Bijkletsen

Het is alweer een tijdje geleden dat ze er was, dus de komende dagen praten we weer een beetje bij in het eggie.

Praten en breien gaan prima samen.

Praten en eten ook...

Ria Zaterdag 31 Maart 2018 at 9:17 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Seizoenen

Een bakje viooltjes gehaald om de boel wat op te vrolijken. De druifjes beginnen nu ook eindelijk knoppen te krijgen. Voor binnen nam ik twee Ficus Ginseng planten mee in plaats van de sanseveria stekken, dat wordt toch niets en sanseverias heb ik al genoeg. 

Ons 'eiland' helt weer behoorlijk over richting Noordzee, wat een drukte en iedereen nog met dikke winterjassen aan. Hopelijk gaan ze na Pasen nog een tijdje terug naar huis, al blijven de eersten dan al hangen en komt de zomerstroom al een beetje op gang. De seizoenen worden nu eenmaal steeds langer.

Voor Joop is het duivenseizoen ook weer begonnen, de eerste vrijdagavond wat inkorven betreft vanavond.

Ria Vrijdag 30 Maart 2018 at 4:36 pm | | Standaard | Twee reacties

Helder

Heerlijk weer vandaag. Ik heb de ramen gezeemd, zo klaar hier! 

Het was fijn wandelen in de zon. Ik had mijn sandalen al aan gedaan, maar dat vond Joop toch wel een beetje gek, dus toen heb ik mijn sokken en schoenen maar weer opgezocht. Dat was ook wel beter achteraf, maar ja ik ben het wel een beetje zat dat gedoe met die sokken en zooltjes die nu steeds in andere schoenen zitten omdat bontlaarzen ook best al warm zijn.

Ik liep bij de Borrenbroodsedijk en vroeg me af waar die naam eigenlijk vandaan komt. Na wat gezoek zag ik het eindelijk, een polder, hoe kan het ook anders hier.

De Staten van Holland besloten niet nog langer geld te investeren in haar afgelegen enclave in Zeeland. Pas aan het einde van 1684, Bommenede was dat moment nog niet onbewoond, verlieten de laatste bewoners ( ongeveer 19 gezinnen) het stadje. Dit betekende het einde van het havenplaatsje. In 1687 werd Bommenede en de omliggende polders (Nieuw-Nataars, Nieuw-Bommenede, Kijkuit en Borrenbrood)  als afgedankt, overgedragen aan de provincie Zeeland.

Bommenede Kijkuit en Borrenbrood zijn nu bekend, Nataars ben ik nog nergens tegengekomen, rare naam ook, daar noem je je camping niet zo snel naar.

Inmiddels is nummer 17 ook klaar.

Ria Donderdag 29 Maart 2018 at 7:34 pm | | Standaard | Zes reacties

Nat

Vanmorgen was het nog even droog en vanavond vlak voor zonsondergang weer, daar tussenin regende het pijpestelen. Ik kleurde en deed alvast de paasboodschappen, dan hebben we het vast maar in huis.

Dat ik niet alles vertel bleek vandaag weer eens niet handig te zijn, het is een kwestie van keuzes maken natuurlijk niet alles hoeft aan de grote klok, maar soms is het wel handig als je iets terug wilt vinden.

Hebben jullie dat nu ook dat als iemand anders iets heeft, je dat dan zelf ook ineens voelt, misschien heb jij dat ook wel, jawel hoor je voelt het duidelijk, misschien toch eens naar laten kijken, maar ja... voel je eigenlijk wel iets... soms word ik gek van mezelf.

Ria Woensdag 28 Maart 2018 at 9:00 pm | | Standaard | Vier reacties

Klei met een kleurtje

Nog heel veel klei en eigenlijk zou alles wat gezaaid moet worden wel zo'n beetje in de grond moeten zitten nu, maar dat is nog lang niet het geval, veel te nat!

Op twee korte rondjes na niet buiten geweest. Ik ben blij met mijn breiwerkje en Wordfeud.

