Genoeg

Ik ga het uitzetten, al die nieuwsberichten waar je dagelijks mee wordt geconfronteerd. Al die ellende, ik wil het niet meer weten.  Want wat heb ik eraan dat ik weet van dat vreselijke ongeluk met zoveel doden, van dat kind dat geduwd wordt, van dat kind dat naar beneden valt, schietpartijen hier, schietpartijen daar, wat moet ik ermee!

Om nog maar te zwijgen van de aarde die langzaamaan ten onder gaat, kan ik er wat aan doen? Maar het maakt wel angstig. Branden, plagen, stijgende temperaturen, het komt niet meer goed, het tempo versnelt...

Er is al ellende genoeg in de buurt, mensen die je kent, dat kleine wereldje om je heen. Dingen die de krant niet halen maar net zo pijnlijk voor de betrokkenen zijn, zo'n wereldje heeft ook iedereen.

Ik vind dat kleine wereldje genoeg voor mij, er valt al genoeg te tobben.

Ria Woensdag 31 Juli 2019 at 7:22 pm | | Standaard | Drie reacties

Laatste kans

Je krijgt nog één kans zei ik, nadat ik al zijn armoedige, afgelopen winter geproduceerde blaadjes eraf had gesneden en zette hem buiten. Regen, hitte, aan alles heeft hij lak, er komen mooie nieuwe blaren en op de plek van de afgesnedenen? een nieuwe scheut, dat wordt een heel bos straks.

Ik knipte de uitgebloeide jasmijn kort, misschien bloeit hij nog een keer, en ordende de andere klimmers een beetje, je kunt je net zo druk maken als je wilt natuurlijk op die veertig vierkante meter. Heerlijk! 

Joop kreeg een nieuw implantaat, dat was zo gebeurd en weinig last, dat was vroeger, in mijn tijd, wel even anders...

Ria Dinsdag 30 Juli 2019 at 6:28 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Natuurlijk

Mooie lucht vanmorgen!

En vanmiddag ook!

Best warm weer om te lopen, we hielden het kort.

Heb je dat hert gezien vroeg ik aan Joop die een stukje verderop bezig was, het liep zijn kant op.

Nee, zei hij....

En deze zag ik ook.. geen idee wat het is.

Ria Maandag 29 Juli 2019 at 7:06 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zondags

We kwamen vandaag voor het eerst sinds de hitte weer eens aan een paar kilometer toe. Wel de paraplu mee vanmiddag want dat was geen overbodige luxe.

Joop zijn trui opgezet en vanavond lekker bij de Smisse gegeten.

Een prima zondag!

Ria Zondag 28 Juli 2019 at 9:56 pm | | Standaard | Eén reactie

Leerzaam Zonnemaire

Beleef Zonnemaire viel een klein beetje in het water en dat was natuurlijk jammer na zo'n mooie week.

Gelukkig hadden wij een kraam anders was ik niet eens gegaan, het blijft toch maar papierwerk natuurlijk ook al heb ik mooie plastic hoezen. Al met al gezellig een paar uurtjes daar gezeten, genoeg te zien en af en toe kwam er iemand langs voor een praatje. 

Er was vanalles te doen en muziek en een loterij, maar veel mensen waren er jammer genoeg niet..

Volgend jaar beter en dan hopelijk weer of ook in het dorp, zodat we Zonnemaire meer kunnen beleven.

Ons kraam was van de Kleurdozen, een schilderclubje uit het dorp. Dat van mij is natuurlijk geen schilderwerk, ik kan ook merken dat mensen eerder kijken naar doeken of gewoon papier waarop iets geschilderd is, dan naar plastic hoezen waar wat in zit. 

Ook wel leerzaam hoor zo'n dag. Bevestiging krijgen van dingen die je al vermoedde bijvoorbeeld en dat heeft dan totaal niets met die zwarte bende hierboven te maken.

Nadat ik mijn spulletjes weer thuis hed gebracht lekker nog een rondje door de polder rmet Didi daar waren we aan toe en nu regent het pijpestelen!

Update:

Ik ben nog wel naar het cafe geweest, waar life muziek was. Joop voelt zich dan niet op zijn gemak, kan niet praten, dus ik moet me er wel even toe zetten om alleen te gaan, ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het was even gezellig! Twaalf uur thuis, netjes toch!

Ria Zaterdag 27 Juli 2019 at 6:57 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , ,

Beleef het

Zij gaan naar 'Beleef Zonnemaire', komen jullie ook morgen, zaterdag!

Ria Vrijdag 26 Juli 2019 at 7:01 pm | | Standaard | Zeven reacties

Over de was en de tas

Warm hè.

