Eindelijk geslingerdZodra de wassen dopjes van de honingcellen verwijderd zijn bolt de honing zich een weg naar buiten, even slingeren en langzaam vullen de emmers zich met de zoete heerlijkheid. Vijfeneenhalve emmer deze keer. De kinderen en de buurman hebben ook even meegekeken vanmorgen. Silvia blijft nog even zolang het weer goed is. Morgen ziet het er wel regenachtig uit, maar meestal trekt het hier toch wat sneller open. Vandaag was het ook heerlijk zonnig al ben ik niet veel buiten geweest, dat slingeren neemt toch met de voorbereidingen en het opruimen gauw een dag in beslag. Morgen potjes vullen en dan kan de kraam weer open.


Ria Maandag 31 Juli 2006 at 10:13 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Te laatGisteren is onze achterbuurboer begonnen met het maaien van het land, hij is nog niet helemaal klaar en het regent vanmiddag behoorlijk, daar zal hij niet blij mee zijn denk ik. Ik wel want alles is lekker opgefrist en de temperatuur is behoorlijk gezakt, ook wel weer lekker, al kan ik wel goed tegen de warmte.
Ook was het braderie gisteren. We hebben poffertjes gegeten natuurlijk en zoals ieder jaar speelden er weer bandjes in de Dorpsstraat. Het werd weer laat en dat laatste roseetje had ik misschien niet moeten nemen, maar het was weer erg gezellig.


Ria Zondag 30 Juli 2006 at 10:12 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Goh...Mensen zoeken soms de vreemdste dingen, maar deze viel me zojuist toch wel erg op.

Ria Vrijdag 28 Juli 2006 at 10:11 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Game boyWe mogen om de beurt en Levi vindt dat ik het best al goed kan. We zijn er zoet mee geweest vandaag. Yara is nog even bij de dokter geweest, ze heeft krentenbaard(gelukkig niet zo erg als op de foto) en dat ging niet echt over met het smeerseltje dat ze had, ze heeft nu een "lekker" drankje gekregen. De kinderen van tegenwoordig hebben allemaal van die vreemde dingen, waterwratjes hebben ze ook net gehad, vroeger hoorde je daar nooit van, ik niet tenminste. Vanavond sinds lang weer eens gewoon aardappels gekookt, kipfileetje erbij en doperwtjes, een heerlijk kindermenu.


Ria Vrijdag 28 Juli 2006 at 10:09 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Onderbroeken en dochtersVanmorgen zijn we eerst op koopjesjacht geweest. Sil heeft voor de komende jaren genoeg onderbroeken ingeslagen omdat ze toch wel een gepaste zocht voor hetBeachBoom gebeuren, onder een strak wit jurkje staat niet alles hè, er werd wel gepast in de winkel, maar dan nog weet je het niet zeker en zodoende ben ik ook weer een onderbroek rijker. 
Onderweg naar het terras, terwijl Sil de onderbroeken aan het afrekenen was, kwamen de kinderen en ik langs de dumpzaak met de aardige dumpmeneer en ik kon niet laten even naar de wandelschoenen te kijken. De schoenen die ik er vorig jaar kocht had hij niet meer in mijn maat, maar wel de duurdere en toen ik vroeg of ze ook in de aanbieding waren was zijn antwoord, "dan maken we er toch een aanbieding van". Wow! Heb ik toch een paar Mercedessen i.p.v. Volkswagens (zo omschreef hij het zelf hoor, want Volkswagens vind ik natuurlijk ook wel okee). Nou ja, kort verhaal lang, oh nee anderson dus, voor €65.-- tjes weer onder de pannen komende winter en misschien nog wel iets langer.
Vanmiddag zijn we zoet geweest in de tuin, het was niet echt zonnig maar wel heel klam, veel te warm eigenlijk voor de kinderen, binnen ook, dus een computerspelletjeverveelde ook al snel. Vanavond een pizzaatje gegeten in het dorp, Joop moest taxi rijden dus die was snel weer weg en wij hebben nog een afzakkertje genomen bij de Zondebok, Miriam was intussen ook gearriveerd. Daarna nog even doorgezakt met de dochters in de tuin, heel gezellig, daar kan ik met volle teugen van genieten, kletsen over vanalles en nog wat, wat was, is en misschien ooit nog komt, hoe we doen en laten en wel of niet op elkaar lijken, kortom, een avond om nooit te vergeten.....


