Camping

On huis is niet zo groot, de tuin wel en omdat we steeds zaten te tobben met logees hebben we een jaar of zes geleden een sta-caravan aangeschaft, een grote met alles erop en erin, voor familie en vrienden. Dat ging prima tot er een keer iemand kwam, die er wel een tijdje in wilde verblijven, zo rolden we van het één in het ander en werd er weer gemodderd met slaapplaatsen als er logees kwamen. Drie jaar geleden hebben we toen een kleinere tourcaravan aangeschaft, niet zo luxe en groot natuurlijk maar toch wel handig. Als mensen dat weten krijg je toch af en toe weer vragen, zoals gisteravond. Joop is dan vlug over te halen en die begint dan weer op mij in te praten, maar ik heb van het begin af gezegd, deze blijft voor familie en vrienden, jammer dat ik niet gelijk nee zei en zonder erg even het spelletje meespeelde, maar daarna heb ik wel gelijk de boel rechtgebreid, gelukkig ben ik een kei in breien.

Ria Donderdag 30 Juni 2005 at 10:36 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Soms

Soms kom je iemand tegen, je groet en loopt verder, ik kijk dan vaak na een paar stappen nog eens achterom, meestal loopt die ander dan gewoon verder, heel soms kijkt die ander ook, zoals vanmorgen, ik schrik daar altijd een beetje van en voel me betrapt, het was wel een leukerd

Soms moet je beslissingen nemen, er wordt je iets gevraagd, het brengt je in tweestrijd, maar eigenlijk weet je het antwoord van tevoren al. Gelukkig ben ik nuchter genoeg en laat me niet verleiden door wat dan ook, één telefoontje was genoeg, nee!

Soms, zoals vanavond, smaken pizzaatjes wel heel erg lekker, is het erg gezellig in het dorp omdat het nog niet zo heel erg druk is, totdat je merkt dat je in de regen zit en dat het toch wel fris wordt.

Soms lijkt het wel de omgekeerde wereld, waar zijn de tijden gebleven dat ik niet naar huis wilde en Joop stond te porren "we gaan".


Ria Woensdag 29 Juni 2005 at 10:34 am | | Standaard | Geen reacties

Kruid en gevogelte


Eergisteren zag ik het hier, vandaag heb ik in de polder lopen zoeken of ik het ergens zag, niet gevonden. Vanmiddag doe ik een rondje door de tuin, staat het daar gewoon te bloeienIk heb al jaren een grote bos te staan, maar dat ziet er dan weer heel anders uit, een ander soort, of een gecultiveerde versie. Zo loop ik toch bijna dagelijks weer tegen nieuwe verrassingen aan in mijn tuintje.

Vanmorgen eindelijk weer eens een rondje kunnen doen, het was niet al te warm en ik ben een paar keer gestopt om Simba even uit te laten blazen, ze is tenslotte ook geen twintig meer.
Er zwaaide nog een mevrouw naar me in een rood autootje. Er zwaaien zo vaak mensen naar me, ik zwaai altijd maar terug, vaak herken ik ze niet of ik moet de auto kennen. Ik zet ook nooit mijn bril op als ik wandel, maar wie die mevrouw nou weer was.
Op het strand even pootje gebaad, het was er nog niet echt druk.

Vanmorgen waren we al vroeg wakker, er zat een merel vreselijk te kwetteren, of meer van die schelle kreten, als er gevaar dreigt voor hun jongen.
Mark had bijna niet kunnen slapen en Joop was er ook al om zes uur uit.
Het merelnest is leeg, de jongen zijn gisteren uitgevlogen denk ik, Joop vond er eentje in een teiltje afgewerkte olie, misschien was er ook wel eentje tussen het hout gevallen, niet te verwonderen dat moeder merel nogal te keer ging, hopelijk heeft ze nog wat grut over. Het was ook een beetje rare plek voor een nest.


Ria Dinsdag 28 Juni 2005 at 10:28 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Prinses

Mooie oranje trompetbloemen voor de nieuwe prinses, ik ben benieuwd hoe ze gaat heten.
Vanmiddag werd er bij AH op beschuit met muisjes getrakteerd, dat heeft dan ook wel weer iets gezelligs, als iedereen een beschuitje loopt te eten. 

Ik was dus even in Zierikzee. Bij de reform winkel St.Janskruid gehaald, waar ik nu een potje thee van heb.Drum heeft ook weer iets nieuws verzonnen, we hebben nu pakjes shag van 40gr. i.p.v. 50. Tja, dan is een slof wel goedkoper, maar ook sneller op natuurlijk. Daarna nog even bij de Lidl langs en we kunnen weer even vooruit. Dat gesleep altijd met die boodschappen.

Vanavond mijn vetplanten eens op de foto gezet, ze staan zo mooi te bloeien op het ogenblik en voor je het weet is het weer voorbij.
Ik ga zo eens zoeken of ik daar ook een paar namen van kan vinden.


Ria Maandag 27 Juni 2005 at 10:24 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Purmerendje (vervolg)

Het "Purmerendje" staat in bloei. 
Vanmorgen had ik bezoek en die beweerden stellig dat het een Deutzia is, dus ik heb nog eens verder gezocht en jawel het is echt een Deutzia hoor Marlies, daar zijn ook heel veel verschillende soorten van.


Ria Maandag 27 Juni 2005 at 10:23 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Westerscheldetunnel

Vanmorgen eerst lekker uitgeslapen, dus niet meer richting Maarssen gereden, maar de andere kant op. Zodoende heb ik mijn Westerscheldetunneldoop gehad vandaag, ik was er nog nooit doorheen gereden. Een rondje door Zeeuws Vlaanderen gedaan richting het Verdronken land van Seaftinghe, het is er mooi. Ook weer door de tunnel terug en ik kan je vertellen dat ruim dertien kilometer tunnel op één dag voor iemand die het toch al niet zo op die dingen voorzien heeft, veel is, voorlopig hoef ik dan ook even niet meer.