Ik ging even naar de markt, daar was bijna geen kraam te bekennen en de schoenwinkel had ook geen passende tasjes. Was ik even blij, want vanmiddag kwam mijn bestelde tasje toch nog binnen nadat ik gisteren in plaats daarvan een paar schoentjes had gekregen. Ik heb daarna het retourformulier ingevuld en aangegeven dat ik een verkeerd artikel had gekregen, maar geen nieuw tasje besteld nog. Daar hebben ze bij Zalando toch aktie op ondernomen dan, netjes! Nu hoef ik niet op een terugstorting te wachten en heb toch een fijn tasje!

Verder doen we even snel een poep en plas loopje, vanmiddag heb ik de paparaplu meegenomen, dat helpt best.

En vanvond dacht ik Didi even een plezier te doen door naar het haventje te rijden zodat ze kon zwemmen, maar nee, een beetje gesnuffel en totaal geen aanstalten maken om in het water te gaan. Eigenlijk vond ik het best goed want ik vroeg me al af hoe het met de gesteldheid van het Grevelingenwater zou zijn bij al die htte. Ik heb er nog niets van gehoord.

En nog steeds liggen de bootjes niet drie rijen dik.

We zitten binnen. Vandaag is het buiten helemaal niet te harden, de was was wel in een half uurtje droog.

Binnen is het goed te doen, Joop kijkt wat tv en ik scharrel wat en kleur een beetje, we vermaken ons prima.

Het koelt echt niet af vanavond...

Ria Donderdag 25 Juli 2019 at 8:40 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Smeerlap

Kom, dacht ik vanmorgen, ik neem nog maar eens zo'n pilletje in, want die vinger blijft maar gevoelig en jeuken vooral 's nachts. We waren vroeg op want Joop moest naar de pedicure, die  ook lekker vroeg begon met werken.

Het was nog best lekker koel dus ik besloot om een rondje Korteweg te wagen. Eenmaal in de Korteweg voelde ik iets aan mijn been, daar zat een beest iets groter dan een vlieg en hij prikte me toen ik hem wegjoeg. Ik had geen bril op en maakte een paar foto's om thuis te kijken wat het nu eigenlijk was, want na de prik ging hij lekker op de weg zitten.

Nou, deze dus, een horzel, wel een kleintje nog, maar prikken kon hij al als de beste.

Wat was ik blij dat ik dat pilletje al had ingenomen en bij thuiskomst gelijk de zalf erop, nadat ik eerst een uur heb lopen zoeken omdat ik het weer veel te goed had opgeborgen. Zo te zien viel de schade mee, maar nu begint het toch te jeuken. Nog maar een pilletje ingenomen en wat gesmeerd.

Waarom moeten die smeerlappen toch altijd mij hebben!

Ria Woensdag 24 Juli 2019 at 7:03 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Niet normaal

Voor dit soort temperaturen zijn wij niet gemaakt, tenminste niet wij Noord Europeanen. Ik kan er tenminste niet tegen. Je gaat een beetje koken, je hele lijf zet op.

Mijn zus gaat gewoon een rondje fietsen met haar 77 jaar, terwijl ze eigenlijk nooit meer fietst en het ook eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Je wordt tot en met gewaarschuwd vooral rustig aan te doen maar nee hoor, zij gaat fietsen.

Ik ben er alweer klaar mee. Wanneer is het weer herfst, er zijn al besjes genoeg, zeker in de herfst kan het erg fijn zijn en alles er prachtig uit zien, maar ook die zal wel weer niet 'normaal' verlopen, grote droogte, hoge temperaturen tot in november...

Met de uien en aardappels gaat het ook al niet goed hoorde ik gisteren, de aardappels zakken in elkaar, de uien wil niemand meer hebben en ik dacht nog wel dat alles zo goed ging, maar ja dat was twee weken geleden.

Vanmiddag lekker harinkjes gehaald op Brouw, we zaten binnen en vanmiddag kleurde ik wat. Buiten was het niet fijn ook vanwege de onweersbeestjes.

Ria Dinsdag 23 Juli 2019 at 6:49 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Fantastisch

Dit zijn de opdekopgetiktepotten van vorige week er is nog een ongevulde, er waren er zeven. Wel erg vuil en kapot maar daardoor ook wel weer decoratief. De twee grootste heb ik alweer doorverkocht, ik had er tenslotte ook voor betaald, die waren me veel te groot dan loop ik weer met van die grote zware potten te zeulen, deze zijn tot mijn tachtigste nog wel hanteerbaar als ik tenminste kan blijven bukken.

