Anders

In plaats van een ochtendwandelingetje deed ik eerst maar de wekelijkse boodschappen bij de PLUS voordat de CAS drukte zou losbarsten. Daar was nu gelukkig nog niets van te merken, ik was zo klaar.

Daarna maakte ik de tekening van gisteravond af. Ik had zitten draaien, dat werkt ook heel ontspannend en het schiet lekker op. Ik hoop niet dat ik al teveel verveel met de tekeningen, maar dat is wat ik nu graag en veel doe in plaats van de tuin die me jaren in beslag nam. Ook leuk maar die tijd is geweest en ik ben erg blij dat ik me hier zo mee vermaak, samen met de foto's en het gewandel kom ik de dagen wel door.

Daarna nam ik ook het huis nog even onderhanden, kortom, ik ben er klaar voor, al weet ik nog niet wat.

Toen ik toch ook nog maar een rondje deed zag ik dit! Dat paard loopt daar misschien al een jaar, of nog langer en ik heb het nog nooit gezien, misschien zie je het ook alleen als hij zo staat, geen idee maar ik zag een hoofd, een wit hoofd, maar dat was niet zijn echte hoofd. Heel apart.

Ria Donderdag 30 Juni 2022 at 6:24 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zomers

Er was sluierbewolking en er was wind! Het was heerlijk, lekker gewandeld ook! Met een ruime omweg naar de groenteboer, waar tegenwoordig ook picknicktafels staan en verpakt ijs verkocht wordt. Dus daar nam ik een lekker dorstlessend ijsje.

Vanmorgen eerst een tekening af gemaakt, eentje waar ik weer blij mee ben, dat scheelt nogal eens, maar we blijven oefenen natuurlijk, veels te leuk.

Ria Woensdag 29 Juni 2022 at 7:14 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

CAS op komst

Komend weekend is er weer CAS, dus mocht je deze kant uit willen komen en niet voor CAS, is het wel iets om rekening mee te houden. Het eiland is dan overvol, overal fietsende en lopende mensen waar anders nooit mensen fietsen of lopen. 

Toen we op Scharendijke woonden ging ik altijd wel een paar keer bij het opbouwen kijken met Didi, deze foto's zijn van 2010. Geen idee of de opbouw elk jaar hetzelfde is, ik heb het idee dat het steeds groter wordt.

Bij een gunstige wind konden we in de tuin meeluisteren, dat is er hier niet meer bij. Maar sinds een paar jaar is er ook de live stream, daar wil ik dan nog weleens naar kijken.

Voor iedereen die er heen gaat, veel plezier alvast!

Ria Dinsdag 28 Juni 2022 at 7:38 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

In het nieuws

We staan behoorlijk in het nieuws vandaag met de windhoos die over ons eiland trok en in Zierikzee de meeste schade aanrichtte. Mensen zijn dakloos, een dode, gewonden, vreselijk. In het nieuws zijn steeds de huizen die hun dak kwijt zijn te zien, maar in de binnenstad is ook erg veel schade. Je zal het maar weer treffen dat het net jou overkomt.

Hier ging het ook even flink tekeer, grote hagelstenen die een hoop kabaal maakten op de Velux ramen, de zonnecollectoren en de koekoek, wat een herrie, maar alles bleef heel gelukkig.

Joop was aan het fietsen en kon schuilen, eerst in een hokje met wat andere fietsers later nog eens in een schuur.

Ik was gelukkig nog niet onderweg, al scheelde dat niet veel, maar zo kon ik nog wel de cactus in volle bloei even voor de hagelstenen behoeden.

 Ik heb maar even een filmpje van you tube geplukt voor degenen die het nog niet gezien hebben.

Ria Maandag 27 Juni 2022 at 8:04 pm | | Standaard | Twee reacties

Groot en vol

Dit is de stadsreus, een joekel van een zweefvlieg, ik vroeg het maar even na op de determinatiepagina op Fb. Niets schadelijks.

Wind, wolken en een prachtige volle polder!

Ook nog fijn kunnen kleuren tussendoor.

Gewoon een topzondag.

Ria Zondag 26 Juni 2022 at 6:50 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Op de fiets

'Kijk naar Cees' zeiden veel mensen toen Didi pas dood was, met andere woorden 'neem maar gewoon weer een hond'. Cees wordt bijna eenennegentig en loopt en fietst nog elke dag met zijn hondje, maar dat is wel uitzonderlijk en hoewel de mensen steeds ouder worden heb ik niet de indruk dat de honden dat ook doen, raar eigenlijk.

Ik wandelde naar de Spar, het was heerlijk, niet al te warm en toen ik net thuis was kwam Miriam aanrijden op haar nieuwe fiets. Helemaal happy! Ze fietste al steeds naar de kapsalon op haar gewone fiets, maar toen Joop op vakantie was mocht ze die van hem gebruiken en daarna wilde ze er ook wel een. Een mooie stoere fiets! Dat scheelt een hoop benzine.

Ria Zaterdag 25 Juni 2022 at 6:45 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bekomen

Een dampende polder na alle regen van afgelopen nacht, want er viel toch behoorlijk wat naar mijn idee en de boeren waren er ook vast weer blij mee.

Het voelde wat benauwder vandaag ondanks dat de zon niet altijd scheen, het lekkere windje van gisteren was weg. Ik heb, op de boodschappen na, niets gedaan. Ik moest echt een beetje van mijn uitsloverij van gisteren bekomen.

Er zijn van die bomen die je elke dag ziet en soms vallen ze ineens op door iets, dat je denkt 'even een foto'.

Op Instagram kwam hij in het overzicht boven de boom van de tekening, dat vind ik dan wel grappig om te zien.

Natuurlijk is het niet dezelfde, ik heb hem ook niet nagetekend, maar een overeenkomst is er wel, ook door het gras :-)

En dit was hem vanavond, toen ik nog een rondje deed.

Ria Vrijdag 24 Juni 2022 at 6:37 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Horen en zien

Vanmorgenvroeg eerst naar de oogarts, Joop zag een raster en steeds minder met zijn rechteroog waar de MD in zit. Het zicht is wel achteruit gegaan maar het raster zijn eiwitten die vormen stippen en daartussenin komen dan draadjes. Het viel dus allemaal wel mee want zijn andere oog is uitstekend.

Zijn gehoor wordt er ook niet beter op en gehoorapparaten blijken ook geen wondermiddel, mijn zus heeft daar ook last van. Vaak laat je dan maar aan je voorbij gaan wat er gezegd wordt en als het dan weer ter sprake komt volgt er 'dat zei ik (of hij of zij) toch gisteren', maar ja dat is dan niet goed doorgekomen. 

Als horen en zien niet meer goed werken komt daar zwijgen van.

Na de koffie begon ik het huis te wassen en de ramen en de stoep onkruidvrij te maken en te schuren, het was warm maar ik wist niet van ophouden, heerlijk! Daar ben ik dus de rest van de dag zoet mee geweest.  Lekker met water spelen!

En ik ben nog niet klaar want achter was het echt te warm, daar heb ik alleen geveegd, dat wel. Morgen de ramen.

Ria Donderdag 23 Juni 2022 at 6:44 pm | | Standaard | Twee reacties

Bomen

Vandaag maakte ik weer een tekening af, het was een heel ei... uh boom.

Op deze manier kleur ik het vel wel ongeveer drie keer, het lijkt sneller te gaan omdat ik 'maar raak kleur', minder pieker 'hoe nu verder'. Ik zie het maar als een oefening en hij is best leuk vind ik. Echt eentje waarvan ik de hele tijd dacht 'deze wordt mooi!' en dan valt het toch een beetje tegen , maar dat kan oo nog bijdraaien hoor, dat hij in de loop van de week (in mijn ogen dan) toch steeds beter wordt.

Een drukke huishoudelijke dag vandaag, gelukkig ben ik niet meer aan de buitenkant van het huis begonnen, daar moet ik ook weer even met de ragebol langs.

Ria Woensdag 22 Juni 2022 at 7:24 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Lekker lang

Deze foto is nog van gisteren, ik vind hem bijzonder vanwege de 'ingepakte' wolk door de tarwe. Zulke dingen kan je niet van tevoren bekijken, ik niet tenminste, bij zo'n gehurkte foto is het meer mikwerk. Maar vandaar dat hij nu hier staat.

Ik hoor weer her en der van Coronagevallen, de buurvrouw twee huizen verder heeft het en iemand anders die ik ken, het is er weer hoor en buurvrouw lijkt behoorlijk brak met een lelijk kuchje.

Lekker scharrelweer vandaag. Beetje geplant, verplant en gestekt, het is allemaal maar laat vind ik, bij mij tenminste, maar ik heb ook niets nieuws gekocht en dingen overhouden ben ik niet zo goed in.

Deze bloeit vandaag voor het eerst, ik zie wel tien knoppen geloof ik, nog nooit gebeurd, verder ziet hij er ook niet uit maar bloeien zal hij en wel op de eerste zomerdag! De langste dag alweer.

Het is prachtig overal, wollige bermen, wollige bomen, wollig land in erg veel verschillende kleuren groen, alles staat er prachtig bij, verder heb ik er geen verstand van, maar de bevestiging kwam van een gepensioneerde boer. De grond in de polders van Zonnemaire is  'luchter' daarom staat alles er beter bij dan in de zware klei een stukje verderop.

Heerlijk gekleurd en gefietst en gelopen, het is er weer voor en de dag is nog steeds lekker lang!

Ria Dinsdag 21 Juni 2022 at 7:01 pm | | Standaard | Drie reacties

Braaf

Dit is Bard een labradorreu, hij is nog maar elf maanden en woont bij de overbuurtjes.

Bard en ik zijn al vanaf het begin dikke vriendjes, we komen elkaar 's morgens vaak tegen en hij ziet me dan al van verre, zoals wel meer honden, maar Bard had tot vandaag nog nooit een koekje van me gekregen omdat hij aan de overkant van de weg woont en als we elkaar dan begroet hadden was het goed en kon hij weer verder.

De baasjes van Bard gaan uit elkaar en er veranderen zodoende ritmes ook wat uitlaten betreft en nu mag ik op woensdag 'invallen'.

Erg leuk nu Paule plots weg is en dan weer zo'n leuk grote zwarte goedzak, al moet hij nog leren dat hij dat is. Dat is nog wel even wennen. We hebben geoefend vandaag. Hij vloog van links naar rechts en andersom, maar als hij netjes naast me liep was hij erg braaf en dat zei ik dan ook eerst een keer of tien voordat hij het bij 'braaf' horende koekje kreeg, daarna was het dan weer even over, dat brave.

Ik wilde ook een foto van ons samen maken maar dat lukte nog niet zo, veels te gezellig zo'n laag bij de grondse Ria, maar kijk ik was er wel.

Een grote sproeimachine vonden we allebei best eng want geen idee wat hij (Bard) ging doen en best smal daar, maar hij bleef echt heel braaf zitten, brave hond!

En daarna bracht ik hem weer bij het baasje :-) 

Oh en dan nog even dit... de baasjes zoeken allebei woonruimte te huur, hun huis komt te koop. Mocht iemand iets weten.

Ria Maandag 20 Juni 2022 at 7:12 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Onwerkelijk

Deze maakte ik gisteravond nog nadat we bij Janny waren geweest. Ik ben er blijkbaar mee bezig, moeders, kinderen, zwangeren, hoewel dat totaal niet mijn opzet is. Ik dacht 'het zullen wel weer borsten worden', dat heb ik ook nogal vaak maar toen werd het na de vlakverdeling plots een baby. Het heeft wel iets vertederends en erg beschermends vind ik.

Ach ja het is er weer eentje en ik ben wel tevreden op de rondjes na dan, maar dat krijg je als je denkt dat het niet af is. Ik had wat eerder naar bed moeten gaan.

Ik zag ooit de film Rosemary's baby samen met Joop in de bioscoop toen ik zwanger was van Miriam, best eng.

Gisteravond toen ik de tekening maakte stierf Rosemarie, het bazinnetje van Paule binnen een paar dagen tijd, hij heeft nu een nieuw bazinnetje die ook al vaak met hem wandelde. Het is raar en het heeft allemaal natuurlijk niets met elkaar te maken.

Lekker gewandeld vandaag! Het was wel wat buiig maar geen druppel gehad.

Binnenkort weer bramen, ze beginnen al aardig te groeien.

Ria Zondag 19 Juni 2022 at 6:53 pm | | Standaard | Vijf reacties

Volle bak

Lekker vroeg om wat boodschappen op Scharendijke, alleen bij het brood stond een rij en dat had ik niet nodig. Daarna kon ik nog de polder in, er stond een lekker windje. Joop fietste. 

Vanmiddag naar Numansdorp voor de verjaardag van Freek, hij werd 84. Erg gezellig met alle vier de nichten en neven met aanhang erbij en nog een paar kinderen daar weer van, dan heb je zo een volle kamer. Die van mij zou te klein zijn. 

Het is lekker aan het afkoelen nu, morgen geen hitte meer! Fijn!

Op de foto erwten in wording.

Ria Zaterdag 18 Juni 2022 at 8:43 pm | | Standaard | Vijf reacties

Zien en doen

Op de kop af vijftien jaar geleden maakte ik deze foto, die jarenlang als eerste naar bovenkwam als je op voeten en afbeeldingen zocht, maar misschien was dat ook alleen maar bij mij zo hoor, dat weet ik niet, maar het had wel tot gevolg dat mij gevraagd werd of de foto gebruikt mocht worden op pedicuresites. Ik heb zelfs nog een tegoedbon. De bruine vlekken zijn de gaten in mijn sandalen.

En vandaag maakte ik dus weer eens een voetenfoto omdat ik lekker buiten zat in de schaduw onder de parasol en dan vind ik het best bijzonder dat dat precies vijftien jaar geleden is, of is dat toeval?

Joop fietste naar de Praxis vanmorgen, hij kreeg vannacht een ingeving, dat vind ik dan weer normaal dat heb ik ook weleens.

Wij hebben een centraal ventilatiesysteem dat eigenlijk altijd aan hoort te staan zeggen ze, maar wij vinden dat niet fijn, het is ook niet altijd nodig als er ramen open staan. Dat systeem zuigt verse buitenlucht aan die meestal kouder is dan de binnentemperatuur, maar juist nu het zo warm is is dat misschien wel fijn en kunnen wij het systeem 's nachts laten draaien. Maar, nu komt het... de stekker zit helemaal achterin op de vliering dat is niet handig als je de schakelaar even om wilt zetten of de stekker in het stopcontact, dus Joop boorde een gaatje, deed daar een snoertje door en monteerde een stekkermetschakelaar aan het eind een verdieping lager, daar waar ook de cv ketel staat.

Het is nu binnen iets van 26 graden, ik weet het niet precies, maar als het buiten af gaat koelen, zetten we de ventilatie aan, we zijn benieuwd en wordt vervolgd.

Kijk, zei ik vanmorgen toen we naar buiten stapten, de witlof bloeit!

Joop zag het echt niet, pas toen ik het van dichtbij aanwees. Die ogen worden er ook niet beter op, daarom vind ik electriciteitskarweitjes best eng eigenlijk, maar ik heb meegekeken en de draadjes zaten goed. 

Vorige week maakte hij ook nog een buitenstopcontact, was nu de stop eruit gevlogen of had hij de boel nog niet aan gezet... maar alles gaat goed tot nu toe, de accu van de fiets kan buiten aan de oplader.

Ria Vrijdag 17 Juni 2022 at 6:44 pm | | Standaard | Eén reactie

Haringtijd

Als er zo'n grote klaar is vind ik het leuk wat van die kleine te doen 's avonds, tijd om, tekening klaar, of er moet naar mijn zin nog teveel aan ontbreken. Deze was op het randje, maar hij is goed zo. Niet dat ik er iets mee bedoel hoor. Ze lijkt zwanger maar het kan ook net zo goed een trommel zijn, dat vind ik juist het leuke.

Vanmorgen een rondje, we waren weer vroeg want Joop heeft nog steeds een pijnlijke knie en nu ook jicht in zijn vinger. Hij gaat wel af en toe een klein rondje fietsen, dat geeft geen extra last en blijven bewegen is goed.

Ik fietste ook vandaag.. Ik zou met het hondje lopen maar toen ik daar kwam hoefde het niet, vrouwtje lag ziek op bed en hondje was uit logeren. Niet leuk natuurlijk. Daarna alweer naar de groentenboer want de verse spullen komen donderdags pas binnen, dat weet ik wel maar ja.... 

Op de terugweg ging ik via Brouwershaven, 'even' een harinkje halen dacht ik. Ik heb een half uur in de rij gestaan, daarna ermee naar huis gefietst, nou en dan zijn dat best wel extra lekkere harinkjes hoor. Ik deed er zelfs een biertje bij want haring moet zwemmen.

Daarna in de schaduw in slaap gevallen, heerlijk!

Ria Donderdag 16 Juni 2022 at 6:59 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Keuzes

Ik heb vooral gefietst vandaag, lekker in de wind en in de zon, naar de vleesboerderij en naar de groenteboer en stukken ook lekker in mijn hemd. Gewoon in de zon ga ik niet meer zitten ik vind het niet fijn meer aan mijn hoofd.  Onder het fietsen zet ik ook een pet op.

Geen foto's gemaakt, ik zat meer te denken dan te kijken, dingen van lang geleden die me nog steeds dwars zitten en die ik maar niet kwijtraak. Natuurlijk denk ik daar niet altijd aan maar soms gebeurt er iets en hoppa daar is het weer, de boosheid, angst, verdriet, gewoon alles! En dat duurt dan weken eer het weer wat zakt.

 Ik kan op facebook niet het één los zien van het ander. Het is voorbij maar niet voor mij en dat zal het ook nooit zijn.

Update:

Tekst is aangepast. Pagina weer in het archief.

Ria Woensdag 15 Juni 2022 at 6:48 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Regels

Vroeg op vanmorgen, Joop zat om zes uur al beneden ik om zeven. Na een tijdje rustig aan vond hij het wel weer eens tijd om stevig door te trappen gisteren, met als gevolg een erg pijnlijke knie. Gelukkig zakte dat in de loop van de dag weer en is hij toch nog naar Scharendijke gefietst.

Zo vroeg zijn die eerste wandelingetjes nog erg stil, geen hond die om een koekje komt en verder ook niemand te bekennen.

Daarna ging ik verder met mijn tekening, die heb ik een beetje verprutst geloof ik, maar goed toch nog wel het bekijken waard denk ik. Iedereen gaat zich er ook ineens mee bemoeien, je moet dit en je moet eens dat, of juist die van eerst vond ik beter, dat ook nog (komt zeker door dat kunstgedoe). Ik ga gewoon verder met waar ik mee bezig was hoor, lekker kleuren!

Regels zijn er toch om je aan te houden, hoe kan je daar dan een uitzondering op zijn? Je houdt je dan niet aan de regels, dat is misschien wel strafbaar.

Of worden er gezegdes bedoelt? Dan ben ik een uitzondering op 'kleren maken de man'.

Ria Dinsdag 14 Juni 2022 at 6:43 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Wensen

Deze foto is nog van gisteravond toen ik nog een rondje deed omdat er 's middags niet van gekomen was en ook omdat het nog zo heerlijk was buiten.

Vanmiddag kwam er weer niet van omdat ... uh ja waarom ook weer, Joop fietste en Mir en ik zouden nog naar een paar adresjes van de Kunstschouw gaan, maar het werd steeds uitgesteld omdat er eerst nog vanalles gedaan moest worden, maar rond een uur of drie kwam het ervan en Joop ging ook mee, oh ja daarvoor moesten we ook wachten.

Joop ging ook mee omdat één van de lokaties bij zijn neef is en misschien liep die daar ook wel rond voor een praatje, en ook leuk om eens wat van de kunst te zien. Neef woont daar op een prachtige lokatie om kunstwerken ten toon te stellen. We kregen thee van aangetrouwde nicht, buiten, dat dan weer wel ;-) 

Dus van lopen kwam alweer niets, wel gekleurd en de plantjes van de PLUS geplant. Nu maar wachten op de bloemenexplosie.

Oh en de spreuk van de foto heeft niets met kunst de maken, maar zag ik wel op de lokatie. Ik ben voorzover ik weet gezond en eigenlijk heb ik maar één wens, zolang mogelijk gezond blijven.

Ria Maandag 13 Juni 2022 at 6:28 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Geen overvlieger

Prachtig weer vanmorgen, met een evenzo prachtige lucht, tijd om de papvers en de zwarte toorts eens wat mooier op de foto te zetten, al heb ik van vorig jaar natuurlijk ook nog wel mooie, maar het is toch steeds nog leuk nieuwe te maken vooral met zo'n lucht.

Thuisgekomen ben ik daar weer een tijdje zoet mee, dat is het leuke van fotograferen. Stuk voor stuk bekijken en eventueel in de prullebak of rechtzetten want scheve horizonnen moet ik niet dus daar hou ik bij het maken ervan al rekening mee, kleiner maken wat de pixels betreft en een nieuwe naam geven, zo gaan ze dan in de map van vandaag met de originelen erbij.

Na de middag om boodschappen de broodjes voor het ontbijt zouden inmiddels wel op zijn en de weekendgangers 'iets leuks' aan het doen. 

Het was rustig en op mijn vraag of er nog bloemen over waren kreeg ik zowaar nog een bakje. Ik heb ze water gegeven en in de schaduw gezet planten doe ik morgen. 

Het was toch geen overvlieger vandaag je hebt van die dagen. Gelukkig kreeg ik weer een erg leuke mail van Jaap, het lijkt wel of hij het aanvoelt wanneer ik ze nodig heb.

Ria Zondag 12 Juni 2022 at 7:12 pm | | Standaard | Vijf reacties

Verhip

Vanmorgen een ochtendrondje, vanmiddag een rondje met het hondje en daarna een rondje met Mir over Haamstede, waar ze woont. 

Het was er een gezellige drukte er was een marktje, muziek en de Kunstschouw is ook begonnen. Er viel genoeg te zien. Ook mensen. Ik begin een beetje wereldvreemd te worden geloof ik, ik vergaap me meer aan de mensen dan aan de kunst, want was het nu het karakter van de markt en de Kunstschouw of is het echt zo dat de ouderen aan het verhippieën zijn. Ik zag nog nooit zoveel mannen met paardenstaarten en vlechten bij ellkaar met bijbehorende kleurrijke dames met doorrookt stemgeluid. Eentje kreeg zelfs inspiratie om 'ook weer eens wat te gaan doen' zoals ze zelf zei.

Mooie dingen heb ik nog niet gezien, maar we gaan nog wel een keer.

Het enige leuke vond ik dit. En nu ben ik gewoon vergeten een foto te maken van de lange dunne buis waarin verschillende kleuren zand vergruisde baksteen soorten klei vergruisde schelpen en weet ik wat niet meer laagje voor laagje zaten opgestapeld. Erg mooi om te zien. 

Ik ben versleten, je kunt beter een rondje door de polder doen maar dit is ook weleens een keertje leuk.

De papavers bloeien volop zag ik vanmorgen

en de zwarte toorts op de Rietdijk wordt elk jaar groter. Hij is prachtig!

Ria Zaterdag 11 Juni 2022 at 6:53 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Logisch

Vroeg dag want de gordijnenophanger zou komen en daarvoor moest natuurlijk het meubilair wat verschoven worden. En nu hangen ze. Het staat leuk, knusser, of het dempt merk ik nog niet, het is ook nog lang niet donker, maar het gaat ook niet om de inkijk als de lampen aan zijn, daar kunnen ook de lamellen een beetje dichter voor, maar het gaat vooral om winterse kou, als die ooit nog komt, ik vind het vooral nu al knusser.

We hebben de rails wat langer gelaten zodat ze nu links en rechts van de ramen kunnen hangen, maar eigenlijk was eerst de bedoeling ze in het midden te hangen, dat was voor mij het meest logisch, gek eigenlijk ik dacht er niet eens bij na. Mijn zus keek als eerste een beetje vreemd toen ik het zei en daarna kwam Joop met de gedachte, dus gisteren heb ik maar even het plan van een langere rails doorgegeven, nu kunnen we raak schuiven, links rechts of in het midden, geen stoppers.

Daarna nog met planten in de weer en alles weer op zijn plek, maar vanmiddag nog een rondje gewandeld. 

De bloemen staan bij een pas verkocht huis dat ze helemaal aan het uitbreken zijn. Een laatste groet van de overleden vrouw die daar woonde en die volgens mij ook altijd op Zonnemaire heeft gewoond, maar dat weet ik niet zeker. Ik kende haar van vroeger, tenminste ik wist dat ze er was, ze was ouder dan ik en sinds ik hier weer woonde groetten we elkaar en af en toe een praatje. 

Mooi dat we op deze manier toch weer even aan haar denken, wie ze was en wat ze deed, het was haar leven.

Ria Vrijdag 10 Juni 2022 at 6:45 pm | | Standaard | Zes reacties

Dankbaar

Toen de cactus weer naar buiten mocht een tijdje geleden heb ik hem behoorlijk mishandeld, er waren allemaal nieuwe slappe scheuten op gekomen en die heb ik er ook allemaal weer afgeknipt. Als dank krijg ik nu een bosje bloemen. De eerste komt er al aan.

De andere cactus, ik heb ze gesplitst odmat het twee verschillende waren, doet het wat rustiger aan maar kreeg wel dezelfde behandeling. Komende winter blijven ze buiten, dat weten ze al.

Het was heerlijk weer en ik scharrelde eens wat in de tuin. De geraniums stonden  nog in van die plastic potten en wat vetplanten eens nieuwe grond gegeven. Ondertussen was het beddegoed in de was en spande ik de waslijn, fietste naar de groentenboer, sneed alvast de groenten voor de macaroni, nou en toen kon de was alweer aan de lijn. Joop fietste, die komt ook alweer lekker op dreef.

Vanmiddag ook een extra rondje met het hondje als er iemand niet kan dan kan ik altijd wel, al ging ik nu wel op de fiets want even zitten is soms ook wel even fijn.

De klaprozen bloeien volop, in en buiten de bloembakken, leuk hoor van mij mogen ze.

Ria Donderdag 09 Juni 2022 at 7:05 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zomaar wat

hierboven maakte ik gisteravond op a5 formaat, dat is een half a4tje en die hieronder deed ik vandaag, dat is een a4 formaat. 

Het blijft ook maar regenen en die kleintjes, dat kleurt lekker weg. Ik vind het ook erg leuk om te doen, zomaar een beetje erop los kleuren zonder dat het mooi hoeft te zijn of strak.

Eind van de middag klaarde het op en wandelde ik nog een rondje door de polder en kwam een buurman boer tegen. Ik vroeg of het nu zo langzamerhand genoeg had geregend en ja hoor, na vandaag was hij tevreden. Dat is mooi! Alles staat er ook prachtig bij en alle vlas staat nog rechtovereind, hopelijk blijft het zo.

Hopelijk morgen weer bloemetjes of iets anders natuurlijks.

Ria Woensdag 08 Juni 2022 at 6:47 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Uitgerust

Bij het naar voren rijden van de groene bak vanmorgen zag ik het gelijk, het hele paadje langs de garage lag bezaaid met vlierbesbloemetjes, zo leuk! Bijna feestelijk.

En er zat een bloem in de Oostindische kers! Vorige week nog helemaal kaalgevreten, zodat ik dacht dat komt niet meer goed maar ik kijk het nog even aan, en zie!

Van zulke dingen word ik wel blij op de vroege ochtend, lekker geslapen ook! Soms kan je ook gewoon te moe zijn merk ik weleens want gisteren had ik eigenlijk niets gedaan.

Vandaag weer eens gewoon twee rondjes met vanmiddag een ijsje in Brouw en vanavond vis op het menu. Vijftien juni is er hollandse nieuwe, daar kan ik me nu al op verheugen. De visboer had zijn kraam al buiten gezet.

Het laatste bloempje is een lantaarntje in wording, die bak wordt pas mooi in de herfst want deze bloemetjes vallen haast niet op.

Ria Dinsdag 07 Juni 2022 at 7:00 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bankhangen

Vrijdag begon ik ermee en vanmorgen was hij klaar, tenminste nog niet helemaal, bij dit soort weet ik het soms niet goed. Ik was er gewoon stijf van vanmorgen, best inspannend hoor, dat kleuren.

Vrijdag bestelde ik nog wat kleurtjes, die zijn ook alweer € 0.12 per potlood duurder geworden en kosten nu gewoon € 3.00 p.st. ik bestel er dan minstens 34 anders komen er extra potloden aan verzendkosten bij en pas boven de € 100 is het gratis, vandaar. Rare toestand hoor al die plotselinge prijsverhogingen.

Ik heb vooral bank gehangen, dat doe ik eigenlijk nooit en ik vind er ook niets aan maar ik was moe en speelde Wordfeud met een paar vaste spelers, zij hingen ook bank denk ik.

Ria Maandag 06 Juni 2022 at 6:41 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Regenachtig

Ria Zondag 05 Juni 2022 at 9:23 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Wind zien

Het is een beetje rommelig, omdat ik niet goed kon zien of er werkelijk te zien was wat ik wilde laten zien. Nu ik het op de pc zie valt dat mee vandaar dat het nu hier staat, ook al is het wat beweeglijk.  

Ik maakte al meer vlasflimpjes,  met wind en zonder wind, dus ik doe gewoon die van vorig jaar erbij.

In het echt is alles mooier.

Ria Zaterdag 04 Juni 2022 at 6:47 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Pech of niet

Dit was het eerste wat ik tegenkwam vanmorgen, hij zat doodstil bijna midden op de weg. Ik vond dat nogal onverstandig want één auto en je bent er geweest. Nadat ik een paar foto's had gemaakt zette ik hem terug in de berm.

Her blijkt de rietvink te zijn, een grote nachtvlinder.

Daarna zag ik de klaprozen, netjes met z'n drietjes overeind gebleven aan de rand van een maaibeurt.

Rond de middag haalde ik de gespaarde plantjes op van de zegeltjesaktie van de PLUS, volle kaart mee, bakje pakken en weg (dacht ik), maar neeee hoor, u had de kaart weken geleden al in moeten leveren, aan de hand daarvan bestellen wij de bloemen. Nou dat is dan weer leuk geregeld, misschien als er wat overblijft mag ik nog eens komen kijken. Ach ja dan moet ik maar beter opletten, het zal vast wel ergens te lezen zijn geweest.

Vanmiddag nog een rondje met het hondje, wasjes en andere vrijdagdingen.

Ik ben er klaar voor, laat de Pinksteren maar komen, de toeristen zijn er al.

Ria Vrijdag 03 Juni 2022 at 6:39 pm | | Standaard | Twee reacties

Natuurlijk

De orchideeën bloeien, zei Heleen, een heleboel! Dus vanmiddag gingen we samen eens kijken.

Prachtig! Een heel veld vol, wat je hier zit is een fractie, want een heel veld valt niet zo makkelijk vast te leggen tussen het gras.

Verder wist ze ook nog te vertellen dat de zwaantjes uit hun eieren gekropen waren.

 

En jawel, vijf stuks!

Net allemaal een beetje ver, maar toch allemaal het bekijken waard vind ik.

De natuur is prachtig!

Ria Donderdag 02 Juni 2022 at 7:01 pm | | Standaard | Vier reacties

Ver weg en dichtbij

Het eerste vlas bloeit, dat wodt een mooie blauwe Pinksteren! En vast nog een paar meer foto's.

Ik was bij de kapper vanmorgen voor mijn Pinksterkapsel, daarna nog wat boodschappen, ik was daar nu toch en vanmiddag mijn nieuwe rijbewijs op het gemeentehuis gehaald, ik kan er weer vijf jaar tegen. 

Joop schreef een verslag over Rabin en Rita. De pagina laat ik gewoon staan, wie weet komt er ooit nog eens nieuws.

Na het etentje waarop Joop trakteerde kreeg ik een lief messenger berichtje van Rita.

Ik heb geantwoord dat ik ervan genoten heb ze op te zien groeien daar in dat verre Nepal en dat ik het fijn vind dat we ze op deze manier een goede toekomst daar hebben kunnen bieden en dat we zeker in contact zullen blijven. Daarvoor zijn er mogelijkheden genoeg.

Ria Woensdag 01 Juni 2022 at 6:37 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,