Joechei morgen is het mei!

Freek moest nodig weer eens naar de kapper. Dat was twee weken geleden al het geval dus nu helemaal.

Vanmiddag wandelden we heerlijk in de wind en de zon een rondje door de polder en omdat ik volle spaarkaarten had aten we daarna een hapje bij Westenwind.  Een soort van twee halen één betalen, maar ook iets van verandering van spijs doet eten.

Er was net voor ons een buslading ouden van dagen gelost dus best druk, maar ook wel erg gezellig.

We hadden de keus uit twee soepen, twee hoofdgerechten en een verrassend dessert van de kok,

met chocolade! Janny zat er helemaal onder, maar die had voor de foto ineens haar gezicht schoongepoetst

Het was erg lekker hoor, daar bij Westenwind, met prachtig uitzicht op de Grevelingen.

Voordat ze kwamen was ik al in Zierikzee, maar dat vertel ik morgen.

Ria Donderdag 30 April 2015 at 8:44 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Alles op zijn tijd

Vandaag zag de lucht er weer heel anders uit. Zo is de polder en zijn mijn wandelingetjes elke dag weer anders en dus nooit saai.

Het was in elk geval niet meer zo vreselijk koud.

Het Koepeltje blijft na de laatste wederopbouw mooi schoon en heel, nu al voor het vierde jaar.

ER gebeurt niet veel, maar dat wil niet zeggen dat ik me verveel, eigenlijk kom ik tijd tekort. De tuin wordt steeds mooier en opgeruimder en natuurlijk wandelen we, maar het feuten en blogs lezen schiet er even een beetje bij in, dat ga ik zo meteen maar weer eens inhalen.

Ria Woensdag 29 April 2015 at 6:55 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Rood, geel en blauw

Mooie wolkjes vandaag, maar dat was dan ook het enige, denk er maar een ijzig koude wind bij en blauwe handen van de kou.

Onze gele kanarie kreeg vandaag een nieuwe accu, die begaf het afgelopen weekend ineens, gelukkig hebben we dan nog altijd ons rode reservemonster.

Ria Dinsdag 28 April 2015 at 6:25 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Oranje Boven

Eerst natuurlijk even op stap met mijn nieuwe onkruidverzameltas, helemaal in de kleur van deze dag.

Het makkelijke is dat je hem gewoon als een tas kunt dragen als hjij vol is, tenminste dat vind ik dan makkelijk.

Daarna keek ik even op het voetbalveld met Didi, waar Miriam stond te vlechten.

en iemand anders te schminken, zodat de kinderen er de rest van de dag feestelijk uit zagen.

Dorpsbewoners hadden ook hun best gedaan er feestelijk uit te zien.

Ik heb de Spit wat opgevrolijkt en daarna gingen we een stukje rijden.

De puzzelrit!

Het was weer erg ingewikkeld, met instinkers enzo o o o o. Het was een fijn avondritje.

Ria Maandag 27 April 2015 at 5:13 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Nieuws uit Nepal

Vreselijke berichten gisteren over de aardbeving in Nepal. Gelukkig weten we inmiddels dat iedereen van onze Nepalese vrienden ok is. De foto heb ik van een Nepalese vriend van Facebook gepikt, ik weet niet waar het is.

Er is ook nieuws over Rita en Rabin, dus Joop deed weer een mail de deur uit:

Alle vrienden en bekenden van ons in Nepal zijn ongedeerd. De meesten wonen dan ook in Pokhara waar de schade meevalt. Ook op het platteland waar de ouders van Humraj wonen zijn alleen wat huizen beschadigd maar geen gewonden.

Het epicentrum van de beving lag 25 km ten Westen van Kathmandu en dus 175 km ten Oosten van Pokhara. In Kathmandu is veel schade aan oude gebouwen en tempels.

Rita heeft haar overgangsexamen met prachtige cijfers afgesloten ( zie bijlage ) met een gemiddelde van 8,7 mag je wel zeggen dat ze geslaagd is. Ze eindigde als 8ste van haar klas met 32 leerlingen. Ze gaat nu naar het 7de leerjaar van de 12.

Rabin doet het ook prima hij doet vanaf 4 Mei zijn eindexamen en gaat dan naar Kathmandu om aan de universiteit te gaan studeren voor ingenieur wegenbouw. Samen met 2 vrienden huren ze daar een kamer.

