Vronderdag

Lekker vroeg aan de wandel vanmorgen, voordat het te warm werd.

Kijk, zoiets vindt Storm dus reuze interessant, zo'n groot 'ding' aan de overkant van de sloot. Ik heb nog geprobeerd hem op te laten vliegen (de vogel), maar ik denk dat hij sliep, of gewoon deed of hij er niet was, dat kan ook natuurlijk.

Vanmiddag een beetje gebreid, voor mijn gevoel loop ik de hele week een dag voor, erg vervelend, het is dus 'nog maar' donderdag. Het gaat snel genoeg, maar soms ben je gewoon in de war, ik tenminste wel... soms.

Storm mijmert na het eten en vraagt zich af of ze ooit nog komen...

'best leuk hier, lekker eten ook, vanavond hadden we een eitje door de brokken, gisteren een restje boontjes, zo lekker...we hebben wel drie keer elkaars bak uitgelikt, maar toch...'waar blijven ze nou....?

Ria Donderdag 31 Juli 2014 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties

Oogsten

Het wordt zo langzamerhand wel duidelijk

we gaan nazomeren

het land wordt kaal

en de oogst binnengehaald

al blijft het vlas nog wel even liggen om te roten..

Prachtige kleuren! Vlas is zo mooi!

En nog maar een filmpje

Ria Woensdag 30 Juli 2014 at 7:11 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Snoepen en breien

Vanmorgen eerst een tijdje in de tuin bezig geweest. Joop wint weleens een bloemetje met de duiven en vorige week had hij een paar vaste planten die nu weer een plaatsje moesten krijgen, dat was ook nodig want het Zeeuwse Knoopje stond in een veel te kleine pot, die hing elke keer slap. De ander was een rode Salvia, ook leuk. Ik ben er altijd erg blij mee, vooral ook omdat het vaak dingen zijn die ik zelf niet zo snel koop

Daarna deden we natuurlijk weer een rondje, niet zo heel ver, maar wel dat de honden even konden zwemmen en ik kwam overheerlijke rijpe bramen tegen. Niet op plashoogte geplukt, al waren ze gisteren natuurlijk wel goed gewassen. Ik zeg lekker niet waar ze staan, anders gaat iedereen daar snoepen.

En vanmiddag het rugpand opgezet en een beetje buiten gebreid, er stond een lekker windje en ik was in goed gezelschap.

Ria Dinsdag 29 Juli 2014 at 6:27 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dingetjes en dangetjes

Na heel veel regen wordt het ook weer droog. 

Volgens de boer van Elkerzee was er ruim 40mm gevallen, dat zal dan bij ons ook wel ongeveer het geval zijn en "da's vee ô" zei hij erbij. Gelukkig stond de tarwe allemaal nog netjes overeind en mijn lapje vlas ook, een ander lapje was al gemaaid zag ik gisteren, dat lag dus voor de bui al plat.

Ik heb lekker zitten breien en toen het eenmaal weer droog werd wandelen we een rondje.

Storm voelt zich al helemaal thuis en ik word ook al blij begroet als ik na even weg weer thuiskom. Rond een uur of negen gaan ze elk naar hun eigen plek en hoor ik ze voor de rest van de nacht niet meer tot de volgende morgen.

Ik laat Storm niet los, omdat hij erg gefixeerd kan zijn op een dingetje in de lucht...

of een dangetje tussen de suikerbieten...

en voor je het weet zit hij ergens achteraan, of denkt hij dat hij ergens achteraan zit en ik heb daar geen zin in. Dan moet ik erachteraan, of naar huis en hopen dat hij komt, dus ik neem het risico niet, dan maar niet los. Hij heeft een lange uitlooplijn en dat gaat prima samen met een losse Didi.

Ria Maandag 28 Juli 2014 at 6:16 pm | | Standaard | Vier reacties

Omarmen

Mijn gedachten gingen vanavond even terug in de tijd toen ik nog een klein stukje liep.

Geuren, het licht, het land, de kleuren en ik was zomaar weer even in de Stapelsweg zo'n eenenvijftig jaar geleden, met een draagbaar radiootje en een arm om me heen...

