07-09-2003/13-09-2003

donderdag, september 11, 2003

 

Ik heb ooit al eens een avondje zitten fröbelen met mijn lege pakje shag en vloei, in de hoop mijn kleindochter van het roken af te houden. Ik ben bang dat ik er geen invloed op heb, maar hoop toch dat ze zo verstandig is er nooit mee te beginnen. Zelf kan ik het niet laten en doe daar ook geen poging toe. Ik ben samen met mijn moeder begonnen, toen ik een jaar of achttien was. Eén sigaretje per dag was de afspraak, bij de koffie, voor de gezelligheid. Het was ook gezellig, maar het werden er al snel meer.......ach ja, ik vind het nog steeds gezellig en lekker ;)
 

Door: ria 10:34 PM
 

Het begint er zo langzamerhand aardig 
herfstachtig uit te zien. Het is heerlijk weer en al die kleuren, de bomen, prachtig! Het lijkt ook wel of er veel meer bessen zijn dan andere jaren. Het wordt ook nog eens een prachtig weekend, dus genieten maar. Het heeft niets met de herfst te maken, maar ik kwam vandaag ook deze site tegen, ik vind hem zelf heel leuk! Vanmiddag een lekkere wandeling gemaakt en onderstaand liedje zat nog steeds in mijn hoofd, dat heb ik heel de weg lopen zingen. De tekst is niet zo vrolijk, maar het melodietje wel, ik werd er dan ook behoorlijk blij van. De rest van de ramen gedaan en een beetje in huis gerommeld. Joop is druk aan het pakken. Zijn rugzak staat al klaar, hij kan er al bijna niet meer van slapen en het duurt nog een week.
 

Door: ria 5:28 PM

woensdag, september 10, 2003

 
THINGS BOBBY DARIN (ATCO 6229, 1962) Ev'ry night I sit here by my window (window) Starin' at the lonely avenue (avenue) Watching lovers holdin' hand 'n' laughin' (laughin') And thinkin' 'bout the things we used to do [Chorus] (Thinkin' of things) Like a walk in the park (Things) Like a kiss in the dark (Things) Like a sailboat ride (Yeah-yeah) What about the night we cried? Things like a lover's vow Things that we don't do now Thinkin' 'bout the things we used to do Memories are all I have to cling to (cling to) And heartaches are the friends I'm talkin' to (talkin' to) When I'm not thinkin' of-a just how much I love you (love you) Well, I'm-a thinkin' 'bout the things we used to do [Chorus] I still can hear the jukebox softly playin' (playin') And the face I see each day belongs to you (belongs to you) Though there's not a single sound and there's nobody else around Well, it's-a just me thinkin' of the things we used to do [Chorus] And the heartaches are the friends I'm talkin' to Ya got me thinkin' 'bout the things we used to do
 

Door: ria 10:18 PM
 
Heeeel vroeg opgestaan vanmorgen. De auto van Miriam moest naar de garage en ik zou haar even brengen. Thuisgekomen gelijk maar een afspraak bij de dokter gemaakt, dat was ik al lang van plan maar meestal ben ik daarvoor te laat uit bed, ik heb al een tijdje een raar plekje in mijn bovenbeen en wilde daar toch eens naar laten kijken. Ik kreeg een verwijskaart om een foto te laten maken, gebeld en kon vanmiddag al terecht in Zierikzee, dus dat is ook al gebeurd, nu maar even afwachten. Volgende week dinsdag kan ik bellen voor de uitslag. Ook gelijk nog bij de Aldi langsgeweest. De bureaustoelen waren in de aanbieding € 79.99 nog goedkoper dan die van mij en ook nog eens echt leer, die heb ik voor Joop gehaald, want die was natuurlijk stinkend jaloers. Mooie stoel hoor, maar die van mij is gezelliger ;) 
Toen ik thuiskwam was Marjory er. Gezellig! Koffie gedronken en eens bij de vijver gekeken, dat was ze al lang van plan, ze had er alleen wel wat beter weer voor uit kunnen zoeken, maar goed, we hebben tussen de buien door toch nog even buiten kunnen kijken. Ik ken haar al vanaf de middelbare school, dat is zo leuk als je blijft wonen in de omgeving (aanklikken, wat een leuk intro, is nieuw!) waar je opgegroeid bent. Je wordt samen ouder met mensen die je al je hele leven kent. Vanmiddag in Zierikzee kwam ik ook nog twee "meiden" tegen waarbij ik in de klas heb gezeten. Ik zag zelfs mijn "meester" van de lagere school nog lopen. Grappig toch!
 

