Blauw

Kijk toch eens hoe prachtig, je ziet het al van verre. Net als koolzaad en tulpen of wat voor ander kleurigs dan ook, maar ik vind dit het mooist.

De blauwe, net niet al te saaie lucht maakt het af.

De mooiste bloempjes.

En zo ziet het er in het echt uit.

Verder veel gewassen, getekend, gewandeld, was weer in de kast, ik had het gewoon een beetje druk, niet druk, maar wel lekker bezig en toen kwam ook nog eens mijn nieuwe, aan mijnzelf cadeau gedane Swatch binnen. Blauw, voor als ik blauw draag, of iets anders waar het bij past. Bij deze kan ik zonder bril zien hoe laat het is en hij geeft ook licht, voor 's nachts. Blij blij weer. Het is net zoiets als nieuwe schoenen, maar dan anders

Ria Woensdag 31 Mei 2017 at 8:06 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Goedkoop licht

Gisteravond natuurlijk in spanning zitten wachten tot de lampjes aan gingen en dat deden ze, heel gezellig hoor, we hebben er drie. Joop heeft ze later uitgezet, dat kan bij deze maar dan moet je ze wel eerst open maken. Hij vindt het niet nodig dat ze de hele nacht branden. Ik vind het prima, het kost niets en er is licht.

Het is even een kwestie van wennen denk ik, want ik zie hem toch komende winter, of als het regent niet 's avonds nog naar buiten gaan om ze uit te doen. Op Scharendijke hadden we een lantaarn, die was ook altijd aan.

Vandaag maakte hij een goot aan het afdakje, dat stond ook al vanaf het begin op het to do lijstje maar dat kwam er zeker met de kou ook niet van. We wachten nu af waar het water terecht komt en of er dan nog wat moet gebeuren.

Lekker gewandeld en een beetje gescharreld, we waren alweer te laat op eigenlijk, we missen een haan.

De gele VW reed voorbij toen ik de gele bloemen fotografeerde, de boterbloemen maken het af.

Ria Dinsdag 30 Mei 2017 at 6:03 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Licht mot

Ik plukte wat 'onkruid' tussen de stenen uit bij de bloembak en voor en naast de garage en ik spoot de straat want daar zag het er ook groen van.

Tip van Dieneke: pure azijn, hoe sterker hoe beter en niet zomaar één keertje maar gewoon zo nu en dan eens.

Daarna kochten we lampjes voor in de tuin aan de schutting op zonneenergie want met een draadje zag Joop niet zo zitten en dit is wel zo makkelijk natuurlijk, eens kijken straks of ze aan gaan. 

Te warm om te wandelen, misschien zo even zwemmen.

Ria Maandag 29 Mei 2017 at 6:04 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Vlllas!

Ik had aan Joop gevraagd op te letten of het al bloeide want ik zou er niet voorbij komen zo op de vroege morgen en vlas bloeit nu eenmaal 's morgens het mooist.

En het bloeide, dus ik stapte in de auto voor een paar foto's.

Prachtige bloemetjes en het hele proces erna tot half augustus is al net zo mooi.

Ik trof een witte tussen  het blauw die zie je niet zoveel.

Verder klungeldelden we gewoon wat in en rond het huis. Joop keek naar fietsers en auto's en ik knipte de heg, of nee de klimop van de buurvrouw. Ik probeer het even tegen te houden want ik heb mijn eigen klimop dus die moet de kans krijgen groot en sterk te worden, helemaal tegenhouden zal op den duur niet lukken denk ik, we zien het wel, als het maar groen is en dat wordt het steeds meer, niemand houdt toch van kale planken...

Ik kreeg zaadjes bij mijn flesje olie van CBD, die heb ik ook gezaaid (in een pot gedaan) het is hennep, dus geen wiet, maar daar kan je wel thee van zetten en het ruikt ook lekker denk ik... ik zie het wel, mooi vind ik ze zeker.

Ik kreeg een zakje vol dus misschien ga ik er ook nog wel een paar in de polder planten op een plek waar niet gemaaid wordt.

Ria Zondag 28 Mei 2017 at 6:54 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Heet

Wij hebben echt de mooiste parasol van Schouwen en omstreken, kantelbaar in alle richtingen enz enz, je wil het niet weten allemaal, we zijn er dan ook superblij mee en net op tijd gekocht natuurlijk.