In september ga ik samen met mijn jongste dochter Silvia en mijn zwager Martin weer naar Nepal. We maken daar een korte lodge trekking van 5 dagen en ik laat ze e.e.a. zien in Kathmandu en Pokhara.

Iedereen die een donatie heeft gestort hartelijk bedankt en we gaan nu Rita steunen om haar diploma te halen en hopelijk een deur naar een goede toekomst aan haar zal het niet liggen.

Ria Zondag 26 April 2015 at 4:40 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Vrolijks

Afgelopen week heb ik zo'n hele leuke vrolijke verzamelmand gekocht bij Life and Garden. Hij is lekker soepel en weegt zowat niets.

Nu ga ik dus 's morgens in de vroegte op pad met mijn mand en een schepje en een harkje om onkruid te verzamlen en alles wat er nog meer voor mijn voeten komt wat ik niet in de tuin wil hebben.

Erg rustgevend hoor, ik vind het heerlijk.

En dan daarna een rondje door de polder, waar ik geniet van al het moois dat weer begint te bloeien, het is toch elk jaar weer een feest.

Maar eerst bakte ik een cake vanmorgen, want de duivengoeroe komt ook weer op zaterdag als de duiven ongeveer binnen moeten komen en ze samen op de uitkijk zitten.

We aten krootjes van de Zoete Kers met speklapjes van de vleesboerderij en dat proef je!

Ria Zaterdag 25 April 2015 at 7:38 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Over apen en ringen

Didi en Kyra zijn niet echt dikke vriendinnen, twee teven is meestal haat en nijd, maar sinds we af en toe samen een stukje oplopen gaat het toch steeds beter.

Al wordt Kyra nog wel het meest achter haar vodden gezeten. Gezellig is het wel, zo een stukje samen op, ook voor de vrouwtjes.

Ik nam gisteren mijn kralen nog maar eens mee naar Zierikzee, want hoewel ik het me voornam ze te dragen wil dat nog niet erg lukken. Ik ging naar Pagode, want bij een juwelier hebben ze van kralen rijgen weinig kaas gegeten en ook omdat ik het een erg leuke winkel vind.

Van mijn bloedkraaltjes wil ik graag een armband en ze stelde voor er dan wat zilveren dingetjes tussen te doen wat de boel wat levendiger maakt, dat lijkt mij ook leuk en dan met een nieuw zilveren slotje. Ik ben erg benieuwd. Volgende week is het klaar.

De granaatjes stelde ze voor gewoon te dragen. Ik had de grove aangedaan, omdat ik toch in mijn doosje moest zijn en ze zei dat ik de kleintjes er gewoon bij kon doen, dat maakt het wat nonchalanter, dat is ook wel zo. Zelf lopen ze met ongeveer tien snoeren dik rond hun hals, dat is niets voor mij.

Ik heb ze aangehouden en ook de rest van de middag, ik voelde me best feestelijk zo en dat is het ook. Het is niet voor als ik druk in de tuin ben en ga wandelen, tenminste ... dat vind ik dan weer.

Gewoon af en toe eens, als ik er zin in heb.

Ria Vrijdag 24 April 2015 at 6:46 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zonnig Zierikzee

Zo, de laatste gordijnen zitten op dit moment in de wasmachine. Ik ben vanmorgen gelijk verder gegaan waar ik gebleven was. Gordijnen afhalen, in de wasmachine, programma draaien, even in de droger en vochtig weer ophangen. Een paar keer goed trekken en in model hangen, dan hoef je ze namelijk niet te strijken.

Vanmiddag asperges gehaald bij de Zoete Kers en voor Joop van die heerlijke zeeuwse boontjes. Op de markt in Zierikzee hadden ze prachtige kabeljauw, het was een feestmaal!

Didi en ik deden een wandelingetje door Zierikzee en Joop was met de Spit naar Schiedam, om hem opnieuw af te laten stellen.

In de stad hadden we tenminste geen last van de kouwe noordenwind, die er nog steeds staat. Het was er gezellig, het was markt.

