Ga dra naar GADRA



Geluk Alleen Door Rijke Arbeid
Ik heb vandaag een nieuw bosje op het eiland ontdekt. Je zou zeggen hoe is het mogelijk, maar zo zie je maar weer. Via Footo.nl maakte Adri Padmos me er op atent, hij woont er blijkbaar vlakbij. Vanmiddag ben ik er eens gaan kijken, het is er prachtig en het staat er om bekend dat er veel paddestoelen groeien, het GADRA bosje. Het is eigenlijk allemaal natuurgebied daar en je kunt er heerlijk wandelen, maar in dat stukje bos was ik nog nooit geweest.
Daarna nog even door naar Zierikzee, voor een foto van de wereldwinkel, er staan daar altijd auto's waardoor het bijna onmogelijk wordt het hele pand in beeld te krijgen. Die auto's stonden er nu weer wel, maar het is toch aardig gelukt zo denk ik.

Verder wil ik Renesmurf veel sterkte wensen met het verlies van zijn Kiras.

Ria Zondag 30 September 2007 at 7:01 pm | | Standaard | Elf reacties

Lekker vissen



Vanmiddag mossels gehaald bij de mosselkwekerij Neeltje Jans en slibtongetjes in Renesse. Die hebben we vanavond gezellig opgegeten met de Goudoevertjes en Ina en Martin, met lekkere wijntjes uit de kelder van Joop natuurlijk. De mossels zijn heerlijk dit jaar en de tongetjes mochten er ook zijn. 't Was lekker en gezellig, maar of nu de schoorsteen wel of niet gevogen is, daar zijn we nog niet uit...

Ria Zondag 30 September 2007 at 12:57 am | | Standaard | Twaalf reacties

Liefde en bedrog



"Heb je je fototoestel bij je?" riep ze toen ze me voorbij zag lopen vanmiddag. Natuurlijk had ik dat, ik ben nooit zonder eigenlijk. Afijn, het was tijd voor een paar nieuwe schapenfoto's vond ze. Hele verhalen erbij, van wie het een kind is en kijk daar loopt het zusje, die moeder stampte toen zo, daarom heet ze nu stampertje. En zij denkt misschien wel dat ik dat allemaal onthoud, maar het gaat echt van links naar rechts en er weer uit hoor, als ik dat ook allemaal nog eens op moet slaan. Haar man heeft blijkbaar geen zin in al dat fotogedoe, of hij weet nog niet goed hoe het moet met zijn digicam dat kan natuurlijk ook.
Ik heb de foto's inmiddels doorgestuurd en daarna ook nog een account voor haar aangemaakt bij Photobucket, hopelijk snapt ze het. Altijd wel erg veel reclame op die site , maar ik heb er nog nooit problemen mee gehad en heeel veel ruimte per maand.
Als bij Flickr je mapje vol is moet je gaan betalen, niks ruimte per maand, of het moet inmiddels veranderd zijn, maar Flickr kan wat mij betreft opflikkeren, dan neem ik die reclame van Photobucket er wel gratis bij.

Ria Vrijdag 28 September 2007 at 8:59 pm | | Standaard | Tien reacties

Vervlogen tijden



De spreeuwen zijn zich aan het verzamelen, een prachtig gezicht altijd. Vanmiddag in de duinen vlogen er weer hele wolken. Het was er druk, veel fietsers ook, maar ook die stapten zo nu en dan af om even te kijken naar de van links naar rechts zwenkende spreeuwenmassa.
Daarna nog even naar de markt in Zierikzee en het tegelwerk in de Beuze bestudeerd. Nooit gezien dat die tegels verspringen en ik kom er toch al zo'n jaartje of vijftig. Zo zie je maar wat je al fotograferend nog ontdekt.

Het is eigenlijk de Gasthuiskerk en de naam "Beuze" komt van "Beurs".

Gekozen werd voor het bouwen van een beurs, met daarboven een galerij. De kerk kreeg daardoor een belangrijke uitbreiding van het aantal zitplaatsen. De beurs voorzag in de mogelijkheid om handel te drijven in een tegen regen en sneeuw beveiligde ruimte. Dichtbij de haven en tegenover de Brede brug die als plaats van allerlei activiteiten diende, was het een uitstekende lokatie voor de handelaren.

