Plannen

Joop was vandaag vooral druk met het veranderen van het elektrisch, want als je je bureau naar de andere kant van de kamer verhuist waar juist geen stopcontacten zitten moet er toch iets gebeuren. Netjes weggewerkt in een kabelgootje tegen de deurdorpel aan liggen de snoeren nu.

Voor mij een fris ochtendrondje en daarna een gezellig bezoekje aan de kapper, ik kan er weer even tegen. Daarna een paar boodschappen want ik was daar nu toch en de bananen waren alweer op. De mevrouw voor mij pakte ook een trosje.  Ze stond nog naast me terwijl ik aan het zoeken was.  'Ik wil wel het lekkerste trosje natuurlijk' zei ik tegen haar, 'dat heb ik net gepakt hoor', zei ze blij. Zo leuk als mensen je spelletje meespelen!

Net bericht dat het nieuwe bed pas volgende week dinsdag komt, het is natuurlijk ook niet een gewoon postpakketje, een bed wordt ingepland, logisch.

Ria Dinsdag 31 Januari 2023 at 5:10 pm | | Standaard | Drie reacties

Wat een dag.

Gebroken werd ik wakker vanmorgen, draaien draaien en nog eens draaien. Veel teveel gedaan natuurlijk gisteren waardoor oververmoeid en ook het bed verzet waardoor ik aan de andere kant sliep, dat heb ik vandaag maar weer snel veranderd naar de andere hoek waardoor ik iig weer op mijn eigen plek lig.

Niet echt fit (allebei niet) togen we naar Ikea, het kan tenslotte maar gebeurd zijn en Joop had thuis al iets uitgezocht wat hem wel wat leek we konden dus gelijk door naar de kantoorafdeling, maar ja eer je daar bent kom je langs zoveel andere dingen.

Het bleef bij het bureautje dat hij al gezien had en na een lange middag knutselen staat het ook al in elkaar.

We kwamen ook nog een leuke sprei tegen en een paar verlengsnoeren en na ongeveer drie kilometer en een zoektocht door het magazijn stonden we weer buiten. Het was best druk, veel vrachtverkeer, ik vind er niets meer aan, al die drukte, vreselijk vermoeiend ook en dat waren we toch al.

Het 'oude' bureau is verkocht voor minder natuurlijk en wordt woensdag opgehaald, heel fijn! Het kan maar weg zijn.

Ik zal het niet laat maken vanavond, wat een dag.

Ria Maandag 30 Januari 2023 at 7:47 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Veranderingen

Sinds we allebei corona hadden, begin december, slaapt Joop op de logeerkamer en eigenlijk bevalt ons dat allebei prima. We slapen allebei rustiger omdat Joop geen last meer heeft van mijn gesnurk en ik niet niet van zijn gefluit. We duwden elkaar steeds maar wakker in de hoop dat het op zou houden en dat brengt alleen maar onrust.

Joop gaat niet graag slapen, eigenlijk zou hij liever gewoon opblijven maar dat lukt niemand natuurlijk, maar hij gaat altijd later. Ik ga nu vroeger en word niet meer gestoord.

Maar ja, het kost ons wel de logeerkamer, nu hebben we niet vaak logees, maar het kon. Ik had al aan de oplossing gedacht en vanmorgen kwam Joop er zelf mee. Ik moet altijd eerst even aan het idee wennen en of ik het wel echt wil, maar we besloten het maar gewoon te doen en dan wordt er, zoals altijd, gelijk aktie ondernomen.

Bureau eruit bed (=besteld) erin, kleiner bureautje (we gaan op zoek), kast verzetten (zo gebeurd), plank verhangen (fluitje van een vent) we waren er druk mee vandaag. We krijgen elk onze eigen kamer! Best handig ook een bed beneden. Dus ja, een leuke sprei erover overdag en we hebben een divan. Foto's volgen vast, maar het begin is er.

Bureau + ladenkast = te koop €125

Ria Zondag 29 Januari 2023 at 6:46 pm | | Standaard | Drie reacties

Zonnig!

Lekker vroeg opgestaan, dat komt ook omdat ik lekker slaap de laatste tijd. Hoe dat komt weet ik nog niet precies, maar we proberen zo het een en ander eens uit en er staat nog meer op stapel. 

Ik moest nog even naar de winkel vanmiddag, dan heb ik keus, of ik wandel of fiets naar Brouw, of ik rijd met de auto naar Scharendijke en omdat appels en banenen en wat je dan nog meer tegenkomt in zo'n winkel best veel wegen voor een rugzakje, ging ik met de auto.