Ria Vrijdag 28 Juli 2006 at 10:08 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Lekker hangenOpa heeft voor ieder een hangmat opgehangen, die we vorig jaar al eens op een braderie op de kop hadden getikt. Ze zijn er reuze zoet mee, lekker schommelen onder de bomen. Verder veel te warm om iets te ondernemen. Sil is nog wel even naar het strand geweest met de kinderen, maar daar was het overvol..


Ria Woensdag 26 Juli 2006 at 10:06 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Bjoetie

 

Even mooi als elk jaar, zonder één extra druppel water. In het begin was hij half paars half wit, maar de witte bloemen krijgen steeds meer de overhand wat ik helemaal niet erg vind. 
Verder weer geknipt en gezaagd, en vanmiddag tegelijkertijd een tijdje op Mister gepast, toen Joop met Ina en Martin naar Zierikzee was, een beetje langs kraampjes drentelen was wel het laatste waar ik zin in had, dus dat kwam goed uit.


Ria Dinsdag 25 Juli 2006 at 10:05 pm | | Standaard | Geen reacties

Hand made


klik voor de andere kant

Omdat ik even niets anders weet en omdat ik er ook heel blij mee ben, de eigengemaakte tas van Truus gekregen voor mijn verjaardag. 'Hande made by Truus' dus, al heeft ze dat er niet ingezet en ben ik één van de weinigen die zo'n tas gekregen heeft. Ik heb hem al een paar keer gebruikt, handig is hij niet, dat zei ze zelf al, want het is één grote zak waarin je dus niets kunt vinden, maar ik voel me mooi als ik ermee loop en het zijn ook precies mijn kleuren. Truus maakt prachtige wandkleden al zolang ik haar ken (een jaar of dertig) en eigenlijk vind ik het jammer dat ze geen website heeft met fotoos ervan. Ze versiert er haar huis mee, net als ik met mijn schilderijtjes. Eigengemaakte cadeautjes, zijn toch eigenlijk altijd het leukst.

Druk in de tuin geweest alweer, knippen en rooien en snoeien en stapelen. Joop alweer druk met de bijen, donderdag slingeren is de planning. Woensdag komt Silvia met de kinderen voor een paar nachtjes, maar die moeten hun eigen gang maar een beetje gaan dan, de honing moet toch een keer uit die kasten en zolang het niet in de potjes zit levert het ook niets op. Ina en Martin vieren ook vakantie in Scharendijke op het moment, daar moet ook nog een gasleidinkje aangelegd worden door Joop. Genoeg te doen voorlopig, we hoeven ons niet te vervelen.


Ria Maandag 24 Juli 2006 at 10:04 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Dames en mannen


klik

Van Truus kreeg ik gisteren deze prachtige kaart, ik denk haast vanwege de hoedjes... Ik vraag me toch af wanneer zulke schoenen weer eens in de mode komen, open neusjes, dat is lang geleden, of heb ik iets gemist? 

Vandaag was met recht een rustdag, tenminste voor mij. Joop had alweer vroeg een taxiritje. Hij heeft al een paar dagen last van jicht in zijn linker knie, rijden in een automaat gaat dan nog wel, maar pijnlijk blijft het natuurlijk. Ik kan nog zo aandringen dat hij meer moet drinken maar dat vertikt hij, jammer hoor, want ik denk dat het echt zou helpen. Mannen...

Ria Zondag 23 Juli 2006 at 10:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Beachboom 2006

 

Tegelijk met de Braderie volgende week Beachboom, dat wordt weer een drukte van belang in Scharendijke.


Ria Zondag 23 Juli 2006 at 10:01 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Volle buik

Vanavond hebben we gezellig bij de Goudoevertjes gebbqued, iets vooraf, iets tussenin (bbq), ijs na, alles gecombineerd met een wijntje natuurlijk en als afsluiting nog koffie met een "zoetje". Pap typen gaat nog net, lichtelijk overdreven natuurlijk, maar ik zit nu lekker even uit te buiken.

Verder had ik mijn buik vol van de distel, dus die heb ik ook gerooid vandaag, hij werd door de droogte alsmaar geler en ik bleef maar uitgebloeide knoppen knippen, want volgend jaar een tuin vol distels zie ik ook niet zo zitten en er staan er nog twee kleinere te bloeien die ik ook dagelijks in de gaten hou. De knop die er zo spannend uitzag zit inmiddels ook in de Kliko, opgeruimd staat netjes. Het leven bestaat uit keuzes maken, rooien of niet rooien, ik heb gerooid en zal niet (al teveel distels) oogsten, hoop ik...