Vanmorgen voordat ik een rondje ging doen al open gedraaid, Joop was ook al onderweg, maar toen ik op de dijk kwam bleek er toch een stevige bries te staan. Gisteren in de hoogste stand kwam even de opgestoken zeewind eronder en viel hij inclusief 90kg voet toch even scheef, het liep allemaal goed af, maar dat hebben we liever niet natuurlijk. Dus ja, ik heb stevig doorgestapt en gelukkig stond alles nog zoals ik het achterliet.

Gisteren zo'n goedkoop kant en klaar gordijn bij Leen Bakker gehaald tegen de vliegen en dat scheelt echt een hoop vliegen, ook al blij mee.

Vanmiddag gezellig even met Didi naar Bolle, met de auto want airco hè en ze mocht ook mee naar binnen natuurlijk. Feest hoor, zukke lekkere luchten allemaal!

We kochten stokjes, want daar gingen we voor en een extra groot bot voor buiten, maar dat ligt nu nog ergens in de kamer, dat heeft enige voorbereiding nodig zo'n bot.

Wat ik me nu wel af vraag, maar misschien is dat heel raar hoor... hoe zit dat met die kalfjes zo in de brandende zon met zonder schaduw in de buurt? Is dat wel gezond? Kunnen die beestjes dat wel hebben? Eenendertig graden gaf de autobuitenthermometer aan. Er was wel een lekker windje maar toch, zouden wij onze hond daar neerleggen om even te wachten terwijl wij in de winkel zijn? En als wij dat deden zou dat dan wèl mogen?

Ria Zaterdag 27 Mei 2017 at 6:35 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Eindeloos

De vlieren beginnen ook al te bloeien het wordt weer steeds mooier en vooral steeds groener in de polder. Geen idee hoeveel verschillende grassen er zijn, maar dat zijn er erg veel en mooi dat ze zijn.

Na een vroeg rondje polder lekker aan de koffie en daarna een rondje door Zierikzee, er waren wat stadse boodschappen en omdat het zo warm was kon Didi niet mee, dat kon ik nu met een gerust hart zeggen, dat het beter was als ze thuisbleef. Leuk vond ze het niet maar goed, overmacht, doe je niks an.

Zo kon ik op het gemak even over de markt en door de Hema, zonder hond is ook weleens fijn, maar ze gaat zo graag mee altijd.

Lekkere theetjes van KoffieenT. Ik vertelde hem van onze Facebookvriendschap, hij wist van niets, ik eerst ook niet, maar we hebben een gezamelijke vriend en daar vroeg ik het aan, het was blijkbaar meer een actie van dochterlief om de winkel te promoten. Hij mag blijven, leuke vriend, we hebben er smakelijk om gelachen.

Toen nog even naar de Lidl voor de Lidl dingen, ik kan er weer even tegen al komt er eigenlijk nooit een eind aan al die boodschappen.

Ria Vrijdag 26 Mei 2017 at 6:35 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen vaart

We waren best vroeg op, ondanks dat we niet meer gewekt worden door de haan van de buurman. De buurman gaat verhuizen en het kippenhok ligt al in plankjes klaar om afgevoerd te worden. De kippen zijn verhuisd naar Brabant vertelde hij toen ik vroeg of ze nu in de diepvries lagen. Geen gekukel meer, heerlijk! Ik werd er altijd wakker van.

Ik had zin in een fijn rondje en besloot eens een andere kant op te lopen, maar Didi had totaal geen zin, als ik nog maar naar haar keek stond ze al in z'n achteruit, dat werd niets, lekker naar huis om de koffie in de zon. Mijn yoga matje tevoorschijn gehaald en wat oefeningetjes gedaan een mens moet toch wat op Hemelvaartmorgen .

Tekenspullen ook naar beneden gehaald, maar dat bevalt toch niet zo, niet als het waait zoals vandaag, dan wappert mijn papier en de potloden waaien weg. Iets erop leggen heeft geen zin want ik draai ermee. Nu ja er komt vast een keer dat het wel fijn gaat.

Het was ook nog best een frisse wind. Joop ging even op de brommer om banaantjes, maar die had nog gewoon dode vingers toen hij thuiskwam.

Ria Donderdag 25 Mei 2017 at 6:17 pm | | Standaard | Zes reacties

Kijkje

Zo warm als voorspeld was werd het helemaal niet, het was gewoon nog wat frisjes in de wind, achttien graden meer werd het niet.

We konden een kijkje nemen vandaag bij de Bijzondere Groenten en eetbare bloemen kwekerij van Dieneke Klompe, nou dat wilde ik wel even. Iedere morgen kom ik er voorbij en vergaap me vooral nu aan al het moois.

