Grote beurten

Onze auto had behoefte aan een grote beurt zei hij en dat gebeurde vandaag. Daarvoor moest hij naar Brouwershaven dat is drie kilometer. Vroeger... toen alles nog anders was en de garages verder, bracht ik Joop en reden we samen terug in de Spit, maar ja behalve twee fietsen geen extra voertuigen meer.

Nu gaat er hier elk half uur een bus richting Brouwershaven en na twaalf uur andersom, dit in verband met heen en weer reizende schoolkinderen. Ik keek eens op de Connexxion site voor de tijden, je kan daar ook je route plannen en dat deed ik. Nu vulde ik per ongeluk de haltes omgekeerd in, dus 's morgens van Zonnemaire naar Brouw en 's middags andersom... Als je dat doet wordt de prijs zichtbaar en dat kwam dus op ruim €8 heen een ook weer €8 terug, ruim €17 voor 6km, dat komt omdat de bus dan eerst naar Zierikzee rijdt en dan helemaal over Scharendijke weer naar Brouwershaven. Veel kilometers om op dezelfde plek te komen en ook veel langere tijd natuurlijk.

Toen ik de goede ritten invulde kwam de rit op €1.80 ongeveer, dat scheelt nogal, terwijl de bestemming hetzelfde is.

En dan had hij daarvoor de bijbehorende ov-chipskaart nodig, die hebben we allebei maar voordat je dan weet of  er nog wel voldoende saldo opstaat, want 'watwasdeinlogcodeookalweer' 'hijstaaterniet bij'....

Maar goed het is gelukt, met mondkapje en al is Joop heen en weer met de bus gereisd vandaag een beleving op zich. Natuurlijk konden we ook lopen, maar sinds we samen liepen afgelopen zondag zit er iets in Joop zijn rug niet goed, dat gaat nu alweer beter maar het regende ook nogal en het is ook weer weleens goed, zo blijven we op de hoogte of alles bustechnisch nog werkt.

Ik heb wel gewandeld vandaag al waren er wel buien af en toe, maar ik was in elk geval lekker buiten!

De Tibouchina bloeit vrolijk verder in de garage, dat is best gezellig. 

De diepvries is ook weer schoon, dus morgen of overmorgen maar eens volladen voor de komende weken.

Ria Dinsdag 30 November 2021 at 6:33 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Randje vet

Vorige week donderdag werd de door de dokter voorgeschreven echo gemaakt van de bovenbuik, galwegen en lever. Het zou een dag of twee drie duren eer de uitslag bij de dokter zou zijn. Ik belde vrijdag al en de uitslag was binnen maar de dokter was er toen niet, dus ik moest wachten tot vandaag, maar hoefde me geen zorgen te maken.

Dat klonk al goed natuurlijk en rond half vijf belde ze vandaag. Alles was goed, geen rare afwijkingen gevonden behalve dan als je heeeel heeel erg goed keek misschien een heel klein randje vet bij de lever, maar op je vierenzeventigste is dat totaal geen probleem zei ze. Dus als de maag weer rustig is, de pillen langzaam minderen. Niet nodig die de rest van mijn leven te slikken. Terug naar nul pillen.

Supplementen slik ik ook niet, onzin als je gewoon goed eet dan heb je dat allemaal niet nodig. 

Tien kilometer gelopen vandaag, het was heerlijk! Wel wat koud, wanten en muts waren vooral vanmorgen geen overbodige luxe. 

Toch een foto gemaakt, ik zei eerst van niet, maar deze maakte ik in verband met mijn muts, die vond ik ergens en hij zit heel goed, maar vanaf de zijkant is het meer een puntmuts. Zo'n kol is heerlijk in je jas dat maakt een das overbodig, kortom er is breiwerk te doen.

Ria Maandag 29 November 2021 at 7:13 pm | | Standaard | Zeven reacties

Slikopdeweg

Gisteren arriveerde Sinterklaas ook in Zonnemaire en vanwege het slechte weer en Slikopdeweg kwam hij met de trekker, wel zo veilig. Wat een mooi clubje hè, niks geen vegen, gewoon zwart.

Geen kind op straat te bekennen vandaag, die hadden allemaal een fijn nieuw speeltje, denk ik zomaar. Gelukkig maar want het was ook geen weer voor buiten.

Wij wandelden wel een rondje, samen deze keer want Joop zag fietsen niet zo zitten. Het is allemaal wat, duisternis, nattigheid, Corona en Slikopdeweg, we zijn er mooi klaar mee.

Ria Zondag 28 November 2021 at 8:08 pm | | Standaard | Zes reacties

Vorst!

