Op Lengte

Een zonnige pottentuin in Zonnemaire op een zonnige morgen.

Het meeste eenjarige spul heeft zijn beste tijd wel gehad, maar deze staat er nog zonnig bij.

Er werd een rij aardappels met de hand geraapt, geen idee waar dat voor nodig is... monsters dacht iemand vanmiddag, maar dan een hele rij. Het was er goed warm voor.

En toen ik eigenlijk aan het eind van de dijk rechtsaf wilde, had Didi daarover toch andere gedachten.. we moesten toch echt links hoor, daar kon je zwemmen en dat deden we dus maar.

Vanmiddag gingen we even naar de kapper op Scharendijke, Joop tenminste, ik plukte intussen wat pruimen.

Eigenlijk vond de kapster een knipbeurt nog niet nodig zei Joop later, het was nog kort zat zei ze, 'maarrr' zei hij, 'ik merk het altijd aan mijn snor, als ik die opzij moet schuiven is mijn haar te lang....'

Daar valt natuurlijk niets tegenin te brengen.

Ria Woensdag 31 Augustus 2016 at 6:33 pm | | Standaard | Negen reacties

Van Mien

Het begint zo langzamerhand toch een beetje nazomer te worden, inclusief spinnen en webben, maar het is goed vol te houden zo. Niet te heet en 's avonds koelt het lekker af.

Ik ging vanmorgen weer door dat weggetje, er staat nu 'Eigen Weg' op de bordjes geschreven.

En weer kwam ze naar buiten. Ik zei vriendelijk 'Goedemorgen' en weer vroeg ze of ik iemand zocht. Ik antwoorde van niet en liep verder.

Misschien wil ze dat ik eerst vraag of ik daar mag lopen, maar volgens mij is het gewoon openbare weg ook al is het land eronder van de boer, er staan aan het eind nog twee huisjes.

Ik heb het ook eens even opgezocht:

Een eigen weg is in Nederland in principe voor iedereen toegankelijk. Het betreden van andermans grond is namelijk toegestaan, behalve als de grond is afgesloten, er schade ontstaat, of door de eigenaar kenbaar wordt gemaakt dat het betreden verboden is, bijvoorbeeld door een bordje "verboden toegang voor onbevoegden (art. 461 Wetboek van Strafrecht)".

Door verjaring kan een eigen weg een openbare weg worden. In de Wegenwet is bepaald dat als een weg 30 jaar lang voor iedereen toegankelijk is geweest, of 10 jaar lang als de overheid de weg heeft onderhouden, er sprake is van een openbare weg. De eigenaar mag de weg dan niet meer uit de openbaarheid halen. Hij blijft echter wel eigenaar van de grond. Het afsluiten van een openbare weg is strafbaar. Om te voorkomen dat een eigen weg openbaar wordt kan de eigenaar in deze periode gedurende minimaal een jaar een bordje "eigen weg" plaatsen.

Een bordje "eigen weg" betekent dus niet dat een weg niet voor iedereen toegankelijk is en heeft in het recht een heel andere betekenis dan het bordje "verboden toegang voor onbevoegden".

Ria Dinsdag 30 Augustus 2016 at 5:56 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gekheid op een stokje

Een bijzonder vlindermomentje in de tuin vanmiddag.

De Atalanta kwam al tollend aanvliegen, ik dacht eerst dat er iets mee was, maar dat leek mee te vallen.

Hij zat wel heel druk met zijn vleugels te trillen.

Misschien was hij net 'geboren' en moest nog een beetje opdrogen, ik heb geen idee.

Wel helemaal heel in elk geval en mooi donzig.

Aandoenlijk

ik kon niet kiezen tussen de foto's, dus doe ik ze dan net als Renesmurf gewoon allemaal.

Schattig toch!

En tot slot nog een film, waarop ook nog te horen is hoe rustig het hier is en hoe Didi reageert als de buurvrouw tegen haar hondje praat ;)

De vlinder maakte het allemaal niets uit.

Doe het me maar eens na uit knielhoogte gaan staan met in de ene hand een camera en in de andere een vlinder op een stokje.

Ria Maandag 29 Augustus 2016 at 7:28 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Witje in de wind

Het donderde wat vanmorgen vroeg en een fijn buitje regen friste de boel lekker op.

Ik reed nog eens naar Scharendijke voor een verse voorraad pruimen, die aan de andere boom worden nu ook rijp, die zijn wat steviger. Het is voor het eerst dat die boom wat vruchten draagt.

Veel wind vandaag, maar toch nog een witje kunnen 'vangen' toen ik een rondje deed.