Ik heb lang niet op haar website gekeken maar die is behoorlijk vernieuwd, ze geeft ook workshops zie ik, leuk!

Ik kocht een rieten hoed voor in de zon. Eigenlijk waren ze helemaal niet te koop maar meestal zijn die dingen veel te groot voor mij en deze paste redelijk, zodoende. En verder heb ik gewoon even genoten en af en toe even geroken aan al het moois. Foto's maken werd niet zo op prijs gesteld dus ik heb me ingehouden, dit is de enige toonbare hommel

Verder deden we niet veel. Joop wandelde wel, maar Didi en ik deden het rustig aan, toch nog een beetje moe van gisteren.

Ria Woensdag 24 Mei 2017 at 6:41 pm | | Standaard | Zes reacties

Afspraakje

Wij zouden eigenlijk naar Numansdorp, maar Janny en Freek kwamen ons na een telefoontje een eindje tegemoet, we zouden elkaar in Bruinisse treffen. We moesten zodoende even wachten maar dat was niet erg, de zon scheen en er was een bankje.

Eindelijk was er het uitbundige weerzien en konden we fijn gaan wandelen, het was er heerlijk weer voor, niet te warm, niet te koud, gewoon lekker.

We deden een rondje over de haven en een stukje door de polder. De mannen bekeken eens wat bootjes en ondertussen kletsten we een beetje.

Dorstig was het ook best, dus we dronken eens wat en voordat we weer afscheid namen aten we een heerlijk maaltje bij restaurant Storm, daar hadden we al eens een keer eerder samen gegeten.

Het was weer een heerlijk erg gezellig samenzijn, dat vond Didi ook.

Ria Dinsdag 23 Mei 2017 at 8:56 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Omdat het kan

Toch nog maar een trui over mijn shirt aangedaan op mijn ochtendwandelingetje wat natuurlijk veel te warm was, uitdoen was geen optie zo ongewassen nog en zo uit bed, dat lijkt mèt trui net iets aangekleder 'zakmazaage'.

Eenmaal gewassen en aangekleed besloot ik weer eens de bus te pakken, de thee was op en een middagwandeling in de warmte zou er toch ook niet van komen. Terwijl ik op de bus stond te wachten bekeek ik mijn OV kaart eens, je moet toch wat tijdens het wachten en zag dat hij maar tot afgelopen januari geldig was. Ik besloot gewoon maar in te stappen en te kijken wat er zou gebeuren. 'Saldotekort' zei de chauffeur, 'oh nee' zei ik, 'niet meer geldig...'. Toevallig had ik wat geld op zak, dat is echt altijd een drama bij mij, dus ik kon gewoon betalen.

Thee gekocht, waar mijn bankpasje het ook al niet deed, heel vervelend vind ik altijd, maar ik mocht het nog een keer proberen en toen deed hij het wel. Pfew! Het ligt ook weleens aan de aparaten hoor.

Ik ging op weg naar een ijsje, 'Ria ben jij dat', hoorde ik achter me en toen werd het koffie, ook lekker! En zo gezellig dat we er nog een wijntje achteraan deden, gewoon omdat het kan.

Didi vond het ook prima, lekker in de schaduw met dit uitzicht waar af en toe best wat leuks qua hond voorbij liep.

En omdat ze toch onze kant op moest konden we fijn meerijden naar huis, waar Joop na gedane arbeid ook net onder de parasol was gekropen.

Ria Maandag 22 Mei 2017 at 6:19 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zomers

Gisteravond waren we even bij het transportbedrijf op bezoek dat wekelijks de duiven vervoerd, ze vierden hun 195 jarig bestaan, tegenwoordig zeker een feestje waard.

We keken sinds lang weer eens bij het haventje van Bommenede, Didi had wel zin in een plons. Lekker gewandeld ook het gaat weer steeds beter. De orchideeën bloeien volop. 

We zaten buiten en genoten van de nieuwe parasol, super hoor, lekker groot en hij kan kantelen, daar zullen we wel plezier van hebben komende zomer.

Ria Zondag 21 Mei 2017 at 7:21 pm | | Standaard | Eén reactie

Geveld

Vandaag is de laatste boom gerooid van de stuk of vijf die er ooit stonden, de anderen zijn al lang al weg. Als er een loods bijgebouwd moet worden is daar de meest logische plek, dus dan zou hij toch weg moeten. Nu kan als de stronk is weggefreesd de grond vast een beetje inklinken. En nee het is niet zonde want mooi was hij niet meer hoor, veel dood hout dus bij een beetje wind een hoop takken op het gras en in het najaar een vieze blarenbende.