Het dakraam bleef een beetje 'plakken' dacht ik vanmorgen toen ik het open wilde doen, maar het zat gewoon vastgvroren met 'bloemen' erop, net als vroeger. Alleen kon je er toen nog gaatjes in blazen met je warme adem, dat ging nu niet vanwege het dubbele glas.

De eerste vorst is dus een feit en gelukkig had ik een paar dagen geleden de kwetsbare planten al in de garage gezet, al hadden ze dit nog wel overleefd hoor.

De berichten over de broer van Joop zijn wat verwarrend, die laat ik maar even achterwege.

Ria Zaterdag 27 November 2021 at 4:30 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Blauw

Gelukkig had ik nog voordat de regen kwam een rondje gedaan, dus toch even buitenlucht gehad maar daarna ging al snel ging het mis met het weer.

Na wat huishoudelijke bezigheden, wat toch af en toe moet ook al is het weer slecht, bedacht ik om toch maar eens naar een breiwerkje op zoek te gaan, dus ik reed eens naar Mo & More op Noordgouwe. Ja ik weet het het is maar twee kilometer maar ik ging toch maar met de auto en zo waren er meer dames op zoek.

Ik heb even gekeken wat er was en wat ik eventueel wilde, maar het was me te druk. Mondkapjes op hoor, maar tien vrouwen in een wolwinkel die lopen heen en weer en niet als in de supermarkt van het ene pad naar het andere. Ik kreeg het er benauwd en ben gauw vertrokken. Er ligt nog een heel pak prachtig blauw, ooit bestemd voor een trui voor Joop, daar ga ik echt niet meer aan beginnen, blauw staat mij ook prachtig.

Ria Vrijdag 26 November 2021 at 6:14 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Vroeger en nu

Er wisselen nogal wat huisjes van eigenaar in de buurt vooral oudere huisjes, dijkhuisjes, waar soms veel geld voor wordt betaald en dan moet het nog verbouwd worden. Deze is zowat helemaal leegesloopt wat interieur betreft.

En nu ben ik op mijn beurt benieuwd of de porseleinen elektriciteitsknoppen de verbouwing gaan overleven.

Bokpalen heten ze ergens anders in het land maar daar heb ik nog nooit van gehoord, bij mijn weten zijn het gewoon eleCtriciteitspalen en ik vond en vind ze nog steeds mooi, ze gaven de wegen iets intiems, afgebakends. 

Ode aan de bokpaal

Wanneer de stormwind zong door de gespannen draden
Daar stond zij vast , haar benen in de klei
Langs wegen, dijken, landerijen, kaden
Zij bracht ons licht, de wereld dichterbij
Onwrikbaar , beeldbepalend, simpel in haar vormen
Een eeuw of meer nog, baken in het land
Nu dreigt gevaar dat sterker is dan stormen
Het heet ‘vooruitgang’ als er ledverlichting brandt
Met staalgepunte klauwen aan de voeten
Van de monteur die haar in stijl beklom
Leek zij na weer een beurt ons te begroeten
Als elke isolator blinkend glom
Zij moet voorlopig noch maar even blijven
Dat oersymbool van ‘hoe het ooit begon’
Haar beeld zal immer op mijn oog beklijven
Als ik de rijen zie tot aan de horizon.

Ik weet niet meer waar ik het pikte :-)

Porselein, het woord is al mooi, al houd ik absoluut niet van poseleinen kopjes en borden met bloemetjes enzo.

Porselein is veel gebruikt als materiaal voor het vervaardigen van isolatoren omdat het stevig, duurzaam, weers- en hittebestendig is en elektriciteit niet geleidt

Het leuke van al die nieuwe bewoners is wel dat er weer wat jongere mensen in het dorp komen wonen als ik het goed begrepen heb.

Ria Donderdag 25 November 2021 at 7:08 pm | | Standaard | Vijf reacties

Kleurweer

Sombere boel vandaag, ook al bloeien er nog genoeg bloemen overal, maar ja daar hoort dan wel een beetje zon bij.

Echt kleurweer met als afwisseling een wandeling, verder kwam ik niet, maar dat is soms gewoon genoeg.

Geen nieuws uit Spanje, we wachten af.

Bijna december. Deze tijd kan me niet snel genoeg gaan, van mij mag de boel op slot tot januari zodat we met z'n allen aan een gezond nieuwjaar kunnen beginnen. WC papier heb ik al genoeg dat was in de aanbieidng gisteren.

Ria Woensdag 24 November 2021 at 6:21 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Slecht bericht

Vandaag een minder goed bericht.

