28-09-2003/04-10-2003

zaterdag, oktober 04, 2003


HIEPERDEPIEP HOERAAAAA, er is er weer eentje jarig!!! Over een paar uurtjes wordt Miriam 35 jaar. 5 Oktober 1968, 's morgens om 7 uur gaf ze haar eerste kreten. Er heeft zich heel wat afgespeeld tussen de twee fotootjes. Leuke en minder leuke dingen, zoals dat in elk mensenleven gaat. HARTELIJK GEFELICITEERD lieve dochter van me. Zometeen gaan we even proosten, want morgen moet ze naar een cursus.
 

Door: ria 4:45 PM
 
 Het is vandaag werelddierendag en natuurlijk heeft Simba van mij ook een overheerlijk bot gekregen.
 

Door: ria 1:27 PM

vrijdag, oktober 03, 2003

 
 Na één alcoholvrij wijntje had ik het wel gehad en heb ik maar een echte genomen. En omdat ik nog steeds in mijn nieuwe kleren zat, kreeg ik toch wel zin om er even tussenuit te gaan. Dus ben ik in mijn autootje gestapt en naar het dorp gereden. Lekker bij Leonardo's aan de bar een pizzaatje gesmikkeld. Het was ontzettend druk in het dorp, allemaal weer duitsers. Heerlijk vind ik dat, aan de bar zitten en dan al die bedrijvigheid om je heen. NIets hoeven zeggen en alleen maar genieten. En wat een verschil van eettenten zie je dan weer. Ik ging eerst naar de Surf Inn, omdat ik verwachtte daar Marjory aan de bar te treffen, zodat we samen iets konden eten. Ze was er niet, maar ik was wel even doorgelopen. Niemand die even "hallooooo" zei of zo, dus ik heb als een speer gemaakt dat ik wegkwam en de volgende deur gepakt. Wat een verademing. Yvonne, die gewoon "hoi" zegt, aanschuiven aan de bar en een wijntje krijgen. Bleek dat Marjory daar ook zat te eten met familie of zo. Toen ik weer thuiskwam en net uit mijn laarzen geworsteld was, kwam Cor nog even langs, daar ook nog even een wijntje mee gedaan, gezellig hoor. En nu zit ik weer in mijn makkelijke avondkleren achter mijn pctje, wat is het leven toch leuk. Fijne dag was het vandaag.
 

Door: ria 8:15 PM
 
Mijn god, wat een hoop geld heb ik uitgegeven vandaag. Vanmorgen eerst een afspraak gemaakt bij Specksavers, daar kon ik om kwart over twaalf terecht. Ik heb een paarse bril aangeschaft met brede poten. De prijs scheelt nogal met de duurdere opticiens. Voor € 229.-- was ik klaar. Als het nu goed bevalt kan ik er eens eentje extra nemen, want paars kan je natuurlijk niet overal bij dragen ;) Wel bij heel veel dingen want ik heb ooit al eens een paars leesbrilletje gehad en dat beviel ook prima. Verder nog een leuke zwarte broek met strepen aan de zijkant, twee shirtjes, een zwarte en een bruine en op de terugweg in Zierikzee nog een paar laarzen, lange bruine veterlaarzen ook met strepen, beetje gympen idee. En nu zit ik hier helemaal in het nieuw en niemand die het ziet. Ik heb eerst eens naar mijn banksaldo gekeken net en gelukkig had ik zelfs nog iets over. Maar zulke dingen moet je toch niet te vaak doen. En nu heb ik een alcoholvrij wijntje ingeschonken, dat was nog over van vorig weekend, ik moet zeggen, het is te doen. Heb al twee dagen niets gedronken, dat komt bij mij niet zo vaak voor hoor. Vanavond neem ik weer een "echt" wijntje.
 

Door: ria 4:44 PM

donderdag, oktober 02, 2003

 
Gisteravond werd ik gebeld door de Duitser die de laatste keer in de caravan heeft gezeten. Of hij komend weekend nog twee nachtjes kon komen. Het schijnt hard te gaan waaien en dan worden die surfers helemaal gek. Hij woont 600km hier vandaan, ze gaan dan vannacht om een uur of twaalf rijden en zijn dan morgenvroeg hier. Hij vroeg hoe laat hij terecht kon :( Niet voor acht uur dus. Ik ga daar echt de wekker niet voor zetten hoor. Vanmorgen naar de markt in Zierikzee geweest. Ik moest ook even bij de bank zijn, want ik had een heleboel kleingeld van de honingpotjes, dat ik wilde wisselen. Nu zat het al niet mee, want er was een Duitser voor me die nogal wat tijd nodig had met allemaal moeilijke vragen, ik zag dat de jongen achter de balie er nerveus van werd. Toen hij eindelijk, na een kwartier of zo, klaar was, was ik aan de beurt. Geld in zo'n telbakje gedaan en gewisseld. Ik wist niet precies hoeveel het was, stom natuurlijk, maar het viel wel tegen. Belt hij vanmiddag op dat ik veel te weinig had gekregen. De helft ongeveer!! Gelukkig zijn ze wel eerlijk bij de bank.
 

Door: ria 4:02 PM

woensdag, oktober 01, 2003

 

1 Oktober alweer en wat een werelden van verschil. Joop ergens in de bergen en hier zijn ze nog aan het zwemmen in de zee. Ik keek eens op zijn planning vandaag en ik denk dat de foto ergens in de buurt is waar hij nu moet zijn. Ik vond hem op deze site, het is wel in het spaans maar het zijn mooie foto's. Hier is het nu aan het regenen en het ziet er echt najaarsachtig uit. Ik heb het ook koud, maar dat komt meer omdat ik te laat ben gaan slapen vannacht denk ik. Zometeen maar eens een warm bad nemen......
 

