17-08-2003/23-08-2003

zaterdag, augustus 23, 2003

 
Morgen wordt Mattie Landegent 50. Ze loopt ook altijd mee 's zondagsmorgens met de Delta Sport groep in de Domeinen. Ik ken haar dan ook niet zo goed, maar Joop en Cor wel. We zijn uitgenodigd en gaan een rondvaart over de Grevelingen maken en onderweg een koud buffet. Jummie, toch nog smullen! En zo'n rondvaart lijkt me ook wel eens heel leuk. Vooral ook omdat we vroeger zelf veel op de Grevelingen gevaren hebben. Dat ga ik binnenkort ook eens doen, fotootjes opzoeken van de bootjes die we gehad hebben......
 

Door: ria 8:03 PM
 
   
Het was druk!!!! Ik had het af en toe echt benauwd, warm was het ook al. We kwamen gelijk met Elly en Cor aan, dus we hebben met z'n vieren gewandeld. En we liepen en liepen en op de Engelse Kaai waren er allemaal eethoekjes van alle restaurants uit Zierikzee en het rook lekkerrrrrr, maar we liepen overal maar voorbij en ik had zin in wat!!!! Tapa's, garnalen, loempiaatjes, geitekaasjes, worsten, oesters, alles was er, maar nee hoor, we bleven maar lopen, weer terug naar de andere kant van haven, daar eindelijk een pilsje gepakt en Joop en Cor een wafel :S. Toen kwam de boot van Wim Schot binnen, wij ook daarop en net toen wij er aankwamen, waren de mossels op!!!!!!!! Nou vraag ik je, een mosselschipper, zonder mossels, wat een afgang. Cor had nog een bakje en daar heb ik er nog een paar van gegeten. En toen moesten we naar huis, want Joop moest om zes uur rijden, vlug wat eieren gebakken en voor mezelf een loempiaatje. Ik had er niet op gerekend dat ik nog wat moest maken, ik dacht we eten lekker in Zierikzee wat!!! Volgend jaar ga ik alleen en dan ga ik bij ieder tentje wat eten. Jummie!!! Wim Hanse was er ook nog, zit op de derde foto op de voorplecht.
 

Door: ria 7:08 PM
 
Vanavond nog even bij Elly en Cor langsgeweest. Wijntje gedronken en de worstjes uit Frankrijk opgemaakt. Heerlijk, zo koop je ze hier toch nergens. We zaten binnen en het was donker buiten. Herfstachtig, hoewel ik nog wel in mijn hemdje zat. Allemaal weer verhalen verteld, harten gelucht en plannen gemaakt. Het leven gaat door. Zij moeten weer werken maandag, hoewel voor Elly ook de laatste periode aangebroken is. Voor Joop komt de komende vakantie er aan, nog een paar weekjes en hij vertrekt weer naar Nepal. Ik wacht het maar af. Soms heb ik zo mijn twijfels of het allemaal wel goed zal gaan. Maar gelukkig is Kedar daar en die gaat wellicht ook mee op zijn trip, dat vind ik dan weer wel een geruststelling. Ach en hier kan hij ook de bocht uitvliegen of gewoon een misstap maken. Je kan het toch allemaal niet voorzien. Voor mij is het wel anders, de dagen zijn korter, nachten langer, anders ging hij altijd in de zomer, dan is het hier ook maar een paar uurtjes donker. Maar goed, ik heb genoeg te doen, huis moet nog afgeschilderd worden en hopelijk kan ik veeeeeeeel gaan wandelen, tuin winterklaar maken, beetje internetten ;) ik vermaak me wel, maar vier weken is toch een lange tijd. En morgen gaan we naar de havendag in Zierikzee. Gezellig mosseltjes eten!!
 

Door: ria 1:05 AM

vrijdag, augustus 22, 2003

 

Het tekeningetje dat ik laatst opgestuurd heb naar Wezli heeft een mooi plaatsje gekregen. Leuk om te zien dat iemand anders blij is met wat je gemaakt hebt. Zijn commentaar: "Dank je wel Ria voor de mooie prent Het is het eerste schilderij dat ik hier heb opgehangen, en ik woon hier al bijna 2 en een half jaar " Dat is toch een mooi compliment!
 

Door: ria 6:21 PM
 
De "rest" van de honing geslingerd vandaag. Nog eens vier emmers vol. De bijtjes hebben hun best gedaan. Dus Scharendijkenaars die dit lezen en honing gebruiken, niet in de winkel kopen maar bij mij komen halen, want het is toevallig wel de aller, allerlekkerste honing die er is en van bloemetjes uit de buurt hè, dat proef je gelijk. Net weer alle plaktroep opgeruimd. Nu moet het nog in de potjes.
 