Aangeklikt is hij in het groot nog mooier.

Ria Zondag 28 Augustus 2016 at 6:57 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dag Scharendijke

Gisteren bij de havendagen kwamen we natuurlijk veel bekenden tegen ook uit Scharendijke. Ik maakte eens een praatje met deze en gene tot er iemand uit Scharendijke vroeg of ik het naar mijn zin had in Zonnemaire.

En op mijn antwoord dat ik het hier in Zonnemaire prima naar mijn zin heb antwoordde hij "eindelijk weg uut Schaerendieke".... En hoe langer ik er over na liep te denken hoe rotter ik dat antwoord vond, want zo is het natuurlijk niet.

Ik wilde eigenlijk als ons huis verkocht was een mooi stukje schrijven over ons leven in Scharendijke en hoe het geweest was en hoe we daar veertig jaar heel fijn gewoond hebben en hoeveel lief maar ook leed we daar gekend hebben, wat natuurlijk iedereen wel weet.

Nu de verkoop van ons huis wat langer op zich laat wachten krijg ik toch steeds meer de behoefte te vertellen hoe fijn ik het ook in Scharendijke heb gehad en natuurlijk praat ik dan niet alleen voor mezelf. Joop en ik hebben daar een geweldige tijd gehad.

De eerste jaren de verbouwing van ons huis in de Ingridstraat, zoveel plezier als we daarbij hadden. Elke keer weer na de schoolvakanties die Joop ook had omdat hij nog in het onderwijs zat weer een stukje verbouwing klaar, weer een stukje meer woonplezier.

Mijn wolwinkeltje! Ik vond het leuk! Genoten heb ik die tien jaar.

Joop was inmiddels ook druk in het verenigingsleven en zette zich in voor de jeugdcommissie van de Watersportvereniging, hij was zes jaar voorzitter. We zeilden zelf nog volop, de meiden hadden een optimistje, fijne tijd!

Daarna begon Joop voor zichzelf, de zaak groeide en groeide we bouwden de loods het ging goed!

Joop was inmiddels met anderen druk met het oprichten van de tennisvereniging, waarvan hij ook daarna nog zes jaar voorzitter was.

Tot die kink kwam, die opdrachtgever die ooit gouden bergen beloofde ineens niets meer van zich liet horen en wij daar zaten met veel personeel, het zal een samenloop van omstandigheden zijn geweest, onervarenheid...

We vekochten de zaak èn ons inmiddels zelfgebouwde huis, dat we daarna huurden van de koper. Joop kreeg een baan bij de koper en ik ook voor een paar maanden. Tot ook dat ophield.

Joop vond daarna weer werk in Krimpen en ik kon daar na een paar maanden ook aan de slag, tot die werkgever failliet ging... we hadden inmiddels wel weer ons huis terug kunnen kopen.

Op 9-11 begon hij aan een nieuwe baan. Na een paar maanden kreeg hij toen een beroerte en dat zijn dan de minder leuke dingen natuurlijk.

Daarna werd er niet meer gewerkt, tenminste niet voor een werkgever. We sjouwden om en nabij het huis hielden bijen, verkochten honing, maar ook die bijen moesten weg want ik werd allergisch...

Daarna kwamen de duiven en inmiddels was Joop ook gaan bergbeklimmen, touwleiderscursussen, veel klimmen en trektochten, Nepal kwam in beeld.

Ik hield een weblog bij en probeerde eens wat te schilderen en begon foto's te maken.

We hebben niet stil gezeten. We hebben geleefd in Scharendijke.

En tegenwoordig doen we dat in Zonnemaire, gewoon omdat we daar nog een band mee hadden en omdat we wisten dat we niet konden blijven waar we zaten. We hadden ook nog een paar jaar kunnen wachten, maar dat zou de stap alleen maar groter en moeilijker maken.

En nu ben ik vooral blij dat we het gedaan hebben. We hebben een fijn huis een klein tuintje en een mooie polder.

Dag Scharendijke, bedankt voor alles.

Ria Zaterdag 27 Augustus 2016 at 10:16 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: ,

Hi ha Havendag

Vroeger hadden we het mosselfeest, maar tegenwoordig heten het de Havendagen, van donderdag tot zaterdag.

We gingen lekker op de scooter, geen moeite om een parkeerplek te vinden natuurlijk, maar omdat Joop nog geen fatsoenlijk slot heeft zetten we hem bij de duivenvereniging binnen.

Gezellige muziek overal, mossels natuurlijk, kibbeling en in de grote vreetschuur ook genoeg te eten en veel bekenden altijd.

