Oogcontact

Ik doe maar een paar foto's van afgelopen maand die ik nog niet geplaatst heb, want dat sombere landschap daar wordt niemand vrolijk van.

De Groen en Toen route, ik had er nog nooit van gehoord tot gisteren, toch 18 km fiets- of wandelplezier.

Het huis van de overburen aan de andere kant van de oprit. Buurman is altijd druk met het opknappen van het huis, hij heeft vooral geschilderd sinds we hier wonen. Ze hebben een heus bordes, altijd veel aanspraak en tijd voor een praatje, vrolijke buren!

Maar daarvoor plaats ik deze foto niet, nee... het is een 'zoek de poes plaatje'! Die hebben we lang niet gehad.

Dit is geen koningskaars, maar wat dan wel?

En wij hadden minutenlang oogcontact op een mooie zomeravond.

Ria Donderdag 30 Juni 2016 at 6:49 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Onderweg

De zon scheen zowaar vanmorgen, lekker wandelweer, Didi had er ook zin in.

Het rondje dat we deden is extra leuk vanwege al de beesten die we onderweg tegenkomen.

Koeien is ze een beetje bang van, vanwege een eerste ervaring met schrikdraad toen ze nog pup was terwijl ze naar een koe keek, dus stel je voor... De koeien zelf zijn altijd erg nieuwschierig.

Een stukje verder de schapen met hoorns, die vindt ze erg spannend, daar zou ze het liefst over het gaas springen

Die schapen zelf maken zich niet druk en eten lekker door van de brandnetels, of komen even neuzen.

De 'gewone' schapen blaten een gezellig 'goeiendag' en ook die gaan verder waar ze mee bezig waren.

Af en toe leer je ook nog iets over de gewassen onderweg.

En ook schapen worden niets knapper van Botox lippen.

Vanmiddag scande ik wat oude foto's maar eer dat kon moest er weer het nodige werk verzet worden, want dan denk je dat je nieuwe laptop helemaal ingericht is, dan ineens ontbreekt er toch weer wat.

Ria Woensdag 29 Juni 2016 at 6:43 pm | | Standaard | Acht reacties

Rood en groen is boerenfatsoen

Weinig spannends vandaag. Het was eindelijk eens weer om buiten te zitten, ook al scheen de zon niet altijd, de temperatuur was goed.

Nog even naar Scharendijke om de groene rolemmer met het knipsel bij de straat te zetten en stof te zuigen en wat spinnen weg te wapperen, ik was de ragebol vergeten. Het blijft vreemd zo'n leeg vertrouwd huis.

Vanmiddag wat gehaakt en een wandelingetje gemaakt.

Ik kan binnenkort wel stoppen met bloggen denk ik, het zal steeds saaier worden ben ik bang.

We zien wel, voorlopig vind ik het nog te leuk en zo'n spinnetje zie je toch ook niet iedere dag.

Rood en groen in alle tinten, mijn lievelingskleuren!

Ria Dinsdag 28 Juni 2016 at 7:14 pm | | Standaard | Veertien reacties

Haken en ogen

Het is weer even wennen, maar deze zaten het lekkerst.

De modellen zijn veranderd, waarom moet dat toch altijd.. maar goed, ik heb weer vering en er gaan geen steentjes meer tussen de zolen zitten.

Natte rioolputdeksels zijn glad, waarom zijn die toch altijd nat tegenwoordig...

Vanwege langdurige regen zaten we voornamelijk binnen vandaag en zodoende schiet mijn haakwerkje lekker op, maar haken kan buiten ook dus van mij mag de zon gaan schijnen, ik ben het beu al dat water en ben klaar voor landurige extreme droogte.

Ria Maandag 27 Juni 2016 at 6:16 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Met of zonder hak... uh kak

Mijn sandalen zijn versleten, de vellen hangen erbij, tijd voor een paar nieuwe Teva's, dus ging ik eens even op Renesse kijken.

Ik heb niets kunnen vinden er was weinig keus, morgen maar eens in Zierikzee kijken.