Ria Zondag 26 Juni 2005 at 10:21 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

GenezingsprocesHier begon het.
Toen werd het zo.
En zo.

En nu ziet het er dus uit als op de foto.
Ik ben links dus ik gebruik die hand te vaak denk ik, vandaar dat het zo langzaam gaat, iedere keer barst het weer open en 's morgens is het dan weer helemaal week.
Maar goed, er zit verbetering in.


Ria Zondag 26 Juni 2005 at 10:20 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Zoekdag

De grond was lekker nat geworden na de regenbui van gisteravond, dus ik ben lekker een beetje aan het trekken geweest vandaag. De gele bloemetjes van een tijdje geleden zijn bijna uitgebloeid en om te voorkomen dat ik er volgend jaar helemaal onder bedolven ben, heb ik er al een groot deel uitgetrokken. En onder dat plukken loop ik dan maar te denken, aan dat zwaluw liedje, dat ik intussen wel heb kunnen achterhalen en aan die onbekende mus, waar ik zo langzamerhand ook een bruin vermoeden van krijg, want ik kan daar niet tegen hoor, dat ik iets niet weet of kan vinden.
Vanavond pas een stukje gewandeld, het is lekker afgekoeld.

Morgen gaan we misschien een dagje Spitten, het ligt eraan of Joop een beetje fris is, want hij moet rijden vannacht en we moeten dan al voor half elf in Maarssen zijn....we zien wel. Voor mij hoeven die ritten niet zo, maar Joop vindt het af en toe leuk om er aan mee te doen.


Ria Zaterdag 25 Juni 2005 at 10:19 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Lekker wijntje

 

Ri@oja.

Het dondert en bliksemt hier, dikke druppels, heerlijk.............
Kikkers kwaken dat het een lieve lust is, ik blijf nog ff wakker!

Ria Zaterdag 25 Juni 2005 at 10:18 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Zomeravond

We hebben gezellig gebbqued vanavond met Elly en Cor.
De mannetjes waren moe, want ze hadden vanmiddag weer over het strand gelopen, vanaf Westenschouwen naar hier, Joop op blote voeten, dus die had blaren. Lopen in het losse zand en dan weer door het water, dat gaat niet goed.

Het was een roerige dag.
Cor stond ergens zonder benzine, hij was te laat.........
Elly heeft te horen gekregen dat ze iets ernstigs aan haar rug heeft, ik heb het wel drie keer gevraagd vanavond, maar ben het alweer kwijt. Zo gauw ik het weet vertel ik het.
Artrose is het gevolg ervan en ze heeft heel veel pijn.

We hebben wel een lekker wijntje gedronken hoor en gelachen en gezongen:
Zwaluw, ohw zwaluw.......................
Dat is toch een liedje, het zit al dagen in mijn hoofd en ik zing het af en toe, maar ik kom dus niet verden dan, Zwaluw ohw zwaluw.......................
Ik ga het maar eens aan Lodewijk vragen

Update: Tekst gevonden via Lodewijk

Update2: Ik heb inmiddels ook de muziek ontvangen.
Als je het ook wilt horen stuur me een mailtje en ik stuur je het MP3tje.

Max & Betsy Anders - Zwaluw, ach zwaluw 1965!!

Zwaluw, je scheert hier zo rakelings voorbij 
Heb jij geen boodschap, geen boodschap voor mij 
'k Ben al gelukkig met een enkel woord 
Ik heb al zo lang niet gehoord 

Zwaluw, ach zwaluw, vlieg jij over zee 
Neem dan een groet voor m'n lieveling mee 
Zwaluw, ach zwaluw, vlieg heen en kom 
Met bericht van m'n liefste weerom 

Zwaluw, als ik er kon vliegen als jij 
Waren die angsten, die angsten voorbij 
'k Ben vaak zo bang dat men mij hier vergeet 
Toe, zeg me wat jij daar van weet 

Zwaluw, ach zwaluw, vlieg heen en kom 
Met bericht van m'n liefste weerom


Ria Zaterdag 25 Juni 2005 at 10:16 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Verassing


klik voor de hele foto


Van Ria Mus!
Ik wist niet wat ik zag vanmiddag, twee vrolijk gekleurde tasjes bij het hek, gevuld met leuke dingetjes. PLantjes,(appelmunt, gembermunt en citroenmelisse) boekjes, thee en en een Datura Stramonium ( dat was ff opzoeken geblazen dus).

Geweldig! Bedankt!
Ik zit al aan de thee, de plantjes ga ik zo snel mogelijk planten, ik vraag me nu alleen nog af wat er in dat potje zit een soort Lis? En die witte bol?. Ik heb het voor het keukenraam gezet. Is het gewoon water? Ziet er prachtig uit.

Ria Vrijdag 24 Juni 2005 at 10:13 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Oef

Ik had vanmiddag om twee uur een afspraak bij "de Schouw" voor een vervolgconsult, maar omdat Joop toch al niet meer meeging en ik eigenlijk ook wil stoppen met mijn hypericumdruppels, zag ik er het nut niet meer zo van in om daar nog geld te gaan brengen. Dus vanmorgen heb ik netjes mijn afspraak afgebeld.
Krijg ik net een boze meneer aan de lijn, om te vragen waarom en dat hij "geen zin had om een rekening te sturen" en "dat hij nu met een gat van een uur zat".
't Is wat! Ik heb toch netjes gebeld, al had het dan misschien iets eerder gekund.
Ze hebben uren de tijd gehad het gat te vullen, toch?

Ria Vrijdag 24 Juni 2005 at 10:12 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Zomer

 

's Morgens houd ik het nog wel een uurtje uit in de zon, maar daarna kruip ik in de schaduw of ga wat in de tuin scharrelen. Om te wandelen is het nu te warm, dus zo gauw Simba gepoept heeft blijft ze stil staan en doet geen stap meer, ze wil duidelijk terug.
(Hebben jullie dat trouwens ook dat je zo slecht kunt poepen met die warmte.

