere mevrouw, zij had er ook zoeen, want deurmatten die wegglijden als je erop stapt dat moeten wij niet hebben op onze leeftijd. Er lag er al eentje klaar, opgerold en wel op de stapel waarvan ik er eentje uit zocht, die nam ik mee.

Mir was haar portemonnee vergeten dus dat schoot ik even voor, daardoor viel het ook niet op dat ik best veel kwijt was voor die toch wel zware deurmat en een opstapje.

Eenmaal thuis rolde ik hem uit en jawel hoor, drie meter deurmat ongeveer. Die gaan we maar in stukjes snijden.

Ria Dinsdag 24 November 2015 at 7:31 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Verschil

Zoek de verschillen.

Ik vond het altijd wel apart, dat heeft niet iedereen zo'n scheve paal, maar plots was hij verdwenen. Gelukkig hebben we de foto nog en misschien is hij wel gewoon omgevallen zodat hij wel weg moest. Ik ga het nog eens navragen, we lopen soms weleens samen een stukje op.

Het was bijna voorjaarsachtig vandaag. Na gezellig een bakje koffie met Mir ging ik de tuin in, er ligt nog genoeg blad en mijn hoofd was toe aan wat frissigheid.

Daarna weer een wandeling voor het goede doel. Ik heb inmiddels al 371 km gelopen met een opbrengst van €99.47. Zo zie je maar, dat loopt toch aardig op. 

Op de foto staat een halo (bijzon) maar hij komt niet goed uit de veren (links in het midden).

De molen draaide rustige rondjes, daar maakte ik weer eens een filmpje van.

Ria Maandag 23 November 2015 at 5:55 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Lochten as zeeejen

Dat zeiden we vroeger thuis als er veel buien aan de lucht waren, er was ooit eens iemand die dat gezegd had en dat hadden we onthouden, zulke dingen sluipen erin en die vergeet je dan nooit.

Veel indrukwekkends al voorbij zien komen zo hier en daar vandaag op het www. Deze gaan in het mapje 'Weelweg', want die zag er ook best leuk uit.

Joop was naar de duivenbeurs in Houten, nu is het zo langzamerhand wel afgelopen met al dat geduif.

Gisteravond kreeg ik alweer een bos bloemen, gelukkig geen gerbera's deze keer, een doos appels en een boodschappenpakket. Eerder op de dag had hij ook al een zak mossels meegebracht, ongeveer een kilo of zes.... het is dus niet zo dat hij steeds met lege handen thuiskomt.

Vanavond kookte ik alle mossels achter elkaar, pelde ze en we aten ze daarna gebakken. Ze waren heerlijk!

De rest deed ik in porties in de diepvries.

Af en toe regent het harder dan ik hebben kan, het is niet anders.

Ria Zondag 22 November 2015 at 6:39 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Tussen de buien

Het zag er naar uit of het de hele dag zou gaan regenen vanmorgen, maar rond een uur of elf werd het droog en ging ik gelijk maar op stap. De zon kwam er zelfs door.

Het was een natte boel...

en al gauw verschenen er alweer nieuwe buien aan de horizon.

Ik verhoogde mijn tempo maar wat, zo bleef ik ook lekker warm.

en gelukkig bleef het droog tot ik thuis was.

Vanmiddag zette ik mijn nieuwe breiwerkje op.

Joop heeft duivendingen te doen, een mosseltje hier en een mosseltje daar en hij is er niet eens zo gek op, maar ja je moet wat over hebben voor de goede zaak.

Ria Zaterdag 21 November 2015 at 4:01 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Winterklaar

Vanmorgen na de wekelijkse poetsbeurt in huis eerst naar Gall & Gall voor een doosje Beaujolais. Zij vonden het ook jammer dat het steeds minder wordt met die Beaujolais. Vroeger was het een feestje op de derde donderdag in november, dan kregen de klanten een uitnodiging om te komen proeven, vertelde ze.

