30-03-2003/05-04-2003

zaterdag, maart 29, 2003

 
Eindelijk heeft het eens een paar druppels geregend vannacht. Het is nog niet veel, maar alles ziet er al wat frisser uit. Joop voelt zich ook weer wat beter. Ik heb lekker gewandeld vanmiddag, een flink stuk, eindelijk. Voel me nog wel een beetje raar, maakt niet uit waar ik aan denk, iets leuks, of iets vervelends, loop zo met natte ogen, geen idee hoe dat nu weer komt. Ik wil me weer "gewoon" voelen. Dan heb ik ook nog dat rare liedje in mijn hoofd, dat heb ik zelfs lopen zingen onderweg. Middellandse zee, souvenir van een zomer, enkel al het woord is als wijn op de tong, middellandse zee, wie haar kent wordt een dromer, die nog nooit voldoende haar charmes bezong (?) Duuuuuuuuuuuuuuizend keeeeeeeeeeeeeeeeer, kan dit lied al gezongen zijn Maar steeeeeeeeeeeeds weeeeeeeeeeeeeeeeeeeer geeft de zee ons het tempo aan in een ritme dat blijft bekoren, zolang er licht is van zon en maan. En daar kom ik nu niet meer vanaf. En nu zit ook ook nog Woodstock te kijken, Janis Joplin nu, prachtig........... Wat een zootje was het toch, maar wat mooi ook om weer eens te zien, die tijd, die komt nooit meer terug. Maar wat ben ik blij, dat ik juist in die tijd jong was, het allemaal meegemaakt heb, de opkomst van de muziek, het vrijheid blijheid gevoel, gewoon heel de sfeer van toen was toch veel anders dan die nu is.
 

Door: ria 5:42 PM

vrijdag, maart 28, 2003

 
Genoten heb ik vanmiddag. Rond de vijver is nu ook alles netjes opgeknapt, morgen verder. Eind van de middag nog lekker even met Simba naar het strand geweest. Hele toestand daar, er staan allemaal paaltjes en ze zijn de boel aan het opspuiten. Het wordt ook alweer steeds drukker, op het dorp was het ook al gezellig, terrasjes staan er weer, had eigenlijk ook wel zin om ff te gaan zitten daar, maar Joop is zo zielig, hij wordt steeds zieker weer. Echt honger hebben we allebei nog niet, we hebben maar een kopje soep gedaan.
 

Door: ria 6:11 PM
 
Slecht geslapen vannacht, we houden elkaar wakker. ik dacht dat ik van de wijntjes wel lekker zou slapen, maar dat viel tegen. Halfverwege de nacht maar naar de sauna verhuisd, daar liggen de logeermatrasjes nog. Daarna ging het wel. Vanavond maar weer vroeg en zonder wijn, is toch beter denk ik. Joop wordt alleen maar weer zieker, schiet niet op bij hem. Ik ben nu lekker in de tuin bezig, het is heerlijk buiten. Simba ook al uitgebreid geborsteld, heerlijk vindt ze dat.
 

Door: ria 12:39 PM

donderdag, maart 27, 2003

 
tralalalalalalalala, jajajajajaja, het is al laat, maar ik heb nog geen slaap, lekker hoor, ik voel me weer een beetje beter. ik dacht vanavond, kom, ik ga eens een wijntje proberen, ik had er zin in. Er stond nog een aangebroken fles van zaterdag denk ik, met kurk erop, dus dat moet kunnen. Glaasje ingeschonken, smaakte nergens naar, bah! Ik denk, die is niet meer goed, dus andere fles open gerukt, ff proeve, zelfde verhaal, niks geen verschil, maar zoals een grote meid betaamd, heb ik netjes allebei de glaasjes leeggedronken........Ik zit nu aan mijn derde glaasje en ik moet zeggen, het wordt beter. Ik denk ook niet dat ik dit lang volhou, maar ik zou het toch niet over mijn hart kunnen verkrijgen als ik geen wijntjes meer zou lusten, het leven zou gewoon niet zo leuk meer zijn, dus ff doorbijten. hehehehe (met genoegen)
 

Door: ria 11:49 PM
 
Even voor de dames. Als ik zo achter mijn pceetje zit, heb ik het liefst iets makkelijks aan. Nu schoot mij te binnen dat ik een tijdje geleden eens ergens iets gelezen had. Ik had nl nog een paar splinternieuwe maillots te liggen, die ik ooit al eens in de uitverkoop gekocht had. (een oranje en een turquoise, NIET LACHEN :@) Daar heb ik vanavond de voetjes afgeknipt......hihihi, dan zitten ze nl lekkerder, iets langs eroverheen, lekkere dikke sokken erover, staat best leuk!!! Joop was er ook helemaal weg van, vooral de kleur :( Nou, okee dan, maar gewoon om zomaar in te zitten is het lekker, misschien heb je ook nog zoiets te liggen, ideetje toch?
 