Tekening ook weer klaar. Dag vogels, dag bloemen... of zoiets.

Ria Zaterdag 20 Mei 2017 at 6:08 pm | | Standaard | Vijf reacties

Schaduw of niet

Het was eergisteren natuurlijk overal erg warm ineens, hier ook. En omdat de boom van de buurvrouw nu een stuk minder schaduw geeft, wat overigens wel fijn is hoor, hebben we een parasol aangeschaft. Zo'n ding kan open en weer dicht als je hem niet nodig hebt.

We bestelden hem bij Blokker, die kwam goed uit de test, misschien konden we de zaak zo nog redden en hoefden we zelf niet al teveel te sjouwen, want ook dat is het handige van on-line bestellen.

Vanmiddag werd hij bezorgd, zonder voet, daar waren we inmiddels al achter, dus daar moesten we toch zelf nog achteraan, want nu de parasol er wel was hadden we natuurlijk geen geduld de voet ook nog eens online te bestellen. 

Negentig kilo lossen uit de kofferbak en dan naar achteren, maar gelukkig hebben we ons trouwe steekwagentje nog. Hij staat op wieltjes want zitjes moet je kunnen verzetten ook al is je plaatsje nog zo klein, je zult altijd zien dat je net aan de andere kant zou willen zitten als het buitenzitmoment daar is. Dat is tenminste onze ervaring, maar misschien valt het hier mee.

Beetje gepoetst en gewassen vandaag en lekker gewandeld.

Ria Vrijdag 19 Mei 2017 at 7:28 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Rust roest niet

Joop kreeg nieuwe zooltjes en daarna ging ik met Didi naar de dokter. We kregen een zalfje voor haar ontstoken oog en weer een anabole injectie, toch maar wel. Het duurt lang voordat dat gaat werken en het is het proberen waard vond hij , ze heeft er verder geen last van. Het is aan de zenuw en de spier om elkaar weer te vinden, zodat ze weer goed kunnen functioneren.

Vorig jaar op deze dag verhuisden we. Nu alweer een jaar in Zonnemaire en nog steeds in volle tevredenheid. Genieten van onze rust en niet meer zoveel moeten, alleen maar dingen die we leuk vinden in ons eigen tempo.

Na de dierenarts kocht ik nog wat eenjarig spul, hangpetunia's die vind ik altijd leuk en een paar lange bakken erbij voor op de stoep. Foto's maken kwam er niet van. Daarom nog maar wat klavers van gisteren.

Mijn weblog verhuisde ook pas en de reacties werken weer, het archief nog niet. Net voor het eten wilde ik nog eens wat proberen en toen liep alles in de soep, daar ben ik erg goed in.

Om onze eenjarige verhuizing te vieren aten we een daghap bij Salud, gebakken mossels, ze waren heerlijk.

En nu nog even een rondje rond het dorp en nog even kleuren. Ik heb er pas eentje verpest zo halfverwege, heel jammer want hij werd best leuk, maar er begon iemand tegen me te appen en toen was ik niet meer geconcentreerd en kleurde ik door daar waar ik niet wilde, het gummen daarna was niet goed, ik had het zo moeten laten dan had alleen ik geweten dat dat kleine kronkeltje anders had gemoeten.... ook verpest!

Ria Donderdag 18 Mei 2017 at 7:50 pm | | Standaard | Zeven reacties

Vlekjes en zo

Ik was vanmorgen even bij de dokter. Mijn neus was een beetje onrustig wat vel betreft en er was nog zo'n soort vlekje, dus ik dacht voordat de zomer aanbreekt moet ik daar maar even werk van maken. 

Ik had afgesproken bij mijn eigen dokter, want die heb je toch het liefst, maar er was een ander, die van mij was ziek. Ook dokters kunnen dat worden namelijk. Ik weet dat hij weleens gelezen heeft hier en misschien nog weleens nu, dus van harte beterschap hoor lieve dokter, dat je maar weer snel de oude mag zijn.

