28-09-2003/04-10-2003

zaterdag, oktober 04, 2003


HIEPERDEPIEP HOERAAAAA, er is er weer eentje jarig!!! Over een paar uurtjes wordt Miriam 35 jaar. 5 Oktober 1968, 's morgens om 7 uur gaf ze haar eerste kreten. Er heeft zich heel wat afgespeeld tussen de twee fotootjes. Leuke en minder leuke dingen, zoals dat in elk mensenleven gaat. HARTELIJK GEFELICITEERD lieve dochter van me. Zometeen gaan we even proosten, want morgen moet ze naar een cursus.
 

Door: ria 4:45 PM
 
 Het is vandaag werelddierendag en natuurlijk heeft Simba van mij ook een overheerlijk bot gekregen.
 

Door: ria 1:27 PM

vrijdag, oktober 03, 2003

 
 Na één alcoholvrij wijntje had ik het wel gehad en heb ik maar een echte genomen. En omdat ik nog steeds in mijn nieuwe kleren zat, kreeg ik toch wel zin om er even tussenuit te gaan. Dus ben ik in mijn autootje gestapt en naar het dorp gereden. Lekker bij Leonardo's aan de bar een pizzaatje gesmikkeld. Het was ontzettend druk in het dorp, allemaal weer duitsers. Heerlijk vind ik dat, aan de bar zitten en dan al die bedrijvigheid om je heen. NIets hoeven zeggen en alleen maar genieten. En wat een verschil van eettenten zie je dan weer. Ik ging eerst naar de Surf Inn, omdat ik verwachtte daar Marjory aan de bar te treffen, zodat we samen iets konden eten. Ze was er niet, maar ik was wel even doorgelopen. Niemand die even "hallooooo" zei of zo, dus ik heb als een speer gemaakt dat ik wegkwam en de volgende deur gepakt. Wat een verademing. Yvonne, die gewoon "hoi" zegt, aanschuiven aan de bar en een wijntje krijgen. Bleek dat Marjory daar ook zat te eten met familie of zo. Toen ik weer thuiskwam en net uit mijn laarzen geworsteld was, kwam Cor nog even langs, daar ook nog even een wijntje mee gedaan, gezellig hoor. En nu zit ik weer in mijn makkelijke avondkleren achter mijn pctje, wat is het leven toch leuk. Fijne dag was het vandaag.
 

Door: ria 8:15 PM
 
Mijn god, wat een hoop geld heb ik uitgegeven vandaag. Vanmorgen eerst een afspraak gemaakt bij Specksavers, daar kon ik om kwart over twaalf terecht. Ik heb een paarse bril aangeschaft met brede poten. De prijs scheelt nogal met de duurdere opticiens. Voor € 229.-- was ik klaar. Als het nu goed bevalt kan ik er eens eentje extra nemen, want paars kan je natuurlijk niet overal bij dragen ;) Wel bij heel veel dingen want ik heb ooit al eens een paars leesbrilletje gehad en dat beviel ook prima. Verder nog een leuke zwarte broek met strepen aan de zijkant, twee shirtjes, een zwarte en een bruine en op de terugweg in Zierikzee nog een paar laarzen, lange bruine veterlaarzen ook met strepen, beetje gympen idee. En nu zit ik hier helemaal in het nieuw en niemand die het ziet. Ik heb eerst eens naar mijn banksaldo gekeken net en gelukkig had ik zelfs nog iets over. Maar zulke dingen moet je toch niet te vaak doen. En nu heb ik een alcoholvrij wijntje ingeschonken, dat was nog over van vorig weekend, ik moet zeggen, het is te doen. Heb al twee dagen niets gedronken, dat komt bij mij niet zo vaak voor hoor. Vanavond neem ik weer een "echt" wijntje.
 