En als je dan eenmaal op Scharendijke bent is het strand vlakbij. Het was laag water en de zon scheen, het was heerlijk! Dat moet ik toch eens vaker doen....

MIjn fototoestel stond verkeerd ingesteld, ik kijk daar niet altijd naar, maar nu moest ik ze allemaal bewerken om iets toonbaars te krijgen, jammer dus ik moet zeker nog eens terug.

Daarna nog een ritje om Mir op Schuddebeurs te brengen zodat ze terug kon fietsen, want ook fietsen hebben onderhoud nodig. Ook dat was gezellig. 

Nou en daarna had ik dus een heleboel foto's en Joop voetbal.

Ria Zaterdag 28 Januari 2023 at 7:12 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Kort en klein

In 1953 na de ramp begon mijn echte leven en in 2003 begon mijn online leven. In die tijd begon ik ook zo'n beetje met kleuren, hele kleintjes deze is 10x15, ik heb ze vast al vaker laten zien en bij deze dacht ik aan de ramp. Nu eindelijk eens uit het lijstje gehaald om een goede foto te maken en als je hem dan groter maakt op het www ziiet het er niet meer uit, dus geen vergroting want groter is hij niet.

Met de grotere begon ik pas hier op Zonnemaire.

Het was erg koud vandaag, twee korte wandelrondjes en met de auto om groente. Wat ik verder deed doeternietoe.

Zometeen weer een aflevering van 'het water komt'.

Er overleed een klasgenoot van de ULO zag ik in de krant. Ze was een week voor mij jarig en (bijna) elk jaar als we elkaar tegen die tijd tegenkwamen toen we nog op Scharendijke woonden, zeiden we tegen elkaar: "het is bijna weer zover..." Dag Klara.

Ria Vrijdag 27 Januari 2023 at 6:32 pm | | Standaard | Drie reacties

Geheim

Vandaag een gezellig dagje met Janny en Freek. De staaroperatie heeft haar in een diva veranderd, de operatie is in elk geval goed geslaagd. We hebben weer gezellig gelachen en gekeuveld over vanalles en nog wat en vanmiddag met z'n viertjes een rondje gewandeld in de zon. Nu regent het weer. 

Eigenlijk heb ik dus weinig te vertellen want wat we zoal bespraken blijft natuurlijk onder ons, dat is geheim...

Ria Donderdag 26 Januari 2023 at 6:38 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Protocollen

Dat was wel een beetje naief van mij om te denken dat ik vanmorgen gelijk van mijn bobbeltje verlost zou zijn, nee daar moet nog wel het e.e.a. aan vooraf gaan. Allereerst een echo. dat kan al heel snel op 9 februari, waarschijnlijk was er iemand tussenuit, zei de afsprakenmevrouw, want op de uitslag moet ik dan weer ongeveer een maand wachten.

Begin maart word ik daarover gebeld en dan wordt gelijk de afspraak gemaakt voor het snijwerk, ik denk zo rond begin april, want zoals ze al zei, het is erg druk, veel huidkankerpatienten....

Dat zijn al die babyboomers van na de oorlog natuurlijk, die jaren lang hele zomervakanties aan het strand lagen te bakken op naturistencampings, want we konden niet bruin genoeg zijn en dan liefst zonder streepjes van topjes en broekjes om over plooitjes nog maar te zwijgen.

De oversterfte neem ook toe en dan gaan ze zeuren over Corona en de vaccins, zouden het niet gewoon de babyboomers van toen zijn die nu zo langzamerhand het loodje gaan leggen, niet iedereen wordt tachtig! Of zou dat al ingecalculeerd zijn? Cijfertjes, protocollen, regeltjes en wij maar heen en weer rijden naar Goes. Gelukkig kunnen we dat nog.

Vanmiddag een rondje gedaan. Het was koud en grijs maar ik friste er lekker van op.

Ria Woensdag 25 Januari 2023 at 6:27 pm | | Standaard | Vier reacties

Gebreken

De eerste van dit jaar waar ik een beetje tevreden over ben, maar ook niet alles kan even leuk of mooi zijn natuurlijk. Dit heeft iets met Folklore vind ik, een muts met krullen en klompen, nu ja maak er maar wat van.