Ik ga het hier gewoon maar opschrijven omdat ik het te bizar voor woorden vind, mede door de Corona omstandigheden.

De één jaar jongere broer van Joop werd afgelopen zondag opgenomen in het ziekenhuis in Benidorm. De laatste paar jaar brengt hij daar een paar maanden de winter door en vorig jaar kocht hij er zelfs een appartement.

Hij werd opgenomen vanwege een hersenbloeding en bij die opname bleek hij Corona te hebben (ingeent en wel). Zijn vriendin moet door die positieve uitslag tien dagen in quarantaine en mag zodoende de eerste tien dagen niet bij hem op bezoek.

Nu ligt hij daar, alleen! Hij kan niet praten, is zijn geheugen kwijt en is blind. Zonder iemand die hem kent, die misschien zijn geheugen wat op kan frissen, geen idee of hij nog wel kan horen. Hoe erg wil je het hebben.

Dit is echt vreselijk.

Ria Dinsdag 23 November 2021 at 6:36 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Goed nieuws

Om te beginnen zijn de foto's van gisteren terecht. Ik kon ze gewoon op mijn toestel omzetten, weer wat geleerd.

En omdat het vandaag weer heel ander weer was, plaats ik gewoon foto's van vandaag, want o o o wat was het lekker! En staalblauwe lucht en geen wolkje te bekennen.

Het was vandaag ook wachten tot het tijd was om ter vertrekken naar het ziekenhuis, vijf uur werd ik pas verwacht en natuurlijk waren we keurig op tijd.

Bij het binnenstappen zei de longarts al dat hij goede berichten had, dus eigenlijk konden we zo omdraaien maar we hebben toch nog maar even de foto's bekeken. Het uitsulpinkje aan de wervelkolom was geen weerschijn maar een ouderdomsverschijnsel. Door slijtage vormt zich nieuw bot tussen de wervels waar het kraakbeen zo goed als verdwenen is. Nou ja zoiets dus, niet iets om je zorgen over te maken en verder was er in het bloed ook niets gevonden waar nog verder onderzoek voor nodig was, maar dat wist ik al van de dokter. Goede berichten kan je niet vaak genoeg horen. Van een rookverleden was nog weinig te zien, naar mijn idee zagen mijn longen er behoorlijk fris uit.

Maar voorlopig ben ik nog niet klaar want komende donderdag de echo van gal- maag en bovenbuik op advies van de dokter en 7 december nog een hartonderzoek, nou en als dat allemaal goed is spring ik een gat in de lucht.

De maagbeschermers slik ik trouw en ik heb het idee dat ze helpen, ook dat ik er misschien wel beter door slaap omdat mijn maag..? rustiger is...? Geen idee maar het is meegenomen.

Ria Maandag 22 November 2021 at 7:26 pm | | Standaard | Zes reacties

Tobben

Ik maakte mooie foto's vandaag, vooral vanmiddag waren er prachtige luchten.

 En de bomen doen het ook nog goed in het landschap.

Alleen mijn fototoestel haperde toen ik even iets wilde verzetten, dan rolt het pijltje van het een naar het ander en valt er nog weinig in te stellen hoewel ik dat dan wel probeer natuurlijk...

Er ging iets mis en zonder dat ik er erg in had stonden de foto's hierna in RAW. Vroeger was dat geen probleem en kon ik ze gewoon openen en weer als jpeg opslaan, maar dat gaat nu ineens niet meer.

Ik kreeg hulp, iemand die ze voor me converteerde (ik wist ook niet dat het zo heet, daar kom je pas achter als je het nodig hebt), nu staan ze in jpeg maar gaan ze nog niet open. Uren ben je daar dan mee bezig en nog heb je niets, de foto's zullen ook wel tegenvallen...

Ria Zondag 21 November 2021 at 8:41 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Deuntje

De Schouwse dweilband 'Liever ier as tuus' met rechtsachterin de buurman van een stukje verderop met de bekkens.

Op het filmpje spelen ze op de vlasdag in 2014.

Mocht je iets feestelijks te vieren hebben komen ze graag een deuntje doen, altijd gezellig!

En een beetje gezelligheid kunnen we in deze sombere tijden best gebruiken.

Ria Zaterdag 20 November 2021 at 7:38 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Uitgeslapen

Sjoerd zag het al aankomen gisteren en het gebeurde ook. Moe van zoveel halve nachten plus de bijkomende spanningen, kon ik weer eens ontspannen slapen. Niet de hele nacht, want ik snurkte blijkbaar de hele buurt bij elkaar, dus het was wat onrustig, maar daar heb ik verder weinig van meegekregen, diep in slaap... en het kwam niet eens door de wijn.