Ria Zondag 23 Juli 2006 at 10:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Bedankje


klik

Ze kwam me uitbundig tegemoet gefietst vanmorgen, eenmaal bij me stapte ze af en werd ik al even uitbundig begroet en werd er een flesje wijn uit de fietstas gevist, als dank voor mijn bemiddeling. Als mensen googelen op "Zwartkopschapen" komen ze vaak automatisch bij mij, omdat ik er ieder voorjaar als de lammetjes geboren worden wel iets over schrijf, zodoende kreeg ik een tijdje geleden een mailtje of ik wist waar ze eventueel te koop waren, natuurlijk wist ik dat en ik heb hun het email adres en tel.nr. van Jos en Conny doorgegeven. En zo is het gekomen, vanmorgen is hij ze komen halen. Het is ieder jaar weer een hele zorg voor haar om de lammetjes een goed onderkomen te geven, zodat ze niet naar de slacht hoeven en vijf in één klap is natuurlijk geweldig!


Ria Zaterdag 22 Juli 2006 at 9:59 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Geen woorden maar daden

Het was net een masker dat me vanmiddag ineens verschrikt aankeek toen ik mijn handdoek wilde pakken. Ik heb de handdoek netjes weer omgedraaid (na de foto) en een andere gepakt. Verder twee dagpauwogen in de kamer gevangen en buiten de lucht in gegooid. Dat zijn toch wel genoeg goede daden voor één dag denk ik zo. Vanmorgen weer lekker getuinierd, alweer een grote bos afval verzameld en vanmiddag nog maar eens even gekrijt, die staat hiernaast. Het lijkt wel of ik het veel warmer krijg als ik niets ga zitten doen, dus ik hobbel maar wat heen en weer, drink liters water, dat er bijna net zo snel weer uitkomt als dat ik het drink. Gelukkig krijg je van water geen kater, maar nu is het tijd voor een heerlijk koel roseetje! Ik ben helemaal om, al weken geen druppel rood gedronken, met deze warmte is een koel roseetje veel lekkerder.


Ria Vrijdag 21 Juli 2006 at 9:58 pm | | Standaard | Geen reacties

Ikke nie weeteDe knop waar ik het gisteren over had.


Ria Vrijdag 21 Juli 2006 at 9:55 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

BezighedenOndanks de hitte toch lekker in de tuin bezig geweest vandaag. Een hoop uitgebloeid spul weggehaald, zodat de dingen die nu gaan bloeien weer wat beter tot zijn recht komen. Ik heb ook weer een knop waarvan ik niet weet wat het is, spannend! Morgen zal ik eens een foto maken, ik denk dat hij vandaag of morgen ook wel open gaat. In een piepklein dennenboompje dat ik een paar jaar geleden met de kerst gekocht heb en daarna geplant groeit een dennenappel. Verder ben ik gisteren ook begonnen met de fruitbomen en ander spul dat dreigde door de hitte te bezwijken water te geven, ik doe dat eigenlijk nooit, maar we zullen maar denken dat de omstandigheden abnormaal zijn. Het gras is geel en dat laat ik maar zo, geen beginnen aan om dat te gaan sproeien. Vanavond nog een rondje rond het dorp gelopen want overdag komt het daar niet van, Simba blijft na een paar honderd meter staan en verzet geen poot meer totdat ik omgedraaid ben. 
Joop heeft het druk met taxiritjes, vooral overdag, maar ook vanavond tot twaalf uur. Hij is gestopt met het nachtwerk, dat kost toch teveel energie.

Oh ja, weet misschien iemand wanneer ik mijn netjes samengebonden groenafval bij de volkstuintjes kan leggen? Of is dat niet meer?