Daarin heb ik vandaag ruimschoots geoefend. Er goeide allemaal weegbree tussen de stenen aan de straatkant en de buurvrouw had zo'n keurig stoepje, dus ja ik moest wel. De gemeente komt wel met zo'n verbrandingskar, maar daar trekt die weegbree zich blijkbaar niets van aan. Wel een beetje slap in de wortels denk ik want ik kon ze er best makkelijk uittrekken met wortel en al, dat ruimt tenminste op.

En vanmiddag borstelde ik Didi in de schaduw van de boom waar ik nog steeds erg blij mee ben.

In het begin toen we hier kwamen heb ik er best tegenaangekeken hoor en me afgevraagd of ik er niet veel last van zou hebben, we willen tenslotte 's zomers allemaal in de zon en de eerste zomer had ik ook wel mijn twijfels.

Maar nu hij behoorlijk is ingekort en met de hitte van vorige zomer en nu weer van deze ben ik alleen maar erg blij dat hij er nog staat, heerlijk!

Zo rond een uur of één tot een uur of drie verdwijnt het zonnetje erachter, iets eerder of later kan het zijn, maar op het moment dat de zon eigenlijk het felst is heb ik een fantastich natuurlijk schaduwplekje en daarvoor en daarna ook nog wel alleen steeds iets minder, terwijl er op andere plaatsen ook best nog zon te vinden is.

't Is hier fantastisch!

Je bent toch niet goed bij je hoofd als je nu in de auto stapt om naar Frankrijk op vakantie te gaan, zeker met kleine kinderen.

Ria Maandag 22 Juli 2019 at 6:31 pm | | Standaard | Vijf reacties

Niks an

De dag begint tegenwoordig spannend.

Vorige week zat er een poes in het hoekje tuin bij de buurvrouw en sindsdien is er elke morgen controle en wordt er met dat ene oog uiterst nauwkeurig gekeken of er toch niet weer zo'n eng beest zit, want eigenlijk moet ze er niets van hebben.

Toevallig kwam vanmorgen net haar grote vriend aangelopen en met z'n allen deden ze wie er het stoerste was, het was maar goed dat er een hekje tussen zat en erachteraan rennen kwam zodoende ook niet van.

Je zou er een zwaar hoofd van krijgen.

We deden rustig aan vandaag.

Niks eigenlijk.

Ook niks an.

Ria Zondag 21 Juli 2019 at 3:32 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Druk druk

De eerste besjes zijn er ook weer, en wel hele mooie vind ik altijd, de lijsterbesbessen. Ze zijn er maar even want de vogels zijn er dol op.

We gingen even naar Zierikzee vanmorgen. Joop moest er even zijn en ik wilde een paar boodschappen doen, helemaal niet er bij stil gestaan dat het eiland overvol is, het slecht weer was, dus iedereen aan het autorijden was in plaats van buiten bij de tent of op het strand te zitten. Overvolle wegen, overvolle winkels, bij de vleesboerderij kregen ze de koeien niet aangesleept, mensen stonden bijna buiten in de rij, hoezo minder vlees eten...

"wat doet die vent hier in de polder, weet de weg niet, waar hij heen moet nee.... dan ga je maar stil staan, ze zullen eens opzij gaan..." mopperdemopper, nu ja we kunnen weer een paar dagen vooruit.

Bijna thuis zag ik Het Bord op de dijk staan en jawel.... ze zijn er weer!! Heerlijk!

Net nog lekker even een rondje Korteweg gedaan, Joop ging ook weer eens mee , zon en wind, best lekker. Geen auto te bekennen.

Ria Zaterdag 20 Juli 2019 at 4:41 pm | | Standaard | Vier reacties

Potver...

Vandaag weer in de tuin gespeeld.

Geef mij een paar potten en een zak aarde en ik ben uren zoet. Niet alleen daarmee natuurlijk maar gewoon alles erom heen.

Het is in elk geval weer opgeruimd. Dingen bij elkaar gezet, stekjes van vorig jaar die wel aangeslagen waren maar nog in verschillende potten stonden zoals het lampionplantje, hopelijk krijg ik nog wat lampionnetjes want dat had ik eigenlijk al veel eerder moeten doen.

Gisteravond ging het regenen, toen heb ik gauw alle potten van binnen nog even buiten gezet, die zijn lekker opgefrist. Het buitje had alleen net iets langer mogen zijn.

De trompetbloemen gaan ook bloeien, die klimmers moet ik komend najaar weer behoorlijk kortwieken, ze kijken nu bij de buurvrouw in de tuin die dat gelukkig niet erg vindt.

De stokrozen voor volgend jaar staan ook al klaar, donkerrode dubbele die ik van Margo kreeg.