Op de terugweg ook even langs Ans voor een vers breiwerkje, rood dit keer. 

Een wijntje, een tekenblok, een breiwerkje, een vol houthok, eindelijk de digitale krant op mijn nieuwe tablet, laat de sneeuw maar komen hoor, ik ben er klaar voor!

Vanmiddag wandelden we lekker een rondje over het strand. Wind tegen door de duinen en windje mee op het strand.

Eenmaal weer thuis lekker aan de thee met een zak peperbollen, heerlijk!

Ria Vrijdag 20 November 2015 at 6:45 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Fijn en lekker

Al een tijdje gebruikte ik mijn tablet minimaal, eigenlijk alleen als mijn telefoon aan de oplader lag. Hij was traag, viel uit af en toe, de lettertjes bij het feuten bleven hangen, kortom een brok ergernis en dat pak je dan niet zo snel.

En nu heb ik een nieuwe, supersnel, dunner, lichter, supersnel, oh dat zei ik al, heel fijn dus!

Hij is van brons, erg mooi vind ik zelf, het bijpassende hoesje, ook van brons, kreeg ik erbij omdat het de laatste was die in de winkel gebruikt was. Ik heb nu wel vaag op de achtergrond een BCC logo, dat kan er niet af, daar kwamen we thuis pas achter. Het stoort niet dus dat nemen we er dan maar bij.

Verder de winkels afgelopen voor een Beaujolaitje, maar alleen bij AH hadden ze een 'nouveau' te staan, dat is dan niet eens de echte Primeur geloof ik....zoveel weet ik er ook eigenlijk niet van, maar ik weet wel dat ik het altijd lekker vind. 

En nu ik nog even zoek vind ik dit, wow, daar gaan we dan morgen nog maar even langs. Stom dat we er vanmiddag niet waren, want we halen daar best veel wijn, maar het lag een beetje uit de route. Bij Gall & Gall dus dom dom.

lalalalalala lalalalalalala Appellation Controlee lalalalalala

Ria Donderdag 19 November 2015 at 4:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zo dus ongeveer

Stukje bij beetje.

Bij mij worden het meestal een soort maskers, of hoofden, ze hebben toch bijna altijd iets menselijks. Maar het kan ook iets natuurlijks of dierlijks worden natuurlijk. Ik ben er toch wel bijna heel de dag mee bezig geweest omdat ik hem af wilde hebben. Het papier is 30x40cm, dat is best groot.

Ria Woensdag 18 November 2015 at 4:56 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kleurles

Vanmiddag bleek weer eens dat er toch nog steeds mensen zijn die denken dat ik in een voorgedrukt kleurboek zit te kleuren. Dat is niet zo, ik begin gewoon met een wit papier. Mooi dik papier en goede kleurpotloden.

Ik begin met eerst de kleuren uit te zoeken die ik wil gebruiken. Een stuk of vier, vijf, zes. Niet al te veel want dan wordt het te druk vind ik.

En dan begin ik meestal ergens met een rondje en borduur daar op voort, ik doe maar wat. De kleurpotloden leg ik in dit geval op een rijtje en werk ze van boven naar beneden af, dus die ik gebruikt heb leg ik onderaan en pak daarna weer de bovenste, zo hoef ik niet na te denken over de volgorde en wordt alles gebruikt.

Niet al te scherpe punten, maar ook niet stomp en regelmatig kleuren, dat is een kwestie van oefenen.

Een papier onder je hand voorkomt vlekken en vervagen van de kleuren. Geen passer en geen lineaal dan gaat het natuurlijke eraf, gewoon alles los uit de hand eerst dun dan kan je altijd nog een beetje corrigeren.

Dit is het resultaat van vandaag, morgen weer verder.

