Pioniers

Kijk, op Zonnemaire hebben we ook weergewoon een bijenorchis in de 'tuin'.

Er was er maar eentje op de hele dijk, voorzover ik het kon zien.

Verdekt opgesteld tussen al het lange gras.

De douchewand staat, dus we kunnen weer 'normaal' douchen zonder dat alles nat wordt en weet je, als het Velux raam lekker open staat is het net een buitendouche, heerlijk! Zo onder de blauwe lucht met het geluid van de vogeltjes.

Gisteren vond ik een doosje oude dia's. Bijna allemaal foto's die we niet meer hebben, erg leuk, dus die moeten weer tevoorschijn worden getoverd. Er blijkt een apparaatje te zijn waarmee je ze op je pc kunt zetten.

Ria Dinsdag 31 Mei 2016 at 7:39 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Onstuimig

Er werden twee hele grote erg zware dozen bezorgd vanmorgen, eindelijk de douchewand, fijn! Hoe het spul boven te krijgen was weer een ander verhaal. De brede doos pakten we uit, een groot stuk loeizwaar glas. De smallere doos zou zo gaan, we deden er een band omheen, Joop trok en ik duwde, zo kregen we hem boven maar die zijwand ging niet lukken zo.

Gelukkig kwamen er twee grote sterke mannen vanmiddag om het laatste stukje in de keuken te tegelen en zij wilden wel even helpen het gevaarte boven te krijgen, dat lukte zonder brokken.

Ik mocht ook niet koken van de mannen, zo dicht bij het pas getegelde stuk, heel vervelend natuurlijk, maar gelukkig was er een aanschuifmaaltijd bij de Ouwe Smisse. Een volle zaak en lange gedekte tafels, met verrassende tafelgenoten. Erg gezellig en voor herhaling vatbaar.

Vanmorgen nog een boel opgeruimd uit de garage en op zolder gezet, want gelukkig hebben we ook nog een zolder waar wat dingen op kunnen, zoals de kerstspullen, kampeerspullen van Joop enzo en de dingen waar we echt nog geen afstand van kunnen doen.

Ria Maandag 30 Mei 2016 at 8:40 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Hoe was het ook alweer

We dronken eens koffie met de buurvrouw vanmorgen en keken eens in elkaars huis dat dan toch weer heel anders blijkt te zijn. Als we klaar zijn en de boel opgeruimd is wordt het ook eens tijd voor een drankje met de andere buurvrouwen. Jammer dat er geen buurman is eigenlijk, niet in ons rijtje tenminste.

Eind van de middag waren we even in 'de Smisse' voor een drankje en een muziekje, het was gezellig zoals altijd eigenlijk wel en nu is het om de hoek.

Ik maakte een leuk filmpje en nu lukt het me weer niet om de filmpjes te uploaden, nog niet zo lang geleden was dat ook al zo, ik weet niet meer hoe dat toen kwam, maar ik word er zo langzamerhand doodmoe van alles maar opnieuw uit te moeten vinden, Joop ook, die weet het ook niet meer. Foto's gaan ook nog niet goed, maar die kan ik kopieren en plakken.

Het komt wel weer goed en ik maak me ook niet meer zo druk, maar het gedoe elke keer....

Ria Zondag 29 Mei 2016 at 7:09 pm | | Standaard | Acht reacties

Weg ermee

Vanmorgen zagen we spullen buiten staan, rommel van mensen uit de buurt voor de komende rommelmarkt. Ze waren al eerder aan de deur geweest en omdat ik op Scharendijke een hoop apart had gezet om zelf nog eens op een kleedje op de stoep te leggen, is Joop dat maar gaan halen, alleen, dat is beter. We zijn de rommel meer dan zat en hebben het netjes afgeleverd, inclusief boeken. We hadden ze nog een beetje uitgezocht, maar nee ze wilden alles wel, daar waren we dan ook gelijk vanaf.

Daarna naar de Praxis voor nog een paar lampen, we hadden expres gewacht want er was 25% korting vandaag had ik gelezen. We waren er om 12 uur, maar de korting bleek maar van 9 tot 11 te zijn, jammer, maar goed we hebben ze toch maar gekocht.

Vanavond deden we eens 'een rondje rond Keesje', na al die jaren nog steeds hetzelfde.

In de verte woonden Marga en Rene, een tweeling volgens mij die in de verste verte niet op elkaar leken. Ik heb na de middelbare school nooit meer iets van ze gehoord, maar ze komen dan met zo'n avondwandeling weer wel even in je gedachten.

Ria Zaterdag 28 Mei 2016 at 7:53 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Thuisgevoel

Eindelijk weer eens weer om lekker buiten te zitten en te genieten van onze tuin. Het is nog wel niet veel bijzonders, dat kan ook niet, maar het lijkt toch al heel wat zo met de meegenomen spulletjes...