Er was gezellige rock 'n roll muziek in Renesse met de bijbehorende zaken.

 Jet zou er toch ook bijna zin in krijgen.

Daarna wilde ik even op De Zeeuwse Farm Food en Vintage Fair gaan kijken bij/op het Hof van Noordwelle.

Ik zette mijn auto in de berm, plek zat, er stonden er meer en ik vroeg voor mijn goeie fatsoen aan de grote regelaar of het goed was.. maar nee, ik moest 500 mtr verderop op een speciaal stuk land. Nu ja dacht ik, een eindje lopen kan geen kwaad dus ik reed erheen. Moest ik 2euro betalen! Dus ik zei dat ik dat niet deed, keerde om en ging alsnog in de berm, dat mag daar gewoon hoor.

Toen ik op het Fair terrein aankwam was het de bedoeling dat ik €5 intree ging betalen, ik zou dus als ik me netjes gedroeg al €7 kwijt zijn en dan had ik nog niets gezien. Ik ben maar omgedraaid, aan mij zou toch ook verder niemand iets verdienen en dat was hier duidelijk wel de bedoeling.

Kijk die dames hebben ook een dure tas, hun auto staat gewoon in de berm een stuk verderop, want ja daar kan niemand er iets van zeggen natuurlijk, maar ze moesten wel een stuk lopen.

Ria Zondag 26 Juni 2016 at 6:10 pm | | Standaard | Acht reacties

Knippen en scheren

Iemand wees me op de grote plant op de dijk.

Venkel is inmiddels duidelijk

Mooi toch! Overgewaaid uit een groentetuintje, of bij Dieneke vandaan, die zit hier ook vlakbij.

Joop haalde de maaimachine op en ik knipte en plukte nog wat en ruimde op op Scharendijke.

Klaar voor de volgende kijkers.

Geknipt en geschoren.

Ria Zaterdag 25 Juni 2016 at 7:48 pm | | Standaard | Vijf reacties

Schuldig

Na nog wat gemiezer vanmorgen klaarde het toch na de middag eindelijk op. 

Joop ging gezellig naar de kaakchirurg en ik vanmiddag naar de tuin in Scharendijke om de boel wat te fatsoeneren. Oprit netjes gemaakt en verder wat knipwerk, ik heb weer lekker gezweten. Al het afval ligt er nog en er moet nog gemaaid worden, maar verder valt het wel mee.

Daarna lekker buiten gedoucht, er is alleen nog koud water maar dat kon ik nu wel hebben, heerlijk! Dat is eigenlijke het enige wat ik hier mis, een buitendouche. En ja zo'n middagje is die ruimte ook wel weer fijn, lekker heen en weer banjeren en bezig zijn, maar missen doe ik dat hier niet.

Vanavond gingen we lekker zwemmen, het is maar een eindje naar Bommenede, maar het was best warm voor Didi, na het zwemmen en zodoende lekker afgekoeld ging het op de terugweg een stuk beter.

Mijn Japanse sterjasmijn begint te bloeien, hij doet het hier prima en ruikt heerlijk! Ik kocht er een paar jaar geleden een stuk of zes om rond de kleine caravan te zetten, ze vroren de eerste winter dood. Hopelijk gaat deze langer mee.

Bijzondere wolkenslierten in de lucht vanavond, het is raar weer.

Op de terugweg plukte ik een mooi veldboeket, met klaprozen en malva en wat grassen, ik geloof niet dat het mag, die klaprozen, voelde me ook best schuldig en hoopte dat niemand het zou zien. Ik zal het nooit meer doen.

Ria Vrijdag 24 Juni 2016 at 8:55 pm | | Standaard | Acht reacties

Grote konijnen

Weinig van het noodweer meegekregen hier afgelopen nacht, we zagen wel dat het erg veel geregend had vanmorgen.

Om te wandelen was het eigenlijk al veel te warm, benauwd... en toen we halfverwege een wel erg groot konijn zagen, het leek wel een hert, moest Didi daar toch achteraan natuurlijk en was ze gelijk helemaal uitgeput.

