BuiïgEenmaal op het strand aangekomen vanmiddag begon het te hagelen, er hing een flinke bui en de wind trok ook behoorlijk aan, dan heb je weinig aan zo'n flutparapluutje en omdat we geen zin hadden in harde hagelstenen, hebben we rechtsomkeert gemaakt en zijn dezelfde weg terug gelopen. Verder heeft het picknickplaatsje langs de Rampweg, sinds ongeveer een week een vaste bewoner. Hij (of zij) had geen zin om te poseren want hij kroop steeds weg achter de vuilnisbak, stom beest. En toen ik net de buitendeur opendeed zag ik dit.
Morgen Maart!

Update: Ik zie net bij het linkje van maart, dat het op mijn geboortedag (14-07-1947) 21.8 graden was, daarna werd het alleen maar warmer. Mijn moeder vertelde weleens dat ik aan het eind van die zomer al bruine beentjes had, omdat ik bloot in de schaduw lag.


Ria Dinsdag 28 Februari 2006 at 3:49 pm | | Standaard | Geen reacties

Uitgeteld

 
klik

Niet zo erg als deze reiger, maar veel heb ik niet gepresteerd vandaag, ik moest er even van bijkomen. We hebben restjes opgemaakt, de vlaaien zijn nu op en vanavond hebben we soep gegeten, ook nog over van gisteren, lekker makkelijk.


Ria Maandag 27 Februari 2006 at 3:48 pm | | Standaard | Geen reacties

KnuffelsGisteravond met z'n allen spareribs gegeten in de Surf Inn, want daar was Cor (van Sil) na al die maanden wel aan toe natuurlijk, dat kon niet missen. Vandaag gezellig geklungeld met z'n allen, visite gehad, geborreld en gehapt, kortom een heel gezellige verjaardag. Gisteravond wel een paar foto's gemaakt, maar vandaag eigenlijk niet, vandaar dat ik weinig bruikbaars heb. De kinderen waren niet echt veranderd, dat gaat ook niet meer zo snel op deze leeftijd, maar we hebben weer wel ff lekker geknuffeld.

Ria Zondag 26 Februari 2006 at 3:47 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Joop jarigVandaag wordt mijn ondernemende mannetje 61.

Ria Zondag 26 Februari 2006 at 3:46 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

KurkenstopJe ziet ze steeds vaker, de kunststof nepkurken en ik vind het eigenlijk maar niks zo'n plastic stop, geef mij maar gewoon de ouwerwetse van echte kurk. Ik heb naar aanleiding van mijn titel ook eens in de dikke van Dale gekeken:
U hebt gezocht op kurk:

kurk1 (de ~, ~en)
1 stop van kurk om flessen af te sluiten
2 drijver van kurk 

kurk2 (het, de ~ (m.), ~en)
1 licht, veerkrachtig, poreus weefsel op de schors van de kurkeik 

Het woord bestaat niet eens volgens de Dikke! Ik laat het lekker staan want wij hebben het toevallig wel altijd over een "kurkestoppe", puh! 
Straks kunnen we niet eens meer Kreatief met Kurk zijn.
"En wat is het basismateriaal?"
Peter " Het basismateraal is Kurk." 
"Waar moet je op letten?"
Peter: "Van je af snijden!" 


Update met dank aan Em:
Wel rieseikullun hé? Al die kurkestoppe...


klik

Kijk, dat is nog eens een goed initiatief, ik ga ze gelijk weer bewaren. Jaren heb ik dat gedaan met het idee dat ik er ooit nog eens creatief mee zou zijn, toen dat niet zo bleek te zijn, heb ik ze weer maar weggegooid....


Ria Vrijdag 24 Februari 2006 at 3:45 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Nieuw spel


klik

Opnieuw verslaafd. Ik heb het gekocht en ben er weer reuze zoet mee.


Ria Donderdag 23 Februari 2006 at 3:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Nieuws

Verder krijgt Scharendijke er nog een restaurant bij, 1340 inwoners telt ons dorp.
We hebben:
De Pepermolen
Het Snorretje
Salud
Surf Inn
De Zondebok
Pizzeria Leonardos
Westenwind
Perry's
Feestcafé Crazy (alleen om te zuupen)
Verder nog twee frites tenten en bij 
Zeeland Village zul je ook wel een hapje kunnen eten.