Door: ria 8:44 PM
 
Weer vroeg in bed gedoken gisteravond, ik ga nog gezond leven op deze manier. Rook bijna niks, drink geen wijntjes, vroeg naar bed. Maar om nu te zeggen dat ik me er zo goed bij voel, nee. Vannacht weer heel het huis bij elkaar gehoest, Joop had er ook niet van kunnen slapen. Wel lekker gezweet. Klinkt misschien raar, maar dat vind ik heerlijk, alles nat, vier schone t-shirts aangedaan. Ik heb dan toch het gevoel dat het eruit komt, al zal dat misschien wel helemaal niet zo zijn. Vanmorgen maar gelijk het bed afgehaald om te verschonen na al dat zweet. Geeft wel een hoop extra was zo :( Gisteren had ik een gordijn al gewassen en gedroogd, dat heb ik van morgen gestreken (jawel, mijn hobby) en weer opgehangen om af te spelden. Keurig speldjes erin, even grote zoom overal, maar toch hangt het nu aan een kant op de grond, niet veel maar het moet opnieuw. Daar moet ik eerst weer eens even moed voor verzamelen. Ik heb geen haast. Al is het geen gezicht al die zoomloze gordiijnen. Er hangen ook rafels aan en als ik dan te dicht met de stofzuiger in de buurt kom........ juist! Vanmiddag ook weer eens een stukje gewandeld en een paar boodschapjes gedaan. De biefstukjes waren in de aanbieding. Dat gaan we dan vanavond maar eens eten. We kunnen toch niet op gebakken eieren blijven leven, want dat is zo'n beetje het enige wat we de laatste dagen gegeten hebben. Oh en nog iets......ik heb naast alle andere trouwe lezers ook een hele trouwe zeelandnetbezoeker/ster :D en eigenlijk wil ik best wel graag weten wie dat is. *bloos* en wat je ervan vind. Ik heb wel een vaag vermoeden. (Joke?)
 

Door: ria 4:03 PM

woensdag, maart 26, 2003

 
Gisteravond hebben we allebei een inslaper genomen. Joop had die nog, die neemt hij wel eens mee op vakantie. Nou het heeft dus bij geen van beiden gewerkt. Toch af en toe geslapen en me rot gezweten. Vandaag is het nog niet veel beter, voel me nog steeds kut, huid doet pijn, heb het koud en als ik moet hoesten lijkt het wel of ik verscheurd word vanbinnen. Joop is ook nog niet de oude, al lijkt het wel of die zich wat beter voelt. Vanmiddag is hij even naar renesse geweest. Hij kwam langs Bruno v.d. Hoek en zag dat die taxichauffeurs zocht, hij heeft gelijk maar gesolliciteerd. In tussen heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering alle zomen uit mijn gordijnen getrokken. Dat was zo gebeurd, aan het draadje trekken en hoepla, weg zoom. Ze waren al aan de korte kant toen ik ze had laten naaien en na een wasbeurt vorig jaar nog ietsje korter geworden, dat was ik zat en ben toch van plan ze te wassen. Nu moet ik wel.
 

Door: ria 6:06 PM

dinsdag, maart 25, 2003

 
Wat kan een mens in een paar uur tijd verschrikkelijk ziek worden. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, het lijkt wel of er iets bezit van je neemt, dat doet het ook natuurlijk, een virus, of bacterie of wat het dan geweest is. Gelukkig zakt het al een beetje, maar vannacht waren we allebei doodziek, vanmorgen ook nog, alleen maar op bed gelegen tot vanmiddag, toen heb ik lekker een pan broodpap gemaakt. Daarna weer naar bed met een paracetamolletje. En nu weer ff eruit. Gaat alweer iets beter.
 

Door: ria 8:12 PM

maandag, maart 24, 2003

 
We zijn allebei ziek. Levi heeft ons duidelijk aangestoken :(( Joop werd al ziek wakker, alles deed pijn, koorstig, het liefst wilde hij gelijk weer terug in bed. maar gisteravond had Ed nog gebeld dat hij langs zou komen vanmorgen, dus we kregen bezoek. Even later begon het bij mij ook te kriebelen. Intussen ligt Joop alweer op bed en ik heb een lelijk kuchje, heb het koud en er loopt water uit mijn neus. Er komt dus niks van onze plannen terecht. Ik krijg het al warm als ik naar onkruid kijk. Hopelijk gaat het niet al te lang duren.
 

Door: ria 3:10 PM

zondag, maart 23, 2003

 
Miriam kwam vanmorgen al vroeg om het haar van Silvia te doen. Het is goed gelukt en ze heeft een dikke bos nu. Mooi gezicht hoor, wat een mogelijkheden toch tegenwoordig. Ik heb ondertussen een stukje met Levi gewandeld, het was prachtig weer. Simba vond het geweldig, ze liep te dansen naast de wandelwagen, was extra speels en oplettend, het was duidelijk een hele sensatie. Toen ze weer weg waren heb ik nog lekker een tijdje in de zon gelegen, heerlijk. Beetje gelezen, beetje gedut. Morgen gaan we in de tuin werken, het wordt weer mooi weer.
 