Het was weer even erg gezellig, En nu weer thuis lekker buiten met een kaarsje en een wijntje een zwoele avond 'zakmazaege'.

Ria Zaterdag 27 Augustus 2016 at 8:59 pm | | Standaard | Twee reacties

In en om het huis

Joop kocht een opknappertje, dan heeft hij wat te sleutelen en uit te pluizen.

Ik kijk al maanden of er knopjes komen, nu zijn die er een paar en duurt het al weken voordat ze eens open willen gaan. De Tibouchina die ik nu al een jaar of drie water geef 's winters netjes binnen zet wil maar niet uitbundig gaan bloeien zoals de beschrijving belooft, groeien doet hij ook bijna niet. Ik geef hem nog een jaar de kans.

Brandewijn gekocht en daar een beetje pruimen en suiker bij gedaan. Dat glaasje was het laatste uit de fles die leeg moest voor de nieuwe. Ik heb minder suiker gebruikt en geen kaneelstokjes zodat het wat minder zoet is. De rechtse fles is nog van vorig jaar. Glaasje is inmiddels ook leeg.

Cyclaampjes meegebracht, met een beetje geluk bloeien die de hele winter, ze zijn felrood de foto verkleurt wat.

Ria Vrijdag 26 Augustus 2016 at 6:51 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Spitfire and ice

Lekker op tijd een rondje Bommenede vanmorgen, er stond nog een heerlijk verfrissend briesje en Didi kon zodoende even haar buik nat maken bij het haventje.

Daarna even naar Scharendijke om het gras te maaien, pruimen te plukken en een paar boodschappen te doen. We deden dat met de Spit omdat onze gele rakker naar de garage was en omdat we er nu toch in zaten deden we ook gelijk maar een rondje Schouwen en scoorden een ijsje in de Westhoek.

Het lijkt toch al wat rustiger, of iedereen lag op het strand, dat kan natuurlijk ook.

En kijk eens wat een leuke huisgenootjes we hebben tegenwoordig, deze is maar klein en zat in een moeilijk hoekje, ik vind het een schatje, mooi kleurtje ook, zo'n trui wil ik wel.

Nu heb ik weer een hele schaal met pruimen, het grootste deel is klein en wat zuur, ik denk toch dat ik nog maar een paar flessen brandewijn ga halen en een paar weckflessen, het staat leuk en is erg lekker, ik heb nu nog van twee jaar geleden te staan en doe af en toe een glaasje, eigenlijk vind ik het te zoet en zal er deze keer minder suiker bij doen. Iemand richtlijnen? Wijn ga ik niet aan beginnen, daarvoor moet je speciale dingen aanschaffen en het is toch de laatste keer.

Ria Donderdag 25 Augustus 2016 at 6:38 pm | | Standaard | Vijf reacties

Blijf zitten waar je zit...

Na een rondje met Didi eerst naar Ans vanmorgen want ik kon niet verder met mijn haakwerkje. Ook gelijk wol voor een trui meegebracht, een mens moet toch wat met die warmte. De rest van de dag lekker in de schaduw die hier gelukkig ook volop is.

 

Halfverwege de middag zelfs een tijdje geen zon, ik vind het heerlijk! Er zullen ook best nog weleens dagen komen dat ik niet zo blij met die boom ben, maar tot nu toe heb ik die nog niet gehad.

De buitendouche tevoorschijn gehaald en af en toe lekker even onder de koude douche.

Deze fladdert hier al een paar dagen in de buurt, of er moeten er meer zijn, maar ik kreeg hem niet goed in beeld.

Vanmorgen zat hij lekker laag.

Hij is best groot en opeens toen ik vlakbij was vloog hij op, ik schok me een hoedje.

Ria Woensdag 24 Augustus 2016 at 5:48 pm | | Standaard | Tien reacties

Warm hè

Het was me het dagje wel, of eigenlijk ook niet.

Even pruimen geplukt vanmorgen en wat alg uit de vijver gevist, verder is hij mooi helder, we zetten af en toe de kraan even aan.

Daarna kocht Joop iets om op te knappen zodat hij wat te doen heeft en ik ging nog even naar Zierikzee voor wat rare boodschappen, zoals lippenstift. Er was markt best gezellig even, maar vooral warm.

Ik vind het niks dit weer, je kunt niets doen zonder dat het zweet je uitbreekt.  Didi wil ook niet wandelen, ik trouwens ook niet. Er zijn natuurlijk altijd ergernissen op zo'n dag en dan te bedenken dat dat de rest van de week gaat duren.

Van mij mag het gaan sneeuwen!