Uitgeslapen en wel de nieuwe dag ingewandeld op deze zaterdagmorgen, het was lekker weer en ik bedacht eens wat ik zou gaan doen, oh nee vanmiddag 'moest' ik met het hondje, dat is toch iets om rekening mee te houden.

Het klinkt misschien stom maar eenmaal thuis toen ik erachter kwam dat het nog maar vrijdag was vond ik dat toch zo fijn, dat ik niets hoefde vandaag en gewoon kon gaan en staan waar en wanneer ik dat wilde.

Ik wandelde naar Brouwershaven voor vis, kabeljauw deze keer en een paar andere boodschappen en dronk koffie op de bank bij de ijswinkel omdat ik even moest wachten tot de apotheek open was, nog steeds heerlijk in de zon.

Ria Vrijdag 19 November 2021 at 7:01 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Opgelucht

Eerst naar de dokter vanmorgen, de gang van zaken in het ziekenhuis, geen uitslagen krijgen, achteraf telefoontjes, het zat me allemaal niet lekker en ik blijf last houden van maag en buik of gal en als het dan eventueel galstenen zijn dan moet ik toch daarvoor weer naar de dokter.

Alles netjes op een briefje geschreven, wat er was en wat ik wilde vragen. Volgens de dokter geen gal maar de maag en ik geloof dat de maagbeschermers al werken. Voor alle zekerheid wordt er nu nog een echo van de bovenbuik gemaakt, dat kan volgende week al gebeuren, heel fijn!.

Ze heeft me onderzocht en er was niets vergroot, gekrompen of kwijt, dat scheelt en ik voelde me opgelucht, ze kon ook de bloeduitslagen van het ziekenhuis zien, niets op aan te merken!

Opgelucht stapte ik weer naar buiten en nadat ik thuis Joop op de hoogte had gebracht reed ik door naar Zierikzee voor een paar flesjes Beaujolais. Er was maar één soort, dat is makkelijk kiezen! Ik heb al geproefd, heerlijk zacht.

Op naar het onderzoek om dingen uit te sluiten, die maag moet met de beschermers vanzelf weer over gaan.

Ria Donderdag 18 November 2021 at 6:23 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Best lastig

Het is er weer voor en het ontspant, dat kan ik best even gebruiken

Hoofdzakelijk restjes gebruikt net als bij de twee vorige herfsttaferelen. Ik heb ze eens gesorteerd in Op, Bijna op en Bestnogbruikbaar en ze in aparte doosjes gedaan, te duur om niet allemaal echt OP te maken en als ik het niet zo doe komt er niet van. Ik weet dat er potloodverlengers zijn maar daar durf ik me niet aan te wagen, bang dat ze mijn krachten niet overleven.

Ik ben alweer aan de volgende begonnen.

Eigenlijk wil ik gaan breien of haken maar ik weet niet wat. Een muts misschien, daarvoor zijn er nog resten genoeg maar gebreide en gehaakte mutsen zijn niet erg warm, dan wil ik eerst een passende fleece binnenmuts hebben.

Ria Woensdag 17 November 2021 at 4:00 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Donkere dagen

Vanmiddag kwamen Janny en Freek gezellig even buurten, een lichtpuntje in de duisternis want het is behoorlijk somber buiten maar lachen kunnen we gelukkig nog steeds, zeker als we samen zijn.

Voordat ze kwamen deed ik boodschappen op Scharendijke in een fijne bijna lege supermarkt. Niet helemaal natuurlijk, maar het is een grote, bedoeld voor heel veel mensen, waarvan er nu maar een paar waren.

Een rondje rond Keesje gewandeld en onderweg gezellig gekletst met Janny, die mannen hoeven niet altijd alles te horen natuurlijk.

Ria Dinsdag 16 November 2021 at 6:29 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dag Bas

Om één uur even naar het ziekenhuis in Goes voor de geplande ct scan in verband met het vage vlekje op mijn long. Er werd verzocht een kwartier eerder aanwezig te zijn, maar we waren er al een half uur van tevoren. We zaten misschien net vijf minuten toen de verpleegster me al kwam halen. Bij het gaan liggen op het apparaat was ik even bang dat ik door het bed in de diepte zou verdwijnen dat heb ik op mijn eigen bed ook weleens, gelukkig zakte het weg.

Toen het gebeurd was vroeg ik 'en nu weet jij wat het is'?  Ja antwoorde ze, maar ik mag niets zeggen en ze knipperde geruststellend met haar ogen, tenminste dat verbeelde ik me. Volgende maandag de uitslag of eerder als het helemaal niet goed is.