Door: ria 3:44 PM

dinsdag, september 30, 2003

 
Hè hè, eindelijk is het zoals ik het hebben wil, behoorlijk zitten klungelen met de indeling, er moeten dan spaties tussen en dat ging dan weer net niet zoals ik wilde. Maar goed, het is weer gelukt. Lang geslapen vanmorgen, wel met onderbrekingen. Om een uur of half vier wordt ik altijd wakker, dat heb ik al heel lang en daarna lukt het dan niet meer zo. Dan wordt het een aaneenschakeling van hazeslaapjes. Veel gezweten, dus de afvalstoffen zijn er ook weer uit, denk ik.......heeeeeeeerlijk gewandeld, wat een prachtig weertje. Op de terugweg bij Elly koffie gedronken. Spinazie met eieren gegeten, jummie, ben gek op spinazie. Iedereen vraagt zich ook af of ik wel kook voor mezelf en of ik wel goed eet, nou maakt u zich maar geen zorgen hoor. Ik kook niet echt, ga als ik terugkom van het wandelen langs de supermarkt en kijk waar ik zin in heb. Vandaag was dat dus spinazie. Diepvries, dat wel ;) Of ik ga vis halen. Of bak een stokbroodje af met wat lekkers erbij. Ook had ik nog een heleboel van de eigengemaakte tomatensoep in de diepvries, expres in kleine porties gedaan. Daar heb ik er nu nog eentje van. Alleen de avonden heb ik niet goed in de hand, ik moet op tijd naar bed gaan om me de volgende dag weer op en top fris te voelen en dat lukt niet altijd.
 

Door: ria 8:36 PM

maandag, september 29, 2003

 
Gisteravond te lang blijven zitten en teveel wijn. Zodoende niet echt fris vanmorgen. Gelijk met de foto's begonnen en daar een paar uur zoet mee geweest. Daarna een lange strandwandeling gemaakt. Jammer dat dat met de nobody's niet gelukt is. Langzaamaan begin ik weer een beetje mens te worden, vanavond maar eens geen wijn en vroeg naar bed. Joop is nu al een week weg. Het gaat best snel eigenlijk.
 

Door: ria 7:59 PM

zondag, september 28, 2003

 

Het is moeilijk afscheid te nemen, altijd weer. Of het nu van mensen is, of van dingen waarvan je houdt. Iets wat je zelf gemaakt hebt, waarvan er maar eentje is, waar een gevoel in ligt dat alleen jij kent......maar ook, goed te zien dat anderen er dan weer een andere uitleg aan geven. Ik ben verdrietig, omdat het weg is. Ik ben blij, omdat ik weet waar het is en dat het gewaardeerd wordt. Ik hoop dat het een mooi plekje krijgt, dat er van genoten wordt, altijd moeilijk dit, maar mijn marionetje, mijn zielepietje, vol van energie, is nu in goede handen............
 

Door: ria 11:14 PM
 


 


Ik weet echt ff niet waar ik moet beginnen. Het is moeilijk om de meeting van gisteren en vanmorgen onder woorden te brengen en nog veeeel moeilijker om een keuze uit de foto's te maken. Jochem heeft echt een serie superfoto's gemaakt. Die van mij zijn bijna allemaal mislukt, ik denk dat ik mijn toestel niet de tijd gunde om scherp te stellen en het allemaal een beetje te vlug wilde doen. Maaarrrrr gelukkig heb ik er een paar die wel goed zijn, waar Jochem ook goed op staat, dus hij is wel degelijk te bewonderen. Goed, toch maar even van voren af aan beginnen. Na al het wachten van gisteren kwam natuurlijk toch heel de bubs aanwaaien om een uur of één? Geen idee, begin van de middag. Koffie met bolussenstonden klaar en de zon scheen heerlijk, dus we konden lekker buiten zitten. Onder de koffie besloten toch als avondeten te barbequeen, maar dan moesten er nog wel een paar boodschappen gedaan worden. Marlies en Humanoid hadden de eer en het genoegen dat te doen, na een inzamelingsaktie gingen ze op stap. Maar ja, omdat we te maken hadden met een kersvers paartje en het nogal lang duurde werden er natuurlijk de nodige grapjes gemaakt en omdat we intussen ook al een beetje dorst hadden gekregen, heeft Sjeu haar fles Pisang Ambon opengetrokken, ze vond dat wij dat ook allemaal eens moesten proeven. Ik had haring meegenomen voor onze Engelse Lord, dus die hebben we daar maar bij opgegeten (wat een combinatie he ;)) Tja en toen kwamen ze trug en van het één kwam het ander, nog een drankje en niet te laat bbquen anders werd het te koud, gelijk met de bbq ook maar de kachel aangestoken, dus die wandeling schoot erbij in, tot groot verdriet van Jochem. We hebben heerlijk gegeten, lekkere salades en kruidenboter van Marlies, het smaakte allemaal perfect. Marlies was de keukenprinses. Paranoid had wel een heeel origineel kado voor de dames! We kregen een t-shirt met ons beest erop!!!! Ohw en we hebben ook nog even bij de bijtjes gekeken, ze nog een beetje bijgevoerd en jawel hoor, eentje moest Marlies hebben en heeft haar in haar lip gestoken, daarna volgde een therapeutische kus, veel gepraat bij de warme kachel en het jonge paar ging natuurlijk als eersteslapen. Het ging allemaal lekker relaxed, wie moe was droop af en de laatsten gingen om een uur of half drie slapen. Ik had ook eenbedgenootje, heel gezellig nog even gekletst en lekker geslapen. Zo werd ook de één na de ander weer wakker vanmorgen, veeeeeeel koffie en sigaretten, Sjeu en Henry voerden nog een hippie showtje op en Marlies heeft veeeeeeel eieren gebakken en worsten gebarsten, kortom het was gewoon gezellig. Jochem heeft zijn foto's gelijk op een cdtje gezet en nu kan ik dus niet kiezen. Ik ga eerst maar eens dit stukje plaatsen en zien waar ik de foto's laat. Ik ga zeker aan onderstaande beesten het bijbehorende mens plakken en voor de rest zien jullie het wel. Het is veel werk, voor mij tenminste wel en ik wil het op mijn gemak doen, maar ik snap dat iedereen ook nieuwschierig is naar het verhaal, bij deze dus.
 