Door: ria 5:14 PM
 

Is ie niet prachtig!! Na al mijn vlinderfoto's van de laatste tijd mocht deze natuurlijk niet ontbreken, ook al zit hij jammer genoeg niet in mijn eigen tuin. Hij stond vanmorgen in de 
krant.

 

Door: ria 11:14 AM

donderdag, augustus 21, 2003

 
Weer genoeg met foto's geklungeld, ik kan mezelf niet meer zien. Vanmiddag lekker in het gras gezeten met de camera voor me, maar zo'n zelfontspanner is ook niet alles en het drukt je neus ook aardig op de feiten, vooral als je ze groot ziet :S. Deze moet er dus maar weer even mee door. Verder nog druk geweest met een stemmingsmetertje, maar dat werkt niet, tenminste niet zoals ik wil. Je moet wel gelijk zien in wat voor stemming je bent en niet ook nog eens iets aan moeten gaan klikken, dan is de lol eraf, of doe ik weer iets fout? Iemand die het weet? Vanmorgen de etiketten geplakt en de potjes met honing gevuld. De eerste zijn alweer verkocht. Joop moest om drie uur rijden. Ik ben toen een eindje gaan wandelen. Toen ik op weg was naar de bank, zag ik dat Elly en Cor ook weer thuis waren. Even gedag gezegd en een biertje gedronken. Ze hadden een heerlijke vakantie gehad en net als ons prachtig weer. Maar ja, waar was het niet heet. Ze stonden op een camping vlakbij Montalivet, waar wij jaren een caravan hebben gehuurd. De camping was volgens hun intussen twee keer zo groot geworden. Ik zou er graag nog eens kijken. Fantastische vakanties hebben we daar gehad. Joop zat toen bij het onderwijs, dus meestal gingen we een week of vijf. We zijn er ook eens samen met hun geweest. Daarna nog een rondje gedaan en op de haven een patatje gekocht, lekker onderweg opgegeten.
 

Door: ria 7:59 PM

woensdag, augustus 20, 2003

 
Zo, ik heb mezelf maar eens blauw gemaakt. Een paar dagen geleden met dat mooie flesje bedacht ik ineens dat ik die kleur eigenlijk helemaal niet hier gebruikt had. Vandaar. En het verzacht een beetje de rimpels en zo, ik vind het wel grappig. (Alweer weg dus ;) de lucht is blauw genoeg) Vanavond nog een heleboel etiketten gestempeld voor op de honingpotjes, dat is verplicht door de warenwet, je naam en adres moet erop staan en de houdbaarheidsdatum. Honing moet dan eigenlijk eerst getest worden, dat hebben we de eerste keer laten doen en toen was het van uitzonderlijk goede kwaliteit, dan is het volgens de papieren 2 jaar houdbaar. We gaan er nu maar vanuit dat er niets veranderd is, dus dat moet ik allemaal met de hand erop schrijven, tht augustus 2005. Ik heb nog nooit een potje honing zien bederven, dat versuikert alleen maar. Maar goed we houden ons netjes aan de regeltjes.
 

Door: ria 10:29 PM
 
   
We hebben vandaag voor de tweede keer honing geslingerd. En veeeeeeel, 5 volle emmers!!! En er komt nog meer want nog niet alles is gedaan. Nu moet het alleen nog in potjes gedaan worden en de etiketten erop, dat doen we morgen weer. Op de eerste foto is Joop de raten uit de kasten aan het halen, van de meneer die erbij loopt heeft hij het imkeren geleerd. Op de middelste foto staat een raat zoals ze er uitzien als ze uit de kasten komen, als het goed is keurig afgedopt door de bijen met was, dat moet er dan eerst aan allebei de kanten allemaal afgepulkt worden met een soort kammetje (3e foto) en dan gaan ze met twee tegelijk in de slinger, foto hiernaast. Het pulken is mijn werk en Joop slingert. Het is een heel werk, we zijn er heel de dag zoet mee geweest en als je klaar bent plakt alles. Het ruikt wel heel lekker, apart luchtje. Maar we zijn er allebei moe van.
 

Door: ria 6:18 PM
 
Zo! DJBeetje gaat en JWeetje komt, zo gaat dat. Ik hou niet van logs waarop niets gebeurt en DJB had alles alweer gereset, dusssssss ajuus DJB, als je een leuk log hebt voeg ik je graag weer toe, want ik mag je graag, maar je zult het wel te druk hebben of zo.
 

Door: ria 12:34 AM

dinsdag, augustus 19, 2003

 

Joop is alweer naar de kroeg!!! Zit daar iets leuks bij Salud??? Jah komt ie thuis van de taxi en wil ie ineens weer naar de kroeg. En ik zit in mijn zitkleren, helemaal uitgezakt, zie dr niet uit, dan wil ik ook niet naar een kroeg, moet ik er toch wel even werk van gemaakt hebben en daar kan hij dan weer niet op wachten natuurlijk. Wat leuk!! Is wel heel goed voor hem, beetje contact buiten de deur, praten, onthouden, mensen ontmoeten. Prima!!! Vroeger had hij nooit zin en wilde ik altijd weg, de rollen zijn omgekeerd. Superraar stel zijn wij toch, maar goed er komt dus ooit nog een tijd dat we alles samen doen, of niet en hoort dit gewoon bij ons......
 