Door: ria 8:02 PM

Ria Zondag 30 Maart 2003 at 11:52 am | | Standaard | Geen reacties

16-03-2003/22-03-2003

zaterdag, maart 15, 2003

 
Wat was het koud vandaag, wel lekker zonnetje, maar warm, ho maar. Niemand die mee wilde gaan wandelen, dus ben ik maar alleen gegaan. Was lekker achteraf, wordt je dan toch weer warm van. Kedar zit heel de dag achter de pc. In Nepal geen kabel he, dat zal weer tegenvallen als hij daar is. Vanmorgen bolussen meegenomen uit de winkel, ook al lekker. Vanavond pannekoeken gebakken. Joop eet ze altijd met stroop maar hij is meer van de hartige, dus lekker met bacon en kaas. En nu zitten ze zich te bezatten geloof ik. Joop had van Ina een halve liter Duvel gekregen nog voor zijn verjaardag, die moet er vanavond aan geloven en Kedar zit aan de wijn. Ik zal zo ook eens gaan kijken.
 

Door: ria 9:45 PM

vrijdag, maart 14, 2003

 
Wat ik verder nog wilde vertellen is dat ik 2 schilderijtjes in de kamer heb, zelfgemaakt en Kedar vond ze mooi. Dus mocht hij uitzoeken uit mijn stapel eigen geschilderde van alles en nog wat probeersels. Ik had er een paar apart gehouden die ik echt niet kwijt wilde, maar ja, nog flinke stapel dus. Moooooooooi om te zien hoe iemand er doorheen gaat. Ik heb heel veel gezichten of wat er dan ook maar voor door kan gaan. Hij wilde iets abstracts, daar heb ik er minder van. Maar goed hij had er 3 uitgezocht en vroeg hoeveel hij er mocht hebben. Drie dus :D. Wel een mooie erbij ook een gezicht :S. Ik kan er maar steeds moeilijk afstand van doen. Ach ik doe er verder ook niks mee. Hopelijk kijkt hij er vaak naar en denkt dan aan hier.
 

Door: ria 8:43 PM
 
Alweer zo'n lekkere dag vandaag. Joop en Kedar zijn na het ontbijt naar Brussel vertrokken. Het was heerlijk weer, dus ik ben lekker gaan opruimen en stoffen en zuigen en zo. Deuren en luiken open, lekker luchten. Ik heb vanmorgen ook besloten niet meer on line te zijn als ik dat ook niet ben, dus ook niet afwezig. Als ik er niet ben, ben ik er niet, dus off line. Pas als ik achter die pc ga zitten zal ik weer on line zijn, of als ik dan even iets doe of zo ben ik ff afwezig. Maar dan ben ik met een paar minuutjes weer terug. Zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn. Het was echt lekker vandaag, ik heb al heerlijk in de zon gezeten, het was zelf zo lekker dat ik dacht, die kleren moeten uit. Dat heb ik denk ik een half uurtje volgehouden, het was nog te frips. Maar goed, mijn velletje weet nu weer wat eraan komt, misschien zijn er zelfs al een paar pigmentcelletjes geaktiveerd, je weet het niet...Ik heb er zin in, ben er klaar voor, om weer helemaal bruintjes te worden. Het ziet er dan zoals vanmiddag wel weer heel bleekjes uit, maar ik weet dat in een paar dagen tijd er heel veel kan veranderen qua kleur. Zeker bij mij. Maar goed, dat zonnen sloeg nog nergens op, dus ben ik maar ff bij de buuv langs gegaan, paar bloemetjes gekocht, ik kan het niet laten en het is wel heel verleidelijk als ze zo dichtbij staan. Paar potten gevuld met primulaatjes en nog iets, uhhhh, kan er zo even niet op komen, zal de drank wel zijn. We hebben gezellig getafeld en de restjes opgemaakt, ben ik daar ook weer vanaf. Joop en Kedar waren dus alweer vroeg thuis vanmiddag, daar had ik eigenlijk niet op gerekend, maar dat maakt ook niks uit. Ik denk dat ik hem ga missen. Het is zo'n gezellig mannetje. Gaat lekker zijn eigen gangetje en af toe doen we dingen samen, zoals eten. Hij is niet teveel, maar voegt juist iets toe.
 