...die je juist het gevoel geven gewoon thuis te zijn, want zo voel ik me hier zeker al.

We slapen heerlijk onder het nog onafgedekte Velux raam en zien 's morgen gelijk de vogels vliegen, of niet.

Vanmiddag hebben we de boeken uitgezocht en dan blijkt dat ik er toch weer meer apart houd dan Joop. Ik ga ze nog een keer doorlopen, het blijft moeilijk

De laatste duif kijkt uit op de kerktoren, het is een rustig beestje.

Didi hoort af en toe wat bij de buren, het hondje of de buurvrouw, ze zijn al vriendjes. Soms kan ze een blaf niet onderdrukken, maar ze gedraagt zich geweldig. Je zal maar vanuit zo'n ruime tuin op zo'n klein plaatsje geplant worden.

We hebben gras gemaaid op Scharendijke en verder nog wat spullen opgeruimd (in de kliko gegooid). Vanmiddag gewandeld en even gezwommen bij Bommenede, Didi dan hè.

Joop ging vanavond eens op de scooter naar Zierikzee, want de duiven moeten daar nog gewoon ingekorfd worden.

Ria Vrijdag 27 Mei 2016 at 6:49 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Wijsheid

Je hebt van die dagen en zo'n dag was het gisteren. Eigenlijk zou ik het liefst niet meer in ons oude huis komen, ook niet in de tuin, het is niet fijn om te zien hoe alles nu al verwilderd en het onkruid welig tiert.

Er moeten nog spullen opgehaald en als dat dan ook nog voor problemen zorgt, over wat wel of niet nog mee moet mag... bah! De één kiest voor stinkende oude boeken en de ander voor kale rotan stoeltjes... zo gaat dat nu eenmaal, maar ik vind dat kale stoeltjes moeten kunnen als stinkende boeken ook mogen.

Voor de broodnodige afleiding en omdat we toch in Zierikzee moesten zijn keken we eens naar een nieuw machientje voor mij en die heb ik nu dus. Mooi mooi en blij mee natuurlijk, maar ja eer alles dan weer werkt zoals ik graag wil dat het werkt... want ik had mezelf ook de nieuwste versie van PE cadeau gedaan. Ik zeg er verder maar niets meer over.

Een lieve kaart vandaag bij de post, er staat alleen geen afzender op.

Hij is vast van een hele wijze vrouw.

Ria Donderdag 26 Mei 2016 at 5:57 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Niet

Het gaat even niet...

Ria Woensdag 25 Mei 2016 at 8:51 pm | | Standaard | Vijf reacties

Op

Eindelijk weer eens een droge dag zodat we weer eens wat konden verhuizen en spullen naar de milieustraat brengen. Weer een kar vol weggebracht. We verhuisden het logeerbed en aanverwante artikelen en ruimden de blokhut op.

Daarna volop aan de was, schoon huis schone spullen vind ik.

Vanavond nog een rondje gedaan. Het wordt tijd voor wat warmer weer en mooie zomeravonden. Hier brandt gewoon lekker de verwarming, het hout is op...

Ria Dinsdag 24 Mei 2016 at 8:36 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Oranje rules

Vanmiddag hebben we kennis gemaakt met de kopers van ons huis. Aardige mensen met veel plannen, het wordt vast leuk. Maar ze gaan eerst nog op vakantie en hun huis moet nog verkocht dus al met al duurt het nog wel even voordat de boel is afgehandeld.

Wij zijn een beetje aan het bijkomen van de verhuizing en hebben vandaag alweer niet veel bijzonders gedaan, nu nodigt het weer daar ook niet toe uit natuurlijk en het meeste is gedaan.

 Ik kreeg een bosje oranje Gerbera's van haar, dat past mooi bij het hout dacht ze, niet wetend dat we al verhuisd waren. 

Bij het hout past het prima, ik hou van oranje en hier staan ze ook uitstekend!

Ria Maandag 23 Mei 2016 at 5:53 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Behelpen

Donderdag neergezet en nu al 'omgevallen', zonde van de pot vooral want dat was best een mooie.

Je probeert de boel wat op te leuken en te waarschuwen voor een flinke punt die er anders nooit was, maar voorlopig leg ik me dan maar neer bij de ook hier heersende baldadigheid, jammer...

We gingen nog maar eens naar Ikea vandaag, wel met een heenreis van ongeveer 2x zo lang want er waren wegwerkzaamheden, we waren vergeten de route te checken, dat moet echt tegenwoordig hoor.