Hier het hele verhaal achter de Gasthuiskerk.
Het is trouwens toch een erg leuke site.

Ria Donderdag 27 September 2007 at 8:40 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Jeuk



Nog een fotootje van gisteren, ik vind ze zo leuk.Hier staan de meeste en het verhaal erachter dus hier , voor degenen die dat nog niet gezien hadden.
Vanmorgen mijn bestelde schoenen bij de post, ja u leest het goed, besteld! Dat heb ik nog nooit gedaan, ik vind altijd dat je schoenen moet passen, zien, voelen en ruiken enzo, maar dat kan per post natuurlijk ook. Niet goed, gelijk retour en ik heb nog nooit problemen met het thuiswinkelen gehad, dus ook maar eens schoenen geprobeerd. Mijn oude piepen en kraken dat het een lieve lust is en er zit weinig vering in op de weg, ze zijn nog wel goed, maar ik gebruik ze nu verder wel in het bos en op het strand. Voor een keurige wandeling via het dorp door de polder heb ik nu deze. Ze zitten heerlijk, zijn lekker warm en lopen als een veertje.
En die jeuk gaat ook wel weer over.

Ria Woensdag 26 September 2007 at 8:18 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Beter zicht



Er zat wel heel speciaal publiek in "de Beuze" vanmorgen. Er was geen voorstelling of zo, maar meer het beeïndigen van een workshop geloof ik. Het zag er in elk geval heel leuk uit en een mooi onderwerp om foto's van te maken.
Ik was even in Zierikzee om mijn bril op te halen, hij zit heerlijk en een beetje sterker was echt wel nodig, ik kan nu weer normaal naar mijn beeldscherm kijken zonder mijn nek te verrekken. Ook nog een nieuwe lippenstift aangeschaft bij "de drie Zwaantjes". Met mijn verjaardag een bon gekregen van de dochters, altijd leuk om zoiets achter de hand de hebben natuurlijk en hij is nog niet op nu.

UPDATE:
Er stond een heel stuk in de krant vanmorgen.
Met dank aan Bart, ik had het zelf nog niet eens gezien.
Kijk hier voor het artikel.

Ria Dinsdag 25 September 2007 at 9:25 pm | | Standaard | Elf reacties

Deksels



Er valt weer genoeg te zien buiten, vooral herfst. Prachtig hoor, al die besjes en blaadjes en dan ook vooral de kleuren. Vanmiddag een verzameling rioolroosters en putdeksels aangelegd, geweldig zo mooi als die dingen er uit kunnen zien. Ik heb er fijn een paar uur mee zitten spelen.
Ons bed ruikt vanavond ook weer heerlijk fris, we hebben zelfs een met regenwater gespoelde dekbedhoes, dat kunnen niet veel mensen zeggen.

Ria Maandag 24 September 2007 at 8:25 pm | | Standaard | Tien reacties

Pech



We waren vanmorgen al bijtijds uit de veren met het idee toch nog maar even naar Nijkerk te rijden met de Spit, tot het moment dat Joop bedacht er nog even iets aan te doen.... ik weet niet wat er gebeurde hoor met een nippeltje, een pennetje of een busje, dat in het niets verdween en dat nu alles weer uit elkaar moet. Het ging niet door zodoende, want uren op de weg zitten in een gewone auto is dan weer minder natuurlijk als het zulk mooi weer is.
Ik heb een beetje foto's lopen maken en gelanterfant en kreeg bijna het gevoel dat de klok een uur terug was gezet, zo lang duurde de dag. Vanavond ter verhoging van de feestvreugde een lekkere pizza gegeten in het dorp, waar het nog zomers druk was.
Duitsland heeft alweer herfstvakantie....

Ria Zondag 23 September 2007 at 9:02 pm | | Standaard | Negen reacties

Jarig



Mark is jarig vandaag en hij heeft zichzelf een oude Massey Ferguson cadeau gedaan, zodat hij komende winter iets heeft om op te knappen. Komende zomer komt hij dan in zijn tuin te staan begrijp ik, naast de molen die ook al voor een onderhoudsbeurt weg is. Dat wordt genieten volgend jaar als ik uit mijn keukenraam kijk, een molen en een tractor, landelijker kan het toch bijna niet.