Vanmorgen was de parasol nog even open, maar later was er wat bewolking. Het is heerlijk zo. Met angst en beven zie ik de hitte van volgende week alweer komen, zo warm dat je alleen maar lamgeslagen in een stoel kunt hangen.

De stokrozen hebben echt een stokje nodig anders breken ze af, die dubbele bloemen zijn zwaar.

Ria Vrijdag 19 Juli 2019 at 6:09 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Beter

Heerlijk weer weer, van mij mag de rest van de zomer zo blijven, met niet al teveel zon, dat klinkt misschien raar maar hij brandt mij te erg om in te lopen, ik vind het niet lekker meer.

Af en toe kwam hij nog wel even tevoorschijn, dat is dan natuurlijk best even lekker, juist de afwisseling is fijn.

Ik was even op Scharendijke om een paar op de kop getikte potten op te halen, en tegelijkertijd een paar boodschappen te doen. Leuke potten, maar de twee grootste waren wel erg groot, die heb ik maar even bij Mir gestalt. 

Vanmiddag haalde ik nog wat vaste plantjes bij de Fixet, daar was ik gisteren ook al voor een vetplantje dat ik graag wilde hebben. Alle laatste vaste planten met 30% korting, ze willen graag gered worden voordat het weer heet wordt. Bij het zoeken naar de link zie ik dat het geen Fixet meer heet, maar Uw Groene Vakwinkel.

En dan was ik ook nog even bij Mo en More want ik mag zowaar een trui voor Joop gaan breien. In al die jaren dat ik al brei, mijn eigen wolwinkel had, nooit is het me gelukt. Nu heeft hij het vaak koud en dan loop ik met mijn fijne truien te vertellen dat ik het nooit koud heb.

Op Scharendijke riep hij dan 'maak de kachel eens aan' , niet dat hij dat zelf niet kon, maar ik kon het beter....(vond ik, net als grasmaaien en noem het maar op, eigenlijk kon ik alles beter).

Dus ik zocht een patroon (met een roze randje) en vanmiddag de wol, nu maar hopen dat het een fijne trui wordt.

Mo en More is een prachtige winkel met een groot assortiment aan allerlei garens.

Ria Donderdag 18 Juli 2019 at 6:11 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geklungel

Nummer vier is nu in bloei, twee dagen en het mooie is er alweer vanaf, maar het blijven plaatjes ook in hun nadagen.

Vandaag de tuin weer wat opgeruimd, zo'n klein tuintje heeft ook zijn onderhoud nodig en al is het dan misschien niet nodig, dan vind ik het toch lekker om een beetje te rommelen. Dooie blaadjes weg en zo, beetje vegen, wat verzetten.

Twee weken geleden brak er een stukje geranium af en dat heb ik in een pot geduwd, dat groeit harstikke goed, dus vandaag nog maar een paar stekjes gemaakt en in een vrij gekomen pot geduwd, als ze het doen heb ik volgend jaar snel grote. Komende winter onder het afdakje, dat moet lukken. Zolang het niet vriest is er niets aan de hand. Ik probeer het gewoon.

De fuchsia doet het ook prima, net als vorig jaar en het jaar ervoor en ook de Tibouchine is prachtig, die komt aan de beurt als hij bloeit want dat is er nog niet bij. 

Zomaar een beetje klungelen zonder andere dingen aan je hoofd, dat is (voor mij tenminste) het beste. 

Alleen vanmiddag een rondje Korte weg gedaan, Joop ging ook weer mee, die is ook niet al te vrolijk.

Zijn nieuwe bril bracht niet veel verbetering, dus ging hij naar een andere opticien voor een tweede meting, nadat hij de nieuwe terug had gebracht met de mededeling dat hij niet bracht wat hij had verwacht.

Bij de meting bij de volgende opticien bleek dat hij nog maar voor 60% zag en daar valt met een bril niets meer aan te verbeteren zo spraken zij. De test of scan hadden ze opgestuurd naar de oogarts en daar is nu een afspraak mee gemaakt. Inmiddels is hij ook weer terug geweest naar de eerste opticien om zijn bril weer op te halen ( zij zouden kijken of de glazen goed waren gemaakt) er waren nieuwe glazen gemaakt met hetzelfde resultaat. Hij krijgt zijn geld terug en dat vind ik dan toch wel weer netjes van Specksavers, waar hij op mijn aanraden naar toe was gegaan. 

De bloempjes hierboven heten Hotlips, een vaste plant.

Ria Woensdag 17 Juli 2019 at 6:28 pm | | Standaard | Vijf reacties

Gefiets

Half juli en nog volop zomer.