Ria Donderdag 23 April 2015 at 7:44 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Arbeid adelt

Niets nieuws onder de zon. We (ja Joop ook) zitten in een ritme van dagelijkse arbeid, het lijkt bijna op werken. Bij mij zijn het de gordijnen die nodig in de was moeten, de ramen en de tuin en bij Joop een af te werken lijst met stopcontacten en zo.

Ik wandel tussendoor een rondje en daarna doe ik nog eens iets in de tuin. En omdat koken niet mijn hobby is, eten we af en toe een hapje bij Salud waar ze ook heerlijke daghappen hebben.

Als ik overdag niets leuks tegenkom maak ik eind van de middag nog wat foto's in de tuin en soms zit daar dan ineens een verrassing tussen.

De dotters gaan alweer volop in het zaad.

Ria Woensdag 22 April 2015 at 7:35 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Groter groeien

Ik was vandaag weer net zo lekker op dreef als gisteren. Vanmorgen eerst even naar het tuincentrum, ze hadden weer de Japanse Jasmijn waarvan ik er een paar jaar geleden ook een paar plantte, maar die overleefden de eerste winter niet. Daarvan is er nog wel eentje weer boven gekomen, maar die maai ik steeds per ongeluk af, zo wordt het nooit een grote Jasmijn natuurlijk. Die ik vanmorgen kocht heb ik bij de schutting geplant, hij ruikt heerlijk.

We deden een rondje Ellemeet en ik ging weer kortbroeks, maar dat was best fris, gelukkig had ik al snel gevoeld dat het aan mijn armen te koud was, dus ik had nog wel even lange mouwen aangetrokken.

Daarna weer verder in de tuin, ik heb een 'rozenboog' gemaakt. De roos die daar staat begint het ineens erg goed te doen, dus ik ga eens proberen die daar omheen te laten groeien.

Ria Dinsdag 21 April 2015 at 7:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Op dreef

Lekker zonnig vanmorgen, maar buiten nog wat fris, dus ik begon binnen eens wat stof te verzamelen samen met mijn stofzuiger die dat ook heel goed kan.

Joop was niet thuis dus ik kon lekker tekeer gaan en van het één kwam toen ook het ander natuurlijk. Ik gooide eens wat naar buiten en haalde wat gordijnen af die ik in de wasmachine stopte.

Kortom, ik was lekker op dreef en dat is niet over gegaan vandaag. Vanmiddag wel een rondje gedaan natuurlijk, in korte broek, want het was inmiddels lekker opgewarmd en daarna weer vrolijk verder met de 'bovenkantjes' hier en daar, plekken die een keer of twee per jaar aan de beurt zijn.

Dat geeft een voldaan gevoel.

Ik voel me ook goed, sinds ik weet wat er is en sinds ik weer minder koffie drink. Toen Joop liet blijken liever koffie als thee te drinken deed ik automatisch ook weer wat meer koffie mee en ik denk dat daar die hartkloppingen van kwamen, want sinds ik alleen 's ochtends een paar bakjes doe en de rest van de dag thee, zijn die ook weer bijna weg. Duizeligheid is er nog wel, maar daar valt mee te leven en wat had ik verder ook alweer...

Gestemd tegen het Brouwerseiland! Er lagen best al veel briefjes in de bus. Ik ben benieuwd!

Op de foto's de Judaspenning die ook begint te bloeien.

Ria Maandag 20 April 2015 at 7:24 pm | | Standaard | Acht reacties

Feestelijke zondag

Allereerst onze jarige kleinzoon vandaag, hij werd alweer 13. Hij was dit weekend bij zijn papa. Komende meivakantie komen ze een paar dagen deze kant op. Zijn cadeautje had hij al lang en breed gehad natuurlijk.

Na een fijne wandeling deden we een rondje met de Spit over het eiland.

Het was best nog fris...

maar met de raampjes naar boven en de verwarming aan was het goed te doen.

Wegrijden ging niet vanzelf want Joop had de laatste keer de lampjes laten branden.

Eind van de middag zaten we nog even op het terras bij Zee en Meer, met een wijntje en een hapje, ter ere van Levi.

Ria Zondag 19 April 2015 at 7:35 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zeg maar nee heeheehee!