Het nieuwe restaurant moet nog gebouwd worden, maar de vergunning is er, het wordt wel een beetje veel van het goede zodoende. Ik ben benieuwd wat we daar weer kunnen gaan eten.

Eind van de middag stond ik even in de winkel te wachten want ik dacht dat mijn kassabonnetje niet klopte, eigenlijk kijk ik daar nooit naar en je kunt dat ook beter maar laten, want het klopte wel, alleen ik was verkeerd ingelicht, twee halen één betalen is niet hetzelfde als € 1.-- voordeliger (ja, ja, de wijn is weer in de aanbieding), maar onder het wachten kwam het halve dorp (hoezo overdreven?) nog even een boodschap halen en dan maak je gezellig even een praatje, ik ga daar maar eens vaker staan zo rond een uur of vijf

Ria Donderdag 23 Februari 2006 at 3:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Yes!

 

Eindelijk mijn spel voltooid! Ik ben nu op zoek naar een ander, iemand suggesties? Ik heb deze al geprobeerd maar die lijkt wel erg veel op Zuma, hoewel ik het ook weer wel heel leuk vind, mijn voorkeur gaat toch uit naar die behendigheids dingen.

Vanmiddag bij de nieuwe Leen Bakker gekeken in Zierikzee, mooie winkel, ik was er nog niet geweest. Ik ging eigenlijk voor een nieuwe matras voor de caravan maar dat is blijkbaar een afwijkende maat (120x190) die hadden ze niet. Hier hebben ze hem wel, ik heb al een mailtje gedaan of ze ook thuis bezorgen, maar ik heb nog niets gehoord. Bij de gordijnen schoot het niet op want het gordijnenmeisje was ziek geworden en nu stond er een vervangster met weinig gordijnervaring de mevrouw voor mij te helpen, ik ben toen maar doorgelopen. Daarna nog naar de boekhandel voor een boodschap voor Joop en daar zag ik ook bovenstaandadresboekje liggen, kan ik eindelijk die ouwe agenda eens in de prullebak gooien. Op zulke laarzen kan ik wel niet lopen, maar ik vind ze wel heel mooi.

Verder vanavond de aardappels aan laten branden, we hebben toen maar krootjes en speklappen zonder aardappels gegeten...

Ria Woensdag 22 Februari 2006 at 3:41 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Gebep

Het is koud en saai en er gebeurt bar weinig hier. Wel een lekkere wandeling gemaakt vanmiddag, maar ja, dat is geen nieuws. Ik kwam tegelijk met een aardige mevrouw op het strand, zij was ook met haar honden en we hebben samen een eindje opgelopen. Ze vertelde honderd uit, dat haar man op wintersport was samen met haar dochter (vandaar dat ze misschien een beetje aanspraak nodig had). Verder vertelde ze dat ze achtenzestig was (wat je haar absoluut niet zou geven) en dat ze vanmorgen computerles had gehad, daar hebben we natuurlijk uitgebreid over lopen beppen, ze vond het hartstikke leuk, maar nu durfde ze niet goed omdat haar man er niet was en ze bang was iets fout te doen. En natuurlijk een hondenpraatje en over mijn weblog, dat ik gisteren Balou erop had gezet en toevallig kende zij weer iemand die op zoek was naar een grote hond! Wow! Misschien hoor ik er nog iets over want we hebben gezamelijke kennissen. Bij de tweede overgang ging zij op de terugweg en heb ik er nog een stukje aangeplakt, want eenmaal onderweg was het best wel lekker.

Verder maakte Marlies mij er een tijdje geleden op attent dat de aquarel die op het webcamplaatje altijd achter me hangt niet te vinden was in het mapje, ze had gelijk en dat heb ik vandaag even goed gemaakt en bij gebrek aan een foto maar hierboven gezet. Het is al een oudere van 14-07-2001 gemaakt op de verjaardag waarop ik mij zo alleen voelde, Joop was net vertrokken voor een reis naar Nieuw Guinea volgens mij, ik kan het album even niet vinden, maar als hij terug is van zijn cursus zal ik het vragen. Gisteravond voor het slapen gaan heeft hij in het Nepalees tot tien geteld...