Het vlas kleurt roodbruin en de tarwe goudgeel, het duurt niet lang meer. Ik ruik uien als ik door de polder loop, die worden in rijen gelegd om te drogen, nog even en het land raakt weer leeg. 

Het was weer lekker bewolkt vandaag, heerlijk om te lopen.

Er fietste me op het laatste stuk steeds een man voorbij, dan fietste hij een weggetje in en kwam daarna weer terug, even de dijk op en weer terug, even de Achterweg op en weer terug steeds maar mij passerend, ik vond het raar en vroeg of hij iets niet kon vinden, dat kan toch... 'nee ik fiets mijn fiets leeg, dat moet de eerste keer' antwoordde hij. Nou dat zal dan wel, ik heb geen fiets...

Het is volle maan vanavond, er is een maansverduistering en ik ben labiel. Dat hoieft niet door die maan te komen want ik ben meer labiel dan dat er manen zijn maar het valt wel vaak samen.

Ria Dinsdag 16 Juli 2019 at 6:22 pm | | Standaard | Vier reacties

Restjes

We staan weer op standje gewoon, de heerlijke aardbeientaart die Heleen bakte was vanmorgen al op, nu alleen nog een stukje appelcake, dat is nog voor straks bij de koffie. 

Verder kunnen we zeker nog twee dagen stokbrood met kaasjes en ander spul voor erop eten, aan de chips heb ik niet gedacht, die koop ik anders nooit maar nu ligt er nog een zak, die komt ook wel op.

Gelukkig zijn we niet elke week jarig, één keer per jaar is te overzien.

Het blijft maar een beetje somber, al hoor je mij niet klagen hoor, tien keer beter dan die hitte en de buitjes vallen vooral 's nachts, maar met je verjaardag buiten kunnen zitten maakt het toch net even wat feestelijker vind ik.

Er is weer zo'n mooiie cactusbloem open, morgen is hij dan ook nog goed, maar overmorgen is het mooie er alweer vanaf. 

De vlinders kwam ik vanmiddag tegen.

Ria Maandag 15 Juli 2019 at 6:17 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Jarig

Het zit er weer op, ik ben weer een jaar ouder en niets wijzer.

Het was een gezellige middag vooral met Janny, Freek, Wim en Miriam. 

Iedereen bedankt voor de felicitaties en berichtjes, hoe jarig kan een mens zijn tegenwoordig.

Gelukkig duurt het nu weer een jaar.

Ria Zondag 14 Juli 2019 at 8:46 pm | | Standaard | Vier reacties

Eihunoardig

Ellen leestier a un poosje mee en vanoggend kreehe mun un brief van dr. Ik docht nog 'tza deeste verjearskearte weeze ma nee ô, 't was meer un readsel want mun konde dr eihulluk niks van meake.

'Snap jietut?' vroeg ik an Joop, ma die wistur ôk gin read mee.

Mun hinge booschappen doe in toemmun wi tuuskweame keeke mun dr noggus un keertje nea en jawoor, Joop zaggut ut eeste. In eele kleine lettertjes stongtut ur....

Drents gezegde: Betekenis: Als je je geldwilt zien verstuiven, moet je houden van bijen en duiven.

Dea weete ongs oales vanof, rieke bimmun nog nooit uweest in dat zummun ok nooit oore.

Ma meesta bimmun best hullukkug a strealtutur nie oaltiet vanof natuurluk, dat is ok ma vermoeiend.

De poster staat in Landleven, er staan er nog meer.

Leuk! Dankjewel Ellen, wat preate julder eihunoardig zeg.

Ria Zaterdag 13 Juli 2019 at 7:10 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Verlate reactie

MIjn vinger zag er niet echt gezond uit vanmorgen en ik had ook vreselijke jeuk de hele nacht, zodoende ging ik toch maar even langs de dokter voor een zalfje, maar dat ging natuurlijk niet zomaar, de dokter moest er eerst zelf naar kijken.

Een verlate allergische reactie noemen ze zoiets. Ik heb nu pilletjes en een zalfje tegen de jeuk. Het is pijnlijk, het pilletje helpt wel maar nu lijkt het weer erger te worden. Eentje per dag staat er maar ik denk dat ik er straks nog maar eentje neem.

In 2005 had ik ook eens zoiets, ik hoop niet dat het nog erger wordt dan nu. Met het zoeken naar die foto kwam ik in het mapje juni 2005 terecht, want daar zou hij inzitten, maar nee ik heb toendertijd de foto niet de moeite van het bewaren waard gevonden, maar wel op Photobucket gepost

Er zat nog wel een andere foto in dat mapje en het toeval wil dat de beide dames vandaag hierheen onderweg waren.  Ik appte de foto, ze vonden het leuk en kwamen ook even langs alvast voor mijn verjaardag, want ze wisten nog niet of ze zondag wel in goeie doen zouden zijn en misschien het liefst naar huis wilden. Ik wacht het af.