Door: ria 7:45 PM

donderdag, maart 13, 2003

 
Heeeeeerlijke dag was het vandaag. Lekker zonnetje, dan ziet alles er gelijk een stuk vrolijker uit. Vanmiddag zijn we naar Zierikzeegeweest en hebben een touristische route gedaan. Oude geveltjes bekeken en langs de haven gelopen. Daar hebben we ook een terrasje gepakt en onder het genot van een Leffe dubbel van de zon genoten. Er moet me wel even van het hart dat dat toch een duur zaakje is tegenwoordig. We hadden 5 Leffe's en een portie bitterballen, daar moest ik toch mooi bijna € 19.-- voor betalen :(( fooitje erbij en ik was € 20.-- kwijt, dat is gewoon 45 piek. Ik vind dat niet normaal meer hoor. Volgende keer dus maar eentje en langer mee doen dan ;) Ik heb gezellig met Simba in de achterbak van de auto gezeten, ben zelfs nog een keer ondergedoken toen we de politie zagen. Gister hadden ze ook een leuke dag gehad. Bij de kennis van Kedar langs geweest en daar een nepalese lunch gehad. Daarna bij Hans van der Meulenlangs, die is tegenwoordig eigenaar van een bedrijf, waar uitgebalanceerde gedroogde maaltijden worden samengesteld en verpakt. Daar hebben ze rondgekeken en daarna bij hem thuis gegeten. Was ook al heel gezellig. Morgen gaan ze een dagje naar de beurs in Brussel. Vanavond hebben we Belgisch stoofvlees gegeten, maar dan met rijst erbij en boontjes.
 

Door: ria 6:39 PM

woensdag, maart 12, 2003

 
Ooooh, ik moet nog even iets kwijt. Iedere dag loop ik een stukje bovenop de dijk hier en achter de dijk lopen schapen. Nu heb ik al een keer meegemaakt dat zo'n beestje vast zat in de braamstruiken. Vanmiddag had ik het er ook nog even met Marjory over, die had precies hetzelfde ook al een keer gehad. De beestjes zien er niet uit. Sommigen hebben een hele kale rug, zien er heel zielig en magertjes uit. Mar vertelde dat ze een tijdje geleden eens in een vacht gekeken had van zo'n beest, bleek dat ze vol met wormen zaten. Zij heeft toen zelfs de dierenbescherming gebeld. Die doen daar dan niks aan................daar snap ik echt niks van hoor. Als je soms de verhalen over huisdieren hoort. Schapen moeten toch ook een goede verzorging krijgen.
 

Door: ria 10:44 PM
 
Gisteravond hebben we nog gezellig zitten kletsen met Kedar onder het genot van een Jagermeistertje. Hij wilde Nederlandstalige muziek horen, dus heb ik mijn "Pop in je moerstaal" cd maar opgezet, die draai ik zelf ook nog vaak, het blijft een goeie cd. We zullen die voor hem kopieren. Vanmorgen zijn ze naar een Nepalese kennis vertrokken, die woont in Leersum en is met een Nederlander getrouwd. Haar familie woont bij Kedar in de buurt. Daarna zouden ze nog bij Hans van der Meulen langs gaan, dus ze komen vanavond pas weer thuis. Vanmorgen eerst de douche eens gepoetst. Daarna foto's gemaakt met de webcam. Kijken of er wat tussen zit om hier te plaatsen. Lekker gewandeld, als was het wel een frisse wind. Tijdens mijn wandeling bleek weer eens dat ik toch nog wel de moeite waard ben om naar te kijken ;) Ik liep langs een huis in de polder, komt er een man zijn oprit aflopen, hij ziet mij en valt languit voorover, ik schrok me rot, maar gelukkig stond hij gelijk weer overeind en mankeerde niks. Ik moest er wel erg om lachen nadien. Bij Marjory een kopje thee gedronken. Ze heeft iets in haar hoofd en kan daardoor moeilijk lopen. Gelukkig is ze nu wel weer bezig om er iets aan te doen, er gebeurde gewoon niks. Ze gaat nu naar Amsterdam voor een second opinion en ook fysiotherapie doen. Hopelijk verbetert het en komen ze er eens achter wat het nu eigenlijk is.
 

Door: ria 5:25 PM

dinsdag, maart 11, 2003

 
Saaie dag vandaag. Het was ook rotweer. Niet veel gedaan. Beetje gelezen op het net en gepuzzeld op het net. Kedar en Joop hebben vanmiddag samen boodschappen gedaan in Zierikzee bij de Lidl, ik had een keurig briefje meegegeven. (Tja we hebben een superklein autootje he en ik had geen zin om in de hondebak te kruipen met dit weer.) De drankenhandel is daarnaast, dus ze hadden ook nog cointreau en jagermeister meegebracht, ik denk dat hij dat vanavond wel gaat proeven, hij vindt echt alles lekker. Vanavond spaghetti gemaakt, daar kan weinig fout mee gaan, heerlijk vond ie het weer. Ik kan toch zo lekker koken. Voor de rest brengen die twee ook veel tijd achter de pc door, ze hebben ieder een laptop, die staan naast elkaar en zo zitten ze maar wat te frobelen. Hij heeft ook ontstoken ogen waar hij last van heeft, daar hebben ze ook druppeltjes voor gehaald, ik denk dat de kou erop geslagen is of zo. Vanmiddag belde Miriam, ze was weer gevallen met de motor, ze heeft motorrijles en moet over een paar weken afrijden. Vorige week was ze ook al gevallen en nu was het weer superglad vanwege de regen. Ze had een zeer been en is gelijk bij de dokter langsgegaan. Gekneusde spier. Ze was echt heel zielig, het was nogal haar snipperdag vandaag. Maar goed dat gaat ook allemaal weer over, volgens mij heb ik het gedroomd vanacht. Er was tenminste iets met Mir, maar ze woonde nog thuis, dus dat klopte niet. Ze huilde wel en het was de vraag wie er heen zou gaan Joop of ik :(( stomme dromen.
 