Joop reed eens naar Scharendijke om te kijken of daar alles nog heel was en dat was het.

En vanmiddag gingen we samen nog eens om wat te knippen, want volgende week komen er alweer kijkers en dan moet de boel wel een beetje toegankelijk zijn. Ook daar was het eigenlijk veel te warm voor want binnen een paar minuten droop het water uit ons haar. Maar goed we hebben wel een stuk gedaan.

Maaien kon niet want de maaier krijgt een onderhoudsbeurt, alles voor de afgehaakte koper, we wilden goed spul afleveren.

Ria Donderdag 23 Juni 2016 at 6:29 pm | | Standaard | Zes reacties

Köt

Na het vlas komt wat schoonheid betreft toch wel de papavers, dat gaat straks ook nog heerlijk ruiken.

Een prachtige blauwe lucht vanmorgen, het was heerlijk. Ik was ook nog even bij Ans, want een haakwerkje moet ik wel heben, een mens moet toch wat.

En na de papavers dan maar de peulen, gewoon omdat het bloeit allemaal denk ik, ze fleuren het landschap op. Want dit was vanmiddag en toen zag de hemel er weer heel anders uit ineens.

Een lekker temperatuurtje, dat wel.

Joop deed een rondje alleen en belde halfverwege. Onze kopers hadden afgehaakt, met redenen die ze bij het eerste bezoek al hadden kunnen zien, afhaken, terug komen voor een tweede bezoek, een prijs afspreken, kennis maken, een koopcontract opstellen, er zou gebeld worden voor een afspraak om te tekenen en dan nu dit..... de Rotterdammers zijn gelijk een stuk in mijn aanzien gedaald vandaag. Ik weet het je mag niet iedereen over één kam scheren, maar ja 'een beetje' teleurgesteld doe ik het lekker toch.

Hopelijk meldt zich gauw een nieuwe serieuze koper, een Amsterdammer misschien? Of gewoon een Zeeuw, daar ben je meestal nog het beste mee.

Ria Woensdag 22 Juni 2016 at 6:55 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Rondje

Deze zat vanmorgen nog een beetje van de schrik te bekomen, of op te drogen van gisteren... een jonge roofvogel, geringd en wel. Zo zie je nog eens wat op een ochtendwandling.

Vanmiddag reden we naar Numansdorp om de verjaardag van Freek nog wat na te vieren, 78 is tenslotte niet niks.

We zouden gaan wandelen in 'de Heerlijkheid', maar toen we daar aankwamen begon het toch te plenzen... droog weer hadden ze toch afgegeven voor vandaag dacht ik, ik had niet eens een jas bij me. We reden een stukje en toen het droog werd stapten we weer uit, een rondje is rond, het maakt niet zoveel uit waar je dan begint.

En kijk, daar stond 'mijn bloem', ze wilde er nog iets aan veranderen, zei ze maar ik vind hem mooi zo en nu hangt hij hier in de gang. Leuk! Gelijk een stuk vrolijker. Wel met de boodschap dat als ik hem niet meer ophang ze hem weer terug wil hebben, dat is een familietrekje, wij hechten aan onze geschapen kunstwerken.

Ria Dinsdag 21 Juni 2016 at 7:10 pm | | Standaard | Vier reacties

Met zonder

Zou hier dan 'eigen weg' op staan, of misschien wel 'verboden toegang voor onbevoegden', ik zie het niet hoor. Morgen eens aan de ander kant van de weg kijken, want daar moet dan ook iets staan natuurlijk. Ik loop er nu maar niet meer overheen.

Vanmiddag een ander rondje, zo goed als waterdicht aangekleed.

want zonder dat hoefde je zonder nat te worden niet naar buiten te gaan vandaag.

Joop belegde de ene kant van de zolder met restanten zeil, je kunt er dan wel niet rechtovereind staan, maar als de nood aan de man is kan er altijd geslapen worden.

Aan de andere kant ligt de 'rommel'.