We hebben nu een staande kapstok, want dat was toch wel erg onhandig zonder, alleen mag ik mijn schoenen er niet onder zetten van Joop, dat vind hij niet staan. Hij moffelt ze onder zijn bureau, dat heb ik nu ook gedaan, maar ja daar zet je ook niet een paar of drie vier... daar moeten we dus ook nog wat op verzinnen.

Verder wat lampen want boven was er, op dat van de lantaarnpaal na, helemaal nog geen licht.

Mijn pc werkt ook nog niet goed er is een netwerk en daar is hij niet geschikt voor, wel een kaart gekocht (5 euro in de aanbieding, niemand koopt nog zo'n ding), maar dat helpt ook niet, één puntje ontvangst dat schiet niet op. Ik behelp me dus met de oude laptop van Joop die het wel doet, maar daarop kan ik niets met mijn foto's en die is zo leeg Komende week vakantiegeld... toch?

Ria Zondag 22 Mei 2016 at 5:34 pm | | Standaard | Tien reacties

Thuis

Zo langzamerhand raken we een beetje thuis. Hier vol en Scharendijke leeg, op wat rommel na.

Didi leert zo langzamerhand de buurtbeesten ook een beetje kennen.

De Spit is er...

De scooter.

De lamellen hangen al, al had dat nog behoorlijk wat voeten in de aarde zo op de vroege morgen.

We voelen ons al aardig thuis hier.

Ria Zaterdag 21 Mei 2016 at 6:51 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Bezoek

Janny en Freek kwamen vandaag eens in onze nieuwe woning kijken en daarna wandelden we een rondje door de polders van Zonnemaire en Noordgouwe.

Freek woonde in oorlogstijd nog 'in de timmerwinkel' een huisje aan de ring van Noordgouwe. Zo kom je nog eens wat te weten.

We keken binnen bij Kwekerij Zuidbos en wandelden weer vrolijk verder.

Ze waren goed en wel vertrokken toen de jaloezieën voor de kamer werden bezorgd, dan heeft Joop toch weer wat te doen morgen. Spannend! Ze zien er mooi uit!

Ria Vrijdag 20 Mei 2016 at 8:27 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Licht in de duisternis

Van slapen is afgelopen nacht nog niet veel gekomen. We hebben nog geen gordijnen of iets anders voor de ramen en er staan behoorlijk wat lantaarns, waarvan deze wel erg in de slaapkamer schijnt, Nu dienen de verhuisdozen van Truus, waarin we zowat ons hele hebben en houden verhuisd hebben, als verduisteringskarton, eens kijken of dat helpt.

Het ruikt ook nog naar het nieuwe zeil en het is warm. Wat wel heel gezellig was, was toen het begon te regenen, het getik op het Velux raam.

De stratenmakers van de gemeente zijn geweest en hebben de straat netjes aangesloten aan onze stoep.

De kerstboom staat al klaar, eens kijken of ik er nog lampjes in kan hangen met de kerst. 

In de pot zat ook een leuk struikje met hollandse margrieten, maar dat steeltje brak toen ik het voor wilde zetten.

Nog wat spullen verhuisd, ons 'kantoor' is nu ook zo goed als ingericht.

Ria Donderdag 19 Mei 2016 at 8:56 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

VER.....!!!!

We hadden niets te eten vanmorgen en de thee stond ook al hier, vandaar dat we gelijk maar besloten ons bed op te pakken en te gaan, we hadden toch niets anders te doen.

En nu zitten we dus hier, met heel ons hebben en houden, want na het bed kwamen de bank en de stoel en wat er verder nog mee te nemen viel.

We zijn dus verhuisd!

En slapen vannacht nu hier!

We waren er best moe van en besloten een hapje te eten bovenop de dijk. Er kwamen nog bekenden bij ons aan de tafel zitten en we zaten gezellig te kletsen toen de telefoon ging...

En nu blijkt dat ons huis ook nog verkocht is.... nu ja niet officieel natuurlijk, maar wel zo goed als!!!

We hebben dus een klein feestje :-)

Ria Woensdag 18 Mei 2016 at 8:37 pm | | Standaard | Achttien reacties

Sprookjes bestaan

Vanmorgen gelijk begonnen met het inpakken van de keukenspullen, ik was het zat.

Heel het keukenblok is leeg, kruidenrek, pannen, schalen heel de reutemeteut ingepakt en overgebracht en daarna de kar daar opnieuw geladen met karton en plastic en door naar de stort. 

Dus vanavond hebben we daar voor het eerst gegeten nadat we elk even naar een ziekenhuis waren geweest. Zulke dingen moet je ook bijhouden. Joop voor zijn hartritmestoornis naar Vlissingen en ik ging met Mir mee naar Goes, om te rijden op de terugweg, zodat zij het ijszakje tegen haar wang kon houden. Wat een ellende toch die rotkiezen.

