GezelligZe zijn echt gekomen vanmorgen, het stond dus goed in mijn agenda. Ik heb er nog geen omkijken naar gehad, want ze zijn vanmiddag lekker naar het strand geweest. Vanavond gebbqued en nu zijn Sil en haar vriendin de hort op, die blijven ook een nachtje. De c@r@v@nm@n is inmiddels ook gearriveerd en ik voel iets......

Love is in the air 
Everywhere I look around 
Love is in the air 
Every sight and every sound ...


Ria Vrijdag 30 Juni 2006 at 7:25 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

WorstpostNet als vorig jaar vandaag weer een pakketje worst met de post, deze keer wist ik alleen wèl dat het eraan kwam, heerlijke droge worst uit Friesland! Bedankt dames!
De worstjes liggen op mijn pas aangeschafte grill-bakplaat, heel handig om buiten vis op te bakken, dat hebben we dan ook gisteravond gedaan, samen met "de Goudoevertjes" die de ganzenveren kwamen brengen, erg gezellig en lekker ook natuurlijk. Zoveel complimentjes over de tuin gekregen, dat ik er ineens weer zin in had vandaag, heerlijk bezig geweest.
Morgen komen geloof ik de kinderen logeren.

Ria Donderdag 29 Juni 2006 at 7:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

De Fruitschuur


klik

Ik was vanmiddag bij De Fruitschuur in Zierikzee (website komt er binnenkort aan) en heb daar heerlijke kersen gekocht bij Robert Jan. De kersen zijn superlekker en een leukere verkoper kun je niet hebben. Ik ga er zeker nog eens heen want alles ziet er fris, vers en heerlijk uit daar.
Verder gezellig samen met de P. boodschappen gedaan bij AH . ( pssst, hij was niet op de fiets hoor, hij zei dat dat niet ging met een kratje bier achterop, smoesjes hè )


Ria Woensdag 28 Juni 2006 at 7:23 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Emmers ladders

De enige bloemen die ik weleens afknip als ze nog mooi zijn, zijn die van de Vrouwenmantel, vooral na een bui regen liggen ze vaak plat op de grond. Je kunt ze dan wel uitschudden, wat ik ook doe, maar dan nog zijn er zat die het te zwaar te verduren hebben gehad en ze blijven ook nog eens lang mooi in een emmer, dus heb ik vanmorgen twee emmers volgeladen een weelderig gezicht die grote bossen en ook in de tuin staat nog volop. Joop is druk met de bijen en taxiritjes. We kunnen binnenkort wel weer een keer slingeren, het zal niet veel zijn, maar dan hebben we toch in elk geval weer iets om bij de straat te zetten. Ik doe niks, loop van hot naar her en weer terug, ik word niet goed van mezelf.


Ria Dinsdag 27 Juni 2006 at 7:22 pm | | Standaard | Geen reacties

Kater


Geen voetbal meer, geen zon, maar miezerig en kil, een spelletjesdag, die gelukkig bijna om is.
Op de foto Casper, de kat van Miriam, die al hoogbejaard is, hij weet zich zelfs nog de eerste kapsalon te herinneren (begin jaren '90). Vroeger liep hij nogal eens weg, vandaar ook dat ze elkaar uit het oog verloren, ze is hem jaren kwijt geweest tot ze hem een paar jaar geleden bij toeval weer in het asiel tegenkwam, ze herkenden elkaar gelijk en zodoende slijt hij nu zijn oude dag bij haar. Zo gauw ik Valeriaan worteltjes heb zal ik hem daar eens blij mee maken.


Ria Maandag 26 Juni 2006 at 7:11 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Rucola shag

Tot voor twee weken geleden had ik er nog nooit van gehoord. Ja ik weet het, ik ben dom, maar ik doe mezelf ook niet mooier voor dan ik ben (behalve op de webcamfoto's dan). We aten een pasta salade bij Ina en Martin en daar ging het doorheen, Rucolo sla. Ik proefde eens een blaadje en nog eentje en ik vond het heerlijk. Gisteren heb ik zelf eens een bakje gekocht en ik eet de blaadjes nu als chips. Ik word dik(ker), ik denk dat dat komt omdat ik bijna niet meer rook, het smaakt me sinds mijn verkoudheid die nu al een tijdje duurt en nog steeds niet echt over is, niet meer zo goed en daarvoor stond het me ook al steeds meer tegen. Het is niet dat ik gestopt ben hoor, ik heb pas nog een slof gekocht, maar overdag komt het er eigenlijk bijna niet van en 's avonds ook steeds minder, dat hangt dan weer samen met de hoeveelheid wijn. Ik mag van mezelf blijven roken als ik daar zin in heb, als ze niet smaken maak ik ze gelijk uit. Vreemd, een beetje dubbel ook, ik, de doorgewinterde rookster die het af laat weten. Eind van de middag gezellig even geborreld met Joke en Wim, dus nu smaken de shagjes (en de wijntjes) weer als vanouds en kom ik weer boven het dagelijks gemiddelde. Mijn vader stopte zo rond zijn zeventigste, na een leven lang shag, met roken. Hij was toen al incontinent, al wilde hij dat zelf niet weten, kortom elke vergelijking met mijn vader is uitgesloten, al heb ik soms ook wel moeite de boel droog te houden hoor......

