Op de koffie

Na mijn ochtendwandelingetje ging ik eens bij Mir op de koffie in Haamstede, dat komt er eigenlijk bijna nooit van, meestal komt ze hier even buurten of ik in de kapsalon. Dat moeten we eens vaker doen vonden we.

Vanmiddag nog een wandeling, het wordt alweer wat frisser, lekker hoor, bodywarmertjesweer.

De schapen waren wat levendiger vandaag. Blauwe luchten met witte wolkjes, met zonnetje mee en zonnetje tegen. Niet veel beleefd een dag is zo voorbij.

Ria Zondag 30 September 2018 at 5:07 pm | | Standaard | Zes reacties

Zonnig

Joop was een dagje uit vergaderen vandaag, ergens verweg.

Ik ontkalkte het koffieapparaat, het is een fijn apparaat ook al maakt het veel lawaai, ik ben er zuinig op. 

Verder wandelden we een rondje en eind van de middag was het wel weer tijd voor een wijntje.

Oja en ik breide best veel. Deze trui wil ik eerst af en dan weer kleuren, heel de winter kleuren... bij wijze van spreken dan hè, dat komt er toch niet van ook al zou ik het willen.

Ria Zaterdag 29 September 2018 at 6:48 pm | | Standaard | Drie reacties

Bèèh

Gisteren was het zo leuk. Ze kwamen me allemaal al hollend en al blatend tegemoet, als ik bèèh-de bèèh-den ze terug, we hadden een hele conversatie. Vandaag lagen ze te kauwen, er kwam geen stom woord uit.

Het was niet heel de tijd zo donker als op de foto's, er was ook zon en een zelfgemaakt advocaatje bij de buurvrouw, net zo geel als het boerenwormkruid en bijkomende leuke gedachten aan vroeger als mijn moeder zelf advocaat maakte.

Slecht geslapen en een vervelende droom.

Het was hoog water het kwam tegen de duinen aan en die waren heel steil, er viel bijna niet te lopen. Ik wilde naar boven, want daar liep ook iemand maar dat ging niet en het zou nog kilometers duren zei Joop, die ook niet omhoog kwam, wat een getob... gelukkig werd ik even later gewoon in bed wakker.

Ria Vrijdag 28 September 2018 at 3:11 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Verleden tijd

Het was druk bij de rotteperenboom vanmorgen, wespen vooral, maar ook vlinders die lusten ook wel een rot peertje.

Niet ver gewandeld, geen zin, te warm, genoeg smoezen.

Ik haalde de stalen van het zeil eens bij Paauwe om te kijken hoe het zou staan en dat was mooi, ik kan niet wachten. Eind oktober hebben we afgesproken of zoveel eerder als mogelijk.

Joop ging even naar de kapper vanmiddag, ik reed eens mee en wandelde naar de PLUS. Natuurlijk liepen we even 'ons' bruggetje op, Didi keek eens waarom het hek niet open ging en ik gluurde wat verder maar zag niet veel. De notenboom staat er nog, netjes geknipte bosjes, niet veel veranderd op een doorkijk naar achteren na.

Raar om daar te lopen, ik kreeg geen joechei gevoel en eigenlijk wilde ik gauw weer weg. Het brood dat ik altijd heb was ook al op, de wijn en bananen niet. Misschien wordt het eens tijd voor een andere bakker.

Ina heeft de operatie goed doorstaan en is ook alweer uit bed geweest. Stevige pijnstillers en veel slapen daar komt het de eerste dagen op neer denk ik zo.

Ria Donderdag 27 September 2018 at 6:43 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Genot

Voor degenen die nog nieuwschierig waren naar de lamp, dit is hem en ik vind hem ook mooi. Deze kan dimmen en verschillende kleurtonen en nog een paar dingen. Er zijn ook lampen waar je je telefoon op kunt leggen om op te laden en met een usb ingang, de lampen worden ook steeds knapper.