Ik heb alleen nog maar door het gat gekeken, het is best hoog en als ik erop klim ben ik bang dat ik er niet meer af durf. Twee keer zo'n smak maken vind ik wel genoeg, daar wou ik het maar bij laten.

Ria Maandag 20 Juni 2016 at 4:22 pm | | Standaard | Zeven reacties

Inburgeren

Eindelijk weer eens zon vanmorgen en samen met joop lekker op tijd aan de wandel. Een rondje van een km of negen hebben we inmiddels gevonden.

Vanmiddag lekker wat gefrobeld in de zon. Joop moest nog naar de duiven en eigenlijk had ik ook niet meer zo'n zin om nog naar de Smisse te gaan, het was al laat, maar we besloten toch nog even één wijntje te doen en even Lou te zien.

Nou en toen werd het toch nog gezellig natuurlijk. Want op het terras zitten dan de Zonnemenairs die er al jaren wonen, veel langer dan wij hier ooit gewoond hebben.

Maar toch zijn er maar weinig die hier als kind die trapjes hebben opgehold en de Oprit hebben afgesjeesd.

Even naar bakker van Leersum om boluskruimels en natuurlijk veel mensen die ik net als hun ook ken.

We zijn niet nieuw, we zijn terug na veertig jaar en natuurlijk is dat weer even wennen. Soms denk je dat je iemand kent en dan ga je weer twijfelen, de enige oplossing is het dan maar gewoon even te vragen en meestal blijkt het dan toch wel te kloppen.

Ria Zondag 19 Juni 2016 at 9:11 pm | | Standaard | Tien reacties

Eentje

"Dat ziet toch niemand" zei Joop toen ik vertelde dat ik nog maar een 1 boven de druiventros ging doen, twee trossen zou te groot worden. Maar ik vind het wel meevallen, best duidelijk zo! Het is nu wel erg wit in de gang, ik denk dat ik ook nog maar een gekleurde ga doen.

Toch maar een plekje voor mezelf gecreeerd, ook best lekker om eens alleen te kunnen zitten.

Vooral als Joop naast me zit en druk zit te klikken met zijn spelletje, dat is ergerlijk.

 

Altijd een glaasje bij de hand zo. De ramen zijn nog erg vuil, de lijm van de tekoopplakkers zit er nog op, ik kan er niet bij en onze ladder is te kort, maar ook dat komt wel een keer goed. Dit is eigenlijk het enige kamertje waar nog niets hangt, behalve de spiegel dan.

Vanmiddag weer eens een fijne lange wandeling, al heb ik nog geen idee van de afstanden, juist omdat het nieuw is denk je vaak dat de afstand ook langer is, ik ga het zo eens meten.

Ria Zaterdag 18 Juni 2016 at 6:08 pm | | Standaard | Vijf reacties

Eigen weg

Joop heeft zelf het puntje er maar afgereden vanmorgen, dan is dat maar gebeurd.

Hij had tuinaarde en potgrond gehaald zodat ik de boel kon vullen en dat deed ik dus.

De Rhododendron die ik laatst kocht kon er al in en de Hortensia die ik van Janny kreeg en om de boel verder wat te vullen reed ik maar eens naar mijn Zonnemairse tuin, daar staan stekken en zaailingen genoeg.

Ik kijk wel wat het doet en wat niet, zo kan ik op het gemak de boel een beetje vullen. Vast en ook wat groenblijvers zodat het in de winter geen kale boel is.

Wat een beetje groen toch al niet doet. Het ziet er gelijk een stuk leuker en vooral vriendelijker uit.

"Zoek je wat?" vroeg ze.

"nee hoor, dit is toch gewoon openbare weg?"

"nee, dit is eigen weg!"

Nu had ik dat al eens opgezocht, omdat ik mijn twijfels had. Het gaat om de Blooisedijk, de weg tussen de N654 en de Noord Bosweg. Er staat één huis aan en misschien wil ze het gewoon fijn rustig houden, maar dan zou ik gewoon een bordje 'eigen weg' neerzetten, of 'verboden toegang'. Zo adrem was ik niet op dat moment, dus ik riep maar dat ik geen kwaad deed en het een fijn rondje vond zo. Ik hoorde niet wat ze verder nog zei en ben maar doorgelopen.