Ria Zondag 25 Juni 2006 at 7:10 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Valeriaan en beestjesTwee jaar geleden kreeg ik een stekje, vorige zomer stelde het nog niet veel voor, maar dit jaar groeit de Valeriaan de pan uit, hij is prachtig en ruikt heerlijk! 

Niets gedaan vandaag, lekker geluierd.
Een muntvlindertje, een gehakkelde aurelia en deze gespot (ik weet niet welke het is, ik kan niet goed wijs uit al die Libelles) en nog heel veel ander vliegend en kruipend(deze ga ik morgen eens wat beter vastleggen, zo'n eigenaardig spinnetje..) spul. Derugstreeppad heb ik nog steeds niet gezien, hij houdt zich goed verdekt opgesteld, horen doe ik hem wel regelmatig.

Ria Zaterdag 24 Juni 2006 at 7:09 pm | | Standaard | Geen reacties

Joop zag eens...

 

o, als eieren zoo groot
't scheen dat Joopje wou gaan plukken
schoon zijn vrouwtje 't hem verbood
hier is, zei hij, noch mijn vrouwtje
noch onze Simba die het ziet
aan een boom, zoo vol geladen
mist men vier, vijf, zelfs zes pruimpjes niet
maar ik wil gehoorzaam wezen
en niet plukken, ik loop heen
zou ik om een handvol pruimen
ongehoorzaam wezen? Neen!
Ik ga naar het kroegje heenen
waar de voetbal onverstoord
verder gaat en mijn gedachten
niet worden gehoord.

Ze zijn ook nog niet rijp hoor, dus hij zou er alleen maar buikpijn van krijgen, maar er hangen er wel veel in en hij heeft ze zelfs uitgedund, want dat hoort zo.......


Ria Vrijdag 23 Juni 2006 at 7:08 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Distel (vervolg)Een tijdje geleden vroeg ik me af wat ik ermee aan moest, de meesten vonden dat hij weg moest, maar er waren er ook een paar die vonden dat ik hem moest laten staan en eigenlijk wilde ik dat zelf ook, ze zijn tenslotte prachtig. Hij is inmiddels nog een stukjegegroeid en er zitten denk ik wel honderd knoppen in, waarvan de eerste vandaag voorzichtig begon te bloeien. Terwijl ik daar zo naar stond te kijken ondekte ik ook deze, een stippelmot, dat zijn dus die rupsjes die ieder voorjaar mijn kardinaalsmutskaalvreten, niet erg schadelijk staat er bij en dat klopt ook wel want er zijn altijd mutsen genoeg te bewonderen in het najaar. Maar wat die distel betreft ben ik nog niet zeker, ik hoop maar dat de spreuk opgaat die zegt: "Distels steken is distels kweken, distels trekken is distels stekken, distels laten staan is distels laten vergaan", want hoe mooi ik ze ook vind, ik hoef er geen tuin vol van.


Ria Vrijdag 23 Juni 2006 at 7:07 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

In de war

Toen ik net eens in de agenda keek wat er zoal allemaal nog op het programma stond, zag ik ineens dat de kinderen volgende week pas komen logeren. Wat een toestand hè, daar zit ik dan met al dat lekkers. Vanmorgen nog een puddinkje gehaald, dat vindt Joop vast heel vervelend en melk voor de pannekoeken, die we nu natuurlijk vanavond noodgedwongen moeten eten, dat vindt hij ook verschrikkelijk. En ik zal sterk moeten zijn, maar dat lukt me vast hoor en zoniet dan is er volgende week ook nog genoeg te koop. 

Die papaver is prachtig, ik heb er maar één en ik hoop dat hij zich flink uitzaait, zodat ik er volgend jaar een heleboel van heb, geen idee hoe hij hier verzeild is geraakt, maar ik hou wel van zulke verrassingen. En nu nog maar een eindje lopen, ik hoef niet meer te wachten tot ze komen, Simba is weer loops zag ik vanmorgen dus die kan wel een beetje afleiding gebruiken, ze lijkt wel krols, gek beest.

Update:
Tot overmaat van ramp heb ik vandaag heel de dag gedacht dat het vrijdag was, heb ik toch zomaar ineens een dag over...
Verder gaat het wel goed met hoor, geloof ik...


