Beppen over Beppie

Dit is Beppiedehond, we wandelen af en toe een stukje samen op en ze kent me ook al van verre, als ze het tenminste niet al te druk heeft met andere dingen.

Het kleuren ging niet zoals ik wilde vertelde ik tegen haar baasje, nou dan doe je toch Beppie zei ze vrolijk en eenmaal thuis dacht ik, waarom ook niet en ik zocht een leuke foto op haar Insta

Dus dit deed ik dit regenachtige weekend en vandaag kon ik niet naar buiten eer hij af was en dat lukte!

Daarna nog een heerlijk rondje in de miezer en Beppie blij gemaakt met haar portret :-D

Ria Maandag 20 Maart 2023 at 6:30 pm | | Standaard | Vijf reacties

Niks bijzonders

Als ik om zeven uur al wakker ben en ik zie dat er geen zon is, blijf ik nog lekker even liggen, zoals vanmorgen. Gistermorgen was dat wel anders, gedoucht en wel liep ik om acht uur al in de polder en eenmaal weer thuis lag Joop nog te slapen! Dat is echt een zeldzaamheid.

Vanmorgen na het douchen dacht ik , kom ik doe eens wat oefeningetjes voor mijn schouders. Niks bijzonders, gewoon inademen handen boven je hoofd samenbrengen, uitademen weer terug naar beneden en dat een keer of vijf, zes en er is toch blijkbaar iets niet goed gegaan met een spiertje of een peesje, niks bijzonders natuurlijk maar het doet zeer, af en toe...

Twee rondjes in de zure kou, niks aan vandaag, maar ik zou er toch niet aan moeten denken om Zonnemaire te verruilen voor Benidorm hoor.

Verder alleen maar gekleurd, links heb ik geen last gelukkig.

Ria Zondag 19 Maart 2023 at 6:40 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Kwaaak

Afgelopen donderdag was ik dus in Zierikzee en ik kuierde eens wat rond op het Havenplein, Havenpark en Oude Haven en maakte wat foto's o.a. van dit pand Havenpark 33. Het viel me op omdat het de prachtig in de goudverf zat.

Vanaf 1867 tot 1998 was het pand eigendom van de staat en in gebruik als rechtbank cq kantongerecht. Het pand werd weer als woonhuis geschikt gemaakt in een verbouwing die anderhalf jaar in beslag nam. Het huis heeft een kelder, een parterre, twee verdiepingen en een zolder.

Havenpark 2023

Een stukje verder kwam ik bij de kikkerfontein... huh kikkerfontein..? die kikkers moesten toch weg hier!

Ze moesten naar het nieuwe toen nog aan te leggen Maarsplein tien jaar geleden, waar ook een fontein zou komen. Ik googelde weer maar eens.

Maarsplein 2014

De fontein wordt uitgerust met vier kikkers, die met dezelfde mal worden gemaakt als de kikkers die de afgelopen decennia de fontein op het Havenpark sierden. De verwachting is dat het werk aan het rigoureus opgeknapte Zierikzeese pleintje er half november op zit. 

Nieuwe kikkers dus en de oude op het Havenpark staan er ook nog steeds, maar dan wel vernieuwd. Ik heb dat duidelijk niet gevolgd maar vind het een mooie oplossing, twee kikkerfonteinen. Zierikzee kikkerstad.

Havenpark 2013

In 2015 en 2016 zijn het Havenplein en het Havenpark helemaal opnieuw ingericht, dat heeft er heel lang heel ongezellig uit gezien, maar zo langzamerhand komt er weer wat leven in de brouwerij.

Ria Zaterdag 18 Maart 2023 at 7:25 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Hol

Toe ik langs de bomenzagers liep gisteren aan het eind van de middag vroeg ik aan één van hun of ze het bijennest  gevonden hadden, want dat kon eigenlijk niet anders. Hij kwam gelijk met een paar foto's.

 De boom was zowat helemaal uitgehold en zat vol met raten, mooi om te zien en ik vroeg of ik de foto's kreeg. Gisteravond had ik ze nog niet, maar vanmorgen kwamen ze binnenrollen. 

 Een natuurlijke klotzbeute zodoende, ik had het er al eens over toen wij zelf bijen hadden, maar ik kan er niet veel meer over vinden dan dit. Ik kan me wel herinneren dat er een volkje in heeft gezeten, maar echt spectaculair zal het wel niet geweest zijn anders had ik het er wel uitgebreider over gehad.

Ik vind het prima dat de boom gerooid is, dat zei ik gisteren al, hij stond daar op een ongelukkig punt en het was echt een hoge windvangende joekel bij storm, dat zie je zo niet zo goed, maar die was echt binnen niet al te lange tijd omgegaan, zeker die holle!

Een heerlijke dag vandaag!

Ria Vrijdag 17 Maart 2023 at 4:31 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gerooid

Deze foto is van 11-1 2023, het ging toen meer om de plek waar hij stond en om met Joop te spreken het is niet één boom, maar een heel rijtje bomen dicht naast elkaar. Ik heb het gemakshalve altijd maar over één boom.