Joop heeft vandaag een wandeltocht gelopen van 30 km, in vijf uur tijd, veel te snel weer natuurlijk, hij was afgepeigerd. Ik heb ook een rondje gedaan in de helft van de tijd van Joop maar dan ongeveer een km of tien en ben dus nog lekker fris. Simba liet het een beetje afweten, het was ook eigenlijk te warm voor haar en ik was een beetje te optimistisch in het uitkiezen van de route. Gelukkig kwamen we langs een begraafplaats, daar is altijd water voor handen, geen bakje, maar ik heb maar even bij een graf een bloempot geleend, er was niemand die er iets van zei.

Morgen is Cor jarig, de andere schoonzoon in Nijkerk. Dat wordt vanavond ook gevierd met familie en vrienden. Het is niet zo handig met die schoonzoons van ons. Vroeger was dat ook altijd het geval met Joop en mijn moeder, die waren ook op dezelfde dag jarig, het was altijd een gehannes.
We hebben even een wijntje gedronken bij Mark, Joop was al snel weer vertrokken, ik ben nog wat langer gebleven, maar ik moet ook eigenlijk altijd aan vroeger denken als we een feestje hadden waar onze ouders bij waren, ik was altijd blij als ze weg waren, dan kon de muziek hard en het feest pas echt beginnen.

Ria Zaterdag 22 September 2007 at 9:32 pm | | Standaard | Veertien reacties

de Pupekop


klik

Er gebeurt niet veel, dus laat ik maar één van de foto's zien die ik gisteren maakte. Het kleinste winkeltje van Zierikzee "de Pupekop".
Een tabakswinkeltje, ik haal er altijd mijn maandelijkse slof Drum.
Ik kan er verder niets over vinden, misschien weet iemand wat het daarvoor was.
Was het (Frans?) Schoonen, die vroeger in de Beuze zijn tabakskraam had, die daar begonnen is?
Papoe of Joke weten jullie het nog?

Ria Vrijdag 21 September 2007 at 9:21 pm | | Standaard | Zeven reacties

Stroman



Vanmorgen eerst eens naar de kapper geweest er is een heel stuk af en er zit nu nergens verf meer. Heerlijke zachte pluisjes in mijn eigen kleur, die (op de slapen na) gewoon nog donkerblond is, het valt reuze mee. Eens zien hoe lang ik het volhou zonder verf.
Daarna richting Zierikzee. Ik heb heerlijk over de markt geslenterd, een harinkje gegeten bij Co, een sigaretje gerookt bij Joke en een boel foto's gemaakt.
Onderweg naar huis kwam ik deze stroman tegen, daar wordt een mens toch weer helemaal vrolijk van.

Ria Donderdag 20 September 2007 at 7:43 pm | | Standaard | Veertien reacties

Aktie!



't Zit erin hoor, de potjes zijn gevuld en staan netjes gestapeld in de kelderkast, de tafel is leeg en staat weer op zijn plek. De etiketten doe ik stukje bij beetje als ik ze in de kraam zet, dat is me de laatste keer erg goed bevallen.
Tussen de bedrijven door even een rondje Watergat gedaan met de hondjes, er zijn nog volop bramen en heerlijk rijp nu.
Zo en nu even tijd voor sentiment met Natasja. (dat wordt weer janken)