De andere dokter heeft mijn vlekjes aangestipt en met eentje moet ik over drie maanden terug want daar zat een zwart puntje in. We praatten nog eens over het een en ander want ik wil graag dat de zaken goed geregeld zijn als ik op een bed lig weg te rotten, om het maar eens plat te zeggen. Dat dat niet zo eenvoudig gaat weet ik wel, maar op de site kun je een formulier uitprinten en invullen en eventueel afgeven bij je arts, dat hij in elk geval op de hoogte is van wat eventueel je wensen zijn.

Morgen ga ik toch ook met Didi even terug naar de dokter. Positieve dingen gehoord over de anabolen, het duurt een tijdje eer het werkt blijkbaar, ook daar gewoon even over praten vooraf.

De reacties werken nog niet geloof ik, ik zie het wel, ook dat komt weer goed.

Warm he.

Ria Woensdag 17 Mei 2017 at 6:32 pm | | Standaard | Drie reacties

Bijkletsen

Vroeg op pad voor een flink rondje, want het zou warm worden en Joke en ik hadden afgesproken, dus van een middagwandelingetje zou niet veel terecht komen.

'Ja maar, ik heb geen auto' zei ze nog

'ik kom je wel halen hoor, ik weet de weg' riep ik vrolijk. Nou en toen ging ik over Dreischor naar Nieuwerkerk, want dat is natuurlijk stukken korter dan over Zierikzee, en bij Nieuwerkerk ging ik linksaf richting Oosterland.... daar woont Joke niet, dus daar moest ik helemaal niet zijn was ik me inmiddels van bewust en deed een toeristisch rondje door Oosterland, verschrikkelijk wat een dorp. Toen ik eenmaal de uitgang gevonden had ging ik richting Ouwerkerk, nou daar was ik ook zomaar nog niet hoor. Ik heb vreselijke lol gehad in mijn eentje in de auto, gelukkig was ik erg vroeg op stap gegaan en vonden we elkaar uiteindelijk. 

Joke wees de weg naar Zierikzee, 'kijk uit een bocht' 'je mag hier maar 60 hoor' 'niet voorbij die fietsers',  whahaha, ik dacht dat ik erg was.

We installeerden ons op een terras en vertoefden daar een gezellig een paar uurtjes. De eerste warme dag geloof ik, het was heerlijk onder de parasols met een wijntje en een hapje. We hadden ook heel wat te bepraten na een paar jaar elkaar alleen maar af en toe vluchtig tegengekomen te zijn.

Deze houden we erin hebben we afgesproken.

Mijn weblog is vandaag verhuisd, er zijn nog wat dingen niet in orde, maar ook dat komt wel weer goed hoop ik.

Ria Dinsdag 16 Mei 2017 at 6:42 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Makkelijk zat

Het dorp ligt nog steeds overhoop, soms is de dijk ineens weer afgesloten zoals vanmorgen en moet je even een omweggetje maken. In de polder gaat de boel nu ook overhoop, het is net of er een joekel van een mol door de berm kruipt. Morgen eens een fotootje maken.

Natuurlijk keken we naar de huldiging van De Club, wat een mensen en wat fijn dat het allemaal zo goed verliep, je moet er dan toch niet aan denken dat er een of andere idioot rare fratsen uit gaat halen.

De Rhododendron vouwt zich open, mooi hoor. Wel veel dode blaren maar dat hoort geloof ik, na de bloei komt het nieuwe blad en ook gelijk nieuwe knoppen. We zullen het zien. En als hij doodgaat gaat hij maar dood, dan zet ik er weer wat anders. Net zo makkelijk.

Miriam kwam nog even op de thee en ik verzon nog een tafel om buiten te kunnen tekenen, want met mooi weer boven zitten is niet leuk natuurlijk en anders moet ik weer een nieuwe hobby verzinnen.

Ria Maandag 15 Mei 2017 at 6:17 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Woorden en daden

Een rondje Korteweg op de zondagmorgen en dan met dit weer, heerlijk!

Een alleenstaand boompje en ik denk aan moeders die een kind moeten missen.

En aan moeders waarvan het kind niet eens heel even de moeite neemt voor een telefoontje of berichtje.

De eerste bloeiende klavers, met op de achtergrond een koekoekende koekoek en ik zwaaide even naar die van mij, die nog steeds in mijn gedachten dagelijks even langskomt.

Verder werden we kampioen vandaag, het is feest en morgen nog een keer.

Het is te hopen dat alles goed gaat, ik zou er voor geen goud naar toe gaan.

Winnaars, verliezers of gewoon de strijd staken als het niet meer gaat, dat gebeurt ook maar daarover waarschijnlijk later meer.

