Gloeiende...

Ook al heb ik niet geschaatst vandaag, toch zit ik lekker te gloeien.

Het was heerlijk weer, zon en wind, ik ben dat ook snel gaan wandelen vanmorgen, want voor je het weet is het weer voorbij.
Daarna nog eventjes naar AH in Zierikzee, want de verse dingetjes moesten nog, eenmaal bij de kassa bedacht ik dat ik ook nog geen stol had, zo'n gevuld krentebrood. Voor mij hoeft het niet, maar het schijnt erbij te horen, doe mij maar een lekkere bruine boterham met worst, of ham, of ander hartigs, de roomboter lag al wel in mijn wagentje.
Maar morgen hebben we nog een dag, het vlees moet tenslotte ook nog gehaald worden.
Ik kon er vannacht al niet van slapen, was steeds met mijn boodschappenbriefje in de weer, net of je voor weken eten in moet slaan.
Toen presteerde Joop het ook nog eens om de kachel vol met hout te gooien voor hij naar bed kwam, zodat die lekker ging staan knetteren, hij was al loeiheet (de kachel) en dan ook nog volgooien betekent een hoop vuur, want je kunt die kachel niet echt goed temperen.
Ik word daar dan altijd een beetje bang van, we hebben tenslotte een houten huis en ik zie die pijp dan al wegsmelten en het huis in de fik vliegen, dus ik er weer uit.
Toen ben ik mijn boodschappen maar gaan schrijven bij de kachel, de luiken opengezet, want het was niet te harden.
Om een uur of half vier, lag er alleen nog gloeiende houtskool en durfde ik weer naar bed, om om een uur of zeven eindelijk nog even in slaap te vallen.
Wat een nacht, daar knap je ook niet echt van op.

Miriam en Mark komen niet eten met de kerst, Mark zijn ouders zijn over uit Portugal en ze gaan met z'n allen in Antwerpen eten bij hun andere zoon.
Zij vinden het natuurlijk ook weleens leuk om heel de familie bij elkaar te hebben.
Wij zijn dus alleen met Silvia en Cor en de kinderen, ook gezellig hoor en druk zat, kunnen we tenminste spelletjes doen.
Tweede kerst eten we dan bij Elly en Cor en moet Joop 's avonds taxi rijden.

Ria Donderdag 23 December 2004 at 09:45 am | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.