Ria Zondag 27 Juli 2014 at 8:45 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Zomer vieren

Vanmorgen eerst een flink eind gewandeld met de honden, want voor de rest van de dag zou het er niet van komen en we konden het maar gehad hebben.

Het was best warm, maar af en toe konden ze een duik nemen om af te koelen, hier hadden ze even mot, want eentje aangelijnd en eentje los vraagt natuurluijk toch soms om moeilijkheden, maar het liep goed af, ze hebben het bijgelegd.

Eind van de middag gezelligheid op het dorp. Muziek, zon, wijntje erbij, wat wil een mens nog meer.

Altijd gezellig, zeker als Kees met zijn bemaning spelen, ik ben fan.

Ik heb me ook weer schandelijk misdragen, maar die meneer daar op de achtergrond, met die blauwe broek stond zo leuk te swingen dat ik wel moest hoor (smoesjes).

Joop kwam ook nog even en omdat ik gevraagd had of hij een zwart shirt mee wou brengen omdat het een beetje fris werd, bracht hij een blauwe mee :)

't Was weer gezellig.

Daarna aten we nog een hapje bij Zee en Meer. 

Ria Zaterdag 26 Juli 2014 at 9:33 pm | | Standaard | Vijf reacties

Grenzen

Joop en ik deden wat aan erfafscheiding vandaag. Zo valt er daar voor de honden ook niets meer te zien, beter.

We wandelden een stukje, het was best nog warm, maar achter de dijk konden we even in het water. Ik laat Storm niet los uit angst dat hij achter een haas of wat dan ook aan gaat, dus ging ik gezellig mee het water in.

Veel zin had hij niet, maar allee, als je vastzit moet je wel.

We waren lekker nat alledrie, alleen ik maar tot mijn knieën.

Anderen blijven treiteren, intimideren en naroepen zonder een tegenreactie te verwachten is op zijn minst een beetje dom, er zijn nu eenmaal grenzen.

Ria Vrijdag 25 Juli 2014 at 5:54 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Hoogtepuntje

Druk in de tuin bezig geweest, terwijl Sil en Yara alles wat ze nodig hadden voor komende week aan het pakken waren. 

Storm blijft een weekje hier, dat gaat vast goed, hij deed het al eens eerder.

Verder een hoogtepuntje vandaag, de eerste rijpe pruim en ik heb hem zoals altijd lekker zelf opgegeten...

En nu hoop ik toch eigenlijk dat het morgen maar weer een beetje koeler is hoor, dit hoeft van mij niet, die hitte.

Ria Donderdag 24 Juli 2014 at 6:48 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Het leven gaat door...

We deden rustig aan vandaag, dat moest ook wel want anders kreeg je het veel te warm.

Vanmiddag wat boodschappen in Zierikzee, ik nam voor de verandering ook eens de mossels van de Lidl mee omdat we die wilden eten, ze zagen er goed en vers uit, maar die vielen toch wat tegen. Volgende keer maar weer gewoon naar de Neeltje Jans.

Meneer en mevrouw bleven lekker thuis in de schaduw.

Joop was een hele dag onderweg om een paar duiven op te halen, deze vind ik wel heel apart, hij is bruin en nu ben ik vergeten hoe dat heet, straks even vragen. (update: het is een vale duif)

Na de mosselmaaltijd met z'n allen, Mir at ook gezellig mee, maakten de dames zich op voor een wilde rit voor gevorderden. Als dat maar goed afloopt...

Ria Woensdag 23 Juli 2014 at 9:32 pm | | Standaard | Zeven reacties

Vakantietijd

Ze is haar rapport vergeten, maar de eerste twee middelbare schooljaren zitten erop, ze kan door naar klas drie en nu hopelijk een wat leukere klas dan het afgelopen jaar, want dat moet ook nog een beetje treffen natuurlijk.

Ze is er nu even samen met haar mams, Levi heeft schoolkamp.

Hij is over naar groep acht en heeft vandaag twee tenen gebroken, ai... dat zal niet lekker zijn en ook erg onhandig in de vakantie.