Ria Dinsdag 27 Maart 2018 at 4:34 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Uitslag

We waren vanmorgen weer samen in het ziekenhuis voor de uitslag van de test die Joop gemaakt had naar aanleiding van eerdere bezoeken. Alles is getest op alle fronten, leeftijd, opleiding en ziekteverleden en de uitslag is dat hij bovengemiddeld presteert, dat er zelfs ten gevolge van de beroerte en eerdere tia's van geen enkele schade sprake meer is en dus zeker geen dementie of iets dergelijks.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat er geen klachten van andere aard kunnen zijn, maar na deze uitslag en nu alle gedoe met het huis achter de rug is moet dat goed komen. De ouderdom komt nu eenmaal met gebreken en dat is niet voor iedereen altijd even makkelijk te aanvaarden.

Lekker gewandeld in de zon. Joop ging naar de sportschool, dat houdt hij goed vol, al gaat hij als het wat warmer wordt de polder wel weer in.

Ik zag al een paar vlinders, niet de eerste van dit jaar, die zag ik al toen er nog sneeuw lag, maar deze kleine vossen dartelden vrolijk langs de dijk en ondertussen verzamelde ik weer een volle zak blik.

Ria Maandag 26 Maart 2018 at 1:16 pm | | Standaard | Tien reacties

Kort en klein

De wekker ging vanmorgen, ik schrok me rot omdat het hetzelfde deuntje is als mijn telefoon, maar Joop moest vroeg op voor Max.  Heel de dag zodoende in de war. Ik blijf het een rare toestand vinden met dat uur, zeker in het voorjaar.

Negen graden zei mijn telefoon, dat moet warm genoeg zijn voor mèt bodywarmer zonder jas dacht ik, maar dat viel behoorlijk tegen, voor de wind ging het nog maar andersom was het frisjes.

Er is weer een tekening klaar en eindelijk staat ook mijn breiwerk op de pennen, de dagen zijn al zo kort en dan schiet er ook nog eens een uur bij in. 

Zon hebben we weinig gezien, maar de ereprijs achter de dijk stond er stralend bij.

Ria Zondag 25 Maart 2018 at 6:01 pm | | Standaard | Vijf reacties

Nr.16

Nr.16 van dit jaar.

Ria Zondag 25 Maart 2018 at 5:22 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Time flies

Zo langzamerhand gaan er toch eens wat minder kleren aan, vooral overdag. Het was heerlijk vandaag! Ik begon de dag met het maken van soep. Kip met veel groente altijd lekker, allebei de meiden in de buurt, die houden wel van een kopje.

Vanmiddag de laarzen weer opgeraapt en naar de gemeenteafvalbak gebracht op het Veer, het was tenslotte nationale opschoondag, we waren er bijna toen Heleen de bocht om kwam en zodoende hebben we gezellig samen verder gewandeld. 

Vanavond was de soep aan de beurt met stokbroodjes en kaasjes enzo en een wijntje natuurlijk, het gezin was weer even compleet. Even bijpraten, herinneringen, plannen, ook al gezellig.

En nu nog even zitten na het avondwandelingetje. Kwart voor elf ineens, mijn horloge staat al goed. Lekker vroeg in bed zo!

De foto is gemaakt bij Bommenede waar de pony's lopen.

Ria Zaterdag 24 Maart 2018 at 9:35 pm | | Standaard | Vijf reacties

Pret

We kunnen erg goed boos kijken en nogal pinnig uit de hoek komen. Het is een raadsel van wie we dat hebben.

Maar we kunnen ook heerlijk lachen samen.

Het was een erg gezellige familiedag. Vanmorgen eerst Silvia al op de koffie en vanmiddag Janny en Freek. Lekker gewandeld en vanavond een hapje gegeten bij 'Op dn Diek', we hadden nog wat te vieren en daar moet je niet te lang mee wachten.

Waarom ver lopen als er zo'n goed restaurant in de buurt is, wij aten een heerlijke tarbot en Joop een zeetong. Het was erg gezellig. Janny staat er een beetje wazig op maar dat is ze eigenlijk altijd al

Ria Vrijdag 23 Maart 2018 at 9:00 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Breisel

Door de aanhoudende kou krijg ik ook weer zin om te breien, dus vanmiddag maar wat bolletjes aangeschaft voor de komende killie ochtenden en avonden, een lekkere voorjaarstrui. De kleur past mooi bij de bank, het zijn de kleine dingen die het doen hè. Nu nog een patroon zoeken. 

De potloden blijven wel liggen, dan kan ik het eens even afwisselen.