Ria Woensdag 19 September 2007 at 8:55 pm | | Standaard | Zeven reacties

Gepieker



Er komt weinig uit mijn handen, geen zin om ergens aan te beginnen en zodoende staan ook de volle emmers nog op de keukentafel, hoewel ik al wel nieuwe potjes heb.
Er zit me ook het een en ander dwars, mijn hersens staan op de piekerstand, ik weet ook wel dat ik daar gewoon mee op moet houden, dat het allemaal niets helpt, dat ik alleen mezelf er maar mee heb en de rest gewoon doorgaat, of ik me nu kwaad of zorgen maak of niet. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.
Ik heb wel lekker gewandeld vanmiddag, ik had eerst maar een klein rondje in gedachten, maar de zon brak door en mijn rondje werd groter en groter. Toen ik weer thuiskwam had Joop de wc gerepareerd die bleef lopen en de schoorsteen geveegd, dat zei hij tenminste. Ik zag ook nog wel sporen, dus het zal wel waar zijn. Ik hoor ook niets meer naar beneden vallen als ik tegen de pijp tik.
Cor haalde me nog in tijdens mijn wandeling, hij stopte even voor een praatje. We blijven maar doen of er niets aan de hand is en ook dat valt me zwaar, ik zou het zo graag allemaal anders willen en eigenlijk mag ik het daar ook al niet meer over hebben. Het is ook niet mijn probleem, maar ik heb er wel mee te maken.

Gelukkig gaan ze wel de dijken verzwaren hoorde ik vandaag.

Ria Dinsdag 18 September 2007 at 9:28 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Bezoek



Redstar en zijn vrouw zijn vanmiddag even langs geweest om wat speelgoed voor Rabin en zijn zusje te brengen. Het was erg leuk vond ik, we hebben gezellig een tijdje zitten kletsen. Dat hij liever niet met zijn snufferd in beeld komt heeft tot gevolg dat de foto onze ruggen laat zien, gezellig onder de paraplu want het regende nogal. Ik heb nu al vaker mede webloggers ontmoet en het heeft toch altijd gelijk iets vertrouwds.
Jammer dat we niet lekker in de tuin konden zitten, we hebben nog wel even een rondje gedaan en bij de bijtjes gekeken natuurlijk.

Ria Maandag 17 September 2007 at 6:54 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Ongemakken



Na de sauna heb ik een flink stuk langs de inlagen gewandeld vanmiddag. Er lag zomaar een dood schaap langs de dijk, misschien wel bezweken aan de blauwtong ziekte, een ander liep met een manke poot buiten de afrastering. Bij een buurman schapenhouder zijn er ook al een stuk of zes schapen bezweken, misschien intussen nog wel meer.
Joop is naar Belgié om kennis te maken met de groep die mee gaat naar Nepal.

Ria Zondag 16 September 2007 at 8:04 pm | | Standaard | Dertien reacties

Handig en lekker



Vorige week had ik al twee stukjes plank weggezaagd en gisteren heeft Mark met zijn motorzaag ook nog eens een flink stuk schutting gesnoeid. We kunnen nu elkaar aankijken als we praten, ik heb ineens een geweldig uitzicht vanuit de keuken en we hebben zelfs aan elke kant een trap! 't Is even jammer van de prachtige wingerd, maar die groeit wel weer aan en nu misschien ook zelfs op het stuk schutting waar we altijd onze voeten neer moesten zetten om erover heen te klimmen, we zien het wel maar ik ben met dit al heel tevreden.
Vanmiddag even naar Putte afgezakt om Emily nog te feliciteren met haar verjaardag. Ruud en Ulrike waren er ook en we hebben gezellig nog even buiten kunnen zitten. Emily had een pan Jambalaya gemaakt, ik had er nog nooit van gehoord, meer errug lekker hoor, dat ga ik ook eens maken.

Ria Zaterdag 15 September 2007 at 11:44 pm | | Standaard | Elf reacties

Striepweg



Gisteren weer eens een foto van de Striepweg gemaakt, kijk hier voor de andere foto's, het landschap is nu duidelijk aan het veranderen. Toevallig stond er vanmorgen ook een stukje over in de krant.

Ria Vrijdag 14 September 2007 at 5:16 pm | | Standaard | Tien reacties

Brouwersdam Beach



Ze waren de boel aan het opbouwen vanmiddag op het ronde parkeerterrein bij de Brouwersdam. Ik wist van niets, dus maar eens even navraag gedaan.
Kijk hier en hier voor meer.