Ria Dinsdag 21 Februari 2006 at 3:39 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Hondenhoopje


klik voor paps en mams

Gisteren bij Ed, een hoopje puppies, lief hè. Drie weken zijn ze en ze lagen heerlijk te slapen. Het was gezellig eventjes keuvelen en eten en drinken daar. We zijn met de Spit gegaan, die moet ook af en toe eventjes van stal en Putte is een mooi ritje daarvoor.


Ria Zondag 19 Februari 2006 at 3:36 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

It's a beautiful dayDe meneer stopte gewillig toen hij zag dat ik een foto wilde maken. Hij draaide zijn raampje open en zei dat ik ook donateur mocht worden, verder vertelde hij dat ze net twee prachtige zeehondjes de vrijheid hadden gegeven. Jammer, ik was dus net te laat. Ik had de drukte en de auto's op het strand wel gezien, maar had geen idee wat er aan de hand was, tot ik bij "het Watergat" de auto's met de bekende teksterop zag. Op het strand had ik nog naar de zeehondjes op de plaat staan kijken door mijn verrekijker, soms komen ze dichter naar het strand en zwemmen gezellig een stukje met je op.

Ria Zondag 19 Februari 2006 at 3:35 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Broertjes

Het is weer zover! De broertjes zijn weer een weekje even oud en wel 60 jaar! Vandaag is Ed jarig en volgende week wordt Joop ook weer een jaartje ouder. De middelste is Ruud de jongste van het stel, Ina zweeft daar weer ergens tussenin. Wat een drollen hè!


Ria Zaterdag 18 Februari 2006 at 3:32 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

WildplassenIk denk dat ik deze maar eens ga kopen. Een shirt naar mijn hart, want ik doe het tenslotte bijna iedere dag, ik kan alleen nog niet vinden waar ik hem kan bestellen. Het is wel geen Schouws want elk dorp en eiland heeft weer zijn eigen dialect, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vond hem op de site van Peter Dieleman , hij zingt in het Zeeuws dialect, af en toe hoor ik eens een liedje als ik naar Omroep Zeeland kijk, het klinkt altijd wel grappig.

Voor de aardigheid het liedje van Jewannes van der Linde:

Ik bin Jewannes van de Linde en ik è d'n êle hrôôten 'oed 
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joen 'oed

Ik bin Jewannes van de Linde en ik è d'n echte boere knol
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joe knol

Ik bin Jewannes van de Linde en ik è d'n echte zeeuwse ploeg
En a de mensen me zie ploehe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joe ploeg

En ik hae dinsdags altied kieke ni de Hoese mart
En in de Landbouw drienk ik dan 'n neut

En 's aggemiddags riek wee op de fiets nir uus
Dan zei de vrouwe: oe jie bin wee teut

Ik bin Jewannes van de Linde en ik è d'n êle hrôôten 'oed
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joen 'oed

Ria Vrijdag 17 Februari 2006 at 3:31 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Knoppen en soppen

We hebben er nog ééntje over van de drie waar we mee begonnen, maar deze doet het perfect. De knoppen worden in het najaar gevormd en zien er heel de winter een beetje dor uit. De laatste dagen beginnen ze behoorlijk te zwellen en ik denk dat hij als het even een beetje zacht en mooi weer is gaat bloeien, onze Pauwlonia Tomentosa, dat doet hij namelijk voordat de blaren eraan komen, ik ben benieuwd want het zijn er voor het eerst een heleboel. Voor de andere twee hebben we fruitbomen in de plaats gezet.

Vandaag ook begonnen met het uitsoppen van de stacaravan , de bewoner is eind vorig jaar vertrokken omdat hij eindelijk een huisje had en omdat het koud was en hij haast had, is er weinig gepoetst, een winter leegstand doet ook geen goed aan de gezelligheid natuurlijk. Er moet ook het e.e.a. vernieuwd worden, dus daar moeten we vandaag of morgen ook eens voor op stap, een paar stukjes vloerbedekking, een paar gordijntjes en een nieuwe matras zijn geen overbodige luxe en misschien kom ik nog wel meer tegen want ik ben nog lang niet klaar. Het moet weer een beetje netjes worden voor eventuele nieuwe bewoner(s). Morgen maar weer verder.