We moesten vroeg op want ze zouden vroeg komen om het zeil op te meten en te kijken of het zo geplakt kon worden, dat kon, maar eerst het sauswerk, rustig aan dan breekt het lijntje niet.

Het was weer volop genieten vandaag. We hebben vanmiddag heerlijk op het gemakje door de polder geslenterd, terwijl de was lekker hing te drogen. Ik bracht het oud papier nog eens weg, er was weer een lege container. Er waren me al een paar voor geweest en het makkelijkst is dan om alles maar op de bodem te zetten zodat er na een paar meter niet meer te stapelen valt, dus dat heb ik toen maar een beetje gedaan. Er was zelfs een doos met een vieze oude rugzak erin, zo proberen mensen ook van hun rommel af te komen. Gooi het maar tussen het oud papier. Ik heb hem in de afvalbak van de gemeente gedaan, al is dat natuurlijk ook niet de bedoeling.

Didi genoot ook duidelijk van de zon, dat zie je zo :)

Ria Woensdag 26 September 2018 at 7:02 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Fluitje van een veertje

Het bureaulampje werd bezorgd vanmorgen. Ik had niet meer gezien hoe het er eigenlijk uit zag, maar ik kan wel zeggen dat het een sjiek lampje is, eentje met een toetsenbord. Verschillende tinten licht, meerdere standen lichtsterkte, een nachtlampje, echt een Joop lamp.

Daarna gingen we even naar Zierikzee, hij was ook toe aan een nieuwe broek en misschien ook wel een trui. Ik bestelde voorheen altijd de 501 on line, maar de laatste keer viel dat tegen, de 501 lijkt ook aan veranderingen onderhevig, dus we besloten eens gewoon naar een spijkerbroekenwinkel te gaan. Wel zo makkelijk.

Levi's wordt in Zierikzee niet verkocht maar alee, er werd eens iets anders gepast, een beetje stretch is ook best lekker, fijne diepe zakken, rits, in één keer goed gekeurd. Terwijl Joop zich weer omkleedde keek ik samen met de verkoper eens wat er aan truien was en ik vond er twee die dacht ik wel in aanmerking kwamen.... en jawel, ook goedgekeurd!

Het was heerlijk weer vandaag, dus vanmiddag weer snel de polder in en hoewel ik van wifi in de buurt afhankelijk ben heb ik bijna overal in de polder ontvangst, we snappen dat eigenlijk niet want Joop heeft net zo'n abonnement als ik en die heeft dat niet.

Dus dan loop ik daar ergens en dan hoor ik een 'pling' ik weet nog steeds niet welk geluid bij wat hoort, dus dan kijk ik maar eens en ja hoor... dus we troffen elkaar op de 'Veertje' en dronken daarna gezellig thee.

Ria Dinsdag 25 September 2018 at 6:27 pm | | Standaard | Vier reacties

Opgeruimd

De kamer is ineens weer een stuk mooier vind ik. Zo fijn als ik op de bank zit en een leuk bureau zie staan. Helemaal al netjes ingeruimd, weer een hoop weggegooid of in een zakje naar de garage, tot het van daaruit weer weggegooid kan worden. Soms moet je gewoon even wennen aan het idee dat het niet meer nodig is, verouderd, uit de tijd, waardeloos. Lampje komt morgen, geen zwarte natuurlijk anders wordt het allemaal zo zwart. Net zoals ik een houten bureau ook niet zag zitten, we hebben al zoveel verschillende houtnerven, dat zou echt teveel van het goede geworden zijn.

'En dan moet het oude bureau ook nog naar de stort', zei Joop tegen Piet die hielp met de kar. Maar nee hoor, daar heeft Zonnemaire het volgende op gevonden. Er is een boom, misschien wel meerdere dat weet ik niet, maar als je daar je oud ijzer legt wordt het vanzelf opgehaald en het lag er misschien net een paar uur en daar kwam de ijzerboer al aangereden, opgeruimd is netjes. De papiercontainer was vol, dus de verpakking kon ik nog niet kwijt.

