Winters

Het (kerst)boompje heeft het goed bij mij, dat staat lekker te genieten in de regen in plaats van in het droge tuincentrum. Het is een Abies Koreana zag ik op het labeltje.

Vanmorgen was het nog droog, dus dan pak ik maar gelijk dat ochtendrondje al begon het alweer te regenen en te hagelen vlak voordat ik thuis was.

Voor Joop zijn dit vervelende tijden, Eén stap buiten de deur betekent dooie vingers en verder heeft hij het maar koud, het liefst zou hij de thermostaat op 25 graden zetten, maar zolang je daarin blijft zitten voel je dat ook niet meer. Bewegen helpt niet zegt hij zelf, ik wilde hem al naar de sportschool sturen, daar is het warm en je beweegt. Het heeft ook met zijn medicijngebruik te maken, keuzes, wat heb je liever, soms kan je niet anders en een beetje eigenwijs is hij ook eigenlijk best.

Joop ging vandaag op stap voor de duiven, prijzen ophalen in Belgie en rondbrengen in een fijne warme auto. Ik deed de tv aan en breide en zag programma's die ik anders nooit zie, 'door het oog van de naald'  bv, nog nooit gezien maar best leuk. Ik verdiep me er ook niet genoeg in om van tevoren te kijken of er dingen zijn die ik misschien zou willen zien en je mist ook niets als je ze niet ziet, dat vind ik tenminste. En mocht het uiteindelijk toch opzienbarend zijn dan is het allemaal terug te zien. Ik heb van mijn leven al zoveel voor dat kastje gezeten. Joop ook, maar die blijft maar films en series kijken.

Ria Donderdag 30 November 2017 at 6:07 pm | | Standaard | Acht reacties

Vitamien

Wat een heerlijke dag vandaag, hij begon wel met regen maar dat was al snel voorbij.

Ik deed niet veel, een beetje huishoudelijks en af en toe een kopje thee of koffie.

Een beetje achter de pc die tegenwoordig op de keukentafel staat, wel zo gezellig. Breien en kleuren komt er nog niet zo van, maar dat komt ook wel weer.

En vanmiddag nog een rondje op het gemak in de zon, veel vitamientjes happen.

Geen idee wat voor vogeltje ik heb 'gevangen' ter grote van een mus, ik denk een vinkje of zoiets, hij staat er goed op vandaar dat hij hier mag.

Ria Woensdag 29 November 2017 at 5:13 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Opgeruimd

Drie geleverde lampen, dan zou je denken dat zijn drie dozen, maar dat is wat simpel gedacht hoor. In de eerste doos die ik opendeed zat weer een doos en in die tweede nog een doos en daarin weer van dat vervelende piepschuim en zo ging het ook bij de andere, met nog een hele lap van die luchtkussentjes, nog meer piepschuin en een stuk of acht dozen en dat stond allemaal nog als 'net uitgepakt' buiten onder het afdakje en in de garage.

Dat heb ik eerst maar eens opgeruimd en weggebracht naar de daarvoor bestemde plaatsen, de papiercontainer van de muziek staat vlakbij en ook de andere bakken staan om de hoek. Gelijk de stoep maar eens aangeveegd en de garagevloer schoongemaakt want de blubber van de weg rijd je ook mee naar binnen natuurlijk. 

Voordeel van alle regen van gisteren is wel dat de wegen lekker schoongespoeld zijn, maar het nadeel is dan weer dat de boeren niet meer bij de spruitjes kunnen en die groeien als kool.

Daarna bracht ik de Tibouchina en nog wat geraniums naar de Orangerie in de Veerhoek. Loeizware potten door alle nattigheid, dat doe ik over een paar jaar ook niet meer, maar misschien verzamel ik tegen die tijd wel Kaapse viooltjes. Nu snap ik ook ineens waarom mijn oma die zo leuk vond, ze wilden alleen nooit goed bloeien bij haar.

Eind van de middag nog even naar het tuincentrum voor een paar kaarsen, er stonden prachtige kerstboompjes daar heb ik er ook vast maar eentje van meegenomen want de mooiste is het eerste weg natuurlijk, die heb ik nu.