Door: ria 6:19 PM

Ria Zondag 28 September 2003 at 4:22 pm | | Standaard | Geen reacties

21-09-2003/27-09-2003

vrijdag, september 26, 2003

 
Prachtige dag weer vandaag. Alweer een fikse wandeling gemaakt. Eindelijk de zandsculpturen eens van dichtbij bekeken, wat nu alleen nog hopen zand zijn, ze zijn ze aan het afbreken. Gelukkig wordt alles weer normaal. Vanmiddag nog even naar Zierikzee en een paar boodschappen gedaan. Ook nog een paar bh's gepast, allemachtig, dat zijn tegenwoordig schuimrubberen harnassen en daar moet je dan ook nog een euro of tachtig, ja ja u leest het goed, € 80 voor een bh'tje, dat is HONDERDZEVENTIG PIEK of nog meer. BELACHELIJK!!!! En dan heb je er nog niet eens een broek bij. De bh die ik dan wel leuk vond had er als slips alleen maar een heupding met pijpjes bij :( of zo'n striemende string, die je heel de dag vantussen je billen loopt te pulken. Mooi dat Ria daar niet aan begint dus. Volgende week maar eens naar Goes of zo. Dagje winkelen. Daar hebben ze in ieder geval meer van dat soort winkels. Kan ik ook gelijk eens bij Specksavers kijken, want een nieuw brilletje moet er ook eens komen.....
 

Door: ria 5:48 PM

donderdag, september 25, 2003

 
Heel de dag in de tuin bezig geweest, beetje wieden, beetje onkruid trekken, het moet er natuurlijk wel een beetje netjes uitzien voor komend weekend als al die beestjes komen. En het was ook nog eens heel lekker om buiten te zijn. Heerlijk weer. En nu zit ik weer met mijn haar in de prut. Ik wilde het uit laten groeien naar mijn eigen kleur, maar zoveel kleur zat er eigenlijk niet meer in zo te zien, bah, saai grijs, dat moet maar weer gauw weggemoffeld worden ;)
 

Door: ria 8:37 PM
 
Kijk!! Alweer iets geleerd! Tekst als je met je muis ergens op gaat staan, kijk maar bij Simba en de foto hiernaast. Ook heb ik een MSN poppetje op deze manier hier gezet. (gepikt van Jweetje) Ik ben er na een tijdje MSN gebruik wel achter dat je niet zomaar iemand toevoegt. Dus diegenen die het leuk vinden mij toe te voegen mogen dat. Dank je wel Em!!!
 

Door: ria 12:52 AM

woensdag, september 24, 2003

 
Zo, de zomerse shirtjes liggen weer op de bovenste plank en de truien beneden, ik ben er klaar voor. Het was heerlijk vandaag, dus die truien kwamen nog niet echt van pas, al wordt het 's avonds wel steeds frisser. Lekker gewandeld vanmiddag en daarna een beetje opgeruimd rond het huis, de honingpotjes buiten het hek gezet, zodat ik dat gewoon dicht kan doen overdag, anders moet ik steeds Simba in de gaten houden. Ze slaapt nu binnen, om mij te beschermen, dus wil ze overdag zoveel mogelijk buiten zijn, dat kan ik wel merken, daar zal het mooie weer ook wel van invloed op zijn natuurlijk. Vandaag heb ik me ook voor het eerst eens onder de bijen begeven. Ik moest van drie kasten de voerbakken verwisselen. Joop had me goed geïnstrueerd, ik had me goed aangekleed en ook zo'n mooie hoed opgezet, dus ik dacht vanmiddag dat even te doen. Maar met dat moooie weer waren ze nog druk aan het vliegen natuurlijk, dus de eerste kast verliep niet zo voorspoedig. Ongelooflijk wat een boel bijen er ineens uit zo'n klein gaatje kunnen komen en van schrik gooide ik met het glaasje dat weer bovenop dat gat moest en dat kwam toen voor de kasten terecht. Gelukkig had ik nog wel de moed het weer op te gaan rapen en het karwei te klaren, maar de andere twee heb ik vanavond bij de schemer maar gedaan, zoals Joop ook gezegd had. (Ik moet ook naar hem luisteren!) Dat ging beter, al kwam er wel één boze bij tussen een plooitje in mijn hoed whaaaaaa, ik heb het op een rennen gezet, maar dat hielp niet natuurlijk, ik moet ook gewoon kalm blijven en rustig die bij een andere kant uitsturen :( Goed het is gelukt, ik ben een grote meid geweest. En nu doe ik er niets meer aan.
 

