Voldaan

als je klikt komt hij binnen

Het is wel weer even wennen met dat onvoorspelbare weer. Zo kwam er van wandelen niet veel, wel vanmorgen een rondje en Joop ging ook vroeg op stap, maar de rest van de dag bleven we binnen. 

We keken naar de koning met zijn nieuwe bril en de balkonscene, daar kon je duidelijk zien dat ze er geen zin in hadden, misschien hadden ze ook beter binnen kunnen blijven en een borrel kunnen nemen, maar ze voldeden aan hun verplichtingen, die borrel namen ze vast daarna. Groot gelijk. 

Verder maakte ik een tekening af, het gaat lekker, al blijft het een hele klus zo'n groot vel, maar daarna is de voldoening groot. Dit is erg leuk om te doen al zal niet iedereen het even mooi vinden wat ik dan ook wel weer snap.

Ria Dinsdag 19 September 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Verzinnen

En omdat de maandagen nog lang niet op zijn was er vanmorgen weer een nieuwe. Het had heerlijk geregend vannacht, niets van gemerkt. Nu het niet meer zo warm is gaat het raam weer dicht, luikjes nog wel open natuurlijk, maar de klok komt dan toch niet meer zo doordingend binnen.

Joop kleedde zich winddicht aan en ging met de scoot op stap, ik zoog stof en rommelde nog eens wat. Beleef Zonnemaire komt dichterbij en je wilt dan toch dat het net weer wat anders is dan de vorige keer. Er hangen nu wel allemaal nieuwe tekeningen, de kleintjes heb ik ook in plastic hoesjes gedaan voor de verkoop. Er zijn er niet zo heel veel, maar dan loop ik te verzinnen hoe je zoiets een beetje leuk presenteert. Daar ben ik nog niet uit. 

Vanmiddag een rondje Schraphage, bij de Weeldijk waar ik de foto's maakte is het altijd mooi. Er was veel wind, maar ik liep in tegenstelling tot Joop gewoon in mijn shirt en dat was nog best warm.

Ria Maandag 18 September 2023 at 6:56 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Toestand

Een grijze windstille dag vandaag, eigenlijk best lekker want het is nog steeds niet koud.

Na de koffie ging Joop een rondje rijden en besloot ik de ramen eens te zemen, zulke dingen moet je doen als het in je opkomt ook al is het zondag. Binnen en buiten op het gemakje, ik was net met het laatste raam bezig toen Joop aan kwam lopen met de appelflappen.

Vanmiddag nog maar een wandelingetje. Steeds meer mensen beginnen aan me te vragen hoe het met Joop is, het valt natuurlijk wel op dat hij alleen nog maar in die scootmobiel aan het rijden is en dan kan je het beter maar eens vragen, dat doe ik zelf ook.

Komende vrijdag krijgt hij een EMG onderzoek en samen met de buisjes bloed die hij vorige week in Vlissingen inleverde moet dat hopelijk wat duidelijkheid brengen, daarover wordt hij dan na dat onderzoek al snel gebeld. Ik zal blij zijn als het gebeurd is want het wordt er niet beter op.

Door de snelheid van de geleiding kan je aflezen of het een neuropathie door een ontsteking is of door een beschadiging van de vezel. Bovendien kan je in de loop van de tijd een indruk krijgen over hoe de aandoening zich gedraagt. Is er snelle progressie of valt het heel erg mee.

Volgende week weten we meer en of er behalve pijnbestrijding verder nog iets aan te doen is. Pijnbestrijding denkt Joop nu nog niet aan want dat zijn zware medicijnen en zolang het nog gaat gaat het, maar leuk is anders. En dan heeft hij natuurlijk ook die ogen nog, maar lezen gaat goed! Puzzelen is uit, lezen is in!

Ria Zondag 17 September 2023 at 5:01 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Betrekken

Maar liefst zes bloemen aan het rechtertakje vanmorgen, plus de andere nog, dat was een prachtig gezicht vanmorgen en alweer windstil, het zijn heerlijke dagen. Niet dat ik hele dagen buiten ben hoor, want verder kleurde ik vooral, met de ramen open dat wel.

Toen de tekening af was fietste ik nog een rondje door Brouw en de polder, d lucht was al behoorlijk aan het betrekken.

Ria Zaterdag 16 September 2023 at 7:07 pm | | Standaard | Drie reacties

Taai

De blaren vallen al bij bosjes, het zal snel kaal zijn in de polder, gelukkig zijn er veel besjes en nog bloeiend spul in de bermem, zoals het boerenwormkruid. Hier samen met de verdorde stengels van afgelopen voorjaar of misschien al van vorig jaar.