Door: ria 4:44 PM

donderdag, oktober 02, 2003

 
Gisteravond werd ik gebeld door de Duitser die de laatste keer in de caravan heeft gezeten. Of hij komend weekend nog twee nachtjes kon komen. Het schijnt hard te gaan waaien en dan worden die surfers helemaal gek. Hij woont 600km hier vandaan, ze gaan dan vannacht om een uur of twaalf rijden en zijn dan morgenvroeg hier. Hij vroeg hoe laat hij terecht kon :( Niet voor acht uur dus. Ik ga daar echt de wekker niet voor zetten hoor. Vanmorgen naar de markt in Zierikzee geweest. Ik moest ook even bij de bank zijn, want ik had een heleboel kleingeld van de honingpotjes, dat ik wilde wisselen. Nu zat het al niet mee, want er was een Duitser voor me die nogal wat tijd nodig had met allemaal moeilijke vragen, ik zag dat de jongen achter de balie er nerveus van werd. Toen hij eindelijk, na een kwartier of zo, klaar was, was ik aan de beurt. Geld in zo'n telbakje gedaan en gewisseld. Ik wist niet precies hoeveel het was, stom natuurlijk, maar het viel wel tegen. Belt hij vanmiddag op dat ik veel te weinig had gekregen. De helft ongeveer!! Gelukkig zijn ze wel eerlijk bij de bank.
 

Door: ria 4:02 PM

woensdag, oktober 01, 2003

 

1 Oktober alweer en wat een werelden van verschil. Joop ergens in de bergen en hier zijn ze nog aan het zwemmen in de zee. Ik keek eens op zijn planning vandaag en ik denk dat de foto ergens in de buurt is waar hij nu moet zijn. Ik vond hem op deze site, het is wel in het spaans maar het zijn mooie foto's. Hier is het nu aan het regenen en het ziet er echt najaarsachtig uit. Ik heb het ook koud, maar dat komt meer omdat ik te laat ben gaan slapen vannacht denk ik. Zometeen maar eens een warm bad nemen......
 

Door: ria 3:44 PM

dinsdag, september 30, 2003

 
Hè hè, eindelijk is het zoals ik het hebben wil, behoorlijk zitten klungelen met de indeling, er moeten dan spaties tussen en dat ging dan weer net niet zoals ik wilde. Maar goed, het is weer gelukt. Lang geslapen vanmorgen, wel met onderbrekingen. Om een uur of half vier wordt ik altijd wakker, dat heb ik al heel lang en daarna lukt het dan niet meer zo. Dan wordt het een aaneenschakeling van hazeslaapjes. Veel gezweten, dus de afvalstoffen zijn er ook weer uit, denk ik.......heeeeeeeerlijk gewandeld, wat een prachtig weertje. Op de terugweg bij Elly koffie gedronken. Spinazie met eieren gegeten, jummie, ben gek op spinazie. Iedereen vraagt zich ook af of ik wel kook voor mezelf en of ik wel goed eet, nou maakt u zich maar geen zorgen hoor. Ik kook niet echt, ga als ik terugkom van het wandelen langs de supermarkt en kijk waar ik zin in heb. Vandaag was dat dus spinazie. Diepvries, dat wel ;) Of ik ga vis halen. Of bak een stokbroodje af met wat lekkers erbij. Ook had ik nog een heleboel van de eigengemaakte tomatensoep in de diepvries, expres in kleine porties gedaan. Daar heb ik er nu nog eentje van. Alleen de avonden heb ik niet goed in de hand, ik moet op tijd naar bed gaan om me de volgende dag weer op en top fris te voelen en dat lukt niet altijd.
 

Door: ria 8:36 PM

maandag, september 29, 2003

 
Gisteravond te lang blijven zitten en teveel wijn. Zodoende niet echt fris vanmorgen. Gelijk met de foto's begonnen en daar een paar uur zoet mee geweest. Daarna een lange strandwandeling gemaakt. Jammer dat dat met de nobody's niet gelukt is. Langzaamaan begin ik weer een beetje mens te worden, vanavond maar eens geen wijn en vroeg naar bed. Joop is nu al een week weg. Het gaat best snel eigenlijk.
 