Ria Donderdag 22 Juni 2006 at 7:06 pm | | Standaard | Geen reacties

Identiteit en plaatsbewijzen

Vanmorgen eerst maar eens mijn identiteitsbewijs opgehaald, ik kwam toevallig een paar dagen geleden de brief weer tegen, het was me helemaal ontschoten, zo zie je maar voor je het weet zit je zonder identiteit en weet niemand meer wie je bent. Jammer dat het zo regende want de tuin bij het Gemeentehuis is mooi, ik had best een paar foto's willen maken. Misschien in 2011 dan moet het weer verlengd worden, het meisje achter de balie heeft me er netjes op gewezen, gelukkig staat het ook op het kaartje. 
Daarna wat boodschapjes bij de Lidl, ik heb weer kindersnoep, kinderdrinken en kinderijsjes in huis, want morgen komen de kids weer twee nachtjes logeren. Het erge met mij is dat ik dat zelf ook allemaal lekker vind, dus als er tussendoor eens andere kinderen komen is altijd alles op. Ik ben niet zo iemand die een speciaal kindersnoeptrommeltje heeft, zo'n trommeltje heb ik wel natuurlijk, maar het is altijd leeg....
Verder vandaag het bericht in de bus dat mijn zus verhuisd is, wel anderhalve kilometer verderop. Toch een rare gedachte dat ik nu niet meer weet waar ze woont, ik weet het adres wel, maar ik kan me er niets bij voorstellen.


Ria Woensdag 21 Juni 2006 at 7:04 pm | | Standaard | Geen reacties

Gif

 

Tot mijn grote schrik liep Joop vanmorgen toen ik wakker werd al met de gifspuit rond het huis en er stond ook best veel wind. Ik weet ieder jaar dat het gaat gebeuren en ieder jaar vind ik het weer maar niks, het is iets waar we het nooit over eens zullen worden. Er groeit van dat leuke dopjesmos tussen de stenen, maar ook van dat harde gras en soms een paardenbloem, dingen die ik niet wil trek ik er liever zelf uit. Joop wil het terras gewoon schoon en netjes hebben, ook de oprit, vandaar dat hij af en toe de spuit pakt. Nu moet ik maar weer afwachten wat er voor de rest de komende dagen ook nog geel wordt. Zou hij niet te dicht langs de prachtig bloeiende tijm zijn gegaan, want die drie groene sprietjes die daar staan heeft hij vast ook "behandeld". Ik weet nu dat de zaailingen van het prikneusje die langs de oprit stonden en die ik zelf gespaard had, de komende dagen geel zullen worden, zoals ook wat juffertjes in het groen en wat ander klein spul, maar ja het stond wel langs de oprit. Niet dat ik voor de rest geen prikneusjes en juffertjes meer heb, maar toch, ze stonden daar best leuk en niemand in de weg. Uit ballorigheid heb ik vanmiddag de snoeischaar, de heggeschaar en de takkezaag gepakt en ben daar mee aan de slag gegaan, ik weet dat hij daar een hekel aan heeft, want dat geeft rommel, maar dat vind ik dan weer nodig, Joop zou alles tot in de hemel laten groeien. Hij vroeg al angstig waar ik met al het afval bleef," toch niet allemaal achter die schutting hè". Natuurlijk de grotere takken wel, waar heb ik het anders voor gemaakt, ook al slaan de wilgentenen niet aan, ik wil het wel in stand houden, veel te makkelijk en als hij het weg moet brengen met de kar moppert hij toch ook. De bijen willen ook al niet, het ene probleem na het andere, experimenten die mislukken. (Soms probeert hij eens iets en dan roepen we: "Experiment!" en een paar dagen later: "Experiment mislukt!") Het wordt een magere oogst dit jaar. Verder heeft de grasmaaier het vorige week begeven, een kapotte poelie (wat dat dan ook zijn mag). Vanmorgen naar de leverancier voor een nieuwe, daar stond toevallig een onderstel van een oude maaier mèt poelie, die mocht hij zo meenemen. Ach ja soms zit het mee en soms zit het tegen....


Ria Dinsdag 20 Juni 2006 at 7:03 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Het verschilIk: "Hoe was dat mopje ook al weer over die dooie mus?"
Joop: "Wat is het verschil tussen een dood vogeltje?"
Ik: "Ohw ja, vogeltje..." 
Joop: "Zijn ene pootje is korter....." (hij begint te lachen)
Joop: "Ik ken dat mopje denk ik al zo'n jaar of 50, dat is de enige die ik goed kan onthouden en niemand snapt hem." (alweer moet hij lachen)
Ik moet altijd lachen omdat hij het zo leuk vindt, maar ik denk dat ik hem ook nog nooit goed gesnapt heb, ik zie geen verschil.....maar ik moest er wel weer gelijk aan denken toen ik een paar dagen geleden deze dooie mus zag.


