Gammel

Het was al te warm vanmorgen rond een uur of negen, tenminste dat vond ik. Het is misschien niet alleen het weer maar ook die rottige antibiotica waar ik gammel van word, nog drie pillen. Twee jeukbulten, dat kan je er ook van krijgen las ik, maar het zullen wel gewoon muggenbeten zijn, het jeukt in elk geval. 

De tekenbeet is zo goed als verdwenen, nog wel een rode vlek.

Ik heb mijn bed verzet, lig nu andersom in de hoek en kan als ik het gordijn open laat naar de sterren kijken, eens kijken hoe dat bevalt en anders maar eens een ander bed, dit is wel erg groot voor mij alleen, onpraktisch ook, maar in de hoek tot aan de buitenmuren is er in elk geval meer ruimte en kan de deur helemaal open voor als het nog warmer wordt.

Ria Dinsdag 25 Juni 2024 at 6:41 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , ,

Zoom zoom

De scholeksters die we gisteren al zagen bij de Dijkhuisjes probeerden me vandaag ook weer volop af te leiden en vooral een andere kant op te gaan onder het maken van een hoop kabaal.

Weer mèt pet en lekker vroeg via Lillo en de Dijkhuisjes een ochtendrondje, het was heerlijk!

Dit was dan denk ik de reden van de drukte, een paar jongen.

Later zag ik ook nog een zwaluw, die zitten niet zo vaak ...  dus ik zoomde nog eens in...

Ria Maandag 24 Juni 2024 at 9:11 pm | | Standaard | Eén reactie

Eindnoot bij visite

Nog even dit over gisteren. Ik wilde het eerst niet vertellen maar dat heeft ook geen nut, hopelijk was het weer een leermomentje voor Joop. 

Het Zwarte Schaap is niet echt rolstoeltoegankelijk, drie of misschien wel vier dat weet ik niet meer, grotere en kleinere drempels. Joop is er zo langzamerhand wel behendig in en als het te hoog is kan hij altijd nog even gaan staan.

Erin ging goed en naar buiten ook bijna, tot het laatste afritje, ik liep achter hem en zag het gewoon gebeuren, Joop dacht waarschijnlijk dat hij er was en wilde vaart maken, de straat op reed achteruit om over het drempeltje te gaan en zag niet dat er nog een afritje was, 'het loopt hier af Joop', zei ik nog, maar dat hoorde hij waarschijnlijk niet meer want toen lag hij alweer op straat voor de zoveelste keer. Normaal gesproken zitten er ook een paar doppen aan de achterkant zodat je niet achterover kunt vallen, maar die waren onhandig bij het thuis weer naar binnen rijden.

Ik moet zeggen dat hij het erg vakkundig deed, gewoon voorover achterover over de kop de straat op rollen en op een paar bloedende schrammetjes na was er niets aan de hand, maar dat is toch echt niet wat je wilt. Net of ik die kar niet even vast kon houden om hem behouden op straat te zetten, nee dat mag ik niet! Het terras zat vol, die zagen het natuurlijk ook gebeuren.

Even later moest ik wel heel erg lachen, dat zullen de zenuwen wel zijn geweest. Beter maar wat voorzichtiger, want op ook nog gebroken ledematen zitten we echt niet te wachten.

Op de foto lijkt het niet erg af te lopen maar die voorwieltjes zijn klein en die schieten dan zo naar beneden en word je gelanceerd.

Nu ja dat hebben we ook weer gehad, op naar het volgende.

Ria Zondag 23 Juni 2024 at 6:28 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Visite

Een enkele keer gebeurt het weleens dat ik echt geen tijd heb om te bloggen, zoals gisteravond.

Gistermorgen eerst op de fiets naar Zierikzee voor brood en nog wat andere boodschappen. Mijn accu was niet goed opgeladen, dus dat was even spannend en om zeker te zijn dat ik weer thuis kwam zonder me een ongeluk te moeten trappen, want dat is met een lege accu veel en veel zwaarder dan met een gewone fiets, fietste ik met de minste hulp en haalde het net. De zon scheen toen al volop.

Even later waren ze er dan, ruim vijf jaar geleden dat we elkaar zagen, zo gaat dat soms, maar nu was het weer als vanouds. Koffie met cake en we keken eens in de kerk bij de foto's en deden een rondje rond het dorp, met als tussenstop een drankje op het terras.