Door: ria 7:05 PM

maandag, maart 10, 2003

 
Vanmorgen lekker uitgeslapen. Lekker ontbeten, tenminste voor ons gewoon, maar Kedar geniet ervan, driedubbel beleg en koffie. Eindelijk kon ik ook weer even het autootje pakken voor een paar grote boodschappen. Toiletpapier was op, zo'n pak doe je niet zo makkelijk in je rugzakje en ik had mazzel want het was in de aanbieding, 2 halen 1 betalen :D (ik zie me al lopen). Vanmiddag een heerlijke wandeling gemaakt naar het strand, hij was onder de indruk, we hebben foto's gemaakt en gefilmd, dus ik hoop dat ik ze een dezer dagen on line kan zetten, Joop is nooit zo snel wat dat betreft. Ook foto's gemaakt voor op mijn log, ik hoop dat ze leuk zijn. Vanavond heb ik me weer uitgesloofd als keukenprinses, nu klaagt Joop eigenlijk ook nooit, maar met zo'n gast aan tafel doe je toch weer extra je best. Ik dacht "ik doe eens iets echt hollands, bloemkool.........", nu blijkt dat heel Nepal bijna dagelijks bloemkool eet :S. Maar wel leuk om even te vermelden wat we aten en dan op zijn Nepalees erbij. We hadden kipfilet (kukhura) lekker gekruid met peper en kerriepoeder, gekookte aardappels (aahlo) en bloemkool (kauli) ook lekker met een beetje kerriepoeder erop, jus van de boter van de kipfilet aangemaakt met het aardappelvocht, hij smulde ervan en vroeg of ik kooklessen gehad had, niet dus, maar het doet je wel goed als blijkt dat je kookkunsten gewaardeerd worden.
 

Door: ria 8:13 PM

zondag, maart 09, 2003

 
Mijn vrije weekend zit er weer op. Joop en Kedar zijn vanavond weer gearriveerd uit Amsterdam. Zes uur was de beurs afgelopen en acht uur waren ze weer in Scharendijke. We hadden afgesproken in de pizzeria en toen ik daar aankwam zaten ze er al. Miriam was er ook, die kwam even iets afhalen, maar heeft ook gezellig nog even wat met ons gedronken. De mannetjes waren er moe van, het waren drukke dagen geweest. Veel mensen en als ik het zo op de video zag ook een heleboel lawaai. Maar ook veel belangstellenden, dat was wel heel leuk, dus nu maar afwachten of er nog respons op komt. Morgen hebben ze in ieder geval een dagje rust. Dan gaan we de omgeving bekijken en even met hem naar het strand. Dat moet je toch gezien hebben als nepalees. Ik ben nu een wasje voor hem aan het draaien, dat vind ik best wel eng. Straks is alles gekrompen, of ziet het er niet meer uit. Misschien moet ik ook nog wel strijken......... mijn hobby :((
 

Door: ria 10:31 PM
 
yesssss, ik moet ff wat kwijt. Ik geloof dat ik helemaal van mijn chatverslaving af ben, als ik die dan al ooit gehad heb. Ik heb natuurlijk best wel veel tijd op 3fm doorgebracht, dat heeft toch wel een jaar geduurd, mirc ook nog daarbij. Hele dagen was ik ingelogd op de chat. Of in ieder geval vanaf de middag tot 's avonds laat. Op die chat kom ik nooit meer. Ik zie ook dat het helemaal uit elkaar valt, de begin groep heeft elkaar een keer of wat ontmoet, maar volgens mij is er weinig van over. Ja een paar stelletjes, dat wel. ik geloof wel in cyberlove, mensen die elkaar op deze manier leren kennen en ontmoeten. Nu bij nobody's merk ik dat ik het niet meer leuk vind. Er komen steeds nieuwe mensen, die je dan allemaal weer moet leren kennen. Daar heb ik geen zin meer in. Het heeft ook geen zin. Je kan niet heel de wereld leren kennen. MSN vind ik dan weer anders, dat is meer een praatje met de buuv maken, gewoon goeie morgen enzo, heel gezellig en af en toe serieus.
 