Warm eten doen we niet, ik maak lekker een koude salade, vorige week van Marlies geleerd dat ik daar een beetje fantasierijker mee om moet gaan, ik ben niet zo'n kok maar Joop zegt altijd dat hij heerlijk gegeten heeft.....


Ria Donderdag 23 Juni 2005 at 10:11 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Kruid

Ik heb er veel van, dus iets bijzonders zal het wel niet zijn, maar ik wil zo graag weten hoe het heet.
Ik vind het nergens.
Update:
Even voor de duidelijkheid, het schermpje is maar een cm of vier in doorsnee, links op de foto zie je de knop.
Update2:
Hier zie je het plantje helemaal

Update3:
Het is dus Zilt Torkruid (dit is het enige wat ik erover kan vinden, nergens iets met een foto), gevonden dank zij Willem.

Ria Donderdag 23 Juni 2005 at 10:09 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Het weeroverzicht van 00:00

OPNIEUW TROPISCH 

Vannacht is het vrijwel onbewolkt en windstil. Het koelt af tot 13°C. Overdag schijnt de zon volop en wordt het zeker in het zuiden met maxima van dik 30°C opnieuw tropisch warm. Er waait een zwak zuidoostenwindje. Op het strand brengt een zeewind vanmiddag wat verkoeling. Mogelijk drijft vanavond in het zuiden een onweersbui binnen. Vrijdag en zaterdag stijgt de buienkans verder en begint langzaam koelere lucht het land in te stromen. In het weekeinde komt het kwik rond 21 graden uit. 

HEERLIJK!


Ria Donderdag 23 Juni 2005 at 10:08 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

APK

Vandaag is ons otootje (Triumph Spitfire MKIV 1300 bj.1973) voor het eerst sinds het in ons bezit is APK gekeurd. Joop was gisteren al bij de garage langs geweest om te kijken wat er zoal aan moest gebeuren, dat was niet veel, een paar kleine dingetjes en dat heeft hij vandaag gedaan, eind van de middag laten keuren en goedgekeurd, dus nu kunnen we er weer twee jaar tegen. (ja ja, die oude beestjes hoeven maar om de twee jaar)


Ria Woensdag 22 Juni 2005 at 10:07 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

De Meisjesschool

Kijk nou toch eens, het is Hans al gelukt!
En wat een verrassende naam!
Hans ik heb je in mijn blogrol gezet en vanaf vandaag ga ik je volgen en misschien met mij nog wel een paar anderen, veel succes in ieder geval met je nieuwe web-log.

Ria Woensdag 22 Juni 2005 at 10:05 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Averechtse vloei

Een enkel keertje heb ik het nog weleens, dat ik zit te likken en dat het plakrandje aan de andere kant zit, wat zou er dan toch fout gaan, want ik draai nu al jaren. Volgens mij doen ze het expres, daar bij de Rizla+ , af en toe een averechts vloeitje ertussen, gewoon alleen maar om te pesten.

Verder loopt mijn pc weer als een tierelier, Joop heeft hem vanmorgen opgeschoond en al het onkruid eruit gehaald, want in de tuin mag het dan van mij welig tieren, in mijn pc heb ik het liever niet.

Mijn vinger is ook behoorlijk aan het genezen en dat gaat met de nodige pijnscheuten gepaard.
Iedere dag wordt de rauwe plek iets minder groot en de rand erom heen iets harder en dat steekt!

Ria Dinsdag 21 Juni 2005 at 10:04 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Lezers

 

Soms vraag je je af, welke mensen er allemaal achter die IP nummers schuilgaan en of je ze kent en waarom ze eigenlijk steeds bij jou komen kijken.
Daar ging ook eigenlijk mijn stukje van afgelopen zaterdagnacht over, dat ik weggehaald heb, dat ik me tegenwoordig wel eens in hou en niet alles direct zomaar post, terwijl ik dat vroeger wel deed.

Zo reageert de laatste tijd weleens ene Hans, netjes met email adres erbij, maar ik had dus geen idee wie Hans was en of we elkaar kenden ofzo.
Gisteren reageerde hij weer en omdat ik het nu toch eindelijk wel eens wilde weten, heb ik vanavond een mailtje gedaan, ik kreeg gelijk antwoord:

Hoi Ria,
Jouw weblog heb ik bij toeval ontdekt, toen ik een keer aan het surfen was. Daarbij werd ik getroffen door je mooie foto’s en heb je weblog meteen bij mijn favorieten gezet. Nu kijk ik elke dag even en omdat ik nogal een bemoeierig typje ben, kan ik het niet laten af en toe te reageren. Je kent me niet, neem ik aan, want ik ben 38 jaar geleden voor het laatst in Zeeland geweest. Dat was op mijn eerste vakantie met het meisje, waar ik later (1968) mee getrouwd ben. Trouwens je staat ook bij haar bij de favorieten (Op mijn aanraden). Ik ben nog niet zo goed op de computer, anders had ik allang een eigen weblog gemaakt. Ik weet niet hoe je dat moet aanpakken. Daarom zal ik maar wat van mezelf vertellen. Ik ben van 1944, heb jaren in het onderwijs (tekenleraar) gezeten en ben nu kunstschilder. Ik woon in een oude school. De lokalen zijn heel geschikt als atelier. Mijn vrouw heeft een eigen atelier, want zij schildert ook (verkoopt beter dan ik ;-) , vier lokalen hebben we verhuurd aan andere kunstenaars, dus gezellig is het hier wel. De school staat in Bovenkarspel, dat is tussen Hoorn en Enkhuizen in de kop van Noord-Holland. Wij hebben twee zonen. Een woont in Hoorn. De ander is vorige week verhuisd van Baarn naar Gorinchem, waar hij stadsarchivaris is geworden. Ik doe er een fotootje van ons bij, want het is niet eerlijk dat ik elke morgen wel jou webcamfoto zie en jij helemaal niet weet wie daar allemaal naar kijkt. (Ik ben wel jaloers op jouw Finepix F10 ik heb een Braun net als mijn scheerapparaat).