Ria Donderdag 20 Juli 2006 at 9:55 pm | | Standaard | Geen reacties

Vlindertijd

Nog maar een vlinder, een witje vandaag, er zijn er veel van, maar die blijven echt geen seconde zitten. Toch is het me gelukt aan het begin van de avond, hij zal moe geweest zijn van een hele dag dartelen, die vlinders kunnen beter tegen de warmte dan wij. 
Vanmorgen kreeg ik het ook nog even op mijn heupen en ben nog aan het knippen en snoeien geweest, tot het water in straaltjes van mijn lijf liep en ik bedacht dat ik eigenlijk wel gek was. Daarna maar weer de schaduw ingedoken met mijn schetsblok,krijt is leuk! Ik begin er plezier in te krijgen. Ik heb maar een klein doosje gekocht met twaalf kleurtjes, maar ik denk dat ik er nog maar een paar kleuren bij ga halen als ik weer in Zierikzee kom. In de linkerkolom bij de fröbels heb ik een Pastelkrijt dingetje aangemaakt, daar zijn mijn fratsen te volgen, ik vind het zelf leuk om te zien of het beter wordt, vandaar dat ik gelijk alles erop heb gezet.
Terwijl ik dit zit te typen, zie ik dat er een bui aan komt, dat zou niet verkeerd zijn. Ik heb net de vijver bijgevuld...


Ria Woensdag 19 Juli 2006 at 9:45 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Te heet

Het is te warm om veel te bewegen, dus ik hou het bij mijn vingers alleen, beetje kleuren, af en toe eens een foto en dan weer gauw de schaduw opzoeken, lekker zitten en een beetje rondkijken wat er zoal vliegt. Veel vlinders op het ogenblik, alleen wilden die niet gaan zitten, ( misschien deden ze het wel, maar heb ik niet zoveel geduld als anders) behalve deze dagpauwoog dan, de "ogen" hebben dezelfde kleuren als de bloemen van de vlinderstruik waar hij op zit.


Ria Dinsdag 18 Juli 2006 at 9:43 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Vorderingen

Ik ben er zoet mee.
Ook wel een aardig bloemetje toch?


Ria Dinsdag 18 Juli 2006 at 9:31 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Een begin


Het lijkt nog nergens naar, op mijn buik liggend gemaakt, voor Thérèse en Hans, een bloemetje, als dank voor hun inspanningen voor mijn verjaardag. Ik vind het moeilijk met dat hompige krijt dat niet altijd doet wat ik wil, dat is met puntige potloodpuntjes wel anders, maar ik ga rustig verder. Alle begin is moeilijk... en ik blijf van vlakken houden blijkt. Morgen weer verder, alle tijd nu weer, al moet er ook binnenkort weer honing geslingerd worden, misschien deze week nog wel....

En zeg nu niet gelijk, dit kan je kleindochter ook hè......

Ria Maandag 17 Juli 2006 at 9:28 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Vol koren

 

Dit jaar hebben we tarwe in onze "achtertuin", vorig jaar aardappels, ook weleens bieten of uien. Ik heb er zolang we hier wonen (en dat is inmiddels alweer ruim zestien jaar) nog geen regelmaat in kunnen ontdekken. Tarwe vind ik het leukst, in het begin is het mooi groen en het dan langzaamaan zien rijpen is prachtig om te zien. Dit jaar is er geen sprake van langzaamaan, het is plotseling allemaal zo geel als wat, ik heb al een combain klaar zien staan en het zal denk ik ook niet lang duren eer het land weer kaal is. Op de lagere school had ik een vriendinnetje wiens vader boer was, we hadden altijd de maand augustus vakantie en ik ging vaak bij haar spelen, want er was vanalles te beleven daar. Meerijden op de tractor of op de wagens als het koren gemaaid werd, op blote voeten liepen we door de stoppels. Koffie en thee op het land brengen en even schaften, heel gezellig altijd. De eerste dag van september begon de school weer en was het afgelopen met de pret en voor mijn gevoel begon dan de herfst, vakantie voorbij, het land kaal en er werd druk geploegd. Halfverwege juli zijn we nu, alles is droog en dor en over een paar weken zal het meeste wel gemaaid zijn, want rijp is rijp. Ik moet er nog maar niet teveel aan denken, want dat is natuurlijk veel te vroeg, nog lang geen tijd voor nazomeren en ook een magere oogst denk ik....


Ria Maandag 17 Juli 2006 at 9:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Scherven

 

De dag begon al goed vanmorgen. Bij het uitruimen van de afwasmachine stootte ik één van mijn keurige Wedgewood kopjes uit de kast, ooit gekregen als relatiegeschenk maar nu niet meer in gebruik. Scherven brengen geluk zeggen ze en dat blijkt maar weer, de rest van de dag was heerlijk. Vanavond gebbqued met Ina en Martin en ook nog kadootjes gekregen. Rooie Falke sokken!!! Wow! Hier hebben ze altijd alleen maar groene en blauwe. Een smeerseltje voor mijn ouwe vel en cd's waarbij we vanavond ook nog hebben gezongen. Ik denk dat ik morgen maar weer zo'n kopje uit de kast mik en overmorgen, ik heb er geloof ik nog een stuk of vier....