Tussendoor deed ik nog eens een rondje door de tuin. Gisteren gemaaid. Het staat er allemaal erg fris bij, maar ik zie ook genoeg dingen die zouden moeten gebeuren en ik wil het niet meer, het is al lang al niet meer mijn tuin, ik laat het kleefkruid lekker groeien. Pas gemaaid ziet het er keurig uit, sprookjesachtig zelfs.

Ria Dinsdag 17 Mei 2016 at 7:50 pm | | Standaard | Acht reacties

Witgoed

Vandaag verhuisden we het witgoed. Een droger en een klein diepvriesje krijg ik nog wel omhoog, maar de wasmachine was me iets teveel van het goede. Gelukkig was er hier wat extra kracht aanwezig en bij het uitladen in Zonnemaire ook, dus de vuile was gaat vanaf nu ook mee richting Zonnemaire.

Het wordt erg verwarrend nu. Ik kookte vanavond nog hier, maar ja eigenlijk is alles al daar behalve de pannen en de kruiden. De tegeltjes zijn er nog teeds niet, dat moet nog wel gebeuren, nog een keer cement.

Morgen komt er niet veel van grote stukken, dan hebben we andere dingen te doen en de rommel uit de garage (zonnemaire) moet ook eerst weer eens weg worden gebracht.

Joop maakte het afdakje klaar vandaag, dat was nog een hele klus en ik snap ook eigenlijk niet zo goed waarom dat nu zo snel moest, ik kan goed leven zonder afdakje, maar het is klaar nu. Wat we eronder gaan zetten is nog een verrassing. Ik ben ook helemaal vergeten een foto te maken maar die komt vast nog. 

De plaatjes van de polder zijn toch veel leuker. Mijn nieuwe buitentuin bloeit prachtig wit met af en toe wat geel.

Ria Maandag 16 Mei 2016 at 7:23 pm | | Standaard | Vier reacties

Aan- en oppassen

Gelijk begonnen met het kastje uit te pakken vanmorgen. Het bovenste deel kan eraf en zo hebben we die naast elkaar op de kar geladen, goed vastgebonden en voorzichting naar de Bermweg gereden.

En nu staat het daar te pronken, of het ervoor gemaakt is, ons kastje past zich aan elke omgeving aan.

Daarna waste ik de voorkant van het huis eens, dat kon nu zonder dat het een slikbende werd. Ik deed het zoals onze moeders dat al deden met de ragebol, daarna goten zij het dan af met een steelpannetje en een emmer water, maar ik heb een slang, de moderne tijd heeft ook zijn voordelen. Niet dat het nu al zo superschoon is maar dat komt vanzelf in de loop der jaren, het schilderwerk lijkt toch ook nog nergens naar.

Daarna moesten we naar huis (Scharendijke) want Max moest rijden. Max is erg belangrijk ineens, veel belangrijker dan Douwe, al vind ik van niet. Maar goed, Max wint wèl.

Tijdens de rit wandelden Didi en ik weer terug naar Zonnemaire, een wandeling met tussenstops en gezellige praatjes. Eenmaal thuis, in Zonnemaire, bekeek ik de kastruimtes nog eens en waar wat zou moeten komen een mens is daar zomaar niet uit hoor.

Didi paste daarna voor het eerst op het huis toen wij even een wijntje gingn drinken bij de Smisse. Ze lag heerlijk op haar kussen te slapen toen we thuiskwamen, wat wil je ook na zo'n wandeling en het ruikt al bijna als thuis.

Koken, slapen en tv kijken nu weer hier in Scharendijke. We hebben nog twee messen en vorken en twee wijnglazen, wel heel veel borden nog, daar ga ik morgen maar eens verandering in brengen.

Ria Zondag 15 Mei 2016 at 7:32 pm | | Standaard | Zeven reacties

De laatste steen

De laatste steen gelegd door Arno van der Schelde, zo rond vijf uur was de klus geklaard. Wij zijn erg tevreden over ons nieuwe straatwerk.

Eindelijk van het laatste stukje zand verlost, dat is heerlijk thuiskomen zo.

Kijk eens hoe netjes!

Voor het aansluitende straat werk staan we al bij de gemeente in de planning, dus dat loopt ook.

Vandaag verhuisden we de eethoek. Ook al leuk, die heeft nu eindelijk de ruimte, alleen had ik een paar weken geleden vast nieuwe schuiivertjes onder de poten gedaan maar dat glijdt niet op die stenen, zonder ook niet, dus als iemand een oplossing heeft?