Ria Vrijdag 14 September 2007 at 4:30 pm | | Standaard | Drie reacties

Herhaling



Alles is weer netjes opgeruimd, behalve de volle emmers, die staan nog op de keukentafel en dat zal nog wel een paar dagen duren voordat die weg zijn.. Af en toe eens wat potjes vullen en het wordt vanzelf minder, gevolg is wel dat we de komende dagen eenpansgerechten zullen eten met het bord op schoot.
Vanmiddag met Belle en Simba een rondje Watergat gedaan, de zee was blauw, de lucht was blauw, het was heerlijk warm en er hingen nog volop rijpe bramen in de duinen.
Ik val een beetje in herhaling geloof ik, 't is ook altijd hetzelfde, ik kan net zo goed dagelijks een bijpassend oud linkje zoeken.... maar ja, dan klopt het weer weer niet natuurlijk...

Ria Donderdag 13 September 2007 at 7:21 pm | | Standaard | Tien reacties

Oogsten



We zijn heel de dag aan het slingeren geweest, vanaf een uur of tien tot vanavond zeven met af en toe een (rook)pauze. Het resultaat is een emmer of dertien verse honing en een keuken die nu nog van onder tot boven plakt, maar dat zien we morgen dan wel weer. Ik had geen zin meer om te gaan poetsen vanavond en omdat koken in zo'n rommeltje ook niets is zijn we lekker een hapje buiten de deur gaan eten, dat hadden we nog tegoed vanwege een opgeloste storing, zo help je een elkaar een beetje door moeilijke tijden heen.
Eenmaal thuis kwam Miriam nog gezellig even een wijntje doen en dat kwam goed van pas. Ik was vanmiddag tussen de bedrijven door begonnen met het bewerken van een foto van haar, maar wat ik nu tussen de kabeltjes bij het stuur weg kon poetsen dat zag ik niet helemaal, de koppeling had ik al laten verdwijnen, maar dat ziet toch niemand. Dit is het uiteindelijke resultaat.

Ria Donderdag 13 September 2007 at 12:39 am | | Standaard | Vijf reacties

Nieuwe bril



Het valt mee met de bijensteek, het is nog erg dik, dat duurt gewoon een dag of drie, maar ik voel er eigenlijk niets van. Zodoende ben ik toch vanmiddag maar naar mijn afspraak bij de Pearl gegaan voor de oogmeting. Het was nodig links +50 en rechts +75, dat komt op totaal links +2.25 en rechts +2.75 het lag dus niet alleen maar aan de krasjes dat ik minder goed zag. Bovenstaand montuur is het geworden, dat had ik vorige week al uitgezocht en dat is het gebleven, over twee weken is hij klaar, ik moet dus nog even geduld hebben.
Joop heeft vanmorgen de laatste honing ramen verzameld er staan nu drie grote torens klaar om te slingeren, morgen gaan we beginnen.

Ria Dinsdag 11 September 2007 at 9:03 pm | | Standaard | Zestien reacties

Zoemmmm....



We zijn begonnen met het verzamelen van de honingramen, op de foto kan je zien dat we al over de helft zijn, de achterste helft heeft geen honingkasten meer.
Het ging lekker, Joop pakte ze uit de kasten, veegde de bijen eraf en gaf ze daarna aan mij om ze weer in een andere bak te doen. Ik durfde zelfs foto's te maken, alles ging probleemloos, tot Joop op en gegeven moment vond dat we maar eens even moesten stoppen, de bijtjes werden nu toch wel heel erg boos en hij was zelfs al een paar keer door zijn pak heen geprikt, tijd om ze even met rust te laten. Ik liep richting huis en deed mijn hoed af en mijn laarzen uit, even later kwam Joop aangelopen, met zijn hoed nog op en een paar boze bijen in zijn kielzog, je zult het misschien niet geloven maar eentje vloog er rechtstreeks in mijn neusgat.
Afijn het gevolg is dit en ik zit er nu toch aan te denken mijn lippen eens te laten opvullen, 't staat toch best leuk zo?

Ria Maandag 10 September 2007 at 7:09 pm | | Standaard | 21 reacties

Bericht van Rabin

Vanmorgen een mailtje van Rabin in de postbox van Joop.