Ria Donderdag 16 Februari 2006 at 3:26 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

UitgewaaidHet leek zo lekker toen ik wegging, maar eenmaal onderweg stond er een stevige koude wind. Toch een pittig rondje gedaan en op het strand had ik gelukkig de wind in de rug. Eenmaal thuis smaakt dan de soep dubbel zo lekker. Verder niet veel ondernomen (niets eigenlijk) Ik kijk een beetje naar de spelen terwijl ik mijn eigen spelletje speel. Wat een rare pakken hebben de Nederlandse schaatsters toch met die zwarte vlek in hun kruis...


Ria Woensdag 15 Februari 2006 at 3:25 pm | | Standaard | Geen reacties

Na regenAls het zulk weer is als vanmorgen wil nog wel eens naar de neerslagradar kijken, meestal zijn het van die losse flarden met buien, af en toe een rode vlek, maar nu is het een mooie ronde bal die snel naar het oosten wegtrekt zie ik

Ria Woensdag 15 Februari 2006 at 3:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Makkelijke maaltijdHet is weer dinsdag, de dag dat Joop cursus (Nepalees) heeft in Utrecht. Hij gaat dan altijd al op tijd op pad, vanwege files en nog een stukje lopen daar. Vandaag gaat hij op zoek naar een parkeergarage in de buurt omdat hij (voor de tweede keer binnen een paar weken) jicht heeft en dus niet zo makkelijk loopt. Hij wil dan nooit eten van tevoren omdat hij dat nog te vroeg vindt. "Ik koop wel wat onderweg", roept hij dan. Vandaag heeft hij een pakje Peijnenburg mee. Ik begin met een blikje olijven, vanmorgen heb ik de voorraadkast aangevuld dus er is genoeg, straks eens kijken wat ik nog meer kan nuttigen, of misschien een ei bakken...Op dinsdag wordt er dus niet gekookt hier, maar gesnoept....
Deze vind ik ook zo leuk.

Update: Toetje!Wat te denken van een pot brandnetelthee met lepels heerlijk versuikerde honing van onze huisbijtjes.

Update 2: Warme voeten!Slaap...... en warme voeten wegens nieuwe sokken van de ANWB, net zo goed, sterk en warm als de Falke sokken alleen de helft goedkoper.


Ria Dinsdag 14 Februari 2006 at 3:22 pm | | Standaard | Geen reacties

Nieuw levenVorig jaar kreeg ik een hele zak bolletjes, ik heb ze in de grond gestopt en nu komen er allemaal groene puntjes boven de houtsnippers uit, spannend! Toch een teken dat het voorjaar er weer aan komt al is daar nog weinig van te merken, het was koud en miezerig vandaag. Lekker gewandeld ondanks de kou, die paar uur buiten doen me goed ook al zie ik er soms vreselijk tegenop om te gaan, ik weet dat ik me beter voel als ik het wèl doe.

Na mijn wandeling nog even bij Elly koffie gedronken, het valt niet mee allemaal.

Scheiden doet lijden...

Ria Maandag 13 Februari 2006 at 3:21 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

FeestWij waren dus gisteren op het vrouwenfeest van Truus ( Kees mocht voor Sultanspelen). Van bovenstaande mevrouw kregen we wat les in buikdansen, we hebben met de heupen gehupst en met de borsten geschud dat het een lieve lust was. Het was heel gezellig en daarna hebben we ook nog "gewoon" gedanst. Er moest wel buiten gerookt worden en bij rond de nul graden was dat best wel fris, maar het nicotinegehalte moest toch af en toe weer even op peil gebracht worden natuurlijk. Slecht geslapen (eigenlijk helemaal niet) maar dat is normaal als ik van huis ben (en als schoonzus ligt te snurken ook). Vanmorgen, na nog wat van de restjes van gisteravond opgemaakt te hebben, weer op huis aan, onderweg begon het te sneeuwen en dat doet het nog steeds....