De avondkoekoeksbloem in drie fases, achterin net uitgebloeid en voorin met zaad, ze bloeien ook nog volop.

Nog steeds warm al koelt het 's morgens en 's avonds wel sneller af en is het daardoor 's nachts ook koeler. Ik maakte wat stekken van de geraniums vandaag, potgrond was alweer op dus nog maar een zak gehaald. Als ze nu nog goed aanslaan krijg ik ze misschien wat makkelijker de winter door, dan laat ik de oude gewoon buiten staan als het gaat vriezen, of onder het afdak. Er was er afgelopen winter ook één waarvan ik dacht dat hij helemaal doodgevroren was maar dat is toch weer een mooie geranuim geworden. Niet te snel weggooien, die dingen zijn best taai.

Ria Vrijdag 15 September 2023 at 7:09 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kort en krachtig

Eén verlepte, twee bloeiende en nog één knop. Het duurt altijd maar zo kort, maar mooi is het wel, zeker met dit weer, alles staat er nog zo mooi bij in mijn tuintje, daar geniet ik wel van.

Alweer windstil vandaag. Lekker! Vanmiddag naar Zierikzee gefietst voor nieuwe lampen in mijn spotjes, er zaten driestandenlampen in die ik altijd op de hoogste stand zette, elke avond drie keer drukken, ik was het zat. Nu heb ik wit licht, ik ben benieuwd straks, als het niet bevalt mag ik ze gewoon teruggeven of ruilen, maar om te kleuren lijkt het me prima. Ik heb ook nog een bureaulamp met wat warmer licht. Altijd lastig die lampen.

Daarna naar de schoenwinkel, alleen om te passen natuurlijk, ik wilde eens kijken maar nu bleek de oprichter van Verton Schoenen, later Omoda, Lou Verton , te zijn overleden en de winkel gesloten. 

Het was druk in Zierikzee, ik was er snel weer weg.

Update:

Het licht is nu aan en het is geweldig! Drie keer 50W wit licht op mijn kleurkamer!

Ria Donderdag 14 September 2023 at 7:21 pm | | Standaard | Drie reacties

Wind

En toen liepen we toch vanmorgen ineens in de wind, helemaal vergeten dat het er ooit was, totdat het er ineens weer is, 'hee, het waait'. Best lekker!

Gewandeld vandaag, maar mijn sandalen zitten niet meer lekker, de fut is eruit en ik koop geen nieuwe meer natuurlijk.

Mijn winterschoenen met nog bijna nieuwe zolen staan klaar, maar ik denk dat ik ook even iets anders wil, dat heb je soms.... zeker met het wisselen van de seizoenen , niet altijd maar nu lijkt het of mijn koopknopje geactiveerd is, ik weet niet meer wanneer en ook niet waar het zit, misschien gaat het ook vanzelf weet uit, even aanzien, maar schoenen die niet lekker zitten is niet goed. En zo zijn er nog wel een paar dingen, maar eerst krijgen we nog een een nawee van de warmte al is dat dan maar een paar uurtjes per dag natuurlijk, want alles is alweer later en eerder per dag, lekker hoor.

De sokken, mutsen, truien en wanten lachen me alweer toe ook al liggen ze nog in de kast.

Ria Woensdag 13 September 2023 at 7:04 pm | | Standaard | Vijf reacties

Op dreef

Vorig jaar waren hier pitten neergegooid, met de bedoeling dat ze opgegeten zouden worden door deze of gene, maar toch zijn er blijkbaar wat blijven liggen want nu bloeit er iets, een pompoen of zo, wel een beetje laat. Ik heb dat op Scharendijke ook weleens geprobeerd met die pitten maar bij mij kwam er nooit iets op.

Wel lekker kunnen lopen vandaag, vanmiddag even naar Brouwershaven, er was meestal bewolking gelukkig.Joop was naar de slechtzienden club op Nieuwerkerk, hij heeft nu ook stickers op zijn scootmobiel. Ikzelf werd bijna ondersteboven gereden door een meneer op een fiets, hij kwam recht op me af, keek dwars door me heen en zag me net op het laatste moment, het liep goed af.

De knotwilg heeft een rare bobbel, ik dacht dat het een of ander nest was van een afstand, maar het was gewoon een vergroeisel.

Ook weer een tekening klaar vandaag. Een soort brief is het geworden.

Ria Dinsdag 12 September 2023 at 7:27 pm | | Standaard | Drie reacties