Ria Donderdag 22 Maart 2018 at 6:39 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gefladder

Ik scharrelde vandaag eens wat tussen de potten en daar fladderde plotseling iets heel kleins. Hij bleef zitten waar hij zat, geschrokken zeker. Dus ik ging naar binnen om mijn fototoestel te halen en jawel, hij zat er nog. De fladderboel begint ook een beetje te ontwaken een centimeter of twee in dit geval.

Op een wasje draaien na niet veel gedaan vandaag er zijn/waren nog steeds wat spanningen wat betreft Scharendijke, maar dat is nu opgelost. Opgelucht ademhalen, blij zijn dat het nu eindelijk klaar is en netjes geregeld. Enzo komt er echt aan alles een eind. Er wordt hard gewerkt daar, ik ben erg benieuwd.

Verder installeerde ik eens een adblocker, daar stond een stukje over in de krant vandaag, zo te zien werkt het, een stuk rustiger zonder alles waar ik de laatste dagen op googelde en ook een nieuwe zoekmachine en eigenlijk moet ik surfen met Firefox voor de veiligheid, maar ik hou het toch echt bij Edge.

Nu nog Facebook verwijderen...

Dat doe ik voorlopig nog maar niet.

Ria Woensdag 21 Maart 2018 at 6:29 pm | | Standaard | Eén reactie

Lillo

Met al die kou waren we wat wandelen betreft een beetje ingekakt. Vandaag maar weer eens begonnen met een wat langer rondje en een beetje steviger doorstappen, als ik tenminste niet teveel blik tegenkwam.

Ik had eenmaal weer op het dorp een volle groente- en fruitzak van de PLUS, die doe ik tegenwoordig, sinds vandaag, als ik ze leeggemaakt heb, in mijn tas voor het tweede gebruik. Ik kwam ook nog een paar regenlaarzen tegen, die heb ik nadat ik ze een tijdje had meegesjouwd weer in de berm gegooid, dat was teveel van het goede en die waaien toch niet zomaar in de sloot. Wat bezielt een mens toch om zijn laarzen maar in de berm te gooien. Verder waren het grotendeels 'verse' bierblikjes en een wijnfles.

Veel wind en nog steeds erg koud al zag ik al wel mensen uit de wind in de zon zitten.

De foto's zijn genomen bij Lillo, ja ja wij hebben ook een Lillo hier in Zonnemaire.

van Lillo komen. (=je dom houden. Volgens de overlevering vindt dit gezegde zijn oorsprong in het (ontkennende) gedrag van de inwoners van Fort lillo na een aan hen toegeschreven roofoverval op een boerderij te Waarde in 1579.)

Ria Dinsdag 20 Maart 2018 at 4:26 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Staalblauw

Een zonnig Zonnemaire vandaag toen we vanmorgen het slaapkamerraamgordijn omhoog schoven. Dat zag er even feestelijk uit! 

Toch viel het toen we eenmaal buiten kwamen nog behoorlijk tegen, 'van mij mag het twintig graden worden' riep iemand, ik denk niet dat er veel zijn die daar bezwaar tegen zouden maken.

Vanmiddag kwam Miriam even buurten op de scooter, het duurt nog zeker twee maanden eer haar nieuwe autootje er is, dus dat is nog even afzien, maar dan daarna is het natuurlijk dubbel genieten.

Daarna maakten Didi en ik nog een wandelingetje, nog steeds een ijzige wind, maar uit de wind was lekker.

Nog even, morgen weer iets warmer en die ieniemienie blaadjes liegen niet.

Ria Maandag 19 Maart 2018 at 4:33 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Ergernissen

Natuurlijk blijf ik gewoon bloggen, iedere dag gewoon een stukje en een foto, maar het gedoe eromheen ben ik meer dan zat!

Zoals vanavond begint het al met het feit dat Photobucket niet werkt, dat is nog tot daaraantoe, want foto's kunnen ook nog wel ergens anders, maar het is al niet leuk. Dan tik ik een verhaaltje, probeer nog eens Photobucket wat het nog steeds niet doet, dus dan de foto's toch maar ergens anders.

Dan heb ik de gewoonte het ook nog op facebook te plaatsen, wat ik niet doe zonder foto. Dat klinkt misschien stom, maar zonder foto vind ik het niet leuk.

Dus als het na honderd keer proberen wel met foto lukt en dat dan blijkt dat de link weer heel ergens anders terecht komt en ik dan al ongeveer een uur of twee in de weer ben heb ik er schoon genoeg van.

Ik doe het niet meer!