Door: ria 8:05 PM
 
Net nog even naar Nepal gebeld. Alles was goed. Joop had zich verslapen vanmorgen, dus hij was lekker uitgerust. Hij zit in dit hotel. Er was net een modeshow geweest vertelde hij, geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen, een Nepalese modeshow..... De terugreis was nu ook geregeld, dat was nog even spannend of dat wel zou lukken op de datum die hij wilde, 20 oktober komt hij terug. Morgenochtend 8uur (plaatselijke tijd, het is daar een uur of 4 later dan hier) vliegt hij naar Pokhara om vandaar uit met zijn voettocht te beginnen. Hij had vandaag ook kennis gemaakt met de dragers en de gids. Dat was dus het laatste contact wat ik met hem had voor een week of drie. Hopelijk gaat alles goed. Hij had ook al een omslagdoek gekocht, de eerste. Er volgt nog wel meer. Dan zegt hij altijd dat hij niet veel, of deze keer niets meebrengt, maar dat lukt toch nooit. Veel te leuk ook allemaal die kleurige dingen. Iedereen moest de groetjes hebben, dus bij deze! En bij mijn zoektocht bij Nepalese mode vond ik dit, helemaal te gek, die moet hij er ook maar een paar voor me meebrengen!!! Helemaal een leuke site trouwens, zo'n kasjmier omslagdoek heb ik ook al, een zwarte, heerlijk warm zijn die.
 

Door: ria 6:22 PM

dinsdag, september 23, 2003

 

Dan nog even een verhaaltje bij mijn nieuwe link. De site is van Sandra en Alex. Ik ken hun uit de 3FM periode en zij elkaar ook. Na een tijdje chatten elkaar ontmoet, verliefd geworden en sinds 5 mei 2003 wonen ze samen ergens in het hoge noorden. Een superleuk stel dat voor elkaar gemaakt is. Ik heb ook eens het genoegen gehad hen in het echt te ontmoeten ;) Sandra maakt ook hele mooie stripverhalen. Het staat allemaal uitgebreid op hun site. Af en toe kijk ik er, al kan ik er nooit iets vinden, ik vind het net een doolhof, maar dat komt ook omdat ik er niet vaak genoeg kom denk ik. Meestal krijg ik een link door op MSN, als er iets leuks is. En daar ben ik ze zeer dankbaar voor want ik vind het wel heel leuk af en toe eens wat te vernemen en ze een beetje te blijven volgen. En ik merk nu al dat ik vaker kijk, omdat de link hier staat. Dussssss het komt allemaal nog goed met mij. Succes jongens!
 

Door: ria 7:39 PM
 
Vandaag alweer een jarige. Ja, ja 2 schoonzoons en ze zijn een dag na elkaar jarig. Cor wordt 45. HARTELIJK GEFELICITEERD!!!!
 

Door: ria 6:35 PM
 

Vanmorgen om half acht al klaar wakker. Ik ben er maar uitgegaan en de krant gaan lezen, radio aan, ook weer wel gezellig om die vroege ochtendprogramma's te horen. Bij Joop gaat altijd gelijk de tv aan. Breiwerk opgezet en al een lekker eindje gebreid. Stukje gewandeld en toen belde Joop, met hem was alles goed, de reis was goed gegaan en hij had al een paar uurtjes geslapen, maar waarschijnlijk is op het vliegveld in Doha (Quatar) zijn GSM, organiser en een staaflamp gestolen, heeeeel erg PIEL natuurlijk. Of ik de verzekering even in wilde lichten. Ik gebeld, wat blijkt nu..... Joop heeft een doorlopende reisverzekering, tegen diefstal enzo, hij dacht dat dat gewoon voor alles was, het hele jaar door, dat blijkt dus niet zo te zijn, is ie dus gewoon onverzekerd of in ieder geval niet goed, op stap gegaan, gelukkig zijn wij altijd bij dezelfde maatschappij met dat soort dingen, dus ze kennen ons goed en omdat hij gisteren pas vertrokken was kon het nog wel geregeld worden. Gelukkig maar dat we er op deze manier achter kwamen en zo vlug al, al is het natuurlijk geen leuke manier. Stel je voor dat hij daar in een ziekenhuis terecht zou komen, je moet er maar niet teveel bij nadenken. Brrrr. Telefoon ook gelijk laten blokkeren. Gelijk aan hem gevraagd over mijn fotoprogramma, maar daar had hij niets aan gedaan, geprobeerd het opnieuw te installeren, geen effect. Op de laptop van Joop geïnstalleerd en YESSSSS daar werkt het wel!!! Gelukkig maar, het zou wel erg saai worden zo zonder fotootjes, al heb ik vandaag geen zin en tijd gehad, alleen de bolletjes voor Sil, zodat ze haar goedkeuring kan geven.
 