Eindelijk weer eens lekker gewandeld, het was heerlijk vanmiddag!

Volle maan vandaag!

Ria Maandag 24 September 2018 at 6:35 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Operatie I en C

Ina kwam een nachtje logeren, dat kon nog net voordat ze weer wordt opgenomen volgende week. Te laat kwam ik erachter dat we op dezelfde avond een burendagbbq hadden, maar gelukkig mocht ze mee van de buren. 

Ondanks de regen een erg gezellig feestje waarbij ik een paar buren weer wat beter heb leren kennen.

Ina krijgt volgende week voor de tweede keer een hypec operatie, een zware operatie waar ze erg tegenop ziet, maar 'wat moet moet' zoals ze zelf zegt en 'het kan maar gebeurd zijn', zodat ze daarna weer kan opknappen en hopelijk de narigheid uit haar lijf is. Diep respect voor haar optimisme, ik hoop zo dat het een beetje meevalt allemaal en wens haar veel kracht en sterkte. Ze vond het goed dat ik het zou vertellen een beetje medeleven is altijd fijn.

Nadat ze was vertrokken reden wij met een geleende kar van iemand uit het dorp richting Ikea. Stromende regen heel de weg lang en omdat we voor het vertrekken niet onze route hadden gecheckt kwamen we er onderweg pas achter dat er een behoorlijke omleiiding was van wel 44 km. Bah!

We hadden de nummers genoteerd want we wisten wat we gingen halen, zodat Joop rechtstreeks naar het magazijn kon om de boel te pakken. Didi en ik pasten ondertussen op de kar want we hadden geen slot en zo'n ding is zo afgekoppeld. 

Een tijdje later ging de telefoon, Joop kon ons niet vinden, welk vak stonden we ook weer C toch? Ja hoor C was het. Ik toeterde eens maar dat hoorde hij niet, hij zocht nog even verder. Even later weer telefoon, weet je zeker dat het C is, ja hoor allemaal C-en. Zie je de ingang daar sta ik nu, nee ik zag geen ingang, eens aan voorbijgangers gevraagd of er mee C-en waren, maar nee slechts 1 C. Ik ging eens staan roepen en nog eens toeteren, weer belde hij , ik sta bij een witte C in een groen vlak.... aha en ik stond bij een witte C in een blauw vlak! Er kwam een meisje aangelopen, 'mijn man kan mij niet meer vinden' zei ik, hij staat bij de groene C  'Ik ga wel even kijken' zei de lieverd en ja hoor daar kwamen ze even later samen aangelopen. Het is toch wat, we moesten wel lachen, wat een armoe. Maar eind goed al goed, heel thuis zonder omleiding.

En wat hebben we gekocht... tatatadaaa 

eindelijk van dat smerige oude bureau verlost dat hij ooit eens tweedehands in Antwerpen had gekocht toen we daar een kantoortje hadden. En ja we hebben nu eenmaal een door de jaren heen vergaard rommeltje bij elkaar, dingen die je nooit weg doet, maar dat vind ik juist wel leuk. Nu nog een lampje...

Ria Zondag 23 September 2018 at 5:08 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Hikken

Hooguit drie verloren druppels regen gezien vandaag, meer niet. Gelukkig wel een stuk kouder en een hoop wind, mijn kapsel had het weer zwaar te verduren.

We keken eens bij de plaatselijke meubelwinkel naar zeil, dat hadden ze...

Eigenlijk hikken we er een beetje tegenaan want dan moet het toch eerst gewit worden en dat is ook weer zo'n gedoe, alles moet dan weer van z'n plek, je hebt een bende en dan daarna nog eens een keer voor het zeil, maar ja, dan is het wel netjester.

Gewandeld en thee gedronken met Heleen, dat zijn altijd gezellige wandelingen, vindt Didi ook.

Joop heeft zijn fiets opgehangen, het is nu weer keurig opgeruimd onder het afdak.