Een druk dagje want morgen gaat mijn bobbel eraf. Eerst toen de afspraak gemaakt was wilde ik hem weer afzeggen, het leek of hij weer kleiner werd, en ik dacht, wat zeur ik nu weer over zo'n flutbobbeltje. Ik twijfelde dus behoorlijk maar liet de afspraak toch maar staan en morgen is hij weg als het goed is tenminste, want meestal willen ze het eerst zien en dan daarna een nieuwe afspraak voor het verwijderen, maar de dokter zou erbij zetten wat het was en dat het gelijk kon, ik ben benieuwd, maar de was is gedaan.

Joop zijn hechtingen zijn er vanmiddag uitgehaald en even daarvoor belde het ziekenhuis voor een afspraak, want volgens het protocol wordt nu toch nog een keer 2cm extra weggesneden over vier weken, voor de zekerheid. Dat is dus wat ze bij mijn zus ook hebben gedaan. 

Mijn zus kreeg vandaag een staaroperatie.

Het is allemaal wat hoor dat ouder worden.

Ria Dinsdag 24 Januari 2023 at 6:46 pm | | Standaard | Drie reacties

Maandag

Echt een maandag, ik had ook alleen maar zin om te kleuren. Toch wel gewandeld gelukkig. Halfverwege de middag klaarde het op en dan is ook gelijk alles anders. 

Er zat een vogeltje bovenin de boom, af en toe bewoog het en ik maakte wat foto's terwijl het netjes bleef zitten.

Tot ik eens keek wat voor vogeltje het was... bleek dat het weer een dor blaadje was. Misschien toch eens naar mijn ogen laten kijken.

Ria Maandag 23 Januari 2023 at 6:43 pm | | Standaard | Zeven reacties

'ppfffrrrrr'

Het was druk in de lucht  vanmorgen en ook erg koud. Ik maakte een paar filmpjes en wilde ze aan elkaar plakken maar nu kan ik dat appje niet meer vinden, dan maar zo. Zo kan je ze ook tegelijk bekijken :-D

Vanmiddag nog een koud rondje, een dag binnen zitten zoals vrijdag vind ik vreselijk.

Ondertussen kreeg ik ook nog een filmpje van Nora, ze kan al 'ppfffrrrrr' doen en is nu 20 weken.

Eind van de middag kwam Mir even een wijntje en een kaasje doen, zo konden we weer eens even bijkletsen. 

Best een lekker dagje zodoende.

Ria Zondag 22 Januari 2023 at 7:57 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Ongevraagd

Natte lege akkers waar hele kolonies ganzen neerstrijken samen met de wilde zwanen  om hun ochtendmaaltje bij elkaar te scharrelen. 's Morgens vroeg krijg ik ze als ze niet al te ver zitten nog wel op de foto, later op de dag is zoiets overbelicht, het zal misschien wel kunnen maar daar ga ik me niet in verdiepen, dat kunnen anderen veel beter.

Gister was ik eigenlijk niet zo geschrokken, Joop des te meer, maar vannacht lag ik toch ook een tijdje wakker van die plotselinge 'oom', die zomaar ongevraagd komt aanwaaien, daar zijn de nachten blijkbaar voor.

We zijn net een beetje gewend aan het idee dat die ogen van Joop niet meer goedkomen, hebben we dit weer! Het wordt er echt niet gezelliger op hoor.

Wel lekker gewandeld vandaag, twee rondjes Korteweg, heerlijk! Achter de dijk is de Grevelingen, er werd zelfs gezeild vandaag. Joop fietste. Na de koffie nog even samen boodschappen, waaronder roookworst van de vleesboerderij voor de zuurkoolstampot.

Ria Zaterdag 21 Januari 2023 at 6:34 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Fout

Om maar met het slechte nieuws te beginnen, de uitslag van de weggenomen 'moedervlek' bij Joop was niet goed. De huisarts belde vanmiddag met de mededeling. 

Bij het lezen van de brief van de arts stond 'het beginnende voorstadium van een melanoom'. Een melanoom is dodelijk als je daar niet op tijd bij bent, maar 'beginnend voorstadium' klink al geruststellender. Verder vertelde de dokter dat de randen van de wond schoon waren er was ruim gesneden, dat had Joop toen het gebeurde al begrepen.

Hij moet nog wel naar het ziekenhuis voor nabehandeling, de chirurg of de dermatoloog dat is nog niet helemaal duidelijk, daarover wordt hij gebeld.

Het was trouwens wel de dokter zelf die de vlek ontdekte, Joop ging eigenlijk voor een ander plekje dat jeukte, dat werd met stikstof behandeld.

