Lest best

Het waaide best hard vandaag en Joop wilde een eindje rennen,  daar is hij sinds kort weer mee begonnen en daarom gingen we weer naar het bos. Het was in elk geval droog op onze heugelijke zevenenveertigjarige bruiloftsdag.

 

Joop rende, ik wandelde en zag genoeg.

Mijn laatste logje van dit jaar, of er moet morgen zoiets verschrikkelijk leuks gebeuren dat ik wel even moet, maar dat zit er denk ik niet in.

Ik heb wel een goed voornemen en ook iets leuks bedacht voor volgend jaar.

Dat goede voornemen wil ik wel vertellen, ik weet niet of ik het kan hoor want een mens heeft toch ook met zijn aard te maken, maar ik ga proberen meer afstand nemen voor zover dat kan, van de dingen die me ongelukkig maken.

Joop roept altijd,  "ik heb geen probleem!" 

Dat wil ik ook!

Ik begin dus met een schoon jaar, morgen doe ik alles wat ik niet meer wil in een doosje en dat begraaf ik dan, of ik gooi het in de wind, dat hangt van het weer af.

Dat leuke dat zeg ik niet, dat is alleen van mij.

Iedereen een fijne jaarwisseling.

Tot volgend jaar!

Ria Maandag 30 December 2013 at 6:32 pm | | Standaard | Negentien reacties
Gebruikte Tags: ,

Verstoord

Het eind is in zicht.

Ik proefde vanmiddag de eerste oliebollen van molen de Lelie en ook de appelflappen. Ze waren heerlijk, dus ik hoef met oudjaar niet ver te lopen.

Op naar een nieuw begin.

De eerste tekenen zijn er al, net als de Duitsers die in grote getale zijn afgereisd om hier de jaarwisseling te vieren en even de winterse rust te verstoren.

Heerlijk gewandeld vandaag, het was alweer prachtig weer!


Ria Zondag 29 December 2013 at 5:09 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Hupsakee!

'Blijf maar lekker thuis hoor, ik kom toch binnenkort weer die kant op'.

Dat kreeg ik gisteravond als antwoord op de vraag of Silvia thuis was vandaag. Martin had migraine en ze deed toch verder niets aan haar verjaardag, dus ja...

Ik vond het niet erg. In plaats van een paar uur in de te auto zitten, wandelden Didi en ik nu lekker in de zon naar de vleesboerderij.

Alles bij elkaar een km of elf dus dat viel best nog mee. Ik had me alleen verkeken op de temperatuur. Een dunne das, geen wanten en op de terugweg een ijsklomp op mijn rug, maakten toch dat het best fris werd op den duur.

Didi kreeg bij thuiskomst een heerlijk bot, ook van de vleesboerderij, dat ze gelijk ging begraven, want wie vindt bevroren bot nu lekker... Simba beschouwde het meer als een ijsje, maar dat kan Didi niet bekoren.

Verder lekker de Top 2000 aan. De modder maar weer eens van sommige ramen gewassen en de kerstspullen opgeruimd. Die van buiten in stukjes geknipt en gelijk in de Kliko gedumpt. Volgende week eens in het tuincentrum kijken of er nog iets in de aanbieding is.

Ria Zaterdag 28 December 2013 at 6:23 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Zaage zaage

Volgens afspraak stortten Joop en Martin zich vandaag op het hout. Er ligt nog genoeg dat gezaagd en gekloofd moet worden en daar maakten ze vandaag een begin mee Echt nodig was het nog niet want er ligt nog een heel hok vol lekker droog hout, maar dit is alweer voor over een jaar of twee drie. Voorlopig kunnen we nog vooruit.

Maar ook stoken is vooruit zien, dus vandaar.

Ik wandelde ondertussen een rondje en ook de voorraadkast is weer aangevuld.

Ria Vrijdag 27 December 2013 at 6:58 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Kleur

Foto is van gisteren, maar ik wilde hem toch laten zien.

Mooi hè. Ik word daar wel vrolijk van.

Vandaag was het een stuk minder blauw.