Ria Dinsdag 28 November 2017 at 6:13 pm | | Standaard | Zes reacties

Lamp en licht

Toch maar even over de lampen want ik vind het moeilijk.  Van deze kocht ik er twee, eenvoudig met matglazen kapjes omdat ik vind dat er al genoeg in de kamer staat en de lampen niet zo aanwezig hoeven te zijn. Bij deze werden halogeen lampjes meegeleverd, er zitten er twee in zo'n kapje. Het is natuurlijk heel anders dan indirecte plafond verlichting of een kap. Een kap wilde ik echt niet meer en die plafondschijnwerpers zijn ook allemaal hetzelfde.

Deze dus, ik vind ze mooi, maar als ze branden met de meegeleverde halogeen lampen is het veel te fel, dus ik zocht eens wat op het www. en zag dat er ook matte halogeendingen zijn, maar die mogen blijkbaar niet meer gemaakt worden hoorde ik later in de winkel, waar ik toen ledlampjes meenam om te proberen. Als ik de verpakking netjes opensneed mocht ik ze proberen. Zo gezegd zo gedaan, op de foto zitten ze erin, iets minder fel en wat warmer licht, beter maar nog niet optimaal vind ik, maar goed als het niet anders kan doen we het er maar mee, ik ga ze niet terugsturen, het zal ook wel een kwestie van wennen zijn.

Deze kocht ik voor in de keuken, daar werd geen lamp meegeleverd, dus daar draaide ik een oude in, maar omdat dit ook niet direct het plafond verlicht gaf de lamp ook wat minder licht, dus ik keek ook daarvoor voor een andere.

Ook een led lamp met Scene Switch   ik had er nog nooit van gehoord, maar het is erg leuk, drie verschillende standen in één lamp simpel met de aan- uit schakelaar.

Ik begrijp echt nog niets van de Lumen en de bijbehorende Watts waar dat ooit voor nodig was....

Ria Maandag 27 November 2017 at 7:11 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Familie happen

Een weekendje quality time.

Voor Sil een nachtje hier en een nachtje daar en vanmiddag gezellig naar de Smisse waar Lou speelde,

Daarna nog een hapje gegeten met z'n viertjes, erg gezellig en lekker.

We kunnen er weer even tegen!

Ria Zondag 26 November 2017 at 9:51 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Licht!

Kijk de trui past, hij staat leuk! Ze is er weer eens even.

Vandaag was verder de dag van het licht, de bestelde lampen kwamen binnen.

Het zijn allemaal dingen die vorig jaar met de verhuizing zijn blijven liggen en waarvan we zeiden 'dat komt nog wel een keer, we doen het er voorlopig mee'. Die 'wel een keer' is nu aangebroken, dat heb je soms dat het vanzelf lijkt te gaan, dat je er blijkbaar aan toe bent, dat de tijd er rijp voor is.

Deze doet hier niet meer mee, maar die hebben we vorig jaar wel nieuw gekocht bij de Praxis, de kap is vorige week ingestort een veel voorkomend euvel blijkbaar want toen we een paar dagen geleden door de Praxis liepen stond er daar ook eentje met een ingezakte kap. Dus mocht je een z.g.a.n. lamp kunnen gebruiken zonder kap....

Wel wennen altijd vind ik andere lampen, het zijn gewoon simpele rechte dingen foto's komen nog weleens als alles er is.

Ria Zaterdag 25 November 2017 at 7:05 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Tok tok

Gelijk maar doorgepakt vandaag en achter een bank aan, het moet toch een keer gebeuren en toen we laatst in Hulst waren hadden we al iets gezien wat dichterbij ook verkrijgbaar was, dus reden we naar Goes.

Nog steeds leuk en lekker zittend, in verschillende hoogtes en dieptes verkrijgbaar, liggend uitgeprobeerd, want dat moet ook kunnen, in een leuk donkerbruin stofje over acht weken geleverd. Heel fijn, weer een ei gelegd. 

Daarna nog een rondje gewandeld in de zon, het was heerlijk.

Ria Vrijdag 24 November 2017 at 4:49 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Winkeldekinkel

Zo, maar dan met zwarte pootjes, hebben we besteld. 

Het was het tweede stoeltje waarin Joop ging zitten en het zat goed vond hij, we hebben er zelfs twee besteld ook deze kleur, die totaal niet bij de bank past, dus ja......