Door: ria 1:36 AM

Ria Zondag 16 Maart 2003 at 11:51 am | | Standaard | Geen reacties

02-03-2003/08-03-2003

zaterdag, maart 01, 2003

 
Ik hoor net dat mijn tante, waar ik een paar dagen geleden over sprak, gisteravond overleden is. Fijn voor haar, hoeft ze niet verder te tobben, zielig voor oom Han, blijft ie in zijn uppie over. Ze wordt in Serooskerke(sch) begraven, dat is hier vlakbij, daar liggen mijn opa en oma ook , bij hun ben ik vorig jaar nog even op bezoek geweest. Tja, begraven of cremeren, ook zoiets. Lang dacht ik altijd, laat mij maar in rook opgaan. De laatste paar jaar heb ik getwijfeld, maar hoe meer ik er weer over nadenk, hoe meer ik toch weer voor cremeren kies. Mijn ouders zijn ook allebei gecremeerd en ik heb nog nooit iets gemist. Een plek of zo om naar toe te gaan. Ik denk ook dat je niet een bepaalde plek hoeft te hebben om diegene waar je van gehouden hebt te herdenken. Dat kan overal, altijd, iedere dag, onder je dagelijkse bezigheden of gewoon als je zomaar even zit. Ik mis mijn moeder nog steeds heel erg, iedere dag denk ik wel even aan haar. Zoiets gaat nooit over. En vooral de laatste tijd onder mijn wandelingen, kom ik vaak langs begraafplaatsen, die zijn hier op de gekste plekken, midden in de polder, dat komt door de ramp. Vaak kijk ik er even op, om te zien wie er liggen en hoe het eruit ziet. Meestal heel troosteloos. De gemeente onderhoudt ze dan netjes, maar de nabestaanden laten het nogal eens afweten. Zonde. Wel heb ik altijd gezegd dat mijn afscheid een feestje moet zijn. Met veel muziek, drankjes en bloemen en vooral gekleurde mensen, geen trieste zwarte mensen.
 

Door: ria 7:24 PM
 
Het was weer heerlijk weer vandaag, al begint het nu wat te betrekken. Ik ben vanmorgen maar eens begonnen om de tuinmeubels weer op z'n plek te zetten en het bankje heb ik afgesopt. We hebben lekker buiten koffie gedronken en daarna heb ik wat in de tuin gescharreld, beetje knippen en de vlinderstruiken gesnoeid, wat onkruid weggehaald en het ziet er al heel anders uit. Ik heb zodoende alweer 2 blaren op mijn handen en van die leuke rouwrandjes aan mijn nagels. Vanmiddag nog even naar Zierikzee, paar boodschapjes en met Simba een rondje door "de stad" gedaan, dat is weer eens wat anders als de polder, er ligt daar allemaal lekkers op straat. Ik heb ook alweer mijn eerste soft ijsje gegeten, heerlijk!! Joop is vandaag ook al met de bijtjes in de weer geweest. Er moest iets aan een kast veranderd worden, een stuk er vanaf, gelukkig had hij zijn hoed opgedaan, maar niet de jas die erbij hoort, op een gegeven moment maakte hij een verkeerde beweging, en toen werden ze boosssssss, is hij maar ff gevlucht en een andere jas aangedaan. Zodoende is hij wel al een paar keer geprikt. Ach ja eigen schuld dikke bult. :D
 

Door: ria 5:21 PM

vrijdag, februari 28, 2003

 
Vanavond ben ik voor het eerst meegeweest naar een bijenbijeenkomst met Joop. Nu had ik denk ik niet zo'n goede gelegenheid uitgekozen, want het was de jaarvergadering. Het ging in het begin dus alleen maar over de financien en de plannen enzo. Wat wel heel leuk was, was dat het in mijn oude middelbare school was, die is omgebouwd tot multi functioneel centrum. Ik heb dus vanavond in mijn oude klas gezeten. Mijn jas opgehangen aan een haakje waar hij 40 jaar geleden ook hing. Mijn tas in de vensterbank gelegd, waar vroeger mijn schooltas lag. Als ik naar het bord keek zag ik weer allemaal oude wiskunde formules en boekhoudkundige uitleggingen. Heel leuk om daar weer eens te zitten en door dat oude gebouw heen te lopen. Er komen dan toch allemaal weer herrinneringen boven, dus ik heb eigenlijk niet zo goed opgelet vanavond. Na de pauze kregen we nog een filmpje te zien over het kweken van koninginnen. Al met al was het wel heel gezellig, leuke mensen.
 

Door: ria 11:58 PM
 
Vandaag hebben we met de stapel hout gespeeld. Jongens wat een berg. Cor had een snipperdag, dus zijn we met z'n drieen aan het zagen en het kloven geweest en we zijn er nog lang niet, je ziet bijna niet dat er iets weg is. Maar goed het was heerlijk weer, fijn om lekker buiten te zijn. Vanavond moet we naar zierikzee, dan is er een bijenbijeenkomst. Vorige keer had ik daar niet eens aan gedacht, maar dat is natuurlijk best leuk om ook mee naar toe te gaan. Leer ik ook wat over de bijtjes.
 

Door: ria 5:03 PM

donderdag, februari 27, 2003

 
Woooooooooooooow, wat is het mooi buiten, de bomen staan op springen en hebben allemaal al een andere kleur, niks geen grijze takkemassa meer, allemaal kleurtjes!!! Ik heb zo'n zin om in de tuin te beginnen, maar dat gaat nog niet, alles is nog veel te nat. Vanmorgen oom Han gebeld. Tante Nel ligt al acht dagen in coma, dus dat is een aflopende zaak, het heeft ook geen zin om erheen te gaan. Zielig voor hem, zit ie straks alleen in zijn huisje, hij is ook al 80. Gelukkig kan hij nog wel zelf naar het ziekenhuis rijden zei hij. Hij was de eerste van de familie die een auto had.... dan kwam hij ons 's zondags wel eens halen en gingen we een eindje rijden met zijn Renaultje.... ik weet zelfs het nummer nog, TT-55-25 goed he :D. Met hem zijn we ook voor het eerst naar de Efteling geweest.
 