Ria Maandag 17 Juli 2006 at 9:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Wie andersGisteren was hij weer even onderwerp van gesprek, mijn wegroestende Golf  , al jaren een doorn in de ogen van Joop, hij moest nu toch eindelijk maar eens opgeruimd worden vond hij. Vanmiddag water voor de accu gehaald en de oplader erop gezet. Vanavond met het sleuteltje richting Golf, we moesten er allebei wel om lachen, en natuurlijk gaf hij geen kik. De Fiat en de startkabels erbij gehaald, nog niks, de verlichting deed het wel, de richtingaanwijzers knipperden vrolijk na een jaar of acht stilstand. Ik ben benieuwd of de reclameleus: "Volkswagen, wie anders", deze keer ook van toepassing is en Joop hem werkelijk nog één keer aan de praat krijgt.


Ria Zaterdag 15 Juli 2006 at 9:22 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Bedankt!


klik voor twee mutsen :-)

Iedereen bedankt voor alle lieve felicitaties, kaarten, teentjes en versjes.
Het was een fijne dag met schitterend weer, ik heb genoten van alles.


Ria Zaterdag 15 Juli 2006 at 9:21 pm | | Standaard | Geen reacties

Kadoos

klik

De foto is niet zo duidelijk, maar er zit de dagcrême in die ik altijd gebruik, een lekker luchtje van Naomi Campbell en een heerlijke zak drop 

 
klik

Prachtig! Heel hartelijk bedankt Thérèse en Hans! Jullie zijn schatten!

En dan deze!
Naar het Zeeuwse Volkslied gemaakt door Aargh.

Voor de jarige Ria

Geen dierder mens voor ons op aard
Geen zeeuwse logster ons meer waard
Dan die daar achter dijk en duin
Ons toelacht uit haar fraaie tuin
Waar kikker in de vijver woont
En orchidee haar werk bekroont
Waar klinkt die zwaar doorrookte stem
“Ik weblog moedig en ontzwem”

Gij, Ria, zijt ons aller troost
Daarom op U vandaag de toost (proost!)
Nog vele jaren, naar ik hoop
Gezond, gezellig, met uw Joop!
We hebben slechts één enk'le leus:
Trouwe bezoekers blijven wij
Maar houdt toch weer uw logje bij!

Van harte! Fijne dag gewenst.
Goed geraden Ada, Anemonen vind ik prachtig!!!
Dank je wel!

Update:


Van Fialas kreeg ik als eerste dit plantje en deze mail:

Van mij krijg je voor je verjaardag een nieuw bloemetje voor de flora van Dreischor. De Aardaker, oftewel Latyrus tuberosis, hij staat dan meteen mooi bovenaan de list. (net als aargh). Vrij algemeen in het estuariëndistrict, wil dat niet zeggen het gebied rondom de zeemondingen? Dijken, duinen, echt een zeeuws plantje. 
fijne geprolongeerde verjaardag en veel genoegen met je gasten.
Fialas.


Ik vond het eerst niet kloppen omdat ik dat niet op de Flora kan zetten, maar eigenlijk geeft ze me gewoon een bloemetje en zet ik het alsnog bij de rij, omdat het wel in de Flora thuishoort:

Aardaker
RH. 0717

Beschermd!
Volledige wetenschappelijke naam: Lathyrus tuberosus L.

Diagnostische kenmerken t.o.v. Lathyrus pratensis:
Bloemen helderrood, 12-20 mm lang, welriekend, in 2-7-bloemige trossen. Steunblaadjes halfspiesvormig. Wortelstok op sommige plaatsen verdikt, tot kastanje-grootte. 

Standplaats:
Op vochtige, kalkhoudende grond aan dijken en in bermen, tussen struweel, in graanakkers, aan spoorwegen, ook in de duinen.De bolwaterteentjes van Paool 

Haaaaaaaa lieve Ria,

lang zal ze leven 
lang zal ze leven
lang zal ze leven 
in de gloria
in de glooooooooria
in de gloriaaaaaaa

hieperdepieeeeeeeeeeeeeep

en mijn teentjes wiebelen mee

whoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei

liefs van Paola

Het liedje van Wezli!!