Dit is de link waar je moet zijn als je me wilt blijven volgen. Zet hem bij je favorieten, vreet hem op, maakt me niet uit wat je ermee doet, of vergeet me gewoon, maar ik plaats geen linken meer op facebook!

Ria Zondag 18 Maart 2018 at 8:45 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dag Chris

 

Na zes jaar trouwe dienst heeft Chris zijn beste tijd wel gehad, ik kon niet meer normaal zitten zonder dat hij aan alle kanten protesteerde en de zitting ging ook kapot, dus we reden nog eens naar Ikea vandaag, ik had gezien dat ze wel iets naar mijn zin hadden, ook qua maat.

Deze heet Langfjall, is reuze geruisloos en ik zit zelfs nog iets hoger en dat is fijn.

lazy sunday

Voor de rest was het gewoon zondag, buiten erg koud dus grotendeels binnen.

Ria Zondag 18 Maart 2018 at 4:55 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Cadeautip

Dat de kleuren zo overeen komen met de kleuren van het horloge is toeval of ik heb het onbewust gedaan, ik vind het wel grappig. 

Natuurlijk kreeg ik dat horloge niet van Joop, ik dacht er zal wel iemand op reageren. Hij betaalde het wel, dat is het handige van dat online betalen tegenwoordig, je kunt het rekeningnummer kiezen. Ik tenminste wel. Dus de volgende dag zei ik dat ik straks een cadeautje van hem kreeg, dan wist hij het alvast. Zo doe je dat

Je kunt de tekeningen natuurlijk ook cadeau doen. Zo kreeg ik voetenopdracht op A4 formaat.

Maandag gaat hij op de post.

Ria Zaterdag 17 Maart 2018 at 3:50 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Hoe laat

Zo onder het kleuren moet je toch ook af en toe kunnen zien hoe laat het is en altijd maar dezelfde is ook niet leuk, dus ik kreeg deze keer eens een Swatch van Joop...

Ik heb ze altijd al leuk gevonden en dit jaar bestaan ze 35 jaar. Ik kan natuurlijk ook net doen of het mijn leeftijd is :-D

Lekker vrolijk voor de komende zomer.

Ria Vrijdag 16 Maart 2018 at 7:29 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Overbodig

Kiek kiek een egeltje op dn diek vanmorgen, hij had het laat gemaakt blijkbaar, of was vroeg op.

Wij gingen nog eens even naar Ikea, want in verband met het gescheiden afval ophaalgebeuren had ik een bak te weinig in mijn la. Ik deed wel een losse zak, maar die stak dan steeds buiten de la uit. Nu is het netjes. Linksonder het plastic, rechtsonder groen, rechtsboven wat er dan nog overblijft.

En omdat je daar dan toch bent kijk je nog eens even rond. Zoveel spullen en we hadden het allemaal niet nodig. Twee jaar geleden toen we aan het verhuizen waren nam ik een afwaskwastje mee, dat zal zo ongeveer wel versleten zijn dacht ik, en vies, af en toe moet een mens toch een nieuw kwasje. Ik zet het wel  zo nu en dan in de afwasmachine en toen ik thuiskwam vond ik het echt overbodig dat ik een nieuwe gekocht had hoor, want kijk eens, welke zou de nieuwe zijn?

Dan nog een paar placematjes, ook niet echt nodig maar goed, ander kleurtje, leuk! (Dat geldt natuurlijk ook wel een beetje voor het kwastje)

En een braadslee, of bakding voor in de oven, ja echt overmoedig hoor, ik ben benieuwd, Joop zag lasagna, ik nog niks.

Ria Donderdag 15 Maart 2018 at 5:07 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Overzichtelijk

Er viel iets op te halen op de Elkerzeeseweg, dus ik belde eens aan en keek vanachter het hek eens naar al die hondjes die daar fijn van de zon aan het genieten waren, waaks waren ze nog helemaal niet, weten zij veel dat ze heel die grote tuin moeten bewaken, dat komt nog wel. Dat het er zoals vandaag heerlijk toeven is dat weet ik ook, maar nee, als ik al die mensen ook hier met grote snoeischaren een takkenzooi zie veroorzaken, dan moet ik er echt niet meer aan denken.