Wel af en toe wat zon. We hebben heerlijk gewandeld.

Update:

En vanavond aten we gezellig een hapje bij Salud,samen met Ina en Martin.

Ria Donderdag 26 December 2013 at 5:38 pm | | Standaard | Zeven reacties

Stralend!

Afgelopen week nam ik het mezelf al voor en toen ik er vanmorgen weer langs liep vond ik dat het vandaag maar eens moest. En jawel hoor een fonkelende ster in de molenwieken.

Een prachtig gezicht zo in het half duister.

Als ik de andere kant op keek zag ik dit, ook al mooi. Het was een prachtige dag.

En terwijl ik daar zo stond op mijn pantoffels, stopten zij. Ze waren op weg naar hun kerstmaaltijd en neef Leo wilde toch vooral even zijn mooie witte overhemd laten zien.

Wij aten pasta di Ria en wat mij betreft mag nu het toetje open :D

Ria Woensdag 25 December 2013 at 6:29 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Bar

Het was weer bar vandaag, storm en regen zorgden ervoor dat ik zowat de deur niet uit kwam.

Even nog wat sinasappeltjes en andere verse dingen gehaald. Ik had ook een emmertje en een schepje ingeladen voor nog een beetje strooizand, maar behalve voor een paar foto's ben ik maar niet uitgestapt op de Brouwersdam. Ik moest al oppassen dat de deur niet uit de auto waaide.

Niet gewandeld, veel 3FM Serious Request gekeken, spelletjes gedaan en dat zal de komende dagen wel niet veel anders zijn. Hopelijk wordt het morgen droog zodat we gewoon naar buiten kunnen.

Ik denk dat het pasta wordt morgen of een kindermenuutje, daar ben ik nog niet over uit.

Eet smakelijk allemaal.

Ria Dinsdag 24 December 2013 at 6:21 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Dagelijks

Het is weer rustig op het strand, de rijplaten zijn weg en de boel is netjes aangeharkt.

De dagen zijn zo om eigenlijk. We staan pas op als het al licht is en dan is het toch gauw een uur of half negen.

Uitgebreid koffie, thee, krantje, computertje en dan ben je zo een uurtje of wat verder alles gaat ook gewoon wat langzamer, zeker als het ook nog eens donker weer is.

Na een wandelingetje, soepje, theetje, is het alweer tijd voor een avondmaaltijd., het is dan inmiddels alweer donker en de kachel brandt. Tijd voor een wijntje ook.

Nog even doorbijten...

Ria Maandag 23 December 2013 at 7:20 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bomen

We gingen naar het bos vanmiddag. Vanmorgen was het nog aardig weer, maar eenmaal onderweg in de auto begon het al te regenen en dat hield voorlopig niet op. Joop zette na een paar honderd meter samen de pas erin,  Didi en ik deden het op ons gemak, wij zijn niet van die uitslovers.

Natte bomen zijn ook best mooi en fotogeniek, dus daar nemen wij gewoon de tijd voor. Intussen regende het vrolijk verder.

Tot het plots wat lichter werd

En daar was hij weer... de zon!

Ik klom ook nog op de uitkijktoren en maakte van Didi dezelfde foto als ik van Simba ook heb.

------------------------------------------------------------------------------------------

Verder hebben sommigen vandaag een mail gehad over Rabin en zijn zusje Rita.

Rabin doet het prima op school en is als het goed is over 1,5 jaar klaar. Zijn zusje is als het even kan nog pienterder, dus die willen we nu ook verder helpen met haar studie.

E.e.a. is te lezen op de pagina.

En als je denkt, 'ik krijg geen mail en ik doe toch al mee, laat dat dan even weten, of als je ook mee wilt doen!', dan kan dat natuurlijk, ook dat lees je hier!

Ria Zondag 22 December 2013 at 6:18 pm | | Standaard | Zeven reacties

Pittig

Het weer nodigde niet erg uit voor een wandeling, maar toen het eenmaal droog leek trokken we toch maar de stoute laarzen aan. De molen is met een grote ster in top ook helemaal in kerstsfeer. Ik weet niet of hij verlicht is, dat gaan we de komende dagen nog weleens controleren, maar het ziet er zo al erg mooit uit.