Veel wind vandaag, dus goed voor de surfers. Het lijkt nu ineens wel of ik erg van surfen hou maar dat is natuurlijk niet het geval. Ik hou van de Brouwersdam zoals hij nu is en daar horen de surfers bij. Net als de vissers bij het gemaal, de haventjes, de stranden en Concert at Sea!

Open, wijds, vrij, ongedwongen, zonder, of in elk geval weinig, vakken. Dat kan ook niet want die stuiven regelmatig onder.

In het midden het doorgaande verkeer en aan beide kanten een secundaire weg.

En ik vind dat dat zo moet blijven.

Daar horen geen privé-eilanden met huizen.

De Brouwersdam is van en voor iedereen.

Kijk er staat ook al een Punt West eco beach resort op de proppen, we moeten echt beter opletten met z'n allen hoor, voor we het weten staat alles vol. Net als die puuste, die was er ook ineens. Iedereen vroeg zich af wat het zou worden toen hij gebouwd werd.

Gelukkig komen de Scharendijkenaars ook in opstand.

Ik doe mee!

Uitprinten en in de bus bij de Putmeet gooien vanaf maandag.

We zullen meneer Zeelenberg eens een poepje laten ruiken.

Ria Zaterdag 18 April 2015 at 6:40 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Op de barricaden

Eerst even naar Zierikzee vanmorgen om de surfers mentaal bij te staan met hun actie tegen het nieuw te bouwen Brouwerseiland. Ik ben behoorlijk tegen.

We hebben nu al die lelijke puist en links <----- daarvan zou het allemaal moeten gaan gebeuren.

Daarna een rondje Ellemeet, waar ook al weken alles overhoop ligt, zodat het mooie van de bloeiende bomen behoorlijk teniet wordt gedaan, omhoog Sammy, kijk omhoog Sammy...

Daarna nog even de tuin in vooral voor wat foto's. De puimen zijn vandaag ineens volop in bloei.

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik zie tot nu toe geen foto verschijnen, hopelijk is dat snel verholpen.

Update:

De foto's zijn er nu, ik heb ze even ergens anders gezet.

Er gaat best veel tijd zitten in zo'n weblog, ik denk niet dat er veel zijn die zich dat realiseren en denken dat ik even een paar foto's en wat letters neerplemp.

Ria Vrijdag 17 April 2015 at 6:29 pm | | Standaard | Tien reacties

Kiek kiek

Ik begon weer in de tuin, want nog steeds genoeg te doen.  Daarna weer een rondje door de polder waar het fluitekruid langzaamaan begint te bloeien.

net als de pruimen en de kersen in de tuin, een enkel bloesempje bloeit al.

Kievieten, druk manoeuvrerende vogels en moeilijk in beeld te vangen, maar ik deed mijn best. Kom ik thuis heb ik er gewoon twee op één foto, niet dat je zegt wat een superfoto, maar doe het maar eens na.

Weer thuis deed ik Didi eens uitgebreid onder de douche met shampoo en al, ze stond braaf stil dus ik nam het ervan, lekker wrijven en schuimen en daarna uitgebreid spoelen met lauw water. Joop had vanmorgen de buitendouche weer aangesloten, die is ideaal voor zoiets.

Ria Donderdag 16 April 2015 at 7:17 pm | | Standaard | Zes reacties

Lekker lui

Gewoon vanaf het moment dat je op bed ligt in slaap vallen en dan's morgens weer wakker worden, dat vind ik heel bijzonder en ik geloof dat mij dat overkwam vannacht. Het kan best zijn dat ik wakker ben geweest, maar dat weet ik dan niet meer of liever gezegd dat wil ik dan niet meer weten.

Vanmorgen ging ik eerst naar de kapper, dat was erg nodig, maar ja ik moet wel mijn beurt afwachten natuurlijk. Daarna deed ik wat boodschappen in Zierikzee, samen met Didi want van wandelen kwam alweer niets vandaag.

We moesten wachten tot het bestelde pakje was bezorgd en daarna dus boodschappen en het was warm en ik lummelde wat bij de vijver, eigenlijk deed ik dus weinig. En ik had wel paprika's gekocht en kip maar wat ik daar nu van wilde maken wist ik eigenlijk ook niet, dus deden we een daghap bij Salud. Heerlijk! En zo makkelijk ook.