Het is mooi geweest en zo fijn ook dat alles weer bij elkaar komt. Eindelijk begint de rust een beetje tot ons door te dringen. Voordat we er aan begonnen zei iemand tegen me, 'doe het niet, het sloopt je'. Maar ja eigenwijs en per se hier willen wonen, nog steeds niet wetend hoe moeilijk de gemeente zou gaan doen, als we dat allemaal van tevoren geweten hadden... Ik denk het wel hoor, het mocht ook van de bank dus ja, 'we doen het gewoon en zien wel', zo hebben we wel vaker stappen gezet, maar dat het geen makkelijke jaren waren is zeker.

Joop is vandaag voorzichtig begonnen met opruimen van laadjes en schuifjes en dan daarna de garagekast, want er is nog zoveel dat weg kan, hij is uitgeklust, maar niet uitgeblust. Volop aan de wandel weer. Alles wordt weer wat overzichtelijker.

Ria Woensdag 14 Maart 2018 at 6:30 pm | | Standaard | Zes reacties

Wennen

Vanmorgen regen dus na de poep gelijk rechtsomkeert gemaakt, koud dat het ook was!

Vanmiddag een rondje schapenweg en bij de Zonnehoeve liepen de lammetjes buiten, ik had er nog niet één gezien dit jaar. Zodoende trok ik mijn fototoestel, maar er was gaas waar het vorig jaar niet was dus ik kon niet dichterbij. De eigenaresse liep er ook rond en ik vroeg of er nog meer waren, ze wees me de weg, maar toen ik daar kwam liepen ook die hard weg. Van een afstandje wilden ze nog wel even naar me kijken.

Ik probeer het morgen nog eens, of als de zon eens schijnt binnenkort.... want wat een kou ook weer vanmiddag.

Daarna aan mijn opdrachtje begonnen, ik zeg 'tje want A4 is niet groot en ook wennen weer zo weinig ruimte, maar het komt goed hoor!

Ria Dinsdag 13 Maart 2018 at 6:37 pm | | Standaard | Zes reacties

Hondjes

Vanmorgen was het nog lekker en wandelden we een leuk rondje. Een mevrouw op de fiets en een hond aangelijnd ernaast, dus ik had Didi ook aangelijnd. Zijn ze naast ons rolt er ineens nog een hondje met een grote bek op straat. Niets aan de hand verder maar we keken er wel van op.

Even later de wegloophond van de Binnendijk met het baasje in de auto erachteraan, ze waren bijna thuis, maar ja dan heb je haar nog niet binnen. De jonge labrador kent ons inmiddels en komt ons vrolijk tegemoet, ik weet inmiddels wat de bedoeling is en pak haar bij haar nekvel. De baas komt al met de lijn aangelopen en eenmaal aangelijnd leest Didi haar nog even de les, wat nou weglopen! Ik zal je leren! Baasje blij dat hij weer aan het werk kan.

Een stukje verderop de twee hondjes uit de Kromte die vaak achter hun hekje zitten te blaffen, ik was ze nog nooit tegengekomen, maar vorige week wel een keer aangelijnd en wel, dus Didi ook aangelijnd. Vrouwtje was bang en had het niet op grote honden tilde zelfs het kleintje op, 'als ze gaan vechten en bijten...' ik zei dat dat bij Didi zeer onwaarschijnlijk was.

Vanmorgen liepen ze los, dus ik liet Didi ook haar gang gaan. Even snuffelen en ik mocht ze zelfs aaien en hun vrouwtje Didi ook, niets aan de hand. Een beetje aftasten, spelen was er nog niet bij, maar ze hadden de ruimte en zo hoort het! Dieren moeten ook de gelegenheid krijgen aan elkaar te wennen, daar schort het zo vaak aan!

Met Didi gaat het weer goed, ze eet en poept weer normaal.

Ria Maandag 12 Maart 2018 at 7:14 pm | | Standaard | Zeven reacties

Lekker of toch niet zo

Na alle regen van afgelopen nacht en ochtend was het een heerlijke dag. Gewoon zonder jas wandelen en nog lopen te puffen, hoe leuk is dat! Didi had alleen geen puf, gisteren gedronken uit een rare troebele plas op een dam bij het land, ik dacht nog als dat maar goed is. Kan ook iets anders zijn natuurlijk. Niet gegeten vanmorgen gespuugd en na gewone drollen dunne poep. 