Ria Dinsdag 22 Juli 2014 at 8:30 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Tuindingen

Het is weer weer om te knippen, dus dat deed ik. Deze doe ik met de gewone knipschaar, dat is goed voor de Juliana-armen.

Dit doe ik met de elektrische knipper, dat schiet beter op.

Hier deed ik het vorige week al op een loeihete middag ik had er zin in, ook met de elektrische en toen sijpelde het vocht uit al mijn porieën.

Nog even geduld, ze zijn bijna gaar...

Suzanne is inmiddels ruim een meter, ze is prachtig!

Toen ik haar kocht was ze ongeveer de helft en ik zette de standaard van de gebroken regenmeter erbij om te groeien en dat deed ze. Die standaard is inmiddels nergens meer te zien , ik heb haar nu nog maar een stok gegeven...

Binnenkort weer eens een filmpje maken van de tuin, als de zon schijnt, ben best, nog steeds, trots.

Ria Maandag 21 Juli 2014 at 6:26 pm | | Standaard | Negen reacties

Sentiment

Op een enkel flauw zonnetje na bleef het bewolkt vandaag en ik vond dat erg lekker, eindelijk weer eens een stukje lopen met een lekker verkoelende noordenwind en dat zeg ik niet gauw, want in het voorjaar duren die verkoelende noordenwinden soms veel te lang.

Vroeger... toen alles nog anders was, kwam volgens mij de wind meestal uit het zuiden en zuidwesten en 's winters als het vroor uit het noorden en noordoosten. Maar goed, vandaag was het lekker, het huis is ook weer wat afgekoeld.

Vanmiddag maakte ik strengen van de rode wol, die had te lang in de krul gezeten om weer mooi mee te kunnen breien. En kijk nu toch eens wat een jeugdsentiment! Joop kan niet wachten tot hij ze met gestrekte armen op mag houden en ik er weer keurige bolletjes van draai.

En tot slot voor de liefhebbers een stukje van de P., hij schrijft regelmatig voor de Wereldregio en of dit een nieuwe rubriek wordt weet ik niet, de tekening is wel nieuw, maar het stukje is in elk geval leuk, vind ik... en ik ben het helemaal met hem eens.

Net als met Youp trouwens.


Ria Zondag 20 Juli 2014 at 5:57 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

Tweede kans

'Wat doe jij zoal op een snikhete zomerdag als vandaag?'

'Nou, ik ga onder een boom zitten en trek twee truien uit.' 

Vanmorgen begon ik alweer aan een breiwerkje te denken en wat het dan zou moeten worden. Eigenlijk vind ik de simpelste truien altijd het fijnst, gewoon rechtoe rechtaan, zonder fratsen. De blauwe was dat ongeveer wel, maar te groot en te wijd en een v-hals is ook niet mijn favoriet en omdat het mooie wol is doe ik hem nu overnieuw.

De rode ligt ook al jaren in de kast zonder ooit tevoorschijn te komen, ook te groot, geen goed model en altijd bewaard omdat ik de kleur zo mooi vind. De wol is nog afkomstig uit mijn winkeltje, Noorse wol van Scheepjes, eigenlijk sokkenwol dus oersterk.

Ze krijgen een nieuwe kans en daarvoor heb ik het patroon van mijn oude lievelingstrui opgezocht. Ze zullen toch net wel weer iets anders worden, maar in elk geval beter... hoop ik.

Ik liep nog even naar buiten voor een foto, de boeren zijn al volop aan het dorsen hoorde ik. Straks is het land weer kaal.

Ria Zaterdag 19 Juli 2014 at 6:52 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Even stil

 
Oh Lord have mercy on your son
Lord, oh Lord have mercy on me
'Cause I don't wanna die in an airdisaster
And I don't wanna die in a freeway pile-up
And I don't wanna go like a fading chorus
And I don't wanna die for no good reason

And I just wanna go on and on
 

Helaas, voor de 295 passagiers gaat de reis niet verder....

Ria Vrijdag 18 Juli 2014 at 5:30 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Energie

De liefde zat blijkbaar in de lucht gisteren, want even na de vlinders kwam ik deze tegen. Ik heb ze al eens meer op de foto gezet en vroeger begon ik dan te zoeken net zo lang tot ik wist wat voor beest het was, maar ik onthoud het toch niet blijkbaar, dus ik bespaar me de moeite. Mooi zijn ze best wel, in elk geval de kleur en natuurlijk mag degene die het weet het zeggen.