Bij mijn zus ging dat wel anders, die was al drie keer bij de huisarts geweest voor een vlek die ze niet vertrouwde, tot ze op haar aandringen toch werd doorgestuurd en daar gelijk werd geconstateerd dat het wel degelijk een melanoom was en die werd dan ook gelijk met 2cm!.. extra weggesneden, ze was wel op tijd, maar er was 6 jaar nacontrole.

Afgelopen week stond er toevallig een heel artikel in de PZC over huidkanker. Zeeland scoort hoog, eigenlijk alle kustprovincies wel. 

Mijn zus en ik zijn altijd erg alert op vlekjes die 'anders' ogen, een zoon van Janny had al heel jong een melanoom op zijn oor. Dat maakte ook dat Joop dat het nogal eens wegwuifde, 'jullie altijd met je vlekjes'.

Verder was het gewoon een rotdag met rotweer.

Dit weer haat ik, te koud te nat, vies, donker, somber. Ik ben niet buiten geweest en de lamp niet uit!

Ria Vrijdag 20 Januari 2023 at 6:11 pm | | Standaard | Zes reacties

Denken en remmen

Het ochtendrondje wandelde ik samen met Beppie en haar baasje, het was heerlijk weer. Ik hou niet zo van rondjes op afspraak maar als het toevallig zo uitkomt is dat het leukst. We deden voor de verandering een ander rondje, leuk voor Beppie en wij konden een kilometer langer beppen.

Vanmiddag weer even naar Brouw, de knoflook was op en groente voor morgen had ik ook nog niet. Zuidbos was nog gesloten, gelukkig keek ik eerst even, voor niets ergens heen lopen is ook niet leuk.

Mijn Huawei telt 21243 stappen vandaag. Best veel vind ik en dat moet dan ongeveer dertien kilometer zijn, plus wat ik thuis nog loop.

Mijn Huawei zegt ook dat ik goed slaap, heel normaal alles, ook als ik uren lig te draaien slaap ik waarschijnlijk licht, ik slaap zelfs beter dan Joop met zijn Samsung. Ik zeg dat voor de grap hoor, die merken erbij, niet dat iemand denkt dat ik denk dat zo'n horloge je slaap beïnvloed.... en ik denk zelfs dat ik nog wakker ben als ik lig te draaien bij mijn volle bewustzijn, maar dat dat horloge dan misschien denkt dat ik lig te remmen....

Ik vind het wel grappig en slaap toch blijkbaar beter dan ik dacht, dat dan weer wel...

Ik heb in elk geval voldoende beweging en ook voldoende buitenlucht, zo lekker met dit weer en we aten heerlijk, mèt knoflook.

Ria Donderdag 19 Januari 2023 at 6:41 pm | | Standaard | Vier reacties

Zeventig

Het is komende 1 februari zeventig jaar geleden dat de ramp er was.

Naar aanleiding daarvan is er een boek samengesteld, met foto's en verhalen, waarvan de meeste al eerder in de Wereldregio stonden. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Verhage-Wesdorp in Renesse.

Het boek is gratis voor de zeventig plussers van Schouwen Duiveland.

Wij reden vanmiddag na het boodschappen doen even door naar Haamstede waar we het op konden halen.

In het boek staan QR codes die verwijzen naar filmpjes, waar mensen hun verhaal vertellen, dat zouden er 53 moeten zijn. Ik weet niet of het wat is om te laten zien, allemaal ellende natuurlijk en het wordt ook elk jaar weer opgerakeld. Ik vind het wel goed, er komt best veel los nu nog steeds, maar mijn zus wil het niet meer zien, ze kijkt ook niet naar de serie op tv. 

Voor mij is het het begin van mijn leven zeg ik altijd, van voor de ramp weet ik erg weinig. Ik weet nog dat ik naar de kleuterschool liep met een buurjongetje heel die lange Boogerdweg af, dat kon toen nog als kinderen van vier.

Toen we terugkwamen na de evacuatie in Rotterdam gingen we naar Zonnemaire, een schoon dorp, waar geen water had gestaan en geen huizen waren ingestort. Een nieuw begin met veel kinderen in de buurt. Het was op 1 september ik was inmiddels zes en kon gelijk naar de lagere school in de Oostweg.

Ria Woensdag 18 Januari 2023 at 7:09 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Fijn en bruin

Dat was nogal een verschil met gisteren, wat een heerlijkheid! 

Vanmorgenvroeg natuurlijk al en vanmiddag liep ik om tulpen op Schuddebeurs, daar staat een tulpenautomaat. Ik kocht ROOD/GEEL: Jan Seignette  €5.50 voor drie bosjes, geen geld en je wordt er vrolijk van.