Ineens waren we Bas (het is echt Bas) de ezel van Lillo kwijt. Ik weet inmiddels dat hij sinds een paar maanden geemigreerd is naar Duitsland naar een fijne oudedagvoorzienig voor ezeltjes, maar er zijn nog steeds mensen die denken dat hij dood is, of zich afvragen wat er gebeurd is. 

Niets gebeurd, hij woont alleen ergens anders en als je graag wilt weten waar dan moet je dat aan Gerrit vragen, zo heb ik vandaag ondervonden :-)

Bas in 2007 op de eerste foto en dit jaar op de laatste, het is raar nu hij niet meer daar loopt.

Ria Maandag 15 November 2021 at 6:28 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Oozosnel

Geen Sinterklaasgedoe meer hier maar inmiddels ben ik er wel achter dat zijn paard tegenwoordig Oozosnel heet en dat het een hongerig en dorstig paard blijkt te zijn, er verschijnen zelfs kraampjes langs de weg waar hij dan even uit kan blazen en vooral even iets kan nuttigen en dan natuurlijk als dank iets in de gereedstaande schoenen achter laat.

Op de foto's denk ik een van de laatste keren dat er bij ons een schoen gezet werd op 2 dec. 2006.

Jammer genoeg vergeten een foto van het kraampe te maken, maar dat blijft nog wel even staan denk ik, want het werkt wel hoorde ik van één van de kinderen vandaag.

Ria Zondag 14 November 2021 at 7:24 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags:

Licht en donker

Het wordt weer alsmaar stiller in de straten lijkt het wel, nu is het hier toch al nooit druk en het was zaterdagmorgen, maar op af en toe een auto na was het zoo stil en donker en somber, maar ik had toch gewoon zin in een ochtendrondje natuurlijk en ik ging en het leek wel een sprookje in de polder. Zoals op de foto was het, dat is niet speciaal kleurrijk geshopt of zo, dat doe ik nooit, dit deed de zon.

 Want kijk, zo was het vanmiddag, ik had totaal geen zin, het was waterkoud, maar ja er lag ergens een hondje te wachten en natuurlijk ga je dan gewoon. Wanten vergeten, gelukkig had het bazinnetje een paar voor me en eenmaal onderweg was het toch heerlijk!

Het licht was niet zo gunstig voor foto's als vanmorgen, maar Paule en ik genoten van het heerlijke rondje.

En het was met het latere middaglicht weer heel anders dan vanmorgen.

Er zat een aalscholver lekker te drogen, maar inzoomen en dan met een hondje aan de lijn dat eigenlijk op dat punt alleen nog maar naar huis wil schiet niet op. Een filmpje ging beter.

Ria Zaterdag 13 November 2021 at 6:48 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

12 november

Allereerst een bloemetje voor Ina, zij zou vandaag haar 67ste verjaardag hebben gevierd. 

Het was eigenlijk best zonnig vandaag maar toen ik ging wandelen was het al behoorlijk aan het betrekken. Er komt regen en omdat de potplanten die nog buiten staan nog steeds behoorlijk nat zijn heb ik die maar even onder het afdakje gezet. Zolang het niet vriest hoeven ze niet naar binnen en als het dan volgende week weer zacht weer is kunnen ze gewoon weer buiten.

Bijzondere luchten vanmiddag maar al snel donker, wat dat betreft is het echt november. 

Kijk en dan loop je het dorp binnen en dan loopt er gewoon zoiets te grazen.

Ria Vrijdag 12 November 2021 at 6:52 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Oproep

We worden er allemaal niet vrolijker van.

Pandemie hier, pandemie daar, het gaat weer nergens anders meer over en we zijn er ook lang nog niet vanaf! 

En de ongevaccineerde meute maar lachen, zie je wel, zie je wel, als nú nog niemand 'het' doorheeft! (daar word ik helemaal misselijk van)

Ik denk wel dat er een verschil is tussen de zogenaamde wappies en de echte bangerikken, dat zijn geen wappies.

Inmiddels ben ik er wèl voorstander van dat die ongevaccineerden dan maar nergens meer naar binnen mogen. Jammer als je echt een geldige reden hebt, maar al die bange schijterds die gewoon alleen maar bang zijn. Bang voor de prik, bang omdat ze allergisch zijn (voor wat), bang omdat ze hart- en/of long problemen hebben en vooral bang voor de Chinezen of voor wat dan ook.