Het is gelukkig niet meer van dat klamme weer en eind van de middag stond er zelfs een heerlijk fris windje.

Ik heb me uitstekend in de tuin vermaakt vandaag. Een hoop heermoes gerooid, beetje water geven hier, wat knippen daar, paar stekjes geplant, nog even een rondje met de heggenschaar, ik heb energie voor tien.

Duizeligheid is ook ineens verdwenen...

Ria Donderdag 17 Juli 2014 at 6:13 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zomerliefde

Eerst dacht ik dat het er eentje was, dat vond ik al leuk!

Maar toen bleken het er opeens twee te zijn. Ze hadden het druk en nergens oog voor.

Ik liet za langzaam aan mijn vinger wennen en eentje kroop erop, toen moest de ander ook wel.

En daar had ik ze allebei! Welke zou nu het mannetje zijn?

Langzaam de hoogte in voor wat foto's, ze vonden het best.

Af en toe bewogen ze even.

Geweldig hè!

En toen kwamen er fietsers voorbij en was ik ze kwijt.

Een bruin zandoogje?

Mijn dag is in elk geval goed.

Ria Woensdag 16 Juli 2014 at 7:12 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Hè hè!

Helemaal verjaarsklaar zat ze erbij vanmorgen, netjes opgetut en wel. 

We hebben nagels gelakt, snoepten nog wat en keken in de fotoboeken van Joop.

Bij zulke is het wel een groot voordeel dat je er niet op hoeft te lopen.

Marlies was er moe van, ik trouwens ook best al deed ik niet de helft van wat zij deed.

want het is een heel gedoe hoor, eer alles weer gelost en geladen is, al werden ze er wel steeds handiger in.

Toen ze eenmaal weer weg waren controleerde ik nog even hoe het vlas er inmiddels bij stond en dat was goed. Het was alweer benauwd warm geworden.

Ria Dinsdag 15 Juli 2014 at 6:56 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Jarig

Voor wie het nog niet wist... ik was jarig vandaag. 

Het was een superleuke dag, met overwegend goed weer, we hebben tenminste heel de dag lekker buiten doorgebracht en vanmiddag nog een rondje gewandeld met Janny, Freek en Sjeu en Marlies die nog een nachtje in de blokhut blijven. Vanavond lekker gebarbequed met z'n allen en nog een tijdje bij het kacheltje gezeten. 

Vandaag, de vijftiende, is deze kanjer jarig, alvast van harte Dagmar!

Verder wil ik iedereen bedanken voor de lieve berichtjes en felicitaties.

Blauw en blauw

Marlies en Joop kookten.

Ria Maandag 14 Juli 2014 at 11:09 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags:

Na de regen

Het heeft behoorlijk gehoosd vanmorgen, de pantjes hebben voorlopig wel weer genoeg water gehad. 

Na de regen deden we een rondje, het was klam warm, maar toch best lekker om te lopen.

We deden een rondje over het land van boer Gaanders wat eigenlijk niet van boer Gaanderse blijkt te zijn, hoorde ik gisteren van boerin Gaanderse toen ik haar vroeg of het wandelpad al gemaaid was. En in tegenstelling tot wat we dachten was het vandaag keurig gemaaid.

En zoals afgesproken waren daar aan het eind van de middag Marlies en Sjeu en omdat het omslachtig was de rolstoel uit de auto te halen deed ze weer even net alsof ze kon lopen.

We dronken gezellig wat en omdat Marlies en ik wel zin in mossels hadden en Joop en Sjeu ook best trek, gingen voor een hapje en nog een drankje naar Salud. 

Erg gezellig!

Vannacht doen ze  even sjiek in een Grand Hotel.

Ria Zondag 13 Juli 2014 at 9:55 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Stilte

Ik denk dat ik het fikmpje maakte omdat het zo stil was daar op dat moment, nu twee weken geleden.