Ze kwamen zelf met het voorstel hoor, het ligt echt niet aan mij... soms wel maar nu niet, met de smoes 'dan heb je weer even wat te doen', tsss...

Zoek de verschillen na veertein jaar waarin het leven hun ook niet ongemerkt voorbij ging.

Ria Vrijdag 12 Juli 2019 at 5:07 pm | | Standaard | Vier reacties

Prikkers

Mijn haar is tamelijk dun en vlechtwerk stelt dan weinig voor, maar stiekem vond ik het toch wel leuk toen Mir er wat extra werk van had gemaakt en nog steeds want het blijft goed zitten. Ik ging even voor mijn puntjes, dat was alweer een tijd geleden. Lang al hè! En het mag van mij nog langer, ik vind het heerlijk.

Op de terugweg kwam ik langs een hele rand ingezaaide phacelia's oftewel bijenbloemen met hier en daar ook wat korenbloemen, prachtige kleuren! Ik ging er even voor zitten.

Vanmiddag een rondje Stoofweg, ik stopte even bij het vlas, niet voor foto's maar voor een paar bolletjes zaad voor Margo. Ik had er een paar dagen geleden ook al ergens geplukt maar die kon ik nergens meer vinden.

Toen ik dat gedaan had kriebelde er iets in mijn broekspijp, dus ik voelde met mijn hand en wilde het wegdoen,  dat bleek zo'n hele grote hommmel te zijn, hij werd boos en prikte in mijn vinger. Getverderrie daar was ik niet blij mee en hield het goed in de gaten. Mijn vingertop werd al snel dik en rood, maar al met al lijkt het mee te vallen

Mijn ringvinger zit weer strak in het vel, misschien moet ik de andere vingers ook maar eens zo'n behandeling geven, het knapt er wel van op vind ik.

Joop werd vanmorgen bij de bijen ook al geprikt, er kwam er eentje in het nauw, maar bij hem zie je er al bijna niets meer van....

Ria Donderdag 11 Juli 2019 at 6:07 pm | | Standaard | Vier reacties

Lange dag

Kijk de cactusvanKees bloeit, vanmorgen was de knop open. Maar hoe onhandig wil je het hebben... zij staart zich blind op haar eigen potje.

Gelukkig komen er nog een paar aan en hopelijk gaan die wat liever op de foto.

Joop ging op controle bij de podoloog, er werd weer een scan gemaakt waarop niets te zien is behalve wat kalkafzetting, verder was alles goed. Het blijft toch raar dat die scheurtjes in de botjes niet te zien zijn, maar de ijzeren platen in zijn schoenen doen hun werk goed, hij kan weer lopen zonder pijn en dat is toch de bedoeling.

Weer een tekening afgemaakt. Geen vrolijke of 'mooie', meer een strijdlustige, tenminste zo zie ik het.

We waren heel vroeg op vanwege de voeten van Joop, het was een lange dag zodoende.

Ria Woensdag 10 Juli 2019 at 6:19 pm | | Standaard | Drie reacties

Huizen

Joop veegde de goten schoon vanmorgen, ik stond erbij en keek ernaar want die ladder is best hoog en een aangeefster van vegers en emmers alleen maar handig. Er zat niet zo heel veel in, maar wij weten nu dat hij weer leeg is en misschien wel een jaar of twee niet geveegd hoeft te worden, want zo lang was het ook al geleden.

Daarna deed ik boodschappen bij de Lidl, daar hadden ze vorige week heerlijke dadels, want die moet je eten tegen de jicht heeft hij ergens gelezen. Ze waren al een paar dagen op en prompt weer last vanmorgen. Zondag ook vlees gegeten toen we voetbal keken in het café, dus alles bij elkaar.... ik heb geen idee.

We hebben wel samen gewandeld vanmiddag, net als gisteren en als de zon door de wolken komt is het gelijk heet.

We werden aangesproken door een meneer in een auto, of we hier vandaan kwamen en dat deden wij. Hij schrijft een boekje over plaatsnamen die op 'huizen' eindigen, vertelde hij. Zeeland heeft die blijkbaar niet en zo kwam hij uit op de Dijkhuisjes. Ik kreeg het verhaaltje mee, maar om eerlijk te zijn snap ik het niet zo, het is een soort kerstverhaaltje dat in elk dorp of stad zich af had kunnen spelen. 