Ria Dinsdag 23 Augustus 2016 at 7:05 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Met zonder vleugels

Eerst naar Zierikzee vanmorgen want ik begon me steeds meer aan mijn bril te ergeren. Ik heb hem nog niet zo lang dus dat is zonde eigenlijk, maar hij heeft 'vleugeltjes' en die knijpen in je neus als je niet oppast.

Ik had nog nooit eerder vleugeltjes, altijd kunststof. Die zet je op je neus en die staat. Daar kan niets bij verbuigen, daar kunnen alleen maar krassen op de glazen komen.

En nu had ik een oplossing verzonnen, daar ben ik best goed in altijd.

Mijn plan was om een nieuw iets kleiner montuur uit te zoeken en dan de glazen over te zetten, dat moest toch mogelijk zijn dacht ik. Maar nee hoor, dat vond de brillenwinkelmeneer geen goed plan, bij varifocale glazen gaat dat niet en hij kon mijn klacht zo verhelpen...

Uit voorzorg had ik een paar oude brillen opgezocht, die bewaar ik altijd net als oude gebitten, je weet maar nooit. En eentje, van twee brillen geleden ongeveer had bijna nog geen krassen, die heb ik vanmorgen gelijk opgezet, want misschien moest mijn bril wel daar blijven. Eigenlijk vind ik hem ook nog wel leuk.

Mijn 'goeie' bril zit nu ook wel weer goed, hij had het echt zo voor elkaar, maar ik heb toch de rest van de dag mijn oude kuntstof ding opgehouden en ik zie goed, in de verte zelfs beter, misschien als ik 's avonds moe word, of bij preciese dingen dat ik dan mijn 'nieuwe' op moet zetten, maar voorlopig hou ik het even bij deze.

Heerlijk gewandeld vanmiddag!

Echt goed zichtbaar hoor die flappertjes, zien jullie ze ook?

Ria Maandag 22 Augustus 2016 at 7:07 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Geborrel

Een sombere boel vanmorgen, maar het was droog en Didi had er zin in dus we deden gelijk maar een rondje, dat hadden we dan vast maar te pakken.

Vanmiddag klaarde het zo langzamerhand toch op, wel veel wind.

Onder het wandelen borrelt het behoorlijk en krijg ik van allerlei ideetjes, wat ik zoal eens kan doen komende maanden zo tussen het wandelen door, dat ga ik hier nog niet vertellen natuurlijk dan komt er meestal niets van terecht, nee dat komt vanzelf wel, als er wèl wat van terecht komt.

Ria Zondag 21 Augustus 2016 at 7:19 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Van Vlas en andere zaken

We waren even op de Vlasmarkt vandaag en zagen de Vlasbruid en bruidegom.

Hier staan nog meer foto's

Tot twee keer toe hoorde ik, 'daar heb je Ria' een ouwe bekende van school en een klasgenoot van Janny van de kleuterschool, hij had nog een klassefoto en zou die mailen, ik ben erg benieuwd.

De tweede was een ver familielid, hij leest hier al een tijdje mee en reageert heel af en toe als ik iets verkeerds zeg, Joost van Felius. Het was de eerste keer dat we elkaar ontmoetten. Hij kwam ooit op mijn weblog terecht toen hij iets zocht over 'de drie Wilgen'. Door hem hebben mijn zus en zijn nicht ook weer contact, ze waren vroeger vriendinnen.

Verder waren er de gebruikelijke dingen, mooie en lekkere spullen. Ik kocht een ijsvogeltje bij de Mooievogelmeneer ook online te bestellen dus, mooi zijn ze zeker!

Ria Zaterdag 20 Augustus 2016 at 3:38 pm | | Standaard | Twee reacties

Over kalfjes en lampenkappen

Nadat we gisteravond onze kroegentocht af hadden gemaakt, is Silvia vanmorgen weer vertrokken. De kinderen kwamen ook weer terug van vakantie met hun papa en volgende week begint de school alweer.

 

Het was wasdag vandaag zodoende en een beetje opruimen en stof verzamelen.

Eergisteren had ik het over mijn haakwerkje dat af was en dat ik het nog zou laten zien.

Nou, dit dus.

Het was wel een erg saaie witte lampenkap, dus heb ik hem een jasje aangedaan het licht komt toch grotendeels langs de boven en onderkant en het staat veel leuker. Misschien maak ik ook nog wel een andere, kan ik eens afwisselen.

De koeien stonden aan de dijk vanmiddag met prachtige kalfjes en waarom nu de ene al wel een nummer heeft en de andere nog niet weet ik niet, ze zijn toch zowat even groot.

