Afwijking

Het spel dat we zo nu en dan spelen, heeft allemaal figuurtjes en dat moeten dan waterdingen voorstellen, schelpen en ik weet niet wat nog meer, maar ik heb er zo mijn eigen namen bij verzonnen, dat schept weleens verwarring als ik met Joop meekijk.
Dan zeg ik bijvoorbeeld "nu moet je dat banaantje wegdoen" Joop begrijpt er dan niets van "banaantje? het zijn toch allemaal schelpen?" 
Die blauwe ronde dingen zijn bij mij druiven.
En de wit met bruine dingen vogeltjes, de kreeftjes zijn dan wel weer kreeftjes en alleen de roze dingen zijn schelpen.
Ik moet er soms zelf stiekum om lachen, want het is helemaal geen vogeltje natuurlijk en ook geen druif of banaan, maar het lijkt er toch echt op hè!

Winkelen

Het was een winkeldag vandaag.
Vanmorgen eerst de stapel folders doorgespit die elke dinsdag in de bus valt, ik kan het toch niet laten, de huizenkoopdingen sla ik natuurlijk wel over, maar ik kijk wel even wat er zo hier en daar in de aanbieding is.
Joop kijkt altijd of er iets van zijn gading bij de Lidl of de Aldi is en vandaag was dat een autoboending bij de Aldi, die had hij vorig jaar ook al eens gezien en altijd spijt gehad dat hij die toen niet gekocht had, de Spit moet tenslotte toch regelmatig geboend worden.

Vanmiddag dus samen gezellig erop uit om boodschappen te doen.
Het begon al goed, want heel Zierikzee stond vast, er stond een grote vrachtwagencombinatie vast op het havenplein. Afijn, wij hadden snel een plekje, want er ging net iemand weg, daar waar wij stil stonden. 
Voorraad shag en sigaren ingeslagen, rondje rond de Dam en op naar AH, dat verliep voorspoedig.
Daarna naar de Lidl en de Aldi, wat bleek.......de poetsmachientjes waren al uitverkocht.......
Toen naar de automaterialen handel, want de achterruitenwisser is al een tijdje versleten, die hadden ze niet. Op naar de Fiat garage, die is daar vlakbij, we komen daar nooit, want die hebben nooit iets in voorraad en als je het bestelt hoor je er nooit meer iets van, maar toch even geprobeerd. Joop had het wissertje er een tijdje geleden al uitgehaald, maar nu blijkt dat dat in een klemmetje zit, dat los gaat zitten zo gauw je het wissertje verwijderd, dat is dus kwijt nu.....
Eerst maar eens op de sloop kijken of er daar eentje te vinden is.
Oh ja en ik was vergeten kauwgom te kopen bij AH en op de terugweg deed ik te sloom op de kruising met de Delingsdijk, ik had nog makkelijk voor gekund, ook al had de tegemoetkomende auto rechtdoor gemoeten, dat moest hij niet, dus dat was ff wachten, daarna kwamen er nog twee auto's, "tjongjonge, ik ga nog eens mee boodschappen doen, twee uur onderweg en we hebben niks!", terwijl de kofferbak vol lag ;-)

Klok (vervolg)

De beslissing is gevallen!
Het is toch eigenlijk te bezopen voor woorden dat ik er steeds maar op zit te kijken, dus vanmiddag heb ik de knoop doorgehakt en hem van de muur afgehaald, klaar om in de Kliko (dit is een rolemmer Elleke) te verdwijnen.
Daar komt nog bij dat ik altijd een horloge draag, dus als ik per se de tijd wil weten, moet ik even die mouw omhoog doen, nu heeft mijn hoofd nog een afwijking naar links omhoog, waar niets meer te zien is dan een lege plek, het is nog even vreemd, maar alles went zeggen ze, ik moet gewoon even doorbijten.

Ria Woensdag 27 April 2005 at 8:25 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.