Ria Vrijdag 21 September 2018 at 7:17 pm | | Standaard | Zes reacties

Weer en andere berichten

Deze paarden worden bijgevoerd, maar misschien is dat ook omdat de wei te klein is, ik heb geen idee. Ze staan 's morgens lekker te peuzelen met z'n allen.

En dan kom je thuis en dan is er zo'n verschrikkelijk ongeluk gebeurd waar je heel de dag wel mee bezig bent, want je hoort het steeds, het komt voorbij en wat een rare bakfietsen ook, ik had ze nog nooit gezien. De remmen deden het blijkbaar niet, je zal toch maar verantwoordelijk zijn geweest voor die kinderen...

Morgen gaat het regenen zeggen 'ze', dus we ruimden wat op. Gisteren de kapotte tuinstoelen en nog wat andere rommel weggebracht en vandaag wat geveegd en de kussens naar de zolder en de parasol naar binnen, nog een wasje of wat gedaan, want het gaat morgen regenen zeggen 'ze'. De boel is nu echt klaar voor de regen want die komt er zeker aan, als het nog maar een keer ophoudt... want op altijd regen zitten we nu ook weer niet te wachten.

Ria Donderdag 20 September 2018 at 7:04 pm | | Standaard | Vier reacties

Op de koffie

We waren vanmiddag even in Numansdorp op de koffie, het was al zo lang geleden dat we elkaar zagen, dus dat moest even. Na de koffie wandelden we een rondje rond Numansdorp dat toch eigenlijk best groot is om omheen te wandelen. Onderweg fijn bij lopen kletsen, dat was ook even nodig en daarna was het goed uitrusten met een wijntje erbij.

Didi heeft ook genoten. Janny heeft namelijk ook een tuin met uitzicht, dat kan ze uren volhouden zo.

Ria Woensdag 19 September 2018 at 6:58 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Geduld

De lampionnetjes zijn allemaal nog mooi oranje geworden, de stekjes doen het ook, dus volgend jaar heb ik mijn eigen lampionnenkwekerij. Ze staan leuk in zo'n lange vaas en buiten in het Zeeuwseknoppenkistje dat ik pas weer opgehangen heb om komende winter weer als vogelvoederplaats te dienen. 

Nog even over de paal van gisteren, of eigenlijk meer het hoekje. Die pot stond daar al, dus die komt nu wat omhoog. Het plantje had ik eigenlijk gekocht voor in de bak, als Suzanne de moed had opgegeven... maar dat duurt dus nog wel even. Die kruiken daar zet ik af en toe eens iets in, ik weet het nog niet goed, als ik ze neerleg gaan ze rollen ze zijn zo niet erg decoratief vind ik. De grote zit al vol aarde vanwege de kunstbloemen met de Zonnemaire dag, die bleven anders niet staan. Er zitten ook al scheuren in, dus ja... en weggooien vind ik nog zonde.

Joop was bij de voetenman in Vlissingen vanmiddag. Hij begon met de goede voet, kneep en draaide eens wat en vervolgens bij de pijnlijke voet bleef het eigenlijk bij de kneep, dat deed behoorlijk pijn. Er zijn nog foto's gemaakt en nu duurt het weer tot vijf oktober voor een mri scan en dan daarna weer twee weken wachten op de uitslag omdat er ook een andere loog naar moet kijken. Twee weten tenslotte meer dan één... toch?  Het lopen gaat wel weer vandaag deed hij een rondje alleen wel op gematigd tempo natuurlijk, want het blijft af en toe pijnlijk, maar ik denk toch dat het een kwestie van tijd is en dat het langzaamaan over moet gaan, maar ja, ik ben geen loog natuurlijk hè.

Ria Dinsdag 18 September 2018 at 6:59 pm | | Standaard | Zeven reacties

Vliegende kraai

Wat heerlijk is het! De stokrozen beginnen gewoon nog met een nieuw stokje. Lekker om te wandelen ook want het is 's morgens nog niet warm en na de koffie rond een uur of twaalf gelijk nog een rondje waarbij Joop weer meeging.

