Zonnig

Een gezamelijk wandelingetje met iemand uit het dorp vanmorgen en we maakten er een extra lang rondje van, dan hadden we dat toch maar te pakken! Het was heerlijk!

 De boeren zijn ook wel blij met zo'n nachtvorstje of wat, daar droogt het lekker van op.

Vanmiddag nog een rondje om te kijken of het klein hoefblad al boven de grond kwam, maar ik zag op een paar paardenbloemen na nog niets, al zal dat niet lang meer duren. Ik kijk zoals elk jaar weer uit naar de eerste bloemetjes, de katjes zijn er in elk geval al wel. 

Toch alles bij elkaar 12km in de benen en vanavond lekker nasi gekookt

Ria | Woensdag 08 Februari 2023 at 6:51 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Horhor

Zo heerlijk helder met een wit randje en af en toe een vleugje nevel als het vanmorgen was, zo somber was het vanmiddag. 

Het bed van Joop zou bezorgd worden, maar ik deed nog snel een ochtendrondje. Gelukkig maar want er was file en het kwam later dan beloofd, dit had ik toch maar mooi te pakken.

Ook best mooi hoor, maar een stuk kouder dan vanmorgen.

 Onderweg werd het iets lichter en jawel even later een gat en zo trok het steeds meer open.

Joop kan nu natuurlijk niet wachten tot het bedtijd is. Gisteren is het hor, of is het de hor opgemeten en volgens de horrenmeneer kon het uitstekend geplaatst worden, zelfs het gootje had kunnen blijven liggen, maar dat vinden we nu toch mooier langs het plafond. En hoewel het dubbele deuren zijn, waarvan er altijd maar eentje open gaat, kan er ook gewoon voor maar één deur een hor.

Misschien is het ook een goed plan voor in de keuken waar we dezelfde openslaande deuren hebben. Ikzelf dacht eigenlijk aan van die flappen, die achter je dichtvallen, een deur moet je dan ook weer dichtdoen en naar een keuken wordt nu eenmaal meer heen en weer gelopen. Iemand tips en/of ervaring?

Ria | Dinsdag 07 Februari 2023 at 7:13 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Ouder worden

Onze dochters zijn nu ongeveer net zo oud als ik, toen ik met mijn weblog begon en in het begin wisten ze dat ook niet eens, niemand wist het, ik deed het puur voor mezelf en schreef daardoor ook veel meer op, ook over hun. Als er weer eens een relatie uit was of een ruzietje hier of daar, niet altijd maar over het algemeen liet ik veel meer los en in de loop der jaren werd dat steeds minder, vooral ook omdat ik wist dat er meer mensen meelazen en niet heel ons huishouden hoeft natuurlijk op straat te liggen. 

Afgelopen week kreeg ik een appje van Sil, ze was eens in de begintijd aan het lezen en kwam tot bovenstaande conclusie. Ik denk dat ze geen van beiden een tiende gelezen hebben van wat ik schreef. Tegenwoordig wel wat meer denk ik.

We hebben best wel wat meegemaakt met z'n drietjes. En moeilijkheden zijn nu eenmaal nooit leuk om te vertellen, dat deed ik op een uitzondering na in het begin ook niet.

Nou en toen hadden ze hier gisteren een wijntje gedronken en daarna nog even naar de kroeg en dan eens even lezen wat mams over ons bezoekje schreef. 

Weinig dus, want zo'n bezoekje kost energie en ik dronk een wijntje mee, dus dan heb ik echt geen zin om nog een 'ingewikkeld' blog te schrijven.

We hadden het vooral over tatoeages hier en daar en eventuele relaties en/of dat nog iets toevoegt op hun leeftijd, daar dachten ze verschillend over, tenminste op dat moment, dat kan zomaar vandaag weer anders zijn, want wispelturig zijn ze wel.

Naarmate je ouder wordt word je ook wat milder, vooral Sil had altijd wel moeite met mijn blog. "Mijn moeder is een weblog' riep ze weleens. Vooral als er iets was, niet echt heel belangrijk en ik vertelde dat dan op mijn blog, zodat ook vooral mijn zus en andere vrienden en kennissen het wisten. Belangrijke dingen vertelde ik ze toch wel eerst peive. Als ze dan eens iets vroeg en ik antwoordde: 'heb je mijn weblog niet gelezen?'. Dan krijg je natuurlijk vanzelf dat er een soort afgunst ontstaat misschien. 

Nu ja niet dat ik het nu meer over de dames ga hebben hoor, zij hebben hun eigen leven en in het begin was dat nog wat meer verweven met het mijne, ook vanwege de kleinkinderen. En over de kapsalon van Mir heb ik altijd wel verslag gedaan.

Ria | Maandag 06 Februari 2023 at 6:55 pm | | Standaard | Tien reacties

Zondag

Erg aangenaam was het niet buiten, maar de was was zo droog, dat dan weer wel. Rondje gedaan en gezellig meiden op wijn/kaas visite

Gisteren een tekening klaar, een heel karwei met al die blokjes, maar ben ook alweer aan een nieuwe bezig. 

Kort maar krachtig vandaag, moet kunnen.

O ja en 'Bietunakkunaaie' betekent gewoon, 'Bijt hij als ik hem aai'. :-)

Ria | Zondag 05 Februari 2023 at 6:48 pm | | Standaard | Drie reacties

Teamwork

 We begonnen vanmorgen met het veranderen van de elektriciteits kabels die we een paar dagen geleden hebben aangelegd. Van links naar rechts van het kamertje van Joop d.m.v. een gootje over de vloer tegen de dorpel.