Door: ria 5:18 PM
 
Nou, de verjaardag van Joop zit er weer op. Niks spectaculairs gebeurd. Gewoon koffie met gebak met Elly en Cor en een wijntje met Elly en Cor en dat was het dan. Heeeeeeeeel gezellig. Kan niet missen met die twee. Beetje bijgekletst, was alweer een tijdje geleden dat ze geweest waren. We hebben het druk met de kinders af en toe in de weekenden, dat moet ook gebeuren. Wat een ouwe meuten worden we toch eigenlijk. Vroeger wilden we nog wel eens doorzakken op zo'n doordeweekse avond. Morgen werken??? Oh, morgen pas!!! Dat duurt nog langggggggggg. We nemen nog een neut.
 

Door: ria 12:33 AM

woensdag, februari 26, 2003

 
Ik had vandaag ook een mailtje van Petra, ze heeft nog veel pijn, maar wat wil je ook, dat duurt nog wel even eer dat over is. een klein stukje mail van Petra: Ha ha ik moet ineens denken aan die heerlijke appelkanjers die altijd getrakteerd werden bij Bezooijen als er iemand jarig was. Ik kan me nog goed herinneren dat jij toen tegenover me zat en een beetje zat te sabbelen op dat ding omdat je zo'n pijn je mond had! O o ja jij kan je als geen ander voorstellen hoe het is om ellende aan je mond te hebben. Op zich valt het met de blauwe plekken wel mee. Het is nu meer geelachtig, maar dat valt niet eens zo op. Het meest zie je dat m'n wangen heel dik zijn. Een beetje vaag gezicht. Lijkt net of ik een hamster ben. En m'n kin ziet er ook wel typisch uit. Ik hoop niet dat ik zo'n centebak krijg. Hij heeft 4 verstandskiezen getrokken, m'n kaak gebroken en een stukje van m'n kin gehaald. Nou dan kun je je wel voorstellen dat m'n hoofd er dik uitziet. Het meest last heb ik van m''n onderlip. Daar zitten hechtingen in omdat daar een stukje van m'n kin is gehaald. Eigenlijk zou dus m'n kaak op elkaar komen te staan, maar omdat er een virus was op de intensive care is dat niet gebeurd. Achteraf gezien voor mij wel beter, want nu kan ik toch nog pap eten en anders zou alles door een rietje moeten. 't Is niet niks. Het wordt een heel andere Peet ;) Ben benieuwd hoor.
 

Door: ria 7:27 PM
 
Oooooooooh, vanavond belde mijn zus, zomaar plotseling, onverwachts! Vreemd om haar weer eens aan de lijn te hebben, maar ook wel weer leuk en toch ook weer niet, want ze had geen goede berichten. Wij hebben samen nog 1 oom en tante, dat is, hoe toevallig, de oom die op de "gouwe ouwe" staat die ik eerder vandaag plaatste, hij kende daar toen nog niet zijn latere vrouw. Ze hebben nooit kinderen gekregen en wij zijn dus nog de enige nichtjes die ze hebben. Met verjaardagen bellen we wel en heel af en toe gaan we er eens langs. Voor mij is dat alweer een paar jaar geleden. Het blijkt dat mijn zus nu weer wel een beter contact met ze heeft, want ze belde om te zeggen dat het niet goed met onze tante gaat. Ze ligt in het ziekenhuis en ze gaat waarschijnlijk dood. Ik zal haar nooit meer zien, denk ik. In november heb ik haar nog aan de telefoon gehad. Dat zal het laatste dan wel zijn. Wat erg. Weer een schuldgevoel erbij. Waarom ben ik niet eens langsgegaan. Maar ja, zo loopt het en je kan het toch niet meer veranderen. Ik moet me er maar bij neerleggen.
 

Door: ria 6:53 PM
 
Vanmiddag een heerlijke wandeling gemaakt, het was prachtig weer. Lekker een stuk door de polder en een stuk strand. Twee uur onderweg geweest. Bij thuiskomst waren de foto's van Floyd en An bij de post , die heb ik net gescanned, eindelijk heeft An ook een gezicht :D Verder nog een foto van Yara en Levi die ik afgelopen weekend van Sil had gekregen. En nog een "gouwe ouwe" , op deze foto zijn mijn opa en omoe 40 jaar getrouwd, ik sta vooraan in dat schattige gebreide jurkje, tussen opa en omoe in, achter ons vlnr oom Han, zus Janny en pa en moe. Prachtig he, die schoenen ook en de fotograaf had een mooi kleed opgehangen. De foto is in 1952 genomen, dus een paar maanden voor de ramp.
 