Kees zag plotseling een meisje met een paardenstaart, wat later een verrotter makelaar bleek te zijn, maar met een beetje fantasie leek het net.

 De Smisse had een feest , we weken uit naar Brouwershaven om te eten bij het Zwarte Schaap, erg lekker en gezellig.

We wandelden nog een rondje en nu zijn ze weer naar huis, hopelijk zonder files en we besloten het nu in elk geval niet zo lang te laten duren.

 Ik had een pet opgezet vanmorgen want mijn gezicht had gisteren een behoorlijke tik gehad, niemand herkende me.

Ria Zondag 23 Juni 2024 at 1:14 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Onderweg

Woensdagochtend kwam ik de buurman tegen op de dijk, we maakten een praatje en hij opperde om mezelf maar eens te tekenen als klein figuurtje op de dijk... ik zag dat niet zo zitten eigenlijk. 

Toch bleef het in mijn hoofd hangen en ik vroeg me af hoe ik dat dan in beeld zou brengen, want een dijk is meestal recht met lucht erboven.

Puntje bij paaltje, de volgende dag begon ik maar gewoon, zelf beniuewd hoe het uit zou pakken want ik had geen flauw idee en ik kleurde het figuurtje bovenin, er moest tenslotte een dijk onder...

En een weg, water aan de ene kant en de polder aan de andere, lang niet meer bij alle dijken het geval, maar bij deze dus wel. De weg had ook rechtdoor gekund, maar ik vond het daar nog geen tijd voor, dus ik kom met een bocht weer terug op de dijk.... gelukkig. 

Grappig hoe zoiets dan gaat. Dankjewel buurman :-)

Ria Vrijdag 21 Juni 2024 at 6:24 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

Op jacht

Er liep een ree op het land vanmorgen, altijd leuk en zeker spannend als je wel eens op jacht gaat met je baas, is zag het vanuit de verte.

Maar even later zag ze mij ook, geloof ik... even, haha

Heerlijk gewandeld vanmorgen, nog geen zon, dus ik dacht dat het kon, maar eenmaal thuis toch rare vlekken in mijn gezicht, van de pillen denk ik, de uv zit toch in de lucht, maar later trok het wel weer bij.

Er was ook een buizerd en ik had hem te pakken.

Ria Donderdag 20 Juni 2024 at 7:35 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kort en krachtig

Een heerlijke zonnige dag vandaag, net nu me vanwege de pillen geadviseerd wordt zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Dus vanmiddag bleef ik thuis, want de zon is nu best fel en ik heb geen zin in ook nog eens huidklachten, misschien straks nog een rondje.

De plant zelf ziet er niet uit, maar hij bloeit wel! Een stuk of vijf knoppen, leuk! En prachtige bloemen.

Verder ziet mijn tuintje er ook best al vrolijk uit, Campanula rondom het huis, prachtig! Nog even en dat heeft zijn beste tijd alweer gehad, het duurt allemaal veel e kort.

Ria Woensdag 19 Juni 2024 at 6:37 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Verzetje

Vamorgen alweer zo'n spin tussen de aardappels, hier werd dat wat er niet tussen hoort er met wortel en al uitgetrokken, hij had al een hele bak vol. Op deze konden er ook wel drie zitten maar hij deed het alleen.

Hier is al dat spul te koop, wat een apparaten, een ploegvorendrukker, nog nooit van gehoord, maar de naam spreekt voor zich, best leuk om eens even te kijken. 

Toen ik bijna rond was kon ik mijn ogen niet geloven, het lijkt wel een flamingo, dat is gek en dan maar eentje dacht ik, misschien heeft hij iets en onderweg vertelde ik het al aan iemand, die vond het ook heel raar, dus ik naar de mevrouw die daar al jaren woont, we kennen elkaar.

'Heb je het al gezien', zei ik, 'er zit een flamingo in je tuin!' Ze keek me eens aan en zei, 'Oh, wat gek! Dat jij daar in trapt! Die is nep!" en ze moest vreselijk lachen. Die staat blijkbaar al jaren in haar tuin, vanaf de weg niet te zien, maar vanwege de springschapen verzet....

Daarna deed ik de stoep, vegen en mos enzo, Joop trainde, dat gaat goed. Vanmiddag wilde ik gaan fietsen maar het regende alweer, dus bleef ik lekker thuis.