Een goede remedie om te gaan slapen is om na te denken over hoe je verder zult gaan morgen en hoe het er ongeveer uit moet komen te zien. Dat kan dan de volgende dag wel weer volkomen anders worden natuurlijk, maar het is weer eens iets anders dan schaapjes tellen.

Kortom, het is erg leuk om te doen, het leidt je gedachten af en maakt je hoofd leeg.

Ria Dinsdag 17 November 2015 at 6:20 pm | | Standaard | Dertien reacties

Plus en minder

Nog maar eens een fotootje van de PLUS nu nog in het dorp, want dat gaat binnen niet al te lange tijd veranderen. Het zal wel vreemd zijn, als de winkels weg zijn, want het is niet alleen de Plus maar ook de Mikado en de Borrelshop die zullen verdwijnen. Geen boodschappen meer, maar alleen nog eten en drinken in het dorp. Ik weet niet hoor...

Dat dat lelijke ding weggaat is wel een pluspunt natuurlijk, wie weet wat voor mooi durp we nu krijgen...

Vandaag begonnen ze met de nieuwbouw aan de Boutlaan.

En nu hebben we ineens oorlog. Dat was er altijd wel ergens en daarblij vielen toch ook vooral onschuldige slachtoffers. Nu lijkt het plots overal te zijn. Een soort sluipmoordenaar of kankergezwel, waar ook niemand veilig voor is. Eigenlijk is er niets veranderd, behalve dan dat het iets dichterbij lijkt.

In het weekend nog wat gekleurd, dus ik zet hem er maar weer bij.

Ria Maandag 16 November 2015 at 3:50 pm | | Standaard | Veertien reacties

Stilte

Het was behoorlijk stormachtig en buiig hier vandaag. Geen lekker wandelweer.

Het werd een rondje rond het dorp dat er zelfs in de storm erg vredig bij lag.

Soms besef je weer hoe heerlijk het is om vooral in de winter in zo'n lekker rustig dorp te wonen.

Die zomermaanden brengen ook wel weer een hoop gezelligheid natuurlijk maar.... alles op zijn tijd!

Ria Zondag 15 November 2015 at 6:37 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Aangeslagen

Een paar teksten die ik tegenkwam vandaag en waar ik me wel in kan vinden.

Verder zeg ik maar niets.

En zo ontwaakt Parijs, of welke andere plek waar weer een aanslag was toch weer een beetje anders...

Wie nu gaat hitsen tegen moslims doet precies wat de terroristen hopen. Want zij willen een burgeroorlog tussen moslims en niet-moslims. (Joris Luyendijk)

Ria Zaterdag 14 November 2015 at 4:44 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Uiterlijk vertoon

 Een update van de strandtent voor Sjoerd zodat we de voortgang kunnen zien, maar er gebeurt daar zo goed als niets. Ze zullen hem eerst wel plaatsklaar maken en komend voorjaar de boel achter elkaar in elkaar zetten. Geen idee. Maar ik hou jullie op de hoogte, als ik het niet vergeet tenminste. 

 

Verder ben ik natuurlijk lang niet altijd zo vrolijk als het lijkt, ik moet de boel niet mooier voor willen doen dan het is, dus bij deze... ik ben vandaag niet vrolijk. Ik weet eigenlijk wel bijna zeker dat ik me zelden anders voordoe dan ik me voel.

Didi is weer helemaal de oude, heeft weer keurige poep en we hebben zelfs nog een blikje konijn over, dat doe ik met kleine beetjes gelijk door haar gewone brokken. Jummie!

Verder kleur ik nog maar wat. Misschien wordt het toch weer tijd voor een breiwerkje, ik twijfel nog.

Ria Vrijdag 13 November 2015 at 3:26 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Pijn is niet fijn

 Een bloemetje voor mijn lieve schoonzus die vandaag jarig is. Ze heeft een rotjaar achter de rug met heel veel pijn en morgen gaat ze voor de derde keer onder het mes en nu maar hopen dat het eindelijk helpt! Op vrijdag de dertiende nog wel, wens haar maar veel succes en geluk enzo, kan ze best gebruiken!