Hee Ria, leuk even een mailtje te krijgen. Ga door met je weblog, want ik geniet er dagelijks van, bedankt dus.


Kijk!
Dat doet een mens goed!
Bedankt Hans en leuk dat ik je foto en verhaaltje mocht plaatsen, je bent een voorbeeld voor andere webloglezers.

Update: Ik moet natuurlijk zeggen: een voorbeeldig webloglezer

Ria Dinsdag 21 Juni 2005 at 10:03 am | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , ,

Klein maar dapperHij heeft bijna meer bloemen dan blaadjes, mijn pas geplante klimroos.
's Avonds hangen ze er wat slapjes bij, maar 's morgens zijn ze weer helemaal fris.

Wat een heerlijk weertje hebben we hè.
Ik doe niets. Beetje heen en weer lopen en onder de parasol zitten.
Vanmiddag zijn we nog even naar Zierikzee geweest, ik wilde eigenlijk een boek kopen maar kon niet vinden wat ik zocht, dus zonder boek weer huiswaarts.

Mijn computer doet ook weer eens raar.
Of het nu door de warmte komt of iets anders geen idee, maar soms word ik er ineens uitgegooid.
Ik hoor dan "Pok" en hupsakee, dan gaat hij ineens opnieuw opstarten. 
Maar het werkt nog, al heb ik alvast wel mijn foto's "gered"


Ria Maandag 20 Juni 2005 at 10:02 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Champagne

 

Ina belde vanavond of we thuis waren, ze hadden iets te vetellen, nou dan weet ik het al, maar voor het fatsoen vroeg ik natuurlijk of ik ff een tipje van de sluier mocht weten, en dat mocht........"We hebben trouwringen om!!!!!!!!!" klonk het aan de andere kant van de lijn.
Ze hadden lekkere champagne meegenomen en we hebben geproost op hun gezellig verder samenzijn. Niet officieel getrouwd, maar wel officieel alles netjes geregeld, zodat ze samen onbezorgd oud kunnen worden.
Het was er een mooie avond voor, licht tot een uur of twaalf, heldere maan en kwakende kikkers.
Ze zijn op de fiets weer naar hun huisje vertrokken, nadat we uitgebreid de verlichting hebben gecontroleerd, er deugde niets van..........


Ria Maandag 20 Juni 2005 at 10:01 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kikkergevecht


Vorig jaar ook al eens zo'n soort foto gemaakt, maar ik kan hem niet meer vinden, dat krijg je als je ze maar overal neerplant.


Groene en bruine kikkers liggen elkaar niet zo blijkbaar.
Ik heb ze al een keer met een stokje uit elkaar gehaald, die beesten zijn sterk!
Dat uit elkaar halen heeft niet geholpen, ze hebben hem alweer te pakken en zijn hem langzaam aan het verstikken, zo zielig...

Ria Zondag 19 Juni 2005 at 09:54 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Eindelijk zomerHeerlijk was het vandaag. Ik heb lekker heel de dag in de tuin doorgebracht. Beetje zonnen, al heb ik dat tegenwoordig met een uurtje ook wel bekeken hoor, dat hele dagen bakken hou ik niet meer vol. Vanmiddag een beetje zitten fröbelen onder de parasol. Af en toe een rondje rond de vijver om te zien of er nog iets te ontdekken viel, maar er waren geen bijzonderheden vandaag. Wel staan de orchideen in volle glorie te bloeien, de grote van de foto en nog twee kleintjes.


Ria Zaterdag 18 Juni 2005 at 09:53 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

MoedersSil is een nachtje over met een vriendin, ze had haar een buitenrit cadeau gedaan. Het was voor allebei al een tijd geleden dat ze paard hadden gereden, dus het bracht wel de nodige spanning met zich mee. Gelukkig troffen ze schitterend weer, net rond die tijd brak de zon door en dan op een paard over het strand is wel genieten natuurlijk, al had de vriendin een supersnel paard, een beetje te snel geloof ik.
Maar goed ze hadden lol gehad en nu zijn ze op stap, dat wordt weer nachtwerk.
Voor iedereen eigenlijk. Joop zit ook weer op de taxi en het is warm en klam, dus ik ga ook maar niet te vroeg. Ik heb een wasje aangezet en ga zo nog lekker even buiten zitten, het is windstil, een zwoele avond, heerlijk!


Ria Vrijdag 17 Juni 2005 at 09:51 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Nest

In het houthok bovenop een stapel hout zit een merel te broeden, leuk gezicht.
Verder hadden we een zwerm bijen in de tuin vandaag, waar Joop best blij mee is, want het zit niet erg mee met de bijtjes dit jaar. Vorig jaar rond deze tijd hadden we al een keer geslingerd, dat zit er nu voorlopig nog niet in. Het is maar goed dat ik nog behoorlijk wat potjes van vorig jaar te staan heb, dan blijft de loop er tenminste een beetje in.

Mijn vinger knapt al aardig op, de zwelling is weg, de blaar is open gegaan gistermorgen, dus die is ook leeg, alleen heb ik nu een stukje rauw vlees, want zo'n vel gaat snel stuk natuurlijk. Het droogt al wat op, maar het is niet echt handig, ik kan zodoende weinig doen.

Verder is Ed vandaag gezellig langs geweest en heeft zodoende ook het bijenzwerm gebeuren meegemaakt.