Door: ria 10:38 PM
 

Vorige week was ik nog even bij de drankenhandel, niet voor mezelf hoor ;) maar toen zag ik toch een schattig flesje staan, zooooooo moooi blauw, prachtig!! Ik heb er gelijk eentje gekocht voor op mijn kastje, niet om te drinken, want volgens mij is het mierzoet en dus niet echt mijn smaak. Maar op zulke flesjes kan ik dus a la minute verliefd worden, alleen de kleur al......Ik ga het natuurlijk wel een keer proberen, maar niet thuis, dat is niet leuk, gewoon als ik eens ergens ben of zo.
 

Door: ria 7:27 PM
 

Dit is het resultaat van een dagje snoeien. Ik begon met de achterkant van de garage, want anders kon ik niet schilderen daar, maar van het één kwam het ander. Erg veel dood hout zat er tussen die bosjes en dan blijf je maar trekken en knippen. Wilde rozen en daar dan weer bramen tussen en sleedoorns ook nog, allemaal lekkere stekeltakken dus. Mijn broek was te kort en ik had een t-shirt met korte mouwen aan, dus de uiteinden van mijn armen en benen zien er niet uit nu. Ik was wel zo slim geweest om handschoenen aan te doen. Toen ik ging douchen zaten de doorns nog in mijn hoofd...au! Joop is vanmorgen nog op controle geweest bij de cardioloog, daar moest hij vorige week eigenlijk al heen, maar toen had hij zich weer in de dag vergist. De man vroeg wat hij eigenlijk kwam doen. Wat er gezegd moest worden, was bij het onderzoek al gezegd, een aangeboren iets dus. Wat een gedoe, weer helemaal voor niets gereden.
 

Door: ria 5:00 PM

maandag, augustus 18, 2003

 
Vanmorgen heeft het eindelijk eens een buitje geregend, niet dat het iets helpt voor het gras of zo, dan moet het eerst eens een paar dagen echt plenzen, maar het was wel even lekker fris. Ik kan ook niet echt op dreef komen vandaag. Het is een rare dag. Te laat gaan slapen, te lang op bed, nergens zin in.....moet nodig verder met mijn schilderwerk (ik hoor nog niets van Scana), maar ik kan wel de laatste verf opmaken natuurlijk, daarna kan ik echt niet verder. Vanmiddag nog een rondje Ellemeet gedaan, veel te warm, nog steeds geen lekker wandelweer. En oh oh er zit nu ook een Scharendijkenaar mee te lezen, straks leest de buurvrouw ook mijn dagelijkse beslommeringen, gek idee eigenlijk, maar goed dat is dus allemaal mogelijk. Ik vind het wel grappig. Vragen ze in de winkel hoe het met mijn tenen is of zo.
 

Door: ria 6:22 PM

zondag, augustus 17, 2003

 
Hulde aan die trouwe gele rakker, die na de zware operaties van de laatste paar dagen, ons toch maar zonder mopperen of morren, gebracht heeft waar we wilden zijn, ondanks het stevig intrappen van de pedaaltjes door Joop. Op de heenweg nog even onder het klepje van de motorkap gekeken, maar alles functioneerde perfect. En natuurlijk een extra stukje banaan en taart voor hem;)
 

Door: ria 7:57 PM
 

Gistermorgen eerst de auto uitgeprobeerd en boodschappen gedaan in Zierikzee, alles ging goed. We zouden vandaag naar Silvia gaan omdat Joop dacht dat hij gisteren moest werken, maar toen hij om drie uur op zijn werk kwam bleek dat hij vandaag moest rijden..... we hebben toen halsoverkop alles ingepakt en zijn dus gistermiddag nog naar Nijkerk gereden. Vijf uur waren we daar en was het eindelijk tijd om de pakjes uit te pakken. We hadden een stoel voor op de fiets voor de pop, die ze van papa en mama had gekregen en nog een setje kleertjes. Daarna hebben we lekker pannekoeken gesmuld, met heel veel stroop en zoals overal om deze tijd was er ook in Nijkerkmuziek, weer tijd om met de zanger te flirten. Gisteravond lekker buiten bij het kacheltje gezeten en vanmorgen na de koffie weer vertrokken. En nu is het plots heel ander weer, bewolkt en fris, ook wel weer lekker. Joop is alweer rijden en ik zit met de fotootjes te spelen.
 

Door: ria 2:58 PM
Ria Zondag 17 Augustus 2003 at 4:09 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.