Joop had inmiddels verzonnen dat er daar ook een hordeur moet komen, want twee ventilatiestripjes bovenin de deuren is best weinig als het 's zomers heet is. Zo'n hordeur heeft ook nogal wat ruimte nodig en die strip zat dus in de weg. We hadden het beter gelijk kunnen doen natuurlijk, maar ja....

Nu eerst met een gootje naar het plafond, gootje langs het plafond en gootje naar beneden, veel netter, maar wel gedoe met die gootjes en dekseltjes en plakkertjes en boven je hoofd.

Maar samen hebben we de klus weer geklaard, wij zijn een prima team! 

Een ochtendrondje kwam er zodoende niet van maar vanmiddag heb ik de schade ingehaald. Het was grijs, maar niet koud en de wind was gaan liggen, dus heerlijk gewandeld.

 

 Geen  gootjes- en of polder- foto's, maar Nora lacht zich een voetje!

Ria | Zaterdag 04 Februari 2023 at 6:48 pm | | Standaard | Drie reacties

Kiekuut

Alweer zo'n koude dag. Deze foto's zijn nog van gisteren en ik denk dat er vandaag niet veel meer mensen zich op straat vertoonden.

Hier woont 'Art Ist'.

En deze mensen hebben 'unond die biet'.

Zo is er nog zo'n zinnetje 'Bietunakkunaaie'.

Ik heb twee rondjes gewandeld en gekleurd vandaag. Joop puzzelde. Volgende week nog kouder, het is ook nog maar februari, ik weet het.

Ria | Vrijdag 03 Februari 2023 at 6:57 pm | | Standaard | Twee reacties

van Katoen

Afgelopen nacht heb ik heerlijk geslapen onder mijn gisteren ontvangen nieuwe dekbed van katoen, dat toch weer heel anders voelt dan eentje gemaakt van gerecycelde petflessen. Nu maar afwachten of het enige invloed heeft op mijn nog altijd jeukende rug. Het petflessendekbed kocht ik vorig jaar maart en in mei viel het me op dat mijn rug steeds jeukte. Allicht duurt het ook weer een tijdje eer ik verandering zal voelen. Spannend!

Begin van de middag even naar Zierikzee voor een paar boodschappen. Donderdag is marktdag maar er was geen mens te bekennen op een paar op de markt na. Alle straten waren leeg, dus ik maakte eens wat foto's. Je hebt dan niet zo snel het gevoel dat je voor gek loopt als oud wijf met je cameraatje, de straten waren mooi leeg.

Nog even een voorval van gisteren toen de plastic bakken werden geleegd, ik vind het zelf wel grappig.

Er stopte een auto van Handhaving bij de rolemmer die ik net buiten had gezet, het plastic is woensdags aan de beurt. Toen ik nog even in de emmer keek, zag ik een klein bruin flesje, geen idee waarvan, maar ik liet het zo en dacht dat het wel van plastic zou zijn, want glas houden we ook apart.

De handhavingsmevrouw had in mijn emmer gekeken en pakte zo'n papier wat ze dan aan het handvat doen, als er iets niet goed is... ik rende naar buiten want ik had natuurlijk zo'n bruin vermoeden en vroeg wat er aan de hand was.

'Er zit glas in uw bak mevrouw'

'dat is geen glas maar plastic' zei ik op goed geluk, want ik had het ook niet gecontroleerd.

'nee hoor dat is glas' zei ze weer

'nee hoor' en ik pakte de emmer en kiepte hem ondersteboven zoveel zit er nooit in bij ons. En daar was het kleine bruine flesje van plastic! Ze keek wel een beetje op haar (bruine) neus en een ja-maar en dat het toch net leek, maar ook excuus. Ach ja, ik vind het zo kinderachtig, terwijl we meestal alles wel netjes apart houden, maar er kan eens een klein bruin flesje tussendoor wippen natuurlijk.

Ria | Donderdag 02 Februari 2023 at 6:57 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Watersnoodmoe

De jaren na de ramp werd er op deze dag meestal wat extra aandacht besteed aan de watersnoodramp, zeker om de vijf jaar, nu begon het weken geleden al met als gevolg dat ik een beetje watersnoodmoe ben. Al die ellende, al die verhalen elke dag maar weer. Ik ben nu zover dat ik het niet meer wil zien. 

Natuurlijk is het goed, die aandacht, want we moeten wel alert blijven en er moet wel iets gedaan worden zodat herhaling uitgesloten is, al lijkt dat bijna onmogelijk en boeken moeten zeker geschreven worden door de mensen die het meemaakten, zodat alles bewaard blijft, ook in het watersnoodmuseumHet verslag van mijn vader moet daar ook ergens liggen.

Wij kochten in 1976 een Deense geschenkwoning in Scharendijke en woonden daar 14 jaar in. We (Joop) verbouwden het een en ander, zetten er een muur omheen en waar ik in het deurgat sta kwam mijn wolwinkeltje. In 1990 bouwden we ons houten stapelbouw huis aan de Elkerzeeseweg, waar inmiddels ons Installatiebedrijf bedrijf was gevestigd. Waarna we in 2016 weer naar Zonnemaire verhuisden...

Ria | Woensdag 01 Februari 2023 at 6:56 pm | | Standaard | Vier reacties