Er was niet zoveel logbaars vandaag, vandaar dat ik mijn foto's even doorliep en het filmpje tegenkwam met de kerk en de kauwtjes. De kerk die op ons dorp wel ongeveer in het midden staat maar niet het centrum is, dat is de dorpsstraat met de PLUS, voor zolang het duurt, en de andere eethuizen en kroegen.

Ria Zaterdag 12 Juli 2014 at 7:14 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Omgekeerde volgorde

Een gewone dag in omgekeerde volgorde vandaag.

Eerst even naar Zierikzee vanmorgen om naar een fototasje te zoeken, maar dat is in heel Zierikzee niet te bekennen, dus ik zoek nu op het www. Dat is ook nog niet eenvoudig omdat mijn compact net iets groter is dan de 'normale'. Zelfs als ik zoek op merk en type krijg ik nog verkeerde tasjes te zien als ik de revieuws moet geloven, dus ik ben voorzichtig. Mijn kapotte staat er ook nog tussen, maar ja...

Vanmiddag een wandeling en ik maakte veel foto's, ook met zoom, om te controleren of alles nog goed is en gelukkig is dat het geval...

... deze tarwepieper staat er tenminste keurig op

en ook de bloemetjes

in verschillende standjes

ik hou dr van

en deze koetjes hebben vast een date vanavond, ze zaten zich uitgebreid op te tutten elk aan een kant van het hoopje.

Ria Vrijdag 11 Juli 2014 at 6:55 pm | | Standaard | Dertien reacties

Au!

Vanmorgen eerst maar begonnen om te harken en te vegen, er was nogal wat blad afgewaaid. Verder viel de schade eigenlijk erg mee, zelfs de stokrozen staan nog overeind.

Al met al was het ruim middag eer ik klaar was, want natuurlijk val je dan van het een in het ander, heerlijk! Dat is wel een van mijn favoriete bezigheden, een beetje heen en weer dreutelen. Hier wat doen, daar wat knippen, dingetje stekken, dingetje verplanten, vuiltje trekken, even wat vegen, ik zou het hele dagen kunnen doen.

Maar er moet natuurlijk ook gewandeld worden, dat doen we op die manier ook al, want waar ik ga gaat Didi, maar ècht wandelen is anders natuurlijk. 

En vanmiddag waren er eens vlinders... maar nu waaide het weer te hard. Alhoewel de bovenste aan de bloem geplakt leek. Onderste foto's zijn ook wat flets, maar vanwege de gespreide vleugeltjes vind ik ze toch leuk genoeg, ik kan er niet meer van maken.

Gelukkig was toen mijn toestel nog niet gevallen anders zou ik denken dat het daaraan lag, maar dat gebeurde even later. Het hengsel van mijn fototasje is al dagen stuk en nu had ik een oplossing gevonden, maar daardoor draaide het wel eens ondersteboven en als dan het ritsje open staat.... au!!! Ik schrok me een ongeluk, toestel rolde gewoon over straat en zit nu vol beschadigingen, dat deed het toch al want was al eens eerder gevallen. Het is blijkbaar een stevig toestel.

De eerste probeerfoto. Alles werkt gewoon nog :)

Ria Donderdag 10 Juli 2014 at 6:24 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Windje mee

Op tijd met de bus naar Renesse vanmorgen, het was nog droog en het zag er naar uit dat dat de komende paar uur zo zou blijven en met de wind in de rug zou ik dan weer naar huis wandelen. 

Dat was ook zo, alleen was ik vergeten naar de waterstand te kijken en het was hoog water toen ik op het strand kwam, en storm en stuifzand en door los zand ploegen was me net even teveel van het goede, vandaar dat ik lekker aan de binnenkant van de duinen bleef, ook met windje mee natuurlijk.

Bijna thuis keken we nog even, voor de zekerheid, ik had tenslotte strand beloofd, maar het trok nog steeds niet. Even later begon het te regenen en was ik zodoende toch nog nat. 

Vanmiddag even wat boodschappen in de stad.

En kijk eens welke foto ik al een paar dagen geleden kreeg toegestuurd! De metamorfose van de kratten! Leuk hè!