Didi zocht vandaag vooral ruzie met de buurhondjes. Zouden honden ook last van de volle maan hebben?

Morgen wonen we alweer een maand hier, bijna niet voor te stellen, de tijd vliegt!

Ria Vrijdag 17 Juni 2016 at 8:13 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Grote grijze ...

Het was eens tijd voor een knipbeurt vandaag en en passant deed ik wat boodschappen bij de PLUS. Er stond daar ook een haringkraam, maar omdat ik toch op weg naar huis langs Brouwershaven kwam ging ik bij de echte visboer een paar harinkjes halen.

Heerlijk!!

De rolgordijntjes hangen en vanmorgen kwam de spiegel voor in de badkamer mèt verwarming en dat hangt ook allemaal al, alles loopt op rolletjes.

Vanmiddag ook nog bericht dat de blokken voor de plantenbak binnen waren, dus die heeft Joop toen ook nog maar even gehaald en hebben we samen een bak gebouwd. Een Grote Grijze Bak op een strak rood plaatsje.

Ik hoef niet aan te komen met leuk keien stapelen en de boel een beetje rond en schilderachtig te maken. Joop is meer van rechttoe rechtaan, uitmeten, stapelen en je hebt een bak, geen flauwekul. Prima hoor, ik ga hem wel een beetje aankleden, het is ook wel weer makkelijk vegen rond zo'n bak. Misschien komt er nog wel eentje.

Ria Donderdag 16 Juni 2016 at 7:10 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Tuintje zus en zo

We gingen even maaien op Scharendijke vanmorgen. Alles bloeit en groeit vooral. Het vlas bloeit ook, maar niet mooier dan ergens anders.

Het gestekte Purmerendje doet het prima, die hebben we hier ook volop.

Het gras is weer kort en ik nam nog wat zink mee, dat staat nu gevuld en wel op de stoep bij de kerstboom.

En nee, ik mis het niet, het is mooi geweest, zoveel werk, ik zit er niet meer op te wachten.

Vanmiddag was ik nog even in het tuincentrum en nam een Ficus voor binnen mee, een kleintje want ze groeien vanzelf.

De rolgordijntjes voor de Velux ramen werden ook bezorgd, ik had verkeerde besteld... stom stom stom, die dingen zijn toch al zo achterlijk duur. Gelukkig was de breedte goed maar waren ze iets te lang en dan moet er een koordje ingekort worden, maar eentje is er al gelukt gelukkig. Ik heb toch zo'n handige man.

Verder is alles onder controle.

De dingen wisselen nogal eens van plek, het is even zoeken maar dat is juist leuk.

Ik haak, scharrel en wandel.

En Didi helpt mee.

Ria Woensdag 15 Juni 2016 at 7:00 pm | | Standaard | Vijf reacties

Bloeiende dijken

Na een uurtje of wat gepuzzel staat hij er weer op en nu moet ze maar een beetje doorschilderen dan blijft de handigheid er tenminste in.

Ondanks dat het rooster open stond hebben we geen haan gehoord vanmorgen, ook daar raak je blijkbaar aan gewend, want het is me wel een berg gekukeleku 's morgens hoor.

De dijken zijn prachtig met alle soorten gras en wat er zoal naast en tussen groeit en bloeit.

En alle beestjes die daar dan ook weer van genieten. Ik kijk, bewonder en geniet mee. 

Het blijft fris en nattig, gelukkig wordt het komend weekend nog wat frisser...

Ria Dinsdag 14 Juni 2016 at 7:15 pm | | Standaard | Vier reacties

Maandag de 13de

"Mam, wil je mijn laatste schilderij op mijn site zetten?"

Daar begon het eigenlijk mee.  Ojee, dacht ik, ik heb dat programma niet meer en Frontpage, waar ik de boel dan in klaar maak, zou dat ook nog ergens zijn? Niet dus. Joop deed zijn best, maar met Windows 10 is dat ook blijkbaar allemaal niet zo eenvoudig en het werd van kwaad tot erger.