Ria Zondag 12 Februari 2006 at 3:07 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

OefMorgen ga ik dus samen met Ina naar het vrouwenfeest van Truus. Het is de bedoeling dat alle vrouwen iets meebrengen om te eten en op mijn vraag wat ik dan het beste mee kon brengen was haar antwoord "Jij bakte toch vroeger altijd cakes!" Jemig het is misschien al vijftien jaar geleden dat ik voor het laatst een cake bakte, maar vanavond heb ik mijn best gedaan, lekker hoor, want (mijn) cakes zijn lekker, maar het beslag is ook niet te versmaden, ouwerwets de mixerdingen aflikken en omdat ik maar één vorm had moest ik ze na elkaar bakken, dus in de tussentijd stond dat beslag maar te wachten in die kom en ik iedere keer maar even kijken en met mijn vinger langs het randje, want daar zit altijd een hele hoop en toen de tweede eindelijk in de oven zat mocht Joop de beslagkom uitlikken, ook al zo'n snoeperd. Jammer genoeg bleef de laatste een beetje plakken, maar wat er in de vorm bleef zitten kon ik ook niet weggooien natuurlijk....Even voor de duidelijkheid het zijn "gewone" cakes zonder hasj.

Het was ook op een feest van Kees en Truus vroeger dat ik voor het eerst hasj cake at, mijn hemel wat ben ik ziek geweest. Ik heb het roken ervan nadien nog meerdere keren geprobeerd, want ik vind het altijd zo lekker ruiken, maar op één of andere manier viel het nooit goed en was er niet het resultaat dat ik verwachtte, dus ik hou het maar bij een wijntje.


Ria Zaterdag 11 Februari 2006 at 3:06 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Gedenkplaat

Hij hangt er misschien al maanden en ben ik er steeds zomaar voorbij gelopen, maar vanmiddag zag ik hem ineens, een gedenkplaat aan een duiker, verongelukt in de Noordzee staat er. Ik ken de goede man niet maar ik vind het wel mooi gedaan zo op het Muralt muurtje, prachtig kleurend bij het mos en een mooi gedicht. Er wordt hier veel gedoken in de omgeving en af en toe gebeuren daar ongelukken bij. Ik heb het nog nooit gedaan en het trekt me ook absoluut niet, al dat gedoe met pakken en flessen, lopen is dan al een heel karwei en als je even onder water bent geweest, moet al dat klamme zware spul weer uit, maar er zijn heel veel mensen die er speciaal voor deze kant uit komen, de Grevelingen schijnt prachtig te zijn onder water. De Kabbelaar is een trefpunt, vooral in het weekend is het daar erg druk.

Verder niet zo ver gelopen het was buiïg en er stond veel wind. Vanmiddag nog even in Europatuin (wat dus tegenwoordig Life and Garden is) rondgelopen om een cadeautje voor Truus te zoeken, gelukkig heb ik iets gevonden waarvan ik denk dat ze het wel leuk vindt. De tuinmeubels staan alweer uitgestald, wachtend op een plekje in de zon..

Ria Donderdag 09 Februari 2006 at 2:50 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

SchoenenIk kocht ze 17 maart vorig jaar en nu zijn ze door, deze kan je ook niet opnieuw laten verzolen zoals de Löwa's, dus nu twijfel ik weer, of ik mijn oude zal laten verzolen of ze gewoon nog maar een tijdje dragen en komend najaar weer nieuwe, 's zomers heb ik ze toch bijna nooit aan. Vanmiddag voor de aardigheid de schoenenwinkel nog maar eens binnengestapt en aan alle laarzen hingen stickertjes met €1.-- erop, dat leek me overdreven, maar het bleek dat je het tweede paar voor die ene Euro kreeg, of als je maar één paar kocht 40% korting, ik heb nog eens gezocht en warempel....ik vond een stel naar mijn zin, ze lijken wel erg op mijn oude maar die zaten ook altijd heerlijk en deze kan je 's zomers ook makkelijk dragen als het fris is, leuk hè, ik ben dr weer blij mee. Verder nog wat leuke accessoires gekocht voor zaterdag, dus ik ben er al uit hoor, geen jurk voor mij.

Verder vanmorgen vreemde ganzenop het land, ze hadden een roodachtige staart en waren maar met z'n tweeën, iemand een idee?