In het bezorgde pakje zaten shorts, korte broeken. Ik ga voor bruine benen deze zomer. Ik had er vier besteld en eentje was er goed, de duurste natuurlijk, de andere drie gaan weer retour.

Ria Woensdag 15 April 2015 at 7:53 pm | | Standaard | Tien reacties

Bij de tijd

Sinds Joop een tijdje geleden de lamp vervangen heeft, hebben wij een heuse toverlantaarn. Er zit een klok en een schemerschakelaar op, dus eigenlijk zou hij wel moeten weten wanneer het tijd is om te branden, maar nee hoor, het is elke dag weer een verrassing, soms duurt het zelfs een paar dagen, maar dan ineens... licht!

Vanmorgen eerst weer de tuin in, in korte broek, ja ja dat kon en nu maar hopen dat ik niet al teveel gebeten ben en daarna gezellig even naar Numansdorp op verjaarsvisite met de Spit.

Vierenzeventig is mijn zus geworden, net zo oud als mijn moeder toen ze in november in 1990 overleed. Ik heb dat nog even nagekeken want Janny twijfelde. Verder was het heel gezellig hoor. Didi ging nog even bij de poes van de buren op bezoek, er waren kleinkinderen, ook leuk!

En zo werden we weer uitgezwaaid. We zien elkaar gauw weer.

Ria Dinsdag 14 April 2015 at 7:53 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gewichtige en andere zaken

Eerst weer een paar uur in de tuin en daarna een wandeling. Op het fietspad kwam ik een plastic flesje tegen en omdat ik toch nog een zak in mijn tasje had besloot ik het laatste stuk nog maar wat afval te verzamelen, want ik had al gezien dat er alweer behoorlijk wat lag..

Precies hetzelfde stuk als twee weken geleden en dan praten we over TWEE kilometer, het witte plastic is niet mijn zak, maar een lange sliert plastic die al dagen aan een boom hing, iemand had het er nu wel omheen gebonden zodat het niet verder kon waaien.

Onder de konijntjes is zo te zien ook weer myxomatose uitgebroken, zo zielig altijd en ik weet dan ook niet goed wat ik ermee aan moet. Deze heb ik maar gewoon laten zitten, die zat in een bebouwde kom en ik hoop dat iemand daar wel van wanten wist.

Ik ging nog wel even langs de dierenarts voor vlooien en teken druppels maar die waren op, er was nog wel een pil, een soort snoepje dat ze gewoon op moest eten. Voordeel is wel dat niet heel de vacht weken onder de vette vlekken zit. Hopelijk werkt het net zo goed, de prijs was er wel naar...

Achteraf denk ik dan dat ik het van dat konijn ook even had moeten zeggen, ik heb geen idee of ze daar iets mee doen, maar dat vergeet ik dan weer.

Didi heb ik nog wel even gewogen, ze was wat aangekomen en dat moeten we niet hebben, even een beetje minderen.

Ria Maandag 13 April 2015 at 6:33 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Goed nieuws

Al weken werd er grond verzet en ik dacht eigenlijk voor uitbreiding van het aansluitende vakantie park, maar nee hoor er komt een natuurlgebied. Dat is in elk geval beter nieuws dan een park of huizen. Verder kan ik er nog niet veel over vinden.

Natuurlijk had ik het al lang kunnen weten als ik wat beter het gemeentenieuws zou volgen.  Ik vind het jammer dat de ongedwongen sfeer steeds meer verdwijnt, zoals op de Brouwersdam, als die nieuwe plannen nu weer doorgaan en dat zal er op den duur heus wel van komen.

Lekker weer vandaag. Ik deed een rondje met Didi en daarna deden we met z'n alleen een ritje met de Spit.

Onderweg zag ik bij Didi de eerste teek net boven haar oog een kleintje nog. Eenmaal thuis heb ik hem eruit gehaald en zoals altijd ritueel verbrand, anders krijg je ze zowat niet dood die krengen.

Ria Zondag 12 April 2015 at 7:35 pm | | Standaard | Tien reacties

Banaan

"Eet jij een lekker banaantje?"

"Ja, een biologisch banaantje".

"Ik zie het, het is klein".

"Het smaakt lekker!"

"Naar banaan zeker".