Gisteravond moest ik wel lachen, buiten op de stoep bleef ze stokstijf staan, 'ik hoef niet te plassen' vertelde haar blik. Een tijdje later toen ik het nog eens probeerde liep ze naar haar slaapplek, ze wilde duidelijk naar bed. Ach ja ook honden voelen zich weleens niet lekker, even afwachten hoe het verder gaat.

Weer eentje klaar, een beetje abstract. Tegenwoordig controleer ik wel eerst of ik nog genoeg heb voordat ik met een kleurtje begin.

Ria Zondag 11 Maart 2018 at 5:29 pm | | Standaard | Zeven reacties

Kiezen en gekozen worden

Joop ging nog eens vergaderen in Wychen vandaag. Zodoende had ik geen auto en kon dus ook niet naar de Straô in Scharendijke. Lekker makkelijk. Ik heb de tuin eens opgeruimd en in de garage alles weer eens recht gezet. Kwasten wilde ik weggooien, want ik dacht 'schilderen doe ik nu toch nooit meer', maar ja de meeste waren nog goed, die gooi je dan toch niet weg, misschien wil ik nog eens een tafeltje schilderen of zo. Dus de kwasten liggen ook weer netjes recht.

 

Het huisje van pottenbakker de P. hangt ook, al hangt het wel erg open en bloot nu.. ach ja er zal toch gelijk wel geen nestje in komen en het staat leuk zo.

Didi en ik  wandelden en Joop is gekozen tot lid van de FBCC...   we hebben weer iets te vieren en dat is fijn.

De straô heb ik niet gemist. Ik heb nu genoeg achter die paarden aan gehold en kou geleden op het strand en in de Dorpsstraat. Het regent inmiddels, dat wordt grote drukte in de kroegen!

Ria Zaterdag 10 Maart 2018 at 4:14 pm | | Standaard | Zeven reacties

Leermomentje

De kippen van de camping liepen onderaan de dijk, Didi vond het erg interessant dus toen heb ik haar toch maar even aangelijnd. 

Het was lekker vandaag, eindelijk komt er een beetje kleur al bloeit het longkruid hier nog net niet..de narcissen beginnen.

Vanmiddag een rondje rond Keesje en ik verzamelde ondertussen een hoop afval op een klein stukje. Er stopte een auto en de bestuurder vroeg of ik zwerfafval had, het zag er waarschijnlijk heel onhandig uit want in de ene hand een hoop troep en aan de andere een met de lijn spelende Didi.

Ja dat had ik natuurlijk en hij vroeg of hij het mee kon nemen, natuurlijk mocht hij dat, wat een aardige mensen zijn er toch nog. Ik heb geen idee wie het was, zijn kleine zoontje zat naast hem, een leermomentje voor het ventje, 'altijd oudere dames verlossen van hun zwerfvuil'.

Ik plantte nog maar eens een paar stekjes van de geldboom en de sanseveria, die had ik nog niet, maar het is leuk om het eens te proberen. En ik kocht een varen een hoge, tenminste dat is hij nog niet heel erg maar dat komt vanzelf bij planten hè, die groeien als het goed is.

Ria Vrijdag 09 Maart 2018 at 5:26 pm | | Standaard | Acht reacties

Poe poef

Didi kon bijna niet ophouden met piepen zo blij was ze om Storm weer eens te zien. Storm was iets minder enthousiast, maar die hoeft nu in elk geval niet zo vaak meer alleen thuis te zitten en kan lekker mee in de Ka.

De tafeltjes waren er gisteren al en vandaag kwam ook de poef. Tafeltjes zijn van gerecycled hout, zijn erg leuk en totaal niet grof maar keurig afgewerkt. Hier zie je ze iets beter.

Het bankje dat wel behoorlijk grof is staat inmiddels bij de eethoek, daar kan ik nog wel een plant op kwijt, het staat gewoon gezellig daar. Het is allemaal wat, voorlopig vind ik het weer prima zo en ben ik blij dat de poef 'past' qua kleur en maat. Je kunt er ook prima gewoon op zitten.

Dat was even de meubelupdate.

Ria Donderdag 08 Maart 2018 at 6:49 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Spullen

Na een jaar openbaar vervoer heeft Silvia weer een auto, dat moet toch wel even vermeld worden in het grote familieboek. Weer een Ka, een rode dit keer. De blauwe van Mir gaat morgen naar de sloop, zij gaat een tijdje fietsen. of brommen... en dan daarna.....