Eigenlijk willen we alleen nog maar daar zijn. Morgen gaan we het belangrijkste kastje verhuizen, daarvoor moet eerst het glaswerk worden ingepakt en het kastje uit elkaar waar nog ouderwetse ruitjes in de stopverf in zitten, dat moet echt heel voorzichtig, maar dat moet kunnen op zondag de vijftiende met Pinksteren.

En deze bloeien in Zonnemaire ergens.

Ria Zaterdag 14 Mei 2016 at 9:42 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags:

Wild verband

Twee karren volgeladen vandaag, tenminste niet helemaal vol hoor, gewoon de bodem bedekt en voorzichtig aan rijden. De kerstboom is nu ook daar en de meeste kleren en een stoel, de blauwe schaal van mijn moeder en het tafeltje van de ouders van Joop. Dingen die voorzichtig moeten neem ik gewoon op schoot.

Joop ging weer verder met de 'klerekast'. Hij staat inmiddels in elkaar en de deuren rollen, maar het lijkt ook een beetje scheef, de vloer of de kast, dus het is nog niet optimaal maar ik kan hem wel in gaan ruimen.

Het is wel leuk zo, de kamer is behoorlijk lang en vrij smal. De kast hebben we dwars gezet, zodat we daarachter ook nog wat bergruimte hebben. Er is ook een grote zolder, maar daar kruip ik niet meer op. We zetten er dingen die over zijn van de bouw als er eens iets stuk gaat en de kampeerspullen. Eventuele kampeerders kunnen die dan zelf pakken en we hebben nu zelfs twee logeerkamers...

Ik voel me al helemaal thuis op Zonnemaire. Natuurlijk hier ook nog, maar ik zie heel goed de verschillen en vooral de voordelen van minder vierkante meters. Jammer van die trap, maar misschien flikker ik er op mijn negentigste in goede gezondheid gewoon vanaf.

Morgen komen de stratenmakers de boel af maken en Joop monteerde ook nog een stelling met de plankjes in wild verband.

Ria Vrijdag 13 Mei 2016 at 7:51 pm | | Standaard | Elf reacties

En van je hela hola

Het vlas begint nu aardig te groeien, net als alles eigenlijk, af en toe een buitje doet wonderen.

Joop begon met het in elkaar zetten van de garderobekast vanmorgen. Onvoorstelbaar hoeveel karton en plastic ik al niet afgevoerd heb afgelopen weken en daar komt nog meer bij hoor en wij brengen het allemaal weer naar de milieustraat.

De kast is nog niet klaar, want zo'n bouwpakket is nog een hele uitzoekerij en we doen het nu eenmaal op ons gemak *kuch*.

Ik laadde ondertussen de gisteravond ingeladen kar uit en gaf het allemaal een plekje. De lege dozen gaan dan weer mee terug om opnieuw gevuld te worden. Vandaag met kleren natuurlijk, want die kunnen dan morgen in de kast. Mijn helft is ingepakt, die dozen zijn niet zo groot, dus ze zijn op... Morgen Joop zijn helft. Gelijk mijn spullen uitgezocht en een hoop in de kledingbak gekieperd.

We haalden nog wat besteld spul op bij de Praxis, Joop reed nog even naar Brabant om plaatjes voor het afdakje, ik wandelde nog even een stukje en nu is hij weer naar Zierikzee, want de duiven laten hem ook nog niet los. Dat wordt een late maaltijd.

Verder kwamen er vandaag weer kijkers, voor de tweede keer ditmaal, best positief dus, meer kan ik er nog niet van zeggen.

Ria Donderdag 12 Mei 2016 at 6:49 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags:

Waar is de kluts...

Het was weer een drukke dag, ik ga het allemaal maar niet opsommen.

Verwarrend wordt het wel zo langzamerhand, dan denk je dat je iets hebt maar dan ligt het daar

Inpakken hier uitpakken daar, vanmorgen weer een ander kastje, mijn potloden zijn daar ook al, ik zal hier dus niet meer kleuren. 

De bermen zijn overal prachtig met het bloeiende fluitekruid.

Ria Woensdag 11 Mei 2016 at 6:34 pm | | Standaard | Zes reacties

Kastje verhuisd

Het is even niet anders. Ik post maar gewoon verder, maar de foto's komen niet tevoorschijn. Ik heb al om hulp geroepen maar geen idee hoe lang dat gaat duren. Even geen plaatjes dus. (nu wel omdat ik het anders heb gedaan)

We verhuisden het kastje uit de gang vanmorgen, die is nu leeg (de gang), de inhoud (van het kastje) was daar al. Dat kastje past daar niet in de gang dus dat komt nu in onze computerkamer te staan. Ik heb besloten om gezellig samen met Joop kantoor te houden. Dat kan, ik heb natuurlijk eerst toestemming gevraagd en hij vond het goed.