Namaste Joop
from Humraj

Dear Joop
I am Rabin, i am fine here and I hope you are also fine there. I gave my first terminal exam. I am doing it well.At first,when came in this school,i was feeling little difficult. But now i am not feeling so difficult.I am very happy to get a golden chance to read in this school.But one thing that i am little weak in computer because i havenot touch computer before. Now i am getting only five minutes in one week to learn about computer. I had heard from my father that you are coming here at first week of oct. My sister is also doing well. Please, tell to my doner that i am thanking him very much We can meet when you will be here.Bye, Bye

yours lovely Rabin

Vertaling
Hallo Joop

Ik ben Rabin, ik maak het goed hier en ik hoop jullie daar ook. Ik heb mijn eerste tentamen gehad. Ik heb het goed gemaakt. In het begin, toen ik naar deze school kwam, vond ik het allemaal een beetje moeilijk. Maar nu is het niet zo moeilijk meer. Ik vind het erg fijn om deze gouden kans te krijgen om aan deze school te kunnen leren. Alleen de omgang met de computer is nog een zwak punt vooor mij omdat ik nooit eerder een computer had aangeraakt. Nu krijg ik per week 5 minuten de tijd om met de computer te leren omgaan. Ik heb gehoord van mijn vader dat u de eerste week van Okt. hier naar toe komt.
Mijn zusje maakt het ook goed. Zeg a.u.b. tegen de donateurs dat ik ze heel hartelijk bedankt. We ontmoeten elkaar als u hier bent. Bye, Bye.

Met vriendeliujke groet Rabin.

Ria Maandag 10 September 2007 at 11:30 am | | Standaard | Tien reacties

Rust(ige) dag

Lekker uitgeslapen vanmorgen. Tegenwoordig proberen we door de week iets vroeger met de dag te beginnen, al zijn we geen ven beiden ochtendmensen.
Na de nodige bakjes koffie ben ik lekker de sauna ingedoken. zoals ik me vorige week had voorgenomen en daar ben je dan ook gelijk een paar uurtjes zoet mee natuurlijk. Lekker hoor, die hou ik er in.
Daarna nog een wandeling met Simba en nu zit ik weer achter de gordijnen. Vorige week een rolgordijntje bij Wehkamp besteld voor mijn raam hier, 's morgens vooral is dat heerlijk omdat de zon dan mijn kamertje in schijnt en ik met toegeknepen ogen naar mijn beeldscherm zat te turen. Dat is nu verleden tijd. Ik heb er gelijk nieuwe overgordijnen bij gedaan, zandkleurig. Ik moet ze alleen nog inkorten, ze hangen nu met spelden en ik moet nog even moed verzamelen om de naaimachine tevoorschijn te halen, dat kan nog wel even duren zolang het zulk lekker weer is ben ik liever buiten in de weer.

Ria Zondag 09 September 2007 at 9:43 pm | | Standaard | Elf reacties

Nat



Ik heb het alweer niet drooggehouden vandaag. Zo gauw ik druk in de weer ga met zagen en knippers druipt het zweet van me af.
Gisteren was Sil er even, ze moest naar de tandarts, Mir was ook alleen, zodoende zaten we samen aan tafel met onze dochters, ze moesten wel hun bordje leeg eten natuurlijk, maar daar trokken ze zich weinig van aan, die jeug van tegenwoordig ook. Daarna kwam Ina in het land ook al zonder Martin (wat mankeert die mannen toch tegenwoordig) en daar hebben we vanavond gezellig een rondje dorp mee gedaan. Een pizzaatje en daarna een borreltje bij Salud. (Je foto ziet er niet uit Kees, dus die plaats ik maar niet, maar gezellig was het zeker weer. Waar was Ella trouwens).
De Goudoevertjes waren er ook nog even want Maurice was jarig. Natuurlijk snapt niemand hier iets van, dit is meer een dorpslogje geloof ik, dat komt ervan als je nat bent hè.