Ergens halfverwege realiseerden we ons dat het allemaal nog wel op een oude laptop staat, maar toen was het kwaad al geschied. En er was ook nog iets met een Outlook mapje, bah! Een hoop gedoe zodoende op maandag de dertiende, waarbij we mijn nieuwe laptop maar weer terug gezet hebben naar de fabrieksinstellingen, met alle consequenties van dien.

Maar het werkt allemaal weer, er zijn weer plaatjes en we hebben gewandeld dat het een lieve lust was want daar was het ook weer voor.

Vannacht eens een roostertje open zetten op de slaapkamer voor wat frisse lucht en kijken of de haan niet op het bed springt morgenochtend.

Ria Maandag 13 Juni 2016 at 9:47 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Knusse kunst

De kunstschouw is er weer, ik kan niet linken want ze hebben een virus blijkbaar.

Mir en ik gingen eens een kijkje nemen hier en daar en begonnen in Brouwershaven in de grote kerk. Daar is niet de kunstschouw maar wel een tentoonstelling, o.a. van Arie Roon.

De kerk op zich is natuurlijk al prachtig, vandaag was het de eerste keer dat ik hem van binnen zag. Schandalig natuurlijk, maar ja, ik ben nu eenmaal niet zo van de kerken en heb er ook totaal geen verstand van, maar bij deze kregen we allebei een soort 'omgekeerde hoogtevrees' zoals Miriam het noemde.

Daarna naar het leuke 'zwevende' bankje in Noordwelle, dat ook op de omslag van het boekje staat. Iedereen ging er ook op zitten om een foto te maken, wij ook dus.

Na Noordwelle nog even naar Burgh en toen hadden we voor vandaag wel weer genoeg gehad.

Die laatste twee dingen inspireren mij dan weer wel en krijg ik zin om ook zoiets te doen, niet dat ik dat zo mooi kan, maar moeilijk moet het ook niet zijn, een pot stokken met iets leuks eromheen. Achja....

Eenmaal weer thuis nog even naar de Smisse waar Joop al gezellig op het terras zat, even een wijntje met toeters op de achtergrond.

Ria Zondag 12 Juni 2016 at 6:23 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Rommelig

Vandaag was er rommelmarkt in het dorp om de kas van de voetbal en de muziekverening wat te spekken.

De dag begon wat miezerig, maar vanmiddag was het toch vooral droog. Wij gingen vanmorgen ook even kijken, vooral om te zien of onze rommel er ook tussen stond, nieuwe rommel hadden we nog niet zo nodig, maar ik kwam toch nog met een paar lijstjes thuis...

Foto's vergat ik te maken, maar deze zijn van een dorpsgenoot die het veel beter kan.

Vanmiddag heerlijk wandelweer en omdat de buik van Didi piepte en rommelde en ze niet wilde eten gingen we eens voor een flinke wandeling en dat hielp.

Bloemetjes genoeg ook en alles lekker opgefrist.

Ik keek ook nog even in de tuin op 'Schearendieke', ook daar staat alles mooi in bloei. Er lag een dood konijn, maar ik zag er ook nog huppelen.

De eendjes zijn nu ook hier.

Ria Zaterdag 11 Juni 2016 at 6:33 pm | | Standaard | Acht reacties

Heden en verleden

Dank zij Brillie kwam ik er vandaag achter dat de oude schuren van Goudswaard nog gewoon op streetvieuw staan, gemaakt augustus 2009. Erg leuk natuurlijk, dat vind ik tenminste, ik ken het nog zo al vanaf vroeger.

Het lijkt nu misschien wel of ik erg met het verleden bezig ben, ook al door die dia's van gisteren, maar dat valt wel mee hoor. Ik geniet vooral van het zijn en wonen hier, het mooie weer, de zon waar ik lekker af en toe even in ga zitten, dingen doen die ik leuk vind, er moet niets en dat is een heel fijn gevoel.

Vanmorgen wandelden we samen een rondje en kwamen voorbij het vlas bij Noordgouwe.