Door: ria 5:42 PM

maandag, september 22, 2003

 
Het is nu 10.00 uur op Heathrow London. Ik heb ook mijn handbagage in kunnen checken en heb vergeten mijn GSM er uit te halen, dus kan ik niet bellen. Ik was een half uur geleden mijn portemonnee kwijt. Dacht dat die gestolen was, maaar bij de security hadden ze hem, ik was gewoon vergeten om hem na de detectiepoort mee te nemen, die moet je daar n.l. afgeven om door een detectiepoort te gaan en je andere spullen gaan door een scanner. Gelukkig dus nu weer terug. Even moeilijk moment, verder alles goed. Doeiiiiiiiiiiiiiiiii. Deze mail had ik vanmorgen al van Joop, jeetje, wat zal hij het benauwd hebben gehad. Al zijn geld zat erin! Gelukkig goed afgelopen. Ik ben vanmorgen eerst maar eens een heel stuk gaan lopen, er was een lekker windje, dus niet al te heet. Lekkere verse broodjes gehaald op de terugweg, ik ga mezelf natuurlijk ook wel een beetje verwennen. Thuisgekomen lag het netwerk plat :( alles uit. Ik snapte er niks van, maar vanavond was ik nog even bij Miriam en Mark om Mark te feliciteren, hij is vandaag pas echt jarig en Miriam vertelde dat er vanmiddag weer een stroomstoring was geweest. Gelukkig werkt alles weer goed nu, behalve mijn fotoprogramma, ik krijg geen verbinding met mijn camera. Dat was vorige week ook al een keer, maar dat had Joop toen verholpen. Hopelijk belt of mailt hij morgen, zodat we het op kunnen lossen. Wat een toestand weer. Daarna even naar de Wolboerderij geweest en leuke wol gekocht voor de kleinkinderen. Morgen mee beginnen. Ook nog even doorgereden naar Zierikzee en een kaart voor Iris gekocht, de dochter van Kees en Truus, ze heeft een flinke knul gebaard, Boris heet hij, weeg acht pond en is 57cm. Het was gelukkig allemaal goed verlopen.
 

Door: ria 9:18 PM

zondag, september 21, 2003

 

Goed, het grote vertrekken is geschied. Het was heel gezellig met Ina en Martin, heerlijk weer weer en gesnoept, gebbqued en gelachen. En nu ben ik dus alleen, alleen besef ik dat nog niet zo, dat komt morgen pas, dit is gewoon gewoon, ik zit achter mijn pctje en Joop zit in de kamer ofzo, zo voelt het tenminste. Onderschat die rugzakjes niet, de rechtse weegt 27kg en de linkse 10kg. We hebben samen opnieuw ingepakt vanmiddag want zijn wandelschoenen konden er niet bij, dat was proppen, maar het is gelukt. Paar dingen eruit gehaald nog en als hij terug komt is het eten op, de cadeautjes voor Nepal eruit, dus ruimte zat. Souvenirs hoeft hij niet meer mee te brengen, is toch allemaal hetzelfde, alleen als hij nog iets heel leuks tegen het lijf loopt brengt hij het mee.
 

Door: ria 8:59 PM
 
 Ik ben een beetje teut en eigenlijk wil ik graag vertellen dat ik zo heel erg naar mijn rust verlang......... Ik ben een beetje moe en eigenlijk moet ik naar bed maar ik wil zo graag vertellen..........
 

Door: ria 1:21 AM

Ria Zondag 21 September 2003 at 4:21 pm | | Standaard | Geen reacties

14-09-2003/20-09-2003

zaterdag, september 20, 2003

 
Er is er een jarig en die geeft een feestje. Mark wordt maandag 34.
 

Door: ria 8:06 PM
 

Yessssss!!!! Vandaag mijn trui in elkaar gezet! Hij is af!! Leuk geworden ook en gelijk maar aan de volgende begonnen. Ik had nog donkergrijze wol te liggen en daar kan nog net een trui voor mezelf uit, die doe ik dan wel tussendoor. Het is een beetje saai voor kinderen vind ik en dan hou ik weer een rest over. Maandag eerst naar de wolboerderij voor wol voor de kinderen. Gisteren belde Ina dat ze morgen komt met Martin, gezellig! Joop rijdt dan gelijk mee terug naar Zoeterwoude, dan kan hij vandaar zondagnacht met de treintaxi naar detrein en zo verder naar Schiphol. Dan hoef ik zondagnacht ook niet naar Rotterdam te rijden. Hij moet om 5.20u inchecken. Het klinkt misschien raar, maar ik zal blij zijn als hij eindelijk weg is. Dat gedreutel, nog maar eens opnieuw inpakken, nog maar eens een boekje zoeken, nog eens kijken zus of zo, pfffffff. Andere keren ging het heel anders, dan werkte hij tot het laatste moment en tussendoor af en toe eens wat bij elkaar zoeken, dan had ik daar niet zo'n erg in. Nu duren die voorbereidingen al zooooo lang.
 

Door: ria 7:17 PM

vrijdag, september 19, 2003

 
Dan hebben we het Scanabouw verhaal nog. Joop had vorige week maandag al gebeld met de vraag hoe het zat en of er nog vorderingen waren. Er was nog niets bekend. Ze beloofden in ieder geval iets te laten horen voordat hij met vakantie ging. Niet dus. Vanmiddag heeft Joop weer zelf gebeld, er was nog niets beslist, maar volgende week hoor ik wat er gaat gebeuren..... het wordt zo langzamerhand steeds vervelender en ik kan zodoende ook niet verder. En ze waren ook niet blij met mijn log! Nu heb ik eens gezocht op Scanabouw en dan kom je inderdaad ook bij mijn site terecht. Tja, ik kan het ook niet helpen hoor, het houdt me bezig dus ik schrijf erover.
 

Door: ria 7:05 PM
 

Vandaag waren de foto's van picoprint al bij de post! Dat gaat lekker snel dus. Toch wel leuk om er ook eens een paar af te laten drukken. Het is vochtig warm, bij alles wat je doet breekt het klamme zweet uit. Ik krijg dan altijd last van mijn spieren. Vanmiddag vol goede moed aan een wandeling begonnen maar dat wilde ook al niet erg lukken, veel te warm, vlug omgedraaid. Lekker binnen zitten breien.
 