Acht tot tien weken levertijd het is nog even aanmodderen, de andere stoel komt dan daar waar de sanseveria staat, waar zal ik die dan weer eens zetten, zo blijven we nog wel even bezig.

We vonden ook iets voor de tv, past precies op die plek, mooi bij de vloer ook en die mochten we gelijk meenemen. We hadden de kar niet meegenomen dus dat gebeurde later.

Het kwam zomaar op vanmorgen, zullen we eens bij Walhout gaan kijken want daar waren we nog niet geweest. Er staat genoeg daar, maar voor ons passende bankjes heb ik niet gezien, daar gingen we ook niet voor, maar ja ik doe dat dan tegelijkertijd.

Goed geslaagd vind ik!

Daarna deden we nog een rondje Korteweg, lekker in de zon die de hele middag al scheen het was heerlijk. Veel langer zullen de schaduwen niet worden.

Ria Donderdag 23 November 2017 at 7:11 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Ojee een snee

Het is eruit. 

Verdovingsprikken zijn niet fijn, maar voor de rest viel het wel mee, het is nog een aardig hompje.

Als het goed is komt het nu niet meer terug. Weefsel wordt nog onderzocht en er werd gevraagd of ze het verder nog mochten gebruiken, geen idee waarvoor. Ik vond dat best maar er schijnen mensen te zijn die dat niet goed vinden. Gewoon maar doen zou ik denken zonder te vragen, daar sta je toch niet bij stil, dat gebeurt pas als ze het gaan vragen.

Een beetje gevoelig is het nog wel, net of er in gesneden is, oja dat is ook zo!

Ria Woensdag 22 November 2017 at 3:55 pm | | Standaard | Tien reacties

Plakwerk

Wij plakten een paar stickers vandaag. Geen 'onder voorbehoud' meer met het idee dat het nog wel een jaar kan duren eer de boel rond is. Als het goed is is alles over drie maanden achter de rug.

Het is een fijn huis op een prachtige plek waar we met veel plezier zesentwintig jaar gewoond hebben en hopelijk hebben de nieuwe bewoners er ook een fijne tijd, dat wens ik ze van harte toe.

Didi rent nu in de polder en niet meer naar het hek, het is voor allemaal even wennen geweest maar we hebben nog geen moment spijt gehad. Het is goed zo.

Zo en nu hoop ik dat dit de laatste keer was hoor nog één keer een melding van het tekenen bij de notaris in februari en dan is het Scharendijkse tijdperk afgesloten.

Ria Dinsdag 21 November 2017 at 3:54 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Vlekje wegwerken

De vlekjesspecialiste van de familie keek een beetje zorgelijk, dus ik liet er eens door de dokter naar kijken vanmorgen. Verhoornde huid constateerde die, dat moet wel weg anders wordt het steeds groter en krijg je het niet meer netjes weggesneden, plus dat het op den duur kwaadaardig kan worden.

Komende woensdagmorgen doet de dokter dat zelf even, ik vraag maar gelijk of ze er een flinke plooi in legt dat trekt de boel weer een beetje strak.

Verder was het één grote bui vandaag. Tegen half vijf werd het droog en hebben we nog snel een rondje Korteweg gedaan.

Ria Maandag 20 November 2017 at 4:25 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen ene moer

Hier aan het eind van de op/afrit komen 50 ecolodges. Ik snap niet waarom alles maar volgebouwd moet worden  en kan me voorstellen dat de mensen die daar op de dijk wonen tegen zijn en zeker ook de aangrenzende camping  met hun 'stiltetuin'.

Aan de andere kant van de dijk worden ook al zeventien zorgvilla's gebouwd, best verwarrend. Joop dacht ook dat het hetzelfde was. Als je je er niet zo in verdiept en er komen wat lodges of villa's voorbij en het is ook nog ongeveer in dezelfde hoek, denk je al snel dat het om hetzelfde gaat.

Zevenenzestig eenheden is best veel binnen dezelfde kilometer en dat zal ook best de nodige drukte met zich meebrengen. Ik ben tegen, maar ik ben bang dat dat niet meer helpt.

Mooi leeg nog op de foto, maar over een paar jaar best vol denk ik, het valt niet meer te stoppen en het zal zeker in de polder de nodige drukte met zich meebrengen. 

Petitie hier, petitie daar, je kunt tekenen wat je wilt.... maar het helpt allemaal geen ene moer.