Ria Woensdag 09 Juli 2014 at 5:58 pm | | Standaard | Elf reacties

Groeizaam

Kijk Margo, ze komen op! Het was toch zaad! Die grote dingen zijn nog een paar Oostindische kersen die in de grond verstopt zaten, maar die andere..... Kretenzische Margrieten!

Nu ja, bloeien doen ze voorlkopig nog niet, we moeten geduld hebben.

Wat wel bloeit is de Lathyrus... eindelijk heb ik die ook eens, niet veel, maar wel een paar verschillende kleuren, dus volgend jaar misschien meer. Hier staat hoe het moet.

Dit beestje viel me op door de aparte vorm van de vleugeltjes, hij zat net op mijn externe schijf te poseren, niet groter dan een paar milimeter en dat zal wel zo blijven.

Ria Dinsdag 08 Juli 2014 at 6:17 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Yo

Ik ging vanmorgen even terug naar de berenklauwen van gisteren, ze staan bij de molen het Hert een stukje verderop en ik wilde nog wat nieuwe foto's maken. 

Toen ik daar aankwam waren de molenaar en de leerling molenaars druk doende de molen draaiklaar te maken en omdat ik daar toen toch was bleef ik even voor wat foto's, een filmpje en een praatje.

De molenaar vertelde dat hij best nog een paar vrijwilligers kan gebruiken, mensen die zich op willen laten leiden tot molenaar, vooral richting Duiveland begreep ik.

Ze riepen 'yo' als ze klaar waren met iets, dat beviel blijkbaar goed, want die hielden ze erin.

Het was niet veel meer met de Berenklauwen dacht de leerling molernares, maar daar dacht ik anders over, ik vind ze juist zo erg mooi, die grote wielen.

Daarna scharrelde ik een paar uurtjes in de tuin, het was er heerlijk weer voor en vanmiddag een niet al te groot rondje. Zo komt een mens de dag wel door.

Ria Maandag 07 Juli 2014 at 6:55 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Taart en thee

Gelukkig hebben we gewonnen, dus Nedeland blijft nog even oranje. Hopelijk gaat de finale iets sneller.

We wandelden al lekker vroeg vanwege de theeproeverij.

Joop ging ook mee want ik had verteld van de heerlijke taart die Petra verkoopt.

Geen kruidenthee, wat natuurlijk ook eigenlijk geen echte thee is., maar van de witte, groene, zwarte en andere echte soorten mochten we natuurlijk proeven.

Boeken, waarin alles staat wat je ook op het www kunt vinden, vooral over de goede werking natuurlijk.

Een leerzaam, lekker en gezellig middagje zodoende. Petra had lekker hapjes gemaakt en als toetje namen we nog een stuk van één van haar verrukkelijke taarten. Oeps, was bijna te laat met de foto....

Thee had ik nog genoeg op voorraad, maar de volgende keer misschien hier eens neuzen.

Ria Zondag 06 Juli 2014 at 5:27 pm | | Standaard | Zes reacties

T-tijd

We hebben maar een Tijdje gewacht tot het er naar uitzag dat het droog zou blijven en dat deed het toen ook. De boel was inmiddels lekker opgefrisT, dat was even nodig. Morgen nog maar een b-tje. Warmer hoeft het van mij ook niet te zijn, een graadje of 1, 2, 23 is warm zat, dan is het ook veel prettiger om te lopen.

Vanmorgen drukte ik 2x op het aan- uiTknopje van de Tv en toen was ineens alles in de war en was het dus mijn schuld dat de radio het niet deed.... daT kan nieT hè...

Om het te verwerken kocht ik onderweg een Troost ijsje, dat hielp.

Morgen eens een Theetje proeven bij de Pluk- en Theetuin.... 

 ...maar eerst nog even voetballen....

Ria Zaterdag 05 Juli 2014 at 6:21 pm | | Standaard | Zeven reacties

Hoog

Hoog kaasjeskruid.

Sommige planten geef ik maar eens wat extra als ik toch bezig ben met water geven. Hortensias houden ook wel van een extra slokje, de pruimenboom en de Pauwlonia Tomentosa ook, de laatste laat al blaren vallen, het is ook veel te droog. Nu dat weer. En vandaag was het benauwend warm. Morgen weer fijn wat frisser.