Ria Dinsdag 20 Juni 2006 at 7:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Gevlekte orchisEr staan er op het ogenblik vier te bloeien, dus dat hele veld waar ik het een tijdje geleden over had is niet uitgekomen, maar toch, ze zijn prachtig, vooral degene die er het eerst was wordt steeds groter. In het Dijkwater worden excursies gehouden om ze te bewonderen, daar bloeien nog meer soorten. Die hier groeit is volgens mij de gevlekte orchis.


Ria Maandag 19 Juni 2006 at 7:01 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Ganzeveren en SpitjesZe hebben ganzen en ooit ook eens bijen gehad, daardoor kwamen we geloof ik met elkaar in contact en afgelopen vrijdagavond waren ze ook weer in Salud. En omdat ze eigenlijk nog steeds op zoek waren naar een Spitje (of iets anders leuks) vertelden wij over die van Cor die te koop was, was ja, want toen ze er gistermorgen bij gingen kijken was hij net vrijdagavond verkocht, hoe raar kan het lopen allemaal. Vanmiddag zijn we er "even" langs gereden om een Spitfire clubblaadje te brengen, we hebben gezellig zitten keuvelen en een wijntje gedronken, over autootjes en alles wat het leven met zich meebrengt gepraat, kortom het was heel gezellig, alleen de ganzeveren (ik weiger dit met een N te schrijven) zijn we vergeten, maar die komen ze vast wel brengen binnenkort. Hun oudste dochter maakt op het moment een rondreis door Maleisië, daar ga ik nu af en toe ook eens loeren natuurlijk. Vanavond hebben we gezellig bij Maurice op het terras nog wat gegeten.

Voor Bed & Breakfast in Renesse zou ik zeker een bezoekje aan "De Strandhoeve"brengen.


Ria Zondag 18 Juni 2006 at 7:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Platbuik vervolgHet wordt misschien wat afgezaagd, maar er gebeurt verder niet zoveel. Dit is het vrouwtje van de platbuik, ze was eitjes aan het leggen. En deze Paardenbijter was aan het verdinken in de vijver. Ik heb hem eruit gevist en op het blad gezet, even later heb ik de bovenste vleugels die aan elkaar geplakt zaten met een grassprietje losgemaakt, hij heeft een paar uur zitten drogen en is nu verdwenen. En dat gebeurt allemaal hier

Update:
Het is geen paardenbijter maar een grote keizerlibel, ik moet nog veel leren.

Ria Zaterdag 17 Juni 2006 at 6:56 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Libelles


klik voor groot

Het ziet er bijna onnatuurlijk uit vind ik en het was ook moeilijk om te kiezen welke foto ik zou nemen, want ze zaten roerloos stil. Ik kom er niet uit wel soort het is, een juffer, of een snuffel of een lantaarn er zijn er zoveel van, mooi is het in elk geval wel.
Als ze het nu ook maar niet in hun rug hebben morgen...

Update:
Deze zaten er even later ook nog, die waren nog een stuk onrustiger.


Ria Vrijdag 16 Juni 2006 at 6:55 pm | | Standaard | Geen reacties

Zeeuwse wijnUit de PZC van vandaag:
DREISCHOR - Met het openen van de twee monumentale schuurdeuren door gedeputeerde Toine Poppelaars en LTO-voorzitter Bart Jan Constandse werd gisteren het proefdomein van Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor geopend.
Al vanaf het begin van de wijnhoeve was er sprake van dat er een proeverij zou moeten komen. 

Nu de wijnhoeve vijf jaar bestaat, betekent de opening van het proefdomein in de zwarthouten schuur uit 1733 dat de wijnhoeve van een creatieve opbouwfase naar een serieuze exploitatie gaat. De schuur is, mede dankzij subsidie van de provincie Zeeland, gerestaureerd en heringericht. 

Een deel is al enige tijd geleden verbouwd om op volledig hygiënische wijze de flessen te kunnen bottelen. Het deel dat gisteren officieel geopend werd, is met behoud van de historische elementen gerenoveerd. 

Er is een goed toegeruste keuken gebouwd en modern sanitair aangelegd. In de proeverij zelf staat een lange toog en tafels en banken waar de gasten kunnen aanzitten. Groepen belangstellenden kunnen op afspraak een rondleiding boeken over de wijngaard die zes hectare met bijna 20.000 wijnstokken omvat. De wijnproeverijen en introducties over de wijnhoeve worden in de schuur gehouden. Ook worden hier (zilte) streekproducten gepresenteerd. 

Inmiddels heeft de wijnhoeve, die op de Apostelhoeve uit Maastricht na de grootste van Nederland is, al zo’n tweeduizend reserveringen voor de komende maanden binnen. Gisteren werd ook het Zeeuwsch Schorretje gepresenteerd, een tafelwijn die wijnhoevepartner Cep d’Or uit Luxemburg op verzoek van De Kleine Schorre heeft samengesteld. 