Ria Zaterdag 11 April 2015 at 12:00 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Populier hier, populier daar

Natuurlijk wist ik wel dat er hier op het 'eiland' veel populieren staan, maar welke dat nou precies waren, daar had ik eigenlijk nog nooit zo op gelet.

En ook hun bloeiwijze is nieuw voor mij, ach ja je bent nooit te oud om te leren en ineens wemelt het van de populieren overal en ze bloeien allemaal zo mooi rood.

Want natuurlijk zag ik in het voorjaar wel die roodachtig kleurende bomen, maar dan dacht ik dat het jong blad was, want ook voorjaarstinten zijn er net als najaarstinten in allerlei kleuren.

Vanmorgen rooide ik vooral bomen in de tuin, jong opschietend spul, voor je het weet zijn het bomen. Het is nog lekker nat dus ze zijn er zo uit.

Daarna deden we een rondje en omdat er toch ook vandaag weer wat op tafel moest reed ik eens naar Zuidbos op Noordgouwe, want van de groente in de PLUS wordt een mens niet vrolijk. Ik nam o.a een spitskooltje mee, dat is al op. Het was heerlijk mals.

Ik reed over Zonnemaire terug waar de mooie wilgenrijen zijn en ze de toren prachtig hebben opgeknapt.

Ria Vrijdag 10 April 2015 at 6:46 pm | | Standaard | Tien reacties

Bijkleuren

De bomen in de Weelweg bloeien, letterlijk en figuurlijk, want wat een prachtige rode 'katjes'?

Het zal wel weer erg dom zijn, maar ik heb ze nog nooit gezien en misschien bloeien ze ook niet elk jaar en heb ik ze eerder over het hoofd gezien, maar mooi zijn ze!

Er hangen er ook nog genoeg in de bomen die natuurlijk ........ bomen heten.

Ik vermaakte me uren heerlijk in de tuin vanmorgen. Korte broek en blote armen, want ik vind niets zo erg als witte benen in de zomer. De rest gaat wel vanzelf, maar die benen moet altijd even aan gewerkt worden, dat vel wordt ook alsmaar droger en dikker.

Ik heb de algen uit de vijver gevist en op het moment wordt hij weer bijgevuld, we hebben nog geen zin om alles overhoop te halen.

Daarna nog een rondje door de polder in mijn oranje vest, wat eigenlijk net nog even te fris was en omdat ik vergeten was om aan eten te denken deden we dat bij Salud, we zaten zelfs nog even op het terras. Een fijn einde van een fijne dag.

En als we dan thuiskomen worden we zo verwelkomd, er zat er nu maar eentje maar soms wippen er wel een stuk of vijf over het gras. Zie je hem zitten? Foto's kunnen nog steeds aangeklikt worden hoor (meestal) en daarna staat er rechtsboven aan de foto meestal nog een vergrootglas met een + als je daar met je muis gaat staan. Ze kunnen dus altijd groter dan hier.

Ria Donderdag 09 April 2015 at 7:53 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Plannen

Het was herfstig vanmorgen, mist en webben en dat bleef best een tijdje hangen. Ik vermaakte me weer een paar uurtjes in de tuin met randjes af steken en hier en daar een beetje snoeien. Klaar ben je eigenlijk nooit.

Op mijn wandeling liep ik richting Brouwersdam. Ik maakte nog eens een foto van 'het Koepeltje', dat binnenkort vernieuwd wordt heb ik me laten vertellen.

Ik kocht mijn eerste soft ijsje, het was er weer voor.

Op de Brouwersdam liep ik naar de plek waar iemand grootse plannen  mee heeft. Ik mag toch hopen dat het zover niet komt, want dat zou toch verschrikkelijk zijn. Ik ben ook nog geen enkele voorstander tegen gekomen.

Dit moet gewoon zo blijven, een uniek gebied.

Ria Woensdag 08 April 2015 at 6:20 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Onstabiel

Op sommige plekken komt het gras al door de blubber heen, ik denk dat Jan K. gelijk krijgt en dat er eind van de zomer niets meer van te zien is. Dat zou mooi zijn.

Het was lekker vandaag. Wel wat in de tuin gescharreld, maar er kwam niet veel uit mijn handen, ik blijf maar een beetje sukkelen met mijn klachtjes die eigenlijk niets te betekenen hebben, tenminste dat hoop ik dan maar.