Ik weet er alles van want ik was eerst ook best zo'n bange schijterd. Bang voor het 'goedje' dat ze in me gingen spuiten, wat zouden de gevolgen wel niet zijn, ik zou er vast ziek van worden, of op zijn minst vage klachten krijgen....

.... maar ik ging toch, ook al was ik best allergisch voor 'iets'. Ik heb het aan de dokter gevraagd en die zei dat het echt geen kwaad kon en ze keek echt niet of ze zat te liegen, een dokter kan je toch vertrouwen lijkt mij en Joop ging ook gewoon ondanks dat hij hart- en vaatproblemen heeft en wat al niet meer, hij slikt een handje pillen per dag en dan die spuit daar nog bij.

Hopelijk duurt het nog even eer ik aan de beurt ben voor die booster, maar ik doe het wel.

We hebben het toch gezien toen de eerste vaccinaties er waren!, dat de besmettingen snel afnamen, dat we weer het gewone leven konden oppakken?! Dat het helpt!

Het helpt echt, alleen niet lang genoeg!

Dan moeten we maar een keertje extra! 

En als 'de rest' dan ook eens gewoon meedoet en ook eens kan toegeven dat het misschien beter is om toch maar die prik te halen in plaats van halsstarrig nee te blijven roepen. (het is zo gebeurd hoor je voelt er bijna niets van)

Ria Donderdag 11 November 2021 at 7:01 pm | | Standaard | Zeventien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Donker en stil

Toen ik begon zag ik mijn doosje met restjes staan en ik besloot om eens alleen stompjes te gebruiken. Daar kunnen geen grote vlakken mee. Ten eerste kleurt het niet handig en ten tweede kom je dan al snel tekort.

Iets herkenbaars herfstigs is het geworden.

Het was een donkere windstille dag waarop het heerlijk wandelen was.

Ria Woensdag 10 November 2021 at 7:01 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Onderweg

Deze foto is van gisteren jammer genoeg, vandaag was het lang zo mooi niet, het miezerde en de zon hebben we niet gezien.

Vanmorgen zijn eindelijk twee implantaten bij Joop gezet. Maanden geleden mislukte er een, die groeide niet vast en inmiddels was er een gat aan de andere kant bijgekomen, dus nu twee gaten die opgevuld kunnen worden als de implantaten tenminste mee willen werken. Het is spannend en Joop was best gespannen. Ze zitten erin en nu maar afwachten. Ik ging mee om te rijden zodat hij zelf kon koelen met het ijszakje.

Daarna ging ik naar de kapper. Ook ging ik even naar de Plus, waar bijna geen winkelend publiek was en dan vind ik het echt niet nodig een mondkapje op te zetten maar dan wordt er toch minachtend naar je gekeken, ook al lopen ze op drie meter afstand. Daar kan ik niet goed tegen, maar goed voorlopig moeten we het er weer even mee doen.

Dit bruidspaar is op 11-11-2011 getrouwd.

Er staat me bij dat ik naar een afspraak ging en ik moest voor ze stoppen want ze wilden daar een foto maken, maar ik vertelde er niets over op mijn blog. Eens kijken of ze boven water komen zo, want deze foto hebben ze niet. Hij is ook niet zo bijzonder, maar toch.... Ik hoop dat ze nog samen zijn, het lijkt een leuk stel en misschien hebben ze inmiddels een paar kinderen. 

Alvast gefeliciteerd met jullie 10 jarig huwelijk!

Ria Dinsdag 09 November 2021 at 7:01 pm | | Standaard | Vijf reacties

Buitenlucht

Vroeg op, dus vroeg aan de wandel, het was heerlijk! De hele dag zon. Niet dat je dan de hele dag buiten kunt zijn, maar wel een paar uur. Tussendoor gekleurd.

Vanmiddag verzamelde ik twee zakken rommel. Onderweg kan ik dan de zak leegkieperem in een vuilnisbak in de polder en op het dorp nog een keer. Het viel me mee eigenlijk, er zijn veel rapers. Het was bij mij al een tijd geleden, maar ja als je lang buiten wilt zijn verzin je iets.

Joop fietste ook een stuk en verving Mir haar kapotte kachel. Erg winters is het op deze manier nog niet en de bomen zijn ook best nog groen, maar als je er een graad of tien minder bij denkt en dan dit weer, dat is ook best lekker!

Ria Maandag 08 November 2021 at 6:48 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gezelligheid

Alsof we even telepatisch contact hadden vanmiddag, zo vaak wandelen we niet samen, maar nu dachten we hetzelfde en kreeg ik bijna gelijktijdig een berichtje... zullen we een rondje wandelen.