Ria Zondag 09 September 2007 at 12:12 am | | Standaard | Zeven reacties

Hoekje



Joop druk doende takkebossen op de kar te laden...
"Heb je iets met dat hoekje ofzo, je blijft daar maar bezig".
"Nee hoor, maar dit is er vorig jaar een beetje bij ingeschoten , het is zo'n wildernis".
"Daar (wijst naar de zijkant) deed je toch ook niet de achterkant van de bosjes?"
"Natuurlijk wel, alleen was jij er toen niet bij en zag je het dus niet"
Even later.
"Ben je nu nog niet uitgeknipt daar".
"Nee, de liguster groeit helemaal door het gaas, ik moet dat echt even afknippen".
"Ik ruim dat niet meer op hoor, de kar is vol, de rest doe je maar in de bak....".
Alweer een stukje gedaan de laatste twee dagen, het was er heerlijk weer voor en ik ben nu ongeveer op de helft denk ik. Joop zal het wel nooit leuk gaan vinden, maar hij ziet toch wel dat het er aardig van opknapt.

Ria Vrijdag 07 September 2007 at 8:48 pm | | Standaard | Tien reacties

Twijfel

Ik weet het even niet. Natuurlijk was ik op de hoogte en af en toe was er eens een mailtje, maar nu neemt het toch serieuze vormen aan.
Een jaar of twee geleden heeft Joop zich eens ingeschreven bij de PUM, met het idee van je weet maar nooit, misschien is het leuk en kan ik iets doen, ergens. Hij is een blijft een ondernemend mens en daar is niets mis mee, ik weet dat al jaren. Nu ziet het er echter naar uit dat hij eind november naar Iran gaat voor een paar weken en dat vind ik eigenlijk best eng. Ik vind het een raar land en wat kan hij daar nou doen vraag ik me dan af. Het zou gaan om een fabriek en onderhoud van machines. Natuurlijk weet hij daar het nodige van af, daar twijfel ik geen moment aan en hij zal best een steentje bij kunnen dragen. Hij krijgt er niets voor, alleen reis en verblijfskosten.
Zelf ziet hij geen problemen, zoals altijd. Hij gaat ook naar Nepal als heel het toerisme daar plat ligt, meestal wordt het in het nieuws ook wel zwaar overtrokken, maar Iran....

Ria Donderdag 06 September 2007 at 11:05 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Even winkelen



Ik was voor mijn doen al vroeg op pad vanmorgen, Joop had weer eens een aanbieding bij de ALDI gezien een autoradio dit keer, voor in de Spitfire, want die was ook stuk. Nergens radio's te vinden, dus maar weer zo'n blauwe jas aangesproken, "als ze er nog zijn liggen ze bij de kassa", zei hij. Nou daar waren ze ook niet, ik was te laat of ze hadden ze helemaal niet gehad natuurlijk, net als de tv van een tijdje geleden.
Daarna een beetje door Zierikzee geslenterd, ik was er nu toch. Even bij de Pearl gekeken en waarempel, ik geloof dat ik hem gevonden heb, mijn nieuwe bril! Lekkere grote glazen, niet van die kleine vierkantjes, die vind ik vreselijk, en ook niet van die brede poten. Ze hebben er twee voor me apart gelegd, want ik wilde ook even mij ogen door laten meten, dat kon nu niet, dinsdagmiddag moet ik terug.
Spahhannend!
De Spit rijdt weer, met muziek, want Joop heeft vanmiddag toch maar een radioootje bij de Micro gehaald. Dezelfde prijs als bij de Aldi en gewoon een JVC, zo goedkoop is de Aldi dus ook weer niet.

Ria Woensdag 05 September 2007 at 8:41 pm | | Standaard | Elf reacties

Beloofde ondergang



De beloofde zonsondergang van gisteren.
Het overzetten van de foto's is verder prima verlopen, die zijn weer veilig geparkeerd.
Met mijn voeten en knieën gaat het ook weer een stuk beter, ik trek nu iedere dag mijn sokken en wandelschoenen aan, het is er ook wel weer voor, ik denk dat het gewoon een kwestie van wennen is, mijn oude sandalen geven zo goed als geen steun meer, ik voel ook ieder steentje door de zolen heen, ze zijn op en kunnen in de Kliko, al vind ik dat dan weer zonde. Ik kan moeilijk afstand doen van dingen waar ik veel plezier van heb gehad, vandaar dat ik er ook maar niet toe kom die kast op de ruimen, de sandalen zullen ook nog wel een paar jaar onderin komen te staan, tot ze groen zien van de schimmel en het wel moet.
Joop is druk met een reparatie aan de Spitfire. De koppeling is kapot, waar heb ik dat pas toch nog meer gehoord?