Lekker in de tuin gescharreld vandaag. Vanmiddag even naar het dorp gelopen, verder niet... te warm.

Ria Vrijdag 04 Juli 2014 at 6:27 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Oudjes

Joop en ik gingen ongeveer gelijk van huis vanmorgen. Hij om een duif op te halen ergens in België en ik voor een rondje met Didi. 

De oude beestjes worden weer van stal gehaald, ook in de polder.

Hoe ouder hoe mooier vaak

Mijn opa was wagenmaker, wie weet heeft hij ooit die planken nog in zijn handen gehad.

In de polder vergaap ik me aan de kleuren. 

Ria Donderdag 03 Juli 2014 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Natuurlijk

'dat ga je toch niet oprdinken' zei Joop toen hij mijn kopje lavendelthee zag.....

...terwijl hij zelf een lekker kopje ereprijsthee voor zijn neus had. Weet hij veel wat er in die lepel zit, alleen als het ineens echte bloemen zijn is het raar. Ik was het al eerder van plan, want lavendel schijnt te helpen bij duizeligheid. Morgen weer een kopje want het is ook erg lekker! 

 Joop verbleef weer voornamelijk onder de vloer vandaag en als het goed is hebben we nu ventilatie in de wijkelder. Dat ziet er aan de buitenkant dan zo uit en het werkt!

Dat zijn van die plannen die er al jaren liggen en nu eindelijk eens werkelijkheid worden, vooral ook omdat hij toch in de kruipruimte bezig was vanwege de verwarming. Alles is nu vernieuwd en geisoleerd dus na nog een controle over een week of wat kan de kruipruimte afgesloten worden, figuurlijk dan, en hopen we er nooit meer in te hoeven.

Tijdens het theedrinken viel mijn oog op dit, een spinnennestje denk ik, ik ga eens elke dag een fotootje maken.

Vanmiddag was ik even in Zierikzee voor wat boodschappen, ik mocht Joop zijn pasje gebruiken maar hij wil het wel terug, de krent.

Ik kocht een leuke bruine vervanger voor mijn verloren rooie, hij is iets ruimer, dat pakt wat handiger, ik ben er nu al erg blij mee.

Ria Woensdag 02 Juli 2014 at 7:11 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Oud en nieuw

Er is gemaaid bij het fietspad en ik dacht kom, ik maak eens een foto van mijn oude nieuwe schoenen. Ik heb ze al een paar keer weg willen gooien omdat ze zo vreselijk kraakten. Maar sinds mijn Adidasjes zodanig afgesleten zijn, dat ik er bijna o-benen van kreeg heb ik ze toch nog maar eens opgezocht. 

Ze zien er niet uit maar lopen nu toch wel fijn en ik kom er zo de zomer wel mee door, zonder al teveel gekraak. Komend najaar maar weer eens een paar echte, want die lichte sportschoenen slijten toch wel heel erg snel.

Dat kost u dan € 7,50, zei de mevrouw van de ABN toen ik belde vanmorgen voor een nieuw bankpasje, gaat u daarmee accoord? Tsjonge wat een vraag weer, ik vroeg of ik keus had dan, nee dat was niet het geval natuurlijk, maar ja ze moest het wel vragen.

Nieuw airmiles pasje komt er ook aan en dan nog een nieuwe bonuskaart van AH, meer ben ik niet kwijt want alle andere pasjes zitten in een ander pasjestasje. Ik heb nog steeds mijn portemonneetje niet gevonden. Ik zoek ook niet erg, want ik zou niet weten waar.

Ons huis is niet zo groot, ik weet wel zo ongeveer waar alles ligt en veel kleren heb ik al helemaal niet. De auto is ook gecontroleerd, wasmand, droger. wasmachine, dieprvies, koelkast, boodschappentas... alles heb ik gehad.

Het was heerlijk vandaag. Lekker geknipt vanmorgen...

En vanmiddag gewandeld.

Ria Dinsdag 01 Juli 2014 at 6:58 pm | | Standaard | Vijf reacties