Ria Vrijdag 19 Augustus 2016 at 6:12 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Stormachtig

We gingen alweer vroeg op stap vanmorgen. Dit keer voor een wandelingetje naar Zierikzee. Het was best warm, maar gelukkig scheen de zon niet al te fel er was nog wat sluierbewolking.

Op Schuddebeurs strekten we even de benen, jammer dat we de koffie waren vergeten, maar die stond in Zierikzee vast klaar.

Eenmaal weer onderweg passeerden we een fijne vaart met koel helder water, ze sprongen er zo in, een beetje dom van Storm want die kwam er dus weer niet meer uit en Silvia maakte zich al klaar er ook in te springen. Gelukkig kwam hij net iets dichter naar de kant zodat ze hem kon pakken.

Even bijkomen van de schrik en de brandnetels die haar behoorlijk te pakken hadden gehad.

Na de koffie en een haring namen we er ook nog maar een biertje op

en gingen lekker met de bus terug.

Vanmiddag plukten we nog even pruimen, mmmm...

Ria Donderdag 18 Augustus 2016 at 7:22 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Zelfdingen

Gisteravond hielden we een kroegentocht in Zonnemaire, we bleven bij de eerste hangen, het was erg gezelligen vanmorgen had ik eigenlijk een beetje spijt van dat laatste wijntje.

Gelukkig was dat snel over en wandelden we naar Brouwershaven met de honden. Dronken een kopje koffie, keken naar de uitvarende boten en liepen weer terug naar huis. Daar ben je dan zo een paar uurtjes zoet mee.

Vanmiddag lekker in de tuin in de zon en mijn haakwerkje afgemaakt. Ik zal het morgen laten zien, echt iets heel bijzonders...

Silvia ging nog naar de kapper en vanavond aten we met de hele familie tongetjes, daar zijn we vergeten een foto van te maken, maar ook dat was leuk, want zo vaak gebeurt het niet dat we met z'n vieren zijn.

Vanavond een wandeling bij aan de ene kant de ondergaande zon en aan de andere de opkomende maan.

We hebben het er maar druk mee.

Ria Woensdag 17 Augustus 2016 at 9:49 pm | | Standaard | Zes reacties

Alles op zijn tijd

We gingen eerst maar eens naar Scharendijke vanmorgen. Gras maaien, een beetje knippen hier en daar, ragebollen binnen, want vandaag weer nieuwe kijkers en er komen er nog meer, de drie die er al waren daar doen er ook nog twee van mee, dus ... wie weet.

De pruimen gaan zo langzamerhand rijpen er zitten veel kleintjes tussen maar ook mooie grote, heerlijk! Vooral in het begin lust ik er wel pap van. Silvia hielp ook gezellig mee.

Vanmiddag wandelden we een stukje, best warm maar er stond een lekker windje.

Verder gerelaxed in de 'tuin', die in geen verhouding staat tot die van Scharendijke, maar ozo lekker overzichtelijk en makkelijk te onderhouden is.

Ria Dinsdag 16 Augustus 2016 at 7:06 pm | | Standaard | Drie reacties

Meisjes van 16

Dat werd Yara vandaag.

Een scooter, grotendeels zelf verdiend en de rest bijgelegd. Een slot van ons en van mama een helm, nu nog dat rijbewijs halen en dan kan ze gaan rijden!

Ze is op het ogenblik op vakantie in Frankrijk met haar papa.

Ik heb ook even bezoek dus maak me er met een Jantje van Leiden af vandaag. Het is toch komkommertijd in weblogland zeggen ze al trek ik me daar natuurlijk niets van aan.

Ria Maandag 15 Augustus 2016 at 7:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Time flies

Het vlas ligt nog steeds op het land te roten.

Ik nam eens een paar steeltjes mee, die zijn hol vanbinnen, het vlas zit in de buitenkant verstopt.

Dat is natuurlijk een heel gedoe om dat eruit te krijgen, dat staat allemaal hier beschreven.

Het is ook nogal eens veranderd in de loop der jaren en ik heb eigenlijk ook geen idee hoe het tegenwoordig gaat. Ik zie grote rollen bij de boer de deur uitgaan, die voornamelijk gebruikt zullen worden voor de vezels.

Volgende week de jaarlijkse vlasdag op Dreischor met dit jaar een bruid en bruidegom in het linnen zo rond twaalf uur.

Vandaag werd Didi alweer zeven, het gaat snel allemaal. Komende week wonen we alweer drie maanden op Zonnemaire, ik heb nog geen moment spijt gehad.