Door: ria 7:59 PM

zondag, september 28, 2003

 

Het is moeilijk afscheid te nemen, altijd weer. Of het nu van mensen is, of van dingen waarvan je houdt. Iets wat je zelf gemaakt hebt, waarvan er maar eentje is, waar een gevoel in ligt dat alleen jij kent......maar ook, goed te zien dat anderen er dan weer een andere uitleg aan geven. Ik ben verdrietig, omdat het weg is. Ik ben blij, omdat ik weet waar het is en dat het gewaardeerd wordt. Ik hoop dat het een mooi plekje krijgt, dat er van genoten wordt, altijd moeilijk dit, maar mijn marionetje, mijn zielepietje, vol van energie, is nu in goede handen............
 

Door: ria 11:14 PM
 


 


Ik weet echt ff niet waar ik moet beginnen. Het is moeilijk om de meeting van gisteren en vanmorgen onder woorden te brengen en nog veeeel moeilijker om een keuze uit de foto's te maken. Jochem heeft echt een serie superfoto's gemaakt. Die van mij zijn bijna allemaal mislukt, ik denk dat ik mijn toestel niet de tijd gunde om scherp te stellen en het allemaal een beetje te vlug wilde doen. Maaarrrrr gelukkig heb ik er een paar die wel goed zijn, waar Jochem ook goed op staat, dus hij is wel degelijk te bewonderen. Goed, toch maar even van voren af aan beginnen. Na al het wachten van gisteren kwam natuurlijk toch heel de bubs aanwaaien om een uur of één? Geen idee, begin van de middag. Koffie met bolussenstonden klaar en de zon scheen heerlijk, dus we konden lekker buiten zitten. Onder de koffie besloten toch als avondeten te barbequeen, maar dan moesten er nog wel een paar boodschappen gedaan worden. Marlies en Humanoid hadden de eer en het genoegen dat te doen, na een inzamelingsaktie gingen ze op stap. Maar ja, omdat we te maken hadden met een kersvers paartje en het nogal lang duurde werden er natuurlijk de nodige grapjes gemaakt en omdat we intussen ook al een beetje dorst hadden gekregen, heeft Sjeu haar fles Pisang Ambon opengetrokken, ze vond dat wij dat ook allemaal eens moesten proeven. Ik had haring meegenomen voor onze Engelse Lord, dus die hebben we daar maar bij opgegeten (wat een combinatie he ;)) Tja en toen kwamen ze trug en van het één kwam het ander, nog een drankje en niet te laat bbquen anders werd het te koud, gelijk met de bbq ook maar de kachel aangestoken, dus die wandeling schoot erbij in, tot groot verdriet van Jochem. We hebben heerlijk gegeten, lekkere salades en kruidenboter van Marlies, het smaakte allemaal perfect. Marlies was de keukenprinses. Paranoid had wel een heeel origineel kado voor de dames! We kregen een t-shirt met ons beest erop!!!! Ohw en we hebben ook nog even bij de bijtjes gekeken, ze nog een beetje bijgevoerd en jawel hoor, eentje moest Marlies hebben en heeft haar in haar lip gestoken, daarna volgde een therapeutische kus, veel gepraat bij de warme kachel en het jonge paar ging natuurlijk als eersteslapen. Het ging allemaal lekker relaxed, wie moe was droop af en de laatsten gingen om een uur of half drie slapen. Ik had ook eenbedgenootje, heel gezellig nog even gekletst en lekker geslapen. Zo werd ook de één na de ander weer wakker vanmorgen, veeeeeeel koffie en sigaretten, Sjeu en Henry voerden nog een hippie showtje op en Marlies heeft veeeeeeel eieren gebakken en worsten gebarsten, kortom het was gewoon gezellig. Jochem heeft zijn foto's gelijk op een cdtje gezet en nu kan ik dus niet kiezen. Ik ga eerst maar eens dit stukje plaatsen en zien waar ik de foto's laat. Ik ga zeker aan onderstaande beesten het bijbehorende mens plakken en voor de rest zien jullie het wel. Het is veel werk, voor mij tenminste wel en ik wil het op mijn gemak doen, maar ik snap dat iedereen ook nieuwschierig is naar het verhaal, bij deze dus.
 

Door: ria 6:19 PM
Ria Zondag 28 September 2003 at 4:22 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.