Drama

Afgelopen nacht heeft mijn fototoestel heel de nacht in de regen gestaan.

Als ik buiten bezig ben zet ik hem altijd klaar op de tafel voor als ik iiets leuks zie, ook gisteren dus.
Nooit meer aan gedacht toen het gisteravond ging plenzen.
Afijn, Joop zag hem staan vanmorgen en gelijk maar de batterijen eruit en open gezet, heel de dag laten drogen, vanavond nog weinig leven, al ging er wel iets branden.
Joop zijn vingers beginnen dan te jeuken natuurlijk, want dan moet hij OPEN!
"Het zijn maar drie schroefjes en dan kan hij veel beter drogen"
Goed, ik heb mijn toestemming gegeven en ben intussen maar een pizza gaan halen, zin om te koken had ik zodoende ook al niet. 
Toen ik terug kwam, was er al iets meer leven en na een poosje klooien deed hij het zowaar.
Foto's maken, uploaden, alleen het schijfje leeghalen ging niet, maar dat kan ook via de pc.
Alleen nu ik het weer probeer, geen leven, batterijen snel leeg? 
Er zitten pas volle in, dus ff opladen en afwachten, wat een gedoe weer, het lijkt wel of er hier iets in de lucht hangt, of zou het gewoon mijn eigen stommiteit zijn.
Gelukkig ben ik binnenkort jarig, komt er volgende maand vakantiegeld binnen en zijn er ergere dingen dan een kapot fototoestel, maar ohwohwohwohwohw wat ben ik onthand.........

Lui

We gaan te laat naar bed en komen er zodoende ook te laat uit.
Ik ben dan meestal wel als eerste wakker, zet de Senseo aan, haal de krant uit de brievenbus en meestal heb ik ook al lang en breed mail gekeken voordat Joop er eens uit is.
Toch zijn we actiever dan ooit, of tenminste toch de afgelopen maand.
Joop zijn knie is ook weer aan de beterende hand en hij heeft ook weer zin om dingen te doen en dat stimuleert mij alleen maar. Samen een beetje lopen keutelen is het leukste wat er is. Hij heeft de bijenstal al geschilderd en we doen af en toe wat samen in de tuin, ik probeer hem over te halen niet alles zomaar dood te spuiten, want volgens hem is dat het makkelijkst, maar ik vind juist dat verwilderde weer heel leuk. En zo proberen we samen dat ervan te maken wat we allebei leuk vinden, niet al te verwilderd, maar daar waar het groeit en het ontsiert niet, mag het groeien.
Jammer dat ik gelijk niet alles herken, maar als iets ineens met bosjes tegelijk opkomt wil ik wel weten wat het is, dus mag het van mij even doorgroeien, rooien kan altijd nog.
We wonen hier nu al een jaartje of vijftien, maar eigenlijk hebben we de laatste paar jaar pas echt tijd voor de tuin, daarvoor werkten we allebei en werd dus echt alles doodgespoten om het maar een beetje netjes te houden, het enige wat we deden was gras maaien en de boel een beetje bijhouden.
Er is de laatste vier jaar al veel veranderd, de vijver is aangelegd en nu hebben we het "vogelbosje" gerooid, dat was er al toen we hier nog niet woonden, dus vandaar de kolossale stronken.
Het wordt steeds mooier en ook makkelijker te onderhouden, ook al moet er nog heel veel gebeuren.
Voorlopig zijn we blij met het behaalde resultaat.

Oranje boven

Lieve hare majesteit
kom, we gaan naar de parade
waar de billen blinken
en de glazen klinken
ook al doet het u geen deugd
heel het volk schept hierin vreugd

Oranje boven zal het klinken
en heel het volk zal met u drinken
's avonds ladder na de feesten
maar 's morgens vroeg weten de meesten
hare majesteit was jarig
koppijn heb ik, maar 't was leuk!

Ria Vrijdag 29 April 2005 at 8:30 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.