Ria Vrijdag 14 Juli 2006 at 9:18 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Jarig59 alweer!
Net geproost met Kees en Truus en hun cadeautje in ontvangst genomen. Ook om kwart voor twaalf al het pakje van Sil uitgepakt, maar dat komt allemaal later. Verder iedereen die al iets gestuurd heeft van harte bedankt natuurlijk, de plaatjes komen later.
Neem allemaal maar wat lekkers er is genoeg, taart, koffie, thee, bier, wijn, of limonade. Proost!


Ria Vrijdag 14 Juli 2006 at 9:17 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Toch nog maar even


klik

Er zijn erg veel mensen op zoek naar foto's van het concert van afgelopen zaterdag. Meer dan ik bij Flickr heb laten zien heb ik niet, behalve deze dan, toen was het nog iets lichter. Niet te geloven dat daar 60.000 mensen staan...

Update: 
De foto's van de brandweer.


Ria Dinsdag 11 Juli 2006 at 9:16 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

ff pauzeIk denk dat ik even rust neem wat loggen betreft, al weet je dat met mij nooit zeker natuurlijk. Ik beleef weinig, ben druk in de tuin en woensdag krijg ik de eerste verjaardagslogees uit Limburg (Kees en Truus met Iris en de kinderen). Vrijdag jarig, zaterdag Ina en Martin, ik weet nog niet goed hoe het allemaal gaat lopen. Dat heb je als je in de zomer jarig bent en veel mensen verder weg wonen. Meestal wordt het een verjaardag van een paar dagen, heel gezellig natuurlijk, maar weinig tijd om achter de pc te zitten. Ina vroeg gisteravond wat ik graag wilde hebben, of ik nog een verlanglijstje had, toen heb ik even diep nagedacht en uiteindelijk wist ik wel wat te verzinnen, maar dat bracht me voor hier ook op een idee. 

Er zijn een paar dingen die ik graag wil, degenen die er niet bij staan mogen het zelf verzinnen en natuurlijk wordt volgende week alles netjes geplaatst, de origineelste dan, virtuele kaarten ga ik niet plaatsen of ze moeten weer zo speciaal zijn dat ik het niet laten kan, we zien wel.

Mijn verlanglijstje:

Een serenade van Aargh
Een nieuw bloemetje op de Flora van Dreischor
De identiteit van Papoe (met stip)
Een kaart van Ada
Een virtueel schilderijtje van Thérèse en Hans
Droge worst van Dorenda (heb ik al gehad)
Van Robert Jan een pondje kersen en een extra nectarine (ook al gehad)
Van Bart een zoen
Een afspraakje met Tanya
Met Downer ook

En er zijn er dan ook bij die ik zelf iets zou willen geven als ik mijn lijstje zo afwerk en dan gaat het vooral om gezond en geluk, maar ja dat ligt jammer genoeg niet in mijn vermogen.
Ik zie wel wat er van komt en zo niet even goeie vrienden. Ik blijf natuurlijk wel iedereen even lezen en reageren waar mogelijk en niet geblokkeerd 

En als ik iets leuks te melden heb wel degelijk een logje natuurlijk!

Pssssssssssst...........'t Was maar een geintje hoor.
Ik weet ook wel dat je geen cadeautjes mag vragen, dat zelfs oma's die vragen worden overgeslagen.
Ik wil ook helemaal geen cadeautjes!
Behalve die ene dan.... 

Ria Maandag 10 Juli 2006 at 9:13 pm | | Standaard | Geen reacties

CAS slot

Scharendijke is denk ik nog nooit zo overvol geweest als vanavond, file op de Elkerzeeseweg! Joop en ik zijn om een uur of vijf richting Brouwersdam gelopen en ook dat was filewerk. We hebben een plekje buiten de omheining gezocht en zijn lekker in het zand gaan zitten met een flesje wijn erbij, waarbij mijn schoenen uitstekende bekerhoudertjes bleken te zijn. Het duurde wel erg lang allemaal, lange pauzes, Ilse de Lange viel wat mij betreft erg tegen. Racoon is gewoon gezellige muziek en Blöf maakte het dan nog een beetje goed. Gelukkig kwamen Ina en Martin ook nog even samen metNico en Marianne toen Blöf al bezig was, werd het toch nog ff gezellig, Joop wilde om negen uur alweer naar huis, het duurde hem te lang allemaal en hij kreeg het koud. Wat mij betreft was het een heerlijk avondje, ik heb genoten van alles.

