Buren Broodnijd

Uit de krant van vanmorgen: 

SCHARENDIJKE - De legalisering van een bloemen en plantenzaak in Scharendijke dreigt alsnog mis te lopen. Op het allerlaatste moment heeft een van de omwonenden een (pro forma) zienswijze ingediend tegen de plannen. Eigenaren M. en E. de Bruijn zitten daardoor in zak en as.

Het lijkt halverwege dit jaar allemaal zo mooi. De gemeente wil meewerken aan de legalisering van de winkel aan de Elkerzeeseweg. Tegelijkertijd wordt de parkeeroverlast aangepakt door op het eigen terrein een parkeerplaats aan te leggen. Het is uitgegroeid van een hobby tot wat het nu is“, vertelt M. de Bruijn. Het bedrijf werd in eerste instantie gedoogd en nu zou het gelegaliseerd worden.“

Naast de verkoop van buitenplanten en -bloemen worden achter het woonhuis planten gekweekt en runt het echtpaar een kleine groothandel.

Door de toeloop van klanten ontstaat de behoefte aan uitbreiding en meer parkeerruimte om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

De Elkerzeeseweg is een doorgaande route en daardoor ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. 

Mogelijkheden

In eerste instantie gaan de gedachten uit naar een bedrijfsloods aan de overkant van de weg. Daar ziet de familie De Bruijn wel mogelijkheden. Samen met de plaatselijke supermarkteigenaar wordt een plan gemaakt, maar de gemeente steekt daar een stokje voor. ’Vestiging op die plaats is volstrekt uitgesloten’, zo wordt de familie De Bruijn duidelijk gemaakt tijdens een bezoek aan het gemeentehuis.

Privétuin

Vervolgens is de familie gaan kijken naar de mogelijkheden op het eigen terrein. Dat blijkt wel haalbaar. In de voormalige voortuin worden maximaal tien parkeerplaatsen gepland en de verkoop van planten gaat naar de achterkant. Daar lag tot voor kort de privé-tuin en is de kwekerij van bloemen en planten gevestigd. Hiervoor is echter wel een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk en de gemeente doet dit door gebruik te maken van artikel 15 van de wet op de ruimtelijke ordening.Hiertegen is bezwaar mogelijk en de eigenaresse van de bedrijfsloods heeft adviesbureau AGP uit Goes in de arm genomen die een pro forma zienswijze heeft ingediend tegen het plan. Pure broodnijd“, zegt M. de Bruijn. Ze heeft gezegd dat dit zakelijk is en als dat betekent dat wij kapot gaan, dan is dat maar zo.“ 

Het bezwaar richt zich op concurrentiepositie, parkeeroverlast, oneigenlijk gebruik van artikel 15 en het ontbreken van handhaving van het bestemmingsplan. Adviseur H. Souèr van het adviesbureau wil inhoudelijk niet op de zaak reageren zolang de bezwarenprocedure nog loopt. Opmerkelijk is, dat het bureau een pro-forma zienswijze heeft ingediend, terwijl de procedure dat niet toestaat. Maar de gemeente zegt dat het wel behandeld wordt“, zegt De Bruijn niet begrijpend. 

Bij de gemeente was gistermiddag niemand bereikbaar om de kwestie toe te lichten.


Burenruzie!
Belachelijk natuurlijk om iemand op deze manier proberen dwars te zitten.
De buurvrouw van de loods gooit zo haar eigen glazen in, want stel dat ze het binnenkort kan verhuren en er moet ook daarvoor het bestemmingsplan gewijzigd worden, dan ken ik er wel een paar die ook daar bezwaar tegen zullen maken en zich met hand en tand zullen verzetten om dat voor elkaar te krijgen.
Ze woont niet eens hier!
Als er iemand geen last van het parkeren heeft is zij het wel.
Er wordt nu wel af en toe in haar oprit geparkeerd omdat die toch niet gebruikt wordt.
Ook daar is ze al boos over, want dan zou het verhuurbordje niet zichtbaar zijn.
Ik hoop dan ook dat de gemeente onze bloemenbuurtjes vlug toestemming geeft, zodat ze niet voor niets zo keihard aan het werk zijn om voor het volgend seizoen alles netjes voor elkaar te hebben.

Brrrrreien

Nadat ik vanmorgen de krant had gelezen wilde ik natuurlijk gelijk reageren op onderstaand stukje, dat ging niet want de provider had weer eens storing.
Dan blijf ik maar proberen en de ergernis wordt steeds groter natuurlijk, ik kan dan beter even wat anders gaan doen.
Dat heb ik op den duur ook maar gedaan, breiwerk weer opgepakt, de trui moet nu ook maar eens af! 
Nog een halve mouw en hij kan in elkaar.
Niet ver gelopen, want ik vond het koud!!

Joop sleutelt af en toe even aan de Spit.
Hij heeft de metertjes op het dashboard verplaatst, frontje geschilderd, de lampjes branden weer, maar hij komt ook vaak naar binnen vanwege dode vingers, daar heeft hij snel last van.

Ria Woensdag 15 December 2004 at 11:57 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.