Keus en hannes

Altijd die beslissingen, wat doe ik, welke kant ga ik op, soms weet je het gewoon niet. Ik had het eergister in de winkel al met de schoenen, echt lekker zaten ze (nog) niet, even wennen dacht ik, maar ze waren gewoon te groot. Te klein is niet goed, maar te groot moet ook niet, ik had ruimte aan alle kanten en dat gaat sllippen ook met dikke sokken.

De hoge korting deed me besluiten ze toch mee te nemen, stom natuurlijk, maar ik mocht ze altijd terug brengen, al kreeg ik dan wel een tegoedbon, ook goed, ze hebben leuke spullen.

Dus dat deed ik vanmiddag, ik keek natuurlijk gelijk of ik iets zag, dacht aan een jasje, maar nam uiteindelijk een ander paar schoenen mee, zondagse! en ze zitten heerlijk, geen twijfel mogelijk en bijna voor niks :-D

 Vanmorgenvroeg was ik al bij de kapper en vanmiddag vanwege de schoenen even in Zierikzee waar ik nog een oud klasgenoot tegenkwam en nog wat andere bekenden, dat was even gezellig. Daarna nog een rondje polder en nog wat ander gehannes, maar dat komt later nog wel..

Ria Donderdag 04 Juli 2024 at 6:30 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Even wennen

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik best fan van de KEEN schoenen, drie paar sandalen (bijna) versleten, de groene laarzen en nu weer deze. Ik durfde het bestellen on line niet meer zo goed aan, vanwege mijn toch altijd aanweziige Halux knobbel en ik wist dat Uncle's in Zierikzee ze ook verkocht. Alleen maar sandalen in de winkel op het ogenblik natuurlijk, best een kleine winkel, maar die van de foto stonden op zolder op mij te wachten, laatste paar, goede maat, nog even wennen, best warm ook, nog geen lange wandeling ermee maar in huis af en toe aan, zodat we aan elkaar kunnen wennen qua model en knobbel.

Vanmiddag naar Brouwershaven gelopen op die groene, het was droog, niet koud, fijn windje, lekker wandelweer. Goed weer voor een ijsje en een appelflap bij de thee.

Ria Woensdag 03 Juli 2024 at 7:35 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bel bel

Mijn fiets doet het al een week of twee niet goed, dan wil de motor niet starten. Het schermpje gaat wel aan maar vlak daarna ook weer uit, niks standje eco of high, gewoon zwaar (maar dan ook heel zwaar) trappen.

Een keer deed hij het nog, vlak nadat ik hem gewassen had en vanmorgen ineens weer. Ik had de fietsenmaker beloofd dat ik hem vanmorgen zou brengen dus in het langslopen probeerde ik het eens... en jawel hij deed het, dus moest ik NU gaan fietsen, net gedoucht en wel. Dat douchen was niet nodig geweest want een halve kilometer eer ik bij de fietsenmaker op Schuddebeurs was, begon het toch te hozen! Zeiknat was ik, gelukkig kwam Joop me halen.

Tekening af gemaakt en vanmiddag nog een stukje gelopen en onderweg gezellig met mijn zus gebeld. Soms is bellen ook best leuk, al zijn we allebei niet van die bellers.

Ik kon het woordje 'lurp' leggen vandaag met Wordfeud, dat werd niet goedgekeurd door meneer Feud, zo raar!?!

Ik ken het meer in deze betekenis, iets is lurp gedraaid... ach ja, dat was ooit, er blijft niets over van onze mooie Zeeuwse Taele. 

De titel van vandaag is ook zoiets, bel bel, zoiets als tjonge jonge.

Ria Dinsdag 02 Juli 2024 at 7:16 pm | | Standaard | Vijf reacties

Schuiven en scharrelen

Gisteren onder het wandelen was er dit.  Prachtige luchten af en toe de laatste dagen. Vandaag wisselden wolken en zon elkaar af. Het was heerlijk om buiten te scharrelen.