En kijk, zoek de verschillen! Ik ben blij, het was een lelijk gevaarlijk bosje. Niet allles kan zomaar door blijven groeien, niet alles is mooi, al heb ik vorig jaar nog wel een poging gedaan ze netjes te fotograferen.

De mannen waren er twee dagen zoet mee en eind van de middag toen ik nog een rondje deed sprak ik er eentje van, maar daarover morgen meer.

Het was alweer een heerlijke dag, zon, wel wat wind maar lekker. Ik bracht mijn schoenen bij de schoenmaker, dat was nodig, gelukkig heb ik een goed reserve paar.

Ria Donderdag 16 Maart 2023 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties

Emmers en ladders

We waren vroeg op en zodoende was ik ook vroeg aan de wandel, het was een heerlijke windstille ochtend. Zonnemaire lag er vredig bij.

Na de koffie gingen we met ons stembiljet op stap, het kon maar gebeurd zijn. Voordat we dat deden deed ik nog even een stemwijzer die toevallig voorbij kwam en na invulling bleek het aardig overeen te komen met wat ik van plan was, dat was mooi.

Joop stapte daarna op de fiets en ik zocht emmers, ladders en een ragebol bij elkaar want de voorkant van ons huis had nodig een sopje uh... nodig. De noordkant, daar komt zeker 's winters geen zon en dan wordt het groen, met de ragebol is dat er zo af, maar alles bij elkaar ben je er toch een tijdje zoet mee.

Ik was weer net klaar toen Joop ook weer kwam aangevlogen. 

Even pauze en daarna wandelde ik naar Brouw. Ik had een plastic zak meegenomen om wat rommel op te rapen, maar er lag bijna niets! Nog geen halve zak tot in Brouw, dat was weleens anders.

Het nest van de meerkoetjes was klaar, een prachtig hoog nest en ze ging er even af om te laten zien hoeveel eieren ze al wel niet had, zes stuks lagen daar de pronken, waarvan eentje beschadigd lijkt te zijn. Ze bleef in de buurt en als ik was blijven staan had ze er zo weer op gekropen. Over een week of drie jong spul! Ik kan me er nu alweer op verheugen.

Een fijne mooie dag, ik heb de vlag ook maar weer opgehangen.

Ria Woensdag 15 Maart 2023 at 6:30 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vreemd

Ze is er klaar mee, dat zie je zo. Een beetje hoekig is ze ook, dat word je vanzelf als je ergens klaar mee bent. Ik vind hem wel leuk, maar ja, wie ben ik.

Tegenwoordig droom ik best vaak en afgelopen weekend droomde ik over Beau van Erven Dorens. De droom was maar kort al duurde het zoeken best lang. Ik zat bij hem op schoot, ja hoe raar wil je het hebben en we hadden lol, er waren een hoop andere mensen bij (journalisten? Fotografen?)  en ineens was ik mijn telefoon kwijt. Ik herinnerde mij dat er op mijn horloge ergens een knopje zat dat je telefoon 'I'm here!' gaat roepen als je dat aanklikt, maar nergens kon ik dat knopje vinden, stress natuurlijk en daar eindige ook ongeveer mijn droom, meer herinner ik me in elk geval niet.

De volgende morgen blader ik zo hier en daar eens op mijn telefoon en wat zie ik daar....

Ik had een vreemde droom vannacht...

Dat is toch wel heel vreemd hè. Ik lees geen AD, ik volg Beau op Insta, ik vind het een leuke vent en hij schrijft leuke columns die ik daar af en toe tegenkom, de laatste staat er nog niet eens....

Ria Dinsdag 14 Maart 2023 at 3:48 pm | | Standaard | Drie reacties

Goeie maandag

Best een beetje spannende dag vandaag. De hechtingen na de tweede snijsessie van Joop werden verwijderd en natuurlijk was wat er weggesneden was ook weer op kweek gezet. Alles was goed gelukkig, hij hoeft zelfs niet meer terug te komen. Dat is toch een mooi begin van de week.

Net als het weer. Na het ochtendrondje liep ik al te zweten, al waaide het toen nog niet zo hard.

Toen Joop weer thuis was uit het ziekenhuis deed ik nog een rondje, maar was er wel veel meer wind plus nog een graad of wat warmer.  Een hoop ganzen weer in de polder,  het waaide te hard en ik had niet alles onder controle, maar de foto's vallen me toch mee.

Hier zwommen we vroeger, het was een haventje. Kees vertelde me gisteren dat hij altijd viste in de geul die liep van de haven naar de Grevelingen. Ik denk dat mijn vader daar ook weleens viste, al zat die volgens mij vaker aan de zeedijk, want ja hier was ook eb en vloed en er groeide geen bosje, veel te zout dat water.

Nu is het natuurgebied en mag je er niet meer in zonder het risico op een boete.

Ria Maandag 13 Maart 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Vier reacties