Ria Dinsdag 04 September 2007 at 7:10 pm | | Standaard | Veertien reacties

Traag

Ik dacht vanmiddag mijn foto's eens even op een schijf te zetten, bij het inpluggen zei hij al dat de poort te langzaam was, dat kon sneller! Nou, mooi niet dus, want ik heb geen snellere poort blijkbaar. Het Freecom ding is uren bezig geweest de foto's te verzamelen, eindelijk dacht ik dat hij klaar was, maar nee hoor, het echte werk is nu nog maar pas begonnen, dat duurt nog wel een paar uur, al lijkt het wel of het steeds sneller gaat. Negen gigidinges moet er over gezet worden en als ik het nu de volgende keer weer wil doen? Moet hij dan weer alles opnieuw verzamelen of zou hij dan wel alleen de nieuwste foto's pakken, het is geen doen anders.
Zodoende geen plaatje vandaag, want hij zit in mijn fotoding, als u nog snapt wat ik bedoel, ik weet al die technische benamingen niet. En ik heb nog wel zulke mooie foto's gemaakt vanavond (denk ik). Ik ben speciaal naar de Brouwersdam gereden voor de zonsondergang, maar die komt dan morgen weer wel boven water.

Ria Maandag 03 September 2007 at 11:52 pm | | Standaard | Vijf reacties

Kwaaltjes



Natuurlijk wordt het weer een keer ander weer, maar of het daardoor komt dat mijn lijf zeer doet weet ik natuurlijk niet. Eergisteren heb ik voor het eerst op dichte schoenen gelopen, met sokken en zo, helemaal ingepakt, pffff.... en nu doet mijn enkel pijn en mijn knieën, geen idee of die schoenen de reden zijn, maar lekker is anders. Eigenlijk wilde ik niet gaan lopen vandaag, maar ja, zo'n loopse teef wil erop uit en ze zat me zo smekend aan te kijken dat ik mijn schoenen (open) maar weer aangetrokken heb en dan heeft ze ook nog eens haast, dus het tempo ligt hoog, je weet tenslotte maar nooit wie je tegenkomt onderweg.
Eenmaal thuis heb ik de sauna aangezet, heerlijk! Ik was bijna vergeten hoe lekker het eigenlijk is en heb me voorgenomen het weer wekelijks te gaan doen.

Ria Zondag 02 September 2007 at 8:29 pm | | Standaard | Acht reacties

Sam



Kijk, dit is nu Sam Uijl van de gerookte paling uit Burgsluis. Is hij eindelijk eens een keer aanwezig als ik kom, vergeet ik mijn flits aan te zetten die ik overdag altijd uitschakel, vandaar een beetje korrelig, maar toch leuk genoeg om te plaatsen. De paling was op... Sam kon er niet mee zitten en vertelde vrolijk aan iedereen die nog een palinkje kwam scoren dat ze op waren, maaaar hij had nog wel tongetjes... dus hebben wij heerlijke gebakken tongetjes gegeten vanavond, stokbroodje erbij om in de (room)boter te doppen, mmmmmmmmm.... (de sla dachten we erbij, dat werkt prima hoor probeer maar eens).
Ik heb een heerlijke strandwandeling gemaakt, helemaal naar de kleine duintjes, nog net iets te warm voor Simba, maar we hebben even een pauze ingelast, eenmaal op het strand ging het weer een stuk beter.
Daarna de Story en de Weekend gekocht, dat doe ik zo één keer per jaar en vanmiddag was het weer zover, een mens moet toch een beetje op de hoogte blijven en bij de tandarts kom ik nooit. Die BNers hebben ook altijd wat hè, 't zijn net gewone mensen.

Ria Zaterdag 01 September 2007 at 8:22 pm | | Standaard | Negen reacties