Vergeet-mij-nietjes

Half acht begon de dag vanmorgen.
Op het gemakje een boterhammetje gegeten, aangekleed en daarna een teiltje mos geplukt uit het gras, er staat genoeg, dat was nog best een beetje koud aan je handen, maar dat mocht de pret niet drukken, mos plukken is een leuke bezigheid. 

Bij de overbuurtjes vergeet-mij-nietjes gehaald en met het mos de vuurkorf bekleed, binnenin aarde en de plantjes een beetje door de stijlen gefrummeld, dat moet leuk staan als het gaat groeien.
Iedere keer vroeg ik dan:
"hoe heten die bloemetjes ook weer?" waarop steevast het antwoord: "dat weet ik niet meer oma" 
Dus ik weer: "Oh, je bent het vergeten!!!"
Op het laatst lukte het wel natuurlijk, morgen eens ff tsjekke of ze het nog weet.

Een rondje dorp gedaan om nog een paar boodschappen te halen in de supermarkt, je wilt niet weten waar je dan zoal mee thuiskomt, het valt me wel op dat kinderen vooral naar de verpakking kijken, zo gauw Bob de Bouwer erop staat willen ze het wel hebben, mooi dat deze oma daar niet intrapt natuurlijk, of toch........ nu ja, toetjes met extra snoepjes in het deksel zien er natuurlijk wel erg verleidelijk uit, komt nog bij dat opa ook niet vies is van een toet en ik moet zeggen ze gleden er als vanzelf in na de pannekoeken en het bad vanavond.

Vanmiddag een rondje in het otootje gedaan en bij het pasgeboren lammetje gekeken, we waren nog iets te vroeg want er was alweer een schaap aan het bevallen, even getankt en toen naar de speeltuin .Daar hebben we lekker een tijdje gezeten, limo, ijsje, biertje, bitterballetje en de tijd vloog voorbij, heerlijk toeven daar voor de kinderen en voor ons ook natuurlijk.

En na nog een rondje rennen vanavond waren ze moe, (ik ook best wel) het was best nog vroeg, zeven uur, maar er werd niet tegengesputterd en ik dacht: "laat ze dan nog maar even in bed spelen, beetje praten en lachen", maar na vijf minuten was het stil, dus het is weer vroeg dag morgen denk ik....

Ria Zaterdag 02 April 2005 at 9:02 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.