De bijzettafeltjes zijn gearriveerd en zijn leuk! Mooi afgewerkt en niet zo grof als het bankje, dat ik inmiddels alweer verzet heb omdat het niet goed bij de tafeltjes past, het werd veel te druk daar. Dat bankje staat nu bij de eethoek, heel leuk, daar kan ik wat planten op kwijt. Het is nu nog wachten op de poef, dat is ook best spannend want ik bestelde juist geen bruin omdat het dan allemaal te bruin werd. Misschien moet ik dan morgen Joop zijn stoel in de keuken zetten omdat de poef daar beter past.

Afgelopen week zei iemand dat ik iets maar niet moest vertellen omdat anderen daar misschien weleens om  zouden moeten lachen en dan in de zin van uitlachen. En dat is nu juist iets waar ik me niets van aantrek, ik hou me al zo in altijd. Ben je gek, lekker laten lachen. Juist de dingen die me bezig houden wil ik kwijt, daarom ben ik ook met dit weblog begonnen! En privedingen van familie daar vertel ik natuurlijk niets meer over, behalve als ze een autootje kopen.

Ria Woensdag 07 Maart 2018 at 7:05 pm | | Standaard | Acht reacties

Rustig dagje

De boeren waren alweer druk in de weer vanmorgen de grond is lekker opgedroogd door de vorst maar morgen gaat het geloof ik alweer regenen. 

Het was een heerlijke dag. Ik begin ook alweer een beetje de kriebels te krijgen, al ga ik toch nog niets planten hoor. Binnen een beetje de dingen aanpassen. Vandaag kwam het bestelde bankje van gerecycled hout. 'Oe wat grof' dacht ik toen ik het uitpakte maar het past precies waar het staan moet, precies even breed als de vensterbank, want daar kan niet veel op staan hier.

De waterhoentjes hebben het druk, alle vogels trouwens en ik verzamelde weer twee zakken rommel. Minstens twee alcoholisten die de polder vervuilen.

En het Klein Hoefblad bloeit! Dan is de P. ook weer gelukkig en ik ook natuurlijk.

Ria Dinsdag 06 Maart 2018 at 6:36 pm | | Standaard | Zes reacties

Lente!

Wat een heerlijke dag vandaag, ik heb er gloeiende wangen van. 

Vanmorgen had Didi geen zin, ze eet slecht en is niet erg in orde, ze gaf zelf aan dat we 'hier' naar beneden moesten en daar luister ik dan maar naar.

Vanmiddag deden we wel een fijn rondje. Op het gemak langs het haventje en de dijkhuisjes en omdat we toch langzaam liepen verzamelde ik nog maar eens een zak rommel, vooral bierblikken en lege sigarettenpakjes.

Er stak een vlinder de weg over vlak voor mijn voeten, volgens mij een dagpauwoog. Ik heb wel een foto maar dat is niet de moeite, dan staat het anemoontje er beter op. Prachtig hè! Die eerste voorjaarsdingetjes zijn het leukst, dat floept dan zomaar onder de sneeuw vandaan.

Toen we bijna thuis waren stond er iemand te fotograferen, Didi had het sneller door dan ik, we deden nog gezellig een kopje thee.

Joop keek vanmorgen met een monteur bij de verwarming in Scharendijke, er bleek wel degelijk iets aan de hand met de unit. Het is geregeld.

Ze waren al druk bezig in *kuch*  hun huis, zei Joop, ik ben erg benieuwd hoe het wordt, ik denk best mooi als ik de plannen zo hoor. Dat is dan ook wel weer leuk.

Ria Maandag 05 Maart 2018 at 7:18 pm | | Standaard | Vijf reacties

Kleurrijk

Humraj stuurde me vanmorgen de foto die ik ook al op Facebook had gezien, Rita in een prachtige roze jurk.

'Ria mam look how is your grand daughter' . Leuk hè, heb ik er zomaar ineens een kleindochter bij. Op mijn antwoord dat ze zo groot was geworden zei hij dat dat kwam door de jurk, dat kan natuurlijk, maar gegroeid is ze ook zeker, ze is nu ongeveer dertien.

Ik had ook al bedacht om die foto  ----> daar te gaan gebruiken maar dat was er nog niet van gekomen en zo'n prachtige jurk maak je natuurlijk niet zwart wit zoals ik ----> daar eigenlijk altijd doe.