Ria Zondag 14 Augustus 2016 at 2:51 pm | | Standaard | Drie reacties

Vandaag is blauw..

Ze waren eigenlijk met z'n tweeën, maar eentje vluchtte weg toen hij me zag.

De andere bleef rustig zitten op zijn mooie steentjes ondergrond, lekker uit de wind.

Deed de vleugeltjes eens open

en weer eens dicht

hij probeerde er echt iets van te maken

'knip maar raak hoor Ria'

en dat deed ik.

Ria Zaterdag 13 Augustus 2016 at 6:40 pm | | Standaard | Zeven reacties

Goudmijn

We liepen door de Goudmijnweg vandaag. Het was een hele toer om er te komen en eigenlijk mocht het ook niet want we moesten Didi wel drie keer over het gaas tillen. Dat hoef ik alleen niet te proberen.

Nog steeds bewolkt maar wel een stuk warmer dan gisteren liepen we over het Goudmijndijkje.

Vanmiddag een lekker zonnetje, eindelijk weer eens buiten zitten. Het is fijn om te zien dat  mijn stekjes goed aanslaan, de enige die het niet goed doet is de klimhortensia die ik gekocht heb.

De pantenbak op de stoep staat er ook vrolijk bij. De Rhododendron doet het prima en zit al vol knoppen voor komend voorjaar.

Ria Vrijdag 12 Augustus 2016 at 7:34 pm | | Standaard | Zes reacties

Nattig

Zeg maar gerust zeiknat. Wat een trieste zomer toch, ik wil niet klagen hoor, dat doe ik ook eigenlijk nooit... en ik zie ook best wel bruin, dat moet toch ergens vandaan komen, maar over het algemeen genomen is het best nat... dus.

Gelukkig is het binnen droog, als we de tuimelramen tenminste niet te ver open zetten, dat moet je even in de gaten houden.

En toen het vanavond eindelijk droog leek te worden snel naar buiten voor nog een wat langer rondje, zo dacht het baasje van het vriendje van Didi ook, dus liepen we gezellig samen, ook leuk voor de honden die zodoende helemaal vergaten om te poepen.

Daarna nog even een praatje met een buuf, gezellig hier hoor.

Nu maar hopen dat we ook weer een beetje leuke nieuwe buren krijgen, want met deze waren we best tevreden eigenlijk.

Ria Donderdag 11 Augustus 2016 at 6:26 pm | | Standaard | Drie reacties

Opgeklaard

Het was droog vanmorgen dus ik nam het er gelijk maar even van, dan hadden we dat alvast maar te pakken.

Daarna om boodschappen op 'Schaerendieke' en even bij de pruimen gekeken, die beginnen aardig te rijpen, nog een paar dagen geduld. Het valt me eigenlijk alles mee hoe de tuin erbij ligt, nadat ik er een hele zomer zowat niets aan deed. Wat overhangende takken een beetje knippen zou geen kwaad kunnen, maar ik doe het niet meer, nu in elk geval nog niet.

Vanmiddag was de zon doorgebroken en deden we zodoende nog een rondje, Didi heeft daar dan 's middags vaak geen zin in en wil op elk kruispunt en afrit een andere kant op dan ik in gedachten had, vaak met het gevolg dat het rondje groter wordt dus daar geef ik dan maar niet aan toe.

Een Kleine vos, ik heb er nog nooit zoveel gezien als dit jaar, toch over het algemeen erg veel vlinders hier.

Maar misschien zijn er op Scharendijke nu ook wel meer, dat weet ik niet natuurlijk.

Joop kijkt naar de spelen, heeft het koud en moppert op het weer, wat toch vandaag eigenlijk best meeviel vind ik.

Ria Woensdag 10 Augustus 2016 at 6:11 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Herfstig

Een gezellig dagje samen met Janny en Freek. We moesten wel even wachten tot het droog werd maar daarna wandelden we een rondje door de polder. Veel gelachen weer en ook nog even buiten kunnen zitten met een roseetje.

Morgen begint de herfst zeggen ze. Van mij mag het, dan weten we tenminste waar we aan toe zijn.

Ria Dinsdag 09 Augustus 2016 at 7:01 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Aan uit

Tussen de wolken door was het goed te doen, met de zon erbij was het lekker.

Truitje uit truitje aan, zo ging het ongeveer. Schapen hebben wat dat betreft geen keus.

De boeren maaien er intussen lustig op los, het is nu het wachten op een maaiverbod bij wind, of juist geen wind, echt erg ongezond al dat stof, dat we dat al die jaren zomaar hebben laten gebeuren...