Ria Dinsdag 18 Juni 2024 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Bioboer

Gisteren zag ik ze al staan, vreemde karretjes met een soort surfplanken erop. Vanmiddag zag ik waar ze voor gebruikt worden. Ik liep hetzelfde rondje omdat ik bij de dokter mijn antibiotica kuur op moest halen.

De boer van dit perceel is (of wordt) biologisch, ook dat ben je niet zomaar. Op de wagentjes liggen twee personen op hun buik op de surfplank en ze trekken 'onkruid'  in elk geval iets wat niet tussen witloof hoort weg.

De wagentjes rijden heel langzaam en op zonne-energie. Het was een mooi gezicht, leuke dingen en er hoeft niet gespoten te worden. 'Gaaf hè' vond het witte shirt ook.

Van de pillen heb ik er al eentje op nu maar wachten tot het helpt, en wat ik er eventueel van krijg, want doxycycline heeft zelfs levens geruïneerd als ik het moet geloven, maar niet iedereen is hetzelfde gelukkig.

Ria Maandag 17 Juni 2024 at 7:18 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Groenst

 Heerlijk weer vandaag! Wind en wolken, fijne temperatuur, zeker om te wandelen! Eerst twijfelde ik nog, want er kwam een bui aan maar in de verte was het blauw, dus die richting ben ik toen maar op gelopen.

 Alles helder groen, met af en toe een stuk blauwe lucht.

 

Zonnemaire ligt verscholen tuseen de bomen, nog een paar jaar en de toren is verdwenen, 's zomers tenminste..

Tussen de twee wandelingen in, ochtendrondje natuurlijk ook gedaan, heb ik heerlijk zitten kleuren, een kleurrijke, zonder groen tot nu toe.

Ria Zondag 16 Juni 2024 at 7:30 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gezond en wel

Kijk de tekening is in goede gezondheid gearriveerd en hangt mooi te zijn bij Roel en Irene (let vooral niet op de afgeplakte ramen)

Verder hadden we vanmorgen een aangewaaide duif, ze liet me keurig haar ringetje zien, Joop ving haar, want er zat al een zwarte buurtpoes op haar te loeren. De duif, een jong van dit jaar, bleek ergens in Noord Holland te moeten zijn dus die was aardig uit de buurt. Ze is opgehaald door een bevriende duivenmelker en wordt op transport gezet naar huis, dan mag ze het later nog eens proberen, alle begin is moeilijk.

Daarna snel door naar de wandelclub, het was in elk geval droog en zelfs de zon kwam af en toe te voorschijn, regen hadden we ook, van alles wat en koffie toe natuurlijk. Gezelligheid.

Vanmiddag nog even naar Zierikzee, maar dat deed ik lekker met de auto. 

Als toegift dan hier mijn puist, of wat het dan ook zijn mag, ik zie niet erg veel verbetering, gelukkig jeukt hij niet en doet ook geen pijn. Hij zit er nu ruim een week.

Ria Zaterdag 15 Juni 2024 at 4:10 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Het gaat

"Hoe gaat het met je?" Goed hoor, maar nu ben ik een beetje moe , hard gewerkt vandaag, gefietst en gelopen, gewassen en gevouwen, gekookt en opgeruimd en ik heb ook een rare vlek op mijn been. Vorige week al, ik heb foto's naar de dokter gestuurd, dat kan tegenwoordig, nog geen behandeling nodig, zei hij, wel goed in de gaten houden. En nu gaat hij niet weg, integendeel, hij wordt alleen maar paarser. Ik denk een tekenbeet, want geen jeuk, geen pijn, alleen maar die vlek, ook geen koorts ofzo.

Dus nu heb ik spijt dat ik niet vanmorgen weer een foto heb gestuurd, ik heb het net gedaan via dezelfde app. ik hoop dat er iemand kijkt, anders wordt het weer maandag. Snel erbij zijn zeggen ze, wat is snel....

En hoe gaat het met jullie?

Ria Vrijdag 14 Juni 2024 at 7:53 pm | | Standaard | Zeven reacties

Op de post

Eerst even samen naar de oogarts voor Joop vanmorgen, we hadden het bijna verslapen. In zijn linkeroog zit nu ook duidelijk de Macula Degeneratie en is het zicht in een jaar tijd verminderd van 100% naar 80%, het wordt magertjes met het zicht maar autorijden mag nog steeds blijkbaar.