De ruitjes zijn heel gebleven, we hadden de deurtjes in de twee oude dekens verpakt die we gisteren van de milieustraat gered hadden.

Het sanitair werd bezorgd vanmorgen en daar was Joop voor de rest van de dag zoet mee. We hebben nu een keukenkraan! Erg handig hoor. Je weet pas wat je mist als het er niet is...

Ik plantte de gisteren verhuisde stekjes, ze kregen gelijk een lekker buitje.

Kijk, ook Griekse margrieten in Zonnemaire Margo!

Aan Boedha's geen gebrek, de Rhodiodendron is verpot en plantjes van binnen kunnen ook weer naar buiten.

Ria Dinsdag 10 Mei 2016 at 6:32 pm | | Standaard | Tien reacties

Over zaad en zakken

Het zaad voor de tuin was binnen, dus de schaatsen konden in het vet, zoiets moet het geweest zijn, want de ijzers zaten in het papier van de zaden gerold.

Sommige dingen kan je gewoon nog niet weggooien, ik niet tenminste, net zoals het tasje waar ze in zaten, dus dat gaat nog een fase mee. Op die 'friezen' heb ik tenslotte leren schaatsen en op die 'bootjes' schaatste mijn moeder denk ik. Ze zijn in elk geval uit de periode dat we bij Delst op de kreek schaatsten en al gauw na de friezen had ik kunstschaatsen. En misschien doe ik ze de volgende rit alsnog in de kar.

De ene dag lijkt het ook wel dat je makkelijker weggooit dan de andere, vandaag ging het niet zo lekker.

Joop zijn plunjezakken uit dienst, de slechtste is naar de stort, deze hebben we nog bewaard, net als de boxhandschoenen. Die plunjezakken hebben ook na de dienst nog vaak dienst gedaan, als reistas/zak met Joop mee en op de vakanties naar Frankrijk mochten de kinderen er elk eentje vollladen, vol was vol, meer mocht er niet mee.

Het valt allemaal niet mee hoor, ook voor de kar niet, die loopt ook op zijn laatste wielen, nog een paar weekjes dan mag hij ook uit gaan rusten.

En omdat Joop vanmiddag andere verplichtingen had en daar met de Spitfire heen ging, begon ik met het verhuizen van de meeneemtuin. Dat is ook best een heel gedoe natuurlijk, maar ik vind het fijn zulke dingen alleen en voorzichtig te doen.

De rand achter de blokken opgevuld met tuinaanrde, plastic zakken tegen de houten schutting en een paar dingen geplant, maar nog lang niet alles.

Het wordt leuk!

Het zal ook best nog veranderen.

Maar het is er nu al heerlijk en zo lekker overzichtelijk allemaal en ik deed mezelf een mooie Rhododendron cadeau want eindelijk was mijn AOW gestort, nu de rest nog. Je bankrekeningnr veranderen is één, maar dan nog zien dat alles weer daarop komt. Bij Joop was het netjes door de bank geregeld maar mij hadden ze maar vergeten...

Die Rhododendron krijgt natuurlijk nog een mooie grote pot.

Buiten de poort ook al een beetje gezellig.

Ria Maandag 09 Mei 2016 at 6:13 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Wie wat bewaart...

We maakten de garagezolder leeg vandaag en het grootste deel kon gelijk in de kar om naar de milieustraat gebracht te worden. Onze liefdesbrieven bewaren we nog even.

De geldkist van mijn vader ook. Reuze interessant vond ik het ook als hij weer eens op tafel kwam.

En daar was het doosje ook weer, ik was het kwijt.

Onze eerste geknipte lokken.

Ria Zondag 08 Mei 2016 at 3:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Beginnetje

Joop was al vroeg vertrokken vanmorgen want de stratenmakers zouden komen en omdat ik zodoende ook vroeg uit de veren was, begon ik maar eens om een kastje uit te pakken. Spulletjes ingepakt en op Zonnemaire gebracht. In dat mandje zitten mijn oude agenda's waarin ik vroeger dagelijks een paar regels schreef, soms jaren niet en dan weer een paar jaar wel. Vaak onleesbaar en vooral vaak boos, als ik het niet naar mijn zin had schreef ik iets. Wie weet gooi ik die ook mog wel weg. Het was wel de reden dat ik met mijn weblog begon.

De stratenmakers werkten hard, ze waren met z'n drieen, maar het is nog niet klaar.

Achter wel voor het grootste deel, in elk geval een kruiwagen minder zand in huis.

Ik verhuisde verder vooral de planten, die van binnen en van de verhuistuin, morgen doen we niets, we zijn er moe van.

O ja en we hebben een brievenbus!