Dat was een fijne wandeling! Joop fietste een rondje.

Daarnaast was er was, want er was ook zon en daar liep ik dan ook nog een tijdje mee te sjouwen.

We aten weer eens chili con carne ofwel een bruine bonen potje, dat was alweer een tijd geleden. Potten bruine bonen ingeslagen wegens Coronagedoe, dus die moeten ook eens een keer op.

Ria Dinsdag 17 Januari 2023 at 6:18 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Blue

Omdat het nu eenmaal blauwe maandag is typte ik eens blauw in mijn fotomapje, daar kwamen best leuke dingen naar boven zoals Didi in haar eerste mooie blauwe mandje

op het strand ligt altijd genoeg blauw maar deze mooie turquoise mag er ook zijn

En mijn trots, de blauwborst! Toen ik deze foto voor het eerst zag kon ik niet geloven dat het een vogeltje was, het lijkt toch net een bloem.

Vlas mag natuurijk niet ontbreken en dan een mooi simpel bloempje tussen de bruine bolletjes. 

Ik kijk uit naar een hoop blauw komend jaar, veel vlas en blauwborsten misschien wel, blauwe luchten tot we dat ook weer zat zijn en we weer snakken naar een buitje....

Ria Maandag 16 Januari 2023 at 6:43 pm | | Standaard | Zeven reacties

Feest

Uitgeslapen en wel lekker vroeg op pad, het was droog en mooi in de lucht. Ik had nog wel wat moeite overeind te blijven vanwege de wind. Daarna deden we wat boodschappen. Het parkeerterrein bij de Plus was nu wel heel erg leeg, maar er bleek een personeelsuitje te zijn. We reden terug via Brouw, naar de pas vernieuwde Spar, die wel open was.

Vanmiddag nog maar een rondje, het was wel koud, maar er was zelfs zon, en narcissen!

Elk jaar weer feest die eerste bloemen, ook al zijn het wel steeds dezelfde, morgen maar eens tulpen halen.

Ria Zondag 15 Januari 2023 at 6:39 pm | | Standaard | Vier reacties

Nat

Tien jaar geleden was het heel anders dan vandaag.

Sneeuw is toch ook wel even leuk, zeker zo'n pak. 

Vandaag hadden we vooral regen en regende ik zeiknat. Drie uur zou het droog worden, en om tien voor drie stapte ik de deur uit, regenkleren aan gelukkig, want droog zou het voorlopig niet worden..

Ria Zaterdag 14 Januari 2023 at 6:39 pm | | Standaard | Drie reacties

Zoets

Het was droog vanmorgen en niet koud en ik zag ook geen regen aankomen de komende uren, dus ik zette de wasmachine eens aan het werk en het meeste ligt gewoon alweer droog en wel in de kast, na een paar uurtjes wapperen in de wind. Geen regen gehad vandaag, dat trof ik!

Ik maakte de eerste tekening klaar van dit jaar, ik vind hem een beetje te zoet, maar het begin is er weer en er komt vast nog wel iets leukerders.

Update:

Hij was nog niet af.

Ria Vrijdag 13 Januari 2023 at 6:50 pm | | Standaard | Vijf reacties

Gaatjes en praatjes

De achterkantjes kwamen binnen maar nu is het gaatje te klein. Ik bestelde ze on line omdat ze bij de juwelier niet verkrijgbaar zijn en bij de beschrijving leek het of er meerdere maten in het zakje zaten maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Het is staal en het gaatje zal gauw te groot zijn denk ik...

Wat een storm vandaag! Het was even droog om een uur of tien, ik trok mijn stoute schoenen aan en deed een rondje, dat viel niet mee af en toe, maar ik heb het gehaald! Het water van de sloot zag bruin van de modder.

Deze foto maakte ik gisteren dat had te maken met een gesprekje afgelopen zondag, dat ging niet over de boom maar over het rechtse paadje.

Vandaag laat ik hem zien vanwege de boom, die is hoog! En lang en dun! En die ging tekeer! Hij stond nog overeind. We zullen zien morgen, al heeft hij natuurlijk al veel stormen doorstaan.

Ria Donderdag 12 Januari 2023 at 4:13 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Woensdag

Vanmorgen liep ik eens een ander rondje van een km langer. Ik word nog fanatiek. Nee hoor, er zouden pakjes komen en Joop moest ook nog weg dus ik wist niet of er vanmiddag iets van zou komen.