Ria Zondag 14 Mei 2017 at 6:41 pm | | Standaard | Negen reacties

Dreigend

Vandaag (en morgen) de Nationale Molendagen en omdat wij er ook eentje hebben maakte ik maar eens een foto vanmorgen van 'de Korenbloem'.

 

Na de boodschappen gingen Didi en ik er weer op uit om een rondje te doen, Joop had vanmorgen al in de Westhoek gelopen. 

Bij het naar buiten stappen hadden we al mot, ik wilde links zij rechts, dus gingen we rechts en nee niet naar de Veerdijk, daar waren we vanmorgen al, gewoon gezellig een rondje dorp dat is wat ze eerst wil en dan daarna gewoon richting Zierikzee, of Bruinisse, maar met die lucht die onze kant op kwam was ik nu toch baas.

Nog een klein stukje weg en dan gauw via de camping naar huis.

En nog steeds waren we droog.

Gelukkig kon op het laatste stukje mijn mooie nieuwe paraplu nog even uit, kijk toch eens wat een plaatje! 

Nou ik ben benieuwd of mijn nieuwe actie op Facebook slaagt, mocht je ook in het facebookmapje willen voor de dagelijkse link dan hoor ik dat wel.

Ria Zaterdag 13 Mei 2017 at 6:29 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Opgefrist

Alles is lekker opgefrist en wat ruikt het heerlijk! De temperatuur is wat aangenamer en de koude noordenwind is gedraaid. Nog even en het vlas bloeit ook weer.

Didi wilde rechtdoor waar ik linksaf wou, ze kan daar best koppig in zijn en mij maakte het niet uit, dus ze kreeg haar zin. Dat betekende wel een aardig rondje. Het was warm en ze werd er moe van, gelukkig maakte ik af en toe wat foto's, zodat ze even kon rusten, kunnen jullie gelijk De Deuk goed zien.

We zaten nog even in de zon en aten bruine bonen, dat kan nog best.

Ria Vrijdag 12 Mei 2017 at 4:48 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Verwennerij

Zo'n knop gaat best hard als je dat een beetje in de gaten houdt en hij wordt steeds mooier.

De logeerspullen zijn weer gewassen en opgeruimd. Het is raar weer, vanmorgen te koud en vanmiddag te warm en nu breekt het onweer los. Zou het ooit nog een beetje normaal worden?

Vanmiddag waren we even op de thee bij Heleen en Didi kreeg wel 2 (TWEE) stokjes, dat noem ik je reinste verwennerij, maar ja lekker waren ze wel!

Inmiddels is de hemel open gebarsten, ik denk dat de boeren hier wel blij mee zijn en ik ook eigenlijk, misschien eindelijk een omslag naar gewoon weer.

Ria Donderdag 11 Mei 2017 at 7:03 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Onderweg naar morgen

Het eerste puntje roze is te zien bij de Rhododendron, als de temperatuur nu nog eens iets naar boven gaat zal de rest spoedig volgen.

Silvia en ik keken gezellig eens bij het tuincentrum op Renesse en kwamen natuurlijk met wat bloemetjes thuis, die ook alweer een fijne pot en verse aarde gekregen hebben.

Eind van de middag waren de tassen weer gepakt en fietste ze weer weg.

Ria Woensdag 10 Mei 2017 at 7:03 pm | | Standaard | Vijf reacties

Geluk

Als je niet gelukkig bent in de situatie waarin je zit dan moet je dat veranderen zeggen ze altijd.

Ik was ooit eens ontzettend ongelukkig en op een zondag besloten we daar verandering in te brengen. Ik heb geen idee of mijn ouders daar wel zo blij mee waren, maar daar ging het ook helemaal niet om. Wat ik wel weet is dat ouders willen dat hun kinderen gelukkig zijn.

Als je alleen staat is dat een stuk moeilijker en heb je zeker in deze tijd niet zoveel kansen, maar als er nog maar een klein lichtpuntje en een sprankje hoop is dan begrijp ik zeker dat je dat wilt grijpen, waarover misschien later meer.

We wandelden allemaal, Silvia liep ook nog hard en fietste, kortom we waren sportief bezig in de zon, voor de rest was het nog behoorlijk koud en o ja, natuurlijk lagen en zaten we ook nog in het zonnetje en kregen een kleurtje.

Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, Gert Jan doet nog een kilometer voor de stichting Divoo. Misschien leuk voor de faceboekers om te volgen en ook iets te storten natuurlijk.