Ik zat vanmorgen ook bij de dokter voor iets heel onbenulligs eigenlijk, maar ook best pijnlijk. Ik heb had een zere teen. Het werd steeds erger want mijn hallux teen drukt tegen mijn tweede teen en daar zit nu een likdoorn of eksteroog, ik zag geen zwart puntje dus ik dacht dat het iets anders was.

Ik moest ermee naar de pedicure zei de dokter want het was wel degelijk een dinges. En omdat ik van het uitstellen ben gingen we eerst maar lekker wandelen, dat komt volgende week of zo wel, dacht ik nog.

Maar ja, lekker wandelen doe je ook niet met zo'n ding, dus belde ik toch maar, gelukkig nam ze niet op... hahaha. Even later werd ik teruggebeld en ik kon eind van de middag even terecht.

En nu is hij weg!  Eruit! Foetsie! Woei!! Ik voel bijna niets meer! Wat fijn! Volgende keer sneller even gaan anders groeit zo'n ding steeds dieper zei ze.

Wat was het lekker vandaag hè! En er bloeit nog zoveel!

Ria Donderdag 12 November 2015 at 6:23 pm | | Standaard | Dertien reacties

Fleurig

Alweer een tekening, ik kan er ook niets aan doen. Het is geen fotoweer. 

Op wat bladharken en een wandelingetje na niet veel gedaan. Het wordt nu toch echt wel winters en zo vroeg donker ook, zeker als het van dat sombere weer is zoals vandaag. Gelukkig heb ik nog volop bloemen in de tuin. Een hele bos Gerbera's zelfs. Joop bracht ze afgelopen zaterdag mee van het duivenfeest waar hij was. Twee bosjes. Eentje zo heel keurig met zo'n ijzertje er omheen en neongroen 'mos' en één wat 'lossere' met langere stelen. Ik heb ze bij elkaar gedaan en buiten in de vuurkorf voor het keukenraam gezet, zo blijven ze lang goed denk ik en het staat heel vrolijk!

Ria Woensdag 11 November 2015 at 3:48 pm | | Standaard | Tien reacties

Bewust

Vanmorgen eerst met Didi om de vervolgprik. Ik merk eigenlijk niets bijzonders meer aan haar, maar heb nog geen poep gezien. Ik denk dat dat ook wel weer goed komt, morgen even in de gaten houden. Op een paar cent na honderd euri armer stond ik weer buiten. De zes blikjes konijn kosten alleen al € 21 dat is best duur natuurlijk.   Lekker is het wèl, ze zou haar bak erbij opvreten en gaat wel drie keer nalikken. Nu nog zien of ik haar weer aan de gewone brokken krijg overmorgen.

Vanmiddag liepen we met windje mee naar Brouwershaven om een stukje vis en gingen met de bus weer terug.

In het bushokje zat al een jonge man van ik schat een jaar of dertig. Hij deed zijn papieren in zijn tas, oordopje uit en was klaar voor een praatje. Zijn shagje was inmiddels op, maar hij rolde er gelijk daarna nog maar eentje, niet gek dat ons gesprek daarna daarover ging natuurlijk. Hij had pas een poging gedaan te stoppen, dat was hem twee weken gelukt maar na een avondje schaken was hij weer begonnen, schaken en niet roken is blijkbaar moeilijk. Hij besloot om maar weer te beginnen.

Hij wist nog hoeveel een pakje shag kostte toen hij begon, in guldens en ook hoeveel datzelfde pakje nu kost in guldens... veel dus, ik weet het niet eens meer. Maar..  hij at nog bij zijn ouders, zodoende kon hij het zich veroorloven voor €25 per week op te roken, mijn bek viel open van verbazing. Ze zullen het wel prima vinden natuurlijk dat hij thuis komt eten, maar op deze manier onderhouden ze wel zijn rookverslaving en hij was ook al veel te dik.