Ria Zaterdag 07 Mei 2016 at 8:35 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Op de toekomst

Wij hebben er nog nooit een gehad, want vroeger was zoiets onderdeel van het huis. De doorzonwoningen van de jaren zeventig hadden een kastenwand tussen twee slaapkamers in, twee kasten aan de ene en twee aan de andere kant, erg handig.

In ons eerste Scharendijkse huis ook zoiets, maar die vermaakten we en hadden we schuifdeuren met bruin bloemetjes behang. in plaats van de originele die bij de Deense woningen hoorden,  En hier hebben we ook een kast die bij het huis hoort, een inloopkast, die kan ook niet mee.

Dus vanmorgen kochten wij een heuse garderobekast, een mens is nooit te oud voor nieuwigheden. Niet dat we zoveel kleren hebben maar je moet ze toch ergens laten en Joop houdt niet van rommelige toestanden, het moet wel overzichtelijk blijven. Volgende week geleverd uit het centrale magazijn, al ze het zouden bezorgen kwam er nog eens €45 bij, daarvoor kunnen we zelf wel even naar Zierikzee rijden. Die bezorgkosten rijzen ook de pan uit tegenwoordig. 

Joop knutselde een afdakje in elkaar, daar moeten nu alleen de platen nog op die uit den Bosch moeten komen en voor €45 kun je die dan ook best even gaan halen.

Ik deed geloof ik niet zoveel bijzonders. Ik verhuisde een setje wijnglazen, een kurkentrekker en natuurlijk een paar bijbehorende flesjes en ook de eerste plantjes voor binnen gingen mee.

En ik wandelde een rondje en verleende hand en spandiensten bij Joop.

En vanmiddag proostten we samen met die Ouwerkerkers op ons nieuwe huis, opdat we er nog maar lang van mogen genieten zo, met z'n allen, in goeie gezondheid!

Ria Vrijdag 06 Mei 2016 at 7:10 pm | | Standaard | Acht reacties

Hemels

Tien over twee verdwijnt de zon nu achter de top van de boom van onze buren in de tuin van onze buren in Zonnemaire en twee uurtjes later is hij er weer, best lekker, zeker als het 's zomers warm is, denk ik.

Ook handig is dat we geen vlag meer hoeven te zoeken, we hebben onze eigen haan.

Er vliegt ook genoeg door de lucht, veel zwaluwen vanmiddag en deze kraai kwam uit de schoorsteen.

Hier in Scharendijke wordt het een uitstekend kersenjaar.

Ria Donderdag 05 Mei 2016 at 7:08 pm | | Standaard | Zes reacties

Gang van zaken

Didi had vanmorgen haar brokjes niet opgegeten voordat we weggingen, ik denk toch dat ze een beetje van slag is, ze merkt het aan ons als we iets gaan doen en heeft dan geen geduld op haar gemak te eten. Eenmaal in Zonnemaire at ze achter elkaar haar bak leeg en omdat ze in Scharendijke dan daarna de tuin in gaat, ben ik in Zonnemaire een stukje de Bermweg ingelopen, uitlaten is anders dan wandelen en ze kan daar ook best los. 

Daarna schilderde ik de vergeten plinten in het halletje en de koofjes en ondertussen kwamen ze van de Schouwse de stenen brengen voor het terras achter en de 'tuin' voor. Wat een leuk beroep heeft zo'n stenenbezorger! Iederen gaat staan kijken terwijl hij net doet of hij wat aan zijn buik krabbelt en zo de stenen lost. Zaterdag komt de stratenmaker. Een week vroeger dan gepland! Heerlijk!

Want die zandbak bij de deuren ben ik inmiddels meer dan zat.

Mijn feilloze kleurgevoel maar weer eens bewezen, de badkamervloer en het zeil, psies goed.

Is dat strak of is dat strak? Geen hubbeltje te bekennen.

Toch wel blij met de tegels boven het aanrecht, ze gaan nu alleen binnenkort nog de hoek om bij de afzuigkap. Ze spreken nu zonder sluier en met het licht al iets meer.

Nou en toen gingen we ook nog maar eens naar de milieustraat om al die ouwe meuk weg te brengen en ik wandelde nog een rondje en nu zijn we weer even hier om te eten en te slapen.

Volgende week komt de rest van het sanitair, behalve de douchewand, die duurt nog even.

Ria Woensdag 04 Mei 2016 at 6:44 pm | | Standaard | Tien reacties

Hubbeltjes

Joop moest al vroeg op Zonnemaire zijn want de tegelzetters zouden weer komen voor de tegels boven het aanrecht, die zitten er nu op, maar we hebben nog wat bijbesteld voor om de bocht. Ik weet het nog niet, nog geen foto in elk geval, eerst de cementsluier ervanaf morgen. 