Prachtige wolkjes vandaag op deze heuglijke maandag.

Ik was druk met het ontwerpen van een nieuw kaartje voor Miriam. Ze kwam ook nog gezellig even langs tijdens het fietsen. Joop deed weer andere dingen, we vervelen ons nog steeds niet.

Ik was ook nog even in Zierikzee en kocht een fles wonderolie. Eens kijken of dat doet wat het zegt.

Ria Maandag 08 Augustus 2016 at 7:03 pm | | Standaard | Vijf reacties

Best druk

Best druk in de polder af en toe, auto's, wielrenners, gewone fietsers en wij..

Het is bramentijd, ze beginnen nu langzaamaan te rijpen en we plukten er zo hier en daar eens een paar.

Lekker snoepen onderweg.

Met Simba deed ik dat altijd in de duinen. Ik heb haar toch maar mee verhuisd en ze staat nu hier gezellig in de vensterbank, ach ja dat uitstrooien komt nog wel een keer.

Gisteren vroeg nog iemand of ik het strand niet miste. Nee hoor, want het is vlakbij en als ik even de zee wil zien dan rijd ik erheen, maar zo erg was het nog niet.  's Zomers kwam ik er toch al bijna niet, veel te druk en hier hebben we Bommenede, dat is wel anders, maar er is water en zand...

Ria Zondag 07 Augustus 2016 at 6:37 pm | | Standaard | Vijf reacties

Suf

Een beetje suf stel was het wel, ik zag ze ineens zitten en deed toen heel voorzichtig maar dat bleek eigenijk niet eens nodig, net uit of uitgevlogen ik weet het niet .

De Hells Angels onder de vlinders, ze zien er stoer uit met hun rood zwarte pakje, gelooide koppen en gekrulde snorren, maar vliegen ho maar...

We maaiden gras op Scharendijke vandaag en ik dweilde ondertussen de garage eens, dat was nog niet gebeurd na de verhuizing.

Niet naar de wijnfeesten vanmiddag. Elk jaar ben ik het wel van plan, iedereen roept maar dat het zo gezellig is, maar ja hoe kan het ook anders als je allemaal een fles wijn achter je kiezen hebt. Witte wijn, dat is het juist, dat drink ik nooit.

Kelderopruiming, de nieuwe oogst komt eraan! Even nog van een beetje overbodig spul af verpakt in een feestje voor de eilandbewoners, dat is het meer denk ik.

Ria Zaterdag 06 Augustus 2016 at 7:17 pm | | Standaard | Vijf reacties

Veel

Het is echt wel een hele grote springbalsemien geworden en bloeit nu volop, daar komen veel hommeltjes op af. Ze kruipen om de beurt helemaal in het bloempje, want het is natuurlijk niet zo dat na een bezoekje alles op is, welnee.

Vanmiddag in de polder waren heel veel vlinders op een plek aan de andere kant van de sloot, ik kon niet dichtbij komen, maar ingezoomd is het toch wel goed te zien hoeveel het er waren, al is niet alles even scherp. Het waaide ook nog behoorlijk.

Ria Vrijdag 05 Augustus 2016 at 7:19 pm | | Standaard | Zes reacties

Ritme

Doordat ik Didi meer uit moet laten zijn de dagen toch anders. Ik drink altijd eerst een kop thee met een banaan en als die nog maar goed en wel op zijn vindt ze het toch tijd worden om even naar buiten te gaan. Als het lekker is doen we dan ineens weleens een rondje, maar meestal een stukje op of onder deze of gene dijk.

Weer thuis is het dan tijd voor koffie en brood, ik loop dan nog steeds lekker met mijn ochtendhaar en kleren, er heeft nog niemand iets van gezegd dus ik denk wel dat het kan, de overbuurvrouw loopt ook lekker in haar oranje ochtenjas zag ik laatst en die woont hier al jaaaren.

Daarna doe ik dan eens iets, of niets en dan kan het zomaar ineens een paar uur later zijn, of niet... en dan is het tijd voor de douche en dan daarna wandelen we een groot rondje. Vandaag haalde ik groente op Noordgouwe.

Een heerlijk bloemkooltje en een komkommer van Zeeuwse bodem en dat proef je!

Heerlijk wandelweer vandaag!

Joop monteerde de Velux hor of deed eigenlijk een poging want het is nog niet goed, maar de oplossing is er al en natuurlijk komt ook dat weer goed.

En nu zometeen nog even een plasje links- of rechtsom en dan hebben we het wel weer gehad voor vandaag.