Eenmaal een tijdje onderweg begon het alweer te regenen, we liepen voor de wind, dat was nog wel te doen, maar eenmaal de bocht weer om richting Scharendijke begon ik het toch steeds minder leuk te vinden. Miriam had gebeld of ik nog even mee ging naar het tuincentrum, heel leuk, maar ik was inmiddels zeiknat, dus ik belde Joop of hij ons op kwam halen in Looperskapelle want zover was ik al, maar net dat laatste stuk, weer richting de molen zou ik zijwind hebben en daar had ik geen zin in.

Miriam slaagde goed. Een lekker zacht kussen en een dekentje voor op de bank vanavond. En omdat ik mijn foto´s altijd nauwkeurig bekijk zag ik dit.

Het was even gezellig winkelen samen.

En als afsluiter waren er pittige boontjes.

Ria Zaterdag 21 December 2013 at 7:08 pm | | Standaard | Dertien reacties

Alvast

....omdat iedereen het al doet en dan hebben we het maar gehad.

Hier blijft het bij wat mij betreft.

Ik zet hem wel hiernaast als het lukt ---->

En die afspraak staat!

Ria Vrijdag 20 December 2013 at 7:19 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Walk on

Mijn gisteren bestelde nieuwe schoenen waren vandaag al binnen en daarom deed ik gezellig een rondje door de stad, om ze in te lopen. Geen vetergedoe meer voorlopig. Loshalen en weer aanrijgen, je bent uren bezig om je schoenen aan en uit te doen en de laatste tijd pakte ik daarom ook nogal eens mijn kaplaarzen om naar de winkel te gaan. Dat is ook geen gezicht natuurlijk, vandaar... nieuwe Adidasjes. Zwarte waren er niet meer, ik heb de grijze.

We gingen even op bezoek bij Joke in de Soepkokerij en ik vond nog een paar lijstjes voor misschien nog eens een tekening. Ik denk dat ik binnenkort de potloodjes maar weer eens pak, als afleiding voor de kerst- en andere gekte.

Ik doe zo langzamerhand geen oog meer dicht, terwijl mijn oogleden toch om een uur of half elf op half zeven hangen Ik hou het dan nog vol tot hooguit twaalf uur, Joop zit dan meestal midden in een film en die moet af.. of uit gekeken worden. (hebben jullie ook naar het Nederlands dictee gekeken? Poeh! Ik durf zowat niks meer te typen...) Als ik dan net onder zeil ben komt hij en ben ik weer klaar wakker en als ik dan net weer slaap begint buiten de dag alweer, tenminste zo lijkt het nu met de maan.. en als die er niet is is er wel iets anders waar ik wakker van word.

Ik kocht de laatste Peter van Straaten kalender in de boekwinkel, haalde shampoo voor het eerste halfjaar in 2014, er kwam een nieuwe baal brokjes voor Didi, ik haalde nog wat wijn en nootjes bij de Lidl... echt we kunnen ondersneeuwen nu. Ik ben er klaar voor... en voor de kerst ook natuurlijk... echt

Ria Donderdag 19 December 2013 at 6:23 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Hoog en droog

In de loop van de ochtend klaarde het hoe langer hoe meer op en Joop Didi en ik trokken er zodoende op uit. Joop ging op mijn OV kaartje met de bus en Didi en ik wandelden over het strand naar Renesse.

Het werd hoog water, dus op de terugweg liepen we over de Rampweg terug, dan kon ik gelijk eens een paar foto's van de opgehoogde duinen maken.

Het karwei is bijna geklaard, dit stuk blijft zoals het was.

Tot hier en niet verder. De zon scheen nog steeds heerlijk.

Al kwam er heel af en toe een wolkje voor.

Het ziet er stevig uit, nu maar hopen dat dat ook zo is.

Bij het Koepeltje dat zelf zo langzamerhad aardig in de bosjes verdwijnt, kleurt de boel oranje door de besjes van de Duindoorn

Een prachtig gezicht.