Ria Zondag 19 November 2017 at 6:42 pm | | Standaard | Vijf reacties

Home alone

Daar gaat ze weer, mèt sanseveria, clivia en het restant witte bolletjes, ze kan weer even vooruit, maar eerst moet het aardbeienmutsje voor de komende kleindochter af en aangezien het tempo niet zo heel hoog ligt moet ze toch wel even doorbreien. Nog twee maandjes geloof ik, dat moet lukken.

Het was erg gezellig en voor mij weer lang genoeg, dat klinkt misschien niet erg aardig maar zo is het niet bedoeld, ik wil dan weer graag een beetje op mezelf zijn.

Joop moest op stap voor de duiven, dus ik heb het rijk alleen. Even een beetje bijkomen.

Ria Zaterdag 18 November 2017 at 5:13 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Voor het goede doel

Na het ochtendwandelingetje met Ina, douchen en nog een boterham of wat op weg naar Janny en Freek. Ina wil graag een schilderij van Janny dus gingen we eens een kijkje nemen in Numansdorp. Ze kon niets naar haar zin vinden, het is niet dat ze niets had hoor want we waren er een tijdje zoet mee om alles te bekijken, maar nu wordt het een opdracht... dat komt wel goed Janny kennende.

We dronken koffie en aten peperbollen voor het goede doel, het was echt voor het goede doel dat we het deden hoor en er waren er genoeg.

We wandelden een rondje rond Numansdorp, het was heerlijk weer.

Daarna aten we nog wat peperbollen voor het goede doel en moesten we eigenlijk alweer snel terug want er was Beaujolais proeven in d'Ouwe Smisse, ik was al bang dat het te vol zou zijn maar...

 weinig Beaujolais liefhebbers in Zonnemaire blijkbaar, wel live muziek, lekkere hapjes, erg gezellig!

Ria Vrijdag 17 November 2017 at 10:34 pm | | Standaard | Negen reacties

Proost!

Ina bracht vanmorgen al een paar flesjes mee en Joop haalde vanmiddag ook nog wat, nu kunnen we voorlopig even vooruit met de Beaujolais.

Voordat Ina arriveerde hadden we al een telefoontje van de makelaar gehad. De uiteindelijke koper is bekend dus nu kan de zaak verder afgehandeld worden, want de huurster moet natuurlijk ook eerst op zoek naar een nieuw onderkomen. Hopelijk verloopt het allemaal voorspoedig en is eind februari of zoveel eerder als mogelijk alles rond.

Zo krijgt de Beaujolais er nog een betekenis bij, weet je nog vorig jaar op die derde donderdag in november? 

Hier hopen we dan nog een tijdje een rustige oude dag te hebben, dat verkopen we voorlopig maar niet.

Ria Donderdag 16 November 2017 at 5:06 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Onbegrepen

Ik maakte er maar wat van, een saaie rechte col kan altijd nog, deze heeft meerdere mogelijkheden. Met de ribbeltjes naar binnen of naar buiten, ondersteboven en kijk hij kan ook als hoedje, appte ik, maar dat was een grapje natuurlijk, ik word niet altijd goed begrepen.

Inmiddels had ik verzonnen dat het vest dat ik een paar jaar geleden breide van erg slechte wol maar toch zo heerlijk droeg opnieuw ging maken van mijn pas gekochte bolletjes. Gelukkig heb ik al mijn breiboeken van de laatste jaren bewaard en heb ze allemaal wel drie keer doorgebladerd, maar nergens meer dat vest te vinden natuurlijk. Ik ga het straks nog eens proberen.

Vanmiddag de tuin wat opgeruimd, iedere keer wat in de kliko dat is het niet ineens zo leeg. Geen helicopters dit jaar dat scheelt een hoop.

Ria Woensdag 15 November 2017 at 5:57 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Aftellen

Ik vind het zonde om tussen de foto's te typen omdat de steel zo mooi doorloopt. Dat is niet echt natuurlijk want het is hetzelfde beestje op dezelfde plek tussen de blauwe druifjes.

Een grijze miezerdag waarop mijn beddegoed toch nog bijna droog werd buiten en na een klein rondje in de droger zo het bed weer op kon.