Ik ben er nog nooit geweest, maar nu de proeverij geopend is moeten we toch eerdaags ook eens een bezoekje gaan brengen aan Wijnhoeve de Kleine Schorre in mijn geboortedorp. Als ik deze foto goed bekijk heeft zelfs mijn opa (vaders vader) nog een tijdje in dat witte huisje achter het bord gewoond vlak na de ramp, als kind heb ik er dus wel rondgelopen.


Ria Donderdag 15 Juni 2006 at 6:54 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Eigen schuld

Ik weet wel hoe het komt hoor, van die pijnlijke zij en rug en alles wat er nog meer zeer doet, het is mijn eigen schuld. Jaren geleden heb ik eens een tijd yoga oefeningengedaan en met het warme weer liggend op mijn kussen onder de bomen, bedacht ik dat het misschien wel goed zou zijn als ik weer eens een paar oefeningetjes deed, ik lag daar toch maar te liggen. Zo gedacht zo gedaan, niet lang hoor, alleen die van de foto's een paar keer, maar ja, ik zit nu wel met een paar gefrustreerde spieren, die dachten allang met pensioen te zijn, daar laat ik het niet bij zitten natuurlijk. Misschien deZonnegroet maar weer eens, ik neem het me wel vaker voor, maar dan schiet het er op den duur toch weer bij in. Leuke site trouwens van Harrie.

Ria Donderdag 15 Juni 2006 at 6:53 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Nachtelijk logje

Ik kan niet slapen vanwege een hinderlijk kriebelhoestje en pijn in mijn zij, ik denk dat ik een spiertje verrekt heb ofzo, alles bij elkaar is dat niet lekker. Zolang ik zit voel ik alleen mijn zij, als ik in bed ga liggen komt het kriebelgebeuren erbij. Joop heeft morgenochtend vroeg een taxiritje, dus die wil ik ook niet uit zijn slaap houden, vandaar dat ik er maar weer uit ben gegaan. Aspirientje genomen en neusdruppels, niet dat er iets verstopt zit, maar misschien helpt het ergens voor en voor de lekkerte nog maar een wijntje. 
Wat een regen is er gevallen vandaag, ik heb gisteren nog op het punt gestaan de vijver bij te vullen, maar goed dat ik dat niet gedaan heb. Gisteren kreeg ik een mailtje van Taco, de broer van Iris met deze link ik kende hem nog niet en heb hem gelijk maar bij de favorieten gezet, altijd handig om even op te kijken voordat ik ga wandelen als ik twijfel, regenjas of niet.


Ria Donderdag 15 Juni 2006 at 6:52 pm | | Standaard | Geen reacties

Stenen

 

Iris en Pascal hebben nog twee heerlijke zomerse dagen gehad met kinderen en hondjes en zijn nu weer naar huis vertrokken. Pascal had nog twee steentjes voor me uitgezocht vandaag, (ik word veel te veel verwend door die twee) heel mooi zijn ze, ik ben er erg blij mee:

Toermalijnkwartshelder wit met insluitsels van zwarte toermalijnnaaldjes (de naaldjes vormen precies een zeven, ik ben geboren 14-7-1947, Pascal had dat niet eens gezien)

Toermalijn:
Algemene werking: bevordert het zelfvertrouwen en de concentratie, helpt tegen duizeligheid, vallen en struikelen. Ontspant bij nervositeit, troost bij verdriet. 

Toermalijnkwarts:
Werkt hetzelfde als de toermalijn, maar doorbreekt bovendien vicieuze cirkels.Ontlaadt emotionele spanningen en vermindert hyperventilatie. 
Toermalijnkwarts behoort net zoals het bergkristal bij het gehele chakra systeem met als extra de aardkracht van het 1e chakra. Door doorstroming van alle chakra’s kan spanning ontladen worden naar de aarde.


Tijgerooggoudachtig bruin gestreept. 
Onkrampt, verwarmt, geeft zelfvertrouwen, bevordert verantwoordelijkheidsgevoel, helpt tegen astma en verkoudheid, beschermt tegen jaloezie en relativiteit van anderen. 
Tijgeroog behoort bij het 3e chakra,de zonnevlecht: positieve uitstraling in de buitenwereld.


Ik heb altijd wel wat met stenen en ik ga ze dan ook zeker dragen, ik heb ze aan een mooi zilveren kettinkje gehangen.


Ria Woensdag 14 Juni 2006 at 6:51 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Klaar!

Uren ben ik er zoet mee geweest, en daar gaat het toch maar om, het is weer een kleurig plaatje geworden. Hij is ongeveer 20x30, best groot om helemaal in te kleuren hoor en dan ook nog verzinnen met wat en welke kleur enzo

Ria Dinsdag 13 Juni 2006 at 6:49 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

De knopDe knop van gisteren, hij is nog steeds niet open...
Hier zie je de plant helemaal. 