Ria Donderdag 04 Augustus 2016 at 6:36 pm | | Standaard | Vier reacties

Gratisdag

Eigenlijk had ik niet verwacht dat de boeren er blij mee zouden zijn, maar vanmiddag hoorde ik dat ze zaten te springen om nog een beetje regen. Nou dat hebben ze nu dan wel gehad, dan kan de tarwe als het opgedroogd is van het land, als dat tenminste nog begaanbaar is.

Ik ben blij dat ik geen boer ben hoor, zo ben je blij dat je een land vol prachtig graan hebt en zo is het gedaan met het mooie graan, gelukkig kennen we hier geen orkaan.

Wel gewandeld vanmidag, het was droog en inmiddels schijnt de zon weer en hangt mijn wasje te drogen in mijn nieuwe zelfverzonnen wasdrogerij waar ik erg blij mee ben.

Bijna thuis kocht ik nog een kilootje pruimen bij van Leersum, we kletsen wat, de honden (zij hebben er twee) kunnen het steeds beter vinden en ik vroeg ook nog om twee paprika's 'die krijg je hoor, die worden al een beetje rimpelig', ik deed ze in mijn tas samen met de pruimen en vervolgde mijn weg. Ik was net onderweg toen ik me realiseerde dat ik de pruimen niet betaald had, ik twijfelde maar wist bijna zeker van niet, dus ik liep terug.

'Die krijg je ook, het is gratis deze dag!' Dat is toch wel leuk boodschappen doen zo :)

Ria Woensdag 03 Augustus 2016 at 7:42 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Contrast

Wat een contrast met het weer van afgelopen dagen, regen, regen, regen en anders niet vandaag. Ik heb geen regenfoto's gemaakt, maar heb nog wat Zonnemairse trekkertjes van afgelopen zaterdag in de aanbieding. Ze stonden uitgestald op het voetbalveld, oud en nieuw naast elkaar en ook dat contrast is groot, alleen de afmetingen al.

Toch vind ik die ouwe knarretjes veel leuker dan die grove grote dingen

De jongens hadden hun spullen al vroeg ingepakt vanmorgen, zeker in een tentje is er geen lol aan met al die nattigheid.

Ik keek zodoende eens binnen op de boerderij waar ik vroeger 'zweerde' ging halen. 's Morgens ging het vaak al door de klas, ze zijn aan het slachten bij... en dan liep je hard om twaalf uur, want als je te laat was was het op.

Tegenwoordig heb je bij de vleesboerderij de keus, spek mèt of zonder zwoerd en natuurlijk koop ik altijd mèt en voordat het de pan in gaat heb ik de reepjes spek al lekker opgepeuzeld, beetje zout erop, heerlijk! En ook vaak wat spek, eigenlijk moet ik oppassen dat er nog wat overblijft om te bakken :)

Een Zundapp had Joop ook, een blauwe. Wel iets meer aangekleed dan deze maar daarom niet minder jeugdsentiment, veel kilometertjes achterop gezeten, zonder helm toen nog.

Ria Dinsdag 02 Augustus 2016 at 6:38 pm | | Standaard | Vier reacties

Fietsgemak

Tsja, het is natuurlijk niet een superdeluxe camping met een groot nog superdeluxer zwembad, maar je hebt er wel lekker de ruimte en op een kilometer afstand het allergrootste openluchtzwembad van Nederland en omstreken met het allerschoonste water.

De honden namen er ook nog even een duik toen we een rondje deden, we maakten een fijne lange wandeling.

Haven van Bommenede
Bommenede was in 1153 vanwege zijn gunstige ligging voor visserij en handel een welvarend dorp. Het werd telkens na de vele overstromingen herbouwd. De heftige stormvloed van 1682 betekende het einde van Bommenede. De werkhaven Bommenede is in 1838 aangelegd als landbouw- en getijdehaventje.

Ik heb altijd gedacht dat er speciaal een haventje aangelegd was voor de werkzaamheden aan de Delta Werken en heb nooit geweten dat Bommenede zelfs een dorp was. Zo leer je nog eens iets.

De jongens vingen er nog wat krabben en zoeken naar Pokemon die hier blijkbaar dun gezaaid is.

Ze zijn erg blij met de fiets die ze mogen gebruiken van het buurmeisje en vanmiddag kregen ze nog een fiets van de campingboer in gebruik, dat maakt het toch wat aangenamer zoeken en heen en weer naar oma.

Misschien toch eens een paar oude fietsen aanschaffen voor zulke gevallen, iemand nog iets in de aanbieding?

Ria Maandag 01 Augustus 2016 at 6:25 pm | | Standaard | Vijf reacties