Ik knipte een paar dingen in de bloembakken en vulde er eentje weer aan met zwarte aarde, de andere had ik vorig jaar gedaan, dat hoeft ook niet ieder jaar. Ze zien er weer opgeruimd uit. De campanula bij de garage was er ook ineens klaar mee en zit nu in de groene bak. De plantjes staan alweer klaar voor volgend jaar, al heb ik nog wel wat grotere plukjes laten staan, misschien bloeien ze nog een beetje na.

Vanavond schoven we weer aan in de Smisse en ik maakte een foto van het voorgerecht waar ik al van gegeten had, zo lekker! Haring met roze, rood, groen en geel :-D

De andere gerechten waren ook weer heerlijk natuurlijk.

Elke eerste en laatste maandag van de maand kan er aangeschoven worden, wij hadden weer een erg gezellige Rotterdamse dame deze keer.

Ria Maandag 01 Juli 2024 at 7:38 pm | | Standaard | Zes reacties

Moe

Een fijn rondje gedaan vanmorgen en wat bloemen gefotografeerd.

Vnmiddag wat gekleurd, maar dat wil niet erg lukken.

Moe, al weet ik niet waarvan.

Ria Zondag 30 Juni 2024 at 6:49 pm | | Standaard | Vijf reacties

Dansend de dag door

Eerst een tijdje naar de lucht en de zwaluwen gekeken vanmorgen, het was mooi met de sluierbewolking en er kwam een zwaluw op tijd in beeld.

Daarna een rondje met de club een kilometer of zeven, het was heerlijk, niet al te warm en voor de zekerheid toch maar een pet.

Ook maakte ik eens een panoramafoto, zie toch eens hoe weids ons landschap is...

Inmiddels was de nieuwe parasol bezorgd, iets groter dan we gedacht hadden, dus dat was even een heen en weer geschuif om te zien hoe ze het beste konden staan, het moet een komisch gezicht zijn geweest voor de achterburen, drie walsende parasols. We hebben nu wel genoeg schaduw en fijn ook dat je op je blote voeten kunt lopen zonder ze te verbranden, die tegels worden bloedheet en zon valt er ook hier en daar nog genoeg tussendoor. Blij mee.

Ria Zaterdag 29 Juni 2024 at 7:05 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Dit en dan dat

HIj moet toch echt wat dieper door zijn knieën zakken om niet op te vallen tussen de aardappels.

Cichorei volop in bloei in de Korteweg waar onze bijzondere boerin woont.

De papavers van gisteren in de verte vanaf de dijk.

En heel veel kamillie, blijkbaar vanwege de vele regen.

Een druk dagje had ik, druk met van alles en nog wat, ik begin me wel weer wat lekkerder te voelen, maar ik kom zo ook niet aan tekenen toe. Elke morgen denk, 'eerst een wandelingetje, daarna even dit of dat doen en dan de hele middag kleuren', er komt niet van, jammer. Morgen misschien.

Ria Vrijdag 28 Juni 2024 at 7:45 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Pet talk

Wel vroeg wakker maar niet zoveel zin, toch een rondje mèt pet. Ik vind het vreselijk zo'n pet, maar de zon doet echt pijn aan mijn hoofd als ik niets opzet merkte ik vanmiddag weer toen ik even met de auto o.a. langs de papavers reed en wat foto's maakte. Gisteren onder het fietsen merkte ik het ook al.

Mooi zijn ze hè, wat sluierbewolking vandaag wat het extra mooi maakte.

Het laatste antibioticapilletje heb ik niet meer ingenomen, ik was er klaar mee, nu maar wachten tot ik weer een gewone kleur tong heb en weer wat minder sloom ben, of zou dat de hitte zijn...

Er is inmiddels wind, heerlijk!

Ria Donderdag 27 Juni 2024 at 6:32 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,