Ria Dinsdag 13 Juni 2006 at 6:45 pm | | Standaard | Geen reacties

ZomersEr komt weer ergens iets op waarvan ik niet meer weet wat het is, ik denk dat het van zaad is dat ik vorig jaar bij het Groene Kikkertje heb meegenomen. Er zit al een knopje in en elke keer ga ik kijken of het al open gaat, vanmorgen had ik daarbij met mijn tenen een paar bloemen geplukt, ik vond het wel een zomers plaatje. Verder is het te warm om iets te ondernemen, ik hang wat bij de vijver of onder de bomen, ben ook weer wat aan het kleuren, maar dat is nog niet af, ik doe het dit keer eens op mijn gemak.


Ria Maandag 12 Juni 2006 at 6:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

WeekendvreugdeLaat naar bed gisteravond dus even wat moeite met wakker worden vanmorgen, gelukkig was het alweer prachtig weer. Gelijk de tuin in lopen en genieten van het ochtendzonnetje en alles wat daarbij hoort, heerlijk!. Verder heb ik eigenlijk alleen maar in de schaduw gezeten. Een vers potje thee uit eigen tuin met de nieuwe caravanbewoner gedronken. Silvia en haar vrienden hebben een superweekend gehad, wat wil je, zulk weer, lekker uitgaan, thuiskomen en nog even nagenieten bij de volle maan. Joop en Cor zijn ook weer thuis, die hadden het ook heerlijk gehad in Luxemburg, al heeft het wel een vervelend staartje: 
on·be·grip (het ~)
1 onvermogen om iets of iem. te begrijpen => wanbegrip 

Verder zeg ik er niets over.


Ria Zondag 11 Juni 2006 at 6:41 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Tadadadaaaa

Het was erg gezellig gisteravond. Eerst lekker uit eten geweest met Elly in de Pizzeria, daarna nog een afzakkertje op het terras bij "de Zondebok". Toen we daar zaten viel ons al een groepje mannen op dat maar steeds luidluchtiger werd en erg veel lol had. Er was er eentje bij die Tommy Cooper grandioos na kon doen, daar hebben we vreselijk om moeten lachen. Toen Elly en ik besloten om ieder ons weegs te gaan, liep ik daarna nog even langs de Surf Inn. Daar stonden een paar van mijn campinggasten met nog een paar anderen in gesprek en van het één kwam het ander, Jim (Tommy Cooper) werd erbij gehaald en we hebben nog een tijdje staan praten over van alles en nog wat, heel gezellig. Het bleek een groepje mannen van een zeilvereniging te zijn die één keer per jaar op stap gaan. Het Tadadadaaaa, komt uit de film "de Prins van Oranje", als Rutger Hauer op de voorplecht staat en de muziek dat deuntje speelt. Jim gaat blijkbaar elke keer als ze een haven binnen varen ook op de voorplecht staan en roept dan: "tatadadadadaaa". Afijn u begrijpt het al ik heb weer geweldig genoten. Lekker weertje trouwens hè!

Update: 
Ik verwacht natuurlijk wel van al die Rozendalers commentaar hè.
Iedereen weer wel thuis? Morgen weer in het nette pak aan de slag heren!

Ria Zondag 11 Juni 2006 at 6:34 pm | | Standaard | Geen reacties

Sil op bezoekZitten we zodoende gezellig samen voor de webcam. Silvia is vanavond eerst nog even naar de kapper geweest, want ze moet er toch morgen wel een beetje blits uitzien, we hebben al een paar wijntjes op dus we zijn niet echt meer dat je zegt, goh, wat een stukken.......'t Is meer dat ik eens kan laten zien hoe druk ik met zo'n stukje kan zijn en wat voor voeten het allemaal in de aarde heeft. Joop is naar Limburg vertrokken en ik ben vanmiddag nog even druk in de tuin geweest, ik had een bon van Iris gekregen voor bloemetjes van de overbuuf dus die heb ik gelijk maar ingewisseld en daarna ook gelijk in de potten gedaan, dan blijkt daarna dat je weer potgrond te weinig hebt dus weer maar even heen en weer met de kruiwagen. Wel heel gezellig hoor want je komt altijd wel een bekende tegen. Vanavond is Elly ook nog even een wijntje wezen drinken (er wordt wat afgezopen hier) we hebben lekker de hele avond buiten gezeten. 
En nu ga ik even laten zien hoe zoiets dan ook weer op mijn log komt.

Update:
Psssssssst, ze is nu naar bed en ligt op Joop zijn plekje, want: "het is zo eng alleen in de caravan..."