Door: ria 6:38 PM
 

de laatste dagen, uren, minuten alles is klaar gereed voor vertrek wat zal het weer vreemd zijn een huis zonder jou is leeg en onwennig ik zal je zo missen ook al vind je dat gek we zijn individuen maar wel altijd samen gewend aan elkaar fijne tijd in nepal en maak je geen zorgen 't komt allemaal goed maar wat zal ik blij zijn als na al die dagen het vliegtuig weer landt dan kunnen we verder waar we waren gebleven genieten van het leven en van elkaar want jij bent mijn alles mijn maatje, mijn ventje zonder jou is het niks we horen bij elkaar
 

Door: ria 1:04 AM

donderdag, september 18, 2003

 

We hebben weer honing geslingerd vandaag. Die beestjes blijven maar vliegen zolang het zo warm blijft en we hebben hier in de buurt een heleboel 
Luzerne te staan. Daar halen ze ontzettend veel honing vandaan. Nu zijn ze bezig het te maaien, dus zal het wel een eind afgelopen zijn. Luzerne wordt gedroogd en gebruikt als veevoer. Het zou te laat worden als we zouden wachten tot Joop weer terug is. Ze moeten nu ook nog een wintervoorraadje aanleggen en bijgevoerd worden met suikerwater, zodat ze kunnen overwinteren. Vijf volle emmers weer. Dat laten we zo staan, de potjes en de etiketten zijn op en dat kunnen we komend najaar ook nog doen.
 

Door: ria 5:24 PM

woensdag, september 17, 2003

 
route vanuit Amsterdam route vanuit Eindhoven route vanuit Antwerpen route vanuit Calais Voor het gemak heb ik ze nog even bovenaangezet. Aanvang: maakt niet uit, na tien uur zit ik klaar met koffie en lekkers Het zou leuk zijn als iedereen er 's middags al is, dan kunnen we een wandeling maken of zo.
 

Door: ria 9:09 PM
 
Wat een lange dag vandaag. Vanmorgen om zeven uur al opgestaan, ik lag al een tijdje wakker en was het zat in bed. Gelijk lekker naar buiten met koffie en de krant, heerlijk stil is het nu 's morgens. Daarna een beetje gerommeld. koelkast in de caravan moest ook nog schoongemaakt worden, garage een beetje opgeruimd, boodschappen in Zierikzee gedaan. Lekker in de zon gelegen en gebreid.......ja, ja, eindelijk de trui weer eens opgepakt, waar ik van het voorjaar al mee ben begonnen. Nu nog één mouw en hij is af. Daarna eerst weer eens iets voor de kleinkinderen, die moeten van de winter toch ook weer een lekkere eigengebreide trui van oma hebben. Vanmiddag ook nog eens op de site van Picoprint gekeken, Joop wil een paar foto's van de kleinkinderen mee naar Nepal nemen, maar we hadden eigenlijk alleen maar oude. Ik heb daar nu een programmaatje gedownload en digitale foto's opgestuurd, heeeeeel handig allemaal. Je krijgt ze gewoon thuisgestuurd met de rekening erbij. Ik heb er niet zoveel gedaan, dus de verzendkosten zijn meer dan het afdrukken van de foto's. Eerst maar eens proberen en kijken hoe lang dat duurt. Wel leuk, want als je een hele mooie foto hebt kan je hem natuurlijk ook heel groot af laten drukken. Alweer iets nieuws erbij.
 

Door: ria 5:11 PM

dinsdag, september 16, 2003

 

Vandaag was het 
Prinsjesdag. Ik ben vergeten te kijken, hoewel ik er vanmorgen nog wel aan gedacht heb en net terug van mijn wandeling toen de uitzending was. Het ziet er allemaal weer niet rooskleurig uit, maar ja dat horen we al jaren. Ik vind het altijd vooral leuk om te zien wat iedereen aan heeft en de bijbehorende hoedjes. Beatrix had vandaag weer een prachtige creatie aan. Mooi hoedje ook. Ze zou alleen eens een ander kapsel moeten nemen. Hoe zou dat 's morgens zitten als ze uit bed komt, vraag ik me wel eens af, zou ze ook gelijk onder douche springen omdat het alle kanten uitstaat net als bij mij? Of wacht ze gewoon tot de kapper langskomt. Maxima krijgt al een aardig buikje en was in het roze! Zou dat betekenen dat het een meisje wordt? Wel een beetje truttig vond ik het. Maf mens van de SP was er ook met een mand eieren op haar hoofd, als protest tegen het dierenleed......
 

Door: ria 5:02 PM
 

Ik heb net de dokter gebeld voor de uitslag van de foto's van vorige week. Er is niets aan de hand!!! Ik ben 
gewoon gezond!!! Dat geeft me weer een heerlijk gevoel!!! Ik heb me dus weer eens voor niets zorgen lopen maken, maar ik ben toch blij dat ik even die foto's heb laten maken. Het "rare" plekje zal nu ook wel weer vanzelf verdwijnen. Volgens mij doet het nu alleen maar pijn van mijn geduw en gewrijf erover.
 

Door: ria 11:35 AM

maandag, september 15, 2003

 

Joop is in zijn "volgende week om deze tijd" periode, dat doet hij altijd. Het is weer behoorlijk aan hetrommelen daar, maar hopelijk heeft hij er niet al te veel last van. Alleen bij aankomst zal de controle misschien iets strenger zijn dan anders. Hij gaat naar dit gebied een trektocht van een dag of 27. Hij gaat alleen met twee dragers en een gids. Daarna nog wat toeristische dingen, die hij ook verkoopt en zodoende wel eens gezien wil hebben. Zoals een zonsopkomst boven de Himalaya.......
 