Ria Donderdag 16 Juni 2005 at 09:50 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Verfbeurt molen

De molen, waar ik zowat elke dag langs loop heeft een verfbeurt gehad en dat was broodnodig zoals je aan het verschil kunt zien. Zo op het eerste gezicht ziet hij er weer netjes uit, maar als je het van dichtbij bekijkt zijn er nogal wat "heilige dagen" te bespeuren, zoals Elly vorige week opmerkte toen we er langs liepen, maar een kniesoor die daar op let natuurlijk, want het lijkt mij wel een heel karwei hoor, zo'n molen een kwastje geven.


Ria Woensdag 15 Juni 2005 at 09:40 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

PurmerendjeDe reaktie van Marlies bij de "bruidsbloem" die ik van haar kreeg: 

die bruidsbloem is bij nadere beschouwing toch geen bruidsbloem. ik heb altijd maar aangenomen dat hij zo heet omdat mij dat ook maar is verteld. maar als ik de beschrijvingen lees klopt er geen hout van. deze wordt echt een stuk hoger dan wat overal staat beschreven. hier wordt ie met gemak drie meter hoog. en dat roze?...nou met wat fantasie kun je wel wat van roze erin ontdekken.en een deutsia, dat weet ik zeker, is het niet. hoe dan ook, je hebt een mooi witbloeiende, overhangende heester gescoord. noem hem maar purmerendje. en anders heb je weer wat om op te zoeken. dat lukt je vast wel. en dan ben ik wel benieuwd hoor hoe die echt heet.

En omdat ik het natuurlijk ook niet weet, bij deze een plaatje met een groot vraagteken:
Hoe heet het Purmerendje echt?

Ik heb hem vandaag geplant en verder wat in de tuin gescharreld, over het weer zal ik het maar niet hebben....


Ria Woensdag 15 Juni 2005 at 09:39 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

LichtHet is een grappig gezicht, zo'n drijvende druppel die licht geeft.


Ria Woensdag 15 Juni 2005 at 09:39 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Purmerend


Vandaag zijn we gezellig een dagje naar Purmerend geweest met het otootje.
Marlies had voor Joop een boenmachientje gekocht bij de Lidl omdat ze hier op waren en dat moest een keer opgehaald worden natuurlijk. Het weer zag er goed uit vanmorgen, dus vandaag was het zover.
Net na de middag waren we daar. Koffie gedronken, een stukje gewandeld, paar boodschapjes bij de Lidl. Daarna heeft Marlies een heerlijke salade gemaakt, broodjes en een roseetje erbij, het leven is ook in Purmerend goed. Daarna weer op huis aan, een Bruidsbloemenboompje, een bolletje met verlichting op zonneenergie voor in de vijver (alvast voor mijn verjaardag) zaadjes van de IJslandse papaver en stekjes van de Boerenjasmijn (die we nog vlak voor we weggingen bij de buurvrouw gepikt hebben) rijker. Dank je voor alles Marlies, het was erg leuk weer eventjes bij je te zijn.


Ria Dinsdag 14 Juni 2005 at 09:20 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

MJ

 
klik

Vrijgesproken!
Of het nu terecht is of niet, ik ben het ermee eens.
Er lopen vooral in Amerika een hoop "zieke" mensen rond, de vraag is maar wie is/zijn het ziekst.
Van mij mag hij weer muziek gaan maken, niet dat ik zo'n grote fan van hem ben, maar ik heb toch al meer dan eens lekker gedanst op nummertjes van hem.


Ria Dinsdag 14 Juni 2005 at 09:19 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Fris en stil

Je zou bijna wensen dat de weg vol stond met auto's op weg naar het strand, ramen open, of airco aan, koelboxen in de kofferbak, op weg naar een verkoelende duik in de zee.
Van vakantiedrukte is nog weinig te merken, alleen in het weekend is het wat drukker dan anders.
Vandaag stond er een stevige bries, mooie luchten, dat wel, maar strak blauw bij 30 graden heeft ook zijn charme. 
Tja, ik mopper nog maar eens op het weer, ik weet niks anders en iemand moet het toch doen, zou het nog goedkomen deze zomer?

Ria Maandag 13 Juni 2005 at 09:18 am | | Standaard | Geen reacties

ZondagLekker uitgeslapen vanmorgen en verse croissantjes op de camping gehaald.
Daarna nog even van de zon kunnen genieten, maar hij verdween al snel achter de wolken. Joop en Cor hadden gisteravond al het plan opgemaakt om langs het strand te gaan lopen, vanaf Westenschouwen naar de Brouwersdam, dat is zo'n kilometer of achttien, zo gezegd zo gedaan.
Toen ik ze wegbracht was het nog redelijk weer, ze hadden niet meer aan dan een T-shirt en korte broek. Ze waren behoorlijk nat geregend en zodoende ook aardig koud geworden. Elly en ik zouden ze een stukje tegemoet lopen, maar we waren nog maar net onderweg, toen ze er al aankwamen, ze hadden stevig doorgelopen. We hadden droge kleren meegenomen en hebben nadien bij Perry's nog wat lekkers genuttigd. Vanavond bij Elly en Cor gegeten (ik hoefde zodoende alweer niet te koken) lekker wijntje erbij en de zondag zit er ook alweer op. 
Je laat een scheet, er valt een donderslag en er is alweer een dag voorbij.


Ria Zondag 12 Juni 2005 at 09:17 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Voor hun...If it's love that you're running from
There's no hiding place
Just your problems, noone else's problems
You'll just have to face
But if you just put your hand in mine
We're gonna leave all the trouble behind 

Keep on walking - Dont look back! 

If your first lover let you down
There's something that can be done
Don't fear the faith and love
Remembering what will come
So, if you just put your hand in mine
We're gonna leave all the trouble behind 

Keep on walking - Dont look back!