Maar goed ik heb op zijn naam gegoogled want ik zou nogal wat tegenkomen als ik dat deed (van wie niet tegenwoordig) en hij gaf mij zijn foute sitelink eindigend op .com terwijl het .nl moet zijn. Verder gewoon een heel aardige man.

Ria Dinsdag 09 Juli 2019 at 6:06 pm | | Standaard | Tien reacties

Komen en gaan

Geen buitenzitweer vandaag, dus zitten we binnen, als we tenminste niets anders aan het doen zijn.

Joop treft voorbereidingen voor de te verwachten koninging met haar volk, dat kan nu niet lang meer duren, waarschijnlijk volgende week. 

Het is allemaal nogal ingewikkeld al die methodes van bijen houden, soorten bijen en soorten kasten, ik snap er niets van, maar dat hoeft gelukkig ook niet.

Vanmiddag wandelden we een rondje Schapeweg, we vroegen ons af waarom die weg eigenlijk Schapeweg heet. Ik denk eigenlijk dat het is uit de tijd toen de schaapherder de schapen uit het dorp naar de dijk bracht en 's avonds weer terug over die weg. Logisch toch...

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat Joke plotseling overleed, natuurlijk moet je daar steeds aan denken, zoals ik dat eigenlijk elke dag wel even doe, door iets... of gewoon zomaar.

Het leven gaat verder het is een komen en gaan van mensen met alles wat het leven ze brengt en dat wordt ons allemaal opgediend op de social media, vooral de leuke dingen natuurlijk, maar vaak is de verhouding juist andersom. Iedereen kent tegenslag, moeilijke tijden, dat schreeuwt niemand van de daken.

Ria Maandag 08 Juli 2019 at 6:26 pm | | Standaard | Drie reacties

Vlas en verlies

Het vlas begint alweer zijn mooie roodbruine kleur te krijgen, nog even en het wordt gemaaid.

Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat dit vlas het meest geteelt wordt voor de stengels, voor het linnen en het touw, of wat ze er dan ook van maken.  Oh kijk het staat er , olievlas is anders, dat weet ik dan ook weer.

Best frisjes vandaag.

De vrouwen werden tweede met het voetbal. We keken in de kroeg voor de verandering. Gelukkig was er patat en een kwekkeboom croquet, heerlijk! 

Het avondrondje heb ik er inmiddels ook al opzitten, dus ik kleur nog even een uurtje.

Ria Zondag 07 Juli 2019 at 8:45 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Uniform

De Harmonie showde hun nieuwe outfit gisteravond.

Zoals linksboven was het al een jaar of vijfenveertig, uniformen met epauletten en een bontmuts, niet meer van deze tijd eigenlijk en nu zijn het nog wel dezelfde kleuren maar dan heb je het ook wel gehad. Wind en waterdicht  met sjaaltjes voor de dames en een stropdas voor de heren) en ook voor kinderen erg draagbaar, dat is goed als je nieuwe leden wilt winnen en dat willen ze! 

Ik zocht een leuke foto van Heleen in haar nieuwe pak, iedereen liep met fototoestellen dus ik liet de mijne maar in mijn tas, maar ja nu kan ik er niet één vinden natuurlijk. Riek Schell maakte er wat en daar heb ik iets van gebruikt, ik denk wel dat dat mag.

Na het zomeravondconcert zaten we nog even bij de Ouwe Smisse voor een drankje. Het was lekker weer, ik had Didi al uitgelaten dus waarom niet. Dat was even gezellig, al werd er nog wel een poes doodgereden terwijl we daar zaten. Gelukkig was  hij gechipt, zodat hopelijk de eigenaar achterhaald kan worden.

Vandaag niet veel gedaan, het was lekker weer tot eind van de middag, nu regent het een buitje.

Ria Zaterdag 06 Juli 2019 at 6:10 pm | | Standaard | Drie reacties

Bezig

Lekker vroeg opgestaan vanmorgen en zo had ik al een rondje gedaan voordat Joop uit bed was, die had een drukke week achter de rug, een paar avonden best laat thuis, dus dan wil je weleens even uitrusten.

Vandaag de achterkant gezeemd en de boel geveegd, vegen is leuk, daar knapt de boel van op.

Nog even boodschappen in Scharendijke waar je dan altijd bekenden tegenkomt, best gezellig natuurlijk.

Vanmiddag wandelden we naar de papavers die inmiddels uitgebloeid en aan het opdrogen zijn. Ze rammelen nog niet van de zaadjes no even wachten tot ik er eentje pluk voor Margo.

Straks nog even naar het dorp waar de fanfare speelt die blijkbaar een verrassing heeft. Nu eerst nog even een rondje anders wordt het te laat. Druk druk.