Hij was bezig met een cursus Mindfulness zei hij, wie weet wordt hij zich wat bewuster van waarmee hij bezig is.

Ria Dinsdag 10 November 2015 at 5:19 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Ingeblikt

We gingen vanmogen eerst naar de dierenarts in Noordwelle. Er waren blijkbaar meer honden met dezelfde klachten dus hij dacht aan een virus en daarvoor kreeg ze een spuit en een paar pillen die gelijk naar binnen gingen. Morgen nog zo'n spuit en een paar dagen licht verteerbaar voedsel, of ik dat had een beetje rijst met kip. Natuurlijk had ik dat maar er stonden daar ook kant en klare blikjes, wel zo makkelijk natuurlijk.

En we zeggen het niet hoor, we zeggen gewoon dat er kip met rijst in zit, maar eigenlijk is het k o n i j n...

Bofkont! Zomaar een ingeblikt konijntje in je bak krijgen is wel heel bijzonder natuurlijk en het is nog niet eens kerst.

 Verder kleurde en wandelde ik nog wat en ruimde de eerste sliert blaren op, die boom is leeg.
 
 

Ria Maandag 09 November 2015 at 6:30 pm | | Standaard | Vijf reacties

Bladbeheer

Laatst zei iemand bij de reacties dat doorbloeiende rozen geen bottels krijgen en rozen die niet doorbloeien wel... dan is dit denk ik de uitzondering die de regel bevestigt, want hij bloeit nog vrolijk en zit vol met prachtige oranje bottels.

Verder heb ik een nieuwe vorm van bladbeheer. Ik wacht eerst tot de boom, of bomen bijna leeg zijn en hark ze dan op een sliert dat is zo gebeurd, die laat ik dan een tijdje liggen tot hij behoorlijk geslonken is.

En dan is het alleen nog een kwestie van nog een beetje bij elkaar harken en even oprapen.

Didi is al een paar dagen aan de dunne met bloed, morgen maar eens naar de dokter.

Ria Zondag 08 November 2015 at 5:09 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Kli kla kleuren

Weer eentje klaar. Zeg maar gerust wat je ervan vindt en of hij leuker of juist minder is dan de vorige

Vooral weer veel gekleurd en vanmiddag een rondje. Toen ik thuiskwam had ik dorst en de zon scheen, dus nam ik een lekker Herfstbokje in een Lenteglas in de laatste zonnestralen.

Joop heeft een duivenfeestje. De behaalde prijzen van afgelopen zomer worden hier en daar uitgedeeld met bijkomende feestelijkheden. Ik ga ook nog wel een keer mee hoor, maar van drie tot tiien en dan ook nog bezig gehouden worden in een damesfröbelklasje, daar heb ik geen zin in, dan teken ik liever lekker thuis. Joop vermaakt zich toch wel met zijn collegae duivenmelkers.

Ria Zaterdag 07 November 2015 at 09:59 am | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gewoon vrijdag

Joop moest alweer op stap voor en met duiven vandaag, samen met de goeroe reed hij een rondje door België, dat is nu eenmaal gezelliger dan alleen.

Ik was zodoende wel alleen en ging weer even in huis tekeer.

Vanmiddag een rondje Ellemeet, we keken ook nog even op het strand waar Corazon een nieuw paviljoen aan het bouwen is.

 Dat wordt vast mooi.

Weer thuis tekende ik nog wat, ik heb de slag weer even te pakken.

Ria Vrijdag 06 November 2015 at 6:03 pm | | Standaard | Vier reacties

Uitgewipt

Als foto's niet scherp zijn doe ik er maar wat geks mee, zoals deze.