Voor haar is dus ook de opbrengst van de tekeningen, voor wie het nog niet wist. Het geld voor het komende schooljaar is er al ruim voldoende. Na dit jaar is er nog twee jaar te gaan, ze gaat zich dan specialiseren.

In mei gaat Joop weer voor twee weekjes daarheen. De afgelopen vakantie van eind september was niet dat je zegt 'ik heb lekker vakantie'. Er waren plots wel twee kopers voor ons huis en dan ben je daar toch mee bezig en was de tocht eigenlijk ook niet fijn. Dus deze reis boekte hij eind vorig jaar al, maar ik dacht ik wacht nog even om het te vertellen tot alles rond is. Een tocht gaat hij niet meer maken, dat wordt te zwaar, maar gewoon gezellig een ontspannen rondje wandelen in de buurt, dat moet kunnen.

Ria Zondag 04 Maart 2018 at 7:18 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Eindelijk!

Eindelijk weer eens fatsoenlijk kunnen wandelen vandaag, zonder die akelige snijdende wind. Heerlijk! Didi genoot van de sneeuw, ook al was het niet veel. Een klein wit laagje, genoeg voor leuk en het geeft ook niet zo'n bende nadien. Dan kan volgende week het voorjaar beginnen.

Zoek de verschillen! We zijn er erg blij mee. Nu nog een voetenpoef.

Ria Zaterdag 03 Maart 2018 at 5:52 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gebrek

Geen foto's gemaakt vandaag, veel te koud om wanten uit te trekken, daar had ik geen zin in hoor, dus ik zocht eens op 'ijs' in mijn archief en toen kreeg ik o.a. dit bord. Daar klopt dus niets meer van en daarom best wel leuk. Waar zou het gestaan hebben in januari 2009.

De dag begon met een stroomstoring, ik kwam er toevallig achter omdat ik even naar de wc moest. De klok van de kerk gaf geen licht en toen ik eens even naar buiten keek was voor de rest ook alles donker en stil, het was een uur of half vijf. Ik kon niet meer slapen.

Ik vroeg me af hoe het zou zijn als ik nu een hartaanval kreeg, hoe bereik je de dokter, kan de garagedeur nog wel open, ligt heel het eiland plat of alleen Zonnemaire, er spookte van alles door mijn hoofd en elke keer probeerde ik het lichtknopje zonder het geluid te laten maken zodat Joop niet wakker zou worden. Om ongeveer een uur of zeven begon de boel weer tot leven te komen.

Wij hebben te maken met mensen die alles wat anderen zeggen voetstoots aannemen. Onze vloerverwarmingsinstallatie is niet nieuw, dat stond ook nergens in de advertentie, maar wel degelijk, heeft altijd optimaal gewerkt en zal dat bij goed gebruik met gemak nog jaren doen.

We zijn er klaar mee, het lijkt een soort web waar je in verstrikt raakt en niet uit lijkt te komen.

Ik zag vandaag de verwarmingsmonteursbusjes af en aan rijden, allemaal storingen door de stroomstoring, of de extreme kou, of gewoon een kapotte pomp, te weinig druk, expansievat stuk, bevroren leidingen, noem het allemaal maar op, wij weten daar alles van. 'In gebreke', laat me niet lachen!

Ria Vrijdag 02 Maart 2018 at 6:52 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

IJspret

Vers drinkwater en af en toe een appeltje, maar zo heel hard gaat het hier nie

Vanmiddag deed ik een rondje Korteweg, goed ingepakt liep ik langs 'de Kreeke' bij Delst, waar we vroeger schaatsten op onze kunstschaatsen mijn vriendin en ik. We waren er goed in, we 'reden over'.

Inmiddels is de Kreeke flink geslonken en valt er volgens mij niet veel te schaatsen, als hijal dicht is.

De ijsbaan van tegenwoordig is vlakbij, gelukkig heb ik geen schaatsen meer anders zou ik het zomaar gaan proberen.. straks nog wel even kijken of er al koekenzopie is...

Toen we gisteren afscheid namen van ons huis, was het er nog lekker warm, zoals het altijd een heerlijk warm huis is geweest.

Afgelopen kerst hoorde ik van iemand die pas een dijkhuis had gekocht, dat de dag erna de verwarmingsketel het al begaf, heel vervelend natuurlijk en zoiets lijkt onze koper nu ook te overkomen, of tenminste toch de pomp.

Ria Donderdag 01 Maart 2018 at 6:16 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,