Kleine wandelingetjes en de rest van de dag gebreid aan de col, dat is ook nog zomaar niet gebeurd.

Eind van de middag samen met Mir even naar de Orangerie voor een paar Clivia's. De keus was niet moeilijk maar waar zet je ze dan weer neer en in welke potten...

Nog twee nachtjes slapen...... en dan issie er weer!

Ria Dinsdag 14 November 2017 at 6:35 pm | | Standaard | Vijf reacties

Verhaarhaar

Lekker gepoetst vanmorgen, alles is weer stof en haarvrij voor zolang het duurt. Een borstelbeurt van Didi ben ik vergeten dat moet morgen nog even, want het is weer verhaarjaargetijde.

De trui is klaar en inmiddels ook gewassen, die wordt binnenkort geshowd door degene waar hij voor is. Nog vier bollen grijs over, daar kan nog wel een lekkere bijbehorende col uit, die zet ik wel op straks, maar ik ga ook tegelijkertijd mijn nieuwe zwarte bolletjes eens van wat dichterbij bekijken. 

Gewandeld met Joop en het laatste stukje samen met Guus, ik zag hem al van verre aankomen. Hoe kan je dat nu zien zei Joop, die van dichtbij al niemand herkent, maar het baasje van Guus stapt altijd stevig door en Guus mag lekker los met zijn witte vlek op zijn borst, die herken ik wel hoor en Didi ook.

Ria Maandag 13 November 2017 at 6:08 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Herfst-en stambomen

Vanmorgen was het nog goed te doen en liepen we een rondje, dat hebben we tenminste alvast te pakken denk ik dan altijd maar. 

Verder was het vooral koud en nat met buien, veel buien. We kwamen dan ook maar een klein stukje verder dan de Bermweg en over de Camping weer terug, toch een rondje want omdraaien vindt Didi maar niets.

De trui is klaar, nu nog in elkaar daar ben ik ook nog wel een dagje zoet mee.

Joop verdiepte zich nog eens in de Prince stamboom en vergeleek het met wat we kregen van een ver familielid, waarin nog veel aanvullend materiaal over Keesje, Koosje, Kaatje en klein Jantje enz.

Ria Zondag 12 November 2017 at 4:44 pm | | Standaard | Vier reacties

Menselijk

Het overkomt me niet zo vaak dat het niet lukt, dat alles wat ik type verkeerd lijkt. Alweer gewandeld, alweer over het weer, wat deed ik eigenlijk nog meer. Valt er wel iets te vertellen, ik weet echt niks... en als ik dan ook nog eens geen foto's heb gemaakt houdt het even op.

Vandaag alweer een stuk opgeknapt en na een heerlijke nachtrust lekker gewandeld met prachtige luchten. 

Aan het eind van dit dijkje staat een boerderij, daar verkopen ze pompoenen, die liggen buiten en ik had ook weleens iets over een breiworkshop gezien, maar een paar dagen geleden zag ik dat er gewoon een wolwinkel is. Dus daar keek ik gisteren eens binnen en hoewel ik het niet van plan was, want eerst moet mijn onderhanden trui af, kocht ik toch mooie zwarte wol. Een mens moet nu eenmaal een mooie zwarte trui hebben vind ik en die ik nu heb begint een beetje af te takelen. Truien hebben nu eenmaal iets menselijks.

Verder heeft ze ook nog allerlei ander knutsel materiaal.

Dus ik brei. Nog één mouw.

Joop heeft zijn vakantiefoto's ingeplakt er staat alleen nog niets bij en ik vind dat hij dat wel moet doen, zo heeft niemand er iets aan. Hij denkt dat hij onleesbaar schrijft, maar als je een beetje je best doet moet dat toch nog wel lukken denk ik. We hebben ze samen eens bekeken.

En zo verstrijkt de tijd nog een paar nachtjes...

Ria Zaterdag 11 November 2017 at 3:39 pm | | Standaard | Veertien reacties

Leeg

Ik weet niks.

Ria Vrijdag 10 November 2017 at 8:47 pm | | Standaard | Elf reacties

Overwinteren

We gingen nog eens bij de makelaar langs vanmorgen om wat paraafjes en een handtekening te zetten. Nu is het afwachten hoe het zich verder ontwikkelt. De spanning duurt nu in elk geval niet meer lang, hooguit een week.

