Rustdag

Niets bijzonders gedaan vandaag, lekker uitgeslapen, krantje gelezen en de stapel folders doorgenomen die er iedere woensdagmorgen in de bus zit, het lijkt wel of het er iedere week meer worden.
Het is ook al een hele toer om dat een beetje fatsoenlijk uit de brievenbus te krijgen, meestal waait er wel iets weg, waar ik dan weer achteraan moet, want ik kan het dan ook weer niet over mijn hart verkrijgen het maar te laten slingeren.
Vanmiddag wel lekker gewandeld, het waaide behoorlijk hard en het laatste stukje liep ik door Het Baken, een bungalowpark, daar lopen altijd veel konijntjes waar Simba dan altijd wel even achteraan gaat, maar nooit uit het zicht eigenlijk. Dat had ze vanmiddag ook weer even gedaan en we liepen vrolijk verder, tot ze opeens verdwenen was, heel vreemd, nergens meer te bekennen en omdat we bijna bij de straat waren vond ik het best eng, dus ik maar roepen.......dat ze VOOR moest komen, dat ik een oortje had, dat we met het autootje weggingen, maar geen reaktie, dat heeft wel een minuut of tien geduurd, een vrouw die in haar tuin zat kwam me even bijstaan en eindelijk kwam Simba aangelopen......wij natuurlijk gelijk, dat dat niet mocht en dat vrouwtjes daar heel erg van schrikken..... tot er opeens een duitse mevrouw met een theedoek stond te zwaaien en begon te gillen, dat ze aangelijnd moest zijn en over kinderen die daar konden lopen, ze ging als een gek tekeer, "dat is een duitse" zei de andere mevrouw "die denken dat ze hier alles kunnen regelen".
We hebben nog wat teruggeroepen maar ik had geen zin me op te winden en ben maar rustig weer verder gelopen, allang blij dat Simba weer terecht was.

KringloopwinkelsTegenover AH in Zierikzee is kringloopwinkel "De Soepkokery"
Af en toe kijk ik er eens even binnen en soms vind ik iets.
Ik zit dagelijks in mijn heerlijke rieten stoel buiten, die er vandaan komt.
Een eiken tafel, die dienst doet om een dooie plek wat op te leuken met planten.
Of als ik eens iets zoek, wat maar voor tijdelijk is.
Zo heb ik er toen de kleinkinderen kwamen een kinderstoel gehaald en als ik die niet meer nodig heb gaat hij ook weer terug, zodat iemand anders er weer een tijdje plezier van kan hebben.
Ik moet wel oppassen dat ik niet allerlei kleine potjes en vaasjes mee ga nemen, want die heb ik al genoeg, maar het blijft leuk er naar te kijken.
Ik vind het een prima zaak dat ze er zijn en veel dingen weer een tweede of een weet ik het hoeveelste leven krijgen.
En deze is extra leuk, omdat Sonja, dochter van Joke en Wim, hem samen runt met Ernesto, haar vriend .

Ria Woensdag 06 Oktober 2004 at 6:12 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.