Ria Vrijdag 05 Juli 2019 at 6:07 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Steun

Vanmorgen het huis geragebolt en gewassen waar het vies was en natuurlijk daarna ook de ramen. De voorkant en de zijkant zijn klaar, morgen de achterkant, dat is zo gebeurd.

Als klap op de vuurpijl heb ik toen ook de vlag maar weer uitgehangen. Het is zomer en mooi weer, dus waarom niet. Mocht je ook zo'n mooie vlag willen, dat kan! Als er vijf gegadigden zijn bestel ik ze.

Gisteren vertelde ik al over het akelige nieuws, vandaag schrijft ze er zelf over.

Ik vind het dapper van haar en ik denk dat als ik in haar schoenen stond hetzelfde zou doen. Vertellen wat je kwijt wilt, steun zoeken en ook krijgen, want bloggers zijn lief voor elkaar en voelen het wanneer het nodig is om even een paar regels te typen, dat heb ik al zo vaak gemerkt.

Ria Donderdag 04 Juli 2019 at 5:20 pm | | Standaard | Vijf reacties

Afdwalen

Er zijn heel veel vlinders op het ogenblik, alleen gaan ze zelden zitten.

Grote, kleintjes, wit, bruin en vandaag ook rood en er schiet mij op het moment geen enkele naam binnen, gelukkig kon ik wel een paar foto's maken.

Vanmiddag wist ik het nog, die rode, hij vloog voor me uit en ging af en toe even zitten, maar dat was meer om te plagen, wel een prachtig gezicht als ze vliegen met hun vuurrode vleugels.

Ik heb een beetje gepoetst vandaag, de vloeren gedaan en al Didi haar kleedjes gewassen, die heeft nu ook weer een lekker schoon bed.

Het was een beetje rare dag vandaag er was akelig nieuws, zoals er bijna elke dag wel akelig nieuws is, maar het raakt je nu eenmaal meer als het dichterbij komt, dan dwalen je gedachten steeds maar af.

Ria Woensdag 03 Juli 2019 at 5:57 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Veranderingetjes

Zo, de kerstboom is opgeruimd, ik verzin met de kerst wel iets anders, of anders niets.

Gisteren plots op de koopjeshoek een restant van het groenbedrijf uit het dorp en daarbij zaten deze, de Euonymus Alatus. Die wordt prachtig rood in de herfst, ik had hem op Scharendijke ook. Ze groeien niet hard dus ik heb er twee anders is het zo ielig. Niet groenblijvend maar goed dat hoeft ook niet per se.

In de andere bak staat iets wat in het voorjaar mooi rood is, dat komt mooi uit voor de rest maar een beetje kijken wat er opkomt en wil groeien, ik hoef niet het hele jaar een volle bak met bloemen, wie weet gaan die plantjes ervoor ook nog bloeien, zaadjes van Margo geloof ik, ik heb ze al een paar keer verzet, dat schiet niet op.

Lekker gewandeld! Vanmiddag samen met Heleen even bij het haventje gekeken en daarna thee in de tuin.

Even schrkken is het wel hier vandaag, ik veranderde de 'header' eens voor de variatie en de huisjes komen uit bij 'home' natuurlijk.

Ria Dinsdag 02 Juli 2019 at 5:58 pm | | Standaard | Zeven reacties

Mindag

Nou, het was me de eerste juli wel vandaag en dan ook nog op maandag...

'kan je mijn outlook adressen eens terughalen' vroeg ik aan Joop vanmorgen. Ik had alles op schijf gezet bij aanschaf van mijn nieuwe pc, nu alweer een maand geleden, ik zocht iets en kon het niet vinden, zodoende.

Dat heb ik geweten, dat lukte niet zo gauw en hij deed iets met een vinkje dat niet goed uitpakte, wat een toestand!

Daar zijn we dus uren zoet mee geweest alles bij elkaar en vermoeiend dat dat is! En nu weet ik dus nog niet wat ik wilde weten, maar inmiddels wel het emailadres.

Tussendoor nog wel een rondje gedaan, een paar boompjes in de buurt gekocht die in de koopjeshoek voorbij kwamen. Mooie boompjes! Die komen op de plek van de kerstboom, maar daarover binnenkort meer.

Voor vandaag heb ik het wel even gehad. Eens kijken of ik nog een bijpassende foto kan vinden, want die maakte ik ook niet vandaag.

Ach kijk, mijn portemoneetje kwam tevoorschijn precies vijf jaar in gebruik, de moeite van het vermelden waard, want nog steeds erg blij mee.

Ria Maandag 01 Juli 2019 at 6:26 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,