Boeren hebben het druk, ploegen, zaaien, we zien straks wel wat ze allemaal in de grond stoppen. Nu wordt er nog steeds volop knolselderij gerooid, dat moet er denk ik uit voordat het land nog natter wordt.

Ik heb wel ontzag voor van die brede jongens zoals op de tweede foto, dan ga ik wel een eindje in de berm.

Joop zijn vlekje is voor de tweede keer verwijderd, nu maar weer afwachten.

Ria Woensdag 11 Januari 2023 at 08:53 am | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Soms...

Nu na twee nachten slapen met de Huawei valt het nogal mee met die nachtrust van mij, zo blijkt. Niet dat je zegt dat ik uitstekend slaap, want ik slaap vooral licht zo blijkt uit het schema. (ook afgelopen nacht weer)
Waarom ik dan denk dat ik hele nachten wakker lig weet ik ook niet. Dat had ik ook de afgelopen twee niet, maar misschien dat als je erg licht slaapt dat je dan ook de klok nog hoort luiden...?
Maar misschien helpt het wel zo'n horloge, dat ik me kan overgeven aan de slaap, dat het nu eindelijk vastgelegd wordt dat ik zo slecht slaap.

Vandaag kwam er hulp in de vorm van een flesje van Suver Nuver, een drankje waardoor ik nog beter kan slapen, maar nu krijgen we het niet open...

Gistermorgen een mail van Google waar ik zoal was afgelopen jaar en hoeveel ik liep, fietste en autoreed, leuk, toch nog een lijstje waar Strava me in de steek liet.

Gemiddeld 7km per dag, dat vind ik een prima score er zijn zat mensen die het niet halen, zeker niet op hun 75ste. Vandaag kwam ik niet verder dan de dagelijkse drie, de rest van de dag regende het maar ik vermaakte me prima.

Ik winkelde nog wat want het is nog steeds januari, dus uitverkoop, niet dat ik daarin veel vond, maar wel weer andere dingen, echt alles is te koop! Zelfs achterkantjes.

En na dat alles eindelijk eens aan een tekening begonnen, het wilde maar niet, maar nu is het er, het begin...

Joop deed ook dingen waarvan ik niet weet wat en hij ging vanmiddag weer naar het oogcafe.

Ik plaats dit vanmorgen de 11de omdat het gisteravond niet ging, ik was uit de lucht.

Ria Woensdag 11 Januari 2023 at 08:48 am | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Maandagdingen

Het was best frisjes en er waren af en toe venijnige buitjes, maar toch heerlijk wandelweer vandaag. 

Sinds gisteren gebruik ik Joop zijn Huawei horloge, daarop kan ik op de Huawei app van alles zien, oa hoe mijn nachtrust verliep. Nu kan je wel weer zeggen waar is dat nu weer voor nodig, maar ik vind dat ook best leuk om te zien of ik niet goed geslapen heb en bovendien houdt het je een beetje bij de tijd. Joop gebruikte hem niet, want het was niet wat hij bedoelde, hij heeft nu een Samsung ding dat alles kan. Dat hoef ik niet. 

Eerst vanmorgen mijn kast eens opgeruimd, alle synthetische elastische dingen naar achteren geschoven, er ligt nu alleen nog 100% tot 96% katoen voor het grijpen. We zullen zien. De hele vette zalf daar ben ik mee gestopt, ik maak nu de fles met hydraterende bodylotion op die ik afgelopen zomer kocht toen Joop ook ging smeren vanwege de droogte. Vandaag gin het goed, maar er was ook veel afleiding door het gedoe met die horloges en het wandelen.

Bijna thuis zag ik de eerste sneeuwklokjes, daar waar ik altijd de eerste zie. Leuk!

De waakpoes kwam ook eens even kijken wat dat mens daar zo laag bij de grond zat te doen.

Ria Maandag 09 Januari 2023 at 6:57 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Op merote

We waren lekker vroeg vanmorgen want we hadden in Numansdorp met Janny en Freek afgesproken vandaag. We zouden wat vroeger gaan dan anders en ook weer wat vroeger terug, zodat we niet in het donker hoefden te rijden.

Een gezellig dagje zodoende, met prachtig weer. We wandelden een rondje, ik had twee tellers aangezet en geen enkele had er gewerkt, dat schiet niet op zo. Komoot had ik weer weggegooid en Polar voor in de plaats gezet vanmorgen, Strava telt nog mee voor nood, maar die had ook niks gedaan. Het zal wel aan mij liggen, morgen nog maar eens proberen. Het was 5km. 