Ondertussen ging ik met de bus naar Zierikzee deed een boodschap of wat en liep via Schuddebeurs 'naar huis'. Lekker wandelweer en prachtige voorjaarskleuren overal. 

Tussen 13.00 en 17.00 zou de vloerbedekkingslegger komen, hij was er om 15.00u. Hij liep niet over van enthousiasme en zag hubbeltjes op de overloop en een scheurtje, en nog een paar andere hubbeltjes, nee dat werd niets, zo kon hij het zeil niet leggen, dan kregen we geen garantie. Hopend dat we af zouden haken denken we nu. 

Maar dat deden we maar niet, wij vonden die hubbeltjes wel meevallen, hadden naar ons idee alles erg glad gemaakt  en namen het risico maar, wat is garantie nog tegenwoordig en dan op zeil van de Kwamtum. We zijn maar met z'n tweetjes en zoveel wordt daar niet gelopen.

Dus anderhalf uur later lag gewoon de hele bovenverdieping belegd en netjes en hij was vriendelijk, en het zou wel meevallen met die hubbels. 

Ondertussen haalden wij de berschermingsdingen van de trap, dus die ziet er nu ook normaal uit, wel verkleurd na drie jaar plakband, maar dat kleurt wel bij hopen we.

Ria Dinsdag 03 Mei 2016 at 7:01 pm | | Standaard | Zes reacties

Opruimen

Vandaag ruimde ik voor de tweede keer de kelderkast op. De eerste keer was alweer een tijdje geleden en dan blijkt dat de dingen die je de eerste keer bewaarde meer was omdat je het zonde vond om ze weg te gooien, niet omdat je ze nog nodig hebt.

De bovenste planken zijn nu allemaal leeg en er liggen nu alleen nog dingen op pakhoogtje. Ik heb in de garage hier een 'stoephoekje' gemaakt. Op de binnenkort te houden Zonnemairse dag ga ik op ons nieuw aangelegde stoepje zitten met de #zondeomwegtegooien spullen :-)

Gisteren bakte ik hier de laatste cake, ik was vergeten koekjes te kopen en dacht "nou dan bak ik toch een cake' maar de eieren waren op dus daar moest ik toen toch eerst voor naar de winkel. Toen de cake gebakken was en de spullen weer schoon bedacht ik ook dat het onzin was alles hier weer in de grote kast te zetten en nam me voor het vandaag mee te nemen naar de nieuwe keukenla, want daar hebben we helaas geen kast. 

Zo gezegd zo gedaan en ik pakte nog wat andere kleine dingen die al door mijn hoofd gegaan waren, nl. de vogeltjes voor de wc. Ik heb daar een leuk randje voor frutsels en de vogels mogen daar. De grote blauwe (ze zijn allemaal blauw) heeft ook nog een ophanghaakje, dus ik denk dat die nog gaat vliegen als het lukt qua #haakjeergensin.

De plinten zijn geschilderd, ik dacht dat ik klaar was, maar de koofjes moeten ook nog, daarvoor was het toen te laat, dat komt de volgende keer wel weer. In mijn tuin was alles netjes opgeruimd, kijk eens hoe netjes, trapje schoon, randjes afgestoken, de Bermweg ligt er weer keurig bij!

De logjes worden wel lang zo, maar ook dat gaat wel weer over.

Ria Maandag 02 Mei 2016 at 7:28 pm | | Standaard | Dertien reacties

Gek genoeg

We hadden een rustdag geloof ik, niet dat we niets deden, maar wel relaxed net als altijd eigenlijk. 

Joop deed een rondje met de spuit (nee niet de Spit) ik heb maar niet teveel gekeken. De randjes van het gazon, de oprit en het terras, zodat het voorlopig wat schoner blijft en hij reed er ook nog even mee naar Zonnemaire, want daar schieten ook de bomen de grond uit en eentje vind ik wel genoeg voorlopig. 

Eind van de middag deden we nog even wat aan ons inburgeringsgebeuren op Zonnemaire en zaten lekker in de zon op het terras bij de Smisse. Erg gezellig, lekker wijntje, leuke mensen.

Zo kwamen we ook het personeel van deze poezen tegen, een week of twee geleden maakte ik deze foto.

Het is maar wie je het eerst ontmoet, de baas of de hond, of de kat of zijn personeel. Dieren brengen vaak ook mensen bij elkaar.

En ook Zonnemaire heeft zijn gek, of hij wil er voor doorgaan, of hij vindt het gewoon leuk om een beetje gek te doen, dat laatste denk ik eigenlijk. Hij woont in het huisje van mijn kopfoto, een paradijsje, hoewel ik niet graag meer zou ruilen.

Ria Zondag 01 Mei 2016 at 7:17 pm | | Standaard | Vijf reacties