Vanmiddag eindelijk weer eens lekker gewandeld en ik deed een pakketje op de post! Bovenstaande tekening was gisteren al snel verkocht, dit aardige raadselachtige wezen gaat in België wonen, net nu ik er een beetje aan begon te wennen.

Ria Donderdag 13 Juni 2024 at 7:15 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Lam

Een koud ochtendrondje alweer, maar om te lopen is het best fijn

 En kijk eens, in mijn eigen tuin een bloeinde zwarte toorts! Ik vind het geweldig.

Vanmorgen weer een tekening klaar, ik moet er zelf ook eerst aan wennen, dus dat zal met degenen die hem zien ook wel zo zijn denk ik dan. Dat is niet altijd zo hoor, soms hang ik ze ook weleens gelijk op, nu ja het wisselt.

Vanmiddag voelde ik me ineens lamgeslagen door de warmte, zo lamlendig voelde ik me ook opeens, ik had gewoon moeite om thuis te komen ook al was het maar een klein rondje en nog steeds zou ik gewoon het liefst maar in bed rollen...

Ria Woensdag 12 Juni 2024 at 6:58 pm | | Standaard | Vijf reacties

Tijd te kort

Soms kom je gewoon een beetje tijd te kort, lekker hoor, een teken dat ik me in elk geval niet verveel. Gewandeld gekleurd, nog eens gewandeld, gewoon lekker doen wat ik het liefste doe.

 De paarden kunnen eindelijk ook weer in de wei, een paar weken geleden was dat niet mogelijk vanwege al de blubber, de zon schijnt, mooie luchten en bijna geen regen.

Joop ging alleen naar de slechtziendenclub, ik was vergeten me fatsoenlijk aan te kleden en ineens was het tijd om weg te gaan, achteraf viel dat wel mee en ging hij veel te vroeg, maar eigenlijk vond ik het ook helemaal niet erg.

Ria Dinsdag 11 Juni 2024 at 7:39 pm | | Standaard | Twee reacties

Overleven

Vorige week met het versjouwen van de stenen was ik eindelijk zover om hem weg te gooien, samen met de geraniums die ik zonder te kijken al in de kliko had gekieperd. Maar deze ging me toch aan het hart, dus ik keek nog eens goed en ik zag een 'dingetje' iets van leven en de stam daar was niet dood.... ik peuterde hem voorzichtig uit de veel te grote pot in de veel te natte aarde, gaf hem nieuwe droge aarde en een kleine pot. Het puntje wordt al groter, de aarde is alweer net zo nat, dat vergeet ik dan weer om hem even droog te zetten vandaag, maar hij doet het! De Tibouchina. Nu maar afwachten of het nog iets wordt.

Het kletterde al volop op het Velux raam vanmorgen dus ik draaide nog maar eens om, wel een rondje na de thee in mijn fijne grote gele regenjas.

Verder gekleurd en nog even op de fiets naar Brouw, net op tijd, want even later goot het weer.

Ria Maandag 10 Juni 2024 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Polderdingen

 Vanmorgen gelijk na de thee op stap, het was nog heerlijk rustig in de polder op een paar wielrenners na. Tot mijn grote verrassing bloeit het vlas al! Over een paar dagen nog eens kijken al kom ik er daar niet zo makkelijk dichtbij, maar de kleur blijft ook van ver bijzonder. 

De dijken hebben blijkbaar een nieuw maaibeleid, op sommige plaatsen zijn er maar enkele stukken gemaaid en een stuk verderop weer bijna de hele dijk. Heel Nederland krijgt bloemendijken hoorde ik een paar dagen geleden op het nieuws, was het maar waar!

 Hier zitten de aardappels pas in de grond, over een dag of tien alweer de langste dag, dan gaan we alweer afbouwen...

Twee uur en ruim 9km later was ik weer thuis, tijd voor koffie. Vanmiddag een tekening af gemaakt en hier en daar geplaatst, altijd leuk.