Onderweg kreeg ik een filmpje en foto's van een trotse oma die aan het oppassen was, die hadden ook een lekkere wandeling gemaakt vanmiddag, het was er weer voor.

Op merote

Ria Zondag 08 Januari 2023 at 6:30 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Herrie

Kijk de hondjes krijgen een koekje en dan heb ik ook nog even een lolletje met de baasjes.  Dit is wel een hele lieve hoor, die springt soms gewoon uit de auto als hij me ziet, de hond dan hè.

Vanavond was er nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad voor de dorpsbewoners in het dorpshuis de Maire. Erg gezellig. Er was een stampotbuffet, lekker makkelijk ook natuurlijk.

Weer wat dorpsbewoners leren kennen, want er zijn er natuurlijk ook heel veel die ik niet ken, we zijn tenslotte veertig jaar weg geweest. 

Ook iemand ontdekt die ik al een tijdje volg op Instagram, ze schildert en ik ging haar volgen omdat ik vermoedde dat ze uit de buurt kwam. Nu blijkt dat ik elke morgen voorbij hun huis loop, soms zwaaien we... dat is zo gek! Zij wist wel dat ik het was die haar volgde....  Zo kom je nog eens iets te weten onder het eten :-)

Een opkomst van 140 dorpsgenoten, dat is best veel voor zo'n klein dorp.

En nu maar weer even bijkomen, wat een herrie! Joop had wel zijn oortje ingedaan maar was zijn telefoon vergeten om de boel te kunnen regelen. Maar hij heeft het volgehouden tot het eind. Het is gewoon voor iedereen een herrie van jewelste als er 140 man zit te kwekken in zo'n zaaltje.

Ria Zaterdag 07 Januari 2023 at 8:36 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Jantje en Keesje

Alweer zo'n fantastische dag, lekker geslapen ook nog dus ik kon hem aan. Eerst een ontspannend ochtendrondje in de zon en eenmaal thuis stapte Joop op de fiets.

Daarna frobelde ik wat op de pc, ook altijd ontspannend als het niet al te lang duurt en dat deed het niet.

Vanmiddag een rondje polder richting Brouwershaven. In het huis midden op de foto woont Jan. Nu hebben we in Zonnemaire al een rondje rond Keesje, dat bestond al toen ik nog klein was, maar nu vind ik het eigenlijk tijd worden dat we ook een rondje rond Jantje hebben. Dat rondje is dan ook wat langer dan Keesje.

In totaal ruim 10km vandaag.

Ria Vrijdag 06 Januari 2023 at 6:35 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Met zonder.

 De kleine tekeningen vandaag, dat zijn er 72 :-) Ook lang niet allemaal 'mooi' of 'leuk' maar toch best de moeite van het laten zien waard. vind ik.

Na het ochtendrondje scharrelde ik wat buiten bij de bloembakken en achteren, wat aanvegen en opruimen, het wordt leger en leger, maar ik zie ook al groene knoppen. Joop was fietsen, er zou een pakje komen met zeven bh's, want ik blijf proberen van die jeuk af te raken en nu is het weglaten van een hemd aan de beurt, ik deed daar al lang geen bh meer bij aan.

Ik was ook wel een beetje aan het verslonsen sinds Corona, we gingen nergens heen en Joop ziet het toch niet dacht ik dan...en als ik wandel heb ik een jas aan en zo bedacht ik maar vanalles om ze niet meer aan te hoeven, want die bandjes zijn ook niet fijn, zeker als je alleen maar oude afgedragen dingen hebt en die ik het laatst kocht te klein was. 

Nou dat is best een karwei hoor zeven stuks passen en dan kiezen, want ik had goed gemeten voor de maat. En nu heb ik er dus drie gehouden en kan ik weer zes jaar vooruit, want zoiets is het ook geleden. Ina was toen bij me toen ik ze paste, we hadden lol. Ik vond ze te duur en wilde er maar twee houden, 'doe het nou maar zei ze', zodoende...

En nu geen kriebelhemd meer, hoop ik.

(Kind ook weer blij. 'Ma je kleren zit toch net iets leuker mèt hoor)

Ria Donderdag 05 Januari 2023 at 6:36 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Onderhoud

 Je kunt niet hier het grote scherm aanklikken, maar wel op YouTube en als je dan zorgt dat de muis uit beeld blijft is het best leuk. Er is een leuk appje (Easy Movie Maker) waar je dingen achter elkaar kunt zetten, dat wordt te groot voor hier en dan moet het toch via You Tube.