Don't Look Back Mick Jagger And Peter Tosh

Ria Zondag 12 Juni 2005 at 09:16 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

De klok van Arnemuiden

Eerst lekker gewandeld vanmorgen, Simba had er gelukkig ook zin in, dus we hebben er flink de pas ingezet, dat was weer eens nodig na de afgelopen dagen. 
Ik was nog maar net thuis toen Joop belde, hij was bij Elly en Cor, of ik mee ging een rondje rijden met het otootje. Natuurlijk had ik daar wel zin in, want dat is altijd gezellig. We hebben dit keer een rondje Walcheren gedaan, met de nodige tussenstops natuurlijk. In Veere was er haring en markt en er was een mannenkoor "de klok van Arnemuiden" aan het galmen, wat we natuurlijk uitgebreid hebben meegezongen, we zaten toen net lekker aan een wijntje.
Er stonden ook bloemenzaden langs de kant van de weg en je zult het niet geloven maar er lagen zakjes met teunisbloemenzaad bij. Natuurlijk wilde ik gelijk een zakje kopen, maar Joop zei gelijk "dat moet je niet doen, daar worden de bijen agressief van". Whaaa, mooi dat ik ze heb laten liggen natuurlijk. Ik ga dat nog wel eens beter uitzoeken, nog nooit van gehoord, dat ze van bepaalde bloemen agressief worden. 
Genoeg gesnoept en als toetje nog een patatje in Haamstede, alweer niet hoeven te koken vanavond.
Mijn vinger slinkt steeds meer, af en toe jeukt het nog als een gek, maar dan smeer ik maar weer even met een beetje Nestosyl, dat helpt.


Ria Zaterdag 11 Juni 2005 at 09:14 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

VerstoppertjeIk tel tot tien
Wie niet weg is, is gezien
Houd je adem in, maar stik niet!

Ria Vrijdag 10 Juni 2005 at 09:14 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Onthand

Ik blijf maar naar mijn vinger kijken, je weet niet wat je ziet en dunner worden doet hij ook nog niet, mijn arm is nu dik tot boven mijn elleboog. Zodoende niets gedaan, alleen maar wat gehangen. Het jeukt vreselijk, een shagje draaien is een heel karwei en koken ben ik ook maar niet aan begonnen. Joop heeft gekookt vanavond! (pizza )
Straks maar vroeg naar bed en hopen op een betere nachtrust.
Jullie allemaal bedankt voor de lieve reakties.

Update: Ik heb heerlijk geslapen. De druk op mijn vinger is al een stuk minder, zodat er ook weer wat beweging in zit en de jeuk wordt ook al minder. Ik heb het ergste alweer gehad.

Ria Vrijdag 10 Juni 2005 at 09:13 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

AU!Mijn vinger is één grote dikke bobbelige bloedblaar.
Ik heb geen oog dichtgedaan en ga zo eerst maar eens naar de dokter, het doet pijn en ik heb het gevoel dat hij zo uit elkaar kan barsten, hij voelt ook koud aan.
Mijn arm is nu dik tot aan mijn elleboog.
Ik heb Joop net ook al wakker gemaakt omdat ik me ongerust maakte, die zit nu zodoende ook al op :-(
't Is vroeg dag vandaag.

Update: Ik ben net naar de dokter geweest en er zit nu een verband rond mijn arm, dat ik af en toe koud moet maken onder de kraan, goed blijven koelen en voor de rest een dagje in een mitella (als ik niet moet tiepen tenminste. De blaar is jammer genoeg niet doorgeprikt, want dat verhoogt weer de kans op infecties. 't Moet gewoon langzaam over gaan.


Ria Vrijdag 10 Juni 2005 at 09:11 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Mooie blarenAls ze uitkomen zijn ze wollig, net of ze een warm jasje aan hebben.
Als ze groter groeien wordt dat jasje te klein en blijven de donzige resten achter als witte dotjes.
Ik begreep maar niet wat het voor bladeren waren, maar ook dat heb ik gevonden, de bloemen zijn allang verdwenen, de zaadpluizen ook en pas dan komt het blad, van het Klein Hoefblad.

Het was heerlijk weer vandaag. Na de bijenbeet nog een beetje in de tuin gescharreld en voor de rest lekker van de zon genoten, paar fotootjes gemaakt van de Rhododendron die eindelijk in bloei staat. Ik heb hem vorig jaar pas gekocht en was al bang dat de knoppen niet meer open zouden gaan, maar dat lukt nu prima, foto's staan (niet meer) op Flickr

Ria Donderdag 09 Juni 2005 at 09:10 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

JoepieIk heb er weer één.
"Laten we de wassmelter even ergens anders zetten" zei Joop vanmorgen.
Met dat we hem oppakken krijg ik een raar gevoel in mijn middelvinger, maar grote meid als ik ben hebben we eerst dat ding zo'n tien meter verderop gezet. Toen hij stond en ik mijn vinger zag had ik het nog niet eens in de gaten, pas toen ik de "prik" zag kreeg ik het door, er had een bijtje klem gezeten en die had lekker al zijn gif kunnen spuien.
Gelukkig gelijk mijn ring afgedaan en zo langzamerhand is het een heel kussentje geworden, het jeukt en doet pijn en is dik tot voorbij mijn pols. Bah!


Ria Donderdag 09 Juni 2005 at 09:09 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Rood licht

 

Echt knalrode bloemetjes zijn er niet zoveel, dus ze vallen me ieder jaar weer op, vanmorgen zag ik ze weer en nu ook maar eens opgezocht en gevonden hoe ze heten.
(Ik denk dat ik het maar uitspreek als Giegelheil, dat is makkelijk te onthouden)

Vanmiddag moest ik voor een controle bezoekje naar de tandarts in Vlissingen, niet dat ik nog één tand in mijn mond heb, maar even laten kijken of alles nog goed zit. In augustus krijg ik nieuwe matrixjes aan de bovenkant, dat zijn de "klikkertjes", die slijten op den duur, onderin zijn ze ook al eens vervangen. Dat wordt weer een dagje onderduiken dan.