Ik deed wat aan de vuulte op de stoep en trok eens aan de stenen die daar nog steeds lagen te wachten. Vier stuks die we gekocht hadden om op het  'gevaarlijke hoekje' te zetten, maar sinds het hoekje een stuk minder gevaarlijk is en de klimop er toch ook een beetje overheen groeit, besloten we om er een pilaar van te maken op het andere stukje stoep. Daar kan dan weer leuk een pot op. En als ik dan aan die stenen trek, weet ik dat Joop naar buiten komt om te kijken wat ik doe en hoe en waar en dan kan hij ze ook gelijk even optillen...

De bakken bloeien nog prachtig. De paarsblauwe vooraan vind ik ook altijd zo mooi en Suzanne kruipt helemaal over de stoep, ik laat haar nog maar lekker even haar gang gaan. 

Toen ik de foto's maakte kwam de buurvrouw even kijken en we maakten een praatje, zo kwamen ook de kattensnorren ter sprake en dat ze zo mooi waren, ik had ze vanmiddag ook nog zitten te bewonderen toen de zon er weer op kwam. Eenmaal weer terug in mijn achtertuintje keek ik er nog eens bij, bleken ze helemaal onder de kattensnorrenrupsen te zitten!

Ik heb ze snel afgeknipt en in de Kliko gemikt, natuurlijk nadat ik eerst wat zaad af had geknipt.

Tussendoor dronk ik ook nog even een kopje thee bij Heleen. Haar stekje van de Tibouchina ging al bijna bloeien dus ik vond dat het tijd werd dat het op zijn plek kwam. 

Zodoende ging ik weer met een zakje sterappeltjes en een paar tomaten huiswaarts.

'Un vliehende kroaie vangt altied wat' zei mijn moeder dan.

Ria Maandag 17 September 2018 at 7:05 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Stikjes

Weer een puzzel klaar. Eentje van 1500 'stikjes' deze keer.

Het is weer een heel apart wereldje waar je in terecht komt want er blijken gewoon erg veel mensen af en toe eens een puzzel te leggen.

Deze van Jan van Haasteren zijn erg leuk, grappig en moeilijk ook best. Er is ook een levendige tweedehandshandel in. Nu wil het toeval dat wij een buurvrouw hebben die ook graag af en toe een puzzeltje legt, dus vandaag hebben ze er een paar geruild. Zij doet het al veel langer dus ze had er al verschillende uit de stapel van Joop gelegd.

Voor de afwisseling de puzzels uit de krant de cijferpuzzels tenminste.

Nog twee nachtjes dan kan hij bij de orthopedist terecht. We hebben wel weer een stukje gewandeld vandaag en ik geloof niet dat het erger wordt maar het gaat ook niet weg. 

Een heerlijke dag weer!

Ria Zondag 16 September 2018 at 6:19 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Senioren

Hebben jullie ook naar 'The Voice Senior' gekeken?

Ik vond het geweldig! Niet iedereen natuurlijk, maar de meesten waren echt geweldig.

Noble was favoriet, ook wel bij mij maar Jimi was ook super,  gestopt met zijn carriere toen hij zijn moeder ging verzorgen. Hij is geloof ik nog iets jonger en wil graag nog aan de bak. Dat komt wel goed! 

Ria Zaterdag 15 September 2018 at 6:30 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Lekker

We deden een rondje bij de inlagen van Flauwers vandaag, ik had eens behoefte aan een beetje water. Het strand hoeft dan niet, dat is ook niet handig met Joop zijn voet, maar dit was goed te doen. Gisteren had hij zelf ook al een rondje gedaan en dat gaf geen extra pijn. We gingen ook niet erg ver.

Het zeekraal bloeit en dat is altijd een mooi gezicht.