Ria Woensdag 18 December 2013 at 6:14 pm | | Standaard | Vier reacties

Van waarde

De batterijen zitten erin en hij werkt prima! Wat vreemd toch dat ik nooit van het bestaan ervan af wist.

We wandelden wel vandaag, maar er viel weinig te beleven in de polder, het was een grijze boel. Vandaar nog maar eens een foto van de Helleborus, misschien is het deze wel . Ik wacht in spanning op wat eruit komt.

 Vorige week hadden ze bij de Praxis leuke vogelpindakaaspothouders, daar nam ik er eentje van mee en dat staat nu heel gezellig als ik vanachter mijn computerraam naar buiten kijk.

Joop ging vandaag voor de uitslag van de bloedtest naar de dokter. Zijn CK waarde werd opnieuw getest omdat dat vorige keer te hoog was. Hij was gestopt met de cholesterolverlagers omdat een hoge waarde ook daardoor kan komen maar het was nog steeds te hoog. Hij moet nu door naar de neuroloog. Wordt vervolgd.

Ria Dinsdag 17 December 2013 at 5:57 pm | | Standaard | Elf reacties

Trots!

Vorig jaar gaf ik Miriam de aquarelspullen die ik nog had met het idee dat dat misschien de nodige afleiding zou brengen en gelukkig pakte ze het gelijk op. Ze maakt inmiddels prachtige schilderijen (tenminste dat vinden Joop en ik) en ze worden steeds mooier!

Het waren twee bewogen jaren. Er gebeurde nogal wat, bij de één zowel als bij de ander en als moeder kan je dan alleen maar toekijken, er zijn als dat nodig is en hopen dat het goed komt. 

Gezondheid, werk, gelukkig zijn, dat gaat allemaal niet vanzelf en vaak begint het met het één, dat heeft dan weer zijn weerslag op het ander en voor je het weet zit je in een enorme knoop.

Gelukkig heeft de laatste tijd de positiviteit de overhand en ik kijk dan ook vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet.

U GO GIRLS!

Vooruit kijken en niet achterom naar wat was.

Het haalbare nastreven en je niet blind staren op het onbereikbare.

Kleine geluksmomenten koesteren.

Negatieve vervelende mensen en situaties negeren of uit de weg gaan, ze zijn je aandacht niet waard.

Positief blijven.

...dat moeten we doen!

Ik zeg met opzet 'we' want natuurlijk geldt dat ook voor mij.

Silvia die dacht totaal niet creatief te zijn blijkt ook aardig op papier uit de voeten te kunnen. Voor de grap begon ze hier eens samen met de kinderen en ook die worden steeds mooier!

Zeker als je stopt 'metalleswaarjemaarmeestoppenwilt' een goede afleiding om je gevoel te uiten, petje af!

En met dit alles wil ik alleen maar zeggen dat ik trots ben op mijn meiden! 

Hoe ze zich staande houden en zich door moeilijke tijden heen slaan, allebei! 

Op naar 2014!

Ria Maandag 16 December 2013 at 3:20 pm | | Standaard | 21 reacties

Lights

Truus mailde: 'we hebben elkaar dit jaar helemaal nog niet gezien, zijn jullie thuis komend weekend?'. 

Nou dat waren we natuurlijk  en nu we zijn weer helemaal bijgepraat en hebben samen gezellig gegeten en gedronken

Joop had gisteren nog buitenverlichting gevonden en die hebben ze gezamenlijk in het inmiddels groter gegroeide kerstboompje van een paar jaar geleden gehangen, ik moest nog even douchen, maar natuurlijk ook eerst even een foto maken.

Daarna wandelden we een stukje en kletsten we gezellig verder. De zon scheen heerlijk, we waren precies op tijd want eenmaal thuis kwam er weer bewolking.

Van Truus kreeg ik een heuse pluizenverwijderaar, ik had nog nooit van het bestaan ervan gehoord, heb het ook nog niet kunnen testen, maar volgens haar werkt het prima.