Ria Zondag 09 Juni 2024 at 7:16 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Zilver en zo

Eerst even wat boodschappen vanmorgen en daarna gewandeld met de (dames)club, het was heerlijk in de wind en de zon en Sjef de hond mocht ook weer mee. Gelijk naar huis waar de koffie al klaar stond, Joop had ondertussen het zilver gepoetst....:-D

We zaten even buiten met de thee maar eigenlijk zijn we niet meer zo van het buiten zitten, ik zei het een paar dagen geleden ook al, dus de rest van de middag zat ik lekker te kleuren.

Ria Zaterdag 08 Juni 2024 at 7:01 pm | | Standaard | Twee reacties

Vrijdag

Kijk eens hoe sjiek mijn vlag er hier bij hangt, het huis waar ook een paar tekeningen boven een bed hangen, voor overnachtende fietsers, erg mooi.

Vanmorgen een torenvalk onderweg, hij zit daar vaak, maar nu eens keurig op de foto!

Eer ik zover ben dat ik de foto kan maken, vliegen vogels er meestal vandoor, deze ook weer, maar toen had ik hem al.

Even naar Zierikzee met de auto, er was best veel wind en lopen is dan toch leuker dan fietsen.. 

Huishoudelijke bezigheden, ook nog wat gekleurd en nog een rondje polder eind van de middag.

Moeder meerkoet met al wat grotere jonge meerkoetjes hadden van riet een soort privesteiger gemaakt.

Vrijdag blijft toch altijd het begin van het weekend, hoe oud je ook bent en hoe weinig verschil het ook nog maakt.

Ria Vrijdag 07 Juni 2024 at 6:47 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Stemmen en bakken

Eerst naar het stembureau vanmorgen waar mijn lieve buurvrouw achter de tafel zat. Een ochtenrondje was al gedaan.

Bij binnenkomst in de hal hangt daar mijn tekening, er stonden mensen bij te kijken, ze vonden hem mooi en ik vertelde trots dat ik dat getekend had. Gaf ze een kaartje en ze zouden eens kijken. Deze hangt daar nogal alleen en ik heb aan Marlene, de beheerster van het dorpshuis gevraagd of er nog twee bij mogen, dat mag, nu nog twee haakjes. :-)

Daarna bakten we arbikozentaart, ik ben dan constant aan het poetsen, Joop morst vanalles en ik kan niet tegen rommel in de keuken, dus af en toe help ik en tussendoor poets ik, straks eens proeven.

Het was een drukke dag verder, veel gelopen, nog een paar tekeningen weggebracht, bij de mensen die ik getekend had, onder andere bij mijn lagere school onderwijzer die in zijn tuin bezig was en gezellig even zitten kletsen. Iedereen vind het dan toch wel leuk.

Daarna nog maar een rondje, het was heerlijk weer en lekker om buiten te zijn, in de tuin zitten daar heb ik dan geen zin in.

Ria Donderdag 06 Juni 2024 at 7:11 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Dierder

 De lampenpoetserstruik die ik vorig jaar voor moederdag kreeg bloeit uitbundig, zo gezellig al dat rood na al die regen en nu weer in de kou. 

Niet veel gedaan vandaag, vooral achter de pc gezeten.

Ik heb de prijs van de tekeningen verhoogd. Als zelfs kopers al tegen je gaan zeggen dat ze het weinig vinden en er dan maar twee kopen, dan is er iets niet goed. Het is natuurlijk al vaker tegen me gezegd, vooral ook door Jaap en degene die hem altijd hielp met het vastleggen en alles wat met zijn schilderijen te maken had en heeft. En maandagavond onder het eten kwam het ook al ter sprake...

En dan maar gelijk fors (vind ik zelf) maar ook dat vind iedereen het best.  Nu maar zien of ik ooit nog wat verkoop. Natuurlijk blijf ik wel gewoon kleuren. Vanavond werden er weer twee nieuwe blokken afgeleverd, 100 vel, toch wel minstens tot eind volgend jaar.

Onder het wandelen bestudeer ik tegelijkertijd m'n fotototoestel, deze ging per ongeluk. 's Morgens kijk ik af en toe een stukje uitleg op You Tube, ik moet zeggen dat ik daar toch al iets mee ben opgeschoten, ik moet dat niet te lang doen, maar af en toe een stukje gaat, alles in het Engels, dat is vermoeiend.