Ik was weer op weg naar huis en ik was zoooooo blij, want eindelijk zit de boel vast! Ik ben eerst een peperbol gaan eten bij de PLUS en dat ging zonder gewip, want als je aan de ene kant kauwt moet het niet aan de andere kant losschieten en dat deed het. Nu kan ik er pas echt blij meer zijn, want mooi vind ik het wel.

Deze kan zeker mee tot mijn negentigste denk ik en als het dan niet meer lekker zit doe ik ze gewoon uit. gedoe met die tanden... er zijn ook lekkere dingen waar je niet op hoeft te kauwen.

De dag bestond dus voornamelijk uit wachten op tot het zover was dat ik kon gaan rijden, ik had geen zin om te gaan wandelen dus tekende ik wat, ook leuk!

Ria Donderdag 05 November 2015 at 6:33 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Het kan verkeren

Het is toch wel een lekker vestje, ik draag het best veel ook al heb ik de knoopjes alweer gebruikt voor mijn nieuwe vest. Er zat een gat in de mouw en ik dacht eraan het maar weg te gooien. Maar vanmorgen toch maar besloten er nog een lapje op te naaien, zo kan ik het nog aan en het staat niet zo armoedig als met een gat.

Vanmiddag gingen we lekker naar het strand, laag water en vakantiegangers naar huis, het strand wordt weer van ons.

We hadden regen en wind, maar na de regen kwam de zon gewoon weer door.

Het werd zelfs behoorlijk warm.

Weer terug in Renesse dronken we een bakje en aten een stukje mèt op het terras.

Nog lekker even in de zon, al was het maar op het nippertje.

We liepen precies even ver als gisteren al was het een heel ander rondje.

Ria Woensdag 04 November 2015 at 4:59 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Verknipt

De achterbuurmanboer rooide de suikerbieten vandaag, het land is nu weer kaal. Volgend jaar weer iets leukers hoop ik want suikerbieten daar wordt een mens ook niet vrolijk van. Het wordt een keertje tijd voor vlas.

Vanmorgen was ik maar weer eens in Vlissingen bij de tandensmid. Voor niets want hij had niet goed doorgekregen wat er eigenlijk moest gebeuren (sommige drukkertjes drukken niet goed). Maarrr.... nu weet hij van de hoed en de rand en trekt donderdagmiddag een paar uur voor me uit, dan moet het goedkomen.

Daarna deden Joop en ik een lekker rondje, het blijft maar zo heerlijk buiten en we wandelden weer wat geld bij elkaar voor Natuurmonumenten dit keer,

De tekening is klaar

het werd een beetje verknipt exemplaar.

Ria Dinsdag 03 November 2015 at 4:45 pm | | Standaard | Elf reacties

Onbegrip

Weeral zo'n heerlijke dag en ik bracht hem ongeveer op dezelfde manier door als gisteren.

Tijdens mijn wandeling kwam ik Linda tegen, ze lag in de berm samen met twee lege Cola flessen. Welke idioot doet er nu zoiets vraag ik me dan af...

Er zijn ergens ook twee aan lager wal geraakte eenden die dringend hulp nodig hebben. Gelukkig hebben ze geen kuikens anders was het leed natuurlijk niet te overzien. Hopelijk is de redding nabij.

Ria Maandag 02 November 2015 at 6:53 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: ,

Zonnig geel

Het is toch elke morgen bij het openschuiven van de gordijnen weer een feest om te ontdekken dat we alweer zo'n heerlijke zonnige dag in het verschiet hebben.

Vanmorgen heb ik eeerst een tijdje lekker zitten kleuren achter het glas, maar wel in de zon.

Daarna de paden op de lanen in voor het goede doel, dat gaat tenslotte in één moeite door.

Onderweg trakteerde ik mezelf nog maar eens op een softijsje, daar was het tenslotte weer voor.

en dan voor de foto's een prachtige lap mosterdzaad.

Zomerser kan bijna niet op de eerste november.

Ria Zondag 01 November 2015 at 4:31 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,