Ria Woensdag 08 Februari 2006 at 2:49 pm | | Standaard | Geen reacties

OpgeruimdKeurige stapeltjes allemaal weer, het was nodig vandaar dat ik alles maar weer eens uit de kast gehaald heb. Nu ligt alles weer netjes soort bij soort, lange mouwen, korte mouwen, hemdjes, truien, broeken. Ook kwam ik mijn jurken weer eens tegen, ik heb er twee, de rooie kocht ik toen ik veertig werd en de groene ook al jaren geleden eens voor de kerst geloof ik. Ik heb ze ook weer eens gepast en ik kan er nog helemaal in. Ik draag ze nooit, maar toch vind ik het zonde om ze weg te gooien. Waarom ik dit vertel is vanwege het feest komende zaterdag, kan ik me nog in zoiets vertonen, of zal ik toch maar weer gewoon een spijkerboek aan doen

Ria Dinsdag 07 Februari 2006 at 2:47 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Geslaagd

 

Na enig aandringen van Bruno en gedeelde examenkosten heeft Joop vanmiddag toch nog maar voor de derde keer, in het diepste geheim, examen gedaan en hij is geslaagd! Nu kan hij af en toe toch nog eens een ritje doen.


Ria Dinsdag 07 Februari 2006 at 2:47 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

SpelletjeSaai en grijs en veel spelletjes vandaag. Het lukt me maar niet door het laatste level te komen, maanden ben ik daar nu al mee bezig, het is maar goed dat het in mijn pc zit anders had ik het al lang in de Kliko gegooid, dan was ik er morgen mooi van verlost geweest....


Ria Maandag 06 Februari 2006 at 2:46 pm | | Standaard | Geen reacties

Martin jarigVandaag is ook Martin jarig en dat willen we niet ongemertk voorbij laten gaan, ik heb net al even gezongen door de telefoon en Joop ook en hem toegewenst dat hij maar net zo oud mag worden als hij eruit ziet natuurlijk (hoe oud denk u dat Martin wordt?) en dat er nog maar veel glaasjes whiskey mogen volgen in ons gezelschap natuurlijk. Lieve Martin je bent een schat en ik hoop dat je nog heel veel jaartjes van mijn lieve schone zus mag genieten in wijsheid en in dronkenschap...........


Ria Zondag 05 Februari 2006 at 2:45 pm | | Standaard | Geen reacties

Kloote knopjesHad ik net een heel leuk logje in elkaar gefröbeld en ik post het..........weg!!!!
Daar word ik dan helemaal niet goed van hè, ten eerste wordt het nooit meer zo leuk en ten tweede al het extra werk weer. De titel was wel hetzelfde, hoe onwaarschijnlijk het misschien ook klinkt.
Goed ik probeer het nog een keer....

Lekker gewandeld en af en toe even stil gestaan om te luisteren...zo stil was het, weinig verkeer en in Ellemeet stikt het van de mussen en die hadden het toch een partij druk! Thuisgekomen waren Joop en Cor aan het kloven, de machine werkt perfect. Elly kwam even later ook nog kijken dus hebben we nog maar een wijntje gedaan. Het verhaal dat ook gisteravond al even ter sprake kwam ging over twee aannemingsbedrijven in de jaren zestig in Zierikzee, de Fa. Schot en de Fa. Kloote, grote karweien namen ze samen aan en Cor liep stage bij de Fa. Kloote. De leus was dat: als Schot er niet was, was er geen Kloote aan en als Kloote er was zat er geen Schot in.......... ik vind hem leuk! Even nog bij vertellen dat Kloote later de naam veranderd heeft in van der Klooster, want wie wil er nu tegenwoordig nog Kloote heten. Een zoon van Kloote was mijn eerste "verkering" hij nam ook het bedrijf over en het werd een doe-het-zelf zaak, tegenwoordig speelgoedzaak en zijn zoon zwaait daar weer de sceptor (en waarom kan ik dat niet vinden in van Dale?)

En nu dus eerst ff kopieren voor ik ga posten, dan kan ik het zometeen zo weer plakken, maar dat zal wel niet nodig zijn natuurlijk..... (kloote computers)

Ria Zondag 05 Februari 2006 at 2:44 pm | | Standaard | Geen reacties

Super ScissorsDe kapsalon van Miriam gaat er nu ook een beetje als zodanig uitzien. Er moet nog het een en ander aangesloten worden, maar binnenkort kan er gekapt worden, het ziet er al heel leuk uit, American Style, chroom en leer. De juke box doet dienst als radio en de meeste spullen zijn via marktplaats op de kop getikt een heel gezoek om dan juist de dingen te vinden die je leuk vindt, zo is ze nog steeds op zoek naar een toonbank. En de naam wordt dus "SUPER SCISSORS".