De foto's bewerken op mijn laptop is erg wennen. De stand van je scherm maakt heel veel uit en daar weet ik nog niet goed raad mee. Nu bewerk ik ze nooit veel, maar juist het licht en donker kan veel uitmaken.

Ria Vrijdag 10 Juni 2016 at 7:16 pm | | Standaard | Acht reacties

Stoffig

Vanmorgen de afgedrukte dia's opgehaald, erg leuk natuurlijk al dat oude spul. Jammer dat ik ze niet had afgestoft en de fotograaf heeft dat ook maar niet gedaan, dus het zijn stoffige foto's.

En passent even naar de markt, ook leuk, dat kunnen we in het vervolg weleens vaker doen, daar is je gulden tenslotte een daalder waard.

Vanmiddag even naar de dokter om een vlekje weg te laten werken, dat werden er wel een stuk of vijf, ze had er zin in.

De eerste twee foto's zijn gemaakt in plan West, de laatste in Scharendijke toen we ons huis aan het verbouwen waren en mijn winkeltje werd aangebouwd.

Ria Donderdag 09 Juni 2016 at 8:26 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Loodzwaar

We versleepten nog maar eens wat spullen vanmorgen, van Scharendijke naar hier en van hier naar de milieustraat. Nu nog het zink, een weckketel en teilen, nog rieten manden, een dingetje dat mijn opa maakte, allemaal dingen die pijn doen om weg te doen. Ze staan nog gewoon waar ze stonden, net als andere dngen waar we/ik dan niet goed weg mee weten.

De rozen bloeien prachtig, alles is groener dan groen, het laatste lood is zwaar.

Maar ook hier bloeit al een roos. En vanmiddag toen we even gingen zwemmen bij Bommenede, bleek daar de boel bezaaid met orchideeën.

 Mijn nieuwe tuin is prachtig!

Zoveel heb ik er nog nooit gehad!

Ria Woensdag 08 Juni 2016 at 6:34 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Peultjes zweten

We liepen naar de SPAR in Brouwershaven vanmorgen en omdat het steeds warmer werd gingen we lekker met de bus terug.

Genieten op de heenweg en natuurlijk liepen we langs het vlas.

Vanmiddag kwam de duivengoeroe gezellig even koffie drinken en ons huis bewonderen.

Verder lekker onder de boom gezeten met mijn haakwerkje.

Niks peultjes zweten in de tuin.

Ria Dinsdag 07 Juni 2016 at 6:25 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Vlas en andere zaken

Een ochtendwandelingetje op de Bermweg en de Trambaan is best aangenaam, zeker nu met het mooie weer.

En af en toe denk ik dan ineens... wat mis ik hier ook alweer?! Het is kaal op de Blooisedijk, maar het valt niet eens meer op en de nieuwe aanplant doet het goed.

Op de Veerdijk hebben ze jaren geleden ook eens bomen gerooid, dat ziet er nu wel een beetje raar uit, eigenlijk zou iemand die stronken eens een leuk kleurtje moeten geven...

We gingen naar Scharendijke om te maaien en nog wat andere dingen. Tot mijn verbazing was de bloemenwinkel aan de overkant nog gewoon geopend, ik dacht dat ze verhuisd waren naar de +, maar niets is minder waar, ze zijn en blijven gewoon open hoor. 'Country Garden' is weer terug en hoe!

Het was wat warm om te wandelen en tussen die hoge bermen vang je als hond ook geen zuchtje wind, maar we liepen wel even naar het vlas, wat hier nu volop bloeit. In de achtertuin op Scharendijke is nog geen bloemetje te bekennen.

Na het eten vanavond nog een rondje, twee keer vier is tenslotte ook acht.

Verder begon ik eens met een haakwerkje, daar heb ik nu ook weer tijd voor.

Ria Maandag 06 Juni 2016 at 8:13 pm | | Standaard | Zes reacties

Vlas op zondag

Al vroeg op stap richting vlas, want dat bloeit 's morgens het mooist.