Ja dus! Het was heerlijk in de Zeepeduinen, dat is bij Miriam om de hoek en weer eens iets anders dan de polder, want het waaide best hard vandaag.

Heerlijk gewandeld en foto's gemaakt natuurlijk

Na afloop een heerlijk bakje koffie met wat lekkers erbij bij de buren, dat hadden we wel verdiend.

Ria Zondag 07 November 2021 at 7:52 pm | | Standaard | Vier reacties

Weelweg

Gisteren toen ik boodschappen deed kwam ik weer voorbij de werkzaamheden aan de recreatieverdeelweg bij Scharendijke. Alles is inmiddels anders in de Weelweg, ik denk dat ik best een bijzonder mapje Weelweg heb. 

Jaren liep ik er elke dag eerst met Simba en later met Didi voor een rondje Ellemeet.

Het huisje is weg. Er staat nu een ander huisje een stukje achteruit, want hier moest de nieuwe weg komen met aan het eind een rotonde.

Binnenkort ga ik toch eens terug voor een update hoe het nu is, want zoals het was zal het nooit meer worden.

2005

Ria Zaterdag 06 November 2021 at 7:17 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

Rust

Alweer heerlijk geslapen!

Wij hebben een Velux dakraam boven ons hoofd en de laatste week doe ik dat helemaal dicht.

's Zomers laat ik het open omdat ik vind dat je ook 's nachts frisse lucht moet hebben of om wat af te koelen, maar nu het wat kouder is wordt er nogal wat hout verstookt in de buurt, dus 's avonds doe ik het helemaal dicht.

En nu hoor ik de kerkklok niet meer.

Nooit gedacht dat die klok daar een rol in speelde, maar het was wel zo dat ik me er steeds meer aan ergerde als ik hele nachten wakker lag. Dan sloeg hij bv één uur en dan vroeg ik me af of het nu half één was of al één uur dan zou het over een half uur nog een keer maar één keer slaan en pas over een uur twee keer, maar dan zou ik vast al slapen.... en zo hoorde ik het dan twee uur, half drie en drie uur slaan tot een uur of zes om dan nog even weg te tuimelen, vreselijk. Het zal best nog eens gebeuren maar voorlopig heb ik een paar goede nachten achter de rug, heerlijk!

Het was ook een heerlijke dag.

Een gezellig ochtendrondje gelopen met de buurman van een stukje verderop, zoveel buurmannen hier! En er kwam zomaar iemand een appeltaart brengen! En vanmiddag was het ook al heel fijn wandelen in de zon. Lekker gekookt, met was gesjouwd en kletspraatjes gemaakt onderweg.

Ria Vrijdag 05 November 2021 at 6:58 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

In de war

Ik ben er met mijn hoofd niet bij vandaag, of juist wel, ik weet het ook niet maar ik voel me af en toe behoorlijk in de war. Het was een lange nacht, heerlijk geslapen, goed uitgerust zou je denken, maar mijn hoofd is er niet bij.

Het begon er al mee dat het eigenlijk geen weer was vanmorgen, het was wel weer, maar het lokte niet echt om een rondje te doen en ik hoefde niet, dus deed ik het niet. Nou en dan is mijn dag gelijk al in de war natuurlijk.

Na de thee toch even buiten gestaan, er was geen wind en bijna geen regen, ik keek eens naar de geraniums en besloot die dan maar binnen te brengen zodat ik er geen omkijken meer naar had komende maanden. Water hoeven ze voorlopig niet. Nu staan er alleen nog twee grote geraniums en twee tibouchina's buiten. Er zitten nog knoppen in de Tibouchina's. Ik twijfel of ik ze ook een plekje binnen zal geven. 

Lekker zitten kleuren en eind van de middag nog een rondje gelopen. Regenkleding aan maar dat was achteraf niet nodig. Een sateetje en patat gehaald bij Marlene dus ik hoefde ook al niet te koken, tsjonge ik was er behoorlijk van in de war vandaag.

Ria Donderdag 04 November 2021 at 7:23 pm | | Standaard | Zeven reacties

Opgelost

Vanmorgen al heel vroeg op stap want 8.40u een afspraak bij de longarts. Ze belden maandag dus ik was snel aan de beurt voor het vage botje in mijn longen. De vlek is naar alle waarschijnlijkheid een weerkaatsing van een wervel bij het maken van de foto. Je wervelkolom heeft toch allemaal van die uitsteeksels en nu is het net of die in de long zit. Je hebt op een gewone foto ook weleens van die rare weerschijningen. Hij drukte me vooral op het hart me geen zorgen te maken, dus dat doe ik dan ook maar niet. Er wordt nog wel een scan gemaakt, voor de zekerheid.