Door: ria 6:24 PM

dinsdag, september 09, 2003

 Druk gepoetst vandaag. Ik krijg de najaarskriebels geloof ik. Alle spinneraggen (en dat zijn er altijd nogal wat) weggehaald, begonnen met de ramen te zemen, maar ondertussen klungel ik dan ook weer andere dingen, lekker bezig dus. Vanmiddag even naar Zierikzee geweest en een nieuwe spijkerbroek gekocht. Gewoon een Levi's 501, ook een beetje omdat mijn kleinzoon zo heet natuurlijk ;), maar al die heupbroeken en wijde pijpen zijn niet meer aan mij besteed. Die tijd heb ik gehad. Ik moest trouwens ook aan een maatje groter, maar dat komt omdat je lichaam veranderd zei het meisje in de winkel, ze had er zelf ook last van, dus het heeft niets, maar dan ook helemaal niets met dikker worden te maken. Gelukkig maar, stel je voor dat ik ook nog moest gaan lijnen. En omdat ik toch zo lekker aan het inkopen was heb ik ook nog een nieuwe bureaustoel gekocht. De oude kraakte, piepte en zat niet meer lekker, dat was nog een erfstuk van de zaak, saai zwart ook. Nu heb ik een mooie knalblauwe en alles is verstelbaar, de zitting, rug en hoogte natuurlijk, ik type er zelfs beter door......wat een genot weer. En nu ben ik tussendoor met donkerbruine "indonesie wax" bezig on de tafels in te smeren, zelfs je nagels worden er bruin van.
 

Door: ria 7:34 PM

maandag, september 08, 2003

 
  
 Heerlijk weer was het vandaag. Vanmiddag een paar uur onderweg geweest, door de polder. Lekker rustig wordt het al. De weg naar de Delingsdijk deed me aan een van mijn schilderijtjes denken, vandaar dat ik ze zo geplaatst heb. De levensweg! Niet vergeten af en toe stil te staan en opzij te kijken en te genieten, zoiets en maar zien waar het eindigt. Ik verveel misschien met mijn eeuwige polderlandschappen, maar ik vind het prachtig! En dat die gans daar dan weer toevallig vliegt, die zag ik pas op de foto, vanmiddag niet eens opgemerkt.
 

Door: ria 7:03 PM
 

AAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGG IK WIL FF GILLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!Geen idee waarom, (natuurlijk Ria, heb jij wel een idee) maar kijk, dat is nu het nadeel van een weblog, iedereen leest mee en als je wilt gillen weet iedereen dat je gilt. Nou............van mij mogen jullie hoor!!!!!!!! Ik heb het ff allemaal gehad, kut klote wereld, het is allemaal leuk zolang het goed gaat. Iedereen gezond en gelukkig, halleluja, maar zo gauw het mis gaat en er moeilijkheden zijn of ellende is, is het toch gewoon kut allemaal. En zeker als je ouder wordt en je stil gaat staan bij alles wat was ( dat was meestal leuk) en ook alles wat nog eens gaat komen, dan is het alleen maar heel erg kut allemaal. Want bij het ouder worden beginnen pas echt de problemen. Tenminste zo zie ik dat nu. Hopelijk morgen weer anders................
 

Door: ria 12:47 AM

zondag, september 07, 2003

 

Vanavond uitgebreid afscheid van de zomer genomen met Elly en Cor. We hebben heerlijk gebarbequed en daarna nog lang nagetafeld bij het kacheltje. De houtjes pasten niet, tenminste niet die houtjes die er gehaald werden, dus moest er weer gehakt worden. We hebben gelachen en serieus gepraat. Kortom het was weer heel gezellig. Neemt niet weg dat ik steeds moet denken aan wat ik deze week hoorde. Een vrouwtje in het dorp heeft een zeer ernstige vorm van de ziekte van Hodgkin, non Hodgkin, twee kleine kindertjes, wat een ellende. Ik ben er niet goed van. Ze woont tegenover Elly dus die leeft ook mee. Je kent ze dan niet echt goed, maar toch, een dorpsgenoot en ook nog getrouwd met de achterneef van Joop. Jeeeee wat is het wereldje toch klein en wat zijn we toch allemaal individuen.
 

Door: ria 11:59 PM
 


De koninginnepage deed vanmorgen onze tuin aan, prachtig!! Wat een joekel. Ik kreeg haar niet goed op de foto, maar er zijn er die dat wel gelukt is, kijk maar bij de link. Verder nog een paar hele mooie bijen, prachtig van kleur, die zullen ook wel een naam hebben maar die weet ik ook niet. Misschien iemand anders?
 

Door: ria 1:27 PM
Ria Zondag 07 September 2003 at 4:16 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.