Ria Woensdag 05 Juni 2024 at 7:14 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Op de fiets

Gisteren had ik de ratelaar niet kunnen vinden hoewel ik wist dat hij er wel moest zijn. Ik ging eens op de fiets want al dat geloop en ik had al genoeg gelopen, en het eerste dat ik zag was een heel veld ratelaars een stukje verderop dan ik gisteren kwam, maar het waren armetierige ratelaartjes  en ik maakte wel een foto of wat, maar daarvan zouden ze zelf ook zeggen, 'plaats maar niet op internet'.

 Ik keek eens naar de Grevelingen, vaak loop ik er aan de andere kant van de dijk voorbij, geen eb en vloed meer, onder water genoeg te zien zeggen de duikers, maar ik vind het er niet zo spannend meer en kijk dan liever naar de polder.

Dit is bij het strandje, daar rijden veel dorpsbewoners met hun auto naar toe om hun hond uit te laten, even spelen, even zwemmen en 's zomers is het gewoon een strand voor velen.

Nu waren er allerlei kleuren, alg denk ik en die balletjes lijken wel klappers. Mooi!

En als ik dat zo zie dan denk ik, 'ik moet daar toch eens vaker gaan kijken', al was het maar even op de fiets.

de ratelaar op de laatste foto

Ria Dinsdag 04 Juni 2024 at 6:26 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Plaatjes

Eerst (na een rondje) nog wat in de verbouwde tuin gerommeld vanmorgen, nog wat dingen verzet, nog wat verplant, nog wat met de stenen veranderd, maar nu geloof ik wel dat het af is.

Vanmiddag eens naar de orchideeen bij Bommenede gewandeld met mijn nieuwe toestel natuurlijk, het is nogal wennen hoor ik moet ook 'het boekje'er nog eens op nakijken en iemand had het ook over You Tube, daar ook eens neuzen voor tips. Want zoveel foto's en er moeten er ook gelijk heel veel in de prullenbak, dat moet anders kunnen.

Maar de orchideeen waren weer prachtig, de rietorchis en de bijenorchis daarvan waren er heel veel

Linken werkt nog niet ik doe het handmatig in de html best omslachtig maar bij deze kon ik het niet laten.

Het is ook al laat, we schoven net ook nog aan de aanschuiftafel aan. Heel gezellig met de buurman zitten kletsen, dat komt er anders niet zo van.

Ria Maandag 03 Juni 2024 at 9:07 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Verbouwing

In 2021 maakte ik de boel eens grondig schoon en stapelde opnieuw de stenen, vandaag haalde ik ze daar weg en stapelde ze een stukje verderop opnieuw. Nu kan de wingerd mooi naar beneden groeien. Hij heeft pas gebloeid, vorig jaar was dat een bende van jewelste en moesten de planten toch verzet worden.

Nu staat alles een beetje in het midden. Joop kan er langs en tussendoor, ruimte zat en het staat ook weer leuk. Sjouwen met tegels en stenen, ik haalde het steekwagentje erbij maar ja soms moet je toch even tillen...en die grote tegels zijn best zwaar. Joop was een rondje met de scootmobiel gaan doen, dan begin ik meestal aan zulke dingen die dan al een tijdje aan het broeden zijn.

Gisteren in de polder zag ik ook al ergens een soort Eco kathedraal ontstaan, er leeft en woont wel van allerlei (on)gediertie tussen die stenen. Vandaag veegde ik veel weg, hele kolonies pissebedden, duizendpoten, spinnen, maar weinig slakken hier.

Ria Zondag 02 Juni 2024 at 7:22 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Verrassend

Samen boodschappen gedaan vanmorgen. Joop gaat weer een taart bakken en daar waren ingredienten voor nodig en gewone wekelijkse. De wandelclub werd niets want het regende weer eens.

Vanmiddag was het droog en liep ik een flink rondje. Het was grijs en ik maakte af en toe eens wat foto's, met het blote oog (en die zijn toch best goed tegenwoordig) zag ik niet eens goed wat daar zwom, echt fantastisch, met mijn nieuwe toestel gewoon een hele familie nijllgans behoorlijk scherp in beeld.

Of er vliegt een zwaluw door het beeld, verrassende foto's zo!

Eind van de middag nog een Tekening verkocht, leuk! Ze had er met Beleef Zonnemaire al zin in en nu is hij voor haar.

Ria Zaterdag 01 Juni 2024 at 8:29 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,