Begin december staat de afspraak bij Cardiologie voor de echocardiogram wegens de ruis bij mijn hart die ik al mijn hele leven heb, maar die ze nu weer ontdekt hebben. Het is misschien wel goed dat ze er weer eens naar kijken, 'dan kunnen ze zien of je kleppen nog goed sluiten' zegt Joop. 

Even na tienen waren we alweer thuis. Na de koffie gingen we fietsen. Joop zijn eigen rondje en ik naar de vleesboerderij. Het was heerlijk weer, de zon scheen, het leek wel voorjaar. Op Brouwershaven ook nog een boodschap en zo had ik toch 15km gefietst. Even later kwam Joop ook thuis, hij had er bijna 35km opzitten. Maar ja ik had ondertussen wel boodschappen gedaan.

Vanmiddag nog een rondje met het hondje en achter de was aangelopen, die met dit weer natuurlijk niet droog werd, maar wel iets en lekker buiten geweest. Ook de blaren nog opgeveegd, ik had er weer zin in, ik voel me goed.

De geraniums staan er behoorlijk fris bij, die zijn veel te nat en omdat er alweer regen aan komt heb ik ze maar even ergens onder gezet, zolang het weer nog zo goed is laat ik ze maar buiten.

Oh ja en ook nog een mail van Bol.com vandaag:

Gisteren heb jij mij via de chat gesproken. Jij gaf aan dat jullie een brief hadden ontvangen met een betaling van 289 euro. 

Deze bestelling is niet door jullie besteld, maar wellicht door een fraudeur. 

Dit heb ik doorgezet naar de desbetreffende afdeling en zij geven aan dat jullie geen brieven meer zullen ontvangen van de accountor. 

Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken. 

Hopelijk heb ik jullie hierbij voldoende geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet,

Roma

bol.com klantenservice

Ria Woensdag 03 November 2021 at 7:08 pm | | Standaard | Zes reacties

Herfstig

Het miezerde vanmorgen maar ik ging toch lekker even naar buiten en zo erg nat werd ik nu ook weer niet.

De rest van de dag prachtige wolkenluchten met af en toen een buitje. 

We hadden gedoe met Bol.com, we zouden een rekening niet betaald hebben van anderhalf jaar geleden en dan gelijk een incassobureau op je hielen, daar klopt iets niet. We kopen daar weleens iets maar dan moet je gelijk met ideal betalen, anders krijg je het niet eens en wat moeten wij nu met een Playstation en een nep horloge.

Maar ja je moet er weer wel achteraan, we hadden het er warm van gekregen. Ik pakte de fiets en deed nog een boodschap op Brouw. Mooie luchten en het was zo lekker dat toen ik de boodschappen opgeruimd had nog maar een rondje Korteweg te voet deed.

Zonnemaire lag er prachtig bij in de late middagzon.

't Mooiste durp van Schouwen <3

Ria Dinsdag 02 November 2021 at 7:34 pm | | Standaard | Vijf reacties

Regelmaat

Eerst de tekening afgemaakt waar ik mee bezig was vanmorgen. Ik moest best nog veel blauw, ik wist toen nog niet eens dat het blauw zou worden, maar ik vind het resultaat geslaagd en dat vind ik niet zo vaak.

En dan is het plotseling al volop in de middag en heb je nog niets gedaan (behalve een ochtendrondje) en het weer werd eigenlijk steeds mooier, toen nog wel. Gauw gedouched en een rondje met Boefje, ze had er zin in vandaag, zo leuk, vaak wil ze alleen maar terug naar huis. Morgen is het vrouwtje er weer, het is maar af en toe dat ik haar uit laat.

Het begon al te betrekken toen we terug waren, dus besloot ik maar de auto te nemen in plaats van de fiets. DHL pakjes kunnen retour op Dreischor, dat is niet ver maar in een bui net iets te ver. Ik reed even door naar Zierikzee, even in 'de stad' lopen. Het was best nog druk, nog steeds vakantie en de Belgen een feestdag.

Steeds als ik dat eens doe vraag ik me af waarom ik dat eigenlijk niet vaker doe, want het is best even leuk, zo'n rondje stad. Misschien moet ik een staddag vastleggen, niet elke week dat is me te veel, maar gewoon elke eerste van de maand of zo!  Best een goed plan eigenlijk! Ik hou nu eenmaal van regelmaat.

Ik deed een paar kleine boodschapjes en keerde huiswaarts met onderweg prachtige luchten.

Ria Maandag 01 November 2021 at 6:34 pm | | Standaard | Zes reacties