De zon ging ervan schijnen, we deden nog een paar boodschappen en laat ik nu ook nog een paar plantjes tegenkomen waarvan ik gisteren bedacht dat ik ze wilde hebben, soms gaat dat zo.

Gezellig samen wandelen omdat ik haar tegenkwam en op de thee bij Heleen. Mijn Tibouchina en wat ik verder nog de winter door wil helpen mag bij haar overwinteren in het pootkot of wel de Orangerie (de zondagse naam), het hok waar vroeger de poters lagen te wachten om gepoot te worden. Fijn! Dan staan ze hier in elk geval niet in de weg.

Daarna nog even naar de kapper voor de puntjes en Joop verwend met bruine bonen, ik vond het een erg leuke dag.

Ria Donderdag 09 November 2017 at 6:21 pm | | Standaard | Vijf reacties

Verschiet

Het was een onrustige nacht. Om twee uur wakker worden en dan daarna alleen af en toe wat wegdommelen, tenminste dat neem ik aan omdat ik niet alle slagen van de klok heb gehoord, voor mijn gevoel lag ik de rest van de nacht gewoon wakker. En maar draaien en keren. Als je niet kunt slapen duren nachten uren langer.

Een paar korte rondjes gedaan vandaag, het was miezerig en kil en de spruiten worden ook alsmaar groter, je zou toch denken dat ze er nu wel af kunnen anders heb je aan drie spruiten genoeg. 

Zo groeien spruiten dus, voor degenen die nog niet weten waar de spruitjes vandaan komen.

Ik heb mijn breiwerkje weer opgepakt, want dat moet eerst af voordat ik nieuwe wol ga kopen anders weet ik het wel. Alleen de mouwen nog, moet lukken voor het weekend, alhoewel morgen alweer donderdag. 

Ik heb wel nog iets heel leuks in het verschiet, maar dat komt volgende week of zo. Ik verheug me daar erg op. Hè gelukkig toch nog iets spannends en erg leuks!

Ria Woensdag 08 November 2017 at 6:02 pm | | Standaard | Elf reacties

Geweldigenoten

Met zo'n heerlijk ochtendzonnetje is het zeker geen straf om naar buiten te moeten, integendeel.

Lekker rustig op d'n diek met boven en onder in de verte het torentje van Zonnemaire.

Nog best fris want het had gevroren. 

En alles zag wit, niet eens zo erg maar wel een beetje.

En vanmiddag nog een rondje met z'n drietjes.

Onderweg nemen we dan de diverse scenario's nog maar eens door waar we verder weinig invloed op hebben, we moeten gewoon geduld hebben.

Ria Dinsdag 07 November 2017 at 5:55 pm | | Standaard | Zes reacties

Nat

 

Het zou tot half drie droog blijven voorspelde ons buiending, dat meestal aardig klopt, maar ja als je dan een eindje uit de buurt gaat zou het best kunnen dat daar wel een buitje hangt.

En dat deed het.

Eerst een regenboog of twee, tot we in de zogenaamde pot met goud liepen en we nu weten wat het betekent! Gewoon dat je nat wordt!

Joop had voor het eerst zijn muts en wanten opgezocht en een winterjas waarvan we niet meer weten wanneer hij ongeveer is aangeschaft, weinig gedragen en best nog waterdicht zo bleek.

Ik liep een stukje benedenlangs, uit de wind en bijna droog.

Ria Maandag 06 November 2017 at 4:40 pm | | Standaard | Acht reacties

Verkocht

Als de Makelaar er ook geen doekjes meer om windt dan doen wij dat ook maar niet. Verkocht, dat wel maar aan wie, dat is nog even de vraag. Als koper één niet snel zijn huis verkocht heeft, dan is het voor koper twee en kan het 'onder voorbehoud' weg. Dat is wel luxe natuurlijk, maar toch ook nog best spannend, want het scheelt èn tijd èn geld en dat is alleen maar fijn... dus.