Door: ria 7:28 PM
 

Wat een prachtige 
nazomer, al mag het van mij wel iets minder warm. Het zweet breekt me af en toe uit. We hebben de luifel en de voortent van de caravan afgebroken en Joop heeft het gras nog eens gemaaid, dat was na al de regen van vorige week eindelijk weer eens wat gegroeid en groen geworden, maar bij de caravan zo dood als een pier nu. Dat komt ook wel weer goed, gras blijft onkruid en dat vergaat nu eenmaal nooit.
 

Door: ria 4:40 PM

zondag, september 14, 2003

 


Het heeft even geduurd, maar ik had bezoek dit weekend. Vrijdagmiddag kwam Sil met de kinderen. Ze wilde haar vader nog wel even zien voor hij naar Nepal vertrekt en zaterdag moest ze in Dordrecht werken, zodat ik op de kinderen kon passen. Twee vliegen in één klap. Vrijdagavond weer maar eens een pizza gegeten, we blijven goede klanten daar. Zaterdag moest Joop ook weg zodat ik heel de dag alleen met de kinderen was. Ik heb de bolderkar gehaald bij Mark, zodoende was het makkelijk wandelen, want een hond en ook nog eens een loslopend kind vond ik wel wat veel om in de gaten te houden, zeker hier met die drukte op de weg. Maar het ging prima, we hebben lekker een rondje dorp gedaan en ik heb gepronkt met mijn kleinkinders. Ik zag ook nog twee klasgenoten die zelf nog niet zover zijn, dus dat was weer wel grappig. Ik was er moe van gisteravond en lag al vroeg op bed. Vanmorgen weer kappertje gespeeld met tante Mir, Levi geknipt, dat ging prima en Sil geverfd. Daarna is ze weer richting huis vertrokken. Het was prachtig weer afgelopen dagen. Heerlijk buiten geweest en van de zon genoten.
 

Door: ria 4:03 PM

Ria Zondag 14 September 2003 at 4:19 pm | | Standaard | Geen reacties

07-09-2003/13-09-2003

donderdag, september 11, 2003

 

Ik heb ooit al eens een avondje zitten fröbelen met mijn lege pakje shag en vloei, in de hoop mijn kleindochter van het roken af te houden. Ik ben bang dat ik er geen invloed op heb, maar hoop toch dat ze zo verstandig is er nooit mee te beginnen. Zelf kan ik het niet laten en doe daar ook geen poging toe. Ik ben samen met mijn moeder begonnen, toen ik een jaar of achttien was. Eén sigaretje per dag was de afspraak, bij de koffie, voor de gezelligheid. Het was ook gezellig, maar het werden er al snel meer.......ach ja, ik vind het nog steeds gezellig en lekker ;)
 

Door: ria 10:34 PM
 

Het begint er zo langzamerhand aardig 
herfstachtig uit te zien. Het is heerlijk weer en al die kleuren, de bomen, prachtig! Het lijkt ook wel of er veel meer bessen zijn dan andere jaren. Het wordt ook nog eens een prachtig weekend, dus genieten maar. Het heeft niets met de herfst te maken, maar ik kwam vandaag ook deze site tegen, ik vind hem zelf heel leuk! Vanmiddag een lekkere wandeling gemaakt en onderstaand liedje zat nog steeds in mijn hoofd, dat heb ik heel de weg lopen zingen. De tekst is niet zo vrolijk, maar het melodietje wel, ik werd er dan ook behoorlijk blij van. De rest van de ramen gedaan en een beetje in huis gerommeld. Joop is druk aan het pakken. Zijn rugzak staat al klaar, hij kan er al bijna niet meer van slapen en het duurt nog een week.
 

Door: ria 5:28 PM

woensdag, september 10, 2003

 
THINGS BOBBY DARIN (ATCO 6229, 1962) Ev'ry night I sit here by my window (window) Starin' at the lonely avenue (avenue) Watching lovers holdin' hand 'n' laughin' (laughin') And thinkin' 'bout the things we used to do [Chorus] (Thinkin' of things) Like a walk in the park (Things) Like a kiss in the dark (Things) Like a sailboat ride (Yeah-yeah) What about the night we cried? Things like a lover's vow Things that we don't do now Thinkin' 'bout the things we used to do Memories are all I have to cling to (cling to) And heartaches are the friends I'm talkin' to (talkin' to) When I'm not thinkin' of-a just how much I love you (love you) Well, I'm-a thinkin' 'bout the things we used to do [Chorus] I still can hear the jukebox softly playin' (playin') And the face I see each day belongs to you (belongs to you) Though there's not a single sound and there's nobody else around Well, it's-a just me thinkin' of the things we used to do [Chorus] And the heartaches are the friends I'm talkin' to Ya got me thinkin' 'bout the things we used to do
 