En nu zijn ze weer naar huis en wij gingen nog even naar de kroeg. Nou en toen we weer zo naar huis kwamen rijden was het toch echt volop kerst hier hoor, wat een lights.

Ria Zondag 15 December 2013 at 7:17 pm | | Standaard | Zeven reacties

Klessebessen

Wij moeten even wat bepraten.

Doewie.

Ria Zaterdag 14 December 2013 at 8:16 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Vrede op aarde

De ene dag ziet alles er nog zonnig en stralend mooi uit en dan plots is er de volgende dag alleen nog mistroostig grijs, blubberig landschap. Die blubber was er gisteren ook hoor maar die valt dan lang zo erg niet op.

Eenmaal weer thuis besloot ik dan toch ook maar de buitenlampjes op te zoeken, tenminste... ik hoefde niet eens te zoeken, ze stonden gewoon nog daar waar ik ze vorig jaar had neergezet in de garage. Een paar binnenlampjes had ik al uit de kelderkast gevist, best gezellig, zeker bij dit grijze weer.

En nu dus nog wat voor buiten. Ze deden het nog, deze kon ik zo weer ophangen, veel kapotte lampjes maar dat ziet niemand van een afstand, het gaat om het idee. Bij het poortje deed ik ook een snoertje maar toen gebeurde er weer iets, die heb ik er verder maar ingesmeten. 

Echt, het is niet voor niets dat ik zo de pest heb aan die dagen hoor er is al zo vaak iets fout gegaan, voor de Kerst of tijdens en met oud en nieuw, het lijkt wel of mensen ineens anders worden, of verwachten dat jij ineens anders wordt. Of misschien ligt het ook wel aan mij, dat ik anders word omdat ik er zo tegenop zie.

Vroeger vond ik het ook best leuk, zeker in de tijd toen we nog echte kaarsjes in de boom hadden die dan rond de schemer werden aangestoken en bleven branden tot ze op waren. De volgende dag werden er dan nieuwe kaarsjes in gedaan.

Kerst het feest van de vrede, die vaak ver te zoeken is.

Ria Vrijdag 13 December 2013 at 6:10 pm | | Standaard | 21 reacties

Trots

Plots was het avond, nadat ik heel de dag lekker in de weer was geweest. Nog steeds een beetje aan het poetsen, hondekleedjes- en andere wasjes en alweer boodschappen... we hebben niet eens gewandeld. Dat deden we tegen de avond pas nog een stukje vooral voor wat zonsondergangfoto's, maar toen was ineens mijn batterij leeg. Dat gaat blijkbaar dubbel zo snel bij kou.

Het was in elk geval een vruchtbare dag, Joop had ook zijn eerste ei.

De pagina van Rabin heeft een UPDATE!

Het gaat goed! Knap ventje, op alle fronten. We zijn trots!

Ria Donderdag 12 December 2013 at 6:41 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Ies op de viever

Voor het eerst een witte boel vanmorgen.

 "Ies op de viever!" was het eerste dat we riepen. 

Ik wilde eigenlijk met de bus, maar net toen hij eraan kwam rijden belde Joop dat mijn fototoestel nog op tafel lag. Toen ben ik maar niet ingestapt, want wandelen zonder vind ik niets. Zodoende een ander plan getrokken aangezien er maar één bus per uur rijdt hier.

Laag water, mooie ribbels, stormgaten en schelpenranden

De schaduwen zijn weer op zijn langst  zo op het midden van de dag.

Deze paarden stonden met hun jas aan lekker met hun kont naar de zon, want koud was het nog best, zeker in de schaduw waren de plassen nog bevroren.

Ria Woensdag 11 December 2013 at 6:04 pm | | Standaard | Dertien reacties

Extra

Vandaag zochten we de polder weer op, nadat ik vanmorgen uitgebreid de badkamer onder handen had genomen en dat was best nodig al zeg ik het zelf.

Het was weer heerlijk weer, net als gisteren, de lucht zat vol met extra vitamientjes.

De boeren doen weer hun best de ganzen buiten de deur te houden, al heb ik dit jaar nog weinig ganzen gezien. Misschien voorspelt het een zachte winter, daar ben ik eigenlijk wel aan toe na al die sneeuw van de afgelopen jaren.