Ria Zondag 05 November 2017 at 1:40 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Clip

Schermafbeelding 2017-10-30 om 15.47.25

ZONNEMAIRE - Rock 'N Roll Will Never Let You Down, ook niet op oudere leeftijd. Inwoners uit Zonnemaire en omgeving spelen de hoofdrol in de nieuwste videoclip van de The Royal Engineers

Onder hen de 88-jarige oma van toetsenist-zanger René Geelhoed, Nelly Geelhoed. Nelly gaat niet meer zonder rollator de deur uit, maar samenwerken met haar kleinzoon was iets waar ze zich niet van liet weerhouden, meldt de zanger trots. Ze wordt in de video bijgestaan door: Klaas en Clasien Mandemaker, Janny de Vlieger, Wim den Haan en Dominique Deguelle.

Ik knip en plak maar even uit de krant.

Het is een erg leuk filmpje vind ik met een paar dorpsgenoten en een ver familielid zefs, de oma van de zanger van de band en de schoolmeester en zijn vrouw ook al hoog bejaard. Superleuk!

Ria Zaterdag 04 November 2017 at 4:36 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Allemaal lekker

Het leek wel voorjaar vanmiddag, heerlijk gewandeld al vond Didi het alweer wat warm.

Een torenvalk zat lekker in de zon alleen met zijn kop naar de verkeerde kant, dit is de enige foto waarop hij hem omdraait geen denderende foto maar ik vond het toch wel goed genoeg hoor.

Een beetje rollen in de zon , ook lekker. We liepen naar de groenteboer, voor de laatste boontjes en krootjes, appeltjes zonder stickers, allemaal lekker

Ria Vrijdag 03 November 2017 at 5:09 pm | | Standaard | Acht reacties

En van je hela hola.

Vandaag kwamen Janny en Freek gezellig weer even op de koffie.

Eerst een wandelingetje gemaakt en gekletst onderweg, we moeten onszelf dan soms wel even tot de orde roepen, want natuurlijk is er genoeg ellende, maar we houden het liever vrolijk en luchtig, veel leuker!

Er was wel even een dingetje want niemand van ons wist nog hoe oud onze vader nu eigenlijk geworden was, ik hield het bij 82 maar zoals zo vaak (ik zeg niet altijd) had Freek met zijn 86 gelijk, dat schept natuurlijk wel perspectieven voor Janny en mij, want dat scheelt zomaar vijf jaar.

We bekeken de bankjes die we op het oog hebben eens en Janny vindt onze bank ook nog steeds leuk, net als Marlies, straks kan ik er weer geen afstand meer van doen, want hij zit ook nog gewoon lekker en ik heb hem ook altijd leuk gevonden en we hebben nu toch ook gewoon met z'n vieren gezeten, misschien moeten we gewoon nog even wachten gewoon, Joop zit toch ook nog goed. 

We bekeken de schilderijen van Janny nog eens, ik hou van haar wilde, vrolijke, kleurige dingen ze moeten niet te precies worden dat past niet bij haar. 

De foto's wilden niet lukken daarom ben ik best laat en ik zei dat even tegen haar en dan krijg ik zo'n achterlijk poppetje terug, het is niet onder woorden te brengen maar het minste is toch wel te zeggen dat ik ontzettend veel van mijn grote zus hou en dat ik zo heel erg blij met haar ben en ook met Freek natuurlijk.

Ze komen nu weer snel we hebben tenslotte binnenkort wat te vieren, is het niet linksom, dan toch wel rechtsom.

Ria Donderdag 02 November 2017 at 8:34 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Soms weet ik het gewoon niet

Wat was ik op Scharendijke toch blij met mijn spontaan opgekomen Helleborus of stinkende nieskruid en natuurlijk verhuisde ik een paar plantjes mee, maar dat is geen succes geworden. Ze deden het wel maar zaten steeds volop onder de luis, die heb ik in het voorjaar al snel in de kliko gegooid, ze voegden hier ook weinig toe. Ik heb groenblijvers genoeg. Het longkruid doet nu o.a goed zijn best en de groene klimmers. 

We hebben lekker gewandeld vandaag Joop ging ook mee, het was heerlijk weer.

Er werd iets verbouwd bij de dijkhuisjes dus we keken eens naar binnen. Het leek of er niemand was', maar daar stak al een hoofd om het hoekje. We maakten een praatje. 

Er komt een massagepraktijk , wie weet komt het nog eens van pas.

Geen foto's gemaakt vandaag, daar komt het ook al niet van.

En de titel spreekt voor zich

Ria Woensdag 01 November 2017 at 5:58 pm | | Standaard | Vijf reacties