Door: ria 10:18 PM
 
Heeeel vroeg opgestaan vanmorgen. De auto van Miriam moest naar de garage en ik zou haar even brengen. Thuisgekomen gelijk maar een afspraak bij de dokter gemaakt, dat was ik al lang van plan maar meestal ben ik daarvoor te laat uit bed, ik heb al een tijdje een raar plekje in mijn bovenbeen en wilde daar toch eens naar laten kijken. Ik kreeg een verwijskaart om een foto te laten maken, gebeld en kon vanmiddag al terecht in Zierikzee, dus dat is ook al gebeurd, nu maar even afwachten. Volgende week dinsdag kan ik bellen voor de uitslag. Ook gelijk nog bij de Aldi langsgeweest. De bureaustoelen waren in de aanbieding € 79.99 nog goedkoper dan die van mij en ook nog eens echt leer, die heb ik voor Joop gehaald, want die was natuurlijk stinkend jaloers. Mooie stoel hoor, maar die van mij is gezelliger ;) 
Toen ik thuiskwam was Marjory er. Gezellig! Koffie gedronken en eens bij de vijver gekeken, dat was ze al lang van plan, ze had er alleen wel wat beter weer voor uit kunnen zoeken, maar goed, we hebben tussen de buien door toch nog even buiten kunnen kijken. Ik ken haar al vanaf de middelbare school, dat is zo leuk als je blijft wonen in de omgeving (aanklikken, wat een leuk intro, is nieuw!) waar je opgegroeid bent. Je wordt samen ouder met mensen die je al je hele leven kent. Vanmiddag in Zierikzee kwam ik ook nog twee "meiden" tegen waarbij ik in de klas heb gezeten. Ik zag zelfs mijn "meester" van de lagere school nog lopen. Grappig toch!
 

Door: ria 6:24 PM

dinsdag, september 09, 2003

 Druk gepoetst vandaag. Ik krijg de najaarskriebels geloof ik. Alle spinneraggen (en dat zijn er altijd nogal wat) weggehaald, begonnen met de ramen te zemen, maar ondertussen klungel ik dan ook weer andere dingen, lekker bezig dus. Vanmiddag even naar Zierikzee geweest en een nieuwe spijkerbroek gekocht. Gewoon een Levi's 501, ook een beetje omdat mijn kleinzoon zo heet natuurlijk ;), maar al die heupbroeken en wijde pijpen zijn niet meer aan mij besteed. Die tijd heb ik gehad. Ik moest trouwens ook aan een maatje groter, maar dat komt omdat je lichaam veranderd zei het meisje in de winkel, ze had er zelf ook last van, dus het heeft niets, maar dan ook helemaal niets met dikker worden te maken. Gelukkig maar, stel je voor dat ik ook nog moest gaan lijnen. En omdat ik toch zo lekker aan het inkopen was heb ik ook nog een nieuwe bureaustoel gekocht. De oude kraakte, piepte en zat niet meer lekker, dat was nog een erfstuk van de zaak, saai zwart ook. Nu heb ik een mooie knalblauwe en alles is verstelbaar, de zitting, rug en hoogte natuurlijk, ik type er zelfs beter door......wat een genot weer. En nu ben ik tussendoor met donkerbruine "indonesie wax" bezig on de tafels in te smeren, zelfs je nagels worden er bruin van.
 

Door: ria 7:34 PM

maandag, september 08, 2003

 
  
 Heerlijk weer was het vandaag. Vanmiddag een paar uur onderweg geweest, door de polder. Lekker rustig wordt het al. De weg naar de Delingsdijk deed me aan een van mijn schilderijtjes denken, vandaar dat ik ze zo geplaatst heb. De levensweg! Niet vergeten af en toe stil te staan en opzij te kijken en te genieten, zoiets en maar zien waar het eindigt. Ik verveel misschien met mijn eeuwige polderlandschappen, maar ik vind het prachtig! En dat die gans daar dan weer toevallig vliegt, die zag ik pas op de foto, vanmiddag niet eens opgemerkt.
 

Door: ria 7:03 PM
 

AAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGG IK WIL FF GILLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!Geen idee waarom, (natuurlijk Ria, heb jij wel een idee) maar kijk, dat is nu het nadeel van een weblog, iedereen leest mee en als je wilt gillen weet iedereen dat je gilt. Nou............van mij mogen jullie hoor!!!!!!!! Ik heb het ff allemaal gehad, kut klote wereld, het is allemaal leuk zolang het goed gaat. Iedereen gezond en gelukkig, halleluja, maar zo gauw het mis gaat en er moeilijkheden zijn of ellende is, is het toch gewoon kut allemaal. En zeker als je ouder wordt en je stil gaat staan bij alles wat was ( dat was meestal leuk) en ook alles wat nog eens gaat komen, dan is het alleen maar heel erg kut allemaal. Want bij het ouder worden beginnen pas echt de problemen. Tenminste zo zie ik dat nu. Hopelijk morgen weer anders................
 

Door: ria 12:47 AM

zondag, september 07, 2003

 

Vanavond uitgebreid afscheid van de zomer genomen met Elly en Cor. We hebben heerlijk gebarbequed en daarna nog lang nagetafeld bij het kacheltje. De houtjes pasten niet, tenminste niet die houtjes die er gehaald werden, dus moest er weer gehakt worden. We hebben gelachen en serieus gepraat. Kortom het was weer heel gezellig. Neemt niet weg dat ik steeds moet denken aan wat ik deze week hoorde. Een vrouwtje in het dorp heeft een zeer ernstige vorm van de ziekte van Hodgkin, non Hodgkin, twee kleine kindertjes, wat een ellende. Ik ben er niet goed van. Ze woont tegenover Elly dus die leeft ook mee. Je kent ze dan niet echt goed, maar toch, een dorpsgenoot en ook nog getrouwd met de achterneef van Joop. Jeeeee wat is het wereldje toch klein en wat zijn we toch allemaal individuen.
 

Door: ria 11:59 PM
 


De koninginnepage deed vanmorgen onze tuin aan, prachtig!! Wat een joekel. Ik kreeg haar niet goed op de foto, maar er zijn er die dat wel gelukt is, kijk maar bij de link. Verder nog een paar hele mooie bijen, prachtig van kleur, die zullen ook wel een naam hebben maar die weet ik ook niet. Misschien iemand anders?
 

Door: ria 1:27 PM

Ria Zondag 07 September 2003 at 4:16 pm | | Standaard | Geen reacties