Ria Vrijdag 09 Juni 2006 at 6:32 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Komen en gaan

De familie Meertens is weer op huis aan, het is weer leeg op de camping, gelukkig niet voor lang, want morgen komt Silvia en overmorgen de rest van een meute aanhang, er schijnt ergens een bekende te moeten draaien en daar komt de hele familie voor mee of zo, ik heb al zitten zoeken waar, maar ik kan niets vinden, misschien kom ik er nog achter voor die tijd. En als het weer zo mooi blijft komen Iris en Pascal misschien volgende week nog een paar dagen terug, ze hebben nog vakantie en vinden het hier heerlijk, lekker met de kinderen naar het strand. 
Joop en Cor vertrekken morgen naar Limburg voor de Ardennenrit met de Spitfire,twee jaar geleden hebben we nog met twee auto's meegedaan, Joop en ik en Cor met zijn zoon, de Spit van Cor (de achterste) staat te koop nu, evenals de motor van Martinen de motor van Marlies ( tja ik ben nu toch bezig).
Ik heb lekker van de zon genoten en van "alles wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit..."

Update:
Ik kreeg net een mailtje van Iris met een paar foto's, geweldig!
Boris en Myrthe in hun element :-)

Ria Donderdag 08 Juni 2006 at 6:28 pm | | Standaard | Geen reacties

Vleesarm

Heerlijk! Ik word weer een beetje mens! Nog wel steeds keelpijn, vooral 's morgens, maar dat mag de pret niet drukken, de energie komt weer een beetje terug. Ik kleed me warm aan als ik ga wandelen, want de wind is nog steeds heel koud en soms zweet ik me ook kapot onderweg, maar dat is alleen maar goed denk ik dan, het vuil moet eruit! Vanmiddag lekker met de gewone heggeschaar de heg langs de oprit geknipt (+/-30 mtr), ik kan wel ergens en elektrische lenen maar die dingen zijn zwaar en dan krijg ik weer last van mijn schouder, dit is gewoon beter voor me, lekker knippen en zweten, er valt nog veel te knippen komende tijd en ik ga het gewoon, op het gemak, allemaal met de hand doen.
Vanavond hebben we gezellig bij Iris en Pascal bij de caravan gegeten, verschillende vissoorten van de bakplaat, het lijkt wel of veel mensen ineens minder, of geen vlees meer gaan eten, ik ben daar zelf ook wel mee bezig, een beetje minder in ieder geval, kip staat me sowieso tegen, maar daar ben ik nog nooit zo'n liefhebster van geweest. Afgelopen winter ontzettend veel met rundergehakt gedaan, roerbakken en eenpanspotten, daar wil ik een beetje vanaf want ik eet echt een grote homp rauw dan. Joop maakt het niet uit, die eet alles wat ik voor zijn neus zet en vindt ook alles (meestal) lekker en bemoeit zich verder niet met het eten, soms zou ik weleens willen dat hij zei: "ik heb zin in (vul maar in).....", maar dat is nooit het geval, zelfs niet als ik het vraag (ik heb een ontzettend makkelijke man...).
En wat dat nu allemaal met de foto van dat beest te maken heeft? Niets! Behalve dan dat er weinig vlees aan zit en die angel vond ik ook al zo eng, ik heb maar snel de deur dicht gedaan...

Ria Woensdag 07 Juni 2006 at 6:26 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Het roze geweldDe eerste bloeit. Hij valt wel een beetje in het niet bij al dat andere roze geweld, maar ik weet waar hij staat en ga af en toe even kijken om te zien hoe mooi hij is en of er nog meer bijgekomen zijn.


Ria Woensdag 07 Juni 2006 at 6:24 pm | | Standaard | Geen reacties

Simba meets mister't Is even wennen want,"wat moet ik nu weer met zo'n ventje", maar het ging prima. Vanmiddag was ik ook al langs geweest en vanavond hebben we gezellig gegeten samen. Voordeel is weer wel dat Ina nu ook allemaal hondenlekkers in huis heeft natuurlijk. Ze hebben samen gesnuffeld en als Simba geen zin heeft draait ze gewoon haar kop om. En nu ben ik moe, ik ben begonnen met tijmthee vanmorgen, daarna gestoomd met tijm en het lijkt warempel wel iets minder te worden, als afsluiting neem ik nu nog maar eens een paar scheppen honing. Vanmorgen trouwens heerlijk een paar uur in de zon gelegen, dat is ook goed voor een mens. Morgen weer gewoon dinsdag, tijd voor de grijze Kliko.


Ria Dinsdag 06 Juni 2006 at 5:52 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Logees

Er is weer wat leven op de camping, Iris en Pascal (ik heb geen zin om linken te zoeken, voor nieuwschierigen is er het zoekmasjien, type "Iris en Pascal" en je vindt alles over hun) met kinderen zijn er voor een paar dagen. De grote caravan is nog steeds leeg dus ruimte zat. Vanavond met Cor een zelfgebakken pizzaatje van de Lidl gegeten in de tuin. Joop is nu aan zijn laatste avond op de taxi bezig, het Pinksterweekend is één van de topweekenden van het jaar. Mir en Mark kwamen ook weer heel en wel thuis vanavond en ik moet nu eigenlijk ook weer eens naar bed........
Oh nee, ik heb nog een briefje, zoeken: "Lakota", wat zou dat nou weer zijn.....