Volgens mij voldoen die rood witte slierten net zo goed als al die extra grote dingen die ze neerzetten, tot auto's en caravans toe.

"Een schone douche", zei Joop toen hij eronder vandaan stapte..

"Zie je het?" vroeg ik

"Ja zeker!" was zijn antwoord

"Dan is het goed hè!"

Want dingen uit gewoonte op dezelfde dag van de week schoonmaken daar ben ik nog nooit voorstander van geweest, je maakt iets schoon omdat dat nodig is, dan zie je tenminste ook resultaat.

Ria Dinsdag 10 December 2013 at 7:26 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Lekker licht

We namen de bus naar Renesse vanmiddag, het was prachtig weer en de wind kwam uit het westen.

Het kaartenscanapparaat werkte niet in de bus, dus ik mocht voor niets mee, 'dan moeten ze maar maken dat het werkt' zei de chauffeur.

Het was afgaand water dus we hadden lekker de ruimte.

Eenmaal weer thuis zeemde ik de ramen aan de buitenkant en veegde de op hopen gewaaide blaren nog weg, het was bijna voorjaarsachtig, heerlijk!

En om vijf uur was het nog licht!

Als het zo blijft tot na de kerst prakiseer ik niet over extra lampjes.

Ria Maandag 09 December 2013 at 7:02 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zuurpruim

Ik vroeg aan Joop of we nog iets leuks gingen doen en hij stelde toen een ritje in de Spitfire voor, maar dat leek me wel wat frisjes want hij was niet van plan het kapje naar boven te doen. Iets anders leuks kwam er niet uit.

Dus toen deed ik maar weer een rondje door de polder, ook al had ik niet zo'n zin. Het was ook best koud en er stond een harde wind. Eigenlijk had ik helemaal nergens zin in, opstaan was ook al moeilijk vanmorgen.

Gelukkig had ik nog wat restjes van afgelopen week, zodat ik ook niet nog eens hoefde te koken, alhoewel er moest wel een ei bij de nasi en een zakje sate opgewarmd. Zelf had ik een restje zuurkool.

Filmpje van gisteren. Wat een schatje is het toch en wat luistert ze toch goed (meestal).

Misschien moet Sil het filmpje eens aan Storm laten zien ;)

Ik heb iets bij de spambescherming veranderd, dus mocht het niet lukken te reageren wel even melden graag.

Ria Zondag 08 December 2013 at 5:42 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Ria van Leiden

De zee was weer gekalmeerd en ik zag maar op een paar plaatsen dat het water met de storm net tot aan de duinen had gestaan.

We deden maar een klein stukje strand.

maar dat leverde wel de leukste foto's op. In de polder was er alleen maar blubber.

Dus ik vind het wel geschikt voor vandaag.

En om met Renesmurf te spreken, welke foto spreekt jullie nu het meeste aan en waarom?

Ria Zaterdag 07 December 2013 at 6:32 pm | | Standaard | Negentien reacties
Gebruikte Tags: , ,

In mootjes

Bang ben ik niet geweest al was het water sinds 1953 niet zo hoog.

Het waaide wel hard, maar de wind kwam net uit een hoek dat het niet echt rond het huis bulderde, we zitten wat dat betreft toch wel lekker schuil. Ook afgelopen nacht heb ik er weinig last van gehad al lag ik best een tijdje wakker.

En dan lijkt het op een dag als vandaag een stuk rustiger, dat was het ook wel, maar mijn plan om over de Brouwersdam terug te lopen ging toch de mist in, ik had moeite overeind te blijven, dus we liepen lekker aan de Grevelingen kant ook weer terug.

Ik deed boodschappen en waste de auto, eigenlijk kan het wat mij betreft morgen Kerst zijn, dan hebben we dat ook maar gehad.

Het liefst duik ik een paar weken onder. Iedereen loopt alweer met takken en bomen te slepen, dat doe ik 's zomers, 's winters stop ik ze in mootjes in de kachel.