Zeekraal is eetbaar zoals de meesten wel zullen weten, ik vind het heerlijk maar Joop vindt er niet zoveel aan, vandaar dat ik het eigenlijk nooit koop. Asperges hoeft hij ook niet maar die koop ik dan weer wel af en toe, hij krijgt dan iets anders op zijn bordje.

In de meeste restaurants krijg je het 's zomers wel bij de vis, of lamsoor, dat is ook een zeegroente die vind ik dan weer minder lekker.

Een beetje donker weer vandaag, best lekker.

We liepen midden tussen de schapen door, Didi vond het erg intressant, lekkere keutels hebben ze ook... of toch niet zo... er zijn wel wildroosters maar we konden door de hekken op één keer na, toen heeft Joop haar over een stukje gaas moeten tillen, ook best spannend!

Ria Vrijdag 14 September 2018 at 6:22 pm | | Standaard | Zeven reacties

Gedicht

De gaten zijn gedicht, nu nog drogen, daarna komt de schilder de boel nog bijwerken, ook het plafond beneden waar de boel aan het licht kwam. Het is nog een heel gedoe. Het zeil is ook geknakt, dus nu eerst maar sparen voor nieuwe vloerbedekking.

Het was weer een heerlijke dag. De reetjes liepen weer in de polder vanmorgen, deze twee zijn altijd samen, erg jong nog denk ik zo. Ik heb ze samen in één foto geplakt. De een is wat scherper dan de ander, ik moest flink inzoomen, maar toch een leuk gezicht dacht ik zo.

Vanmiddag even naar de markt, altijd even gezellig zeker met zulk weer.

Daarna nog geprobeerd te wandelen, maar dat werd een erg verkort rondje, te warm alweer ik vond het ook niet lekker.

Dus we brachten de rest van de middag luierend door, Didi maakte nog even een selffie van 'hetvrouwtjeenik'

Ria Donderdag 13 September 2018 at 6:42 pm | | Standaard | Vier reacties

Variatie

Joop moest even in Zierikzee zijn vanmiddag, dus voor de broodnodige afwisseling reed ik eens mee naar Schuddebeurs, om door de Donkereweg terug te wandelen.

Het is allemaal een beetje vergane glorie daar. Vroeger was het de rijke buurt van Zierikzee, maar dat is al lang niet meer zo. De huisjes van de foto horen daar niet bij, die staan op Noordgouwe.

Met mooie villa's heb ik ook niet zoveel, doe mij maar een lap boerenkool, de worsten moeten nog groeien dat komt nog, daarvoor was het nog te vroeg.

Didi in wachthouding. Het was een heerlijk wandelingetje, veel te ruiken ook.

En poortwachters voor Jeanne. Binnenkort nog eens terug als het wat lichter weer is.

Als je ook zo'n oprijlaan wilt dan kan dat, het is te koop.

Read More

Ria Woensdag 12 September 2018 at 5:03 pm | | Standaard | Vier reacties

Stekkie

Vroeger vond ik er eigenlijk niets aan, truttige dingen vond ik het.

Maar nu ik er eentje heb, vol met bloemen de hele zomer, vind ik ze ineens leuk. Het gaat maar door, ook tijdens de droogte. Af en toe een plens water en hij was weer gelukkig. 

En nu komen er ook nog besjes, eetbare besjes las ik.

maar die mogen de vogeltjes voor hun rekening nemen.

Ze zitten vol zaad stond er dus misschien eens proberen iets te zaaien als de vogels iets over laten. Maar dan denk ik er toch over nog eens een ander soort aan te schaffen volgend jaar, of binnenkort want winterharde zijn er ook.

Grote bladeren drogen in potten in de zon veel te snel uit, dat is niets, dus volgend jaar anders.

Read More

Ria Dinsdag 11 September 2018 at 6:39 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Broeds

Nog even en ze gaan er weer met de ploeg overheen, dan ziet de polder weer grotendeels zwart.

De bomen beginnen zo langzamerhand ook al een beetje te verkleuren voorzover dat met de droogte tenminste nog niet gebeurd is.