We zijn samen met het otootje gegaan en op de terugweg zijn we bij Intratuin in Koudekerke langs geweest. Wat is het groot daar! We hadden vanmorgen lampjes in de krant zien staan die op zonne-energie werken, daar hebben we er drie van meegenomen. Nu nog warm weer zodat we lang buiten kunnen zitten.


Ria Woensdag 08 Juni 2005 at 09:08 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

BruiloftUpdate: De datum is gewijzigd naar 12-5-2006 tijd blijft hetzelfde.

Update2 (01-011-2011): de bruiloft die niet doorging, ze zijn al een tijdje uit elkaar 

Ria Dinsdag 07 Juni 2005 at 09:06 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Bureaublad

 

Ik heb er nu voor de aardigheid een bloemetje ingeplakt, anders was het helemaal zo blauw, maar meestal is mijn scherm dus gewoon blauw, niks afbeelding, of foto, gewoon bleu, met icoontjes.Vanmiddag had ik alleen iets geks, ik wilde een snelkoppeling maken naar mijn spelletje (ja ja ik ben intussen afgekickt van Big Kahuna Reef, Joop nog niet) maar dat gaat dus niet als het niet op je pc staat, wist ik veel, dus toen had ik ineens een prentje van dat spelletje op mijn bureaublad en ik kreeg het maar niet weg, tot bleek dat ik het gewoon aan kon klikken en met het kruisje wegdoen, poehé! Nu is het weer mooi blauw en als ik tien minuten niks doe, komen mijn foto's in slide show voorbij, soms blijf ik gewoon een tijdje zitten kijken...... 

Wat is het verder koud hè! Niks geen slipper- of sandalen weer, gewoon dikkesokkenweer.
Verder alleen wat gelopen en nog even naar Zierikzee, weeral vis halen, kabeljauwfilet en harinkjes.


Ria Dinsdag 07 Juni 2005 at 09:05 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Groente en FruitWeek in, week uit, jaar in, jaar uit, weer of geen weer, elke maandag zijn ze er.
Ik woon nu ongeveer dertig jaar in dit dorp en toen ik hier pas woonde zijn ze ermee begonnen.
Wat een gemak, de groenteboer aan huis, met heerlijk vers spul.

Ze hebben een bel en een microfoon en zingen dan dat ze eraan komen:
"Groente en fruit!!! Hier in de Ingridstraat!!! Lekkerrrre bananen! Goedkooope appels! Heeeerlijke sla!!!! Groenten en fruit!!!" Tingelingeling! Je zult het weten dat ze er zijn! 

De dames zien er nog precies zo uit als dertig jaar geleden, sommige mensen hebben dat, die worden niet ouder, of die zijn al oud als ze worden geboren, ik weet niet wat het is, maar zij hebben het. Zelfs de schorten zijn niet veranderd in die jaren geloof ik. Wel hebben ze een paar jaar geleden een nieuwe vrachtwagen aangeschaft.
Mensen die slecht ter been zijn hangen een tasje met een briefje klaar.
Ze hebben vaste koffie adresjes.
Scharendijke is Scharendijke niet, zonder Dekker op maandag...


Ria Maandag 06 Juni 2005 at 09:04 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

PopperdepopIk dacht dat het kevertjes waren die lekker zaten te zonnen, maar toen ik het eens op ging zoeken bleken het larven van Lieveheersbeestjes te zijn, zwarte en oranje zaten er. Het zal wel weer erg dom zijn, maar ik wist niet dat die er zo uitzagen. Alweer wat geleerd.

Zoals ik al van plan was, heb ik niets bijzonders gedaan vandaag, wel gewandeld natuurlijk, want als ik loop heb ik geen last....van mijn rug.

Ria Maandag 06 Juni 2005 at 09:03 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Morgen

gaat er iemand een ontwenningskliniek in, op weg naar een beter leven.

krijgt er iemand ergens spuiten in zenuwbanen, op weg naar minder pijn.

gaat er iemand naar een woningbouwvereniging, op weg naar een nieuw leven.

gaat er iemand naar de Kamer van Koophandel, op weg naar een nieuw begin.

moet ook gillis weer gewoon opstaan.

En zo zal er morgen nog heel veel meer gebeuren waar ik niets vanaf weet.

Heel veel sterkte en succes lieve mensen hierboven, met jullie leef ik in elk geval mee.


Ria Zondag 05 Juni 2005 at 09:02 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Elly en BelleJoop moest voor de bijen vanmorgen naar en Cor vond het gezellig om mee te gaan. Elly en ik zijn lekker de sauna in gedoken en hebben daarna een stukje gewandeld. Belle wordt al een aardig braaf hondje, ze is nu zes maanden en is twee weken geleden al gesteriliseerd, loops worden is er voor haar dus niet meer bij. Ze luistert goed en 't is een vrolijk beestje.
Vanavond hebben Joop en ik bij Leonardos gegeten, daarna nog een afzakkertje bij Salud en nu weet ik niet meer hoe ik zitten moet, ik verga van de rugpijn, dat komt door het algenvissen denk ik, het is toch een rare beweging die ik maak dan, rekken en zwaaien met die stok, pfffff, vanmiddag ook nog eventjes bezig geweest, morgen maar een rustdag inlassen.

Ria Zondag 05 Juni 2005 at 09:00 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Vijver

 

Even voor de duidelijkheid.
Ik moest erg om de tip van Leidje lachen om met een bamboestokje rond te draaien om het draadalg uit de vijver te halen, natuurlijk werkt dat en ik doe het ook wel eens met mijn handen langs de rand, maar het meeste doe ik met de HARK, lichtjes over de oppervlakte en dan blijft het aan de tanden hangen (plus nog wat waterplanten). 
De vijver is rond en zes meter doorsnee en in het midden ongeveer anderhalve meter diep, dat schiet niet op met een stokje hoor. De foto links is van gistermorgen vlak voordat ik erin viel, de foto rechts heb ik net genomen. Zeker weten dat er morgen alweer van die groene blubber aan de oppervlakte drijft, maar ik ben van plan iedere dag even te gaan vissen, erg ontspannend en je ziet nog eens wat.


