Begrafenis

Vanmiddag was de begrafenis van oom Han. Er was eerst een kerkdienst, daar zijn we niet heen geweest. We komen nooit in de kerk, dus ik zag er nu ook geen reden toe, er was ook niemand die ik bij zou kunnen staan, want dan is het weer iets anders natuurlijk. We zijn aangesloten achter de begrafenisauto. Ik heb mijn zus en zwager geen hand gegeven, de boosheid zat er nog goed in.
Nadat de kist een plaatsje naast die van tante Nel had gekregen terug naar het dorpshuis en hoewel ik eigenlijk eerst ook niet van plan was daar naar binnen te gaan, hebben we dat toch maar gedaan. Onderweg daarheen was het gesprek met mijn zus en zwager al wat op dreef gekomen en Joop vond het ook beter even naar binnen te gaan. Vieze koffie met cake en geen sigaretje, waar je juist op zo'n moment dan behoefte aan hebt natuurlijk. De tante van Joop was er ook en ook zij was niet blij met de gang van zaken, we hebben het er uitgebreid over gehad en er is toegegeven dat er een grove fout is gemaakt.
Het is goed zoals het vanmiddag gegaan is.
We hebben weer gezoend bij het gedag zeggen en ik ben lekker naar huis gelopen, Simba had in de auto gewacht. Mijn zakdoekjes waren op, dus ik had van tevoren wat wc papier in mijn tasje gepropt, je weet tenslotte maar nooit bij zulke gelegenheden, ik heb het niet nodig gehad, het is gebleven bij een paar vochtige ogen en een beet op mijn lip.


Ria Dinsdag 19 Juli 2005 at 5:36 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.