Ria Vrijdag 06 December 2013 at 6:02 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Stomme storm

Deze dag stond ik het teken van de storm. Op een ritje naar het strand na ben ik de deur niet uitgeweest en op de Brouwersdam kwam ik ook niet verder dan aan het begin, ik durfde niet verder. Mijn autootje begon al te wiebelen en er lag veel zand waarin je ook best vast kunnen blijven zitten en daar had ik geen zin in. De foto nam ik ook al door het raam.

Bij de strandovergang aan de Rampweg liep ik even naar boven, ook daar ging het behoorlijk tekeer.

Het zou een half uurtje later hoog water zijn dus dat viel nog mee, het stond nog lang niet bij de duinen en zou daar ook niet komen, denk ik.

De werkzaamheden aan de duinen gingen gewoon door.

De wind lijkt op het ogenblik, met vlagen... iets af te nemen.

Ria Donderdag 05 December 2013 at 3:47 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: ,

Bord voor m'n kop

Weeral een bord erbij en dan ook no zo pontificaal midden op het strandje.

Er komt daar geloof ik ook nog een voetpad, terwijl er een paar jaar geleden al een heel nieuw pad is aangelegd. 

Ook een nieuwe trap, dat is geen overbodige luxe al zag de oude er van een afstandje ook nog best goed uit:

Met ook daar weer een bord. Kan dat nu echt niet allemaal op 1 bord vraag ik me af, of twee borden naast of boven elkaar en dan hetzelfde uiterlijk.... er zal wel ergens iemand een bord voor z'n kop hebben.

Ik was al op tijd aan de wandel vanwege de op komst zijnde regen en had daardoor de hele middag om een beetje te klungelen, de pagina's wat aangepast, foto's opgeruimd, kachel aangestoken...

...vanavond mijn schoen maar eens zetten...

filmpje is al 8 jaar geleden hoor, tegenwoordig doen we zo gek niet meer ;)

Ria Woensdag 04 December 2013 at 5:55 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Niets nieuws onder de zon

Alweer van dat heerlijke rustige weer. Het zijn natuurlijk maar een paar uurtjes, maar dan moet je er wel van genieten als dat gaat.

En dat deed ik dus ook door alweer een heerlijke lange wandeling te maken. 

Het zijn vaak dezelfde rondjes dus wat foto's betreft niets nieuws, maar ja een mens moet toch wat en dus maakte ik er nog maar een paar.

Ik maakte laatst een linkenpagina en vanaf daar lees ik nu jullie logs, dus ik kom misschien vaker even langs om te kijken voor updates. Ben ik je vergeten of wil je er graag bij meld dat dan even en omgekeerd... als je eraf wilt ook (ja die zijn er echt!), het gevolg zal dan wel zijn dat ik in elk geval minder vaak kom.

Joop klust en is druk met de duiven, die worden deze dagen weer gekoppeld zodat er binnenkort weer eitjes zijn. Het feest gaat weer beginnen.

De eerste vorst komt er ook aan heb ik begrepen.

'Mijn' vogeltjes zijn voorzien.

Ria Dinsdag 03 December 2013 at 5:39 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Wandelweer

Heerlijk wandelweer vandaag. Ik deed een 'rondje Klokje'.

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het ophogen van de duinen.

Inmiddels zijn ze gevorderd tot bij de overgang van het Klokje.

Waar ook een nieuwe overgang wordt aangelegd met trapjes, want die wordt nu vrij steil. Voorheen was er een gewoon zandpad.

Verder deed ik niets eigenlijk, beetje kleuren, een spelletje, van die dingen.

Ria Maandag 02 December 2013 at 6:50 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Wat een geluk!

Dit liedje zongen Janny en ik gisteren samen en omdat ze niet meer wist wie het zong zochten we dat even op. 

Ze waren wezen wandelen in de Domeinen en op de terugweg kwamen ze gezellig samen even op de koffie! En aangezien dat al enkele jaren geleden was, best bijzonder!

Met als resultaat twee gelukkig zussen.

Ria Zondag 01 December 2013 at 6:14 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: ,