Ria Zondag 09 Juli 2006 at 9:06 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

CAS vervolgVanmiddag even op de Brouwersdam wezen kijken. Het podium staat, eten en drinken werden aangevoerd en dat moet er dan ook weer uit natuurlijk, het was een drukte van belang. Hopelijk is het net zulk weer als vandaag, niet te warm en een lekker koel windje.Ria Vrijdag 07 Juli 2006 at 9:04 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Geknipt geschoren en gegetenEen stukje vis, een beetje sla, een stokbroodje met wat kruidenboter, glaasje wijn erbij, heerlijk! Bbquen met z'n tweetjes vind ik altijd zo'n gedoe, maar sinds ik de grillplaat heb zijn we aan de vis. Vanmorgen maar eens begonnen met het snoeien van de buitenbeplanting, tenminste voornamelijk het knippen van de ligusterstruiken en af en toe een tak van een boom. De takken gaan netjes in mijn takkenschutting, nadeel is wel dat voordat ik ze erin kan leggen ze eerst in mootjes moeten, zodat ik mooie rechte stukken heb, ik ben er weer zoet mee, de eerste dertig meter zijn gedaan, morgen weer verder denk ik, of anders overmorgen.
Na het douchen heb ik mijn okselhaar ook weer eens afgeschoren, 't zijn maar een paar pluisjes, maar okselhaar schijnt tegenwoordig echt niet meer te kunnen. 't Was al een jaar geleden, dus kan je nagaan hoe voor gek ik liep. Mijn benen heb ik een paar weken geleden met het pincet onderhanden genomen, dat lijkt een heel karwei, maar ik heb alleen de zwarte haren gedaan en dat zijn er niet zoveel, als die weg zijn lijkt het net of er niets groeit, die blonde dingen vallen niet op. Ik weiger mijn benen te scheren, te harsen of wat voor anders engs dan ook. Maar ook uitgetrokken haren komen weer op dus daar moet ik morgen maar weer eens even voor gaan zitten. Met mijn bikinilijn heeft verder niemand een reet te maken natuurlijk :-)

Ria Donderdag 06 Juli 2006 at 9:03 pm | | Standaard | Geen reacties

Deukje

Met deukjes en bobbeltjes op plekjes waar ze niet horen moet je naar de dokter zeggen ze, vandaar dat ik maandagmorgen al vroeg in de wachtkamer zat, ze kon niets onheilspellends ontdekken maar ik kreeg voor de zekerheid een verwijsbriefje mee. Gelijk gebeld en vanmorgen kon ik al terecht. De boel is horizontaal en verticaal geplet en doorgelicht en ook daarop was niets te ontdekken. Voor de zekerheid nog een echo, omdat er toch een deukje zat, maar ook daarbij was niets te bekennen, de arts stak het op veranderingen door het ouder worden, meer vetweefsel en dat wil nog weleens deuken. Pfffff.......ik ben weer opgelucht! We kunnen weer verder waar we gebleven waren.

En dan vraagt u zich misschien af, waarom dan nog hier, er is toch niets aan de hand? Nou, leuke dingen vertel ik ook, dus ook de minder leuke, ik vond het al moeilijk genoeg om te wachten, maar dat zou de boel alleen maar verergerd hebben

Ria Woensdag 05 Juli 2006 at 9:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

FoetsieHad ik toch een heel leuk logje geschreven over vergankelijkheid enzo, is het ineens zomaar weg, misschien ook maar beter............


Ria Woensdag 05 Juli 2006 at 9:01 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

CASWie gaat er nog meer komende zaterdag? Wij hebben geen kaarten maar gaan er wel heen met verrekijkers en flesjes wijn, samen met Ina en Martin en wie we nog meer zullen ontmoeten. Downer misschien? We moeten dan wel een ontmoetingspunt afspreken natuurlijk. Of misschien daar waar Elmo in de vlaggenmast hangt. (Pssssst, ik heb ergens de naam Phill Collins horen vallen.....)

Update: 
Ik vergat nog even te zeggen dat er voor mensen met tentjes hier plaats genoeg is.


Ria Dinsdag 04 Juli 2006 at 9:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Hangplek

 

Hier hangen we een beetje de dagen door, met af en toe een "verfrissend" zuchtje wind. Een paar keer per dag een poep, plas en bewegingsrondje voor Simba en mij en verder heerlijke schaduw de hele dag door tot om een uur of zes de zon vanachter de bomen komt, maar dan hebben we weer wel een ander plekje om te schuilen.De Prikneusjes en de Sierdistels houden elkaar ook overeind.