Ria Zondag 05 Februari 2006 at 2:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Belle trakteertGisteravond gezellig uit eten geweest, Elly trakteerde als beloning voor het oppassen op Belle. Het was gezellig druk bij Salud en deze keer heb ik voor de Gamba's gekozen. Daarna nog een afzakkertje bij hun thuis. Elly haar huisje knapt al aardig op, binnenkort kan ze erin, het zal voor iedereen vreemd zijn.


Ria Zondag 05 Februari 2006 at 2:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Koffie thee en twijfels

 

Vanmorgen waren de koffiepads op en omdat Joop al aangekleed was zou hij even een paar zakken halen, ik had het oud papier in de kofferbak gezet ,dan kon hij dat gelijk wegbrengen. Bij het inladen dacht ik al bij mezelf dat hij dat misschien wel zou vergeten. Even later was hij terug met vijf zakken caffeïnevrije koffie en "oh, het oud papier ben ik vergeten"....Ik heb toen maar snel gedouched en ben de boel om gaan ruilen, want ik heb toch wel een paar bakjes mèt caffeïne nodig om de dag goed te beginnen, daarna drink ik dan een pot therapeutische thee en als die op is ga ik wandelen, niet zo vreemd dat ik af en toe de berm in moet.
Vanmiddag even door Zierikzee gelopen en een tijdje schoenen zitten passen, 50% korting, dan wil je toch wel even kijken of er iets van je gading tussen zit. Het enige paar dat ik leuk vond was een halve maat te groot en ik vond ze net niet leuk genoeg om die halve maat op de koop toe te nemen, jammer, geen nieuwe schoenen dus. Wel een nieuwe MascaraKohlpotloodje en lippenstift, zonder korting, dat wordt weer leuk optutten morgenochtend. Ik kreeg er wel een gratis pincet bij, dus eerst de wenkbrauwen netjes in vorm brengen natuurlijk. Dat optutten schiet er 's winters vaak bij in, maar ik krijg er nu weer een beetje zin in. Mijn haar is nog steeds niet geverfd al loopt Miriam wel te zeuren dat er weer een kleurtje in moet...... maar ik ben sterk...... ik hou vol......


Ria Vrijdag 03 Februari 2006 at 2:38 pm | | Standaard | Geen reacties

Notities

 

Ik bewaar ze altijd een tijdje en af en toe zoek ik het stapeltje eens uit. Kleurnummers, adressen, telefoonnummers, wachtwoorden, boodschappenbriefjes die zijn blijven liggen, van alles kom ik dan tegen, soms weet ik niet eens meer wat het is (die bewaar ik dan nog even, want je weet maar nooit). Ik heb ze net weer eens uitgezocht, een derde ongeveer ligt nu weer in de prullebak. Ik zal binnenkort weer een nieuw houdertje moeten kopen want ze zijn bijna op. Yara helpt me daar ook altijd bij, als ze komt (en dat is binnenkort weer ) wil ze altijd "van die gekleurde papiertjes" hebben. Ze mag er dan van mij van elke kleur twee pakken, maar dat zijn er altijd meer natuurlijk. 

Vanmiddag weer eens een rondje door de polder gedaan, heerlijk!

Ria Donderdag 02 Februari 2006 at 11:55 am | | Standaard | Geen reacties

1953

Ik was vijf en het was mijn eerste indrukwekkende levenservaring, de ramp van 1953. Hier schreef ik al eens hoe het in mijn ogen ging, bij flinke storm denk ik er altijd aan, ben ik bang en kijk altijd wanneer het hoog water is en eventueel springtij. Ik haat storm.


Ria Woensdag 01 Februari 2006 at 11:54 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Taïda
Teken voor Taida!


Het is toch te gek voor woorden!


Ria Woensdag 01 Februari 2006 at 11:51 am | | Standaard | Geen reacties