Door: ria 3:33 PM
 
Heerlijk geslapen vannacht. Ben wel wat opgeknapt, maar het rottige gevoel is nog niet weg. Geen idee wat het is, maar het huilen staat me nader dan het lachen. De zon schijnt weer heerlijk en heb net gebak gehaald. Joop wordt 58 vandaag. Mijn moeder was vandaag ook jarig geweest, 87 zou ze zijn geworden. Ze werd 74.
 

Door: ria 10:11 AM

dinsdag, februari 25, 2003

 
Ben ziek, voel me k*t, buikpijn, rillerig, het is gewoon niks met me vandaag. Vanmiddag heel de middag op bed gelegen, dat is niets voor mij. Straks weer maar vroeg erin. Joop is morgen jarig. Ik hoop dat het over is dan.
 

Door: ria 6:45 PM

maandag, februari 24, 2003

 
Zo, de rust is weergekeerd in huize K. Het was een roerig weekende zal ik maar zeggen. Zaterdag eind van de middag waren de kinders er. Levi was echt gegroeid. Type bouwvakker, maar dan in het klein, Yara was niet veel veranderd. Eerst even bijgekletst en wat gedronken, Miriam kwam ook langs. Daarna met z'n allen gegeten. Ik had lekker Belgisch stoofvlees gemaakt. 's Avonds gingen paps en mams op stap in het dorp en "mocht" oma oppassen. Dat had weer het voordeel dat ik lekker relaxed alleen naar Idols kon kijken. Daarna op tijd naar bed, want ik had al het voorgevoel dat mijn oppassen niet alleen bij de avond zou blijven. Ik had ook een andere bedgenote, Yara sliep op Joop zijn plaats, dat was wel een hele rare gewaarwording, ineens zo'n kleine friemel van 2 naast je, die behoorlijk ligt te blazen omdat ze een volle neus heeft, die dan ook nog eens halfverwege de nacht over je heen komt rollen omdat ze haar plaats een beetje kwijt is. En ja hoor, mijn vermoeden was ook juist, want paps en mams kwamen pas om een uur of drie afzakken. Die wilden natuurlijk lekker uitslapen en dat kon omdat oma fris was. Half zeven was het eerste wichtje wakker. Van in bed voorlezen en kletsen zoals ik gedacht had kwam niks terecht, ik heb het kunnen rekken tot zeven uur, maar toen moest er toch echt opgestaan worden. Boterhammetjes klaarmaken en drinken maken, luiers verschonen en ga zo maar door. Een uur of half acht kwam de tweede, ook voor een bammetje, drinken had hij net van zijn mams nog gehad. Nou en dan duurt het lang voordat het een uur of half elf is voordat de rest eens af komt zakken. Dan is oma al een paar keer behoorlijk op de proef gesteld, is er al een bord gebroken, heeft de tv het al moeten verduren en is de boekenkast ook al een paar keer onderhanden genomen. Daarna uitgebreid gebadderd en aangekleed. Toen dat achter de rug was kwamen de buurtjes ook afzakken, die waren ook mee op stap geweest. De zussen waren dus weer eens ouwerwets op stap geweest met aanhang. Het restje stoofvlees opgemaakt en daarna ging de kapsalon weer open. Silvia en ik moesten geverfd worden en Cor geknipt. Daar ook weer een tijd zoet mee geweest. Intussen was het al een uur of vijf en zijn Sil, Cor en ik met de kinder lekker in de Surf Inn wezen eten. Want Cor kan niet in Scharendijke zijn geweest zonder de aller, allerlekkerste spareribs gegeten te hebben. Dat was ook weer heel gezellig en eenmaal thuis hebben we nog en afzakkertje genomen en vroeg in bed. Vanmorgen alweer vroeg dag. Cor had een afspraak in Tholen en Sil moest naar de tandarts. Intussen belde de broer van Joop dat hij ook even langs wilde komen. Heel gezellig, dus ik maar eens ff stofzuigen. Was het toch een beetje netjes, hmmmmm. Hij had zijn 3 hondjes ook meegenomen, maar die konden lekker buiten spelen. Nou toen kwam tante Mir ook nog ff, ook weer lekker smikkelen. Al met al, eer iedereen weg was, was het een uur of 1. Toen heb ik alweer gestofzuigd................... De mandarijntjes en het kaarsvet van de ramen verwijderd ( Yara had geprobeerd met een kaars die ze buiten gevonden had een mooie tekening op de ramen te maken) Beetje opgeruimd. Intussen had Joop ook alweer gebeld. Het was te vermoeiend, campings waren nog niet open, dus die was ook al op de terugweg. En nu zit ik ff bij te komen. We hebben net gegeten, de kachel brandt weer en ik ben dr een beetje moe van. Maar ik heb weer zo heel lang de tijd om weer bij te komen. Ik denk dat ik morgen maar weer eens een stukje ga wandelen.......................
 

Door: ria 7:45 PM

Ria Zondag 02 Maart 2003 at 11:48 am | | Standaard | Geen reacties