Ria Dinsdag 09 Mei 2017 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties

Mooi rood

De eerste bloeiende klaprozen zag ik vandaag, zo komt er elke dag wel iets kleurigs bij, nu nog wat warmer want dat wil nog niet erg vlotten, brrr, het is dat mijn winterjas al gewassen en wel in de kast hangt en ik het vertik om hem er nog uit te halen... het is verdorie mei!

Halfverwege de middag eindelijk wat zon en dan vliegt ook opeens de temperatuur omhoog, lekker!

De meiden gingen in de kapsalon aan de slag met rode verf, 'we zijn rood!' kwam er een appje.

Ik vond het nogal meevallen... die klaprozen zijn rood.

Vanavond aten we gezellig met z'n allen asperges, Joop bloemkool want die houdt niet zo van dat witte goud.

Ria Maandag 08 Mei 2017 at 4:29 pm | | Standaard | Zes reacties

Op de fiets

Als je geen auto meer hebt kom je toch gewoon met de fiets, eerst wel een stukje met de trein natuurlijk, maar vanuit Goes toch de Zeelandbrug over waar weinig bomen staan om de wind een beetje te breken.

Dan ben je wel een tijdje onderweg natuurlijk, maar met de toen nog vrolijke Feijenoordsupporters was dat best gezellig vond ze. Over Feijenoord gaan we het verder maar niet hebben.

Miriam kwam ook nog even buurten dus we maakten nog maar eens een groepsfoto.

Ria Zondag 07 Mei 2017 at 8:57 pm | | Standaard | Twee reacties

Fijn

Het was heerlijk om weer eens wat buiten te doen vandaag. Zoals de zaailingen van tussen de stenen pulken en de klimop wat opbinden, die intussen al ruim boven de schutting uitgroeit en vol knoppen zit. Wat zal dat lekker ruiken binnenkort.

Het wordt ook weer tijd om wat eenjarig spul te planten, ik weet alleen nog niet wat en ook niet teveel want bij droog weer blijf je gieten. Ik merk dat ik erg klaar ben met het tuingedoe, dit beetje is nog net genoeg.

Ria Zaterdag 06 Mei 2017 at 8:27 pm | | Standaard | Drie reacties

Bijblijven

De halve nacht lag ik weer wakker om allerlei problemen te bedenken en die worden dan alsmaar groter. Tegen de ochtend weer in slaap gevallen en ja, dan word je veel te laat wakker.

Door dan 's morgens maar een korte wandeling te doen haal je wel weer wat van de tijd in en vanmiddag haalden we het tekort aan kilometers ruimschoots in.

Daarna kocht ik nog een paar nieuwe Teva's, die van vorig jaar waren al zo lelijk geworden en ook al flink versleten, ik kon er niet goed meer naar kijken en zo kan ik ze nog een beetje afwisselen.

Dan ook nog maar even een haarupdate, met spelden kan er al veel, maar met die wind van de laatste dagen wappert er dan toch weer van alles tussenuit, ik zal nog even geduld moeten hebben wat dat betreft, maar zo wordt het ook niet te stijfjes, dat was ik toch niet van plan trouwens.

Ria Vrijdag 05 Mei 2017 at 7:03 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Players

Het wordt zo langzamerhand ook weer leuk om buiten eens iets te doen en daarbij kwam ik dit leuke slakje tegen een klein wurm in een mini huisje.

Joop was weer bij de gemeente vandaag, dit keer zat het mee, een verhelderend gesprekje.

We wandelden een rondje allemaal. Ik zag wat blommetjes, elke dag weer meer en Didi en ik haalden een visje op Brouw. Kabeljauw wordt nog niet gekweekt zei de visboer maar hij had er zwaar hoofd in wat de visserij betreft.

Windmolenparkje hier, natuurbeschermingswetje daar, vis zat, maar krijg ze maar eens in je netje.

We waren best bezig eigenlijk, alles bij elkaar, druk kan je dat niet meer noemen.

Mijn tekening maakte ik gisteravond nog af, dat werd bijna nachtwerk, maar als er dan nog maar een klein stukje wit is wil je dat ook vol hebben.

"ik ben een ... player, jij bent zeker een ... player" ik weet werkelijk niet meer wat hij zei, maar twee jongens van een jaar of tien, twaalf maakten blijkbaar een kennismakingspraatje in Brouwershaven.

Gaat het zo tegenwoordig? Kies je je vriendjes om welk spel ze spelen?