Ria Zaterdag 04 Juni 2005 at 08:59 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Dag zaterdag

Veel te laat naar bed gegaan gisteravond, dus vanmorgen ook weer een gat in de dag geslapen, erg hoor, de dag is zodoende voorbij voordat je er erg in hebt. Lang opblijven en wijntjes slobberen is leuk en gezellig (Miriam kwam ook nog even aanwippen), maar ik vind het dan ook altijd wel weer zonde van de dag. Een mens zou gewoon na een uurtje of vijf plat helemaal uitgerust en weer fris moeten zijn, sommige mensen kunnen dat, ik niet. Joop ook niet, dus daar heb ik ook niets aan, die blijft gewoon liggen ronken tot ik er uit ga en aan de ochtendhandelingen begin. Koffie apparaat aanzetten, krantje halen, honingstalletje aan de straat zetten, koffie maken en dan met krant en koffie op de bank verder wakker worden. Vanmorgen hadden we er een croissantje van de camping bij, die heeft Joop gehaald, omdat we dat gisteravond op bed al afgesproken hadden.
Gewandeld en boodschappen in het dorp gedaan en daarna nog een beetje alg uit de vijver gevist, hij ziet er al een stuk beter uit. Ik ga gewoon maar iedere dag een tijdje staan vissen, dan moet het toch een keer goedkomen.
Net toen ik spaghetti wilde gaan maken kwamen Elly en Cor met een zak warme kippenboutjes, die hebben we nog lekker buiten in de zon op kunnen eten, een wijntje en een olijfje erbij, jummie! Voor de rest snaaien we nog maar wat, ik ga nu niet meer koken natuurlijk.


Ria Zaterdag 04 Juni 2005 at 08:58 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Libelles

 
Klik voor de hele foto

Tja, ik blijf het leuk vinden hoor, ik beleef nu eenmaal niets anders en wat is er mooier dan een paar vrijende libellen in je tuin te hebben. Groene glazenmakers denk ik dat het zijn. 

Vanmorgen ook begonnen met het draadalg uit de vijver te vissen, ik kon het niet meer aanzien. Het is wel een heel karwei en er komen natuurlijk ook weer een boel waterplanten mee, maar die zitten er toch nog wel genoeg in denk ik. In het midden kan ik er niet goed bij, ik heb wel zo'n uitschuifstok maar dan is het nog rekken geblazen. Daarom kreeg ik het geweldige idee om een luchtbed, dat ik ooit eens als reklame bij de Nivea had gekregen op te blazen, ik dacht dat moet toch lukken, lekker een beetje dobberen en vissen in de vijver. Mooi niet dus, ik heb er helemaal ingelegen, brrrrrrrrrrr, ik wist niet hoe snel ik er weer uit moest klauteren, al die enge beestjes waar ik zo graag naar kijk, moeten natuurlijk niet tussen mijn tenen terecht komen......


Ria Vrijdag 03 Juni 2005 at 08:57 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Nieuwe brilVanmiddag belden ze dat hij klaar was, lekker snel dus, want vorige week heb ik hem pas besteld.
Beetje oranjeachtig, staat prachtig bij mijn nieuwe tas natuurlijk!
Ik kan weer een paar jaar vooruit, voorlopig ben ik uitgekocht.

We hebben weer hard in de tuin gewerkt vandaag.
Joop is bezig de slootkant schoon te maken, dat is al een paar jaar niet gebeurd, dus daar groeit en bloeit van alles, maar het moet nu eenmaal van de gemeente, daar mogen geen bomen en bosjes groeien, de boer aan de andere kant van de sloot doet het keurig ieder jaar.
Ik ben de boel wat aan het knippen, zodat Joop niet gebukt op de grasmaaier hoeft te zitten. Na de rigoreuze snoei van vorig jaar loopt het weer lekker uit aan de onderkant, we hebben alweer een kar vol. Bij de milieustraat vroegen ze een tijdje geleden aan Joop of hij een camping had, dan moet je nl. betalen.

De vijver ziet er niet uit, het water is wel helder, maar hij zit vol met draadalg en zo'n drabberige groene derrie aan de opervlakte. Joop denkt dat het vanzelf verdwijnt als het water warmer wordt en de zuurstofplanten weer gaan groeien, maar ik heb er zwaar hoofd in.

Verder krijgen we nieuwe buren.
Het bord "te huur" is weg en er rijden auto's rond van de Fa. Slager Heijboer. Wel een erg grote loods voor een installatiebedrijf. We wachten de ontwikkelingen af.


Ria Donderdag 02 Juni 2005 at 08:55 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zaad en Hollandse nieuwe

Wat voor leuke zaadjes zou Simba vandaag allemaal weer voor me mee naar huis hebben genomen.
Soms zit ze er helemaal onder.

Update:
Deze zag ik vanmiddag in de tuin en vond het wel mooi bij de titel passen.Ik vind ze heerlijk en vaak als ik in Zierikzee ben ga ik er even eentje halen.
Nu de nieuwe er weer zijn, kon ik het zeker niet laten natuurlijk.
Vanmiddag speciaal even naar Zerikzee gereden, het was paardenmarkt en daar heb ik ook nog even een wandelingetje over gemaakt.
Niet te geloven dat er mensen zijn die betalen voor iets waarvan ze niet weten wat het is, een standwerker verkocht "pakjes". Je krijgt dan een plastic tasje, moet dat open houden en hij gooit er van alles in, als je thuiskomt zie je pas wat voor rommel je allemaal "gekregen" hebt.
Voor de rest was er niet veel te beleven, het is ieder jaar hetzelfde.

We hebben heerlijk harinkjes gegeten met aardbeitjes, kaasje en stokbroodje (zat nog in de oven) toe.

Ria Woensdag 01 Juni 2005 at 10:31 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,