Een jaaroverzicht van de leukste tekeningen vind ik. Het zijn er 42 dus je kunt er even voor gaan zitten, of gewoon overslaan ;-)

Best lekker geslapen, zodat ik niet de hele dag als een vaatdoek rondliep. Ik heb besloten nog eens een wietproduct te gaan proberen, te koop bij Suver Nuver. Ik was daar al eens eerder voor mijn verouderde schouders maar daar is gewoon niets aan te doen en de pijn valt reuze mee de laatste tijd, behalve als ik een nacht heb liggen draaien, dan is het gekraak niet van de lucht en dan is het ook overdag pijnlijker. Alleen nu regende en stormde het weer vanmorgen, dus ruimde ik eerst de was maar op.

Joop kreeg mail van de dokter over de biopt van een moedervlek, het was onrustig en er kon niet precies vastgesteld worden wat het was, dus volgende week doet de dokter het nog een keer, maar dan de hele vlek en die wordt dan ook opgestuurd voor beter onderzoek.

Wat later werd het droog en trokken we erop uit. Joop op de fiets en ik al wandelend, het was heerlijk, want het was niet koud. En ik overdacht eens een paar dingen, zoals hierboven over het slapen. Maar dan heb ik ook nog jeuk, daar ben ik nog helemaal niet af/uit want hemden vind ik best lekker, maar daarover later meer.

Verder word ik ook behoorlijk doof, ik kan met goed fatsoen geen tv meer kijken, tenminste niet beneden met Joop. Ik versta en zie er weinig van, zonder bril nog het best. Dus dat is ook een puntje of twee.

Kortom er is werk aan de winkel. Eens zien of er ergens nog verbetering valt te behalen.

Ria Woensdag 04 Januari 2023 at 6:56 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Wakker

Gisteren was het een heerlijke dag, want ik had ook goed geslapen, maar vandaag had ik mijn dag niet zo en dat kwam voornamelijk vanwege geen slaap, ik word er een beetje moedeloos van. Je gaat dan al liggen met het idee 'het zal wel weer niet lukken'. Je hoofd maalt er verder lustig op los en de klok slaat alle hele en halve uren zijn bijbehorende slagen. De druppeltjes helpen dus niet zo en in zo'n nacht jeukt het er ook lustig op los.

Het was heerlijk weer, wel koud, maar er was zon en wind, dus ik waste wat wasjes hing ze buiten en ook weer binnen op het rek en wandelde ook nog een rondje of twee, krootjes uit een pakje met speklapjes erbij, maar niet fluitend hoor.

Vanavond wordt het niet laat denk ik, ik ben toe aan een beetje slaap.

Geen foto vandaag, ik heb vanmiddag wel gekeken, maar ze waren er nog niet, vorig jaar wel, de eerste sneeuwklokjes! 

Welterusten voor straks!

Ria Dinsdag 03 Januari 2023 at 7:56 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Net niet nat

Lekker vroeg op pad vanmorgen, dat vind ik het fijnst, thee op en gaan. Joop vindt dat vaak te vroeg. Gelijk ook maar mijn tempo eens wat versneld. Het was lekker. Eindelijk weer fit na corona en beestdagen.

De banaantjes waren op, dus vanmiddag liep ik naar Bouw, prachtige wolkenluchten en ik liep precies goed onder het blauw.

En maar foto,s maken zonder achter me te kijken....

was ik toch nog bijna nat.

Ria Maandag 02 Januari 2023 at 8:32 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Een goed begin

Er was een nieuwjaarsduik georganiseerd door de Smisse, bij de haven van Bommenede, dus ik wandelde tegen één uur die kant op. Het was druk op de dijk richting haven en toen ik er aankwam sprongen ze net in het water. Gelukkig was ik mijn zwembroek vergeten. Gezellig was het zeker om deze en gene even nieuwjaar te wensen. Er was soep en ander lekkers, en er was zelfs live muziek.

Na een paar praatjes wandelde ik verder om mijn rondje af te maken. Joop fietste een flink rondje.

Er was zon vanmorgen en omdat er de laatste week niet van was gekomen wegens de regen, trok ik de lakens van het bed zodat we vanavond het nieuwe jaar schoon en fris gaan slapen.

De viooltjes kwam ik onderweg tegen, ik werd er blij van.

Ria Zondag 01 Januari 2023 at 4:50 pm | | Standaard | Vier reacties