Weer om buiten te zitten was het niet, lekker binnen breien en doen waar ik mee bezig ben, een soort ei leggen. 

Een mooie inktzwam kwam ik tegen, ze staan altijd op dezelfde plek, er komen er nog meer en vooral die inktzwammen doen me dan weer aan juffrouw Hocke Hoogenboom denken. De link naar de geluidsopname werkt niet meer en Zeeuwseklei.nl is te koop. De Bolus is op.

Ik ga eens zoeken of ik 'de juffrouw' nog ergens kan vinden want het was toch wel leuk om te horen.

Ria Maandag 10 September 2018 at 3:57 pm | | Standaard | Vijf reacties

Heerlijk

Wat een heerlijke dag vandaag! En als ik het weerbericht mag geloven duurt dat nog een hele week.

Ik wandelde er lekker op los. Vanmorgen een rondje Korte weg, vanmiddag een rondje rond Keesje en vanavond een verkort rondje rond Keesje over de camping, alles bij elkaar toch een kilometer of acht. Genoeg voor dames op leeftijd. Tussendoor was er de was en zat ik lekker buiten of boven. Joop puzzelde, keek tv en kwam totaal niet buiten, dus toen ik vanavond thuiskwam haalde ik hem over nog even mee te gaan naar de kroeg op de dijk, waar we nog lekker even buiten zaten en een wijntje dronken met dorpsgenoten. Dat was erg gezellig.

Ria Zondag 09 September 2018 at 6:09 pm | | Standaard | Zes reacties

Spoken

Zo langzamerhand keert de rust weer, dat is hier ook wel te merken, al is het verschil met Scharendijke groot. Eigenlijk is het hier het hele jaar behoorlijk rustig :)

Lekker gewandeld vandaag, het was er weer voor. Huis gestoft, nieuw breiwerkje opgezet en ook weer zin om te kleuren. 

Ik was gewoon een beetje uit mijn doen van de week, dan spookt er van alles door mijn hoofd. Gedachten over dingen die eventueel  zouden kunnen gebeuren en hoe het dan moet, niet dat het ooit gaat gebeuren, maar toch... 'Het gaat toch altijd anders dan je denkt' zei een tijdje geleden iemand en dat is ook zo.

Ria Zaterdag 08 September 2018 at 6:43 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Harig

Joop ging vanmorgen weer eens ter controle met zijn voet naar de dokter. Hij had haar beter eerst kunnen bellen vanwege het fietsen want dat mag dus ook absoluut niet, wel op een gewone fiets zonder druk op de voorvoet. Gewoon verder rusten en geen rare dingen doen, wel naar de podoloog.

Daarna ging ik naar de kapper voor de puntjes. Zoals links op de foto voelde ik me gisteren nog, rechts vandaag na het knippen. Niet dat mijn haar zoveel beter zit alhoewel 'even de puntjes' er bij haar niet in zit, ook dat wordt met de nodige precisie gedaan zoals alles, maar gewoon even een ontspannen praatje dat is ook goed voor moeders zoals ik en alle andere kappersbezoekers.

Het lopen zonder bril doet ook mijn gezicht goed, ik kon zonder bril niet goed meer naar mezelf kijken, niet omdat ik niets zag, maar omdat mijn bril er dan ook nog op te zien was, een witte streep op mijn neus en witte wallen onder mijn ogen.

Daarna de trui af gemaakt.

Oversized. Lekkere grote truien dus, ik mag dat wel, al heb ik de mouwen wel wat aangepast want dat is niet handig als die te lang zijn.

Heerlijke zachte wol van de Wolenbreiboetiek.

Het patroon vind je hier (boek)

Ria Vrijdag 07 September 2018 at 6:23 pm | | Standaard | Elf reacties

Terugdraaien

Heel soms overkomt het me nog, dan weet ik dat ik het niet moet doen, dat ik er spijt van krijg en toch doe ik het. Dan heb ik mezelf niet onder controle, met het gevolg dat ik om half vier nog niet slaap en de boel alsnog ga terugdraaien, om dan daarna in slaap te vallen. Gelukkig was het al jaren geleden en het was ook niet zo erg, maar beter zo.