Ik kijk het nog maar even aan en anders misschien toch eens een dag met zo'n kastje lopen, of misschien werkt die klier toch niet zoals het wezen moet, ik weet het niet. Nu ja, zolang ik niet omval en niet de hand aan mezelf sla, is er hoop.

Wel heerlijk gewandeld hoor, dat gaat prima! Mijn benen mankeren niets.

Ria Dinsdag 07 April 2015 at 7:09 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Doe-dag

De zon hield het alweer voor gezien vandaag, dus ik ben maar aan het werk gegaan. Ramen zemen, gras maaien, een beetje in de tuin klooien verder en voor je het weet is het dan ineens laat.

En nadat ik nog even een rondje had gedaan, kwam tegen de avond eindelijk de zon er nog even door.

Het was eigenlijk een gewone dag, niks tweedepaasachtigs an, behalve de drukte dan, maar daar kregen we hier op ons landgoed weinig van mee.

Ria Maandag 06 April 2015 at 7:57 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zonnig

Eindelijk lekker weer, zon in elk geval.

Voor Didi in elk geval warm genoeg om een duik te nemen

Vandaag is het ook precies een jaar geleden dat we met z'n vieren een vreugdedansje maakten in de keuken, het begin naar een nieuw onderkomen was er. Zulke dingen hou ik bij in mijn schaduwdagboek ;)

Eind van de middag zaten we nog even in de zon op het terras bij Zee en Meer.

met een wijntje en wat tapa's. Lekker!

Ria Zondag 05 April 2015 at 6:04 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Natuurlijk

Het vogeltje stapte parmantig langs de slootkant heen en weer

op zoek naar wat smakelijks

het dacht geen moment 'wat is het water nog koud aan mijn poten'

welnee, vogels denken niet.

Soms wou ik dat ik een vogel was.

Of een kikker. 's Winters lekker onderduiken en in het voorjaar weer boven water komen en een kwakje dril neerleggen, gewoon omdat dat bij de jaarlijkse gang van zaken hoort.

En telkens als ik denk 'misschien dit jaar wel geen orchideeën' staan ze ineens weer boven de grond, daar kan ik dan zo blij van worden.

Ria Zaterdag 04 April 2015 at 6:55 pm | | Standaard | Zeven reacties

Vli vla vlekjeweg

Deze maakte ik vorig jaar op 4 april

en deze vandaag, nog geen blaadje te bekennen

laat staan fluitekruid. We moeten nog even geduld hebben.

Ik was erg vroeg uit de veren vanmorgen, want ik had om 8 uur al een afspraakje met de dokter en dan wil je toch een beetje fris zijn.

Het fluppertje op mijn schouder heeft hij weggesneden en vier andere vlekken met stikstof aangestipt, die vallen er over een week of twee vanzelf af. Hoppekee weg ermee! (Gauw weer en pleister erop)

Ria Vrijdag 03 April 2015 at 5:55 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Mèt mèt

Vanmorgen de blokhut eens een grote beurt gegeven, want dat was na de winter met een paar logeerpartijtjes best nodig. Alles is weer fris nu.

Vanmiddag de polder in voor een lekker lange wandeling, wel mèt wanten. want nog steeds erg koud, maar ook mèt zon.

Deze vogels hadden behoorlijk mot met een roofvogel, het was een lawaai van jewelste.

Bijna Pasen en dan daarna duurt het gewoon weer zeven weken voorat het Pinksteren is, het volgende topweekend en pas daarna begint dan eigenlijk het seizoen een beetje...

Heerlijk.... zoveel zonnige zomerse tijd nog voor de boeg!

Ria Donderdag 02 April 2015 at 6:53 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Na de storm

De schade viel mee, of eigenlijk geen schade op het nest van de eksters na, die nu weer opnieuw moeten beginnen. Ook nog wat afgewaaide takken maar dat vond Didi alleen maar leuk. Ik was er wel even zoet mee, want er moet toch vandaag of morgen weer eens gemaaid worden.

We zitten zodoende nog lekker veel binnen, wel in de zon, maar achter het raam, het is niet anders.

Ria Woensdag 01 April 2015 at 6:00 pm | | Standaard | Drie reacties