Is dat hetzelfde als dat je vroeger knikkerde of touwtje sprong? Knikkeren deden jongens ook wel, maar touwtje springen was toch wel een meisjesding, net als hinkelen en hoelahoepen. Jongens wilden landjeveroveren, blikje trappen en hutten bouwen, wegkruipertje deden we allemaal wel.

Ria Donderdag 04 Mei 2017 at 7:04 pm | | Standaard | Negen reacties

Alles kits

Gisteravond nog een rondje bij het avondlicht en een dreigende lucht, waar het bij bleef gelukkig.

Het dorp lag er mooi bij, aan deze kant niets veranderd met vroeger en met het fluitekruid erbij een plaatje.

Dat vind ik dan hè.

Het gaat wel goed met Didi hoor, poep was vandaag ook weer normaal, dus geen zorgen.

Ik ga denk ik niet verder met die anabole steroiden, ik vind haar kop prima zo en ben er al lang aan gewend. Als het dan eventueel toch nog goedkomt is dat meegenomen maar voor mij is het geen must. De spuit zat er vorige keer al in voordat ik er erg in had bij de dierenarts, een beetje overleg was ook niet verkeerd geweest en toch alles bij elkaar weer 37 euro, waarvan ik vandaag een rekening kreeg, terwijl ik zei dat ik de volgende keer wel zou betalen als ik weer op controle kwam, wat ik nu dus niet doe als er tenminste verder geen rariteiten meer gebeuren.

Vandaag moest ik iets ophalen bij ons huis in Scharendijke, best vreemd, we maakten een praatje, het was gezellig en ik keek eens bij de vijver en jaaaa volop orchideeën. Ik vind het altijd weer spannend en heb haar laten zien welke het zijn. Verder verwildert de boel aardig, gras was wel netjes gemaaid, het is ook een heel werk en tuinieren niet echt haar ding begreep ik. Ach ja, ook dat komt weer goed.

Ria Woensdag 03 Mei 2017 at 6:48 pm | | Standaard | Twee reacties

Hoera!

Eindelijk weer in beeld dankzij Bob.

Ik heb besloten om nu ook maar bij Bob te gaan wonen, dat mocht. Wel wat meer huur, maar als me daardoor narigheid bespaard blijft zoals dit, wat je natuurlijk nooit kunt zeggen, heb ik dat er graag voor over.

Het was een regenachtige dag, dus ik heb weer heerlijk zitten kleuren. Af en toe wel even naar buiten natuurlijk want dat moet.

Dat dat puntje iets minder puntig wordt daar zorgt Joop wel voor hoor. Hij is er al eens een keer met de kar tegenaan gereden en vanmiddag met de auto, dat kostte een band, het beton overkwam niets denk ik, hooguit een paar loszittende kruimels verloren.

De rhododendron begint langzaamaan te kleuren, ik kocht hem vorig jaar toen we hier pas woonden een paar warme dagen en hij barst open.

Ria Dinsdag 02 Mei 2017 at 6:40 pm | | Standaard | Vijf reacties

Vertrouwen

Het is nu al de vijfde dag dat mijn blog niet werkt, ik raak er zo langzamerhand aan gewend. Als ik niet mijn verhaaltje had kunnen doen was het anders geweest natuurlijk, maar voor mij gaan de zaken gewoon door. Heel fijn!

Ik denk dat Bob het druk heeft. Een paar dagen weggeweest, lekker een beetje vakantie gevierd en dan ligt er op je werk weer genoeg klaar denk ik zo. Ik verzin er maar wat bij, daar ben ik reuze goed in. En ik denk ook niet dat ze daar op een oud wijf als ik zitten te wachten, maar beloofd is beloofd, ik vertrouw hem, ga niet lopen zeuren en wacht gewoon mijn beurt af en heb voorgesteld mijn domein daar ook maar onder te brengen om nog meer van zulke narigheid te voorkomen.

Ik was een beetje duf vandaag.

We gingen uit eten bij Salud gisteravond en daar nam ik drie wijntjes bij, daar begon het al mee en toen thuis nog eentje of twee, halfjes neem ik dan, dan ben je snel de tel kwijt, dus, afijn, ik deed het ermee vandaag.

De poep van Didi werd ook weer steeds dunner vanmorgen, ik had nog pillen over dus die heb ik haar er maar gauw een gegeven, het blijft een beetje kwakkelen toch of dat nu weer van die anabole steroiden komt die ze vorige week kreeg, ik weet het niet.

Ria Maandag 01 Mei 2017 at 6:56 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,