Ria Maandag 05 Juni 2006 at 5:51 pm | | Standaard | Geen reacties

OntmoetingHij heeft een wel heel herkenbare auto en ik een herkenbare hond, dus toen we elkaar tegenkwamen wisten we gelijk met wie we te doen hadden. Even een praatje gemaakt midden op het kruispunt met Bolus en toen ik even later zijn auto op het parkeerterrein zag staan ook maar even een foto daarvan gemaakt. Grappig toch altijd, je kent elkaar niet, maar herkent elkaar wel als je elkaar tegenkomt.


Ria Zondag 04 Juni 2006 at 5:50 pm | | Standaard | Geen reacties

Dubbelop

Mijn verkoudheid wil maar niet over gaan. De laatste paar dagen komt daar nog een vreselijk vieze smaak in mijn mond bij, hoofdpijn (wat ik anders nooit heb) en zere tanden (die ik niet meer heb). Niets smaakt en vanwege de vieze smaak wil ik juist iets eten, beetje dubbel dus. Nu was ik vanmiddag even bij Elly en die bedacht dat mijn neusholtes weleens ontstoken konden zijn, ze had nog neusspray, dus dat heb ik al een paar keer ingespoten en dat helpt. Het brengt in ieder geval lucht, de vieze smaak blijft. Ik word het een beetje zat. Iemand anders nog tips? 

Ik was vanmiddag even bij Elly om haar te feliciteren met haar kersverse kleindochter!
Dochter van Danny en Joyce, 6 pondjes, 50cm en ze heet Evy.
Vanmorgenvroeg geboren in het Ziekenhuis in Goes.

Hartelijk Gefeliciteerd Danny en Joyce en ik hoop een lang en gelukkig leventje voor Evy.

Ria Zaterdag 03 Juni 2006 at 5:50 pm | | Standaard | Geen reacties

Kiekeboekoe

Vandaag de laatste koe en natuurlijk een echte.
Deze koe vind ik een beetje zielig, ze wordt wel goed verzorgd denk ik hoor want een paar dagen geleden stond ze nog in een ander stukje wei. Ik denk dat ze al hoogbejaard is, ze heeft een beetje een scheve kont en bobbels op plaatsen waar die niet horen te zitten, misschien wel de laatste koe van ook een hoogbejaarde boer (met dezelfde mankementen). Een beetje zielig omdat ze daar helemaal alleen staat, apart omdat ze pikzwart is, geen wit vlekje te bekennen. Ik ben er nu twee keer geweest, omdat de foto's van een paar dagen geleden niet naar mijn zin waren, maar nu ga ik misschien nog wel eens bij haar kijken, gewoon zomaar. Misschien ook wel een beetje voor de omgeving, want het is mooi daar, tussen Zonnemaire en Dreischor en ik rijd, zeker 's zomers als het mooi weer is, vaak een rondje door de polder. Zo en nu nog even eenclose up, wordt ze toch nog beroemd op haar oude dag.


Ria Zaterdag 03 Juni 2006 at 5:48 pm | | Standaard | Geen reacties

Agaat

Zo zat hij er vanmorgen bij toen ik hem ontdekte, ik denk dat hij net uit zijn pop gekropen was. Ik heb hem heel de dag een beetje in de gaten gehouden en af en toe een foto gemaakt, daar had hij geen moeite mee. Een paar uur later zat hij er zo bij en eind van de middag helemaal opgedroogd tot een stoere Agaatvlinder, zoiets heb je toch niet iedere dag in je tuin, denk ik dan, al is hij niet zeldzaam ofzo. Hier de beschrijving en de pop.


Eindelijk zon vandaag! Hier scheen het grootste deel van de dag de zon! Heerlijk!

Update:
Leuke site gevonden om waarnemingen te melden. Ik heb me gelijk maar aangemeld en het bestaan van tante Agaat gemeld.


Ria Vrijdag 02 Juni 2006 at 4:33 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

DeurkoeDoor al die koeien moest ik vanmiddag ineens denken aan de koe op de garagedeur van mijn geboortehuis. Die garage staat een beetje naar achteren tegen het huis en in de tijd dat wij er woonden was hij nog niet eens gebouwd natuurlijk, er waren toen bijna nog geen auto's. Een paar jaar geleden had ik al eens wat foto's gemaakt daar, dus ik dacht dat ik er wel eentje zou hebben waar hij op stond, dat was niet het geval, dus ben ik eind van de middag nog maar even naar Dreischor gereden, ik moest en zou hem nu hebben natuurlijk. 
Er stond muziek aan in het huis, er hingen roze zessen voor de ramen en er waren kinderen aan het dansen in de kamer, meisjes net zo oud als ik toen ongeveer, leuk om te zien. Hier nog een plaatje van de Bogerdweg, vlak na de ramp.


Ria Donderdag 01 Juni 2006 at 11:27 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: