27-04-2003/0305-2003

zaterdag, april 26, 2003

 
Het water is met bakken uit de hemel gevallen vandaag, 11mm geloof ik. Nu mag het weer mooi weer worden, de zon schijnt al, maar ik geloof dat dat niet lang gaat duren als ik zo het weerbericht eens bekeek. Vanmorgen werden we wakker gebeld door Cor, hij kwam weer met het hout spelen. Ze zijn een paar uurtjes bezig geweest en alles is nu van het gras gelukkig, dan kan dat ook weer gaan groeien. Vanmiddag een pak graszaad gehaald, zodat we een beetje bij kunnen zaaien. Goed weer daarvoor, Joop heeft ook kunstmest gestrooid. Nog even bij de Lidl geweest voor de wekelijkse boodschappen, waar ik twee oud werknemers tegenkwam. Kees Jan en Jan Legemaate, Leuk om ze weer eens te zien. Jan wordt dik en Kees Jan is niks veranderd, loopt nog steeds in zijn zwarte broek met rode bloes, haar nog precies eender. We hebben niet gepraat alleen gezwaaid.
 

Door: ria 7:48 PM
 

Joop is zojuist begonnen met zijn nieuwe baantje als taxichauffeur, hij was best wel een beetje zenuwachtig geloof ik. Hopelijk vergeet hij niet al teveel dingen en bevalt het een beetje. Ben benieuwd wat hij allemaal te vertellen heeft straks. Hij moet van zeven tot elf uur ongeveer, ligt er een beetje aan.
 

Door: ria 7:21 PM
 
Het was heel gezellig in Nijkerk We hebben lekker buiten gezeten en gespeeld en gebadderd en geknuffeld, vanmiddag nog even naar de markt en een ijsje op de muziektent gegeten. Levi loopt alweer een stuk beter. Vanavond een lekkere ovenschotel van Sil en daarna weer naar huis. Uur of elf waren we hier Nog even achter de pc en dan zo lekker slapen, want het is wel vermoeiend hoor ;) Ik heb rugpijn van de rit, Joop scheurt als een gek met ons autootje, ach ja, ik ben eigenlijk niet anders gewend, heeft hij altijd al gedaan, scheuren, maar dan waren de auto's meestal iets groter. En het regent........heerlijk, het ruikt lekker buiten............goed voor de plantjes, ze hadden het nodig.
 

Door: ria 12:09 AM

donderdag, april 24, 2003

 
Vanmorgen kon ik niet echt op dreef komen. Maar na veel bakjes koffie en de krant ben ik toch maar aan de rest van de paaltjes begonnen. En gelukkig maar, ze zijn klaar :)) Ook al prachtig geworden. Ik moet toch maar eens een digitale camera aanschaffen ;) Daarna nog een wandeling gemaakt, het was wel warm. Ik wilde Simba nog ergens uit een sloot laten drinken, maar ze sprong er gelijk in, gelukkig was ie niet diep. Onderweg heb ik bedacht dat ik gelijk maar verder ga met schilderen. We hebben een houten huis en dat moet ook weer gebeuren en aangezien ik nu toch al een broek en een paar shirts tot verfkledij gepromoveerd heb, mijn handen er al onder zitten en ik het ritme ook al een beetje te pakken heb, dacht ik maar gelijk verder te gaan, dan ben ik er van de zomer vanaf. Er staan nog een paar blikken die over zijn van de vorige keer, hopelijk is dat nog goed. Maar dat wordt pas volgende week dat ik daar mee kan beginnen, want morgen gaan we een dagje naar Nijkerk, naar Silvia en Cor en de kids.
 

Door: ria 6:43 PM

woensdag, april 23, 2003

 

Leuke site gevonden over 
kikkers maar ook veel andere wetenswaardigheden over de tuin en de vijver. Ik denk dat we binnenkort wel kleine kikkertjes zullen hebben. Deze is ook heel leuk, daar heb ik even mijn startpagina van gemaakt. Die ga ik op mijn gemak eens helemaal bekijken als het regent of zo :( Ook handig om eens dingen op te zoeken, denk ik.
 

Door: ria 10:40 PM
 

Vandaag heb ik de andere 5 lampen gedaan. Ze zijn hetzelfde als op de foto alleen de voet is iets hoger. Ik ben er heel de dag zoet mee geweest, want vanmorgen ben ik alleen al een uur bezig geweest om de glazen bolletjes eraf te krijgen. Alle schroeven zaten vastgeroest. Gelukkig had ik nog een busje 
wd-40 daarna ging het beter. Voeten 2x geschilderd en de kapjes met een spuitbus mat wit gespoten, prachtig zijn ze geworden, wat een likje verf toch al niet kan doen. Morgen verder. Dan ga ik de lampjes in de oprit doen, dat zijn er nog zes maar die zijn korter. Ze moeten eerst wel weer uit elkaar. Eind van de middag ook nog een stukje gewandeld, alleen niet zo ver, daar had ik geen puf meer voor. Joop is bezig om de bijenstal ( ja zo noemen ze dat ) te schilderen, ook al groen, dezelfde kleur als de lampen. Ook heeft hij een volkje bijen in een kast gezet met een glasplaat ervoor, die heeft hij eind vorig jaar helemaal opgeknapt. Zo kan je zien wat ze zoal aan het doen zijn. Ze zitten er pas sinds gisteren in en hebben nu nog geen koningin, dus dat moet ook op de voet gevolgd worden. Die maken die bijen dan zelf. Ze gaan dan speciale doppen aanmaken, Ik weet er ook nog niet zoveel vanaf, maar ook daar leer ik steeds weer iets van "bij". Verder hebben we een heel gezellige kikker. Er zijn er meer, maar er is er eentje die overdag steeds zit te kwaken, het is zeker kikkerpaartijd, daar moet ik me ook nog eens in verdiepen.
 

Door: ria 5:07 PM

dinsdag, april 22, 2003

 
Vanmorgen begonnen met het schilderen van de palen van de buitenverlichting. Die waren wit en de verf bladderde eraf. Nu doe ik ze metHammerite, is heel makkelijk spul en binnen een half uurtje kan de volgende laag er alweer over. Alleen je kan het niet met terpentine van je handen afhalen, dus nu heb ik hele groene handen. Ik heb er al twee gedaan, nu moet ik er nog een stuk of acht, ik weet het eigenlijk geeneens. Morgen eens tellen . Vanmiddag heerlijk gewandeld op mijn nieuwe schoenen, ze lopen lekker, alleen heb ik er wel een blaar aan overgehouden, bij mijn grote teen. Op de foto die in mijn hand en op mijn duim. Die trui had ik dus gisteravond ook aan Em. Ik heb hem gebreid toen ik mijn wolwinkeltje had, dat was van 1976 tot 1986 de trui is dus al een jaar of 25 oud. Ik draag hem bijna dagelijks, 's morgens of 's avonds, gewoon als het ff fris is.
 

Door: ria 7:07 PM

maandag, april 21, 2003

 
Het was heerlijk vandaag. Heel de dag in de tuin gewerkt en gelegen. Vanmorgen heeft Miriam eerst mijn haar geverfd, dat was nodig. Grijze slapen zijn nu weer blond. Daarna met het tuinschepje in de weer geweest, wat tot gevolg heeft dat ik nu weer een grote blaar aan de binnenkant van mijn hand heb en eentje op mijn duim :( , het vel is er al af dus dat is lekker gevoelig. Maar het wordt wel steeds mooier, de tuin dan tenminste. Nu ik weer een beetje bruiner word, zie ik dat er afgelopen winter weer wat pigment is weggebleven of zo, ik weet niet wat ermee gebeurt, maar de witte vlekken nemen steeds meer toe. Vooral op mijn benen, geen gezicht eigenlijk, maar goed, het zal wel bij de leeftijd horen. Ik kan er ook niet mee zitten hoor, maar het viel me wel op. Joop is druk met de vijver en de bijen geweest. Hoop alg uit de vijver gehaald. Vanmorgen heb ik hem de boedha kado gedaan. Hij was er blij mee ;)
 

Door: ria 5:32 PM

zondag, april 20, 2003

 
 Water zie ik ook genoeg onderweg. Dit is het strandje bij "het Koepeltje" aan de kant van de Grevelingen. Als je goed kijkt zie je ook het koepeltje, puntig dakje, precies in het midden van de foto.
 

Door: ria 9:58 PM
 

Ik zat zo eens te zoeken of ik leuke plaatjes zag van dingen die ik iedere dag tegenkom op mijn wandelingen en dit is er eentje. Dit is de tweede molen waar ik langs kom, hij heet "Het Hert". Er is er nog eentje, die staat vlak bij ons op de hoek, dat is de Lelie Leuk he. Ik ga nog eens verder zoeken.
 

Door: ria 8:36 PM
 
Lekker uitgeslapen en een lange wandeling gemaakt vandaag. Voor de rest eigenlijk niks. Het was niet echt mooi weer. Je hoort dat het overal prachtig is, maar hier ging de zon vanmiddag al achter de wolken en nu ziet het eruit of het elk moment kan gaan regenen. . Ik had vandaag ook een mail van Truus. Ze vertelde dat je eigenlijk zelf geen boedha mag kopen, je moet hem krijgen of hij moet toevallig op je pad komen. Als je hem zomaar koopt brengt het ongeluk. Maar deze heb ik niet zomaar gekocht hoor. Hij kwam op mijn pad, stond daar gewoon op mij te wachten, ik zag het aan zijn gezicht. :))
 

Door: ria 8:21 PM
Ria Zondag 27 April 2003 at 12:10 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.