Lang niet alles bloeit al, het zijn nog maar stroken, maar toch bloemetjes zat natuurlijk.

Net als de klaprozen die volop langs de dijken staan en het wordt natuurlijk nog veel mooier.

We hadden een relaxed dagje in de tuin, lekker plat in de zon of overeind in de schaduw en later met een stokbroodje en een wijntje. Heerlijk!

Ria Zondag 05 Juni 2016 at 6:02 pm | | Standaard | Zeven reacties

Werkelijkheid

Hoewel we het al heel gewoon zijn hier heeft het toch soms ook iets onwerkelijks en kan ik het bijna niet geloven, maar het is echt zo, er valt niets te knijpen.

Janny en Freek kwamen weer even buurten. We wandelden een rondje en aten een hapje 'op d'n Diek'.

Janny en Joop hadden een lekker visje en Freek en ik aten de eerste mossels van dit jaar, het smaakte prima en het was erg gezellig!

Veel vlas in de buurt hier en het begint nu te bloeien zagen we vanmiddag... tijd voor vlasfoto's.

Ria Zaterdag 04 Juni 2016 at 8:46 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Oranje boven

Vandaag kwam Silvia eens bij ons nieuwe onderkomen kijken en volgens mij kon het ook haar goedkeuring wel wegdragen.

Na de koffie een rondje met de hondjes door de Zonnemairse polder, waar zij natuurlijk niets meer van kent ook al is ze hier wel geboren. Vanmiddag even naar Zierikzee op zoek naar oorbelletjes en wonder boven wonder vond ze wat ze zocht.

De rolgordijntjes hangen, dat hadden we (Joop) vanmorgen eerst gedaan. Leuk hoor, terra stond er bij de kleur, maar eigenlijk zijn ze gewoon oranje :-D

Ria Vrijdag 03 Juni 2016 at 6:22 pm | | Standaard | Acht reacties

Haken en ogen

De rolgordijnen liggen nog steeds op tafel, ik had het ook niet aan moeten kondigen dat gaat altijd mis.

Niet veel te melden verder, gewoon een blèh dag, nat geregend ook nog, niets nuttigs gedaan al hoeft dat ook niet altijd natuurlijk, maar dat geeft dan tenminste nog een voldaan gevoel.

Even in Zierikzee geweest, ik heb de dia's bij Bob gebracht om af te laten drukken en op weg daarheen zag ik de Rolls met het eitje erachter, de eigenaar schoof afgelopen maandag nog bij ons aan tafel aan en vertelde toen trots over zijn auto met aanhang, een van de weinige Rolls Royces met een trekhaak.

Oja we hebben wel een rolgordijn aan/op ons Veluxraam in de slaapkamer nu, maar we hebben besloten het niet dicht te doen 's nachts, veel te leuk zo.

Ria Donderdag 02 Juni 2016 at 5:54 pm | | Standaard | Zeven reacties

Bezige bijen

We wonen hier nu wel, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we klaar zijn. We hebben vandaag weer erg veel gedaan. Onze vijftig jaar oude planken hangen ook weer boven onze bureaus en we hebben weer onze trofeeën uitgestald (Joop) en kistjes neergezet (ik). Gewoon de frutsels die bij ons horen en dat zal ook nog weleens wisselen.

Nog meer dingen op zolder gezet, schilderijen opgehangen, gewoon maken dat het weer ons huis wordt, als het dat nog niet was.

Vanmiddag keek ik eens in de nieuwe PLUS op Scharendijke, wat een winkel en hoe moet dat van de winter als er niemand meer is? De tijd zal het leren. Parkeerruimte zat in elk geval. 

Eind van de middag kwam Ina even een wijntje doen en ons huis inspecteren, ik geloof wel dat het beviel.

Nu nog de krant in de bus 's morgens want dat was nog niet gelukt vanmorgen.

De rolgordijntjes voor de openslaande deuren kwamen binnen vandaag, dus morgen hoeven we ons ook weer niet te vervelen.

Ria Woensdag 01 Juni 2016 at 7:57 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,