Ria Dinsdag 04 Juli 2006 at 8:58 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Oud paard

Hij doet het nog, al moesten deze keer wel de startkabels er aan te pas komen. Vanmiddag nog even met de Spitfire naar Zierikzee, maar ook daarin zat ik me kapot te zweten. Mijn bril is denk ik onherstelbaar beschadigd bij het omzagen van een dode boom, hij werd van mijn neus geveegd en daarbij is de poot afgebroken, ze zouden het nog proberen te lijmen bij Pearl, als dat niet lukt moet ik aan een nieuwe denk ik, want mijn tuinbril zit vol krassen. Voor de rest was het weer goed toeven in de schaduw vandaag, wat een hitte, behalve de boom omgezaagd verder dan ook niets gedaan en misschien had ik dat ook beter kunnen laten...


Ria Maandag 03 Juli 2006 at 8:56 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Mens!Bemoei je er toch niet mee! We hebben het gewoon leuk!!!


Ria Zondag 02 Juli 2006 at 8:50 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

KadootjeMijn hemel, krijg ik vanmiddag toch een kadootje dat ik over twee weken pas open mag maken..... dan pas ben ik namelijk jarig. Sil en Cor en de kinderen gaan volgende week op vakantie naar Frankrijk en zijn er dan dus niet, ze beseffen niet half wat ze me aandoen natuurlijk, oma ìs al een doos en nu zit ze er ook nog met eentje opgescheept, in Sinterklaaspapier verpakt nog wel. Dat gaat niet makkelijk worden, maar ik ben sterk en iedereen is getuige natuurlijk, ook als ik hem uitpak op 14 juli. Het is me al eens eerder overkomen dus ik ben het gewend van Sil. Deze kreeg ik toen ze voor het eerst niet mee ging op vakantie naar datzelfde Frankrijk en dezelfde camping waar ze nu naar toe gaan. 

De kinderen hebben tot half tien............geslapen vanmorgen!!!
Joop was al lang en breed weg voor een taxirit, ik af en toe kijken of er al leven was, maar ze bleven maar slapen. Het echte wakker worden duurde ook erg lang met veel ijsjes van Mark en Mir en intussen kwamen paps en mams en nog meer mensen aanwaaien, kortom weer een gezellige boel. Vanavond lekker uit eten geweest in het dorp, gescheiden, dat wel, want de één wil hier eten en de ander weer daar, maakt allemaal niet uit, Scharendijke is één groot terras op een avond als deze.


Ria Zondag 02 Juli 2006 at 7:32 pm | | Standaard | Geen reacties

Het goeie leven

Iedereen al vroeg op vanmorgen, want er moest op huis aan gereden worden, zodoende maakte moeder nu de kinderen eens wakker, een aparte ervaring. Joop moest er ook al vroeg uit want die had een taxirit, dus de familie was vroeg in de veren. Verder was het het lekkerst in de schaduw vandaag, ik had me centraal opgesteld, zodat ik door de voordeur de caravan waar de kinderen in speelden in de gaten kon houden en ook de vijver, want ik blijf het eng vinden als ze zo heen en weer lopen te dreutelen, zo'n vijver blijft trekken, zelfs mij en natuurlijk gaan we er ook af en toe eens even bij zitten om naar de kikkers of ander levend spul te kijken. Yara kan inmiddels wel zwemmen, maar je weet niet of ze daaraan denkt als ze erin valt. Lev i kan het nog niet, maar die is er al wel een keer ingevallen een paar jaar geleden, hij heeft het er nog vaak over en weet het zich goed te herinneren, gelukkig zagen we het gebeuren en kon zijn vader hem er gelijk uit halen, je moet er toch niet aan denken.... Dus ik blijf zeer alert en vind zeker als ik alleen met ze ben de verantwoording groot. Nu zijn ze een tijdje met tante Mir naar het strand, schepjes en emmertjes mee, kan zij ook eens een tijdje moedertje spelen. Straks gaan we de rest van de bbq van gisteren opmaken, het was weer veel te veel en met dat warme weer heb je ook minder honger blijkt, meer dorst hè. Ik heb mezelf een lekker koud wit wijntje ingeschonken en Joop pikt een terrasje in het dorp, het leven is goed in het Zeeuwse land.


Ria Zaterdag 01 Juli 2006 at 7:30 pm | | Standaard | Geen reacties