Lekker gewandeld, waarbij we deze mooie dame tegenkwamen. Best nog warm ook al was het meest bewolkt.

Morgen de trui afmaken met bijbehorende foto :)

Ria Donderdag 06 September 2018 at 6:35 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kleine dingen

Ria Woensdag 05 September 2018 at 7:16 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Warm

Ik googelde nog eens op de lampionplant en het is toch een beetje verwarrend vind ik. De echte kan je eten, tenminste de besjes, maar dan is er blijkbaar ook een onechte en daarvan kan je de besjes dus niet eten, blijven opletten zou ik zeggen en niet zomaar eten.

Deze groeit gewoon ergens tegen de dijk, daarvan heb ik vorig jaar al geprobeerd stekjes te planten, niet gelukt.

Wat dit is weet ik niet. Misschien een van jullie.

Ik heb gebreid vandaag en in elkaar genaaid, niet dat het al klaar is maar dat in elkaar naaien vind ik altijd een hele klus. Morgen nog een mouw en dan mag het binnenkort gaan vriezen want het is wel een warme denk ik.

Ria Dinsdag 04 September 2018 at 7:48 pm | | Standaard | Zes reacties

Onbestemd

Het is wel een eind gebeurd met de bloemen van dit jaar, het mooiste hebben we gehad. 

Op de paar na die nu pas beginnen.

Niets nuttigs gedaan vandaag. Maandag... wat is dat...?

Joop bereidde zich voor op een vergadering van een speciale commissie ergens in het hoge noorden, we aten al om half vijf.

Ria Maandag 03 September 2018 at 6:19 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags:

Herrie

Wat was het een heerlijke dag vandaag. Volop zon en warm!

Begonnen met een lekker ochtendwandelingetje en daarna de 'tuin' in. Eerst nog wat breien maar dat was al snel te warm. Beetje luieren een beetje aan de plantjes frummelen een beetje feuten, ik vermaak me wel. 

Joop was binnen, puzzelen, tv kijken met de deur dicht want dat tocht, maar die vermaakt zich dus binnen en zolang ik maar niet teveel lawaai kom maken is het goed. Met het gevolg dat hij van de hele middag niets drinkt, ik vind het best. 

Zijn voet doet pijn dus daar wordt hij ook niet vrolijk van, voorlopig ook maar even niet fietsen, het heeft blijkbaar toch rust nodig.

Wel een heerlijk softijsje gehaald op Brouw en vanavond gesnackt bij Bommenede, ik denk dat we die er maar in  moeten houden, lekker makkelijk.

Lampionnetjes gekregen van Heleen. Ik zet ze nog even buiten op een bodempje water, misschien kleuren ze nog wat en anders maar niet. Ook stekjes geplant van de toppen.

Ria Zondag 02 September 2018 at 7:41 pm | | Standaard | Dertien reacties

Klikkerdeklik

De kleren kwamen binnen vanmorgen, alles paste behalve de handschoenen, maar ja zonder gaat ook niet, dus dan gaat hij met zijn pas op internet bestelde outfit naar de fietsenwinkel in de buurt voor handschoenen. Ik zou dat toch zo gauw niet doen, Joop wel. Ze waren veel duurder dan in de webwinkel natuurlijk, maar ja ruilen was ook geen optie want de portokosten kwamen voor eigen rekening plus het risico dat ze weer niet pasten.

Klikkerdeklik en dan fietst hij gewoon weg, ik was al honderd keer gevallen.

Morgen een rustdag zegt hij.

Oh ja, even het signalement zodat je op tijd uit kunt wijken:

Paarse fiets, zwarte broek, zwarte schoenen, grijze helm, zwart jasje met roze en groen gekleurde vlakken.

Ria Zaterdag 01 September 2018 at 7:00 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,